4 κεφαλάκια αρνίσια (ζητάμε από το χασάπη μας να μας τα σπάσει ώστε να ανοίγουν εύκολα μετά)
1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
3 κούπες τομάτα φρέσκια περασμένη από τον τρίφτη
ελαιόλαδο
λίγο βουτυράκι
αλάτι
πιπεράκι μπόλικο
πεκορίνο τριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα κεφαλάκια μας και τα βάζουμε να πάρουν μια καλή βράση.
Πετάμε το νερό.
Στο
ταψί μας τοποθετούμε τα κεφαλάκια, αλατοπιπερώνουμε καλά και
περιχύνουμε με την τριμένη τομάτα, το ελαιόλαδο, σκορπάμε λίγα
κομματάκια βούτυρο εδώ κι εκεί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
200 βαθμούς μέχρι τα κεφαλάκια μας να είναι έτοιμα, περίπου 1 1/2 ώρα.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα βρέχουμε με τη σαλτσούλα τους και αν χρειαστεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Όταν
είναι έτοιμα προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι τα 3.4 του ταψιού και μόλις
πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι μας και ανακατεύουμε καλά.
Το
ψήνουμε για 10 λεπτά κι έπειτα σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε να
φουσκώσει και να πιει το ζουμάκι του να μείνει μόνο με το λαδάκι του.
Καθαρίζουμε τα κεφαλάκια μας και τα σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλισμένα με αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε το κριθαράκι μας στα πιάτα, πασπαλίζουμε με μπόλικο τυράκι και... Καλή μας όρεξη!!!
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.