Σε μια
κατσαρόλα βράζουμε το γάλα. Διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου με λίγο γάλα
και το ρίχνουμε στο γάλα μαζί με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς με
ξύλινο κουτάλι να πάρει βράση και να πήξει.
Χτυπάμε
τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, κατεβάζουμε την κρέμα από τη
φωτιά, και ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινο κουτάλι.
Ρίχνουμε το βούτυρο Κερκύρας ανακατεύουμε να διαλυθεί τελείως και
αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί ,στρώνουμε
τα μισά φύλλα σταυρωτά, αλείφοντας με πινελάκι κάθε φύλλο με βούτυρο
και αδειάζουμε μέσα στο ταψί την κρέμα. Διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα
που εξέχουν, τα βουτυρώνουμε, στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα
βουτυρώνοντας καθένα από αυτά, κόβουμε με μυτερό μαχαίρι τα φύλλα που
εξέχουν γύρω από το ταψί και χαράζουμε σε μπακλαβωτά κομμάτια
αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο την ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε
το γλυκό στους 180ο για 30
Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τις φλούδες λεμονιού,
την κανέλα, και την βανίλια. Το σιρόπι, όταν στέκεται στο κουτάλι μας,
είναι έτοιμο. Σιροπιάζουμε το γλυκό. Θα πρέπει να έχουμε ζεστό γλυκό και
ζεστό σιρόπι, για να απορροφηθεί πιο καλά.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.