Αφαιρουμε
τα κοτσάνια και τα σκληρά νευρα απο το σπανακι και το πλενουμε καλα. Το
σιγοβραζουμε μέσα σε ενα κατσαρολακι για 2-3 λεπτα μεχρι να μαλακωσει.
Το σταγγιζουμε το ξεπλρνουμε με κρυο νερο. ΠΡΟΣΟΧΗ, στυψτε το οσο
καλυτερα μπορειτε αλλιως θα λασπωσει στη ζυμη αργοτερα! Πολτοποιήστε το
στο μιξερ. Μπορειτε να χρησιμοποησετε κατεψυγμενο σπανακι.
φτιαχνουμε
τη ζυμη προσθετοντας το σπανακι στα αυγα . Βαζετε ολα τα υλικα για τη
ζυμη στο μιξερ (καλυτερα στο μιξερ γιατι ετσι η ζυμη θα εχει ομοιομορφο
πασινο χρωμα αλλιως θα εχει στιγματα). Ζυμωνουμε και ανοιγουμε τη ζυμη
στη μηχανη. Χρησιμοποιουμε τους κυλινδρους. Περναμε τη ζυμη απο τον
αριθμο 8. ακολουθως διπλωνετε στα 3 ή στα 4 ετσι ωστε να εχετε ενα
τετραγωνο. Επαναλαμβανετε για 8 φορες! Μετά περναμε απο τον αριθμο 7
χωρις να διπλωσουμε! Κοβουμε μεγαλα ορθογωνια κομματια και τα
τοποθετουμε σε αλευρωμενη πετσετα και αφηνουμε για 2-3 ωρες να
σκληρηνουν! (εγω μετα απο τις 3 ωρες τα εβαλα σε ταπερ στο ψυγειο και τα
χρησιμοποησα την επομενη μερα).
Βαζουμε νερο σε κατσαρολακι
προσθετουμε 2-3 κ.σ λαδι και αλατι για να μην κολλησουν τα λαζανια.
Προσθετουμε λιγα λιγα κομματια καθε φορα και αφηνουμε περιπου 5 λεπτα να
μαλακωσουν. Τα βγαζουμε και τα τοποθετουμε κατευθειαν σε μπολ με κρυο
νερο και μετα σε πετσετα για να φυγουν τα πολλα νερα.
Για τη γεμιση:
Κοβουμε
τα λαχανικα μας σε κυβακια και τα σωταρουμε, προσθετουμε ακολουθως τον
κιμα. Αφηνουμε να ψηθει και βαζουμε τα μπαχαρικα σβηνουμε τη φωτια
ανακατευουμε μεσα και το μαιντανο.
Για τη σαλτσα:
Σωταρετε
το κρεμμυδι στο ελαιολαδο. Ολα τα υπολοιπα υλικα τα περνατε απο το
μπλεντερ και τα προσθετετε στο κρεμμυδι. Σιγοβραζετε για 20 λεπτα!
Συναρμολογηση:
Σε
ορθογωνιο πυρεξ βαζετε μια κουτακια απο τη σαλτσα στο πατο. Ακολουθως
μια σειρα απο λαζανια, κιμα, λαζανια, κιμα. Αν σας μεινουν λαζανια τα
βαζετε στο τελος απο πανω.
Προσθετετε ολη την υπολοιπη σαλτσα και πασπαλιζετε με το τυρι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170-180 για 35-40 λεπτα.
Καλυψτε το πυρεξ με αλουμινοχαρτο για να μεινουν ζουμερα τα λαζανια και να μην ξερανουν!
Μπορειτε εννοειται να βαλετε μπεσαμελ, και τυρι αν θελετε στον κιμα και ενδιαμεσα στα λαζανια!
Επεισης μπορειτε να βαλετε ό,τι γεμιση σας αρεσει!
Αν αφαιρέσετε το σπανακι και κανετε κανονικα τη ζυμη τα λαζανια γινονται σαν τα συνηθισμένα!
Τα
κομματια απο τα λαζανια μπορειτε να τα χρησιμοποιησετε για να
κανετε κανελόνια. Βαζετε τη γεμιση στην αρχη κατα μήκος και τυλιγετε.
Τοποθετειτε στο πυρεξ με το κλεισιμο προς τα κατω.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.