■400γρ.κουβερτούρα 55%κακάο,τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια ■400γρ.κρέμα γάλακτος 35%χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή ■200γρ.γάλα φρέσκο πλήρες ■φλούδες από 1 λεμόνι,καθαρισμένες όσο το δυνατόν καλύτερα από την εσωτερική τους λευκή μεμβράνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βαζουμε σε μια κατσαρόλα τις φλούδες του λεμονιού και το γάλα και τα αφήνουμε για 1ώρα στο ψυγείο.Στο μεσοδιάστημα ετοιμάζουμε τις κρέπες.Τις αφήνουμε κατά μέρος.Βάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα στη φωτιά και το αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση.Σε ένα μπόλ βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα.Αποσύρουμε το γάλα από τη φωτιά και το σουρώνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα (το σουρώνουμε για να απομακρύνουμε τις φλούδες)Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα,κατά προτίμηση σιλικόνης,μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο,ομοιογενές μείγμα.Τέλος,ενσωματώνουμε και την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη για 10 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Σε στρογγυλή φόρμα ή τσέρκι διαμέτρου 20-22εκ.που έχουμε ακουμπήσει σε μια λαμαρίνα απλώνουμε τις κρέπες έτσι ώστε να εξέχουν απο τα τοιχώματα.Απλώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού ή μια σπάτουλα λίγη από την κρέμα σοκολάτα,καλύπτουμε με κρέπα και απαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου ώστε να σφίξει η τούρτα και ξεφορμάρουμε.
Η βασική συνταγή για κρέπες
ΥΛΙΚΑ
(ΓΙΑ 20 ΚΡΕΠΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ)
■90γρ.αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις ■20γρ.ζάχαρη ■1πρέζα αλάτι ■2αυγά,κατά προτίμηση βιολογικά ■1κρόκος αυγού ■240γρ.γάλα φρέσκο πλήρες ζεσταμένο ■30γρ.βούτυρο αγελάδος λιωμένο+λίγο επιπλέον για το τηγάνι
ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε τα αυγά και τον κρόκο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και στο τέλος το λιωμένο βούτυρο.Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 15λεπτά εκτός ψυγείου.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18εκ.στη φωτιά με λίγο βούτυρο μόλις κάψει καλά παίρνουμε με μια μικρή κουτάλα μια δόση από το χυλό και τη ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι.
Αμέσως περιστρέφουμε το τηγάνι ώστε το μείγμα να πάει παντού και να σχηματίσει μια λεπτή στρογγυλή δαντελένια κρέπα.
Την ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά και μετά γυρνάμε με μια σπάτουλα.
Την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για άλλα 2 λεπτά.Μην ανησυχήσετε αν η πρώτη κρέπα δεν βγεί πολύ καλή,μπορεί να συμβεί.
Τη βγάζουμε και την αφήνουμε σε μια λαδόκολλα,συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο χυλό προσθέτοντας ανά 5-6 κρέπες λίγο βούτυρο στο τηγάνι.
Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική