Τρίτη, 2024-06-18, 12:18 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Ιανουάριος » 24
    Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάποια στιγμή παραπονεθεί για πονοκέφαλο, που συνήθως φεύγει με ένα παυσίπονο. Υπάρχουν όμως κάποιοι, που ταλαιπωρούνται όχι από απλούς πονοκεφάλους αλλά από ημικρανίες, ένα πρόβλημα που δυσκολεύει την καθημερινότητά τους.

    Οι ημικρανίες εμφανίζονται τρεις φορές συχνότερα στις γυναίκες από ό, τι στους άνδρες και είναι πιο συνηθισμένοι σε άτομα ηλικίας μεταξύ 20 και 35 ετών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να εκδηλωθούν στην εφηβεία ή στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

    Συμπτώματα

    Τα συμπτώματα της ημικρανίας διαφέρουν από εκείνα του κοινού πονοκεφάλου. Πρόκειται για έντονη κεφαλαλγία, που διαρκεί από 4 έως 72 ώρες. Ο πόνος μπορεί να επεκτείνεται σε ολόκληρο το κεφάλι και όχι απαραίτητα να εντοπίζεται στη μία πλευρά του, όπως ίσως θα πιστεύαμε λόγω της ετυμολογίας της λέξης (ημι-κρανίες). Υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να μετατοπίζεται ο πόνος από τη μία πλευρά του κεφαλιού στην άλλη .

    Ο πονοκέφαλος μπορεί να συνοδεύεται από ανορεξία, ναυτία, έμετο, φωτοφοβία και ηχοφοβία. Σπανιότερα (περίπου στο 10% των ασθενών) πριν εκδηλωθεί ο πόνος, μπορεί να παρουσιαστεί η αποκαλούμενη αύρα, η οποία περιλαμβάνει συμπτώματα όπως: μούδιασμα, προσωρινή μείωση της όρασης, ήχους στα αφτιά και μυϊκή αδυναμία.

    Πολυπαραγοντικό σύνδρομο

    Οι παράγοντες, που προκαλούν τις κρίσεις ημικρανίας, μπορεί να σχετίζονται με τη διατροφή, με τον τρόπο ζωής μας, ακόμη και με τη λήψη φαρμάκων. Είναι σημαντικό , λο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 234 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Η συνεχής αλλαγή ερωτικών συντρόφων, το σεξ χωρίς προφύλαξη ξύπνησαν ξεχασμένα αφροδίσια νοσήματα, ενώ παράλληλα παρατηρείται και έξαρση των ιογενών, σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως είναι ο έρπητας των γεννητικών οργάνων, οι HPV- λοιμώξεις (τα κονδυλώματα), το AIDS, οι ηπατίτιδες Β και C...

    Δυστυχώς οι ασθένειες που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής, αυξάνονται με πολύ γρήγορο ρυθμό παγκοσμίως, θεαματική είναι η αύξηση ασθενειών, όπως η σύφιλη και η βλενόρροια καθώς επίσης και η μόλυνση από χλαμύδια, τα οποία εκτός των άλλων είναι υπεύθυνα για το 33% των περιπτώσεων στειρότητας στις γυναίκες. Οι λόγοι, που οδήγησαν στην αλματώδη αύξηση των αφροδισίων νοσημάτων, είναι η αδιαφορία για τους κινδύνους που κρύβει το σεξ χωρίς προφυλάξεις και η εναλλαγή σεξουαλικών συντρόφων
    Ένας άλλος παράγοντας που ευνοεί τη μετάδοση των ασθενειών αυτών είναι η ηλικία έναρξης των σεξουαλικών σχέσεων, της οποίας το όριο έχει μειωθεί.

    Προειδοποιητικά σημάδια, συμπτώματα;

    Η ύπαρξη των παρακάτω συμπτωμάτων δεν σημαίνει υποχρεωτικά την προσβολή του ατόμου από σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια. Όμως η γονόρροια, τα χλαμύδια, η σύφιλη και ο έρπης των γεννητικών οργάνων μπορούν να τα προκαλέσουν.

    Στους άνδρες:

    · Εκκρίσεις από το πέος που έχουν χρώμα όπως το πύον, ή ακόμη διαυγή υγρά που εξέρχονται από την ουρήθρα.
    · Πόνος ή κάψιμο κατά τη διούρηση.
    · Συχνουρία.
    · Εξελκώσεις στο πέος ή σε άλλα σημ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 208 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Σχετικά με αυτό το κείμενο

    Αυτό το κείμενο είναι χρήσιμο σε κάθε άτομο που ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για την οστεοπόρωση. Μπορεί εσείς να υποφέρεται από αυτή τη κατάσταση ή μπορεί να είστε ένας φίλος/η ή συγγενής ενός ατόμου με οστεοπόρωση. Ανεξάρτητα από το λόγο που έχετε για να το διαβάσετε, ελπίζουμε να το βρείτε χρήσιμο.

    Θέλουμε να εξηγήσουμε όσο το δυνατό περισσότερα για την οστεοπόρωση , τι την προκαλεί, πως μπορεί να γίνει η πρόληψη και πως μπορεί να θεραπευτεί.

    Δυστυχώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε όλες σας τις ερωτήσεις, γιατί ο καθένας είναι διαφορετικός και δεν υπάρχει κανένα υποκατάστατο της προσωπικής συζήτησης με τον γιατρό. Αν θέλετε περισσότερα, αφού διαβάσετε αυτό το βιβλιαράκι, υπάρχουν διευθύνσεις στο τέλος του κειμένου που μπορεί να είναι χρήσιμες.

    Τι είναι η οστεοπόρωση;

    Η λέξη "οστεοπόρωση" σημαίνει φιλολογικά "πορώδες οστούν". Είναι μία κατάσταση όπου ένα άτομο χάνει σταδιακά κόκαλο (οστούν) έτσι ώστε τα κόκαλα να γίνονται σταδιακά εύθραυστα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τα κόκαλα να είναι πιο πιθανό να σπάσουν (ο ιατρικός όρος είναι "κάταγμα").

    Τι προκαλεί την οστεοπόρωση;

    Τα κόκαλά μας αυξάνονται κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία και είναι πιο ισχυρά μεταξύ του 25ου και του 30ου έτους της ζωής. Στη μεσήλικη ζωή τα κόκαλα - ενώ παραμένουν ισχυρά - αρχίζουν σταδιακά να χάνουν την πυκνότητά τους. Αυτή η απώλεια ή λέπτυνση των κοκάλων συνεχίζεται όσο με ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 244 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Στην εποχή μας, με τους γρήγορους ρυθμούς και τις αυξημένες απαιτήσεις, το στρες έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το στρες, σε κανονικά επίπεδα, είναι ένας υγιής έμφυτος μηχανισμός, που στοχεύει στην επιβίωση του ατόμου, ενισχύοντας και επισπεύδοντας τις αντιδράσεις του σε στιγμές κινδύνου ή αβεβαιότητας.

    Για τους περισσότερους από εμάς, το στρες αρχίζει να αποτελεί πρόβλημα όταν συναντάται σε υψηλά επίπεδα και για μεγάλες χρονικές περιόδους.
    Σε τέτοιες περιόδους, είναι πολύ σημαντικό να διαχειριζόμαστε σωστά και αποτελεσματικά το στρες μας, αφού οι επιπτώσεις του στην ψυχολογική και οργανική μας υγεία είναι τεράστιες.

    Πως μπορεί όμως κανείς να διαχειριστεί αποτελεσματικά το στρες του; Διαβάστε μερικές πρακτικές συμβουλές που μπορούν να μειώσουν το στρες και να κάνουν τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη.

    Κατανοήστε πως βιώνετε το στρες
    Πολλοί άνθρωποι ζουν κάτω από το καθεστώς έντονου στρες για μεγάλες περιόδους και ούτε καν το αναγνωρίζουν. Παρατηρήστε τον εαυτό σας και προσπαθήστε να κατανοήσετε πως εσείς προσωπικά εκφράζετε το στρες σας.

    Ο κάθε άνθρωπός βιώνει και εκφράζει το κάθε τι με διαφορετικό τρόπο. Ποιο είναι λοιπόν το δικό σας πρότυπο; Γίνεστε ευέξαπτος/η, απόμακρος/η ή θλιμμένος/η; Έχετε πονοκεφάλους ή αισθήματα κόπωσης;

    Αυτό το βήμα είναι σημαντικό για να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε ότι περνάτε μία περίοδο με αυξημένο στρες και να διαχειριστείτε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 233 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Τις βλέπετε παντού: Να κρέμονται στα ρούχα σας, διασκορπισμένες στο πάτωμα ή στην μπανιέρα μετά το λούσιμο. Για να μην ασχολείστε με... τρίχες, μάθετε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο την παροδική τριχόπτωση, που κάνει συνήθως πιο αισθητή την εμφάνισή της άνοιξη και φθινόπωρο.

    Τροφές για υγιή και όμορφα μαλλιά
    Η τρίχα αποτελείται κυρίως από κερατίνη που παράγει ο βολβός, συνθέτοντας ουσίες όπως αμινοξέα, μεταλλικά άλατα, βιταμίνες και λιπίδια, που φτάνουν μέχρι αυτόν μέσω του αίματος. Όταν όμως ο οργανισμός δεν εφοδιάζεται με τις κατάλληλες τροφές, ο βολβός αδυνατεί να παράγει αυτές τις ουσίες.
    • Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με βιταμίνες της ομάδας Β, βιταμίνη Ε, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ακόρεστα λιπαρά οξέα που θα βρείτε στο ψάρι, στα αυγά, στο άπαχο κρέας, στα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα, στα όσπρια, στο γάλα, στο ψωμί ολικής άλεσης, στα δημητριακά και στο ελαιόλαδο.
    • Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε τη λήψη βασιλικού πολτού, που εκτός από τις τονωτικές ιδιότητες που έχει για τον οργανισμό, βελτιώνει την όψη του δέρματος, δυναμώνει τα νύχια και θεωρείται ότι επιβραδύνει την τριχόπτωση. Αν, ωστόσο, έχετε αλλεργίες ή αλλεργικό άσθμα, θα πρέπει να ρωτήσετε το γιατρό σας. Η κατανάλωση βασιλικού πολτού δεν πρέπει να ξεπερνά το μισό γραμμάριο καθημερινά. Προτιμήστε το συσκευασμένο (που έχει περάσει από τους απαραίτητους ελέγχους) και προσέξτε την όψη του: πρέπει να έχει άσπρο και λαμπερό χρώμα. Στα φαρμακεία και τα καταστήματ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 186 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Κολπική μαρμαρυγή: Ορισμός διάγνωση-επιπλοκές



    Κολπική μαρμαρυγή: Θεραπεία με φάρμακα



    Κολπική μαρμαρυγή: Θεραπεία με επέμβαση (ablation κλπ)



    Επεμβατική αντιμετώπιση της κολπικής μαρμαρυγής

    Φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός

    Φυσιολογικά, ο καρδιακός παλμός ξεκινά από τον φλεβόκομβο πού εντοπίζεται στο δεξιό κόλπο. Όταν ο φλεβόκομβος πυροδοτεί, η ηλεκτρική δραστηριότητα διασπείρεται κατά μήκος του δεξιού και αριστερού κόλπου, και προκαλεί τη συστολή τους. Τα ερεθίσματα ταξιδεύουν προς τον κολποκοιλιακό κόμβο, ο οποίος είναι ή γέφυρα που επιτρέπει να πηγαίνουν τα ερεθίσματα από τους κόλπους στις κοιλίες. Το ερέθισμα τότε οδεύει διαμέσου των τοιχωμάτων των κοιλιών, προκαλώντας την συστολή τους.

    Τα φυσιολογικά ηλεκτρικά ερεθίσματα της καρδιάς έχουν ως αποτέλεσμα τη φυσιολογική πλήρωση με αίμα και τη συστολή της καρδιάς.
    Τι είναι η κολπική μαρμαρυγή;

    Η κολπική μαρμαρυγή είναι μία από τις συνηθέστερες ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού. Προσβάλλει περισσότερο από το 1% του πληθυσμού και κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται περισσότερες από 5 ανά 10.000 κατοίκους νέες περιπτώσεις κολπικής μαρμαρυγής.

    Στην κολπική μαρμαρυγή, πολλά ερεθίσματα ξεκινούν και εξαπλώνονται στους κόλπους. Ο ρυθμός πού προκύπτει είναι αποδιοργανωμένος, ταχύς και ανώμαλος. Επειδή τα ερεθίσματα ταξιδεύουν

    στους κόλπους με ακανόνιστο τρόπο, οι κόλποι είναι ανίκανοι να συσ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 221 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Αρρυθμίες της καρδιάς, καρδιακές αρρυθμίες




    Τι είναι αρρυθμία;

    Φυσιολογικά η καρδιά διεγείρεται από τον φλεβόκομβο. Το ερέθισμα μετά διαχέεται στους κόλπους και τους ερεθίζει (κολπική συστολή). Μετά μέσω του κολποκοιλιακού κόμβου διαχέεται στις κοιλίες που τις διεγείρει και αυτές (κοιλιακή συστολή). Εάν για κάποια αιτία αυτή η ρυθμική διέγερση της καρδιάς διακοπεί λέμε ότι εμφανίζεται αρρυθμία.
    Φλεβοκομβικός ρυθμός

    Φυσιολογικά η καρδιά διεγείρεται από το φλεβόκομβο που βρίσκεται στο δεξιό κόλπο σε περιοχή μεταξύ της εκβολής της άνω και κάτω κοίλης φλέβας. Στην περίπτωση αυτή λέμε ότι ο ρυθμός είναι φλεβοκομβικός και με τον όρο αυτό εννοούμε ότι δεν υπάρχει αρρυθμία από προσωρινή ή μονιμότερη επικράτηση κέντρου εκπομπής ερεθισμάτων έξω από τον φλεβόκομβο. Ακόμη με τον όρο «φλεβοκομικός ρυθμός» οι περισσότεροι γιατροί στην καθημερινή πράξη εννοούν ότι δεν υπάρχει αρρυθμία.

    Σε φλεβοκομβικό ρυθμό με φυσιολογική αγωγή του ερεθίσματος το ηλεκτροκαρδιογράφημα δείχνει φυσιολογικό έπαρμα Ρ, διάστημα PR 0,12-0,20 sec και στενό σύμπλεγμα QRS εύρους μικρότερου των 0,11 sec.
    Αίτια και μηχανισμοί αρρυθμιών

    Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αρρυθμιών πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο επιστημονική αξιολόγηση αυτών. Για το σκοπό αυτό πέρα από τους κλινικούς και τους ηλεκτροκαρδιογραφικούς χαρακτήρες απαραίτητη είναι η γνώση:

    των αιτιών τους

    των μηχανισμών αρρυθμιογέννεσης και

    της σχέσης ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 247 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Η πυελονεφρίτιδα είναι μόλυνση των νεφρών. Διακρίνεται σε οξεία και χρόνια, ενώ υπάρχουν και κάποιες ειδικές μορφές οι οποίες θα αναφερθούν εν συντομία στη συνέχεια.
    • Οξεία Πυελονεφρίτις: Είναι η πιο συνήθης μορφή και συνήθως (80%) οφείλεται σε μόλυνση απο κολοβακτηρίδιο (E.Coli). Άλλοι μικροοργανισμοί που ενοχοποιούνται είναι η Κλεμπσιέλα, ο Πρωτέας, η Ψευδομονάδα και το Εντεροβακτηρίδιο. Η μόλυνση είναι συνήθως ανιούσα όπου μικρόβια "ανεβαίνουν" από την ουροδόχο κύστη. Υπάρχει όμως και η αιματογενής μόλυνση όπου συνήθως το μικρόβιο είναι ο σταφυλόκοκκος και πολλές φορές σχηματίζονται και αποστήματα νεφρού.
     Κλινική εικόνα: Αφνίδια έναρξη πυρετού, ρίγους και πόνου στην περιοχή του νεφρού. Δυνατόν να συνυπάρχουν συμπτώματα απο το κατώτερο ουροποιητικό (δυσουρία, συχνουρία, τσούξιμο κτλ).
     Διάγνωση: Γενική άιματος δείχνει σχεδόν πάντα αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων και η γενική ούρων συνήθως (αλλά ΟΧΙ πάντα) δείχνει πυοσφαίρια. Απεικονιστικές εξετάσεις σπάνια χρειάζονται (70% των ασθενών με πυελονεφρίτιδα έχουν φυσιολογικό υπερηχογράφημα) παρά μόνο για να αποκλείσουν πιθανότητα απόφραξης του νεφρού. Το υπερηχογράφημα σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ βοηθητικό και σπάνια χρειάζεται να καταφύγουμε σε αξονική τομογραφία.
     Θεραπεία: Αν ο ασθενής είναι αφυδατωμένος ή σε βαρειά γενική κατάσταση μπορεί να χρειαστεί παραμονή στο νοσοκομείο. Αν όμως είναι σε κατάσταση να λάβει αγωγή απο το στόμα τότε συνήθως χορηγούμε ειδική αντιβίωση (αμινογλυκοσίδη κα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 295 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Η πυελονεφρίτιδα είναι μόλυνση των νεφρών. Διακρίνεται σε οξεία και χρόνια, ενώ υπάρχουν και κάποιες ειδικές μορφές οι οποίες θα αναφερθούν εν συντομία στη συνέχεια.
    • Οξεία Πυελονεφρίτις: Είναι η πιο συνήθης μορφή και συνήθως (80%) οφείλεται σε μόλυνση απο κολοβακτηρίδιο (E.Coli). Άλλοι μικροοργανισμοί που ενοχοποιούνται είναι η Κλεμπσιέλα, ο Πρωτέας, η Ψευδομονάδα και το Εντεροβακτηρίδιο. Η μόλυνση είναι συνήθως ανιούσα όπου μικρόβια "ανεβαίνουν" από την ουροδόχο κύστη. Υπάρχει όμως και η αιματογενής μόλυνση όπου συνήθως το μικρόβιο είναι ο σταφυλόκοκκος και πολλές φορές σχηματίζονται και αποστήματα νεφρού.
     Κλινική εικόνα: Αφνίδια έναρξη πυρετού, ρίγους και πόνου στην περιοχή του νεφρού. Δυνατόν να συνυπάρχουν συμπτώματα απο το κατώτερο ουροποιητικό (δυσουρία, συχνουρία, τσούξιμο κτλ).
     Διάγνωση: Γενική άιματος δείχνει σχεδόν πάντα αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων και η γενική ούρων συνήθως (αλλά ΟΧΙ πάντα) δείχνει πυοσφαίρια. Απεικονιστικές εξετάσεις σπάνια χρειάζονται (70% των ασθενών με πυελονεφρίτιδα έχουν φυσιολογικό υπερηχογράφημα) παρά μόνο για να αποκλείσουν πιθανότητα απόφραξης του νεφρού. Το υπερηχογράφημα σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ βοηθητικό και σπάνια χρειάζεται να καταφύγουμε σε αξονική τομογραφία.
     Θεραπεία: Αν ο ασθενής είναι αφυδατωμένος ή σε βαρειά γενική κατάσταση μπορεί να χρειαστεί παραμονή στο νοσοκομείο. Αν όμως είναι σε κατάσταση να λάβει αγωγή απο το στόμα τότε συνήθως χορηγούμε ειδική αντιβίωση (αμινογλυκοσίδη και αμπικι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 177 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Τι εννοούμε με τον όρο άγχος;

    Συμπτώματα έντονου άγχους περιλαμβάνουν υποκειμενικά συναισθήματα τάσης και εκνευρισμού, υπερβολικής λύπης, ευερεθιστότητας, νευρικότητας, δυσκολίας στη συγκέντρωση , διαταραχές ύπνου, και σωματικά συμπτώματα, όπως αίσθημα παλμών, αίσθημα πνιγμονής, τρόμος, ζάλη, κόπωση, δύσπνοια, πόνος στο στήθος, και σημεία εφίδρωσης από το αυτόνομο. Μπορεί να είναι παρόντα συμπτώματα αυξημένου επιπέδου συνείδησης, όπως αυξημένο αντανακλαστικό τρομάγματος και υπερεπαγρύπνηση. Τα συμπτώματα μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν γνωσιακή δυσλειτουργία, όπως έλλειψη προσοχής και πρόβλημα συγκέντρωσης. Επίσης, τα άτομα που βιώνουν άγχος τείνουν να αποφεύγουν καταστάσεις ή ερεθίσματα που σχετίζονται με το άγχος. Για παράδειγμα, άτομα που πάσχουν από μετατραυματική από στρες διαταραχή αποφεύγουν καταστάσεις που ανακινούν την αναβίωση του τραύματος, ενώ αυτοί που πάσχουν από κρίσεις πανικού αποφεύγουν να απομακρυνθούν από το σπίτι τους ή αποφεύγουν καταστάσεις από τις οποίες δεν θα μπορούσαν να αποδράσουν ή η παροχή βοήθειας θα ήταν αδύνατη εάν ένιωθαν κρίση πανικού.

    Ποιες καταστάσεις περιλαμβάνουν σαν κύριο σύμπτωμα το άγχος;

    Οι διαταραχές άγχους περιλαμβάνουν τη διαταραχή πανικού, την κοινωνική ή άλλες ειδικές φοβίες, τη γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, την ψυχαναγκαστική-καταναγκαστική διαταραχή, και τη μετατραυματική από στρες διαταραχή. Το άγχος είναι κυρίαρχο κομμάτι και άλλων ψυχιατρικών διαταραχών, όπως της διεγερτικής κατάθλιψης, ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 212 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Σε κατάθεση προσφυγής κατά της ΠΑΕ Άρης με σκοπό να διασφαλίσει τα χρήματα που του οφείλονται προχώρησε ο Μιχάλης Σηφάκης.



    Ο διεθνής τερματοφύλακας θέλησε με την κίνησή του να διασφαλίσει τα χρήματα που του οφείλονται και όχι την ελευθερία του. Η προσφυγή του Κρητικού γκολκίπερ ήταν να εκδικαστεί τη Δευτέρα, αλλά τελικά πήρε προσφυγή για την επόμενη Δευτέρα (30/01). Στον Σηφάκη οφείλεται ένα ποσό που φθάνει τις 235.000 ευρώ (μαζί με τα περσινά).

    Κοντά σε συμβιβασμό με Τσέζαρεκ

    Κοντά σε συμφωνία με τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ βρίσκεται ο Άρης. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Κόντης συναντήθηκε με τον δικηγόρο του Κροάτη και μετέφερε την πρόθεση της διοίκησης να καταβάλει στον παίκτη τα δεδουλευμένα του 205.000 ευρώ και ένα μέρος από το υπόλοιπο του συμβολαίου του που διεκδικεί προκειμένου να αποσύρει ην προσφυγή.
    Category: Οπαδικες προτιμησεις | Views: 184 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-24 | Comments (0)



    Μέχρι στιγμής η χρήση των δίσκων από συνθετικά υλικά περιορίζεται σε κάποια εξωτικά αυτοκίνητα και μηχανές και αυτό γιατί είναι ιδιαίτερα ακριβοί. Αυτό όμως θα αλλάξει και μάλιστα σύντομα σύμφωνα με μία ομάδα ερευνητών από την REL –εταιρία που εξειδικεύεται στα υλικά- και το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Οι επιστήμονες λοιπόν κατασκευάζουν δίσκο από aluminum composite για αυτοκίνητα λογικού κόστους, δηλαδή για τα δικά μας αυτοκίνητα! Ισχυρίζονται μάλιστα ότι θα είναι πολύ πιο εύκολοι στην παραγωγή τους –σε σύγκριση με τους δίσκους από συνθετικά υλικά αυτή τη στιγμή-, 60% ελαφρύτεροι από τους αντίστοιχους ατσάλινους αλλά και τριπλάσια ανθεκτικοί!
    Το υλικό κατασκευής των δίσκων θα είναι συνθετικό μεταλλικής μήτρας ενισχυμένο με κεραμικές ίνες –αν η μετάφραση από το ceramic fiber reinforced metal matrix composite είναι σωστή- και η σύνθεση του θα μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με την χρήση για την οποία προορίζεται το τελικό προϊόν.
    Υπολογίζεται ότι με την χρήση των συνθετικών δίσκων σε ένα μεσαίου μεγέθους σεντάν, η μείωση του βάρους πλησιάζει τα 14 κιλά και αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για μη αναρτώμενη μάζα, τα οφέλη σε επιτάχυνση, επιβράδυνση, οδική συμπεριφορά αλλά και οικονομία θα είναι σημαντικά! Η REL προσφέρει ήδη αυτόν τον δίσκο για μοτοσικλέτες ενώ για αυτοκίνητα θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον έναν χ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 191 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-24 | Comments (0)



    Η Bugatti παρουσίασε στην έκθεση του Qatar μια one-off ειδική έκδοση της Veyron Grand Sport. Όπως και η προηγούμενη ειδική έκδοση, που είχε παρουσιαστεί στο Dubai, η ανοικτή Veyron είναι βαμμένη σε κίτρινο χρώμα με το κάτω μέρος να είναι γυμνό carbon. Πατά πάνω σε μαύρες ζάντες ενώ διαθέτει και ασημένια διακοσμητικά. Στο εσωτερικό συναντάμε κίτρινες δερμάτινες επενδύσεις με μαύρο ταμπλό και carbon διακοσμητικά. Η τιμή του ξεκινά από τα €1.58 εκατ. και δεν πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί ένας Άραβας να την κάνει δική του.

    Category: Auto-Moto | Views: 229 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-24 | Comments (0)



    Η Bugatti παρουσίασε στην έκθεση του Qatar μια one-off ειδική έκδοση της Veyron Grand Sport. Όπως και η προηγούμενη ειδική έκδοση, που είχε παρουσιαστεί στο Dubai, η ανοικτή Veyron είναι βαμμένη σε κίτρινο χρώμα με το κάτω μέρος να είναι γυμνό carbon. Πατά πάνω σε μαύρες ζάντες ενώ διαθέτει και ασημένια διακοσμητικά. Στο εσωτερικό συναντάμε κίτρινες δερμάτινες επενδύσεις με μαύρο ταμπλό και carbon διακοσμητικά. Η τιμή του ξεκινά από τα €1.58 εκατ. και δεν πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί ένας Άραβας να την κάνει δική του.

    Category: Auto-Moto | Views: 195 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-24 | Comments (0)



    Η B&B ετοίμασε ένα κιτ βελτίωσης για το Audi A7. Στιλιστικά του φόρεσε νέο μπροστά spoiler, αεραγωγούς στο καπό, χαμηλότερες αναρτήσεις κατά 30 mm και ζάντες από 19″ έως 21″. Κάτω από το καπό ο 3.0-λιτρος V6 TFSI στο Stage 1 αποδίδει 385 άλογα με 490 Nm ροπής, αύξηση 85 ίππων και 50 Nm ροπής. Στο Stage 2 με την τοποθέτηση ελεύθερου φίλτρου και μεγαλύτερου intercooler κάνουν τον κινητήρα να αποδίδει 408 άλογα με 520 Nm ροπής, ενώ με την τοποθέτηση σπορ εξάτμισης, αποδίδει 425 άλογα με 540 Nm ροπής. Επίσης ο 3.0-λιτρος TDI έχει αναβαθμιστεί και αυτός και μπορεί να αποδώσει έως 325 άλογα με 640 Nm ροπής.
    Category: Auto-Moto | Views: 231 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-24 | Comments (0)



    Σύμφωνα με την JD Power και τη μελέτη που έκανε για την διατήρηση της αφοσίωσης των πελατών στις εταιρίες αυτοκινήτων για το 2012, ένας στους τρεις νέους ιδιοκτήτες οχημάτων που άλλαξαν μάρκα αναφέρουν ότι η προηγούμενη εταιρία της επιλογή τους δεν πληρούσε τις επιθυμίες που ήθελαν να καλύπτει το αυτοκίνητο και δεν ήταν ο τύπος του οχήματος που ήθελαν, προσθέτοντας ότι η επίτευξη του σωστού συνδυασμού του τι προσφέρει το αυτοκίνητο και η απήχηση που έχει στην αγορά είναι κρίσιμη για την διατήρηση των πελατών τους. Αυτό το 33% ανέφερε ότι το προηγούμενο όχημα κόστιζε πάρα πολύ να κατοχή και συντήρησή του, εμφάνισε πολλά τεχνικά προβλήματα και δεν διατήρηση ικανοποιητική μεταπωλητική αξία.
    Φέτος ήταν ο ένατος χρόνος της συγκεκριμένης μελέτης, που αναλυτικά μας δείχνει το ρυθμό με τον οποίο οι αυτοκινητοβιομηχανίες διατηρήσουν τους πελάτες τους και εξετάζει τους λόγους για τους οποίους οι πελάτες παραμένουν πιστοί. Όπως καταλαβαίνεις η διατήρηση των πελατών είναι κρίσιμη για την επιτυχία μιας μάρκας στην αγορά, ιδίως κατά την τρέχουσα παγκόσμια οικονομική συγκυρία, στην οποία κάθε νέο πωλούμενο όχημα είναι ζωτικής σημασίας. Εκτός από τη διατήρηση των πελατών, η μελέτη των μέτρων και ο ρυθμός με τον οποίο κάθε μάρκα αυτοκινήτων αιχμαλωτίζει τους πελάτες από τους ανταγωνιστές της, που είναι γνωστή ως conquesting.
    Ο διευθυντής ερευνών ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 214 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 153 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 198 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    » Ρευματοειδής αρθρίτιδα

    Τι είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα;

    Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης, αυτοάνοση και εξελικτική νόσος, που προσβάλλει κατ’ εξοχήν τις αρθρώσεις, αλλά όχι σπάνια και διάφορα άλλα όργανα. Είναι το συχνότερο φλεγμονώδες ρευματικό νόσημα. Προσβάλλει συνήθως άτομα ηλικίας 35-55 ετών, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, ακόμη και σε παιδιά. Στα πλαίσια της πρόσφατης πανελλήνιας επιδημιολογικής έρευνας για τις ρευματικές παθήσεις, που πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογικών Ερευνών στο γενικό πληθυσμό σε αστικές, ημιαστικές και αγροτικές περιοχές της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Ελλάδος, μελετήθηκε ο επιπολασμός, δηλ. η συχνότητα, και η αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας στο επίπεδο του γενικού πληθυσμού των ενηλίκων. Η συχνότητα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας βρέθηκε ότι ανέρχεται στο επίπεδο του 6,7‰ των ενηλίκων και ότι είναι τρεις φορές μεγαλύτερη στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες.

    Ποιες είναι οι αιτίες και πως αναπτύσσεται η ρευματοειδής αρθρίτιδα;

    Από αιτιολογικής πλευράς φαίνεται ότι πολλοί παράγοντες, όπως περιβαλλοντικοί, γενετικοί, ορμονικοί και ανοσολογικοί, εμπλέκονται στην αιτιοπαθογένεια της νόσου, αλλά η ακριβής αιτιολογία της δεν είναι γνωστή. Ωστόσο, είναι γνωστοί οι παθογενετικοί μηχανισμοί με τους οποίους αναπτύσσεται η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Πρόκειται για παθολογικούς μηχανισμούς του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 208 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου με ανάσπαση του ST στο ηλεκτροκαρδιογράφημα ή απλά οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου συγκαταλέγεται στα οξέα στεφανιαία σύνδρομα (όπως η ασταθής στηθάγχη και το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου χωρίς ανάσπαση του ST). Το έμφραγμα του μυοκαρδίου οφείλεται σε αιφνίδια απόφραξη ενός κλάδου των στεφανιαίων αρτηριών λόγω ρήξης ή διάβρωσης της αθηρωματικής πλάκας και δημιουργίας θρόμβου ο οποίος αποφράσσει πλήρως την υπεύθυνη στεφανιαία αρτηρία με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη νέκρωση μιας περιοχής του μυοκαρδίου.

    Το έμφραγμα τού μυοκαρδίου προσβάλλει συνήθως τούς άνδρες (με αναλογία 5 προς 1 σε σχέση με τις γυναίκες) στην ηλικία μεταξύ 50 και 60 ετών.

    Πρέπει να σημειώσουμε ακόμη τη μεγαλύτερη συχνότητα και βαρύτητα τού εμφράγματος στα διαβητικά άτομα.

    Πως γίνεται η διάγνωση;
    Οπισθοστερνικός πόνος

    Γενικά το έμφραγμα του μυοκαρδίου χαρακτηρίζεται από έντονο οπισθοστερνικό πόνο. Ο πόνος εισβάλλει αιφνίδια, χωρίς να είναι δυνατό να πιστοποιηθεί η αίτία η όποία το προκάλεσε. Εντοπίζεται συνηθέστερα πίσω από το στέρνο, στο κάτω τρίτο του, πολλές φορές στη περιοχή του στομάχου. Τότε είναι εύκολη η σύγχυση με μια πάθηση της κοιλιάς.

    Ο πόνος επεκτείνεται, όπως και στη περίπτωση της στηθάγχης, στον ώμο και στην εσωτερική πλευρά του βραχίονα και του αντιβραχιονίου και φθάνει ως τα δάχτυλα του αριστερού άνω άκρου. Λιγότερο συχνά διακλαδίζεται και στους δύο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 258 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ (Α.Π.)
    Αρτηριακή πίεση είναι η δύναμη με την οποία το αίμα πιέζει τα τοιχώματα των αρτηριών μέσα στις οποίες κυκλοφορεί. Η πίεση δεν παραμένει ποτέ σταθερή αλλά έχει διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν οι τιμές της αρτηριακής πίεσης παραμένουν υψηλές για μεγάλο χρονικό διάστημα σημαίνει ότι ο οργανισμός πάσχει από υψηλή Α.Π. Η αρτηριακή πίεση καταγράφεται με δύο αριθμούς που αντιστοιχούν: α) στη συστολική πίεση (κατά την διάρκεια της συστολής της καρδιάς), β) τη διαστολική πίεση (κατά την διαστολή της καρδιάς). Στις μετρήσεις γράφεται πρώτα η συστολική και μετά η διαστολική πίεση, π.χ. 120/80 και μετράται σε χιλιοστά στήλης υδραργύρου ( mmHg ).

    Φυσιολογική αρτηριακή πίεση

    Η φυσιολογική αρτηριακή πίεση είναι: συστολική μικρότερη από 120 mmHg και διαστολική μικρότερη από 80 mmHg
    ΥΨΗΛΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ = ΥΠΕΡΤΑΣΗ

    Η υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση αυξάνει τις πιθανότητες να αποκτήσετε στεφανιαία νόσο (καρδιακό νόσημα), παθήσεις των νεφρών και εγκεφαλικό επεισόδιο. Οποιοσδήποτε μπορεί να εκδηλώσει υπέρταση ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή φυλής. Εκτιμάται ότι ένας στους τέσσερις ενήλικες έχουν υπέρταση. Όταν η υπέρταση εκδηλωθεί, συνήθως παραμένει για την υπόλοιπη ζωή του ασθενούς. Μπορείτε να ελέγξετε ή ακόμα και να αποτρέψετε την υπέρταση παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα

    Ανάλογα με το επίπεδο της αρτηριακής πίεσης που έχει ένας άνθρωπος κατατάσσεται σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες, οι οποίε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 179 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Category: Tv-Movies | Views: 294 | Added by: marilou | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Category: Tv-Movies | Views: 215 | Added by: marilou | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Category: Tv-Movies | Views: 194 | Added by: marilou | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Category: Tv-Movies | Views: 198 | Added by: marilou | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Category: Tv-Movies | Views: 213 | Added by: marilou | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Category: Tv-Movies | Views: 257 | Added by: marilou | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Category: Tv-Movies | Views: 211 | Added by: marilou | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Category: Tv-Movies | Views: 221 | Added by: marilou | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 207 | Added by: marilou | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    [img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQjPW1t7bM0i4eI2_NCgZY3msl1enLnG97MiFB-HehxlQLrYoDk-4xAtdDR[/img]
    Category: Funny | Views: 200 | Added by: marilou | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Category: Funny | Views: 309 | Added by: marilou | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 174 | Added by: marilou | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 166 | Added by: marilou | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 175 | Added by: marilou | Date: 2012-01-23 | Comments (0)



    Ο Clint Eastwood σκηνοθετεί και ο Di Caprio πρωταγωνιστεί στη βιογραφία του J. Edgar Hoover. Του ανθρώπου που ίδρυσε το FBI, κυνήγησε τους κομουνιστές, πολέμησε το οργανωμένο έγκλημα, κινούσε τα νήματα της αμερικανικής πολιτικής εκβιάζοντας μέχρι και προέδρους και… είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην γκαρνταρόμπα της μητέρας του.

