(Όσο μεγαλύτερο είναι τόσο περισσότερη ώρα θέλει να ψηθεί. Ούτε 5-6 κιλά σαν ακτινογραφία γιατί θα ξεραθεί.)
2-3 σούβλες, αλάτι και ξύλα για τη φωτιά.
Και αρχίζουμε …
Έχουμε το ζώο κομμένο 4 κομμάτια, πλυμένο και καλά στραγγισμένο.
Ανοίγουμε τις σπάλες και τις γυρίζουμε προς το λαιμό.
Σκίζουμε τα μπούτια να έχουν 2 δάχτυλα πάχος για να ψηθούν.
Τα περνάμε στις σούβλες και τα αλατίζουμε με μπόλικο αλάτι γιατί στο ψήσιμο στραγγίζει και το χάνει.
Ανάβουμε
φωτιά και στερεώνουμε τις σούβλες σε πέτρες ή πασσάλους απέναντι και
γύρω-γύρω σε απόσταση 80 εκ. ως 1 μέτρο αναλόγως την κατεύθυνση του
αέρα. Διατηρούμε τη φωτιά με μέτρια φλόγα, ούτε να λαμπαδιάσει αλλά ούτε
να σβήσει. Το κρέας ψήνετε με τη πυρά της φλόγας και κατά το τέλος με
τα κάρβουνα. Παίρνει τη μυρωδιά από τον καπνό και τα ξύλα που καίγονται
και μυρίζει σαν καπνιστό.
Σε μιάμιση ώρα περίπου, όταν το κρέας ροδίσει από τη μια μεριά, μετακινούμε τις σούβλες από την άλλη.
Με κανονική και συνεχής φωτιά, σε 2:30' ως 3 ώρες περίπου είναι έτοιμο.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.