Χτυπάμε τη
μυζήθρα με τη ζάχαρη να μην μείνουν σβωλάκια. Προσθέτουμε τα αυγά, τη
βανίλια και τελευταίο το αλέυρι με το μπέικιν. Ψήνουμε σε φορμάκια των
μάφφινς βουτυρωμένα και αλευρωμένα, στους 170-180 βαθμούς, 25' λεπτά. Θα
φουσκώσουν λίγο γι' αυτό δεν τα γεμίζουμε ως πάνω. Μόλις βγούν από το
φούρνο, αφήνουμε να περάσουν 10' - 15' λεπτά και ξεφορμάρουμε. Βγαίνουν
όμορφα και στρογκυλά σαν κεκάκια. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με μέλι και κανέλλα.
Όσο είναι ζεστά, η μυζήθρα μπορεί να έχει λίγο έντονη μυρωδιά, αλλά φεύγει μόλις κρυώσουν.
Στη
Σαντορίνη δοκίμασα τα μελιτίνια, που είναι ένα γλυκό με μυζήθρα ή
ανθότυρο δεν ξέρω, σε βάση από πολύ λεπτή ζύμη, χωρίς μέλι αλλά
αρωματισμένο με μαστίχα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.