Καθαρίζουμε τις αγκινάρες,και αφηουμε λίγα από τα τρυφερά φύλλα της καρδιας
τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι,για να μη μαυρίσουν, κατά τα γνωστά
σε κατσαρόλα τις τοποθετούμε μια-μια,αφού βάλουμε στην καρδούλα τους 1-2 αμύγδαλα,και καρφώσουμε στο πλάι από ένα γαρυφαλλάκι.
βάζουμε νερό και τις βράζουμε τόσο,όσο, (μας φτάνει για να μπορέσουμε να τις αποβρασουμε" στο σιρόπι)
τις
βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε κατόπιν την ζάχαρη, το μέλι
,τα αμύγδαλα που περίσσεψαν,ανακατεύουμε με την κουτάλα για να
εξαφανίσουμε τη ζάχαρη
προσθέτουμε προσεκτικά τις αγκιναρούλες μας,και δένουμε το σιρόπι μας
ξέχασα!!! πριν δέσει,στο ενδιάμεσο ρίχνουμε τις βανίλιες και αφού δέσει, το χυμό λεμονιού!!!
κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει, και βάζουμε σε γυάλινα μπάζα!!!
για όσες είναι αρχάριες στο δέσιμο του σιροπιού: είναι
έτοιμο, όταν πάρουμε ελάχιστο σιρόπι από την κατσαρόλα μας,με ένα
κουταλάκι το γυρίσουμε σε ένα πιατελακι και πέφτει κόμπος-κόμπος,χωρίς
να απλώνει.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.