Σελινόριζα προαιρετικά (δεν είχα αυτή τη φορά αλλά συνήθως βάζω) κομμένη σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 αυγό ή ένα κουτάλι της σούπας corn flour
Χυμός ενός λεμονιού ή και παραπάνω ανάλογα με τα γούστα
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε σε λίγο
ελαιόλαδο το χοιρινό σε μια χύτρα ταχύτητας, προσθέτουμε και το
κρεμμύδι, τα λαχανικά, το αλάτι, το πιπέρι και ζεστό νερό ανάλογα με τη
χύτρα και τα γούστα μας. Η δική μου χύτρα δεν αφήνει πολύ νερό να
εξατμιστεί κατά το βρασμό κι έτσι βάζω νερό τόσο ώστε να μην σκεπαστούν
τα υλικά ώστε να έχουμε και λίγο ζουμάκι στο πιάτο μας, μιάς και είναι
πολύ νόστιμο και σηκώνει πολλές ψωμοβούτες. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει
πάλι ανάλογα με τη χύτρα μας (εγώ το αφήνω 40 περίπου λεπτά), ανοίγουμε
τη χύτρα και ή αυγοκόβουμε ή προσθέτουμε το λεμόνι μέσα στο οποίο
έχουμε ανακατέψει το corn flour για να δέσει ελαφρώς το ζουμάκι. Εγώ
έκανα αυτή τη φορά το πρώτο ενώ συνήθως κάνω το δεύτερο. Και τα δύο
είναι νόστιμα!!! Επίσης να πω ότι το αυγό για να μην κόψει κατά το
αυγόκομα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και να χτυπηθεί με το
λεμόνι στο multi. Ακόμη θα πρέπει να βγάλουμε λίγο ζωμό από το φαγητό να
κρυώσει λιγάκι και να ανακατέψουμε με αυτό το μίγμα του αυγού και του
λεμονιού κι έπειτα να το ξαναρίξουμε στην κατσαρόλα την οποία έχουμε
βγάλει ήδη από το μάτι της κουζίνας. Επίσης να πω ότι το χοιρινό το
άφησα στο ψυγείο από βραδύς με λίγο ελαιόλαδο, το χυμό ενός λεμονιού,
πιπέρι, 2 φύλλα δάφνης και ελάχιστο δεντρολίβανο ξερό. Τη μαρινάτα δεν
την χρησιμοποιώ στο μαγείρεμα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.