¼ του κιλού φρυγανιές τσουρεκιού ή αφράτες αρτοποιείου
1 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ και καβουρδισμένα,
1 ποτηράκι κόκα κόλα
Για την κρέμα βανίλιας:
Κάνω μια δόση κρέμα βανίλιας με άνθος αραβοσίτου (κορν φλάουρ),
Μήλο κομπόστα φτιαγμένο με:
1 κιλό μήλα σε χοντρές φέτες , και:
1 λίτρο νερό
1 φλιτ. ζάχαρη ή όσο γλυκιά την θέλουμε
1-2 ξύλα κανέλας μεγαλούτσικα
2 κουταλιές μέλι.
Σαντιγί από:
1 πακέτο κρέμα γάλακτος κτυπημένο με :
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη.
Σκεύη:1 φόρμα για κέικ με στεφάνι.
Εκτέλεση
Μουλιάζω στο μισό ζουμί της κομπόστας τις φρυγανιές και τις στρώνω να καλύψουν όλο τον πάτο της φόρμας.
Στρώνω από επάνω την κρέμα , και από επάνω σκορπίζω σε μπουκίτσες μια στρώση με μήλα που έχω ξεχωριστά στραγγίσει.
Από επάνω βάζω με τον κορνέ ή απλά στρώνω μια παχιά στρώση από σαντιγί, και
Από επάνω σκορπίζω άφθονα αμύγδαλα.
Κατόπιν
παίρνω το υπόλοιπο ζουμί της κομπόστας και του συμπληρώνω λίγο μέλι
ακόμη ή ζάχαρη και ένα ποτηράκι κόκα κόλα, και το βράζω λίγο μέχρι να
δέσει και να γίνει ένα νόστιμο σιρόπι. Το σκορπάω επάνω από τα
καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Η τούρτα μας είναι έτοιμη.
Την βάζω στο ψυγείο, τουλάχιστον για 3 ώρες, και κατόπιν είναι έτοιμη να την σερβίρω
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.