Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Θα χρειαστούμε μία λαμαρίνα καλά βουτυρωμένη.
Για τα Σου
Αναμιγνύουμε
τη ζάχαρη με το αλεύρι. Σε μία μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το
βούτυρο, ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνέχεια με
ξύλινο κουτάλι. Μόλις λυώσει το βούτυρο και το μείγμα πάρει βράση το
κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά για να μην εξατμισθεί μέρος του νερού.
Ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί και ανακατεύουμε πολύ καλά για να μη
σβολιάσει (ένα μίξερ χειρός θα σας γλύτωνε από πολύ κόπο). Χτυπάμε μέχρι
να έχουμε μία μαλακή ζύμη η οποία ξεκολλάει από τα τοιχώματα της
κατσαρόλας. Θα μας πάρει γύρω στα 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα χτυπημένα
αυγά σταδιακά και αφού έχει απορροφηθεί από το μείγμα η κάθε δόση.
Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια στιλπνή μάζα. Βάζουμε τη λαμαρίνα που έχουμε
βουτυρώσει κάτω από κρύο νερό για μερικά δευτερόλεπτα, τινάζουμε και
αφαιρούμε το περιττό νερό. Αυτό θα βοηθήσει στο να δημιουργήσουμε
ατμούς που θα βοηθήσουν τα Σου να φουσκώσουν. Για να σχηματίσουμε τα
Σου χρησιμοποιούμε ένα κουταλάκι του γλυκού και με αυτό βάζουμε
κουταλιές πάνω στη λαμαρίνα σε απόσταση 2,5 εκ. τη μία από την άλλη.
Ψήνουμε στο φούρνο βάζοντας τη λαμαρίνα σε ψηλή θέση ψησίματος για 10
λεπτά. Μετά ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς και ψήνουμε για
άλλα 15 – 20 λεπτά μέχρι τα Σου να γίνουν τραγανιστά και να αποκτήσουν
να χρυσό χρώμα.Τρυπάμε το πλαϊνό μέρος από τα Σου για να βγει έξω ο
ατμός και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Για την Custard
Βάζουμε
το γάλα και 300 ml από την κρέμα γάλακτος σε ένα αντικολλητικό σκεύος
και τα βράζουμε. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το κορν-φλάουερ και τη
ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και ενσωματώνουμε το μείγμα γάλακτος-κρέμας.
Ανακατεύουμε καλά και επαναφέρουμε το μείγμα στο αντικολλητικό σκεύος.
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι
το μείγμα να είναι αρκετά παχύ για να στέκεται στη ράχη του κουταλιού.
Μην αφήσετε να βράσει γιατί θα «κόψει». Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα
μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση
Χτυπάμε το mascarpone με την κρέμα custard και τέλος προσθέτουμε τη βανίλια. Βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
Για τη συναρμολόγηση του Croquembouche
Κόβουμε
τα Σου στη μέση γεμίζουμε όλα τα μισά με 1 κ.γ από την κρέμα και μετά
τα κολλάμε μεταξύ τους. Βάζουμε τη ζάχαρη μέσα σε ένα κατσαρολάκι και
ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λειώσει η ζάχαρη και πάρει
ένα χρυσό χρώμα. Αν θέλουμε να ανακατέψουμε κουνάμε το κατσαρολάκι
κυκλικά και ποτέ δεν βάζουμε μέσα σπάτουλα ή κουτάλι. Αφαιρούμε το
κατσαρολάκι από τη φωτιά. Βουτάμε τα Σου στην καραμέλα και μετά τα
βάζουμε σε μία πιατέλα το ένα πάνω στο άλλο με τη μορφή πυραμίδας. Η
καραμέλα θα βοηθήσει στο να κρατηθεί το σχήμα της πυραμίδας. Αν η
καραμέλα σκληρύνει πριν τελειώσουμε την εμβάπτιση των Σου απλά
επαναφέρουμε το κατσαρολάκι στο μάτι και σε χαμηλή θερμοκρασία και
ξαναζεσταίνουμε μέχρι να ρευστοποιηθεί. Με την υπόλοιπη καραμέλα
περιχύνουμε την πυραμίδα από την κορυφή προς τα κάτω και τα πλαϊνά της.
Προσέχουμε κατά τη διαδικασία του σερβιρίσματος γιατί η καραμέλα
θρυμματίζεται εύκολα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.