    «Τον πρώτο ένα με ενάμιση μήνα των γυρισμάτων ασχοληθήκαμε με τα κομμάτια της ταινίας που αφορούν στα νεανικά χρόνια του Hoover και προς το τέλος ασχοληθήκαμε με τη μεταμόρφωσή μου στην εκδοχή της μεγαλύτερης ηλικίας του. Ακολουθώντας αυτό το δρόμο, ήταν πολύ πιο εύκολο για μένα να αποδώσω το ρόλο, έχοντας ήδη ενσωματώσει μέσα μου σαν ψυχοσύνθεση και σαν ερμηνεία τα νεανικά του χρόνια. Στο κομμάτι των γυρισμάτων που αφορούσαν τον Hoover σε μεγαλύτερη ηλικία, περνούσα πέντε με έξι ώρες την ημέρα στη διαδικασία του make-up και χρειάστηκε ταυτόχρονα να αποκτήσω βάρος. Δεν μιλάω μόνο για σωματικό βάρος, αλλά βάρος γενικότερα το βάρος της ζωής πάνω στους ώμους, το βλέμμα και την κίνηση του ήρωα. Αλλιώς δεν θα μπορούσαν να γυριστούν αποτελεσματικά σκηνές σαν εκείνη που απευθύνομαι στον Robert F. Kennedy και τον αποκαλώ “πιτσιρικά”.



    Αναμφισβήτητα η διαδικασία που ακολουθήθηκε στο γύρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 224 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-23 | Comments (0)



    Πάνε οι εποχές που ήξερες. Ο άντρας δεν είναι πια ο σκληρός της υπόθεσης. Αν δεν το χεις καταλάβει, αναλαμβάνω να στο ξεκαθαρίσω με ένα top-5 γυναικών, που αν μη τι άλλο, δεν θα ήθελες να βρεθείς στον δρόμο τους.

    Κινηματογραφικά μιλώντας, ξέρεις ποιό είναι το πιο “hot” concept στο Hollywood αυτή τη περίοδο; Ok, ναι, οι βιογραφίες μεγάλων προσωπικοτήτων (“Iron Lady”, “My Week with Marilyn”, “J. Edgar”) , έστω το δεύτερο; Μα φυσικά οι γυναίκες action heroes.Θα μου πεις, σιγά το νέο, τόσο καιρό δεν βλέπαμε γυναίκες να σπάνε στο ξύλο τόσους και τόσους υπερόπτες και macho άντρες στη μεγάλη οθόνη; Ε, αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω και γω, ότι μετά τα φεμινιστικά κινήματα που δημιούργησαν εκεί στα 70’s την νέα και ισότιμη (που λέει ο λόγος, την έχουμε χάσει τη μάχη για τα καλά) κοινωνική πραγματικότητα, αυτή η μόδα της γυναίκας που δέρνει αλύπητα τους άντρες είχε γίνει must για καιρό με αποκορύφωμα τις αρχές των 00’s.

    Όμως την τελευταία πενταετία είχε ατονήσει κάπως το συγκεκριμένο ρεύμα ταινιών και οι άντρες είχαμε ξαναπάρει τα ηνία των σκληροτράχηλων ηρώων, που δεν ψαρώνουν πουθενά και σε κανέναν. Αλλά επειδή μόδα-ρόδα είναι και γυρίζει (ήδη είδαμε το τελευταίο χρόνο να βγαίνουν στις αίθουσες τα “Hanna”, “Sucker Punch”, “Colombiana”) και αν πίστευες, ότι δεν θα ερχόταν και πάλι η ώρα που θα έχανες το τελευταίο κάστρο του πληγωμένου αντρισμού σου, ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 230 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Οι Πολίτες κατά του χρέους έκαναν σήμερα νέα διαμαρτυρία στα...
    γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι Ηρακλείου.

    Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας συναντήθηκαν με τον αρμόδιο διευθυντή, Γιώργο Κουρλετάκη, από τον οποίο ζήτησαν για άλλη μία φορά να μην προχωρήσει η ΔΕΗ σε καμία διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για την οποία έχει πληρωθεί η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά δεν έχει πληρωθεί το ειδικό τέλος. Ο κ. Κουρλετάκης διαβεβαίωσε πως δεν έχει δοθεί εντολή διακοπής ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές.

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 202 | Added by: marilou | Date: 2012-01-23 | Comments (0)



    Τα “ιερά τέρατα” του fashion κόσμου βάζουν λίγο… χρώμα στη ζωή τους και μεταμορφώνονται στα αγαπημένα, κίτρινα cartoons.
    Οι Karl Lagerfeld, Grace Coddington και Anna Wintour είναι μερικά μόνο από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου της μόδας που διάλεξε ο Μιλανέζος illustrator Alexsandro Palombo, για να δημιουργήσει μία νέα “οικογένεια” cartoon, ως συνέχεια της και πολύ αγαπημένης οικογένειας των Simpsons.



    Ο καλλιτέχνης εμπνέεται και δημιουργεί τα σκίτσα των αγαπημένων μας, iconic fashion προσωπικοτήτων, με σαφή αναφορά στην αμερικάνικη κωμική σειρά The Simpsons. Έχουμε να δηλώσουμε ότι μας αρέσουν πολύ και θα βρίσκαμε πολύ ενδιαφέρουσα την ιδέα ενός special edition επεισοδίου των Simpsons με guest εμφανίσεις των fashion πρωταγωνιστών.



    Πάντως, οφείλουμε να παρατηρήσουμε πως μετά την εμφάνιση του Marc Jacobs στο South Park ακολούθησε ένας μικρός πανικός με την Coco Chanel και τον Terry Richardson να μετατρέπονται σε cartoon από τον Mike Frederigo και να πρωταγωνιστούν στον Bob το Σφουγγαράκη (ναι, το είδαμε και αυτό).
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 219 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-23 | Comments (0)



    Τι κι αν έχουμε μπει εδώ και αρκετές μέρες στο νέο έτος; Τα ημερολόγια του 2012 συνεχίζουν να μας εντυπωσιάζουν – χάρη στα σέξι μοντέλα τους!

