Σε μεγάλο τηγάνι
σωτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζουμε σε
ταψί. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν, μετά τις
πιπεριές κομμένες σε 3-4 κομμάτια, σβήνουμε με το κρασί και τα
ντοματάκια και αφήνουμε να βράσουν για πέντε περίπου λεπτά μέχρι να
ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε στο ταψί γύρω απο τα κομμάτια του κοτόπουλου
τις πιπεριές και απο πάνω τίς ροδέλες την ντομάτα λίγη ρίγανη αλάτι και
πιπέρι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 45
λεπτά, ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το
φαγητό. Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό.
Βάζουμε το λάδι
στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τις πατάτες,
τα καρότα, την πιπεριά και 1 φλ. τσαγιού νερό. Προσθέτομε το χυμό
λεμονιού και μπορούμε να προσθέσουμε και χυμό από 1 πορτοκάλι (για
χρώμα). Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό και συνεχίζουμε το
μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει με την σάλτσα του. Συνοδεύεται
και με λευκό ρύζι.
Βράζουμε τις
πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε, τις
κόβουμε σε ροδέλες και τις στρώνουμε σε pyrex περιμετρικά. Κόβουμε τα
κρεμμύδια σε μισές ροδέλες. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το
τηγανίζουμε με το λάδι και τα κρεμμύδια, μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με
κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο. Βάζουμε το κοτόπουλο στο κέντρο
του pyrex. Τρίβουμε το ροκφόρ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε
το κοτόπουλο και τις πατάτες. Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος κι από
πάνω πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ψήνουμε στο φούρνο στος 160°για 40 λεπτά περίπου.
Σε μία κατσαρόλα (οχι πολύ φαρδιά) τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι. Σβήνουμε
με την μπύρα και προσθέτουμε αλατι και πιπέρι. Προσέχουμε η ποσότητα
μπύρας να έχει καλύψει το κοτόπουλο. (Γι'αυτό χρησιμοποιούμε στενή
κατσαρόλα).
Στη συνέχεια κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Βάζουμε το κοτόπουλο στο ταψί μαζί με τις πατάτες, το κρεμμύδι, την ντομάτα, το λάδι, το λεμόνι, το πιπέρι και 1 ποτ. νερό.
Το
αλατίζουμε, το βάζουμε στο φούρνο λίγο πιο κάτω από τη μέση και το
ψήνουμε στους 250 c. Όταν πάρει να βράζει το χαμηλώνουμε στους 220 c. Το
παρακολουθούμε να έχει πάντα 1-2 δάχτυλα ζουμί και συμπληρώνουμε νερό
άμα θέλει.
Έχουμε τις μπάμιες καθαρισμένες, πλυμένες στο σουρωτό
και μετά από 1,5 ώρα περίπου τις ρίχνουμε στο ταψί με τον μαϊντανό,
ανεβάζουμε το κοτόπουλο από πάνω, τις στρώνουμε με ένα κουτάλι να μη
στέκονται όρθιες και συμπληρώνουμε νερό να είναι ίσα-ίσα με τις μπάμιες.
Ψήνουμε για 30' ακόμα περίπου μέχρι να ψηθούν κι οι μπάμιες.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και το λεμόνι και συμπληρώνουμε αν θέλει
Επειδή η
δική μου κότα ήταν χωριάτικη και φοβήθηκα να μην γίνει σκληρή, την
έβρασα για μισή ώρα στη χύτρα με λίγα δαφνόφυλλα και λίγο αλάτι. Τον
ζωμό τον κράτησα φυσικά για άλλο φαγάκι αλλά και για να νοστιμίσω αυτό.
Εντωμεταξύ
άφησα τις μπάμιες να σταθούν για 30 λεπτά στο τρυπητό ραντισμένες με
ξύδι για να μην βγάλουν πολύ από αυτό το κολλώδες υγρό, μετά τις ξέπλυνα
και τις άφησα να στραγγίσουν.
Σοτάρισα το κρεμμύδι και το σκόρδο
σε ελαιόλαδο και πρόσθεσα τον χυμό και τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το
πιπέρι, τη ζάχαρη, 3 κουτάλες από τον ζωμό που είχα (εσείς αν δεν
βράσετε την κότα βάλτε νερό ή άλλο ζωμό) και άφησα να πάρει μια βράση.
Τοποθέτησα το κοτόπουλο στη μέση της γάστρας και γύρω γύρω αράδιασα τις μπάμιες.
Περιέλουσα
με τη σάλτσα και έψησα στους 190οC για μία ώρα με κλειστή τη γάστρα και
για άλλη μισή ώρα με ανοικτή τη γάστρα μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο
και οι μπάμιες. Προσθέτω ζωμό ή νερό αν χρειαστεί στο ενδιάμεσο.
Με την ονομασία Λευκίππη είναι γνωστά τα παρακάτω πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας:
Μία από τις Ωκεανίδες. Αποτελεί ιδεατή ανθρωπόμορφη δευτερεύουσα θεότητα συνυφασμένη με την εικόνα των λευκών κορυφών των μικρών κυμάτων της ... Διαβάστε περισσότερα »
Στην Ελληνική Μυθολογία οι Ωκεανίδες αποτελούν θαλάσσια μυθικά πλάσματα και γενικά εναλίες Νύμφες, με μορφή παρθένου κατά το άνω ήμισυ και ιχθύος κατά το κάτω, όμοιες με τις γοργόνες και άλλοτε με δύο ουραία πτερύγια. Καλούνταν επίσης και Ωκεανίνες ή Ωκεανίτιδεςκαθώς και Ωγενίδες.
Μπορεί
η Μαντόνα να είχε πει κάποτε πώς καλύτερα να την πατήσει τρένο, παρά να
ξαναπαντρευτεί, αλλά αυτά τα έλεγε έξω από τον χορό.
Τώρα που αγαπημένος της και κατά 30 χρόνια μικρότερος της Brahim Zaibat, της έκανε πρόταση γάμου το ξανασκέφτεται!
Στα 53 της χρόνια έχει ήδη δύο αποτυχημένους γάμους στο βιογραφικό της, αλλά όταν ο σοκολατένιος, 24χρονος
θεός σου ζητάει το χέρι δεν το λες και εύκολα το «όχι».Για αυτό και η
βασίλισσα της ποπ τον έχει στο «περίμενε». Τρεις εβδομάδες έχουν περάσει
και απάντηση δεν λέει να του δώσε
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα δικαστήρια φαίνεται πως θα οδηγηθούν η Έλενα Παπαρίζου και ο Τόνυ Μαυρίδης, ένα... χρόνο μετά τον χωρισμό τους. Το πρώην ζευγάρι φαίνεται πως έχει αρκετά να χωρίσει και θα χρειαστεί τη βοήθεια της Δικαιοσύνης.
Η
Έλενα και ο Τόνυ ήταν μαζί δώδεκα χρόνια και σε αυτό το διάστημα είχαν
αποκτήσει κοινή περιουσία, στην οποία περιλαμβάνεται και η πολυτελής
μεζονέτα στην οποία διέμεναν, στη Γλυφάδα.
Στην ελληνική μυθολογία με τη συλλογική ονομασία Πηγαίες Νύμφες (Πηγαίαι Νύμφαι) είναι γνωστές προσωποποιήσεις των φυσικών δυνάμεων (πέρα από την όποια συσχέτισή τους με τις πηγές). Είχαν τη μορφή παρθένων, τις οποίες θεωρούσαν απευθείας θυγατέρες του ... Διαβάστε περισσότερα »
Στο ιταλικό "Dancing with the stars" η Ρία Αντωνίου μπορεί να έχει ακούσει τα εξ' αμάξης από την κριτική επιτροπή, αλλά δίπλα της στέκεται το ιταλικό κοινό! Τους έχε
... Διαβάστε περισσότερα »
Ένας βαθιά ευαισθητοποιημένος, κοινωνικά, καλλιτέχνης, βιώνει στο πετσί
του τη διαχρονική αδικία προς την πατρίδα του, αλλά τώρα του δόθηκε η
αφορμή να... ξεσπάσει μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας.
Ο
Αλκίνοος Ιωαννίδης μάς ιστορεί πώς βρέθηκε να κατηγορείται ως Έλληνας
από κάποιον Άγγλο δημοσιογράφο στο Λονδίνο, για την κατάσταση που
επικρατεί στην Ελλάδα και τις συνέπειες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κι εδώ
αρχίζουν τα διλήμματα του Κύπριου τραγουδιστή και τραγουδοποιού: Πως να
απαντήσει; Να αναφέρει στον Άγγλο ρεπόρτερ τα δεινά που τράβηξε η Κύπρος
από τους προγόνους του, την περίοδο της αποικιοκρατίας; Να του μιλήσει
για την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο και για όλα τα κακά, στα οποία
ανακατεύτηκε η χώρα του σχετικά και με την Ελλάδα;
Από την άλλη
πλευρά, όμως, ο Robert (αυτό είναι το όνομα του δημοσιογράφου), έχει σε
ορισμένα σημεία δίκαιο και ο Αλκίνοος το παραδέχεται: Η πολιτική στην
Ελλάδα ήταν ανέκαθεν οικογενειακή υπόθεση, γι' αυτό υπήρχε πάντοτε η
διαφθορά και το βόλεμα.
Ομάδες καταναλωτών, αλλά και γιατροί εκφράζουν φόβους ότι τα γενόσημα
φάρμακα ειναι υποοδεέστερα των πρωτοτύπων, κάτι όμως που αντικρούουν οι
φαρμακοβιομηχανίες αλλά και οι κυβερνητικοί φορείς
Γιατί την τιμή και όχι μόνο...
Αθήνα - Η εφαρμογή του νέου Μνημονίου και των αλλαγών που επιτάσσει
και στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας, έχει προκαλέσει έντονες λεκτικές «κόντρες» μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων (γιατρών,
φαρμακοποιών, φαρμακοβιομηχάνων -εγχώριων και ξένων- και Πολιτείας). Στο επίκεντρο του «πολέμου», τα γενόσημα φάρμακα μέσω των
οποίων το υπουργείο Υγείας ευελπιστεί να μειώσει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης και να καταπολεμήσει την
υπερσυνταγογράφηση.
Τι είναι τα γενόσημα;
Γενόσημο προϊόν είναι φαρμακευτικό προϊόν που έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ίδιο με ήδη εγκεκριμένο προϊόν (το
προϊόν αναφοράς/πρωτ
... Διαβάστε περισσότερα »
Ομάδες καταναλωτών, αλλά και γιατροί εκφράζουν φόβους ότι τα γενόσημα
φάρμακα ειναι υποοδεέστερα των πρωτοτύπων, κάτι όμως που αντικρούουν οι
φαρμακοβιομηχανίες αλλά και οι κυβερνητικοί φορείς
Γιατί την τιμή και όχι μόνο...
Αθήνα - Η εφαρμογή του νέου Μνημονίου και των αλλαγών που επιτάσσει
και στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας, έχει προκαλέσει έντονες λεκτικές «κόντρες» μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων (γιατρών,
φαρμακοποιών, φαρμακοβιομηχάνων -εγχώριων και ξένων- και Πολιτείας). Στο επίκεντρο του «πολέμου», τα γενόσημα φάρμακα μέσω των
οποίων το υπουργείο Υγείας ευελπιστεί να μειώσει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης και να καταπολεμήσει την
υπερσυνταγογράφηση.
Τι είναι τα γενόσημα;
Γενόσημο προϊόν είναι φαρμακευτικό προϊόν που έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ίδιο με ήδη εγκεκριμένο προϊόν (το
προϊόν αναφοράς/πρωτ
... Διαβάστε περισσότερα »
Να προστεθεί στους νεολογισμούς, εκείνους που είναι καλό να προσθέσουν
τα γενικά λεξικά στο λημματολόγιό τους. Σύμφωνα με την Οδηγία
2001/83/EC, ως γενόσημο φάρμακο ορίζεται «ένα φάρμακο με
την ίδια ποιοτική και ποσοτική σύνθεση σε δραστικές ουσίες και την ίδια
φαρμακευτική μορφή με το φάρμακο αναφοράς (και του οποίου η
βιοϊσοδυναμία με το φάρμακο αναφοράς έχει αποδειχθεί βάσει των
καταλλήλων μελετών βιοδιαθεσιμότητας)».
"Generic
medicinal product” shall mean a medicinal product which has the same
qualitative and quantitative composition in active substances and the
same pharmaceutical form as the reference medicinal product, and whose
bioequivalence with the reference medicinal product has been
demonstrated by appropriate bioavailability studies.
Στην Ελλάδα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον μύθο ότι τα γενόσημα φάρμακα έχουν μειωμένη θεραπευτική αξία από τα αντίστοιχα πρωτότυπά τους, τα ονομάζουν υποτιμητικά «φασόν».
Με αποτέλεσμα ενώ είμαστε χώρα παραγωγής γενόσημων φαρμάκων να
ανέρχονται μόλις στο 12% της συνολικής κατανάλωσης και τα προϊόντα των
πολυεθνικών εταιρειών πάνω από το 80%.
Υλικά: 2 κιλά αρνίσιο ή κατσικίσιο μπούτι (ή όποιο άλλο μέρος του μας αρέσει) 4-5 μέτριες σκελίδες σκόρδο αλάτι- πιπέρι ρίγανη 1 1/2-2 κιλά πατάτες κομμένες σε χοντρές ή λεπτές φέτες 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τα ανακατεύουμε καλά και κόβουμε τα σκόρδα στα δύο.
Με ένα μικρό μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες στο κρέας και με το δάκτυλο μας βάζουμε σε κάθε τρύπα λίγο από το μείγμα του αλατοπίπερου και κατόπιν μισή σκελίδα σκόρδο. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα σκόρδα.
Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί γύρω γύρω από το αρνί ή το κατσίκι. Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου. Ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού λίγο ζεστό νερό και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα.
Το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη 1/2 ώρας περίπου, μέχρι το αρνί και οι πατάτες να ροδίσουν.
Υλικά: 1 1/2 κιλό αγριογούρουνο από σπάλα ή μπούτι μαζί με το κόκκαλο 1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών 500 γρ. κάστανα βρασμένα 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 10 φέτες μπέικον 250 ml κρέμα γάλακτος 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι για τη μαρινάδα
1/2 λίτρο λευκό κρασί 2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες 3 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φέτες 4 κόκκοι μαύρου πιπεριού 1 πρέζα ξερό θυμάρι 2 δαφνόφυλλα Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα βάζοντας σε ένα μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρασί, το πιπέρι,το θυμάρι και τα δαφνόφυλλα.
Τοποθετούμε το κρέας κομμένο σε μέτρια κομμάτια και το αφήνουμε να μαριναριστεί για μία μέρα στο ψυγείο έχοντας καλύψει το μπολ με μεμβράνη. Στρώνουμε ένα ταψί με φέτες μπέικον, μέχρι να καλύψουμε όλο τον πάτο του.
Από πάνω τοποθετούμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε, το καλύπτουμε με το υπόλοιπο μπέικον και προσθέτουμε τη μαρινάδα.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το μπέικον και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 περίπου λεπτά.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζουμί από το ταψί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μία κουταλιά της σούπας αλεύρι.
κρέας Υλικά: 700 γρ. μπούτι από αγριογούρουνο (χωρίς πέτσα και κόκαλο) 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί 1 τριμμένη ντομάτα 3 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 500 γρ. σέλερυ κομμένο 1 ½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Μαραίνουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά. Μόλις μαραθούν, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε 2 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το κρέας, το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί, μέχρι να πιεί τα υγρά του.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα,το πράσο, το σέλερυ, το μάραθο, το δενδρολίβανο και 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό. Βράζουμε το φαγητό για 30-40 λεπτά.
Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές ή με ρύζι.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.