1 ½ κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε μικρά κομμάτια ή 6 μερίδες (ότι προτιμάτε)
1 κιλό πράσα χονδροκομμένα (μόνο το λευκό μέρος)
30 ml ελαιόλαδο
500 ml ξηρό Μοσχάτο Σάμου
2 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες και ακαθάριστες
2 φύλλα δάφνης
15 ml ξίδι πολύ καλό
30 ξερά δαμάσκηνα απύρηνα
40 φυλλαράκια φρέσκου φασκόμηλου
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Αλατίζουμε
καλά το κρέας και σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε
το κρέας για 5 λεπτά ώσπου να ροδίσει ομοιόμορφα.
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και κατόπιν ρίχνουμε τα πράσα και σοτάρουμε για 2 λεπτά, και προσθέτουμε πάλι το κρέας.
Σβήνουμε
με το κρασί , προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη, και σκεπάζουμε την
κατσαρόλα . Μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά, κατά τη
διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο
ζεστό νερό, με προσοχή γιατί το φαγητό δε θέλει να έχει πολλά υγρά.
Περίπου 20” πριν το τέλος προσθέτουμε τα δαμάσκηνα.
Ζεσταίνουμε
σε δυνατή φωτιά μπόλικο ελαιόλαδο (να ζεσταθεί καλά) και ρίχνουμε μέσα
τα φυλλαράκια του φασκόμηλου. Αυτά αρχίζουν και τσιτσιρίζουν πολύ
έντονα, μόλις σταματήσει το τσιτσίρισμα (περίπου 1 λεπτό μετά), είναι
έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε το φαγητό και πασπαλίζουμε το φασκόμηλο την τελευταία στιγμή. Aν σε κάποιο δεν αρέσει το φασκόμηλο μπορεί να το παραλείψει.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.