Κυριακή, 2025-02-09, 2:29 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Φεβρουάριος » 17 » Croquembouche
    1:32 PM
    Croquembouche
    Υλικά :[σερβίρει 6-8 άτομα (φτιάχνει 30 Σου)]
    Για τα Σου
    • 60 γρ. δυνατό αλεύρι
    • 1 κοφτή κ.γ ζάχαρη άχνη
    • 50 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
    • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα καλά
    • 150 ml νερό
    Για τη γέμιση
    • 250 γρ. Mascarpone
    • 175 ml κρέμα custard
    • 1 κ.γ βανίλια
    Για την Custard
    • 330 ml γάλα πλήρες
    • 300 ml κρέμα γάλακτος
    • 6 κρόκοι από μεγάλα αυγά
    • 1 κ.σ κοφτή κορν-φλάουερ
    • 4 κ.σ ζάχαρη caster
    Για την καραμέλα
    • 110 γρ. ζάχαρη
    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Θα χρειαστούμε μία λαμαρίνα καλά βουτυρωμένη.

     

    Για τα Σου

    Αναμιγνύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι. Σε μία μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το βούτυρο, ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινο κουτάλι. Μόλις λυώσει το βούτυρο και το μείγμα πάρει βράση το κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά για να μην εξατμισθεί μέρος του νερού. Ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί και ανακατεύουμε πολύ καλά για να μη σβολιάσει (ένα μίξερ χειρός θα σας γλύτωνε από πολύ κόπο). Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη η οποία ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Θα μας πάρει γύρω στα 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά σταδιακά και αφού έχει απορροφηθεί από το μείγμα η κάθε δόση. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια στιλπνή μάζα. Βάζουμε τη λαμαρίνα που έχουμε βουτυρώσει κάτω από κρύο νερό για μερικά δευτερόλεπτα, τινάζουμε και αφαιρούμε το περιττό νερό. Αυτό θα βοηθήσει στο να δημιουργήσουμε ατμούς που θα βοηθήσουν τα Σου να φουσκώσουν. Για να σχηματίσουμε τα Σου χρησιμοποιούμε ένα κουταλάκι του γλυκού και με αυτό βάζουμε κουταλιές πάνω στη λαμαρίνα σε απόσταση 2,5 εκ. τη μία από την άλλη. Ψήνουμε στο φούρνο βάζοντας τη λαμαρίνα σε ψηλή θέση ψησίματος για 10 λεπτά. Μετά ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 15 – 20 λεπτά μέχρι τα Σου να γίνουν τραγανιστά και να αποκτήσουν να χρυσό χρώμα.Τρυπάμε το πλαϊνό μέρος από τα Σου για να βγει έξω ο ατμός και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

     

    Για την Custard
    Βάζουμε το γάλα και 300 ml από την κρέμα γάλακτος σε ένα αντικολλητικό σκεύος και τα βράζουμε. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το κορν-φλάουερ και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και ενσωματώνουμε το μείγμα γάλακτος-κρέμας. Ανακατεύουμε καλά και επαναφέρουμε το μείγμα στο αντικολλητικό σκεύος. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι το μείγμα να είναι αρκετά παχύ για να στέκεται στη ράχη του κουταλιού. Μην αφήσετε να βράσει γιατί θα «κόψει». Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.

    Για τη γέμιση
    Χτυπάμε το mascarpone με την κρέμα custard και τέλος προσθέτουμε τη βανίλια. Βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
    Για τη συναρμολόγηση του Croquembouche
    Κόβουμε τα Σου στη μέση γεμίζουμε όλα τα μισά με 1 κ.γ από την κρέμα και μετά τα κολλάμε μεταξύ τους. Βάζουμε τη ζάχαρη μέσα σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λειώσει η ζάχαρη και πάρει ένα χρυσό χρώμα. Αν θέλουμε να ανακατέψουμε κουνάμε το κατσαρολάκι κυκλικά και ποτέ δεν βάζουμε μέσα σπάτουλα ή κουτάλι. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Βουτάμε τα Σου στην καραμέλα και μετά τα βάζουμε σε μία πιατέλα το ένα πάνω στο άλλο με τη μορφή πυραμίδας. Η καραμέλα θα βοηθήσει στο να κρατηθεί το σχήμα της πυραμίδας. Αν η καραμέλα σκληρύνει πριν τελειώσουμε την εμβάπτιση των Σου απλά επαναφέρουμε το κατσαρολάκι στο μάτι και σε χαμηλή θερμοκρασία και ξαναζεσταίνουμε μέχρι να ρευστοποιηθεί. Με την υπόλοιπη καραμέλα περιχύνουμε την πυραμίδα από την κορυφή προς τα κάτω και τα πλαϊνά της. Προσέχουμε κατά τη διαδικασία του σερβιρίσματος γιατί η καραμέλα θρυμματίζεται εύκολα.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 144 | Added by: annoulamitilini17 | Tags: κορν φλάουρ, αλεύρι, γάλα, ζάχαρη άχνη, βούτυρο, αυγά, βανίλια, κρέμα γάλακτος | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Φεβρουάριος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    26272829
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 11
    Φίλοι-Επισκέπτες: 11
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2025Website builderuCoz