Τρίτη, 2024-06-18, 12:17 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Ιανουάριος » 17
    Είμαστε με την κοπέλα μου σε σχέση 3 χρόνια και ενώ στην αρχή ήμουν πολύ ερωτευμένος, τελευταία δεν με ελκύει ερωτικά. Έχει παχύνει, δεν περιποιείται τον εαυτό της και η σχέση μας έχει ρουτινιάσει. Αποφεύγω να κάνω έρωτα μαζί της αλλά μέσα μου νιώθω ενοχές. Πρέπει να χωρίσω;

    Όλες οι σχέσεις περνάνε μία καμπή, ιδιαίτερα αφού περάσει ένα χρονικό διάστημα μετά από το οποίο αναπόφευκτα ελαττώνεται το αρχικό πηγαίο ερωτικό πάθος. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η κατάσταση που βιώνετε είναι μη αναστρέψιμη.

    Η όλη μαγεία μίας μακροχρόνιας σχέσης έγκειται στην δύναμή της να προσπερνάει και να θεραπεύει τα οποία εμπόδια ή ματαιώσεις την απειλούν και να βγαίνει ενδυναμωμένη μέσα από αυτά. Ο έρωτας μπορεί να είναι δυνατότερος αν διανύσετε μαζί και όχι χωριστά αυτήν την παθητική περίοδο και καταφέρετε να αναβιώσετε τα πρώιμα συναισθήματα και επιθυμίες που είχατε όταν γνωριστήκατε.

    Για να το επιτύχετε αυτό όμως θα πρέπει πρώτον να απαλλαγείτε από τις ενοχές που σας στοιχειώνουν, δεύτερον να θέλετε να προσπαθήσετε και τρίτον να πιστεύετε ότι οι θετικές αλλαγές είναι εφικτές. Μπορείτε να μιλήσετε στην σύντροφό σας για το πώς νιώθετε χωρίς να την κάνετε να νιώσει απορριπτέα, αντίθετα να την βάλετε σύμμαχο στην προσπάθεια και να της εξηγήσετε ότι περιμένετε και από εκείνη να σας δείξει ότι σας επιθυμεί.

    Το ότι έχει πάρει κιλά ή έχει εγκαταλείψει τον εαυτό της μπορεί να υποκρύπτει ότι και η ίδια έχει παραιτηθεί από την σχέση, και αυτό με την σειρά ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 218 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Η διστακτικότητα των ανδρών να συζητήσουν με τις συντρόφους τους τα προβλήματά τους δεν οφείλεται σε ντροπή ή αδιαφορία, αλλά στο ότι πολύ απλά δεν βλέπουν ποιο είναι το νόημα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

    Μάλιστα η τακτική αυτή δεν είναι κάτι που αποκτούν μεγαλώνοντας, αλλά κάτι που αναπτύσσουν κατά την παιδική ηλικία.

    Όπως έδειξε η μελέτη, ενώ τα κορίτσια πιστεύουν πως μιλώντας όλη την ώρα για τα προβλήματά τους θα αισθανθούν καλύτερα, τα αγόρια πιστεύουν ότι η τακτική αυτή είναι χάσιμο χρόνου και επιεικώς «περίεργη».

    Την μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Child Development», πραγματοποίησαν επιστήμονες με επικεφαλής την δρα Αμάντα Ρόουζ, από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, οι οποίοι επιστράτευσαν σχεδόν 2.000 παιδιά και εφήβους.

    «Επί χρόνια, οι ψυχολόγοι επέμεναν ότι τα αγόρια και οι άντρες θα ήθελαν να μιλούν για τα προβλήματά τους, αλλά διστάζουν από ντροπή ή επειδή δεν θέλουν να δείξουν αδύναμοι», δήλωσε η δρ Ρόουζ.

    «Εντούτοις, όταν ρωτήσαμε νέους ανθρώπους για τις απόψεις τους για το όλο θέμα, τα αγόρια δεν εξέφρασαν περισσότερο φόβο ή δυσφορία απ’ ό,τι τα κορίτσια. Αντιθέτως, οι απαντήσεις τους έδειξαν πως δεν θεωρούν ιδιαιτέρως χρήσιμη την εξωτερίκευση όσων τα απασχολούν».

    Η δρ Ρόουζ εκτιμά πως τα ευρήματα της μελέτης εξηγούν γιατί άντρες και γυναίκες έχουν τόσο διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων στις σχέσεις τους.

    «Οι γυναίκες κατά κανόνα πιέζουν τους συντρό ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 179 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πως λίγο πριν και στη διάρκεια του οργασμού, ενεργοποιούνται σχεδόν 30 διαφορετικά τμήματα του γυναικείου εγκεφάλου, τα οποία σχετίζονται μεταξύ άλλων με τα συναισθήματα, την αφή, την ευχαρίστηση, την ικανοποίηση, αλλά και με την μνήμη.

    Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ράτγκερς, στο Νιου Τζέρσι, με επικεφαλής τον καθηγητή Ψυχολογίας Μπάρι Κομισάρουκ, οι οποίοι εκτιμούν πως χάρη σε αυτήν θα μπορέσουν να βοηθηθούν πιο ουσιαστικά οι γυναίκες με ανοργασμία (έλλειψη οργασμού), μειωμένη ερωτική επιθυμία και άλλα προβλήματα σεξουαλικής λειτουργίας.

    Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι ο γυναικείος οργασμός διαρκεί περισσότερο από τον ανδρικό και ότι μια γυναίκα μπορεί να έχει πολλαπλούς οργασμούς, αλλά το τι ακριβώς συνέβαινε στον εγκέφαλο στην διάρκεια του οργασμού παρέμενε άγνωστο.

    Η σχετική μελέτη έγινε σε οκτώ εθελόντριες, από τις οποίες οι ερευνητές ζήτησαν να αυνανιστούν ξαπλωμένες μέσα σε έναν μαγνητικό τομογράφο, ο οποίος κατέγραφε κάθε 2 δευτερόλεπτα την εγκεφαλική λειτουργία τους.

    Άλλες από τις γυναίκες ήρθαν σε οργασμό μέσα σε λίγα λεπτά και άλλες χρειάσθηκαν έως 20 λεπτά.

    Τα ευρήματα

    Όπως έδειξε η ανάλυση των εικόνων της μαγνητικής τομογραφίας, 2 λεπτά πριν από τον οργασμό, ενεργοποιήθηκαν τα κέντρα επιβράβευσης του εγκεφάλου – τα τμήματά του που φυσιολογικά ενεργοποιούνται όταν τρώμε ή πίνουμε.

    Ακριβώς πριν από τον οργα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 204 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Ένα αγόρι ηλικίας μόλις 11 ετών είναι ο νεώτερος ασθενής στη Βρετανία που κάνει θεραπεία σε νοσοκομείο για σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, σύμφωνα με μια νέα, ανησυχητική έρευνα.

    Τα στοιχεία της αποκαλύπτουν πως τα 3 τελευταία χρόνια, σχεδόν 900 παιδιά και έφηβοι ηλικίας κάτω των 16 ετών έχουν διαγνωστεί στη χώρα αυτή με νοσήματα όπως ο έρπης των γεννητικών οργάνων, τα χλαμύδια και η βλεννόρροια.

    Μεταξύ των παιδιών που κόλλησαν κάποιο νόσημα του σεξ συμπεριλαμβάνονται δύο 12χρονα αγόρια που έκαναν θεραπεία για κονδυλώματα και έρπη, και ένα συνομήλικό τους κορίτσι που έκανε θεραπεία για έρπη.

    Από το 2008 έως σήμερα, θεραπεία για ένα ή περισσότερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα έκαναν επίσης 44 κορίτσια και 2 αγόρια ηλικίας 13 ετών, 200 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 14 ετών και 602 έφηβοι ηλικίας 15 ετών.

    Οι ειδικοί από τον νοσηλευτικό οργανισμό Mid Essex Foundation Trust που δημοσιοποίησαν τα στοιχεία, εκτιμούν πως ο αληθινός αριθμός των μολυσμένων παιδιών και εφήβων είναι μεγαλύτερος, καθώς οι αριθμοί αφορούν ορισμένα μόνο από τα βρετανικά νοσοκομεία.

    Άλλα ευρήματα της έρευνας είναι πως ο αριθμός των μολυσμένων κοριτσιών είναι τριπλάσιος από αυτόν των αγοριών, καθώς και ότι το συχνότερο νόσημα που κόλλησαν τα παιδιά είναι τα χλαμύδια.
    Views: 202 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Είμαι 34 ετών, παντρεμένος και εθισμένος στο διαδικτυακό πορνό. Περνώ ώρες μπροστά στον υπολογιστή βλέποντας ερωτικές ταινίες, ενώ τελευταία έχει μειωθεί η επιθυμία μου να κάνω έρωτα με τη γυναίκα μου. Συνήθως φαντασιώνομαι σκηνές πορνό για να μπορέσω να έχω διέγερση και μόνο τότε καταφέρνω να ολοκληρώσω. Πώς μπορώ να απεμπλακώ;

    Πρόβλημα από μόνο του δεν αποτελεί η επιθυμία σας να βλέπετε ερωτικές ταινίες ή η προτίμησή σας σε συγκεκριμένες φαντασιώσεις, αλλά ο χρόνος που αναλώνετε σε αυτήν την δραστηριότητα εις βάρος άλλων ποιοτικών πτυχών της ζωής σας και το γεγονός ότι ύπουλα σας εμποδίζει από το να λειτουργήσετε αυθόρμητα στις ερωτικές στιγμές με την σύζυγό σας.

    Οι φαντασιώσεις ναι μεν εμπλουτίζουν την ερωτική επιθυμία και τη διέγερση, αλλά πίσω από αυτές καραδοκεί και μια βαθύτερη μοναξιά.

    Όταν εκείνες αποτελούν απαραίτητο στόχο και «δεκανίκι» για την επίτευξη της ερωτικής πράξης, κάτι πάντα «κλέβουν» από τη ερωτική επαφή και τη δυνατότητά σας να δείτε τη σύντροφό σας όπως είναι.

    Έτσι, η σύντροφος μεταμορφώνεται σε ένα «όχημα» που θα δώσει τροφή στη φαντασίωσή σας, αντί η φαντασίωση να γίνει το «όχημα» για να έρθετε πιο κοντά στην σύντροφό σας.

    Προσπαθήστε να μειώσετε τον χρόνο που αναλώνετε στην δραστηριότητα αυτήν και ενισχύστε τις πρόσφορες συνθήκες που θα ξυπνήσουν τον ερωτισμό με τη σύντροφό σας. Μαζί της μπορείτε άλλωστε μέσω ανοιχτού διαλόγου να ανακαλύψετε ερωτικές εικόνες που θα διεγείρουν και τους ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 219 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Ακόμα μία απόδειξη πως το μέγεθος μετράει βρήκαν αμερικανοί επιστήμονες – το μέγεθος του παράμεσου δακτύλου του δεξιού χεριού, δηλαδή. Όπως διαπίστωσαν το μέγεθός του καθορίζεται από τα επίπεδα των ορμονών του φύλου στη μήτρα.

    Σε όσο περισσότερη τεστοστερόνη – την ορμόνη του ανδρικού φύλου – εκτίθεται το έμβρυο, τόσο μακρύτερο είναι το δάκτυλο αυτό. Και η τεστοστερόνη είναι επίσης η ορμόνη της ερωτικής επιθυμίας.

    Η έρευνα των επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα εξηγεί για πρώτη φορά γιατί το τέταρτο δάκτυλο των ανδρών κατά κανόνα είναι μακρύτερο από το δεύτερο (τον δείκτη, δηλαδή), αλλά και γιατί στις γυναίκες κατά κανόνα ισχύει το αντίθετο.

    Σε προγενέστερες μελέτες, το μήκος του παράμεσου δακτύλου έχει σχετιστεί με τον όγκο των σπερματοζωαρίων, την επιθετική συμπεριφορά, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την δεινότητα στα αθλήματα, ενώ τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης σχετίζονται με μεγαλύτερη ερωτική επιθυμία.

    Ο καθηγητής Μάρτιν Κον και ο δρ Ζενγκούι Ζενγκ, αναπτυξιακοί βιολόγοι στο πανεπιστήμιο, ανακάλυψαν πως το τέταρτο δάκτυλο των ανδρών είναι γεμάτο με υποδοχείς των ορμονών του φύλου.

    Ρυθμίζοντας γονιδιακά στη συνέχεια την ορμονική ισορροπία οιστρογόνων (η ορμόνη του γυναικείου φύλου) και τεστοστερόνης, διαπίστωσαν πως επηρεαζόταν το μήκος του παράμεσου δακτύλου.

    Στην πραγματικότητα, με αύξηση της τεστοστερόνης, ο παράμεσος των ποντικιών γινόταν πιο μακρύς, ενώ με αύξηση των οιστρογόνων ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 223 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Ένας καρδιολόγος από το Κάρντιφ έγινε ο πρώτος γιατρός στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί στεντ – το μεταλλικό έλασμα που κρατά ανοιχτές τις αρτηρίες – ως θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.

    Η τοποθέτηση του στεντ βελτιώνει τη ροή του αίματος και η ελπίδα είναι πως με την τοποθέτησή του θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στύσης του σχεδόν 30% των πασχόντων.

    Υπολογίζεται πως ο ένας στους δύο άντρες ηλικίας 40 έως 70 ετών αντιμετωπίζει στυτική δυσλειτουργία. Η πρώτη γραμμή θεραπείας είναι τα ειδικά φάρμακα, όπως η σιλδεναφίλη, αλλά στις σοβαρότερες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθούν και ειδικές εγχύσεις στο πέος ή τοποθέτηση αντλίας.

    Οι μέθοδοι αυτές, όμως, μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες ή να μην αποδώσουν, με συνέπεια πολλοί άντρες να μην βρίσκουν γιατρειά στο πρόβλημά τους.

    Η τοποθέτηση του στεντ ενδέχεται να δώσει λύση σε όσους έχουν στυτική δυσλειτουργία εξαιτίας της στένωσης των αρτηριών που τροφοδοτούν το πέος με αίμα.

    Η στένωση είναι παρόμοια με αυτήν που παρατηρείται σε άλλες αρτηρίες, όπως οι στεφανιαίες αρτηρίες της καρδιάς: οφείλεται στην επικάθιση λιπωδών ιζημάτων (όπως η χοληστερίνη) στα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών και, όπως αποτελεί αιτία της καρδιοπάθειας, αποτελεί και αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας.

    Τα φάρμακα όπως η σιλδεναφίλη αυξάνουν παροδικά την ροή αίματος στο πέος και είναι αποτελεσματικά ακόμα και όταν η στένωση της κύριας αρτηρίας του πέους είναι 70%. Όταν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 183 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι είναι αυτό που μας «απογειώνει» την ώρα του οργασμού και για ποιον λόγο μοιάζει να σταματάει ο χρόνος;

    Την απάντηση δεν ήξεραν μέχρι πριν από λίγα χρόνια ούτε καν οι ειδικοί, αφού ουδείς είχε μελετήσει σε αληθινές συνθήκες τι συμβαίνει στον εγκέφαλο – και κατ’ επέκταση σε όλο τον οργανισμό - την ώρα του σεξ.

    Ωστόσο, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ράτγκερς, στο Νιου Τζέρσι, και από άλλα ερευνητικά κέντρα του πλανήτη, βάλθηκαν να δουν τι συμβαίνει – και τα ευρήματά τους προκαλούν αληθινή έκπληξη:

    * Μαζική ενεργοποίηση. Σύμφωνα με τις μελέτες του καθηγητή Ψυχολογίας του Ράτγκερς δρα Μπάρι Κομισάρουκ, λίγα λεπτά πριν και στη διάρκεια του οργασμού, ενεργοποιούνται… 30 διαφορετικά τμήματα του γυναικείου εγκεφάλου, τα οποία δεν σχετίζονται μόνο με την ηδονή και την ικανοποίηση, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά και με παραμέτρους όπως η χαρά, η αφή και η μνήμη.

    Η σχετική έρευνα έγινε με οκτώ εθελόντριες, οι οποίες δέχτηκαν να αυνανιστούν ξαπλωμένες μέσα σε μαγνητικούς τομογράφους. Όση ώρα αυνανίζονταν, οι ερευνητές κατέγραφαν ανά 2 δευτερόλεπτα την εγκεφαλική λειτουργία τους, εντοπίζοντας μία-μία τις περιοχές που «άναβαν» μέχρι να ολοκληρωθεί και ο οργασμός – κάτι που χρειάστηκε έως 20 λεπτά για να συμβεί!

    Η ανάλυση των μαγνητικών τομογραφιών των εθελοντριών έδειξε πως 2 λεπτά πριν από τον οργασμό ενεργοποιούνται τα κέντρα της επιβράβευσης στον εγκέφαλο (όπως ακριβώς κάνουν όταν τρώμε και όταν πίν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 150 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Είμαι άνδρας 28 ετών. Ενώ μου αρέσουν πολύ οι γυναίκες, σπάνια νιώθω να διεγείρομαι σεξουαλικά ήνα επιδιώκω την ερωτική επαφή. Δυσκολεύομαι να κάνω σχέση γιατί καμία γυναίκα δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι ναι μεν τη θέλω δίχως όμως να επιθυμώ το σεξ μαζί της. Γιατί συμβαίνει αυτό;

    Όταν ένα άτομο δεν έχει σεξουαλική επιθυμία, η διέγερση είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Στην λεγόμενη υποτονική σεξουαλική επιθυμία εμφανίζονται επανειλημμένες ανεπαρκείς σεξουαλικές φαντασιώσεις ή απουσιάζουν πλήρως - όπως απουσιάζει και η επιθυμία για σεξουαλική δραστηριότητα.

    Είναι επόμενο να αντιμετωπίζετε δυσκολίες στις διαπροσωπικές σας σχέσεις και αυτό να πλήττει τον ψυχισμό και την ποιότητα της ζωής σας.

    Όταν το πρόβλημα είναι χρόνιο, συνήθως εμφανίζεται στην εφηβεία και αποδίδεται σε βαθύτερα ψυχολογικά αίτια (π.χ. ενοχές) και όχι σε γεγονότα ζωής.

    Αντίθετα όταν το πρόβλημα εκδηλώνεται στην ενήλικη ζωή, εκλύεται μετά από στρεσογόνα ορόσημα (π.χ. έντονοι διαπληκτισμοί με τον/την σύντροφο, εργασιακή πίεση, αποχή από τη σεξουαλική πράξη).

    Ψυχολογικοί παράγοντες που ενισχύουν τη μειωμένη σεξουαλική επιθυμία είναι οι ηθικές αναστολές, η ντροπή και το άγχοςγια την σεξουαλική πράξη, η βαθύτερη δυσκολία στην συναισθηματική έκφραση, η ταύτιση της σεξουαλικής πράξης με την επιτυχία ή την αποτυχία, η χαμηλή αυτοεκτίμηση και οι δυσεπίλυτες διαπροσωπικές δυσκολίες με τη σύντροφο.
    Views: 221 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Ο ρόλος του αλκοόλ στη μείωση των αναστολών, στην αλλοίωση της κρίσης και κατά συνέπεια στην ενθάρρυνση της σεξουαλικής συμπεριφοράς είναι γνωστός εδώ και πολλά χρόνια.

    Το αλκοόλ εξακολουθεί να παίζει κεντρικό ρόλο στη διευκόλυνση των σεξουαλικών σχέσεων, είτε μέσα από την επίτευξη της χαλάρωσης είτε διά της πλήρους άρσης των αναστολών. Ωστόσο, σχετίζεται και με περισσότερες μολύνσεις από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς και με περισσότερες ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

    Σήμερα δεν είναι μόνο το αλκοόλ που επηρεάζει τη σεξουαλική συμπεριφορά αλλά και η ευκαιριακή χρήση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη, κοκαΐνη, ecstasy).

    Πραγματοποιήθηκε μελέτη σε 9 ευρωπαϊκές χώρες (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) σε άτομα ηλικίας 16 έως 35 ετών (Bellis, 2008). Οσοι δήλωσαν πως τον προηγούμενο μήνα είχαν έστω μία φορά μεθύσει, καθώς και εκείνοι που είχαν κάνει χρήση κάνναβης ή κοκαΐνης ή ecstasy, είχαν περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους στη διάρκεια της ζωής τους, είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να μη λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης και αντισύλληψης, καθώς και να έχουν μετανιώσει για κάποιες από τις σεξουαλικές τους επαφές.

    Η χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών πριν από το σεξ γίνεται τυχαία ή συνειδητά;

    Τα αποτελέσματα της προαναφερθείσας μελέτης έδειξαν ότι το αλκοόλ χρησιμοποιόταν περισσότερο για να διευκολυνθεί η σεξουαλική επαφή.

    Η κοκαΐνη, το ecstasy και η κάνναβη χρησιμοποιούνταν για να αυξηθεί η σεξουαλική διέγερση και να βιώνο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 209 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Γιατί δεν μπορώ να σταματήσω να κοιτάω άλλες γυναίκες; Το κορίτσι μου το αγαπάω, αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ στις ορμές μου. Δεν νιώθω καλά με τον εαυτό μου, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω.

    Οι περισσότεροι άνδρες σαγηνεύονται από το γυναικείο φύλο είτε είναι δεσμευμένοι είτε όχι. Αυτό τονώνει τον ανδρισμό, την ερωτική επιθυμία και λειτουργεί ταυτόχρονα και ως μηχανισμός αυτοεπιβεβαίωσης.

    Η οπτική ικανοποίηση όμως απέχει πολύ από το πέρασμα στην σεξουαλική πράξη. Από την στιγμή που εμπλέκεστε σεξουαλικά με τρίτα πρόσωπα, τότε σημαίνει ότι το θέλετε να συμβεί και ταυτόχρονα ότι επιλέγετε να αδιαφορήσετε για τις συνέπειες της συμπεριφοράς σας.

    Η έλλειψη ενσυναίσθησης σας «βοηθά» να λειτουργείτε με ένα εγωιστικό τρόπο, που περισσότερο μοιάζει να ωφελεί τις βαθύτερες ναρκισσιστικές σας ανάγκες, παρά υπέρ των αναγκών μιας ισορροπημένης και υγιούς σχέσης.

    Μερικά άτομα είναι τόσο παρορμητικά που είναι σαν να παίζουν με τη φωτιά στις σχέσεις τους, όπου το απαγορευμένο λειτουργεί ως «ψυχική τροφή», βγάζοντάς τους από μία εγγενή κατάσταση πλήξης που βρίσκονται με τον εαυτό τους.

    Σκεφτείτε επίσης μήπως η ευκολία με την οποία ενδίδετε σε σεξουαλικές συναναστροφές σας «βοηθά» να αποφύγετε την συναισθηματική εμπλοκή με το άλλο φύλο – η υπερσεξουαλικότητα συχνά συγκαλύπτει και ψευδώς αναπληρώνει βαθύτερες συναισθηματικές στερήσεις ενός ατόμου, οδηγώντας το παραδόξως στη διατήρηση ενός χρόνιου κενού και μοναξιάς.

    Η ψυχ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 174 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Είμαι εδώ και 5 χρόνια σε σχέση με μια κοπέλα κατά 15 χρόνια μικρότερή μου. Φοβάμαι να προχωρήσω σε γάμο λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας. Αναρωτιέμαι τι την κάνει να αγαπά έναν μεγαλύτερο άνδρα.

    Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνδρες είναι ελκυστικοί στις νεαρές γυναίκες λόγω της μεγαλύτερης εμπειρίας ζωής τους, της ωριμότητάς τους αλλά και της ασυνείδητης προσομοίωσής τους στην πατρική φιγούρα, η οποία μπορεί ενίοτε και λειτουργεί ασυνείδητα ως ένα εξιδανικευμένο ανδρικό σύμβολο για τις κόρες.

    Ουδέν πρόβλημα στην σχέση αυτή καθ’ αυτήν, όπου η διαφορά ηλικίας είναι μεγάλη. Στον έρωτα δεν υπάρχουν κανόνες και περιορισμοί, αρκεί τα κίνητρα της εν λόγω επιλογής να είναι αποκρυσταλλωμένα και να πηγάζουν από ερωτική επιθυμία και αμοιβαία έλξη.

    Προβληματισμούς θα μας δημιουργούσε η περίπτωση όπου η σύντροφός σας καθοδηγείται από μη-ξεκάθαρα κίνητρα στην σχέση, τα οποία σχετίζονται με μία δική της ιστορίας ζωής η οποία παραμένει ανεπεξέργαστη μέσα της.

    Για παράδειγμα, μήπως προσπαθεί να διαχειριστεί μέσα από το πρόσωπό σας μία πρώιμη επίπονη σχέση με τον ίδιο της τον πατέρα; Κορίτσια των οποίων ο πατέρας υπήρξε απών (πρακτικά ή συμβολικά) ή ο οποίος δεν λειτούργησε ως υγιές πατρικό πρότυπο ή που πρόδωσε με κάποιον τρόπο τον ρόλο του, ή που υπήρξε τόσο κοντά με την κόρη του ώστε τα όρια της σχέσης διαταράχθηκαν, συχνά ερωτεύονται μεγαλύτερους άνδρες προκειμένου να αντλήσουν μια πρωτογενή ασφάλεια και σταθερότητα που μοιάζει να τους λείπε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 176 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Είμαι 37 ετών. Αν και έχω κάνει πολλές σχέσεις, αδυνατώ να δημιουργήσω μόνιμη. Το περισσότερο που έχει κρατήσει σχέση μου είναι 3 μήνες. Γιατί συμβαίνει αυτό;

    Η Ψυχολογία θεωρεί ότι οτιδήποτε επαναλαμβάνεται δεν είναι τυχαίο. Σε κάθε σχέση, το πώς σχετιζόμαστε με το άλλο φύλο, τα κριτήρια στις επιλογές συντρόφου, τα συναισθήματα που τείνουν να μας κατακλύζουν, οι επαναλήψεις στην συμπεριφορά μας απέναντι στον άλλον, το πώς και γιατί λήγουμε μια σχέση ή δεχόμαστε την απώλειά της, όλα συγκλίνουν στο ποιοι είμαστε, τι κουβαλάμε μέσα μας από το παρελθόν και τι κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε ή να το κουκουλώσουμε.

    Η αδυναμία σας να διατηρήσετε σχέση ενδέχεται να σηματοδοτεί μία δυσκολία στην διαχείριση της εγγύτητας με τον σημαντικό Άλλον.

    Οι ενήλικες οι οποίοι ως παιδιά είχαν εγκαταλειφθεί συναισθηματικά από τα πρόσωπα που τους φρόντιζαν τείνουν να εγκαταλείπουν οι ίδιοι πρόωρα τους συντρόφους τους προκειμένου να αποφύγουν κατά το δυνατόν την πιθανότητα να αναβιώσουν την εγκατάλειψη. Μπαίνουν στον ρόλο του εγκαταλείποντος «θύτη» για να αναιρέσουν μέσα τους τον συναισθηματικά «κακό γονιό».

    Επίσης, παιδιά συναισθηματικά στερημένα, ή που δεν τους έχουν μάθει να εμπιστεύονται τους άλλους ανθρώπους, ή που κουβαλούν μέσα τους μια κεντρική συναισθηματική απώλεια, είναι οι πρωταγωνιστές μίας «εργένικης» και συνάμα μοναχικής ενήλικης ζωής.

    Βέβαια, η εγγύτητα με τον άλλον και η δυνατότητά του σχετίζεσθαι είναι κάτι που μαθ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 165 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Είναι απαραίτητη η επιθυμία των γυναικών πριν από την ερωτική πράξη;

    Ως πριν από λίγα χρόνια, οι επιστήμονες πίστευαν ότι για να αισθανθεί μια γυναίκα σεξουαλική διέγερση, θα πρέπει πρώτα να αισθανθεί σεξουαλική επιθυμία. Θα πρέπει δηλαδή να κάνει σεξουαλικές σκέψεις, να αισθάνεται σεξουαλική ορμή και ίσως να έχει και σεξουαλικές φαντασιώσεις. Ενώ κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχύει για τους άνδρες, πρόσφατες μελέτες έδειξαν πως δεν ισχύει για σημαντικό ποσοστό των γυναικών.

    Μελέτη π.χ. σε γυναίκες (Basson, 2003) έδειξε ότι η πλειονότητα των γυναικών που βρίσκονται σε σταθερή μακροχρόνια σχέση συνήθως προχωρούν σε σεξουαλική επαφή χωρίς να προϋπάρχει η σεξουαλική επιθυμία. Για την ακρίβεια, πολλές γυναίκες αρχίζουν την επαφή αισθανόμενες σεξουαλικά ουδέτερα.

    Ωστόσο, αφού εμπλακούν και δεχτούν επαρκή σεξουαλικά ερεθίσματα και εφόσον αισθανθούν κάποιου βαθμού σεξουαλική διέγερση, τότε πυροδοτείται η σεξουαλική επιθυμία.

    Ενώ δεν είναι απαραίτητη η σεξουαλική επιθυμία των γυναικών για να συμμετάσχουν σε σεξουαλική δραστηριότητα, η πρόθεση για να συμμετάσχουν είναι απαραίτητη.

    Η πρόθεση ποικίλλει: μπορεί να σχετίζεται με τη σκέψη ότι θα ακολουθήσει σεξουαλική ευχαρίστηση, πως θα αισθανθεί εγγύτητα με τον σύντροφό της ή ότι θα ικανοποιηθεί σεξουαλικά ο σύντροφος.

    Επίσης, μπορεί να σχετίζεται με σκέψεις που δεν έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο όπως, για παράδειγμα, ότι θα αποφύγει καβγά ή ότι εάν εμπλακεί, θα μπορέ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 226 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Η γυναίκα μου με απάτησε και χωρίσαμε. Ενώ εκείνη επιθυμεί την επανασύνδεσή μας, δυσκολεύομαι να την ξαναεμπιστευτώ, είναι σαν να περιμένω κάθε στιγμή την προδοσία. Πώς μπορώ να διαχειριστώ μέσα μου την απιστία της;

    Η εμπιστοσύνη αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία και την ανθεκτικότητα μίας σχέσης μέσα στον χρόνο. Η απιστία εκ των πραγμάτων ακυρώνει μερικώς ή ολοκληρωτικά το δικαίωμά μας στην εμπιστοσύνη στον σημαντικό Άλλον. Στην επεξεργασία αυτής της απώλειας έγκειται ακριβώς η διαχείριση, από πλευράς σας, της απιστίας που βιώσατε η οποία ενδεχομένως εγείρει συναισθήματα προδοσίας και πένθους.

    Χρειάζεται καταρχήν χρόνος και σκέψη. Σκεφτείτε, ποιον πρόδωσε η γυναίκα σας; Εσάς μόνο, έναν ολόκληρο τρόπο που μεγάλωσε, τις συμβατικές αξίες ενός κοινωνικού συστήματος μέσα στο οποίο ζει, την εικόνα μίας καλής συζύγου και μητέρας;

    Η γυναίκα συνήθως απιστεί όταν έχει βαρεθεί μέσα στη σχέση και βουλιάζει σε αλλεπάλληλες ματαιώσεις, ή όταν αντίθετα θέλει τον σύντροφό της πάρα πολύ και φοβάται ασυνείδητα μήπως αυτός την εγκαταλείψει οπότε προλαβαίνει εκείνη να τον «εγκαταλείψει» πρώτα, ή όταν θέλει να επιβεβαιώσει τη σεξουαλική της ταυτότητα ή τη γυναικεία της αυταρέσκεια και επιζητά να ακούσει το «ναι σε ποθώ και άρα υπάρχεις».

    Επίσης η απιστία συχνά λειτουργεί ως αντίδοτο σε μία λανθάνουσα κατάθλιψη ή όταν η ισοπεδωμένη καθημερινότητα χρειάζεται να διανθιστεί μέσα από μία έστω κατασκευασμένη ένταση. Πολύπλοκα και αντι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 189 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 286 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (1)

    Είμαι 25 ετών και ερωτευμένος με μια γυναίκα 38 ετών. Παρά της αντιρρήσεις του περιβάλλοντός μας, εγώ την αγαπώ και επιθυμώ να την παντρευτώ. Θα μπορούσε η σχέση αυτή να λειτουργήσει παρά τη διαφορά ηλικίας μας;

    Η εξελικτική ψυχολογία μας αποκαλύπτει ότι οι νεαρές γυναίκες πάντα έλκυαν τους άνδρες λόγω της μεγαλύτερης δυνατότητάς τους να γονιμοποιήσουν, όπου γονιμότητα ίσον εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

    Αντίθετα οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες είναι ελκυστικές σε νεαρότερους άνδρες, λόγω της ανεξαρτησίας και της ωριμότητας την οποία εκπέμπουν, διότι ξέρουν τί θέλουν από έναν άνδρα αλλά και γιατί έχουν πιο ξεκάθαρη ερωτική ταυτότητα και έκφραση.

    Δεν παύει βέβαια μια μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα ασυνείδητα να θυμίζει το πρώτο αντικείμενο της αγάπης, την μητέρα, μαζί με την τρυφερότητα και την ασφάλεια που συνάδει με εκείνη.

    Ουδέν κακό στο ότι ερωτευτήκατε μία μεγαλύτερη γυναίκα, αρκεί τα κίνητρά σας να είναι κατά το δυνατόν αμιγώς ξεκάθαρα.

    «Γκρίζα» κίνητρα θα μπορούσαν εν παραδείγματι να είναι αν στερηθήκατε ως παιδί τη μητέρα σας πρακτικά ή συμβολικά, ή αν υπήρξατε τόσο κοντά της όπου τα όρια στη σχέση σας υπήρξαν θολά, ή αν η μητέρα σας σάς εξουσίαζε τόσο με την παρουσία σας όπου δυσκολευόσασταν από μικρός να σχετιστείτε με συνομήλικα κορίτσια γιατί καταφεύγατε πάντα στην στοργή της .

    Βέβαια, και στην περίπτωση όπου κάτι από τα παραπάνω ισχύει, δεν σημαίνει ότι η σχέση αυτή δεν μπορεί να λειτουρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 190 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 223 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 234 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Μία στις τέσσερις γυναίκες ρίχνει περισσότερο βάρος στη δίαιτα παρά στη σχέση της, ενώ μία στις δύο σκέφτεται το φαγητό περισσότερο απ’ ό,τι το σεξ, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.

    Η δημοσκόπηση έδειξε ακόμη πως μία στις δέκα γυναίκες αισθάνονται περισσότερες ενοχές αν χαλάσουν τη δίαιτά τους, παρά αν απατήσουν τον σύντροφό τους!

    Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.290 εθελόντριες από τη Βρετανία, οι οποίες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τις δίαιτες και για το πώς επηρεάζουν τις σχέσεις τους.

    Το 25% παραδέχθηκαν πως η προσπάθειά τους να χάσουν τα περιττά τους κιλά είναι πιο σημαντική απ’ ό,τι η σχέση τους, και επιπλέον είπαν πως περισσότερο βάρος δίνουν στο να πετύχουν τον στόχο τους όταν κάνουν δίαιτα παρά στη σχέση με τον σύντροφό τους.

    Περισσότερες από μία στις τρεις (το 37,5%) είπαν πως σκέφτονται το φαγητό και τη δίαιτα περισσότερο απ’ ό,τι τον σύντροφό τους, ενώ περισσότερες από τις μισές (το 54%) ομολόγησαν πως σκέφτονται το φαγητό περισσότερο απ’ ό,τι το σεξ!

    Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη για λογαριασμό της εταιρείας αδυνατίσματος Άτκινς, έδειξε ακόμη πως ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι γυναίκες αρχίζουν μια δίαιτα είναι επειδή θέλουν να έχουν τέλειο σώμα για να βγουν το καλοκαίρι στις παραλίες.

    Μία στις επτά, πάντως, είπαν πως το κίνητρό τους είναι τα άσχημα σχόλια που ακούν για το βάρος τους.

    Υπολογίζεται πως τα τρία τέταρτα των γυναικών κάνουν δίαιτα τουλάχιστον μία φορά στ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 173 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 189 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Ένας ιός που μεταδίδεται με την ερωτική επαφή, ο γνωστός HPV που σε κάποιες περιπτώσεις προκαλεί και κονδυλώματα, φέρεται να προκαλεί στους άνδρες περισσότερα περιστατικά καρκίνου του στόματος (φάρυγγα) από ότι το τσιγάρο.

    Ειδικοί από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο ανέλυσαν τα βιοστατιστικά στοιχεία από 271 κακοήθειες ασθενών των τελευταίων 10 ετών και διαπίστωσαν ότι οι περιπτώσεις καρκίνου που οφείλονταν στον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) παρουσίαζαν δραματική αύξηση 72%.

    Οι ειδικοί εκτιμούν πως έως το 2020 καρκίνοι που σχετίζονται με τον σεξουαλικώς μεταδιδόμενο ιό θα εμφανίζονται συχνότερα και από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, που επίσης οφείλεται σε αυτόν.


    Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Clinical Oncology.
    Views: 357 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (8)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 211 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 214 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 239 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Με την γυναίκα μου είμαστε παντρεμένοι πολλά χρόνια και την αγαπάω. Δυσκολεύομαι όμως να κάνω σεξ μαζί της, εάν δεν ενεργοποιήσω τις φαντασιώσεις μου. Νιώθω ότι την προδίδω, υπάρχει τρόπος να λειτουργήσω σεξουαλικά χωρίς αυτές;

    Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις κάθε άλλο παρά καταδικαστέες είναι, αρκεί να μπορούν να συνυπάρχουν με την ερωτική επιθυμία απέναντι στην ερωτικό σύντροφο, και όχι να την υποκαθιστούν.

    Στην δεύτερη περίπτωση καταλήγουν να λειτουργούν ως αντικείμενο εθισμού, με αποτέλεσμα η χρήση τους να γίνεται όλο και πιο απαραίτητη και ο χρόνος που αναλώνει το άτομο σε αυτές όλο και μεγαλύτερος.

    Μάλιστα εκείνο στην πορεία του χρόνου μπορεί να παγιδευτεί στο πολύπλοκο πλέγμα των φαντασιώσεών του, βιώνοντας έναν «κορεσμό» με τις μέχρι τώρα φαντασιώσεις του, οι οποίες εκ των πραγμάτων παύουν με τον χρόνο να είναι αποτελεσματικές.

    Μπορεί να νιώθει θλίψη, σταδιακά να αποφεύγει την σεξουαλική πράξη, να αγωνιά να βρει νέες ικανοποιητικές φαντασιώσεις, οι οποίες όμως συχνά αποτυγχάνουν να τον διεγείρουν ερωτικά, με αποτέλεσμα εκείνο ενίοτε να κατακλύζεται από αισθήματα αβοηθησίας.

    Σε σπανιότερες περιπτώσεις οι ενοχές και η μοναξιά καραδοκούν, συχνοί πρόδρομοι μιας καταθλιπτικόμορφης στάσης στην καθημερινότητα του ατόμου. Εδώ, οι φαντασιώσεις παύουν να εμπλουτίζουν την ερωτική επιθυμία του ατόμου και γίνονται αντικείμενο κατάχρησης, αυτοκαταστροφικότητας, λειτουργώντας εις βάρος της ικανοποίησης εκείνο αντλεί από τη ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 182 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 185 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 194 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Φοβάμαι σε κάθε μου σχέση ότι ο άλλος θα με αφήσει και καταλήγω να γαντζώνομαι πάνω του. Ο άλλος ασφυκτιά και απομακρύνεται. Μετά από κάθε χωρισμό καταρρέω. Από μικρό παιδί στοιχειώνομαι από την εγκατάλειψη.

    Ο φόβος της εγκατάλειψης δημιουργεί φόβο, πένθος καιπανικό στις ερωτικές μας σχέσεις. Θυμός απέναντι στο υποκείμενο του φόβου (ο εγκαταλείπων σύντροφος), αλλά και απέναντι στον ίδιο σας τον εαυτό που έχετε τον άλλον τόσηανάγκη.

    Τελικά δεν πρόκειται παρά για την ιδέα ότι τον άλλον τον έχετε ανάγκη, μία ιδέα βασανιστική που απορρέει από το ότι δεν έχετε δώσει στον εαυτό σας την ευκαιρία να πιστέψετε ότι η ζωή είναι δική σας και ότι δεν βοηθά να νιώθετε τόσο ευάλωτοι απέναντί της.

    Συνήθη ορόσημα ζωής που ευνοούν τον φόβο της εγκατάλειψης είναι:

    * Θάνατος ή αποχωρισμός από τον γονιό στην παιδική ηλικία

    * Ψυχική ασθένεια στον γονιό (π.χ. κατάθλιψη) που δημιουργεί αστάθεια στην ανταπόκριση των συναισθηματικών αναγκών στο παιδί

    * Έντονοι καβγάδες μεταξύ των γονιών και η ανησυχία του παιδιού ότιη οικογένεια θα καταρρεύσει

    * Η γονεϊκή υπερπροστατευτικότητα που στερεί στο παιδί την ικανότητα να αντιμετωπίζει μόνο του αντιξοότητες της ζωής κ.α..

    Προσπαθήστε να κατανοήσετε τις ρίζες της εγκατάλειψης, αποδεχτείτε την ευαισθησία σας αυτήν, αποφύγετε τις σχέσεις με ανθρώπους που σας διατηρούν ανοιχτούν τις πληγές σας και προσπαθήστε να εμπιστευτείτε έναν σύντροφο ο οποίος θα είνα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 179 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 224 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 213 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Ένα νέο στέλεχος της βλεννόρροιας που αντιστέκεται στα αντιβιοτικά μπορεί να εξαπλώνεται γρήγορα στο δυτικό ημισφαίριο και να αποτελέσει αληθινή μάστιγα την επόμενη πενταετία, προειδοποιεί ομάδα επιστημόνων.

    Όπως είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιούλιο, το στέλεχος εντοπίστηκε στην Ιαπωνία και αναλύθηκε από σουηδούς επιστήμονες, οι οποίοι πιστεύουν πως το βακτήριο που προκαλεί τη νόσο μεταλλάχθηκε με το πέρασμα των χρόνων και πλέον έχει αντοχή στις υπάρχουσες θεραπείες.

    Εάν δεν επινοηθούν γρήγορα καινούργιες, το στέλεχος αυτό μπορεί να εξαπλωθεί πάρα πολύ γρήγορα στον κόσμο.

    Ανάλογη προειδοποίηση εξέδωσε και η Υπηρεσία Προστασίας της Υγείας (ΗΡΑ) της Βρετανίας.

    Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε, το 2010 το σχεδόν 20% των δειγμάτων που ελήφθησαν από ασθενείς και καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο έδειξαν μειωμένη ευαισθησία στην κεφιξίμη - το πιο συνηθισμένο και νέας γενιάς αντιβιοτικό εναντίον της βλεννόρροιας.

    Το αντίστοιχο ποσοστό το 2009 ήταν 10%, ενώ το 2005 δεν είχαν καταγραφεί στη Βρετανία κρούσματα βλεννόρροιας ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.

    Μεταλλάσσεται διαρκώς

    Σύμφωνα με την ΗΡΑ, το βακτήριο που προκαλεί τη νόσο (λέγεται γονόκοκκος ή ναϊσέρια της γονόρροιας) έχει μια ασυνήθιστη ικανότητα προσαρμογής.

    Σταδιακά απέκτησε αντοχή ή μειωμένη ευαισθησία σε μια σειρά αντιβιοτικών: πρώτα στην πενικιλίνη, μετά στις τετρακυκλίνες, στη συνέχεια στην σιπροφλοξασίνη και τώρα στην κεφι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 201 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 216 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 272 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Το προσδόκιμο επιβίωσης των πασχόντων από AIDS αυξήθηκε κατά σχεδόν 16 χρόνια μεταξύ 1996 και 2008, χάρη στην έγκαιρη διάγνωση και την βελτίωση της θεραπείας, ανακοίνωσαν βρετανοί επιστήμονες.

    Αν και το προσδόκιμο επιβίωσης των πασχόντων από AIDS εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο απ’ ό,τι αυτό του γενικού πληθυσμού, η δραματική πρόοδος στην μείωση των ανεπιθύμητων ενεργειών των φαρμάκων, η επινόηση συνδυασμένων θεραπειών και η έναρξη της αγωγής νωρίς στην πορεία της νόσου, έχουν πλέον μετατρέψει την HIV λοίμωξη σε ένα χρόνιο νόσημα με καλή πρόγνωση, λένε οι επιστήμονες.

    Σε μελέτη τους που δημοσιεύεται στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ), εκτιμούν πως το προσδόκιμο επιβίωσης θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, καθώς θα βελτιώνονται τα φάρμακα και η αγωγή θα αρχίζει ολοένα νωρίτερα.

    «Τα ευρήματα αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά για τους νυν ασθενείς αλλά και τους νεοδιαγνωσθέντες ως φορείς», λέει ο ερευνητής δρ Μπαρκ Γκόμπελς, από το νοσηλευτικό οργανισμό NorthBristolNHSTrust.

    Υπολογίζεται πως παγκοσμίως ζουν 34 εκατομμύρια άνθρωποι με τον ιό HIV στο αίμα τους. Η πλειονότητα από αυτούς ζουν στην υποσαχάριο Αφρική, όπου δυστυχώς η βελτίωση στο προσδόκιμο επιβίωσης είναι ελάχιστη, λόγω της φτώχειας.

    Στις εύπορες χώρες της Δύσης, όμως, όπως η Βρετανία, η μεγάλη διαθεσιμότητα εξελιγμένων διαγνωστικών τεχνικών και προηγμένων φαρμάκων έχει κάνει τεράστια διαφορά στην ζωή πολλών ασθενών.

    Ο δρ Γκόμπελς και οι συν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 190 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 211 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 225 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Ποιες είναι οι συνέπειες της απιστίας στον γάμο;

    Η απιστία στις σταθερές σχέσεις δεν είναι σπάνια – περίπου 25% των ανθρώπων αναφέρουν ότι έχουν απιστήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

    Οι εξωσυζυγικές σχέσεις αποτελούν ισχυρότατο πλήγμα για έναν γάμο, προκαλώντας μεγάλο εύρος δυσάρεστων συναισθημάτων, όπως οργή, απώλεια εμπιστοσύνης, χαμηλή αυτοεκτίμηση (Charny, 1995) και κατάθλιψη (Cano, 2000).

    Η απιστία δεν πλήττει μόνο τη σχέση του ζευγαριού, αλλά και τις σχέσεις με τα παιδιά τους, την ευρύτερη οικογένεια και τους φίλους. Η απιστία αποτελεί ισχυρό προβλεπτικό παράγοντα των διαζυγίων, αλλά το αν θα οδηγήσει σε χωρισμό εξαρτάται κυρίως από το αν θα τερματιστεί ή όχι η εξωσυζυγική σχέση.

    Πώς μπορεί να γίνει η επούλωση των τραυμάτων της απιστίας;

    Επειδή η διαχείριση της απιστίας είναι εξαιρετικά δύσκολη, πολλοί αναζητούν ψυχοθεραπευτική βοήθεια.

    Μία ποιοτική μελέτη (Bird, 2007) κατέγραψε τα στάδια της διαδικασίας επούλωσης των τραυμάτων της απιστίας, σύμφωνα με τις απόψεις ζευγαριών που έκαναν ψυχοθεραπεία γι’ αυτόν τον σκοπό. Τα στάδια ήταν τα εξής:

    1. Επίγνωση των συναισθημάτων – το ζευγάρι έμαθε να εντοπίζει με σαφήνεια τα συναισθήματά του, πράγμα δύσκολο λόγω του ότι ήταν πολλά και ανάμεικτα.

    2. Εκφραση των συναισθημάτων – τα ζευγάρια έμαθαν ωφέλιμους τρόπους να εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

    3. Κατανόηση του άλλου – έμαθε ο καθένας να ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 173 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 236 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 225 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Έχετε αυτοκίνητο; Και καταθέσεις στην τράπεζα, μετοχές ή ομόλογα; Αν ναι, τότε έχετε αυξημένες πιθανότητες να παντρευτείτε, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική μελέτη.

    Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον ανέλυσαν στοιχεία από μια μεγάλη μελέτη νέων και αφού έλαβαν υπ’ όψιν παράγοντες όπως το εισόδημα, η εργασία και η λοιπή οικογένεια, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το να διαθέτει κανείς αυτοκίνητο αυξάνει τις πιθανότητες ενός άντρα να παντρευτεί κατά 2,6% ανά έτος.

    Αντίστοιχα, το να διαθέτει και άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως οι τραπεζικές καταθέσεις, αύξανε τις πιθανότητές του κατά άλλο ένα 1,5%.

    Η οικονομική ευρωστία αύξανε και στις γυναίκες τις πιθανότητες γάμου, αλλά πολύ λιγότερο.

    Όπως γράφουν ο δρ Ντάνιελ Σνάϊντερ και οι συνεργάτες του στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Κοινωνιολογίας», τα ευρήματα αυτά μπορούν να εξηγήσουν τις αλλαγές στα μοτίβα του γάμου που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στη Δύση.

    Τις τελευταίες δεκαετίες, τα ζευγάρια παντρεύονται σε μεγαλύτερη ηλικία, ενώ πολλοί αποφεύγουν το γάμο πάση θυσία. Μεταξύ 1970 και 2000, η μέση ηλικία του πρώτου γάμου έχει αυξηθεί κατά 4 χρόνια, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που δεν παντρεύονται αυξήθηκε από το 5% στο 10%.

    Έτσι, το ποσοστό των γυναικών που παντρεύονται στις ηλικίες 25-29 ετών έχει μειωθεί κατά 13% και πλέον ούτε καν οι επτά στις δέκα δεν παντρεύονται για πρώτη φορά τόσο νέες.

    Το μορφωτικό επίπεδο επίσης φαίνεται πως επη ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 152 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 211 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Αναρωτιέμαι αν οι επιλογές του ερωτικού μας συντρόφου είναι τυχαίες ή αποδίδονται σε βαθύτερα αίτια.

    Τα κίνητρα των ερωτικών μας επιλογών είναι πολύπλοκα και συχνά διαφεύγουν της συνείδησής μας. Τόσο η προσωπικότητά μας που καθορίζει τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, όσο και οι συγκυρίες της στιγμής αλλά και οι αναπαραστάσεις που μέσα μας κουβαλάμε ως προς τι είναι μία ικανοποιητική σχέση, είναι καθοριστικά.

    Σε μια σχέση δεν συναντώνται μόνο δύο πρόσωπα, αλλά και το παρελθόν και οι ιστορίες της ζωής τους. Στην παιδική μας ηλικία οι γονείς μας λειτουργούν ως πρότυπα, είτε προς μίμηση είτε προς αποφυγή.

    Τα πρότυπα όμως αποδεικνύονται καθοδόν εύθραυστα και ευάλωτα και η παντοδυναμία της γονεϊκής σχέσης δεν καταφέρνει συχνά να πείσει για της αυθεντικότητα και την αξία της. Το παιδί ως ενήλικας είτε θα αναπαράγει τη δυσλειτουργία αυτή, είτε θα καταφέρει να την υπερβεί.

    Στην πρώτη περίπτωση κινδυνεύουμε να πέσουμε ξανά στις ίδιες παγίδες (μπορεί π.χ. να μεγαλώσαμε με έναν ψυχρό πατέρα και να επιλέγουμε ασυνείδητα ψυχρούς συντρόφους, διαιωνίζοντας έτσι μία παγιωμένη συναισθηματική στέρηση).

    Στη δεύτερη περίπτωση, αποδεχόμαστε αυτό που μας συνέβη (η ψυχοθεραπεία εδώ βοηθά) και αρχίζουμε να προσπαθούμε συνειδητά να αποφύγουμε πρόσωπα και καταστάσεις που θα μας εγκαταλείψουν, θα μας κακοποιήσουν, θα μας στερήσουν συναισθηματικά, υπέρ ενός εσωτερικευμένου «καλού γονέα».

    Ο ανθρώπινος ψυχισ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 245 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 182 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Ενας στους είκοσι ενηλίκους μισοξυπνάει κατά τη διάρκεια της νύχτας επειδή διακόπτεται παροδικά η αναπνοή του και ασφυκτιά. Η κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι μία από τις συνηθέστερες συνέπειες ενώ μακροπρόθεσμα μπορεί να εκδηλωθούν δεινά όπως υπέρταση και αύξηση του βάρους.

    Ολο και περισσότερες μελέτες όμως δείχνουν πως η υπνική άπνοια μπορεί να πλήξει και την ερωτική ζωή, προκαλώντας στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες και μειωμένη ερωτική επιθυμία στις γυναίκες.

    Οι επιστήμονες υποπτεύονται πως το πρόβλημα οφείλεται στις ορμόνες του σεξ, όπως η τεστοστερόνη, τα επίπεδα των οποίων αυξάνονται όταν κοιμόμαστε και ελαττώνονται όταν υπάρχει έλλειψη ύπνου. Επειδή η υπνική άπνοια προκαλεί διακοπτόμενο ύπνο και χρόνια έλλειψη ύπνου, μπορεί να ελαττώνει τα επίπεδα αυτών των ορμονών οδηγώντας στη σεξουαλική δυσλειτουργία.

    Στην πιο πρόσφατη από τις μελέτες η οποία δημοσιεύθηκε προ ημερών στην Επιθεώρηση «Journal of Sexual Medicine», επιστήμονες συνέκριναν 80 πάσχουσες από αποφρακτική υπνική άπνοια με 240 υγιείς εθελόντριες. Οπως διαπίστωσαν, οι ασθενείς με την άπνοια είχαν υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

    Σε μελέτη του 2009, εξάλλου, επιστήμονες διερεύνησαν τα σεξουαλικά προβλήματα 401 ανδρών. Απ' όσους είχαν άπνοια, το 70% αντιμετώπιζε πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας ενώ απ' όσους δεν είχαν, ανάλογο πρόβλημα αντιμετώπιζε το 34%.

    Τα καλά νέα είναι πως άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η διόρθωση της άπν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 191 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 200 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 178 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Έχω πάνω από ένα χρόνο να κάνω έρωτα με τη γυναίκα μου. Είμαστε πια δυο αγαπημένοι φίλοι που συζούν και έχουν ένα παιδί, αλλά αδυνατώ να συζητήσω γι' αυτό μαζί της. Ξέρω ότι τελικά θα χωρίσουμε, αλλά δεν κάνω τίποτα για να αλλάξω τα πράγματα. Αν ακόμα δεν έχουμε βάλει μπροστά το διαζύγιο, είναι για το παιδί. Γιατί το κάνω αυτό;

    Τα επαναληπτικά μοτίβα της καθημερινότητας πάντα κάτι καταφέρνουν και κλέβουν από το ερωτικό πάθος στο ζευγάρι. Η πλήξη, η σεξουαλική αδράνεια και η αποδοχή μιας ερωτικής ισοπέδωσης είναι συμπτώματα μίας κουρασμένης σχέσης η οποία εύκολα φτάνει σε αίσθημα αδιεξόδου.

    Η αποφυγή της επικοινωνίας από πλευράς σας ενδεχομένως λειτουργεί ως άμυνα απέναντι σε μια επίπονη πραγματικότητα – της φθοράς του έρωτα με το αγαπημένο σας πρόσωπο και του φόβου ότι η φθορά αυτή είναι μη αναστρέψιμη - πτυχές μιας βαθιάς συμβολικής απώλειας.

    Η ψυχολογία μας διδάσκει ότι ό,τι μας πονάει ως δια μαγείας το αρνούμαστε ή το ξεχνάμε. Η αδυναμία σας όμως να κάνετε διάλογο με τη σύζυγό σας οδηγεί σε αλλοιώσεις και διαστρεβλώσεις στη μεταξύ σας επικοινωνία, επιτείνοντας ώς εκ τούτου το πρόβλημα.

    Αυτά που κουκουλώνουμε και δεν τολμάμε να πούμε έχουν χειρότερο αντίκτυπο από αυτά που τολμάμε να βάλουμε σε λέξεις. Ταυτόχρονα η απόλυτη βεβαιότητα με την οποία «ξέρετε ότι τελικά θα χωρίσετε» μοιάζει να λειτουργεί ως μηχανισμός αυτοεκπληρούμενης προφητείας – αυτό που περιμένετε, το βοηθάτε να συμβεί, επιστρατεύοντας ασυνείδητα όλες σας τι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 188 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 251 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 375 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (2)

    Τελικά, η πρόωρη κορύφωση στη διάρκεια του σεξ δεν αποτελεί μόνο ανδρική διαταραχή. Μία νέα πορτογαλική μελέτη αποκαλύπτει πως ένα απρόσμενα μεγάλο ποσοστό γυναικών επίσης έχουν οργασμό νωρίτερα απ’ ό,τι θα ήθελαν.

    Στη μελέτη συμμετείχαν 510 γυναίκες, από τις οποίες μόνο το 44% δήλωσαν πως έχουν πάντοτε τον έλεγχο του οργασμού τους. Οι υπόλοιπες παρουσίαζαν πρόωρο οργασμό από σποραδικά έως συνεχώς.

    Ο πρόωρος οργασμός παραδοσιακά θεωρείται ανδρική σεξουαλική διαταραχή - είναι η πρόωρη εκσπερμάτωση, που αποτελεί την πιο συχνή μορφή σεξουαλικής δυσλειτουργίας στους νεαρούς άντρες, προσβάλλοντας ποσοστό 20-40% από αυτούς.

    Οι ερευνητές από το Νοσοκομείο Magalhães Lemos, στο Πόρτο, θέλησαν να μάθουν ιδίοις όμασσι εάν η ίδια διαταραχή εκδηλώνεται και στις γυναίκες, διότι όταν προσπάθησαν να βρουν σχετικά στοιχεία στην ιατρική βιβλιογραφία, διαπίστωσαν πως ήταν ελάχιστα.

    Έτσι, έστειλαν ένα ειδικό ερωτηματολόγιο στις εθελόντριές τους, το οποίο συμπεριλάμβανε ερωτήματα για το αν είχαν αισθανθεί ποτέ ότι έχασαν τον έλεγχο ως προς το πότε θα έχουν οργασμό και εάν αυτό τις είχε ενοχλήσει.

    Περιείχε επίσης ερωτήματα που αξιολογούσαν την ικανοποίησή τους από την ερωτική τους σχέση. Το 40% των εθελοντριών ήταν παντρεμένες.

    Αποτελέσματα

    Οι απαντήσεις τους έδειξαν πως το 41% είχαν βιώσει κάποια στιγμήοργασμό νωρίτερα απ’ ό,τι επιθυμούσαν, ενώ το 14% είχαν αρκετά συχνά πρόωρο οργασμό.

    Συνολικά ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 197 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 239 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 218 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 205 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Σε μία μελέτη οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν σε τι διαφέρουν οι άνδρες με πρόβλημα ψυχογενούς στυτικής δυσλειτουργίας από εκείνους με φυσιολογική σεξουαλική λειτουργία. Διαπιστώθηκε (Nobre, 2006) πως οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία είχαν ισχυρές κάποιες πεποιθήσεις που αύξαναν την πιθανότητα εμφάνισης του προβλήματος. Συγκεκριμένα:

    1) Είχαν στο μυαλό τους τον ρόλο του «αρσενικού» ως τον άνδρα που έχει πάντα στύση ανεξάρτητα από τις συνθήκες, έχει πάντα όρεξη για σεξ, είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να ικανοποιήσει τη σύντροφό του και μπορεί να διατηρεί τη στύση όσο επιθυμεί η σύντροφός του.

    2) Είχαν στο μυαλό τους πεποιθήσεις σχετικά με τη σύντροφό τους, σύμφωνα με τις οποίες η στύση είναι αναγκαία για την ευχαρίστηση της γυναίκας, σε περίπτωση απώλειας της στύσης η γυναίκα θα αμφισβητήσει την αρρενωπότητα του άνδρα, ένας άνδρας δεν μπορεί να ικανοποιήσει μια γυναίκα χωρίς διείσδυση του πέους και στην περίπτωση που η γυναίκα δεν ικανοποιηθεί, τότε ο άνδρας είναι αποτυχημένος.

    Με ποιον τρόπο επηρεάζουν οι πεποιθήσεις τη σεξουαλική λειτουργία;

    Σε κάθε άνδρα, κάποια στιγμή θα συμβεί να μην έχει επαρκή στύση για να ολοκληρωθεί η σεξουαλική επαφή. Κάποιοι άνδρες θα προσπεράσουν το γεγονός και το πρόβλημα δεν θα ξαναεμφανιστεί, ενώ σε κάποιους άλλους το πρόβλημα θα παραμείνει να τους ταλαιπωρεί ακόμη και για χρόνια, παρά την απουσία οργανικής αιτιολογίας.

    Οι παραπάνω πεποιθήσεις συμβάλλουν στη διατήρηση του προ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 188 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 157 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 181 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 211 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Είμαι άνδρας 35 ετών, το πρόβλημά μου είναι ότι αλλάζω συχνά ερωτικές συντρόφους, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να χτίσω μια σχέση διαρκείας. Νιώθω μεν μόνος μου, ωστόσο η σεξουαλική πράξη με κινητοποιεί και μου δίνει δύναμη, με κάνει να νιώθω ότι δεν έχω τις γυναίκες ανάγκη.

    Η εναλλαγή ερωτικών συντρόφων από μόνη της δεν καθιστά σημείο προβληματισμού. Θα έλεγα ότι η έλλειψη σταθερής σχέσης στην ζωή σας ενδεχομένως αποτελεί σύμπτωμά μιας βαθύτερης δυσκολίας. Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για αποφυγή δημιουργίας δεσμού, για φόβο εγγύτητας, για αρνητικές προσδοκίες που συνδέονται μέσα σας με την έννοια της σχέσης, για μια βαθύτερη ανάγκη να χτίζετε συνθήκες που σας προσφέρουν μια (επίπλαστη;) αίσθηση συναισθηματικής αυτονομίας.

    Πρώιμα γεγονότα ζωής που πληγώνουν συναισθηματικά το παιδί και που χτίζουν μέσα του αρνητικές αναπαραστάσεις για τις ανθρώπινες σχέσεις γίνονται εμπόδιο στην δυνατότητά του να χτίσει υγιείς σχέσεις στο μέλλον. Οι γονείς εδώ είναι οι πρωτοπόροι στον βαθμό που καταφέρνουν , ή όχι, να λειτουργήσουν ως πρότυπα.

    Ενδόμυχα, μπορεί να επικρατεί ο φόβος της επανάληψης και να αποφεύγετε να έρθετε κοντά για να μην πληγωθείτε, για να μην αποτύχετε στην διαδικασία αυτή που ονομάζεται χτίσιμο εγγύτητας.

    Η εναλλαγή ερωτικών συντρόφων από μια όψη μοιάζει να σας προσφέρει μια ψυχική τροφή ελευθερίας, αυτοεκτίμησης, ερωτικής αποδοχής, και μια «ευκολία» στην επαφή με το άλλο φύλο. Μήπως όμως λειτουργεί ως μηχανισμός εξισορρό ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 185 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 205 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Το στερεότυπο που θέλει τις γυναίκες να λατρεύουν να κοιμούνται αγκαλιασμένες με τον σύντροφό τους καταρρίπτει μια νέα δημοσκόπηση, που επιβεβαιώνει ότι οι άντρες είναι πολύ πιο τρυφεροί από τις συντρόφους τους.

    Το 32% των εθελοντριών που συμμετείχαν παραδέχτηκαν πως δεν αντέχουν τις αγκαλιές στο κρεβάτι, αλλά πιέζουν τον εαυτό τους να τις δεχτεί για να μην αναστατώσουν τον σύντροφό τους.

    Το 55% είπαν πως κάνουν μια γρήγορη αγκαλιά στον άντρα τους, τον καληνυχτίζουν και απομακρύνονται για να κοιμηθούν με την ησυχία τους.

    Ένα εκπληκτικό 77%, τέλος, δήλωσαν πως αγκαλιάζουν τον σύντροφό τους έως ότου αυτός αποκοιμηθεί και εν συνεχεία του γυρνούν την πλάτη για να κοιμηθούν οι ίδιες!

    Τι έχουν όμως οι αγκαλιές και ενοχλούν τόσο πολύ τις γυναίκες; Για τις μισές εθελόντριες, το πρόβλημα δεν είναι η αγκαλιά καθ’ εαυτή, αλλά το γεγονός πως όταν μπαίνουν στο κρεβάτι, το μόνο που θέλουν είναι να κοιμηθούν.

    Για το 20% όμως, οι αγκαλιές είναι σχεδόν εφιάλτης διότι δεν τους αρέσει η παρατεταμένη στενή επαφή με τον σύντροφό τους, καθώς το αγκάλιασμα τις κάνει να... ζεσταίνονται και να αισθάνονται άβολα!

    Αποτέλεσμα: η μία στις τρεις τού... κάνουν τη χάρη να τον αγκαλιάζουν το πολύ μια-δυο φορές την εβδομάδα, ενώ η μία στις 20 σχεδόν ποτέ δεν παίρνει αγκαλιά τον σύντροφό της.

    Το χειρότερο όλων: η μία στις 10 θα προτιμούσε να ασχολείται με το Facebook στο κρεβάτι, παρά να αγκαλιάζει τον άντρα της!
    < ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 123 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 202 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 205 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Οι άνθρωποι που έχουν μόνιμη σχέση και ξαφνικά αρχίζουν να κάνουν δίαιτα, είναι πιθανό να ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το έτερό τους ήμισυ, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη.

    Επιστήμονες από τη Γερμανία, με επικεφαλής τον δρα Τόμας Κλάιν, καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, επιστράτευσαν περισσότερους από 2.000 εθελοντές, ηλικίας 16 έως 55 ετών, για να μελετήσουν τη συσχέτιση ανάμεσα στην ικανοποίηση από τη σχέση και το σωματικό βάρος.

    Το κατ’ αρχήν εύρημά τους ήταν όσοι εθελοντές είχαν μόνιμη σχέση, κατά κανόνα ζύγιζαν περισσότερο απ’ ό,τι οι εργένηδες – ίσως διότι «τα ευτυχισμένα ζευγάρια συχνά εγκαταλείπουν την εμφάνισή τους και παχαίνουν, επειδή αισθάνονται λιγότερη πίεση να είναι ελκυστικά», κατά τον δρα Κλάιν.

    Όντως, προγενέστερη μελέτη στις ΗΠΑ έχει δείξει πως τα ευτυχισμένα ζευγάρια όχι μόνο παχαίνουν, αλλά έχουν την τάση να συγχρονίζουν την αύξηση του σωματικού βάρους τους, αφού μοιράζονται το ίδιο τραπέζι και τον ίδιο τρόπο ζωής.

    Η νέα μελέτη, όμως, αποκάλυψε πως όταν περάσει ο «μήνας του μέλιτος» στη σχέση και αρχίσουν τα προβλήματα, εμφανίζονται προειδοποιητικά «συμπτώματα» της δυσαρέσκειας, που καλό είναι να προβληματίσουν όποιον τα δει μπροστά του.

    Τέτοια «συμπτώματα» είναι λ.χ. το να αρχίσει κανείς ξαφνικά να παθαίνει εμμονή με το γυμναστήριο ή να γίνει αθλητικός τύπος και να αρχίσει να κάνει δίαιτα.

    Οι αλλαγές αυτές είναι απολύτως φυσιολογικές, κατά τους κοινωνιολόγο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 157 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 137 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 193 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Ποιες οι επιπτώσεις της χρήσης πορνογραφικού υλικού από άτομα που έχουν ερωτική σχέση;

    Ενώ η πλειοψηφία των μελετών έχει ασχοληθεί με τα άτομα που έχουν εθιστεί στη χρήση πορνογραφικού υλικού από το Διαδίκτυο, λίγες μελέτες έχουν διερευνήσει ζευγάρια που χρησιμοποιούν διαδικτυακό πορνογραφικό υλικό περιστασιακά.

    Πρόσφατη μελέτη (Grov 2011) σε 8.376 άτομα έδειξε ότι η μικρή ή μέτρια σε συχνότητα χρήση πορνογραφικού υλικού έχει θετικές συνέπειες στη σχέση του ζευγαριού, αυξάνοντας τη συχνότητα και την ποιότητα του σεξ, καθώς και την εγγύτητα ανάμεσα στο ζευγάρι.

    Επιπλέον, η ήπια ή μέτρια χρήση πορνογραφικού υλικού φάνηκε να συσχετίζεται με καλύτερη σεξουαλική επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι.

    Είναι καλύτερα η χρήση πορνογραφικού υλικού να γίνεται ατομικά ή από κοινού στο ζευγάρι;

    Μελέτη σε 1.291 άτομα που βρίσκονταν σε σταθερή σχέση παρουσίασε ενδιαφέροντα δεδομένα, συγκρίνοντας τη χρήση πορνογραφικού υλικού ως ατομική δραστηριότητα ή ως δραστηριότητα του ζευγαριού (Maddox, 2011).

    Περισσότεροι άνδρες (76,8%) παρά γυναίκες (31,6%) ανέφεραν ότι βλέπουν πορνογραφικό υλικό ατομικά, αλλά περίπου οι μισοί (44,8%) από τους άνδρες και τις γυναίκες ανέφεραν ότι κάποιες φορές βλέπουν πορνογραφικό υλικό με τον/τη σύντροφό τους.

    Εκείνοι που χρησιμοποιούσαν πορνογραφικό υλικό πάντα με τον/τη σύντροφό τους είχαν καλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση και μεγαλύτερη αφοσίωση στη σχέση, συγκριτικά με εκείνους π ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 181 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 231 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 213 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 213 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Ενώ διεγείρομαι σεξουαλικά και έχω πλήρη στύση όταν έρχομαι σε επαφή με γυναίκες, αδυνατώ να φτάσω σε οργασμό. Είμαι 29 ετών και συχνά νιώθω απελπισμένος, έχω περιθώριο βελτίωσης;

    Στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, η συστηματική καθυστέρηση ή η πλήρης απουσία οργασμού στον άνδρα έπειτα από μία φάση φυσιολογικής σεξουαλικής διέγερσης, περιγράφει την λεγόμενη ψυχοσεξουαλική «διαταραχή του οργασμού στον άνδρα».

    Βέβαια, θα πρέπει το πρόβλημα να είναι έντονο, διαρκές και να προκαλεί σημαντικές εκπτώσεις στην ποιότητα της ζωής σας για να διαγνωσθεί ως διαταραχή και όχι ως ένα μεμονωμένο, παροδικό σύμπτωμα, κάτι που πολλοί άνδρες βιώνουν κατά περίπτωση.

    Γενικά, στις πιο χρόνιες μορφές του ο ανεσταλμένος οργασμός αποδίδεται σε βαθύτερα ψυχολογικά αίτια ενώ όταν εκδηλώνεται στην ενήλικη ζωή τείνει να εκλύεται μετά από συγκεκριμένα στρεσογόνα ορόσημα (π.χ. συγκρούσεις με τη σύζυγο, εργασιακό στρες).

    Βαθιά ριζωμένες ενοχές και αίσθημα ντροπής για την σεξουαλική πράξη, χρόνια συναισθηματική αναστολή, αμφιθυμικά συναισθήματα προς την σύντροφο, μία γενικότερη δυσκολία του άνδρα να προσαρμόζεται στις σχέσεις, και οι επιπτώσεις που δημιουργεί ο ψυχαναγκαστικά επαναλαμβανόμενος αυνανισμός συχνά κρύβονται πίσω από το πρόβλημα.

    Οι σκέψεις πριν και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής συχνά συμβάλλουν στην ψυχολογική ένταση που βιώνετε (π.χ. «δεν θα τα καταφέρω πάλι») και διατηρούν το σύμπτωμα.

    Θα ήταν ωφέλιμο να ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 197 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Βαρόμετρο ευτυχίας αναδεικνύεται το σεξ για τους παντρεμένους που έχουν περάσει τα 65 τους χρόνια. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως όσο πιο συχνά κάνουν σεξ, τόσο πιθανότερο είναι να νιώθουν ευτυχισμένοι από τη ζωή και το γάμο τους.

    Η συσχέτιση αυτή παρέμεινε ισχυρή ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την ευτυχία, όπως το φύλο, η κατάσταση της υγείας και η ικανοποίηση από το οικογενειακό και ατομικό εισόδημα.

    Η νέα μελέτη παρουσιάσθηκε στο 64ο Ετήσιο Συνέδριο της Γεροντολογικής Εταιρείας της Αμερικής (GSA), στη Βοστώνη.

    Όπως εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Άντριεν Τζάκσον, επίκουρος καθηγητής στο Γεωργικό & Μηχανικό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα (FAMU) η μελέτη βασίστηκε στις απαντήσεις 238 παντρεμένων εθελοντών ηλικίας άνω των 65 ετών.

    Σύμφωνα με αυτές, το 60% όσων έκαναν σεξ τουλάχιστον μία φορά το μήνα δήλωσαν ευτυχισμένοι από τη ζωή τους, έναντι του 40% για τους οποίους το σεξ ήταν μια μακρινή ανάμνηση.

    Αντίστοιχα, ευτυχισμένοι από τον γάμο τους δήλωσαν οι οκτώ στους δέκα απ’ όσους έκαναν συχνά σεξ, έναντι του 59% όσων δεν έκαναν.

    Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν πως η σεξουαλική δραστηριότητα αποτελεί προάγγελο ευτυχίας τόσο μέσα στον γάμο, όσο και από τη ζωή γενικότερα, είπε ο δρ Τζάκσον.
    Views: 191 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 211 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 222 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Το στερεότυπο που θέλει τους άντρες με αυξημένη τεστοστερόνη να άγονται από αυτήν και να είναι ριψοκίνδυνοι στο σεξ, καταρρίπτει μια νέα μελέτη.

    Όπως έδειξε, οι νεαροί άντρες με τα υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης αυτής, έχουν και τις περισσότερες πιθανότητες να προτιμούν το σεξ με προφυλάξεις.

    Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, στο Αν Άρμπορ, οι οποίοι επιστράτευσαν 78 πρωτοετείς φοιτητές του πανεπιστημίου.

    Η επιλογή των νεαρών φοιτητών (ήταν όλοι 18 και 19 ετών) δεν ήταν τυχαία, κατά την επικεφαλής ερευνήτρια δρα Σάρι βαν Άντερς, συμπεριφορική νευροενδοκρινολόγο στο πανεπιστήμιο. Όπως εξήγησε, ο πρώτος χρόνος στο πανεπιστήμιο σηματοδοτεί για πολλούς νέους την δραστήρια ενασχόληση με το σεξ.

    Οι νεαροί ήταν ως επί το πλείστον ετεροφυλόφιλοι και από οικογένειες με υψηλό οικογενειακό εισόδημα. Όλοι τους συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για την υγεία τους, την σεξουαλική ζωή και την στάση τους απέναντι στη χρήση προφυλακτικού.

    Όλοι έδωσαν επίσης δείγματα σιέλου, από τα οποία οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

    Οι απαντήσεις των νεαρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν πως όσο υψηλότερα ήταν τα επίπεδα της τεστοστερόνης στον οργανισμό τους, τόσο πιο θετικά αντιμετώπιζαν τη χρήση προφυλακτικού στο σεξ.

    Επιπλέον, είχαν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν σεξ με προφυλακτικό, ακόμη κι όταν η σύντροφός τους δεν ήταν και τόσο θετική με αυτό. < ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 189 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 362 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 201 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Τι είναι η σεξουαλική αποστροφή;

    Η διαταραχή σεξουαλικής αποστροφής είναι μια σεξουαλική δυσλειτουργία περισσότερο συχνή από ό,τι θα εκτιμούσε κανείς. Το πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες. Χαρακτηριστικά στη διαταραχή αυτή είναι:

    α) αίσθημα αποστροφής για τις σεξουαλικές επαφές,

    β) τρόμος μπροστά στο ενδεχόμενο της σεξουαλικής επαφής,

    γ) αποφυγή οποιασδήποτε επαφής που θα μπορούσε να οδηγήσει σε άγγιγμα των γεννητικών τους οργάνων.

    Επειδή το χαρακτηριστικό της διαταραχής είναι ο υπέρμετρος τρόμος και φόβος, τα τελευταία χρόνια έχει προταθεί από τους επιστήμονες να θεωρηθεί σεξουαλική φοβία και όχι σεξουαλική δυσλειτουργία.

    Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί πως δεν πρόκειται για διαταραχή σεξουαλικής επιθυμίας διότι πολλές φορές τα άτομα με σεξουαλική αποστροφή αισθάνονται σεξουαλική επιθυμία για οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη δεν εμπλέκει άμεσα τα γεννητικά όργανα.

    Το πρόβλημα μπορεί να έχει εξαιρετικά επιβαρυντικές συνέπειες για τη σχέση του ζευγαριού, αφού οι επαφές δεν περιλαμβάνουν τη διείσδυση. Η γυναίκες με αποστροφή δυσκολεύονται ιδιαίτερα να απευθυνθούν σε ειδικό λόγω συναισθημάτων ντροπής, αλλά και λόγω του έντονου φόβου. Συνήθως αναζητούν θεραπεία ύστερα από έντονη παρότρυνση του συντρόφου ή με βασικό κίνητρο την τεκνοποίηση.

    Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

    Ενώ μια τραυματική εμπειρία μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της διαταραχής, συχνά τα ακριβή ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 158 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 211 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (1)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 197 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Πρόσφατα ανακάλυψα ότι η σύντροφός μου με την οποία είμαστε σε σχέση 6 χρόνια, υποκρίνεται τον οργασμό. Επιμένει ότι απολαμβάνει το σεξ μαζί μου, αλλά δεν την πιστεύω.

    Τρεις στις τέσσερις γυναίκες σήμερα δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό. Μπορεί πράγματι μία γυναίκα να επιθυμεί τον σύντροφό της, να είναι σε έντονη σεξουαλική διέγερση και να απολαμβάνει τη σεξουαλική πράξη, χωρίς ωστόσο να φτάνει σε οργασμό.

    Δεν είναι άλλωστε εύκολη υπόθεση ο οργασμός. Η επίτευξή του προϋποθέτει μια πολύ καλή σχέση με τον εαυτό και με το σώμα.

    Η σύντροφός σας δεν μοιάζει να το θεωρεί ως πρόβλημα οπότε καταρχήν θα πρέπει να επεξεργαστείτε την σημασία που εσείς αποδίδετε στο εν λόγω «πρόβλημα».

    Μήπως το αντιλαμβάνεστε ως πλήγμα στη σχέση σας, στην αυτοεκτίμησή σας ή στην σεξουαλική σας επάρκεια και αυτό σας προκαλεί θυμό, θλίψη και απογοήτευση;

    Οι γυναίκες ιστορικά έχουν μάθει να ευχαριστούν τους άλλους και όχι τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να απελευθερωθούν από τα δεσμά ενός σημαντικότερου από τον εαυτό τους «άλλου», μη καλλιεργώντας μια απαραίτητη αληθινή σχέση με το σώμα τους.

    Πολλοί εξάλλου είναι και οι άνδρες που δεν μπορούν ή δεν ξέρουν πώς να συναισθανθούν και να ανταποκριθούν στις ερωτικές ανάγκες και τις επιθυμίες μιας γυναίκας, μια διαδικασία που φυσικά θέλει τον ανάλογο χρόνο και φροντίδα...

    Προτείνω να μειώσετε μέσα σας τη σημασία της επίτευξης οργασμού, να αφήσετε τον εαυτό ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 170 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Το γνωμικό που θέλει τους άντρες να σκέφτονται το σεξ περισσότερο από τις γυναίκες είναι αληθινό – και αμερικανοί ερευνητές το επιβεβαίωσαν ζητώντας από νέους και νέες να καταγράφουν καθημερινά και επί μία εβδομάδα ό,τι σκέφονται.

    Όμως τα ευρήματα της μελέτης τους προκαλούν έκπληξη, διότι ναι μεν οι άντρες σκέφονται συχνά το σεξ, αλλά σχεδόν... 8.000 φορές λιγότερο απ’ ό,τι πίστευαν έως τώρα οι ειδικοί.

    Επιπλέον, εξίσου συχνά σκέφτονται και το φαγητό, ενώ ο ύπνος επίσης είναι ένα θέμα που απασχολεί συχνά-πυκνά τη σκέψη τους.

    Ο μέσος άντρας, λοιπόν, σκέφτεται το σεξ 19 φορές την ημέρα, σύμφωνα με την μελέτη των επιστημόνων του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο.

    Δεύτερη κυριότερη έγνοια τους είναι το φαγητό, το οποίο σκέφονται 18 φορές την ημέρα, ενώ με τον ύπνο επίσης έχουν ένα θέμα, καθώς απασχολεί το μυαλό τους 11 φορές την ημέρα.

    Τα ευρήματα αυτά αντικρούουν σε σημαντικό βαθμό προγενέστερα, που είχαν δείξει πως οι άντρες ασχολούνται ασταμάτητα με το σεξ όταν δεν κοιμούνται, φθάνοντας στο σημείο να το σκέφτονται κάθε 7 δευτερόλεπτα – ή 8.000 φορές μέσα στις 16 ώρες του 24ωρου που είναι ξύπνιοι.

    Ακόμα κι έτσι, όμως, οι άντρες σκέφτονται το σεξ με σχεδόν διπλάσια συχνότητα απ’ ό,τι οι γυναίκες, δεδομένου ότι η μελέτη έδειξε πως εκείνες το συλλογίζονται μόνο 10 φορές την ημέρα. Οι γυναίκες σκέφτονται επίσης λιγότερο το φαγητό και το ύπνο – 15 και 8,5 φορές αντιστοίχως.

    Η μελέτη
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 171 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Προφυλακτικά εμποτισμένα με μία ειδική γέλη (τζελ) που βοηθούν στη στύση και τη διατήρησή της, ετοιμάζει να θέσει σε κυκλοφορία μεγάλη εταιρεία. Τα νέα προϊόντα αφορούν δύο κατηγορίες ατόμων: αυτούς που χάνουν τη στύση τους όταν το φορούν και αυτούς που δεν έχουν καλή στύση.

    Το προφυλακτικό περιέχει φάρμακο, για το οποίο μάλιστα έχει κατοχυρωθεί πατέντα, ώστε να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει άλλη εταιρεία. Η δραστική ουσία ονομάζεται ζανιφίλη, η οποία χρησιμοποιεί ως βάση την νιτρογλυκερίνη.

    Η ουσία αυτή χρησιμοποιούνταν για την απαλοιφή του πόνου στο στήθος και την καρδιακή ανεπάρκεια κατά τον 19ο αιώνα.

    Το φάρμακο διαστέλλει τα αγγεία του πέους, χαλαρώνοντας παράλληλα τους μυς στα τοιχώματα των αγγείων, αυξάνοντας τελικά τη ροή του αίματος στα σηραγγώδη σώματα του πέους.

    Το προφυλακτικό δεν θα χρειάζεται συνταγογράφηση και θα πωλείται κανονικά στα καταστήματα και τα φαρμακεία.

    Η ονομασία του είναι CSD500 και έχει ήδη λάβει έγκριση για σήμανση CE, υποχρεωτική για την κυκλοφορία του στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Κλινικές μελέτες

    Στο πλαίσιο των δοκιμών, οι οποίες όμως δεν έχουν δημοσιευτεί σε κάποια επιστημονική επιθεώρηση, φάνηκε πως οι περισσότεροι που χρησιμοποίησαν το εμποτισμένο με φάρμακο προφυλακτικό, είχαν βελτίωσης της στυτικής λειτουργίας και αύξηση μεγέθους του πέους, λόγω της πληρότητας αιμάτωσης.

    «Το προφυλακτικό δεν έχει καμία σχέση με τη δράση που έχει ... Διαβάστε περισσότερα »
    Views: 148 | Added by: over | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 223 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 230 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 199 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 234 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 219 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 217 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 201 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 259 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)



    Ακόμα ένα χτύπημα από μία Mercedes, συγκεκριμένα από τον ιδιοκτήτη μιας S65 AMG. Μπορείς πριν από λίγες ώρες να είδαμε μια ροζ S500, αλλά εκείνη δεν είχε ούτε γρατζουνιά, σε αντίθεση με την περίπτωσή μας, όπου η S65 AMG διαλύθηκε στην Αγία Πετρούπολη, όταν χτύπησε στο φράχτη της αντιπροσωπίας της Lada, αφού ο οδηγός της επέλεξε να κινηθεί με περισσότερα από 200 χλμ/ώρα.
    Αυτός και οι επιβάτες γυρνούσαν από έναν γάμο, κι εκεί, προφανώς, είπε πολλές βότκες, καθώς λέγεται ότι ήταν μεθυσμένος. Ευτυχώς, όλοι οι επιβαίνοντες τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο σε κοντινό νοσοκομείο.
    Η Mercedes-Benz S65 AMG φορά έναν V12 bi-turbo κινητήρα, που αποδίδει 612 ίππους και 1000 Nm ροπής. Μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4.4 δευτερόλεπτα, πριν αγγίξει τα 250 χλμ/ώρα, που είναι η ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα.

    Category: Auto-Moto | Views: 185 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)



    H Prova στο Tokyo Auto Salon παρουσίασε ένα βελτιωμένο BRZ, το Subaru BRZ Black Edition το οποίο φόρεσε νέο bodykit που αποτελείται από νέο μπροστά spoiler, πλαϊνά spoiler, διαχύτη, αεροτομή και ζάντες 19″ της Enkei. Τοποθέτησε μεγαλύτερα φρένα, σπορ ανάρτηση με διπλές απολήξεις των εξατμίσεων ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν πλέον bucket καθίσματα της Recaro και νέο ηχοσύστημα.

    Category: Auto-Moto | Views: 188 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)



    Την ώρα που στις 14 και 15 Ιανουαρίου οι fans της Saab έκαναν παγκόσμιο meeting σε όλες τις πόλεις του κόσμου “φωνάζοντας” “We are many, We are Saab” (αξίζει να ρίξεις μια ματιά στο site Saabsunited, ώστε να δεις φωτογραφίες αλλά και video από τα meeting όλου του κόσμου), η Saab ανακοίνωσε ότι πουλά όλο το μουσείο της μαζί με τα εκθέματα, μερικά από τα οποία αυτοκίνητα/πρωτότυπα είναι πραγματικά διαμάντια. Οι συλλέκτες σίγουρα θα χάρηκαν αφού θα μπορέσουν να αγοράσουν μερικά αυτοκίνητα που ποτέ δεν θα είχαν την δυνατότητα, αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο νομίζω ότι νοιώθει αμήχανα βλέποντας την ιστορία μιας εταιρίας να βγαίνει στο σφυρί.
    Περισσότερα από 120 μοντέλα θα βγούνε στο σφυρί όπου ανάμεσα τους βρίσκονται τα πρώτα αυτοκίνητα της Saab όπως το πρωτότυπο UrSaab, και το Project 92. Η λίστα μεγάλη και ανάμεσα τους βρίσκουμε το πρωτότυπο Saab 98 του 1974, το Saab 900 Safari του 1980, το Saab 900 Turbo του James Bond του 1981, το Saab 9X Concept, το Subaru 9-6X Concept και άλλα πολλά. Αναλυτικά όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται μπορείς να τα βρεις εδώ.
    Category: Auto-Moto | Views: 206 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)



    H Lexus ετοιμάζει να παρουσιάσει νέα μοντέλα μέσα στο 2012, μεγαλώνοντας έτσι την γκάμα της, με στόχο να αυξήσει τις πωλήσεις της, από 198.552 αυτοκίνητα που πούλησε το 2011 στην Αμερικής (+21%) σε 240.000 μονάδες ετησίως.
    Η Lexus θα παρουσιάσει ένα νέο 7-θέσιο crossover SUV, νέες εκδόσεις του CT-200h, αλλά και την έκδοση παραγωγής του LF-LC Concept, παρότι νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι δεν θα περάσει στη παραγωγή. Η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ $100.000 με $130.000, αφήνοντας έτσι αρκετό χώρο για ένα μικρότερο coupe αυτοκίνητο το οποίο θα κοστίζει κοντά στις $70.000, αφού η Lexus σταμάτησε την παραγωγή του SC 430 το 2010.
    Κάποια στιγμή στο μέλλον θα αντικατασταθούν τα LX και GX τα οποία θα είναι ελαφρύτερα και θα φοράνε αποδοτικότερους κινητήρες. Τέλος η Ιαπωνική premium αυτοκινητοβιομηχανία δεν αναμένεται να παρουσιάσει μικρότερο αυτοκίνητο από το CT.
    Category: Auto-Moto | Views: 170 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)



    Η SpeedART ανακοίνωσε ότι στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο θα παρουσιάσει την SP91-R, μια βελτιωμένη νέα Porsche 911. Στιλιστικά φορά νέο bodykit που βελτιώνει την αεροδυναμική. Αποτελείται από νέα spoiler μπροστά και στο πλάι, από διαχύτη και πίσω CS αεροτομή. Ο σχεδιασμός του kit έχει επηρεαστεί από αυτό των τελευταίων βελτιώσεων της εταιρίας. Θα πατά πάνω σε νέες ελαφριές ζάντες της LSC-Forged διαστάσεων 21″ που προορίζονται τόσο για τον δρόμο όσο και για την πίστα. Επίσης ο πελάτης θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μερικές σπορ αναρτήσεις αλλά και LSC ζάντες 20″ και 21″.
    Στο εσωτερικό θα τοποθετήσει νέο σπορ τιμόνι, δερμάτινες/Alcantara επενδύσεις και μερικές ακόμη βελτιώσεις. Από μηχανικής πλευράς θα φορέσει νέα σπορ εξάτμιση με βαλβίδες με την ECU να επαναπρογραμματίζεται με τον 3.4-λίτρων κινητήρα να αποδίδει επιπλέον 25 άλογα με 20 Nm ροπής. Επίσης θα τοποθετηθεί σπορ ανάρτηση ενώ στο εσωτερικό όλες οι δερμάτινες επενδύσεις θα αντικατασταθούν από Alcantara και θα τοποθετηθεί σπορ τιμόνι. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.
    Category: Auto-Moto | Views: 200 | Added by: VaGGoS_3 | Date: 2012-01-17 | Comments (0)



    Κανένα ξεχωριστό στιγμιότυπο της ζωής δεν μπορεί να χαθεί γιατί πάντα κάποιος θα είναι εκεί. Και το βιβλίο “75 χρόνια: Τα καλύτερα στιγμιότυπα της ζωής” το αποδεικνύει.

    H Marilyn Monroe, στην πιο όμορφη χρονιά της το 1953, γέρνει προς τα πίσω, φορώντας άσπρο παντελόνι και ένα μαύρο πουλόβερ, αναπολώντας περασμένα χρόνια και χαμένα όνειρα. Αν και φωτογραφήθηκε για το μεγάλο περιοδικό Life ήταν παραδόξως πολύ ήρεμη και χαλαρή. Γιατί; Επειδή φωτογραφήθηκε στο σπίτι της…



    Οι φυλακισμένοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Buchenwald το 1945. Διακρίνεις τα στοιχειωμένα πρόσωπά τους, τα λιπόσαρκα σώματα τους, βλέποντας τα μάτια τους μπορείς να καταλάβεις το τίποτα και τα πάντα. Είναι ακριβώς πριν από την απελευθέρωση



    Όλες αυτές και εκατοντάδες ακόμα φωτογραφίες τυπώθηκαν σε ένα βιβλίο, που κυκλοφόρησε λίγο πριν τις γιορτές με τίτλο: “75 χρόνια: Τα καλύτερα στιγμιότυπα της ζωής”. Όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο, περνάει ώρες, ψάχνοντας τις φωτογραφίες μεμονωμένα, εξερευνώντας το ταλέντο των φωτογράφων και ανακαλύπτοντας τα… στιγμιότυπα της ζωής.

    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 208 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-17 | Comments (0)



    Τι κι αν παίζει την κόρη κληρικού; Τι κι αν παίζει την εξολοθρεύτρια vampire; Το ταλέντο, ο βήχας και το σεξαπίλ δεν κρύβονται!

    Η αλήθεια είναι ότι είχαμε αποφασίσει να την ξεγράψουμε από τη ζωή μας από τη μέρα που επιβεβαιώθηκε ότι αρραβωνιάστηκε τον Justin Timberlake. Αλλά αλλάξαμε γνώμη, καθώς στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την πρόταση γάμου, η Jessica Biel δεν φορούσε δαχτυλίδι στο αριστερό. Άρα για εμάς είναι ακόμα single. Και οι ελπίδες μας να παραμείνει έτσι είναι ακόμα πολλές.



    Το κορίτσι που κατάφερε να ξεχωρίσει από μια νερόβραστη σειρά όπως είναι το “7th Heaven”, με αργά και σταθερά βήματα κατάφερε να μπει στην ελίτ του Hollywood. Τόσο χάρη στο ταλέντο της, όσο και την εξωτική ομορφιά της, είδε τις μετοχές της να ανεβαίνουν κατακόρυφα, τους άντρες να σέρνονται στα πόδια της και τα περιοδικά να την παρακαλάνε για μια καυτή της πόζα.



    Και σήμερα, στα 29 της μόλις χρόνια, βλέπει το μέλλον της να είναι γεμάτο υποσχέσεις. Σε τρεις ταινίες θα την δούμε μέσα στο 2012 (με πρώτη και καλύτερη το remake του “Total Recall” τον Αύγουστο) και κανείς δεν μοιάζει ικανός να τη σταματήσει. Ούτε καν η Madonna όσους “βρώμικους” τρόπους κι αν χ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 249 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Δύσκολη αποδείχθηκε τελικά η επιστροφή του Κόκε στον Άρη, καθώς η μεταγραφή του κόλλησε στο οικονομικό και ο παίκτης αναμένεται να ταξιδέψει για την Μαδρίτη το πρωί της Τρίτης.
    William Hill Sports

    Παρά τις συζητήσεις που των δύο πλευρών, δεν βρέθηκε η χρυσή τομή στο θέμα των δύο επιταγών που είχε πάρει ο 29χρονος Ισπανός στην λύση του συμβολαίου του τον περασμένο Απρίλιο. Η υπόθεσή του εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο, καθώς οι άνθρωποι του Άρη του εξήγησαν ότι το διάστημα που έλειπε έχουν γίνει κάποιες... αλλαγές και πλέον τα οικονομικά δεδομένα στα ταμεία της ομάδας είναι διαφορετικά.

    Ο Κόκε είχε εξαγοράσει το προηγούμενο συμβόλαιό του δίνοντας προσωπικές επιταγές στην ΠΑΕ Άρης, ύψους 500.000 ευρώ.Τα χρήματα αυτά ακόμα δεν έχουν εισπραχθεί και βέβαια αποτελούν σημαντικό έσοδο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ που μπορεί να δώσει ανάσα στα ταμεία της ομάδας. Αυτό είναι και το «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων.

    Σε απόδοση 2.50 στην betfair το διπλό του Άρη στη Λιβαδειά

    Από τον Άρη του διεμήνυσαν ότι τον θέλουν και είναι διατεθειμένοι να τον περιμένουν μερικές ημέρες μέχρι να αποφασίσει αν θα επιστρέψει, δεχόμενος τη συγκεκριμένη πρόταση των «κίτρινων» και να αλλάξει άποψη στο θέμα των δύο επιταγών. Ωστόσο, το σημαντικότερο για τους ιθύνοντες της ΠΑΕ είναι να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα του συλλόγου.

    Η πρόταση του Άρη είναι να συμπεριληφθεί το χρέος του στο νέο συμβόλαιο. Διαφορετικά θα αναζητηθεί άλλος παίκτης στην θέση του κα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Attachments: Εικόνα 1
    Category: Οπαδικες προτιμησεις | Views: 196 | Added by: N3r0x | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής αναφέρθηκε στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο και τόνισε ότι δεν είναι παρεμβατικό προς το αυτοδιοίκητο και τη ΔΕΑΒ, ελπίζει στη χρυσή τομή με ΕΕΑ, ενώ σχολίασε και τη διαιτησία.

    Ο Πάνος Μπιτσαξής μίλησε στην εκπομπή «Δίκη» στον ΣΚΑΪ και αρχικά αναφέρθηκε στο ματς των Ιωαννίνων μεταξύ ΠΑΣ Γιάννενα και Παναθηναϊκού, υπεραμυνόμενος της πρότασής του για την επαναφορά κλήρωσης και όχι ορισμού των διαιτητών στους ποδοσφαιρικούς αγώνες: «Δεν παρεμβαίνουμε στη διαιτησία, που αποτελεί τον σκληρό πυρήνα του αυτοδιοίκητου. Στα Γιάννενα, αν όντως ήταν επικίνδυνες οι συνθήκες δεν έπρεπε να ξεκινήσει ο αγώνας.

    Η χώρα μας είναι μια χώρα καχυποψίας και υπάρχει αμφισβήτηση των διαιτητικών αποφάσεων κάθε εβδομάδα. Αυτό πυροδοτεί μια αλυσιδωτή αντίδραση βίας. Έπρεπε να υπάρχει κλήρωση διαιτητών για κάποια χρόνια ή τουλάχιστον στους κρίσιμους αγώνες. Ακόμα και στην τακτική δικαιοσύνη ήρθε νόμος που καθιέρωσε την κλήρωση των δικαστών, καταργώντας τον ορισμό.

    Τα γεγονότα δικαιώνουν την άποψη μου. Παντού υπάρχουν επίμαχες διαιτητικές αποφάσεις, αλλά δεν κουνιέται φύλλο. Η διαιτησία είναι καλή σε γενικές γραμμές, δεν είναι κακή. Αλλά εδώ οι συνθήκες είναι διαφορετικές και για κάποια χρόνια έπρεπε να καθιερωθεί η κλήρωση».

    Για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο τόνισε: «Εμείς ανοχύρωτη πολιτεία δεν πρόκειται να δεχτούμε. Φόροι, πόθεν έσχες, ΦΠΑ, μετοχική σύνθεση, αυτά είναι θέματα της πολιτείας. Στόχος να βρεθεί μια χρυσή τομή και είμαι σίγο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Attachments: Εικόνα 1
    Category: Οπαδικες προτιμησεις | Views: 188 | Added by: N3r0x | Date: 2012-01-17 | Comments (0)

    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Ιανουάριος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 7
    Φίλοι-Επισκέπτες: 7
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz