1,5 κιλό αρνίσιο μπουτάκι, χωρίς το κόκαλο, και κομμένο φέτες
3-4 μεγάλα μαρούλια (ή 1,5-2 κιλά σέσκουλα ή λάπατα)
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 3 πράσα
1/2 ματσάκι άνηθο ή μάραθο ή και τα δυο
Χυμό από 1-2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι
λάδι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε , στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε όλα τα χορταρικά – μόνο τον άνηθο κόβω πιο ψιλό. Στρώνουμε σε ένα ταψί τα χορταρικά (να ξεχειλίσουν γιατί με το ψήσιμο δεν μένουν ούτε τα μισά) και αλατοπιπερώνουμε. Από πάνω στρώνουμε τις φέτες το κρέας αλατοπιπερωμένο κι αυτό. Ρίχνουμε και το λεμόνι και λίγο λαδάκι (λίγο γιατί το κρέας έχει αρκετά λιπαρά).
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, περίπου 1 ώρα. Ίσως
χρειαστεί λίγο νεράκι, αλλά συνήθως αρκεί αυτό που βγάζουν τα χορταρικά.
Αν πάει να στεγνώσει από πάνω το κρέας πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο,
σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.