    Είναι γνωστό ότι το ημερολόγιο της Pirelli είναι από τα αγαπημένα μας, ενώ δεν λέμε όχι και σε αυτό της αεροπορικής εταιρίας Ryanair, με τις καυτές αεροσυνοδούς. Αλλά εκεί που πάθαμε την πλάκα μας είναι που είδαμε το ημερολόγιο της Liqui Moly. Η γερμανική εταιρία λιπαντικών (για αυτοκίνητα, όχι ερωτικά) αποφάσισε να ξεγυμνώσει στη Μαγιόρκα 12 εκρηκτικές γυναίκες και να μας κάνει εμάς να χάσουμε τη μπάλα. Δες τις φωτογραφίες και πες μου…















    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 212 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-23 | Comments (0)



    Επηρεασμένοι από τους Nirvana μέχρι τους Pixies, οι Keyser Soze εμφανίζονται την Παρασκευή (27/01) στη σκηνή του Six D.O.G.S.

    Ως όνομα σίγουρα σου λέει πολλά – ιδιαίτερα αν είσαι cine maniac. Βλέπεις ο Keyser Soze ήταν το εγκληματικό δημιούργημα της φαντασίας του Kevin Spacey στην ταινία “The Usual Suspects”. Κάτι σαν μυθική μορφή του υποκόσμου. Τώρα όμως ήρθε ο καιρός να γνωρίσεις αυτό το όνομα και ως συγκρότημα.



    Οι Keyser Soze δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2010 από δύο μέλη των Flakes -btw αν δεν έχεις ακούσει το “Lick your fingers if you like it” προλαβαίνεις ακόμα να το κάνεις, είναι πολύ καλό άλμπουμ-, τον Stam (κιθάρα και φωνητικά) και τον Veli (μπάσο), ενώ στην παρέα τους προστέθηκε και ο George στα ντραμς. Επηρεασμένοι από τους Pixies και τους Queens Of The Stone Age, μέχρι τους Sonic Youth και τους Nirvana, έρχονται την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στη σκηνή του Six D.O.G.S. για να παρουσιάσουν τα νέα τους κομμάτια, από το επερχόμενο πρώτο τους άλμπουμ. Μαζί τους εμφανίζεται και ο egg hell, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.



    Και μετά το live, πέρνα και από το μπαρ δίπλα, όπου ο Κωνσταντίνος Μπόλας θα βρίσκεται στα decks γι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 215 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί. Είναι νόμος στο Hollywood

    , έστω μία φορά στη ζωή τους οι celebrities κυρίες να κυκλοφορήσουν χωρίς σουτιέν, είτε εντελώς τυχαία στο δρόμο, είτε σε κάποια τηλεοπτική ή δημόσια εμφάνισή τους! Άπειρα τα παραδείγματα και αμέτρητα βεβαίως και τα see-through ρούχα τους που μας αποκαλύπτουν πολλά!

    Προς το παρόν, θα δούμε 15 γνωστές ηθοποιούς που σχολιάστηκαν για τα ανύπαρκτα σουτιέν τους. Και βέβαια έχουν… απλά τα ξεχνάνε καμιά φορά σπίτι! Πάμε να τις δούμε…















    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 193 | Added by: marilou | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Μάφινς Τσιπ με Σοκολάτα!
    Συνταγή για 15-20 μάφινς

    Συστατικά:

    1-3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
    2 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη

    1 αυγό
    3/4 φλιτζανιού κομματάκια σοκολάτας (συν κάποια άλλα για το πασπάλισμα αργότερα)
    1 φλιτζάνι γάλα
    1/3 φλιτζάνι φυτικό έλαιο
    3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
    1 βανίλια κουταλακιών του γλυκού εκχύλισμα

    Προετοιμασία:

    Προθερμάνετε το φούρνο σας σε 200°C. Κοσκινίστε αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ. Τοποθετήστε το αυγό, το γάλα, φυτικό λάδι και τη βανίλια σε ένα άλλο μπολ και ανακατεύουμε να συνδυάσουν. Ρίξτε το υγρό μείγμα στο μπωλ με τα ξηρά συστατικά.

    Ανακατέψτε τα μαζί να γίνουν μίγμα. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις. Βάλτε αρκετή ποσότητα από το μίγμα μάφιν σε μπολάκια, αλλά όχι να ξεχειλίσουν. Ρίξτε αρκετή σοκολάτα στην κορυφή και μαγειρέψτε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι τα μάφινς να πάρουν ένα χρυσό χρώμα στην κορυφή.

    Σερβίρετε σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

    Απολαύστε το!
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 194 | Added by: marilou | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Πρόσφατα, κάποιες δικαστικές υποθέσεις έχουν αρχίσει να προκαλούν παγκόσμιο ενδιαφέρον και αντίδραση

    , σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στο Αφγανιστάν.

    Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση της ...

    Γκιουλνάζ στην Καμπούλ και του παιδιού της. 21 ετών μόλις, η γυναίκα φυλακίστηκε στην αφγανική πρωτεύουσα. Ο λόγος; Την βίασε ο ξάδελφός της. Το έγκλημα ήρθε μάλιστα στο φως μόνο διότι η Γκιουλνάζ περίμενε το παιδί του.

    Όταν ανθρωπιστικές οργανώσεις άρχισαν να δημοσιεύουν την υπόθεση, ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας, Χαμίντ Καρζάι, παρενέβη ώστε η Γκιουλνάζ να “αφεθεί ελεύθερη”.

    Όμως, αν και “ελεύθερη”, η νεαρή μητέρα έπρεπε πλέον να αντιμετωπίσει την οικογένεια, που είναι η ίδιοι οι “εχθροί” της, όπως αναφέρει η Αμερικανίδα δικηγόρος της Κιμ Μότλεϊ.

    Τώρα η δικηγόρος προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει την Γκιουλνάζ για μια νέα ζωή.

    Όπως σημειώνουν οι ακτιβιστές, η ιστορία της Γκιουλνάζ δεν είναι η μόνη στη χώρα.
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 207 | Added by: marilou | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Ιανουάριος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 6
    Φίλοι-Επισκέπτες: 6
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz