Βράζουμε το
γάλα. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε την ζάχαρη, τα αυγά και το σιμιγδάλι και τα
χτυπάμε 5’ σε μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε και το νισεστέ και
χτυπάμε.
Μόλις το γάλα βράσει, το τραβάμε από τη φωτιά και
ρίχνουμε μέσα το μίγμα με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε
πάλι στη φωτιά και το βράζουμε πολύ καλά. Το τραβάμε από τη φωτιά και
ρίχνουμε μέσα την βανίλια, το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε ένα-ένα φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση, κατά μάκρος και ρίχνουμε στην αρχή κάθε φύλλου μια μικρή ποσότητα κρέμας.
Τυλίγουμε το φύλλο απ’ τις δυο άκρες προς τα μέσα και μετά το τυλίγουμε ρολό.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τις μερίδες μέσα.
Ολοκληρώνοντας το γλυκό το βρέχουμε με νερό (2 χούφτες νερό με το 1 χέρι) και το ψήνουμε στους 170ο C για 1½ ώρα.
Το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Το
σιρόπι το φτιάχνουμε ως εξής: Αφού διαλυθούν σε χαμηλή φωτιά, το
αφήνουμε να πάρει βράση κανά 2λεπτο μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει.
Παίρνω την κουτάλα και ρίχνω μια-μια κουταλιά, περίπου 3 κουτάλες θέλει συνολικά.
Δεν το βάζουμε όλο το σιρόπι και κοιτάμε να μείνει λίγο κάτω.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.