Χτυπάμε στο mixer τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε
έναν έναν τους κρόκους χτυπώντας. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τη
βανιλέτα, το baking και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Χτυπάμε
τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του mixer και
προσθέτουμε διαδοχικά τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
Αδειάζουμε
το μείγμα σε στρογγυλό ταψί περίπου 30 cm και το στρώνουμε καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στη μεσαία θέση μόνο
με τις αντιστάσεις για περίπου 40min, μέχρι να φουσκώσει καλά.
Λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά για 5min.
Μόλις
βγάλουμε το γλυκό, όπως είναι καυτό, το κόβουμε με ένα μαχαίρι το οποίο
βουτάμε σε νερό, σε στυλ μπακλαβά. Αμέσως το περιχύνουμε με το καυτό
σιρόπι, με μια κουτάλα και σιγά-σιγά για να μην χαλάσει η κρούστα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.