Χοιρινό με λαχανικά και γραβιέρα, ψημένο σε σφολιάτα
Υλικά
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
2 μεγάλες πατάτες σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά σε κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 μεγάλη τομάτα χωρίς τους σπόρους, σε καρέ
200γρ. γραβιέρα σε κύβους (ή άλλο σκληρό/ημίσκληρο τυρί της αρεσκείας σας)
2 κούπες τσαγιού αραιή μπεσαμέλ
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, 2 κ.γλ. τζίντζερ σκόνη
2 φύλλα σφολιάτας
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε
το λάδι σε απλωτή κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι, το
σκόρδο και το τζίντζερ. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί
το αλκοόλ.
Αφαιρούμε το σκόρδο, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά ή έως ότου μαλακώσει το κρέας.
Τότε
ρίχνουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μπορούν να τρυπηθούν με
το πιρούνι. Σε αυτό το στάδιο το φαγητό μας πρέπει να είναι χωρίς υγρά
οπότε σβήνουμε και το μάτι της κουζίνας.
Προσθέτουμε την τομάτα και τις πιπεριές, τα φέρνουμε δυο γύρες, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα.
Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ και αφήνουμε να κρυώσει κι αυτή ελαφρώς.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω αντιστάσεις.
Λαδώνουμε
ένα βαθύ πυρίμαχο και το στρώνουμε με το ένα φύλλο ζύμης. Ανακατεύουμε
τη μπεσαμέλ με το φαγητό και προσθέτουμε τα τυριά.
Αδειάζουμε πάνω από τη ζύμη.
Σκεπάζουμε
με το άλλο φύλλο, διπλώνουμε τις άκρες, χαράσουμε να βγαίνει ο αέρας
και αλείφουμε με λίγο αυγό. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγο σουσάμι
και φουρνίζουμε στο κάτω ράφι για 45’.
Μόλις ροδοκοκκινήσει η ζύμη, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον ½ ώρα πριν το κόψουμε και σερβίρουμε.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.