50 γραμ φρέσκο βούτυρο λιωμένο σε ένα κατσαρολάκι,
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας,
5 μήλα κομμένα σε κυβάκια,
4 ροδάκινα κομπόστα στραγγισμένα σε κύβους επίσης,
λίγες σταφίδες ανάμεικτες.
50 μ.λ. νερό ή το ζουμί της κομπόστας,
4-5 κουταλιές του γλυκού φουσκωτά , μαρμελάδα βερίκοκο,
4 κ.σούπας ζάχαρη,
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο
Εκτέλεση
Σε ένα
κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό ή τον χυμό της κομπόστας με τα μήλα να
κάψει για 5΄, και αμέσως το αποσύρω από την φωτιά , και προσθέτω το
ροδάκινο μεσα να κρυώσει το μείγμα.
Ανοίγω το φύλλο της
σφολιάτας επάνω στο ειδικό χαρτί και απλώνω επάνω του με ένα πινέλο
ελαφρά το βούτυρο. Κατόπιν το κόβω σε ισια τετράγωνα 10x10 πόντων.
Στο κέντρο αυτών των μικρών κομματιών τοποθετώ λίγη μαρμελάδα και 2 κουταλάκια του γλυκού φρούτα .
Κλείνω
γύρω γύρω σαν κόδρο σε τετραγωνο ή στρόγγυλο σχήμα το φύλλο.Στρώνω στο
ταψί λαδόκολλα, και μεταφέρω τις σφολιάτες τις γεμιστές επάνω στο
λαδόχαρτο.Κτυπώ το ασπράδι του αυγού και με πινελάκι το απλώνω επάνω στο
γλυκό….
Κατόπιν παίρνω την ζάχαρη και την πασπαλίζω και αυτήν
να κολλήσει επάνω στο γλυκό και στο φύλλο. Όταν ψηθεί το γλυκό θα
καραμελλώσει και θα σκουρύνει και θα είναι πολύ νόστιμη…
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κ. για 30΄. Και σερβίρω αμέσως μόλις κρυώσουν……Γιαμ …γιάμ…
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.