Αφού πλύνω καλά
τα λαχανικά, κόβω το επάνω μέρος (το κρατάω για καπάκι), και τα
αδειάζω. Βάζω στο μπλέντερ ή στο multi την ψίχα από τις ντομάτες, το
κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό. Σε ένα τηγάνι σωτάρω τον κιμά
με λίγο λάδι. Προσθέτω περίπου τα 2/3 του μείγματος της ντομάτας, το
ρύζι, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνω να πάρουν μία βράση (να μην
στεγνώσουν) και κατεβάζω από τη φωτιά. Γεμίζω με αυτό τις ντομάτες και
τις πιπεριές προσέχοντας να αφήσω λίγο κενό για να έχει χώρο να βράσει
το ρύζι. Αν περισσέψει γέμιση τη βάζω στα κενά. Προαιρετικά μπορώ να
"στιμώξω" και πατατούλες χοντροκομμένες. Σκεπάζω με τα καπάκια
στερεώνοντάς τα με οδοντογλυφίδα. Ρίχνω από πάνω λάδι, το υπόλοιπο
μείγμα της ντομάτας και 1 ποτήρι νερό σιγά σιγά. αν θέλω προσθέτω λίγο
ακόμα αλάτι. Αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να γίνει το ρύζι
στις πιπεριές (στις ντομάτες γίνεται πιο γρήγορα επειδή έχει περισσότερα
υγρά). Προαιρετικά μπορώ να βάλω στον πάτο της κατσαρόλας μια - δύο
στρώσεις από ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα που θα φτιάξω με την ίδια
γέμιση και τα λαχανικά από πάνω.
Στη Σύμη αυτό το φαγητό θα το βρείτε ως "Γιαπράκια". Καλή Ορεξη!!
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.