4 φλιτζάνια του τσαγιού ανάμεικτα ψιλοκομμένα ξερά βερύκοκα, σύκα, δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσι) και μαύρες σταφίδες
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα και την απλώνουμε επάνω σε μία πετσέτα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε την κανέλα και τα φρούτα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, μέχρι να καραμελώσουν τα φρούτα.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το ρούμι και το αφήνουτμε να εξατμισθεί.
Όταν κρυώσουν τα καραμελωμένα φρούτα, τα απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα κατά μήκος αφήνοντας γύρω γύρω ένα κενό 1 1/2 εκ.
Πάνω από τα φρούτα τοποθετούμε τα ρολά της αμυγδαλόπαστας κόβοντας ό,τι περισσεύει και διπλώνουμε τη σφολιάτα σε ρολό με τη βοήθεια της πετσέτας.
Κολλάμε τις άκρες, ώστε να κλείσει καλά η γέμιση και τοποθετούμε το ρολό σε ταψί στρωμένο με βουτυρωμένο λαδόχαρτο με την πλευρά της ένωσης να είναι προς τα κάτω.
Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό ελαφρά χτυπημένο με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Μεταφέρουμε το γλυκό σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε πολύ ελαφρά, αν θέλουμε, με λίγη ζάχαρη άχνη.
Το σερβίρουμε χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου