½ κιλό μεγάλες φρέσκες γαρίδες ½ φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 μέτριες σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 1 ½ κιλό φρέσκια ντομάτα ή 1 κουτί 400 γρ.ντοματάκια πολτοποιημένα στο μίξερ 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ ή και τα δύο 1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες 1 φύλλo δάφνης 2-3 κλαδάκια σέλινου ψιλοκομμένα ½ φλιτζανιού του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό ½ φλιτζανιού του τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο αλάτι- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος αφήνοντας την ουρά. Βγάζουμε το εντεράκι, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε σε τρυπητό, να στραγγίσουν. (Αν θέλουμε τις αχνίζουμε με το κέλυφος, αφού τις πλύνουμε καλά). Τις αχνίζουμε σε ελάχιστο νερό, τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια σοτάρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά και κατόπιν το καρότο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ της ντομάτας, το ζουμί από τις γαρίδες, το πιπέρι, το αλάτι, το φύλλο δάφνης και βράζουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τις γαρίδες,τα κλαδάκια του σέλινου,το μαϊντανό, τον άνηθο και βράζουμε για 8-10 λεπτά ακόμη.
Τις συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή με ρύζι, αλλά και με μακαρόνια.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.