Σάββατο, 2024-06-29, 4:08 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Φεβρουάριος » 28 » Διατροφή για μια υγιή εγκυμοσύνη
    1:13 PM
    Διατροφή για μια υγιή εγκυμοσύνη

    Σταθεροποιήστε  τη διατροφή σας τώρα που είστε έγκυες, ακόμα κι αν τρέφεστε ήδη σωστά.  Τώρα που είστε μελλοντική μητέρα, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να αυξήσετε  την κατανάλωση κυρίων βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων (όπως το φυλλικό οξύ και ο σίδηρος) και θερμίδων (ελαφρώς) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Εάν η διατροφή σας είναι φτωχή, είναι σημαντικό να καταναλώνετε εύγευστα, θρεπτικά, και  ισορροπημένα γεύματα. Περιορίστε τα έτοιμα φαγητά, δεδομένου ότι προσφέρουν ελάχιστα θρεπτικά συστατικά.

    Το σώμα σας γίνεται πιο αποδοτικό όταν είστε έγκυος και κάνει ακόμα καλύτερη την χρήση της ενέργειας που λαμβάνετε από τα τρόφιμα που τρώτε. Ο μεγαλύτερος αριθμός γυναικών δεν χρειάζεται πρόσθετες θερμίδες για τους πρώτους 6 μήνες της εγκυμοσύνης, ωστόσο χρειάζεται περίπου 200 πρόσθετες θερμίδες ανά ημέρα τους τελευταίους 3 μήνες. Διακόσιες θερμίδες είναι ισοδύναμες με δύο φέτες ψωμί του τοστ με μαργαρίνη/βούτυρο ή με  μια πατάτα στα κάρβουνα με λίγο τυρί ή μια φέτα τυριού σε φρυγανιά. Η όρεξή σας είναι η καλύτερη ένδειξη της ποσότητας τροφίμων που πρέπει να τρώτε παρόλο που αυτή μπορεί σταδιακά να αλλάζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Παραδείγματος χάριν, στις πρώτες εβδομάδες η όρεξή σας μπορεί να μειωθεί εντυπωσιακά και μπορεί να αισθανθείτε ότι δεν τρώτε  κανονικά γεύματα, ειδικά εάν πάσχετε από ναυτία. Στην μέση της εγκυμοσύνης, η όρεξή σας μπορεί να είναι η ίδια, όπως προτού μείνετε έγκυος ή ελαφρώς αυξημένη. Προς το τέλος της εγκυμοσύνης, η όρεξή σας πιθανώς να αυξηθεί, παρόλ’ αυτά εάν πάσχετε από δυσπεψία ή γαστροισοφαγική παλινδρόμηση («καούρες» ή «ξυνίλες»), το να κάνετε μικρά  και συχνά γεύματα μπορεί να σας βοηθήσει ιδιαιτέρως. Να θυμάστε ότι ο καλύτερος κανόνας είναι να  τρώτε  όταν πεινάτε. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για τις αλλαγές στην όρεξή σας εφ' όσον ακολουθείτε τις διατροφικές συμβουλές και  το πώς πρέπει να τρέφεστε και εφ’ όσον κερδίζετε σωστά βάρος, το οποίο και θα ελεγχει ο γιατρός σας.

    Αποφύγετε ορισμένα είδη ψαριού και μην τρώτε πολύ τόνο.  Η Food Standards Agency συστήνει στις έγκυες γυναίκες και τα παιδιά κάτω των 16 ετών να μην τρώνε καρχαρία ή ξιφία, δεδομένου ότι ενδεχομένως περιέχουν μη ασφαλή επίπεδα υδραργύρου. Επίσης είναι φρόνιμο για τις εγκυμονούσες και τις  γυναίκες που θηλάζουν, καθώς και εκείνες που σκοπεύουν να μείνουν  έγκυες, να μην τρώνε  περισσότερο από 4 κονσέρβες τόνου μεσαίου μεγέθους, ή περισσότερο από 2 φρέσκα φιλέτα  τόνου την εβδομάδα.

    Πάρτε ένα κατάλληλο βιταμινούχο/θρεπτικό συμπλήρωμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.  Σε έναν ιδανικό κόσμο, χωρίς πρωινή ναυτία, μια ισορροπημένη διατροφή θα ήταν αρκετή για τις μέλλουσες μαμάδες. Αλλά στην πραγματικότητα, ένα θρεπτικό  συμπλήρωμα βιταμινών προσφέρει ασφάλεια σε μια έγκυο γυναίκα ώστε να είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις θρεπτικές ανάγκες της. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν πρέπει να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα βιταμινών.

    Το φυλλικό οξύ είναι ένα συμπλήρωμα ιδιαίτερα σημαντικό που συνίσταται πριν την σύλληψη, και για τους πρώτους 3 μήνες (ή και περισσότερο) της εγκυμοσύνης. Έλλειψη της βιταμίνης Β  έχει συνδεθεί με νευρολογικές ατέλειες γέννησης όπως η δισχιδής ράχη. Το Υπουργείο Υγείας στη Μεγάλη Βρεττανία  συστήνει στις μέλλουσες μητέρες να παίρνουν 0,4 mg (400 μικρογραμμάρια) φυλλικού οξέος σε συμπλήρωμα από τη στιγμή που αρχίζουν προσπάθειες σύλληψης μέχρι και τη 12η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

    Κατά την πορεία της εγκυμοσύνης μερικές γυναίκες μπορεί να χρειαστούν σίδηρο ή συμπληρώματα ασβεστίου για να σιγουρευτούν ότι παίρνουν αρκετή ποσότητα βασικών μεταλλικών στοιχείων. Ο γιατρός σας θα ελέγχει περιοδικά τα επίπεδα σιδήρου σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και θα σας συμβουλεύει για τις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

    Εάν είστε αυστηρά χορτοφάγος, έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας όπως διαβήτη, διαβήτη κυήσεως, αναιμία, ή εάν έχετε ένα ιστορικό γέννησης νεογνών με χαμηλό βάρος, μιλήστε  με το γιατρό για ειδικά συμπληρώματα που ενδεχομένως μπορεί να  χρειαστείτε.

    Θυμηθείτε, ότι το περισσότερο δεν είναι πάντα καλύτερο: τα συμπληρώματα βιταμίνης Α που περιέχουν ρετινόλη (τη ζωική μορφή της  βιταμίνης Α) σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί  να είναι τοξικά για τα αγέννητα μωρά. Οι μεγάλες δόσεις των περισσότερων βιταμινών και ανόργανων αλάτων μπορεί  να είναι επιβλαβείς για το αναπτυσσόμενο μωρό σας.

    Μην προσπαθήσετε να χάσετε βάρος ενώ είστε έγκυος.  Η δίαιτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ενδεχομένως επικίνδυνη τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας. Μερικές τροφές μπορεί να μην σας δίνουν την απαραίτητη ποσότητα σίδηρου, φυλλικού οξέος, ή άλλων σημαντικών βιταμινών και ανόργανων αλάτων. Θυμηθείτε ωστόσο, το να βάλετε βάρος είναι ένα από τα θετικότερα σημάδια μιας υγιούς εγκυμοσύνης. Οι γυναίκες που τρώνε καλά και βάζουν την κατάλληλη ποσότητα βάρους είναι πιθανότερο να γεννήσουν υγιή μωρά. Έτσι εάν τρώτε φρέσκα, θρεπτικά τρόφιμα και κερδίζετε βάρος, χαλαρώστε: ούτως ή άλλως είναι σωστό να μεγαλώσει η κοιλία σας!

    Κερδίστε βάρος βαθμιαία.  Το κέρδος βάρους διαφέρει μεταξύ ατόμων και εξαρτάται από
    πολλούς παράγοντες. Οι γυναίκες, δυστυχώς, δεν ζυγίζονται τώρα πια στις μαιευτικές κλινικές, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το κέρδος βάρους έχει οποιαδήποτε άμεση επίδραση στην υγεία του μωρού σας. Παρ’όλα αυτά η μεγάλη αύξηση του βάρους κατά τη διάρκεια της κύησης ή και πριν από αυτή μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με κυριότερα την υπέρταση, το διαβήτη και τις  φλεβοθρομβώσεις που σαφώς και μπορούν να επηρρεάσουν έστω και έμμεσα την υγεία του μωρού, μας λέει ο κύριος Δόβας.

    Επικεντρωθείτε σε μια υγιεινή διατροφή: αφθονία υδατανθράκων, πολλά φρούτα και λαχανικά, λογικές ποσότητες πρωτεΐνης, λίγα λίπη και λίγη ζάχαρη.  Οι περισσότερες γυναίκες βάζουν το λιγότερο βάρος κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου που κατόπιν αυξάνεται σταθερά, με το μέγιστο βάρος να κερδίζεται στο τρίτο τρίμηνο όταν το μωρό αναπτύσσεται περισσότερο.

    Εξορκίστε την πείνα και την πρωινή ναυτία τρώγοντας μικρά και συχνά γεύματα.   Ακόμα κι αν δεν πεινάτε, πιθανότατα το μωρό σας να πεινάει, για αυτό προσπαθήστε να τρώτε κάθε τέσσερις ώρες. Και εάν η πρωινή (ή ολοήμερη) ναυτία, η αποστροφή φαγητού, η καούρα, ή η δυσπεψία κάνει την διαδικασία του φαγητού δύσκολη για εσάς, θα διαπιστώσετε ότι αν τρώτε πέντε ή έξι μικρά γεύματα (παρά τα τρία μεγάλα που συνηθίζεται) θα είναι ευκολότερο για το σώμα σας. Θυμηθείτε ότι το αναπτυσσόμενο μωρό σας χρειάζεται συνεχώς τροφή για αυτό προσπαθήστε να μην χάσετε κανένα γεύμα.

    Οι περιστασιακές απολαύσεις δεν κάνουν κακό.  Δεν είναι απαραίτητο να σταματήσετε να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας τρόφιμα επειδή είστε έγκυος. Ωστόσο, επεξεργασμένα τρόφιμα και πρόχειρα φαγητά καθώς και συσκευασμένα γλυκά και επιδόρπια δεν πρέπει να αποτελούν την κύρια διατροφή σας.  Όσον αφορά τα πρόχειρα φαγητά, δοκιμάστε μια μπανάνα αντί για παγωτό, ή παγωμένο sorbet φρούτων αντί κονσερβοποιημένα ροδάκινα με ζαχαρούχο σιρόπι. Μην αισθανθείτε ένοχη εάν «σας μυρίσει» το περιστασιακό μπισκότο. Απολαύστε κάθε μπουκιά!

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 175 | Added by: marilou | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Φεβρουάριος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    26272829
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 161
    Φίλοι-Επισκέπτες: 161
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz