Ανακατεύετε
σε ένα μπωλ όλα τα υλικά για τις μπριζόλες και τις αλείφετε με αυτό το
μείγμα. Αφήνετε τουλάχιστον 2 ώρες να μαριναριστούν και ψήνετε στο
φούρνο στους 200 βαθμούς για 45’ περίπου, γυρίζοντάς τες και
περιχύνοντάς τες με το ζουμί τους.
Ετοιμάζετε τον πουρέ. Βράζετε
τις πατάτες σε αλατισμένο νερό να μαλακώσουν. Ζεσταίνετε σε ένα
κατσαρολάκι το γάλα με την κρέμα. Ανακατεύετε αλάτι, πιπέρι και
μοσχοκάρυδο. Σουρώνετε τις πατάτες, περνάτε από μύλο πριν κρυώσουν,
ανακατεύετε το βούτυρο και ρίχνετε το μείγμα γάλακτος λίγο- λίγο,
ανακατεύοντας παράλληλα ώστε να απορροφάται από τις πατάτες. Μπορεί να
μην το πάρει όλο ή να θέλει λίγο ακόμη, αυτό εξαρτάται από την ποικιλία
της πατάτας.
Σερβίρετε τον πουρέ, ακουμπήστε πάνω του τη
μπριζόλα, περιχύστε με λίγη από τη σάλτσα και απολαύστε! Οι μπριζόλες
γίνονται εξαιρετικά μαλακές και νόστιμες και ο πουρές νομίζω πως είναι
το ιδανικό ταίριασμα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.