Τα ψητά λαχανικά είναι ένα από τα ιδανικότερα συνοδευτικά για το γεύμα σας.
Είναι τραγανά, νόστιμα, γεμάτα θρεπτικά συστατικά και ικανοποιούν εκτός από τη γεύση και το μάτι, γεμίζοντας με χρώμα το πιάτο.
Ακόμα και τα παιδιά θα λατρέψουν τα ψητά λαχανικά, αν μάθετε να τα ψήνετε σωστά και αυτό μόνο καλό νέο μπορεί να θεωρηθεί.
Προθερμάνετε και προετοιμάστε Το κόλπο για τέλεια ψημένα λαχανικά είναι η υψηλή θερμοκρασία. Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος στους 250 βαθμούς. Παρόλο που θα δείτε σε πολλές συνταγές να συστείνουν ψήσιμο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, είναι ο μόνος τρόπος για να καταφέρετε τα λαχανικά σας να γίνουν τραγανά απ’ έξω και ζουμερά μέσα. Καθώς ο φούρνος προθερμένεται κόψτε λαχανικά της επιλογής σας. Τα πιο διαδεδομένα λαχανικά, κατάλληλα για ψήσιμο είναι: πατάτες, καλαμπόκι, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κρεμμύδια, παντζάρια, καρότα, κουνουπίδι, μπρόκολο, πιπεριές. Όταν κόβετε τα λαχανικά σας να έχετε κατά νου το εξής, τα σαρκώδη λαχανικά όπως οι πατάτες, τα παντζάρια και τα καρότα πρέπει να τα κόψετε σε μικρότερα κομμάτια για να είστε σίγουρη ότι θα ψηθούν. Τα υπόλοιπα μπορούν να κοπούν σε πιο χοντρά κομμάτια.
Προσθέστε νοστιμιά Βάλτε όλα τα λαχανικά που κόψατε σε ένα μεγάλο μπολ και ραντίστε τα με λάδι. Βεβαιωθείτε ότι βάλατε αρκετό και όλα σας τα λαχανικά έχουν λαδωθεί παντού και γυαλίζουν. Αν σας πέσει περισσότερο λάδι, δεν πειράζει, θα μείνει στον πάτο του δοχείου. Στη συνέχεια προσθέστε τους μπαχαρικά και μυρωδικά της αρεσκείας σας. Αλάτι και πιπέρι γι’ αρχή και μετά μπορείτε να δοκιμάσετε ξερό σκόρδο, ρίγανη ή θυμάρι, αλλά και πιπέρι καγιέν ή πάπρικα. Ανακατέψτε καλά τα λαχανικά σας για να πάνε τα μυρωδικά παντού.
Απλώστε τα καλά Χρησιμοποιήστε το ρηχό μεταλλικό ταψί του φούρνου και απλώστε τα λαχανικά σας. Προσπαθήστε όσο γίνεται να μην ακουμπούν το ένα το άλλο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και να μην ανακατευτούν οι γεύσεις τους. Όσο πιο αραιά τα βάλετε στο ταψί σας, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν.
Ψήστε τα τέλεια Βάλτε τα στον φούρνο και παρακολουθείτε τα. Μετά από 15 λεπτά ψήσιμο, ανακατέψτε τα ώστε να ψηθούν και να γίνουν τραγανά απ’ όλες τις πλευρές. Αφού περάσει περίπου μισή ώρα μπορείτε να αρχίσετε να δοκιμάζετε –τρυπώντας τα με το πιρούνι- για να δείτε αν έχουν μαλακώσει και είναι όσο τραγανά τα θέλετε. Όταν γίνουν όπως τα θέλετε σβήστε τον φούρνο και βγάλτε τα. Σερβίρετέ τα, είτε σαν ζεστή σαλάτα (ραντισμένα με ξύδι μπαλσάμικο και ελαιόλαδο), είτε σαν συνοδευτικά στο κυρίως πιάτο.
Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική