Δευτέρα, 2024-06-17, 6:22 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Φεβρουάριος » 27 » ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
    12:47 PM
    ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

    Η Κάρυστος είναι ένας υπέροχος τόπος που απλώνεται στα πόδια του όρους «Όχη», στο νοτιότερο άκρο του νομού Ευβοίας. Ένα μείγμα νησιωτικού και ορεινού τοπίου αγκαλιάζει την πόλη που δεσπόζει στον κόλπο και αγναντεύει τις Κυκλάδες, συνθέτοντας την εικόνα ενός προορισμού εκπλήξεων και αντιθέσεων.

    Το νότιο τμήμα της Εύβοιας συγκροτείται από τους Δήμους Ταμυνέων, Αυλώνος, Κονιστρών, Κύμης, Δυστίων, Στυρέων, Μαρμαρίου, Καρύστου και την Κοινότητα Καφηρέως. Στη νότια πλευρά του νησιού το τοπίο είναι πολύ διαφορετικό, μοιάζει με αυτό των νησιών του Αιγαίου, χωρίς όμως να λείπουν τα σημαντικά μνημεία και οι όμορφες παραλίες. Στη Νότια Εύβοια επικρατεί κυρίως το αρβανίτικο στοιχείο.

     
    (Κάντε κλικ στον χάρτη για μεγέθυνση)
    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
    Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Λίμνης. Ένα μουσείο στημένο με πολύ μεράκι. Προβάλει την ξεχωριστή πολιτισμική φυσιογνωμία της ιστορικής και γοητευτικής Λίμνης.Πύργος Ροβιών. Καλοσυντηρημένος Ενετικός πύργος στο κέντρο των Ροβιών (Δήμ. Ελυμνίων).


    Λαογραφικό Μουσείο Αγίας Άννας. Η βιτρίνα μιας περιοχής με δική της πολιτιστική προσωπικότητα και πανάρχαιες παρακαταθήκες, όπως το Διονυσιακό καρναβάλι της.Φαράγγι Αράπη. Περιοχή κοντά στην Αγία Άννα χαρακτηριστική για την άγρια ομορφιά της και τους πολλούς θρύλους της.


    Απολιθωμένο δάσος Κερασιάς. Χώρος κοντά στην Κερασιά Νηλέως, επί του δρόμου Κερασιάς – Ιστιαίας. Από την περιοχή έχουν ανασκαφεί πλήθος παλαιοντολογικών θησαυρών τόσο χλωρίδας όσο και πανίδας.Καταρράκτες Δρυμώνας. Περιοχή εξαίρετου φυσικού κάλλους, πολύ κοντά στο δρόμο Δρυμώνας – Κερασιάς. Το Δασαρχείο Λίμνης έχει κατασκευάσει μονοπάτι και ένα μικρό πάρκο για τους επισκέπτες.


    Καστραδάκι. Αρχαιολογικός χώρος σε αγροτική περιοχή κοντά στα Ελληνικά Αρτεμισίου, όπου υπάρχουν ίχνη σημαντικού οικισμού της πρωτοελλαδικής περιόδου.Πευκοδάσος Αρτεμισίου. Περίφημο για την ομορφιά του πευκοδάσος, που στις περισσότερες περιπτώσεις φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Απλώνεται από το Ασμήνιο μέχρι τα Βασιλικά.


    Πύργος Δροσίνη. Πυργόσπιτο (ενετικού τύπου) που χτίστηκε στις Γούβες Αρτεμισίου από τον Τούρκο Ιμπαήμ Αγά στις αρχές του 19ου αιώνα. Μετά την απελευθέρωση αγοράστηκε από την οικογένεια του μεγάλου μας ποιητή Γ. Δροσίνη. Σήμερα έχει συντηρηθεί και φιλοξενεί τοπική λαογραφική συλλογή.Παναγία Ντινιούς. Εξωκλήσι της Ιστιαίας χτισμένο σε μαγευτικό πλατανοδάσος, στην μεταξύ Ιστιαίας και Αρτεμισίου περιοχή.


    Υδροβιότοποι Κανατάδικων. Σύστημα δύο υδροβιοτόπων εκατέρωθεν της όμορφης αμμώδους ακτής των Κανατάδικων. Ονομάζονται μικρό και μεγάλο λιβάρι.Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ιστιαίας. Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της πόλης, δίπλα στο γήπεδο, με πολλά και ενδιαφέροντα εκθέματα.


    Αρχαιολογική συλλογή Αιδηψού και ρωμαϊκά βαλανεία. Αντικείμενα, έργα τέχνης και υπολείμματα εγκαταστάσεων, μνημεία του μεγάλου ενδιαφέροντος, που επέδειξαν οι Ρωμαίοι για την Αιδηψό, όταν αυτή βρισκόταν στο αποκορύφωμα της τουριστικής ακμής της. Η αρχαιολογική συλλογή φιλοξενείται στο κτίριο του ΕΟΤ, ενώ ίχνη αό βαλανεία υπάρχουν σε πολλά σημεία της πόλης μεταξύ των οποίων και ο περίβολος του ξενοδοχείου «Θέρμοι Σύλλα».Ιαματικές Πηές Αιδηψού. Θερμοπηγές παγκόσμια γνωστές εδώ και 3.000 χρόνια για τις ιαματικές τους ιδιότητες. Οι περισσότερο θεαματικές είναι αυτές που εκβάλουν στην παραλία του ΕΟΤ κοντά στο νότιο άκρο της Αιδηψού.


    Κάστρο Ωρεών. Υπολείμματα φρουρίου πάνω από την πόλη. Χτίστηκε επί Ενετοκρατίας σε θεμέλια αρχαιότερης οχύρωσης.Ταύρος Ωρεών. Ένα από τα πιο επιβλητικά αγάλματα, που κοσμούσαν την περίλαμπρη αρχαία Ωρεό. Φιλοτεχνήθηκε προς τιμή του Δημητρίου Πολιορκητή κατά την εποχή της Μακεδονικής κυριαρχίας. Βρίσκεται στον περίβολο του ναού της πόλης κοντά στο λιμάνι


    Δρακόσπιτα, συναντάμε πάνω από τα Στύρα, στη θέση Λάκκα Πάλλη και Μετσίφι, στα Κάψαλα, στην περιοχή Αμινού κλπ. Τα ονόματα που τους έδωσαν οι πρόγονοί μας σχετίζονται με την αρβανιτίκη ντοπιολαλιά. Τα γνωστότερα είναι τα Λάκκα υ Πάλλητ Δραγκό, Λιμικό Δραγκό, Μάριζα ή Λιούμιθελ, Κιούκα, Τσούκα, Κρόι Φτοχτ κλπ.Οι δύο υπεραιωνόβιες ελιές, ηλικίας 2500 ετών, που βρίσκονται στο εκκλησάκι της Παναγίτσας και ανήκουν στα προστατευόμενα είδη της Συνθήκης Ramsar, τονίζουν το ιδιαίτερο χρώμα αυτού του μοναδικού αυτού τοπίου.


    Τα πανεμοργα Λιχαδονήσια. Τα κατάφυτα αυτά νησάκια με την τροπική φυσιογνωμία τους αποτελούν ένα επιπλέον δέλεαρ για τους επισκέπτες της Λιχάδας, δεδομένης και της πολύ μικρής τους απόστασης τουλάχιστον από την παραλία του Κάβου.ΠΛΑΤΑΝΙΣΤΟΣ
    Το μεγαλύτερο από τα χωριά της Καρύστου, το οποίο πλαισιώνεται από μια υπέροχη κοιλάδα.


    ΓΟΥΡΝΑ
    Τα όμορφα χωριά της Γούρνας πάνω από τον κάμπο της Καρύστου, περηφανεύονται για τα νερά, τις πηγές, καθώς και τα έθιμα και τις παραδόσεις τους.
    ΚΑΣΤΡΑ CASTELLO ROSSO & ΜΠΟΥΡΤΖΙ
    Στο πέρασμα των αιώνων, είναι μια ανάμνηση των αιματηρών κατακτήσεων της πόλης. Το Μπούρτζι κτίστηκε επί βενετικής κυριαρχίας.


    ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
    Βρίσκεται στα Καλύβια. Εκεί θα ενημερωθείτε για την Όχη και το Δημοσάρη μέσω προβολών 3D Video. Επίσης μπορείτε να θαυμάσετε την πλούσια έκθεση και να πάρετε έντυπο υλικό.
    ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΟ
    Στο αρχαίο μνημείο «Δρακόσπιτο» στην κορυφή του όρους Όχη, πλανιέται ο έρωτας του Δία και της Ήρας.


    ΛΙΜΝΗ ΔΥΣΤΟΥ
    Θεωρείται σημαντικός υδροβιότοπος και εκτείνεται σε 14.000 στρέμματα. Τοπίο μοναδικής ομορφιάς που αξίζει να επισκεφθείτε.
    ΣΠΗΛΙΑ ΘΑΡΟΥΝΙΩΝ
    Βρίσκεται στη θέση Κακαλίτσα (ύψους 440 μέτρων) και ανακαλύφθηκε το 1974. Έχουν βρεθεί ίχνη από την Πλειστόκαινη περίοδο, όταν ο άνθρωπος ήταν ακόμη κυνηγός. Ο διάκοσμός της παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.


    ΦΑΡΑΓΓΙ ΔΗΜΟΣΑΡΗ
    Προστατεύεται από το πρόγραμμα NATURA 2000 και συγκαταλέγεται στις ομορφότερες περιοχές του νομού.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 197 | Added by: marilou | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Φεβρουάριος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    26272829
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 1
    Φίλοι-Επισκέπτες: 1
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz