Σάββατο, 2024-05-11, 10:26 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
      

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Μάιος » 16


    Το σέξι ατύχημα της πρώτης κυρίας της Γαλλίας, Valerie Trierweiler! : Η νέα Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Valerie Trierweiler σύντροφος του νέου προέδρου, Francois Hollande, είναι μια 47χρονη δημοσιογράφος, δύο φορές χωρισμένη μητέρα και είναι επίσης  
    Η νέα Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Valerie Trierweiler σύντροφος του νέου προέδρου, Francois Hollande, είναι μια 47χρονη δημοσιογράφος, δύο φορές ... 
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 249 | Added by: Lost-Empire | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Δημοσκοπήσεις Pulse και VPRC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί η ΝΔ : Δύο δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα. Η μία από την εταιρεία PULSE για λογαριασμό της εφημερίδας « To Ποντίκι» και η

    Δύο δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα. Η μία από την εταιρεία PULSE για λογαριασμό της εφημερίδας « To Ποντίκι» και η άλλη η δημοσκόπηση ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Ελλάδα | Views: 256 | Added by: Lost-Empire | Date: 2012-05-16 | Comments (0)



    Η οσφυαλγία έχει πολλές και διαφορετικές αιτίες. Μεταξύ αυτών είναι και η φυσιολογική φθορά που έρχεται με τα χρόνια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διατηρούμε τη μέση μας υγιή και δυνατή. Η πρόληψη πάντα, είναι ότι καλύτερο…

    Κρατηθείτε σε φόρμα

    Αδύναμη μέση (ραχιαίοι και κοιλιακοί) μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν προβλήματα οσφυαλγίας. Η αδυναμία των μυών να συγκρατήσουν στη σωστή θέση τους σπονδύλους είναι η βασική αιτία της οσφυαλγίας. Συνεπώς, η ενίσχυση τόσο των κοιλιακών όσο και των ραχιαίων είναι το ισχυρότερο όπλο για την αντιμετώπισή της. Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το μυϊκό σύστημα είναι μια ενεργή ‘αλυσίδα’ και όλοι οι κρίκοι πρέπει να έχουν την ίδια αντοχή και ισχύ. Έτσι, με την υποστήριξη και των άλλων μυϊκών υποσυστημάτων πάνω και κάτω από τη μέση θα διατηρούμε τη σωστή όρθια στάση και θα έχουμε άριστη κινητικότητα.

    Οι σωστές ασκήσεις

    Μυϊκή ενδυνάμωση: Οποιαδήποτε άσκηση που γυμνάζει τους μύες της μέσης και γενικά όλους τους μύες που στηρίζουν τη σπονδυλική στήλη, με όργανα ή χωρίς όργανα, είναι το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνουμε. Ασκήσεις για τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους, για την πλάτη και τους γλουτούς, μάς βοηθούν πολύ στη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματός μας. 

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 242 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)





    Στερεοτυπικά, η γνώμη που έχουμε ως λαός για τον εαυτό μας παραπέμπει στην κατανάλωση πλούσιων (και λιπαρών) γευμάτων σε ταβέρνες, στην αποχή από οποιαδήποτε άθληση και στη μανιώδη χρήση αυτοκινούμενων μέσων ακόμη και για να διανύσουμε λίγα μόνο μέτρα.

    Και αν οι 'εντυπώσεις' είναι συζητήσιμες, τα στατιστικά στοιχεία δεν είναι: Τα ελληνόπουλα είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη, ενώ τα καρδιοαγγειακά προβλήματα θα ήταν λιγότερα αν ο καναπές ήταν λιγότερο μέρος της ζωής μας.

    Με αυτά τα δεδομένα αν προ δεκαετίας κάποιος άκουγε ότι η γυμναστική θα γίνει 'trend' στην ελληνική κοινωνία, το πιθανότερο είναι ότι θα γελούσε. Και όμως. Όλο και περισσότεροι Έλληνες, βρίσκουν χρόνο, βάζουν την άθληση στην καθημερινότητά τους και δραστηριοποιούνται για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους τόσο από πλευράς υγείας, όσο και από πλευράς εμφάνισης. Εξειδικευμένοι επιστήμονες δίνουν συμβουλές για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

    Ο πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής του στίβου κ. Γιώργος Γεωργιάδης εξηγεί το πώς πρέπει κανείς να γυμνάζεται, τι πρέπει να προσέχει, ποια είναι η σωστή προετοιμασία και πώς μπορεί να φτάσει τους στόχους του, ενώ ο κ. Θανάσης Μπότσης, μεγάλης αλυσίδας μιλά για τη σημασία του σωστού εξοπλισμού. Ακόμα, ο διατροφολόγος- λέκτορας στα ΤΕΦΑΑ, Γιώργος Νάσης εξηγεί την ιδανική σχέση ανάμεσα στην άσκηση και τη διατροφή, δί ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 253 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)








    Βρισκόμαστε ήδη στο μέσο του καλοκαιριού και…οι χρυσαφένιες παραλίες με τις καυτές αμμουδιές, η δροσερή, καταγάλανη θάλασσα με την απεραντοσύνη της και ο ζεστός, εγκάρδιος ήλιος μας καλούν ολοένα και πιο συχνά, ολοένα και πιο έντονα. Παράλληλα, οι περισσότεροι επιδίδονται σε έναν άτυπο ‘αγώνα’ μαυρίσματος, μιας και το ωραίο –μπρούτζινο, σοκολατί ή άλλο- χρώμα στην επιδερμίδα μας δεν το επιτάσσει μόνο η μόδα και η καλαισθησία –και το sex appeal- αλλά υποδηλώνει και τη μακρύτερη ή πιο επιτυχημένη διάρκεια (άρα και καλοπέραση;) διακοπών.

    Ήλιος με… κάθε μέσο!


    Για όλα τα παραπάνω άλλωστε ορισμένοι εφαρμόζουν και τις τεχνητές μεθόδους μαυρίσματος (solarium, tanning κλπ όπου κανείς μπορεί να μαυρίσει ακόμα και το χειμώνα) ή πολύ απλά επιδίδονται σε ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας, αγνοώντας σε κάθε περίπτωση τις προειδοποιήσεις και τις συστάσεις για τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου και της υπεριώδους ακτινοβολίας στον ανθρώπινο οργανισμό.

    Θα πρέπει να γνωρίζετε πως ο ήλιος δυστυχώς δεν είναι πια άκακος και η μακρά έκθεση στις ακτίνες του κρύβει αρκετές παγίδες (αύξηση ‘οξειδωτικών’ ελεύθερων ριζών στο σώμα) όπως διατείνονται οι δερματολόγοι και οι άλλοι ειδικοί υγείας. Έτσι, πέρα από την αύξηση του κινδύν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 231 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)







    Πηγαίνετε καθημερινά στο γυμναστήριο; Ασκείστε με πείσμα αλλά δεν βλέπετε τα επιθυμητά αποτελέσματα; Χάνετε μήπως βάρος ενώ θέλετε να αυξήσετε τν μυϊκή σας μάζα; Έχετε διαβάσει όλα τα περιοδικά αλλά δεν βγάζετε άκρη; Μήπως το πρόγραμμα σας δεν ανταποκρίνεται στους στόχους που έχετε θέσει; Πριν μιλήσετε με τον γυμναστή σας είναι καλό να γνωρίζετε κάποια πράγματα για το πώς σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα γυμναστικής με βάρη και ποιες παράμετροι λαμβάνονται υπόψη. 
    Ποιος είναι ο ορισμός των εννοιών ’όγκος’ και ’γράμμωση’;

    Ορισμός για αυτές τις δύο έννοιες δεν υπάρχει, καθώς δεν στέκουν ως όροι στον κλάδο της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού. Αντίθετα..

    Η δύναμη παρουσιάζεται με τρεις μορφές: μέγιστη δύναμη, ταχυδύναμη, αντοχή στη δύναμη.

    Η μέγιστη δύναμη είναι η μεγαλύτερη δύναμη που μπορεί να ασκήσει το νευρομυϊκό σύστημα με τη μέγιστη εκούσια συστολή (Harre). Αυτή ταυτίζεται με τον όρο όγκος.
    Η ταχυδύναμη είναι η εκρηκτική ικανότητα και ταυτίζεται με τη γράμμωση.
    Η αντοχή στη δύναμη είναι ικανότητα αντίστασης του οργανισμού στην κόπωση.
    Η πάγια τακτική είναι να αποκτάται αρχικά όγκος και στη συνέχεια να γίνεται προσπάθεια για γράμμωση.

    Είναι σωστή αυτή η πρακτική;< ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 256 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)




    Γράφουν οι Κωσταλένια Καλλιανιώτη, MSc, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Φωτεινή Κοκκίνου, Διαιτολόγος -Διατροφολόγος

    Υπάρχουν στιγμές που το φαγητό γίνεται έμμονη ιδέα και η σκέψη σας είναι 'καρφωμένη' στο ψυγείο, ενώ δεν πεινάτε; Μήπως η κουζίνα γίνεται το 'αγαπημένο' σας δωμάτιο, όταν υπάρχει γλυκό στο σπίτι; Παρατηρείτε πως ενώ τρώτε ελάχιστα μέσα στην ημέρα, κάτι συμβαίνει και παίρνετε βάρος ή απλά δεν μπορείτε να το χάσετε;

    Η ακατάσχετη επιθυμία για φαγητό και η ικανοποίησή της σε στιγμές που δεν πεινάμε τρώγοντας παρορμητικά χωρίς να έχουμε εικόνα του φαγητού μας ονομάζετε τσιμπολόγημα. Το τσιμπολόγημα γίνεται συνήθως 'στα κρυφά', δηλαδή χωρίς να έχουμε αίσθηση ούτε της ποιότητας αλλά ούτε και της ποσότητας του φαγητού που καταναλώνουμε και για αυτό συχνά ευθύνεται είτε για το κόλλημα της ζυγαριάς κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας είτε για την 'ξαφνική και ανεξήγητη' άνοδο της ζυγαριάς. Μια μπουκιά ψωμί με τυρί, λίγοι ηλιόσποροι, μερικές μπουκιές γλυκό, ένα κρουασανάκι, μερικά τσιπς, ένα κουλουράκι και ξαφνικά καταφέραμε να προσλάβουμε στα κρυφά τόσες θερμίδες όσες αναλογούν σε ένα κανονικό γεύμα.

    Πώς θα μπορούσατε να βάλετε τέλος σε αυτή την 'εξαρτημένη' σχέση με το φαγητό σας και να το απολαύσετε άφοβα και στα φανερά, χωρίς να φορτώνεστε με παραπανήσιες θε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 235 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)





    Όργανο πολύτιμο και ευαίσθητο τα μάτια χρειάζονται φροντίδα και προσοχή. Ακόμα και μικρή έκπτωση της όρασης δυσχεραίνει σημαντικά καθημερινές μας δραστηριότητες όπως η οδήγηση, η ανάγνωση ή η παρακολούθηση τηλεόρασης. Ο ρόλος της διατροφής στην προκείμενη περίπτωση καθίσταται σημαντικός καθώς ανεπαρκής πρόσληψη συγκεκριμένων συστατικών μπορεί να οδηγήσει σε οφθαλμολογικές παθήσεις.

    Το κυριότερο ίσως θρεπτικό συστατικό για την αίσθηση της όρασης είναι η βιταμίνη Α (ή αλλιώς ρετινόλη). Η βιταμίνη Α δεν συντίθεται από τον ανθρώπινο οργανισμό, έτσι πρέπει να λαμβάνεται εξωγενώς μέσω της διατροφής. Πηγές αυτής είναι τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως το σηκώτι, τα γαλακτοκομικά και τα ψάρια. Ο τρόπος δράσης της συνίσταται στην παραγωγή ροδοψίνης από τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού- μια ουσία απαραίτητη για την όραση στο σκοτάδι. Επομένως, ένα από τα συμπτώματα της ανεπάρκειας σε βιταμίνη Α είναι η αδυναμία όρασης στο σκοτάδι (νυκταλωπία). Άλλα συμπτώματα είναι η ξηροφθαλμία, που εκδηλώνεται με συμπτώματα πόνου και ερεθισμού του επιπεφυκότα και η εξέλκωση του κερατοειδούς που μπορεί να καταλήξει σε τύφλωση. Η ανεπάρκεια σε βιταμίνη Α είναι σπάνια στις ανεπτυγμένες χώρες και συνδέεται συνήθως με διαταραχές δυσαπορρόφησης, όπως πχ στεατόρροια ή με ανεπάρκειες άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως πχ ψευδάργυρος. Πιο συγκεκριμέ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 234 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)


    Γράφει η Κατερίνα Βάμβουκα, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Απόφοιτος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Msc Δημόσιας Υγείας, Ιατρική Σχολή Κρήτης, Ταμίας Πανελλήνιου Διαιτολογικού Συλλόγου

    'Τρώτε περισσότερο για να ζυγίζετε λιγότερο'....είναι η νέα προσσέγγιση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, έτσι όπως προέκυψε από το 20ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας, ΕCO 2012 που πραγματοποιείται στη Λυόν της Γαλλίας.

    Ο καθηγητής A. Drewnowski, από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, αναφέρθηκε, στην ομιλία του, στο σημαντικό ρόλο που έχει το μαγειρεμένο σπιτικό φαγητό στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, αλλά και στην επίδρασή του στη διαμόρφωση υγιεινών συνηθειών στη μετέπειτα εφηβική και ενήλικη ζωή. Τα τελευταία χρόνια, ο χρόνος που η οικογένεια περνάει μαζί στο τραπέζι, στην Αμερική, είναι σχεδόν ελάχιστος και οι αρνητικές συνέπειες αυτού έχουν να κάνουν κυρίως με τη διαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών. Θα πρέπει να τονιστεί άλλωστε, ότι οι δια βίου συνήθειες για καλή υγεία διαμορφώνονται μέσα από τη στενή επαφή που έχει το παιδί με την οικογένειά του και μέρος αυτής είναι και το οικογενειακό τραπέζι.

    Στη συγκεκριμένη ομιλία, παρουσιάστηκαν δεδομένα που αποδεικνύουν ότι παιδιά που τρώνε μαγειρεμένο σπιτικό φαγητό με την οικογένειά τους, δείχνουν μεγαλύτερη αποδοχή σε νέα τρόφιμα, είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες ως έφηβοι και έχουν λιγότερες πι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 256 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)






    Οι συνδυασμένες επιδράσεις της άσκησης καθώς και η κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να είναι σε θέση ώστε να προστατεύσουν τον οργανισμό από τον καρκίνο του δέρματος, αλλά και την πρόληψη της φλεγμονής που σχετίζονται με άλλες μορφές καρκίνου που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

    ‘Βρήκαμε ότι αυτή η συνδυασμένη θεραπεία μπορεί να μειώσει τον καρκίνου του δέρματος που προκάλεσε η ηλιακή ακτινοβολία, σε ένα μοντέλο ποντικού’, δήλωσε ο Δόκτωρ Γιάο-Lu Ping, αναπληρωτής καθηγητής έρευνας της βιοχημείας και διευθυντής του τμήματος πρόληψης του καρκίνου του δέρματος στο Rutgers Ernest Mario Σχολής Φαρμακευτικής στο Piscataway, NJ.Mario Σχολής Φαρμακευτικής στο Piscataway, NJ.

    Παρουσίασε τα ευρήματα του στο συνέδριο AACR, που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο στις 31Μαρτίου - 4 Απριλίου, του 2012.

    ‘Πιστεύω ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε την θεραπεία αυτή και στον άνθρωπο και προσδοκούμε ότι θα έχουμε σημαντικά αποτελέσματα από αυτές τις συνδυασμένες θεραπείες, πρόσθεσε ο καθηγητής, Lu’.

    Οι ερευνητές αξιολόγησαν τις επιδράσεις της καφεΐνης και της άσκησης στα ποντίκια που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ποντίκια που έλαβαν μια δόση καφεΐνης και ασκούνταν με τρέξιμο σε διαμορφωμένο τροχό παρουσίασαν 62 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες για όγκο στο δέρμα.
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 268 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)



    Οι ηλιόσποροι αποτελούν ένα υγιεινό και απολαυστικό σνακ για μικρούς και μεγάλους και μπορεί εύκολα να ενταχθούν στην καθημερινή μας διατροφή με διάφορους τρόπους. Έτσι μπορούμε να τους προσθέσουμε στη σαλάτα μας, στα φαγητά μας αλλά και να φτιάξουμε διάφορα βουτήματα και ψωμί με ηλιόσπορο.

    Έχουν αντιφλεγμονώδης ιδιότητες. Οι ηλιόσποροι έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη E η οποία έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που συσσωρεύονται στον οργανισμό μας. Οι ελεύθερες ρίζες είναι μόρια που καταστρέφουν τη δομή των κυττάρων μας με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια κατάσταση φλεγμονής στον οργανισμό μας. Έτσι ο ηλιόσπορος λόγο της υψηλής του περιεκτικότητας σε Βιταμίνη Ε φαίνεται ότι μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του άσθματος, της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

    Μειώνουν τη χοληστερίνη. Οι ηλιόσποροι περιέχουν φυτοστερόλες οι οποίες όπως προκύπτει από πολυάριθμες μελέτες έχουν την τάση να μειώνουν τα επίπεδα της ‘κακής’ χοληστερίνης στον οργανισμό μας. Επίσης η περιεκτικότητα του ηλιόσπορου σε πολυακόρεστα λιπαρά και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα βοηθά επιπλέον στη μείωση της αθηρωμάτωσης, καθώς τα λιπαρά αυτά μειώνουν την ‘κακή’ χοληστερίνη ενώ αυξάνουν την ‘καλή’.

    Χαλαρώνουν τα νεύρα μας. Συγκεκριμένα, ο ηλιόσπορος αποτελεί πολύ καλή πηγή μαγνησίου. Το μαγνήσιο βοηθά ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 244 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Ο μύθος της Μήδειας συγκλονίζει ως αποτρόπαια επικαιρότητα μια μικρή πόλη στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Μια 33χρονη μητέρα σκότωσε τα τέσσερα παιδιά της και μετά αυτοκτόνησε για να εκδικηθεί τον σύζυγό της που την είχε εγκαταλείψει.

    Οικογενειακή τραγωδία στη Φλόριντα

    Μία γυναίκα στη Φλόριντα των ΗΠΑ σκότωσε τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της, λίγο πριν αυτοκτονήσει, ενώ σοκάρουν οι λεπτομέρειες του τραγικού περιστατικού, τις οποίες δημοσιοποίησε η αστυνομία.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, όταν η μητέρα σκότωσε το ένα παιδί, τα υπόλοιπα άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια και έφτασαν, μάλιστα, και στην εξώπορτα των γειτόνων τους. Ωστόσο, η παιδοκτόνος τα έσυρε πίσω στο σπίτι, όπου επίσης τα σκότωσε. Αυτόπτης μάρτυρας, πάντως, φέρεται να είπε στην αστυνομία πως η μητέρα κάλεσε ήρεμα τα παιδιά να επιστρέψουν στο σπίτι.

    Αστυνομικές πηγές, χωρίς να δημοσιοποιούν επιπλέον λεπτομέρειες, αρκούνται να γνωστοποιήσουν ότι τα τέσσερα παιδιά ήταν ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών, ενώ εικάζουν πως η 33χρονη προέβη στην αποτρόπαια πράξη της για να εκδικηθεί τον σύζυγό της που την είχε εγκαταλείψει. Γείτονας της οικογένειας ανέφερε πως είχε λάβει sms από την παιδοκτόνο, το οποίο δυστυχώς είδε πολύ αργά και στο οποίο η εν λόγω έγραφε πως επιθυμεί να αποτεφρωθεί μαζί με τα παιδιά της.

    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 211 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)


    Συγκεντρώθηκαν 43,6 εκατ. δολάρια από την εκστρατεία Ομπάμα


    Η εκστρατεία για την επανεκλογή του Δημοκρατικού προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κι οργανώσεις του Δημοκρατικού κόμματος οι οποίες συνδέονται με αυτήν ανακοίνωσαν ότι συγκέντρωσαν 43,6 εκατ. δολάρια τον Απρίλιο, ποσό συγκριτικά μειωμένο σε σχέση με τον Μάρτιο, παρά την έναρξη της εντατικής προεκλογικής εκστρατείας εναντίον του Μιτ Ρόμνεϊ, του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. 

    Το 98% των δωρεών που έγιναν στην εκστρατεία Ομπάμα ήταν μικρότερες από 250 ευρώ τον Απρίλιο και κατά μέσο όρο οι δωρεές ήταν της τάξης των 50 δολαρίων, ανέφερε η εκστρατεία σε ανακοίνωσή της που δημοσιοποίησε μέσω του Twitter. 

    Πάνω από 437.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ συνέδραμαν στην εκστρατεία του Ομπάμα τον περασμένο μήνα και πάνω από 169.000 το έκαναν για πρώτη φορά, σύμφωνα με την εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου. Συνολικά, 2 εκατομμύρια πολίτες είχαν συνεισφέρει στην εκστρατεία επανεκλογής του Ομπάμα ως αυτή την εβδομάδα. 

    Η εκστρατεία του Ομπάμα και οι οργανώσεις των Δημοκρατικών που συνδέονται με αυτήν είχαν συγκεντρώσει 53 εκατ. δολάρια τον Μάρτιο. 

    Σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τους υποστηρικτές του Ομπάμα να συνεισφέρουν περισσότερα, ο επικεφαλής της εκστρατείας του ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 227 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Η σύζυγός και η αδελφή ενός διαβόητου αρχηγού της ναπολιτάνικης μαφίας είναι μεταξύ των 56 προσώπων που συνελήφθησαν από την ιταλική αστυνομία επειδή χρησιμοποιούσαν πλαστά στοιχεία για να παίρνουν επιδόματα αναπηρίας από το κράτος.



    Συλλήψεις για «μαϊμού» επιδόματα αναπηρίας στην Ιταλία

    Η σύζυγός και η αδελφή ενός διαβόητου αρχηγού της ναπολιτάνικης μαφίας είναι μεταξύ των 56 προσώπων που συνελήφθησαν από την ιταλική αστυνομία επειδή χρησιμοποιούσαν πλαστά στοιχεία για να παίρνουν επιδόματα αναπηρίας από το κράτος. 

    Η επιχείρηση στη Νάπολη πραγματοποιήθηκε έπειτα από μια έρευνα που άρχισε το 2009. Στη συνέχεια επικέντρωσε σε δεκάδες πρόσωπα που ισχυρίζονταν, μεταξύ άλλων, ότι είναι τυφλά ή παραπληγικά, δήλωσαν αξιωματούχοι. 

    Πολλοί από τους υπόπτους αποκαλύφθηκαν από αστυνομικές κάμερες επιτήρησης, οι οποίες τους συνέλαβαν να οδηγούν αυτοκίνητα, να χαζεύουν τις βιτρίνες ενώ κάνουν περίπατο στην πόλη και, σε μερικές περιπτώσεις, να κάνουν σπορ. Τα πρόσωπα αυτά ισχυρίζονταν ότι ήταν σωματικά ή ψυχικά ανάπηρα. 

    Μεταξύ των προσώπων σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης είναι η Πατρίτσια Φεριέρο, σύζυγος του Ραφαέλε Στόλντερ, ενός αρχηγού της Καμόρας, της ναπολιτανικής εκδοχής της Μαφίας. 

    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 207 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)



    Μπορεί ένα παιδί σχολικής ηλικίας να εθιστεί στη χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών;

    Η συστηματική και παρατεταμένη χρήση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών μπορεί να προκαλέσει εθισμό σε ένα παιδί. Ιδιαίτερα ευάλωτα σε αυτή την εξάρτηση είναι τα αγόρια ηλικίας 8 - 18 ετών. Συνήθη συμπτώματα της εξάρτησης είναι:

    * Η κατανάλωση σταδιακά περισσότερου χρόνου στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

    * Η έλλειψη ενδιαφέροντος για άλλες δραστηριότητες και η αγωνιώδης προσμονή της επόμενης στιγμής που θα ασχοληθεί με αυτά.

    * Η ανοχή (ανάγκη για περισσότερο χρόνο χρήσης).

    * Οι εμμονές ή οι φαντασιώσεις με θέματα και ρόλους που διαδραματίζονται στην πλοκή ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού, τρέμουλο, άγχος, ανησυχία, αϋπνία, εφιάλτες (συμπτώματα που παρουσιάζονται με τη μείωση ή τη διακοπή της χρήσης τους).

    * Η απομόνωση από τους συνομήλικους.

    * Η σταδιακή μείωση του κινήτρου του παιδιού για το σχολικό διάβασμα και η σοβαρή πτώση της σχολικής του επίδοσης.

    Οι γονείς πρέπει να απαγορεύουν στα παιδιά τη χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών;

    Οι έρευνες συγκλίνουν ότι η αλόγιστη χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών μπορεί να οδηγήσει σε απευαισθητοποίηση και ανοχή απέναντι στη βία και ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 222 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Με φόντο την κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και σε πείσμα των καιρών που θέλουν την πρόνοια του κοινωνικού κράτους να αποδυναμώνεται, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού παίρνει την πρωτοβουλία να φέρει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα δικαιώματα του παιδιού.

    Το παιδί και η προστασία της υγείας, της ανάπτυξης και της ψυχο-κοινωνικής του ευεξίας αποτελούν την καλύτερη επένδυση στο μέλλον της χώρας. Μέσα από αυτό το πρίσμα, η διαφύλαξη και ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών που προασπίζονται την υγεία του παιδιού και την ποιότητα της ζωής του, κατοχυρώνοντας στην πράξη τα δικαιώματά του, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για μια βιώσιμη και ελπιδοφόρα πορεία της χώρας μας.

    Στο ξεκίνημα μιας νέας εκστρατείας για την προαγωγή της υγείας και ευημερίας του παιδιού στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού σας καλεί σε μια εκδήλωση ευαισθησίας και αλληλεγγύης προς το παιδί, στην οποία συμμετέχουν μέλη της επιστημονικής κοινότητας, των γραμμάτων, των τεχνών κι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων. Στόχος είναι η ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν στο παιδί και τα δικαιώματά του καθώς και των αναγκαίων παρεμβάσεων για την προάσπισή τους εν μέσω κρίσης.

    Γιατί όσο υπάρχει παιδί υπάρχει ελπίδα

    Συζητητές:

    Νικήτας Κανάκης, Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου

    Ελένη Μιχελακάκη, Διευθύντρια Ενζυμολογίας και Κυτταρικής Λειτουργίας, Ι.Υ.Π ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 235 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Η κόρη μας είναι 8 ετών και πηγαίνει στην Γ’ τάξη του δημοτικού. Πρόσφατα διαγνώστηκε με δυσλεξία. Ποιες είναι οι ψυχολογικές επιπτώσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει;

    Η δυσλεξία είναι μια ειδική μαθησιακή διαταραχή, νευρολογικής φύσης, η οποία επηρεάζει αρνητικά την εκμάθηση και την επεξεργασία της γλώσσας. Εκδηλώνεται με δυσκολίες στην ανάγνωση, την γραφή, την ορθογραφία και άλλοτε στην αριθμητική, αλλά όχι στον προφορικό λόγο. 

    Η έλλειψη επαρκούς γνώσης για τη δυσλεξία στα σχολικά πλαίσια, οι μύθοι και οι διαστρεβλωμένες αναπαραστάσεις που κυριαρχούν, αλλά και η ανετοιμότητα πολλών γονέων να αποδεχθούν τη δυσλεξία στο παιδί τους, ανακυκλώνουν μια σειρά λανθασμένων πεπποιθήσεων - όπως π.χ. ότι με τον χρόνο θα περάσει μόνη της, ότι το παιδί είναι χαζό, ότι δεν έχει το κίνητρο ή ότι τεμπελιάζει. 

    Πολλοί γονείς συγκαλύπτουν την ύπαρξη της δυσλεξίας στο παιδί τους, θεωρώντας το ένα σημάδι αδυναμίας. 

    Όλα αυτά διαιωνίζουν το πρόβλημα και αναβάλλουν την αντιμετώπισή του. Η δυσλεξία δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον δείκτη ευφυΐας, το εκπαιδευτικό, το μορφωτικό, το κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, την εθνικότητα, το φύλο. Μεγάλες προσωπικότητες στον χώρο της τέχνης, της λογοτεχνίας και της επιστήμης είχαν δυσλεξία, όπως ο Αϊνστάιν και ο Μότσαρτ. 

    Το στρες, η απογοήτευση, η ντροπή, η μελαγχολία, η απώλεια της αυτοπεποίθησης, η κοινωνική ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 241 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)



    Γιατροί στο Πακιστάν κατόρθωσαν να αφαιρέσουν με επιτυχία τα τέσσερα από τα έξι πόδια ενός νεογέννητου (στην ένθετη φωτο, το μωρό πριν από την εγχείρηση). Φωτογραφία: Athens News Agency International

    Ένα νεογέννητο αγοράκι από το Πακιστάν που είχε γεννηθεί με έξι πόδια, υποβλήθηκε σε επιτυχημένη εγχείρηση αφαίρεσης των τεσσάρων περιττών άκρων.

    Ο μικρούλης κατάγεται από το Καράτσι και οι γιατροί πιστεύουν πως είχε έναν «παρασιτικό δίδυμο» ο οποίος δεν αναπτύχθηκε σωστά στη μήτρα, με επακόλουθο τα έξι πόδια του αδελφού του.

    Η εγχείρηση έγινε από ομάδα πέντε γιατρών από το Εθνικό Ίδρυμα Υγείας Παίδων (NICH) του Καράτσι.

    Ο επικεφαλής του NICH, δρ Τζαμάλ Ράζα, δήλωσε ότι η γέννηση ενός μωρού με έξι πόδια συμβαίνει μία φορά στο εκατομμύριο, ενώ εξέφρασε την έκπληξή του που το μωρό κατά τα άλλα ήταν φυσιολογικό.

    Πριν από την εγχείρηση οι γιατροί έπρεπε να ξεχωρίσουν τα πόδια του μωρού από τα άκρα του διδύμου του. Έτσι, εξέτασαν τις μαγνητικές και τις αξονικές τομογραφίες του και το υπέβαλλαν σε πολυάριθμες αιματολογικές εξετάσεις.

    Η εγχείρηση διήρκησε οκτώ ώρες και έγινε σε στάδια.

    Το μωρό γεννήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη σύζυγο ενός τεχνολόγου-ακτινολ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 233 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)



    Γιατροί στο Πακιστάν κατόρθωσαν να αφαιρέσουν με επιτυχία τα τέσσερα από τα έξι πόδια ενός νεογέννητου (στην ένθετη φωτο, το μωρό πριν από την εγχείρηση). Φωτογραφία: Athens News Agency International

    Ένα νεογέννητο αγοράκι από το Πακιστάν που είχε γεννηθεί με έξι πόδια, υποβλήθηκε σε επιτυχημένη εγχείρηση αφαίρεσης των τεσσάρων περιττών άκρων.

    Ο μικρούλης κατάγεται από το Καράτσι και οι γιατροί πιστεύουν πως είχε έναν «παρασιτικό δίδυμο» ο οποίος δεν αναπτύχθηκε σωστά στη μήτρα, με επακόλουθο τα έξι πόδια του αδελφού του.

    Η εγχείρηση έγινε από ομάδα πέντε γιατρών από το Εθνικό Ίδρυμα Υγείας Παίδων (NICH) του Καράτσι.

    Ο επικεφαλής του NICH, δρ Τζαμάλ Ράζα, δήλωσε ότι η γέννηση ενός μωρού με έξι πόδια συμβαίνει μία φορά στο εκατομμύριο, ενώ εξέφρασε την έκπληξή του που το μωρό κατά τα άλλα ήταν φυσιολογικό.

    Πριν από την εγχείρηση οι γιατροί έπρεπε να ξεχωρίσουν τα πόδια του μωρού από τα άκρα του διδύμου του. Έτσι, εξέτασαν τις μαγνητικές και τις αξονικές τομογραφίες του και το υπέβαλλαν σε πολυάριθμες αιματολογικές εξετάσεις.

    Η εγχείρηση διήρκησε οκτώ ώρες και έγινε σε στάδια.

    Το μωρό γεννήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη σύζυγο ενός τεχνολόγου-ακτινολ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 226 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)






    Ο γιος μας είναι 7 ετών και βλέπει σχεδόν καθημερινά εφιάλτες. Που μπορεί να οφείλεται αυτό και πώς μπορούμε να τον βοηθήσουμε να το αντιμετωπίσει;

    Ένα παιδί που βλέπει εφιάλτες σημαίνει ότι δυσκολεύεται να νοηματοδοτήσει μία πτυχή του κόσμου που το περιβάλλει. Εξωτερικά ερεθίσματα και εσωτερικές ανασφάλειες όπως είναι οι ανατροπές στην μέχρι τώρα καθημερινότητά του (μετακόμιση, αποχωρισμοί, γέννηση άλλου παιδιού), οι συμβολικές και οι πραγματικές απώλειες, η επανειλημμένη έκθεση σε ταινίες και βιβλία που δημιουργούν φόβο, οι καθημερινές συναισθηματικές συγκρούσεις (π.χ. καβγάδες μεταξύ των γονιών) και άλλα «απλά» γεγονότα που όμως το πιέζουν και αδυνατεί να διαχειριστεί (π.χ. παρατήρηση από δάσκαλο) είναι τα βασικότερα αίτια. 

    Οι εφιάλτες είναι μία φυσιολογική απάντηση του παιδιού σε μία αίσθηση απειλής την οποία καλείται να αντιμετωπίσει προκειμένου να προσαρμοστεί στην ζωή του. 

    Ως γονείς μπορείτε να συνδράμετε στην επεξεργασία του περιεχομένου των εφιαλτών, μιλώντας με το παιδί σας καθημερινά για τα συναισθήματά του. Ρωτήστε το τι σκέφτεται και τί νιώθει όταν πέφτει στο κρεβάτι του, πώς πέρασε η μέρα του, τι το προβλημάτισε. Κινητοποιήστε το να ζωγραφίζει τα όνειρά του για να απελευθερώνει το συναισθηματικό τους φορτίο. 

    Η μείωση του καθημερινού άγχους, της στεναχώριας και της έλλειψης ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 239 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)




    Οι λιγούρες κατά την εγκυμοσύνη θεωρούνται από τους περισσότερους μια γλυκιά ατασθαλία. Άλλωστε, η χαρά της άφιξης του μωρού σβήνει τις όποιες ενοχές και ανησυχίες για τον δείκτη της ζυγαριάς. Οι επιστήμονες ωστόσο, δεν φαίνεται να είναι τόσο επιεικείς, υπογραμμίζοντας ότι και η εγκυμοσύνη θέλει την δίαιτα της.

    Μάλιστα, επισημαίνουν ότι η διατροφή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζει τόσο τη μητέρα, όσο και το βρέφος. Και επιμένουν, ότι οι μέλλουσες μητέρες δεν χρειάζεται να τρώνε για δύο, αλλά να τρέφονται ισορροπημένα ενισχύοντας έτσι την υγεία του παιδιού τους.

    Τα παραπάνω τόνισαν ο διευθυντής της Β’ Πανεπιστημιακής Μαιευτικής - Γυναικολογικής  Κλινικής του Νοσοκομείου «Αρεταίειο» κ. Γιώργος Κρεατσάς και οι συνεργάτες του, στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα την εγκυμοσύνη και την διατροφή.

    Και επειδή οι θερμίδες είναι ο συνηθέστερη…μεζούρα για εκείνες που προσέχουν την υγεία και το σώμα τους, σε μία προσπάθεια να περιορίσουν την όρεξη τους και τον κίνδυνο για επιπλέον κιλά, οι ειδικοί πήραν χαρτί και μολύβι μιλώντας την «γλώσσα» των γυναικών.

    Ειδικότερα, ο αναπληρωτής καθηγητής κ. Νικόλαος Βιτωράτος διευκρίνισε ότι οι θερμιδικές απαιτήσεις της εγκυμοσύνης κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης δεν ξεπερνούν τις 150 θερμίδες επιπλέον – συγκριτικά ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 243 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)



    Μετά από ένα διαζύγιο, τι ψυχολογικές επιπτώσεις μπορεί να βιώσει ένα παιδί σχολικής ηλικίας;

    Μπορεί το διαζύγιο στην εποχή μας να είναι ένα πολύ διαδεδομένο και περίπου αναμενόμενο φαινόμενο, ωστόσο η απήχηση που έχει για ένα παιδί δεν παύει να είναι επώδυνη. Το βίωμα της απώλειας βιώνεται από εκείνο σαν ένας συμβολικός θάνατος. 

    Στην βρεφική ηλικία ο χωρισμός των γονιών σημαίνει «σκληρή εγκατάλειψη», ενώ στην προσχολική ηλικία διαταράσσεται περισσότερο η διαδικασία κοινωνικοποίησης του παιδιού με αποτέλεσμα εκείνο να αποσύρεται κοινωνικά και να εμφανίζει έντονη ευαισθησία, πτώση της αυτοεκτίμησής του και θλίψη. 

    Η θλίψη μπορεί να εσωτερικευτεί με τη μορφή «επίθεσης» προς τον εαυτό (π.χ. ενοχές) ή να εξωτερικευτεί μέσω της εκδήλωσης επιθετικής συμπεριφοράς προς τους άλλους. 

    Οι εφιάλτες, η απώλεια της όρεξης για φαγητό, η άρνηση του παιδιού να δεχθεί την πραγματικότητα, το έντονο άγχος και η πτώση της σχολικής επίδοσης είναι συχνά συμπτώματα των παιδιών που «πενθούν» για το τέλος της οικογένειας. 

    Όμως αν το οικογενειακό περιβάλλον υπήρξε μέχρι τώρα αρμονικό, οι σχέσεις των γονιών ομαλές και η μέχρι τώρα καθημερινότητα του παιδιού σχετικά σταθερή, η προσαρμογή του παιδιού θα είναι ευκολότερη. 
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 259 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)



    Οι περισσότεροι θάνατοι μικρών παιδιών στον κόσμο οφείλονται σε λοιμώξεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αποφευχθούν με μεθόδους όπως ο συνεπής εμβολιασμός, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.

    Όπως εξηγούν στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet», εξέτασαν στοιχεία για την παγκόσμια παιδική θνησιμότητα από το 2000 έως το 2010, διαπιστώνοντας ότι τα δύο τρίτα των 7,6 εκατομμυρίων παιδιών που πέθαναν πριν από τα 5α τους γενέθλια, είχαν χάσει τη ζωή τους από λοιμώδη νοσήματα – και η πνευμονία ήταν η κυριότερη από αυτά.

    Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Τζωνς Χόπκινς που πραγματοποίησαν τη μελέτη εξέτασαν στοιχεία από 193 χώρες.

    Όπως γράφουν, οι θάνατοι των παιδιών μειώθηκαν κατά 26% (ή δύο εκατομμύρια) στη διάρκεια της δεκαετίας, κυρίως εξαιτίας των σημαντικών μειώσεων στις θνησιμότητες από διάρροια, ιλαρά και πνευμονία. Ωστόσο, η πνευμονία εξακολουθεί να κοστίζει τη ζωή εκατομμυρίων παιδιών ετησίως.

    Οι μισοί από τους θανάτους καταγράφηκαν στην Αφρική, στην οποία τα παιδιά «θερίζουν» νοσήματα όπως η ελονοσία και το AIDS. Στη νοτιοαναλοτική Ασία οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε επιπλοκές του τοκετού.

    Σε πέντε χώρες (Ινδία, Νιγηρία, Πακιστάν, Δημοκρατία του Κονγκό και Κίνα) καταγράφονται σχεδόν οι μισοί θάνατοι (3,75 εκατομμύρια) παιδιών ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 233 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Ο ανιψιός μου διεγνώσθη με σύνδρομο Down και θα ήθελα να ενημερωθώ για τις υπάρχουσες θεραπείες και την αποτελεσματικότητά τους.

    Tο σύνδρομο Down γνωστό και ως «μογγολισμός», είναι μία γενετική πάθηση η οποία επηρεάζει αρνητικά τη νοητική, σωματική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη ενός παιδιού. Ορισμένες παρεμβάσεις βοηθούν στην ομαλότερη ανάπτυξη των παιδιών με το σύνδρομο. 

    Οι οργανικές συνοδές παθήσεις αντιμετωπίζονται συνήθως φαρμακευτικά, ενώ η λογοθεραπεία τα βοηθάει να ενισχύσουν τις εκφραστικές τους δυνατότητες, να διορθώνουν λάθη στην ομιλία τους και να επικοινωνούν αποτελεσματικότερα με το περιβάλλον τους. Ειδικές μέθοδοι κινητικής εκπαίδευσης μπορούν επίσης να ενισχύσουν την ανάπτυξη των κινητικών τους δεξιοτήτων. 

    Η ιδιαιτερότητά των παιδιών με το σύνδρομο Down είναι ότι οι ρυθμοί τους είναι πιο αργοί από ότι των άλλων παιδιών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο συναισθηματικός τους κόσμος υπολειτουργεί. Αντίθετα νιώθουν, αισθάνονται, και καταλαβαίνουν τον φόβο, τη λύπη, την ελπίδα, την αγάπη. 

    Εδώ ακριβώς έγκειται η σημασία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος. Ενός περιβάλλοντος που δεν θα τα απορρίψει, δεν θα τα θεωρήσει ως βάρος ή ναρκισσιστικό πλήγμα, αλλά θα τα περιβάλλει με αγάπη, με στοργή και είναι βέβαιο ότι όσοι μεγαλώνουν με αυτά τα παιδιά δεν δίνουν μόνο αλλά και παίρνουν πίσω ανεκτίμητα οφέλη. 
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 228 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Βρετανοί επιστήμονες αφαίρεσαν από το στομάχι ενός 10χρονου παιδιού έναν τεράστιο, καλοήθη όγκο, με βάρος που υπερέβαινε τα 3 κιλά. Οι γιατροί της μικρούλας δήλωσαν ότι ο όγκος είχε μέγεθος όσο μια μικρή μπάλα του ποδοσφαίρου.

    Παρότι ο όγκος ήταν καλοήθης, οι γιατροί πιστεύουν ότι τελικά θα της κόστιζε τη ζωή, καθώς ήδη είχε καταλάβει το μισό στομάχι της και εμπόδιζε την ομαλή ανάπτυξή της.

    Η ύπαρξη του όγκου έγινε αντιληπτή από τους γονείς της μικρούλας Ελιάνα Μαν το καλοκαίρι του 2009. Εκείνη την εποχή, η Ελιάνα ένιωθε μονίμως κουρασμένη, είχε πάψει να τρέφεται και να αναπτύσσεται φυσιολογικά και το στομάχι της ήταν σκληρό.

    Οι γονείς της, Τάρα και Πωλ, την πήγαν στο νοσοκομείο, όπου και έμαθαν ότι μέσα του υπήρχε ένας όγκος που μεγάλωνε πολύ γρήγορα.

    Αρχικά, οι γιατροί προσπάθησαν να τον σταματήσουν με χημειοθεραπεία, αλλά έπειτα από 1,5 χρόνο θεραπείας αυτός εξακολουθούσε να μεγαλώνει.

    Έτσι, τον Ιούλιο του 2011 είπαν στους γονείς ότι μόνη λύση ήταν η αφαίρεσή του – και παρέπεμψαν τα παιδί για εγχείρηση στο Νοσοκομείο Παίδων της Great Ormond Street, στο Λονδίνο.

    «Εάν δεν συμφωνούσαμε για την εγχείρηση, ο όγκος τελικά θα την σκότωνε μόνο και μόνο εξαιτίας του μεγέθους του», δήλωσε στο BBC η Τάρα Μαν. «Στην ουσία δεν είχαμε άλλη επιλογή. Ήταν μια εγχείρηση για τη ζωή της».

    «Η ανάπτυξη ενός τέτοιου ό ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 217 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)



    Στο…μικροσκόπιο των ειδικών βρίσκεται η μηνιγγίτιδα: σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κατά το 2011  καταγράφηκαν  συνολικά 477 κρούσματα μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου, τα περισσότερα εκ των οποίων  αφορούσαν σε βρέφη και μικρά παιδιά ηλικίας έως 4 χρόνων.

    Σημειώνεται ότι τοέτος 2010 ο αριθμός των περιστατικών είχε ανέλθει στα531, ενώ το ποσοστό θνηνότητας άγγιξε το 6,9%.  

    Ειδικότερα, κατά το διάστημα 1998 -2011 έχουν καταγραφεί συνολικά 1.952 περιστατικά της νόσου, όπως προκύπτει από το σχετικό αρχείο του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Μηνιγγίτιδας.


    «Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος προκαλείται από το βακτήριο Neisseria Meningitidis (ή μηνιγγιτιδόκοκκος), εξελίσσεται ταχύτατα και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο μέσα σε διάστημα 24 – 48 ωρών από την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων. Μεταδίδεται μέσω των αναπνευστικών εκκρίσεων (βήχας, φτάρνισμα) και του σάλιου (φιλί). Μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από τη νόσο διατρέχουν τα μικρά παιδιά και οι έφηβοι», η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟΤζένη Κρεμαστινού, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Μηνιγγίτιδας.

    Και συνεχίζει: «Κάθε χρόνο καταγράφονται 500.000 περιστατικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) το 5% - 10% των ατόμων που προσβάλλοντ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 242 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)


    Τα παιδιά που συστηματικά πέφτουν θύματα βίας, παρουσιάζουν φθορές στο DNA τους παρόμοιες με αυτές του γήρατος, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που έδειξε πως η βία τα γερνάει κατά 7-10 χρόνια.

    Τα νέα ευρήματα εξηγούν γιατί οι ενήλικες με ιστορικό βίαιης παιδικής ηλικίας έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν ψυχικά και σωματικά νοσήματα σε νεότερη ηλικία από την αναμενόμενη για τον γενικό πληθυσμό.

    Παρακολουθώντας επί σειρά ετών 118 ζεύγη πανομοιότυπων διδύμων, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ντιουκ ανακάλυψαν ότι αγόρια και κορίτσια τα οποία έπεφταν θύματα σωματικής ή ψυχολογικής κακοποίησης στις ηλικίες 5-10 ετών, παρουσίαζαν βράχυνση των τελομερών τους.

    Τα τελομερή είναι προστατευτικές δομές των χρωμοσωμάτων, που περιβάλλουν σαν καπάκια τις άκρες τους (είναι σαν τα πλαστικά περιβλήματα στις άκρες των κορδονιών των παπουτσιών). Κάθε φορά που ένα κύτταρο διαιρείται (πολλαπλασιάζεται), τα τελομερή γίνονται λίγο πιο κοντά.

    Έπειτα από 50 έως 60 κυτταρικές διαιρέσεις τα τελομερή έχουν κοντύνει τόσο πολύ, ώστε το κύτταρο μπαίνει σε κατάσταση γήρατος και τελικά πεθαίνει.

    Προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει τη βράχυνση των τελομερών με αυξημένες πιθανότητες νοσήσεως αλλά και θανάτου σε νεώτερη ηλικία, γεγονός που υποδηλώνει ότι παίζουν σημαντι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 236 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)


    Η κόρη μας πάει στην Α' τάξη του δημοτικού και παρατηρούμε ότι δεν εκτιμά τα δώρα που λαμβάνει. Τα θεωρεί δεδομένα αρνούμενη ένα απλό ευχαριστώ. Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε αυτό το ζήτημα;

    Θα πρέπει καταρχήν να αναρωτηθείτε γιατί κατέληξε να μην εκτιμά τα δώρα που λαμβάνει. Μήπως δεν έμαθε ποτέ την σημασία της ευγνωμοσύνης; Μήπως δεν επιμείνατε στα ψυχικά και διαπροσωπικά οφέλη της; Μήπως επιτρέψατε μια αρνητική συμπεριφορά να συντηρείται μέσα στον χρόνο λειτουργώντας ως ένας παθητικός γονέας;

    Σε γενικές γραμμές είναι σημαντικό να της εξηγήσετε την σημασία του δώρου, όχι ως υλική αξία, αλλά ως εκδήλωση αγάπης και συναισθηματικής δοτικότητας. Μπορείτε να της τονίσετε ότι όταν δέχεται την αγάπη με σεβασμό και ευγνωμοσύνη, τότε θα μπορεί και εκείνη να αγαπά, και αυτό θα την κάνει έναν πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στην ζωή της. 

    Το να την μάθετε να λέει ευχαριστώ, δεν θα πρέπει να γίνει μέσα από μεθόδους εκφοβισμού ή υποταγής, αλλά καλλιεργώντας μέσα της την σημασία του να εκτιμά τους άλλους ανθρώπους, ούτως ώστε να μπορούν και εκείνοι να την εκτιμούν. 

    Φτιάξτε μαζί της συνεργατικά μια λίστα με δώρα αληθινά ή συμβολικά για τα πρόσωπα που αγαπά και κινητοποιήστε να τα μοιραστεί μαζί τους. 
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 248 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)


    Πότε είναι η καταλληλότερη ηλικία για να μιλήσει ο γονιός στο υιοθετημένο παιδί του για την προέλευσή του;

    Η αποκάλυψη της αλήθειας στο υιοθετημένο παιδί αποτελεί βασικό του δικαίωμα, αν και δυστυχώς πολλοί γονείς καθοδηγούμενοι από τον φόβο, αποφεύγουν την στιγμή αυτή με αποτέλεσμα το παιδί - ως ενήλικας πλέον – να το μαθαίνει τυχαία ή μεταχρονισμένα και να βιώνει την προδοσία στην χειρότερή της μορφή. 

    Οι σύγχρονες έρευνες συγκλίνουν στο ότι όταν το υιοθετημένο παιδί μαθαίνει την πραγματικότητά του σε πρώιμη ηλικία, τότε αυτός θα είναι σημαντικός παράγοντας της μετέπειτα ψυχολογικής του ευημερίας. 

    Ιδανική στιγμή δεν υπάρχει. Εκείνη πάντα θα είναι οδυνηρή τόσο για τον γονέα όσο και για το παιδί. 

    Σε γενικές γραμμές καλό είναι να μην διαιωνίζεται μια αποφυγή απέναντι στο ζήτημα και να μπορεί ο ίδιος ο γονιός να απενοχοποιήσει πρώτα τον εαυτό του από την αλήθεια αυτήν ούτως ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει μια άλλη ανώδυνη αλήθεια στο παιδί του. 

    Θα του τονίσει ότι το επέλεξε ανάμεσα από πολλά άλλα παιδιά και ότι το αγαπά όσο τίποτα στον κόσμο. Μεγαλώνοντας θα μπορεί ο γονιός να απαντήσει στο παιδί όλα του τα ερωτήματα που θα το ταλανίζουν, όπως γιατί δεν μεγάλωσε με την βιολογική του μητέρα ή αν μπορεί να την συναντήσει στο μέλλον. 

    Το παιδί θα πρέπει να είναι σε μία ηλικία που θ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 240 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)





    Click to open image!
    Click to open image!
    Click to open image!Αμέλια Αναστασάκη: Η κοιλίτσα έχει φουσκώσει αρκετά
    Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν ο Κώστας Αποστολάκης και η Αμέλια Αναστασάκη.
    Το ζευγάρι περιμένει το πρώτο του παιδάκι και... πετάει στα σύννεφα. Πλέον η κοιλίτσα της Αμέλια φαίνεται αρκετά. Η δημοσιογράφος περιμένει κοριτσάκι, όπως έδειξε και το πρόσφατο υπερηχογράφημα. Ο Κώστας Αποστολάκης είχε εκμυστηρευτεί σε καλούς του φίλους και συνεργάτες πως ο ίδιος επιθυμούσε κόρη και τώρα που θα την αποκτήσει είναι ξετρελαμένος. Ο Κώστας και η Αμέλια συνεχίζουν τις προετοιμασίες για τον γάμο τους που θα γίνει στα Χανιά της Κρήτης στις 23 Ιουνίου.

    Category: Gossip από την Showbiz | Views: 242 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)


    Η Μίνα Ορφανού καλεσμένη της εκπομπής «Πρωινό mou» εξομολογήθηκε ότι θέλει να παντρευτεί.
    Αυτή την περίοδο έχει μια σχέση αλλά ακόμα δεν έχουν συζητήσει για το επόμενο βήμα. «Ναι, ο γάμος θα ήταν κάτι πολύ ωραίο. Με τον συγκεκριμένο άνθρωπο δεν το έχουμε φέρει συζήτηση, μου φαίνεται πολύ μακρινό». Μάλιστα όπως είπε θέλει στο μέλλον να είναι σύζυγος και να μένει με τον καλό της σε ένα σπίτι μέσα στη φύση μακριά από τον θόρυβο της πόλης.




    Category: Gossip από την Showbiz | Views: 230 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)



    Βανδή – Νικολαΐδης: Με προορισμό την Αφρική

    Μαζί με τον Ντέμη Νικολαΐδη αναχώρησε, πριν λίγες ημέρες, με προορισμό την Νότιο Αφρική η Δέσποινα Βανδή.
     
    Αφορμή για το ταξίδι της τραγουδίστρια είναι η προγραμματισμένη συναυλία της στο Γιοχάνεσμπουργκ. Ύστερα από 21 ώρες ταξιδιού, οι δυο τους έφτασαν στον προορισμό τους. Τη δεύτερη ημέρα του στη Νότιο Αφρική -και ύστερα από τη συναυλία της τραγουδίστριας- το ζευγάρι είχε την ευκαιρία να ζήσει την εμπειρία του σαφάρι. «Επισκέφτηκαν με τζιπ ένα μεγάλο πάρκο με άγρια ζώα στην αφρικανική σαβάνα, μια ώρα έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ» αναφέρει στο OK! συνεργάτης της τραγουδίστριας.

    Click to open image!
    Click to open image!
    Click to open image!
    Category: Gossip από την Showbiz | Views: 222 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)


    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών  στο προεδρικό μέγαρο υπό τον Κάρολο Παπούλια.


    Τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας πρότεινε για τη θέση του πρωθυπουργού ο Πάνος Καμμένος, προσερχόμενος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια.

    Απών από τη σύσκεψη είναι ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, που αν και αυτή τη φορά προσκλήθηκε, αρνήθηκε να παραστεί λόγω του αποκλεισμού του από την χθεσινή σύσκεψη.
    17 Ιουνίου οι εκλογές – Πικραμμένος πρωθυπουργός - Παπαδήμο πρότειναν Σαμαράς, Βενιζέλος, Αρσένη ο Τσίπρας

    Η συνάντηση είχε διάρκεια μία ώρα και από όσα δείχνουν οι πρώτες πληροφορίες ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός  πρόκειται να είναι  από το δικαστικό σώμα , με πιθανότερα ονόματα αυτά των κυρίων Πικραμένου και Καραβοκύρη.

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση  των πολιτικών αρχηγών  στο προεδρικό μέγαρο υπό τον Κάρολο Παπούλια.

    Η συνάντηση είχε διάρκεια μία ώρα και από όσα δείχνουν οι πρώτες πληροφορίες ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός  πρόκειται να είναι  από το δικαστικό σώμα , με πιθανότερα ονόματα αυτά των κυρίων Πικραμένου και Καραβοκύρη.

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε ότι θα προτείνει τον πρόεδρο του Σ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 224 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 304 | Added by: marilou | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 317 | Added by: marilou | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 315 | Added by: marilou | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 320 | Added by: marilou | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 272 | Added by: marilou | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 340 | Added by: marilou | Date: 2012-05-16 | Comments (2)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 246 | Added by: marilou | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

     ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ .......ΑΠΑΙΧΤΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ....!!!!!!!!!!!!

    Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη άξιοι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό!
    Διαßάστε πως ένας Έλληνας στον ΟΗΕ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και
    άφησε άφωνους τους συνομιλητές του.
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 368 | Added by: Lost-Empire | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Συμμετοχή σε τηλεπαιχνίδι.- 
    Παρουσιαστής: Θα σας κάνω τρεις ερωτήσεις αν απαντήσετε σωστά θα κερδίσετε 3,000,000 δρχ. 
    Ξεκινάμε...
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** | Views: 238 | Added by: Lost-Empire | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Μια ξεκάθαρη απάντηση-εξπρές σε μια οφθαλμοφανή ερώτηση-κρίσεως, για την οποία θα μπορούσαμε να επιχειρηματολογούμε μέχρι του χρόνου και πάλι άκρη δεν θα βρίσκαμε.

    Ερώτηση κρίσεως: Μία γυναίκα φτάνει σε οργασμό μόνο μέσω συνουσίας;

    Διότι, εκτός από την καρδιά, άβυσσος είναι και ο οργασμός της γυναίκας.

    Η αλήθεια είναι ότι μια γυναίκα με φυσιολογική, ενεργή σεξουαλική ζωή και τους τυπικούς/συνήθεις πόθους και λαγνείες να της διαολεύουν το μυαλό, μπορεί να φτάσει σε οργασμό πιο εύκολα με ένα κουτάκι μερέντα (!), παρά με έναν χλέμπουρα εραστή ο οποίος δεν ξέρει που παν τα τρία (του) και πως να τη διεγείρει, ενώ την ίδια στιγμή κοκορεύεται σαν γύφτικο σκεπάρνι για το πόσο παίζει στα δάχτυλα κάμα-σούτρα, φαντασιώσεις και την ίδια της την κλειτορίδα.

    Όσο ερωτιάρης μάγκας και να το παίζει ένας άντρας, όσο γαμ*ίκος και μέγας "δάσκαλος" του σεξ και να μοστράρει την παρτάρα του, πρέπει να ξέρει μια πικρή αλήθεια που μπορεί να πληγώσει ή να θίξει τον XXL σεξοεγωισμό του: Όπως έλεγε κάποτε και το λαικό -ΔεσποινοΒανδικό- άσμα στα '90s και μας έκανε τη μούρη -σχεδόν- κρέας, ένα κοριτσάκι δεν πολυσκοτίζεται, διότι στα ντουζένια του βάζει μπρος τ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 259 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Μια ακόμα ληστεία σε σουπερμάρκετ έλαβε χώρα χθες στην περιοχή Περιστερίου....

    «Χτύπησε» σουπερμάρκετ στο Περιστέρι

    Μια ακόμα ληστεία σε σουπερμάρκετ έλαβε χώρα χθες στην περιοχή Περιστερίου.

    Άγνωστος δράστης μπήκε στο κατάστημα και με την απειλή μαχαιριού, κατάφερε να αποσπάσει άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

    Η αστυνομία βρίσκεται στην αναζήτηση του δράστη.
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 211 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    T

    ον απόλυτο εφιάλτη έζησε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη μία 21χρονη γυναίκα...

    Την μαχαίρωσαν για να της κλέψουν τη τσάντα

    Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη μία 21χρονη γυναίκα.

    Την ώρα που κινούνταν αμέριμνη στο δρόμο την πλησίασαν τρεις άγνωστοι και αφού την τραυμάτισαν ελαφρά με μαχαίρι στο χέρι της άρπαξαν τη τσάντα. Οι δράστες διέφυγαν, ενώ αναζητούνται.
     

    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 212 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Ποια είναι η πιο τυχερή γυναίκα στον πλανήτη;

    Μια γυναίκα από το Texas αλλάζει τους νόμους της φύσης.

    Εσείς μπορεί να θεωρείτε τύχη να βρείτε 5 ευρώ στο δρόμο ή ένα δίκροκο αβγό και να χαίρεστε με το παραμικρό, αλλά δεν ξέρετε τι θα πει πραγματικά τύχη αν δεν γνωρίσετε Joan R. Ginther. Η κυρία αυτή που κατάγεται εξ Αμερικής έχει κερδίσει από μερικά εκατομμύρια στο λαχείο τέσσερις φορές. Όχι μία, όχι δύο, αλλά τέσσερις.

    Την πρώτη φορά κέρδισε 5,4 εκατομμύρια, τη δεύτερη δύο εκατομμύρια, την τρίτη τρία εκατομμύρια και την τέταρτη φορά είχε jackpot και κέρδισε 10 εκατομμύρια.

    Category: Hξερες ότι | Views: 234 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Πόσες φορές στενοχωρηθήκατε που δεν μπορείτε να φορέσετε το αμάνικο μπλουζάκι σας γιατί τα χέρια σας έχουν γίνει λίγο πιο πλαδαρά από όσο θα θέλατε;

    Ασκήσεις με λάστιχο για τέλεια χέρια

    Πόσο συχνά πιάνετε τον εαυτό σας να κοιτάζει στις βιτρίνες εξώπλατα φορέματα και στράπλες κορσέδες που δε μπορείτε να απολαύσετε καθώς αισθάνεστε ανασφάλεια με τα μπράτσα σας;

    Προμηθευτείτε ένα από τα κλασικά λάστιχα εκγύμνασης που θα βρείτε σε οποιοδήποτε μαγαζί με είδη γυμναστικής και κάντε μέσα σε λίγα μόνο λεπτά ασκησούλες που θα σας βοηθήσουν να σφίξετε τα χέρια σας γρήγορα και αποτελεσματικά.

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 222 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Δύο επιπλέον λεπτά άσκησης κάνουν τη διαφορά

    Την επόμενη φορά που θα πάτε στο γυμναστήριο, θα βγείτε να τρέξετε ή θα ασκηθείτε στο σπίτι, προσθέστε 2 επιπλέον λεπτά στο προκαθορισμένο πρόγραμμα γυμναστικής σας.

    Διαβάστε περισσότερα:www.lost-empire.com

    Δύο επιπλέον λεπτά άσκησης κάνουν τη διαφορά
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 226 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Δεν θα πρέπει να το παρακάνουν με την έντονη σωματική άσκηση οι γυναίκες φυσιολογικού βάρους που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί.

    Η εντατική σωματική άσκηση καθυστερεί την εγκυμοσύνη

    Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών και Δανών επιστημόνων οι γυναίκες με κανονικό βάρος μπορούν να κάνουν μέτρια αερόβια άσκηση, έως 30 λεπτά τη μέρα, και να αποφεύγουν ασκήσεις όπως γρήγορο τρέξιμο, ποδήλατο, αεροβική γυμναστική ή κολύμπι, γιατί αυτή η υπερδραστηριότητα μειώνει τις πιθανότητες γονιμότητας.

    Ωστόσο αυτό δεν ισχύει για τις υπέρβαρες ή παχύσαρκες, καθώς η έρευνα έδειξε ότι για τις συγκεκριμένες γυναίκες η έντονη άσκηση δεν καθυστερεί την εγκυμοσύνη.

    Οι ερευνητές μελέτησαν χιλιάδες περιπτώσεις γυναικών ηλικίας 18 έως 40 ετών και διαπίστωσαν ότι η μέτρια σωματική άσκηση αυξάνει ελαφρά το ποσοστό γονιμότητας σε όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως βάρους. Η πιο εντατική άσκηση, ωστόσο μειώνει τη γονιμότητα των γυναικών κανονικού βάρους.

    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 229 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Πεπόνι: όπλο κατά της κυτταρίτιδας

    Από τα πιο καλοκαιρινά φρούτα, το πεπόνι είναι ο τέλειος σύμμαχος για να διατηρήσουμε τη γραμμή μας ακόμη και να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα!

    Συγκεκριμένα:

    • Έχει λίγες θερμίδες.Τα 100 γραμμ. πεπόνι έχουν μόλις 34 θερμίδες, ενώ είναι από τα φρούτα με την υψηλότερη περιεκτικότητα νερού -90%.
       
    • Αποτελεί φυσικό ελιξήριο για όμοφφο δέρμα, καθώς περιέχει βιταμίνη C, που συμβάλλει μεταξύ άλλων στη σύνθεση του κολλαγόνου.
       
    • Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται καροτενοειδή, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν ακόμη και την εικόνα της κυτταρίτιδας στο σώμα.
       
    • Μειώνει την πίεση του αίματος και τη χοληστερόλη και προστατεύει από διάφορους τύπους καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα.
       
    • Συμβάλλει στην καλύτερη όραση και προστατεύει παράλληλα τον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες και τα προϊόντα του.
       
    • Δίνει ενέργεια κα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 194 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Αν θέλετε να απαλλαγγείτε από  την κυτταρίτιδα...πρέπει να χύσετε ιδρώτα, στην κυριολεξία.

    Απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα...

    Η άσκηση είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα κατά της κυτταρίτιδας και γι' αυτό θα πρέπει να γυμνάζεστε τουλάχιστον 3-4 μέρες την εβδομάδα για μισή ώρα με 45 λεπτά. Έτσι θα χάσετε το επιπλέον βάρος, θα δυναμώσετε τους μυς σας και, σε συνδυασμό πάντα με σωστή διατροφή, θα μειώσετε σημαντικά το ποσό της κυτταρίτιδας στο σώμα σας.

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 218 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Επέστρεψε στα καλλιτεχνικά δρώμενα δυναμικά μόνο που σε ό,τι αφορά το styling της και γενικότερα τη φυσική της κατάσταση, από ό,τι φάνηκε, δεν ήταν και τόσο προσεκτική.

    Η… σοκαριστική στιγμή της


    Γιατί η φωτογραφία με την απίστευτη κυτταρίτιδά της, κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου.

    Category: Gossip από την Showbiz | Views: 178 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Χαρείτε: Και η Scarlett Johansson έχει κυτταρίτιδα!

    Η Scarlett Johansson είναι μια... «κοινή θνητή» με ατέλειες στο σώμα της και αρκετή... κυτταρίτιδα!
    Category: Gossip από την Showbiz | Views: 207 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Φουλ στην κυτταρίτιδα είναι γνωστή τραγουδίστρια!

    Τραγουδίστρια φουλ στην κυτταρίτιδα!
    Μπορεί το τελευταίο καιρό να έχει χάσει κάποια παραπανίσια κιλά, όμως η κυτταρίτιδα δεν λέει να φύγει με τίποτε!
    Category: Gossip από την Showbiz | Views: 230 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Κάτι παραπάνω από εμφανής είναι η κυτταρίτιδα στο σώμα της Britney Spears!

    B. Spears: Κυτταρίτιδα μέχρι και στις... γάμπες!

    Παρά το γεγονός ότι η πριγκίπισσα της ποπ ακολουθεί δίαιτα προκειμένου να χάσει κάποια παραπανίσια κιλά, η κυτταρίτιδα δε λέει να την αποχωριστεί!

    britney2

    Η αμερικανίδα σταρ φόρεσε ένα στενό mini φόρεμα και ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε την κυτταρίτιδα να έχει φτάσει έως και την γάμπα της!

    Category: Gossip από την Showbiz | Views: 175 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-16 | Comments (0)


     
    0
     
    Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα η Ελένη Μενεγάκη. Η γνωστή π ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Gossip από την Showbiz | Views: 194 | Added by: ludia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Britney Spears... Μία από τις πιο γνωστές ποπ τραγουδίστριες! Πλούσια, ταλαντούχα, μητέρα δύο αγοριών και αγαπημένο "θέμα" των παπαράτσι. Σήμερα, ο φωτογραφικός φακός μπήκε στο σπίτι της. Για την ακρίβεια σε ένα από τα σπίτια της.



    Η έπαυλη έχει πέντε υπνοδωμάτια, έξι μπάνια, γυμναστήριο και φυσικά πισίνα...


    Ο έρωτας, ο βήχας... και το χρήμα δεν κρύβονται!



    Μία από τις μεγαλύτερες πισίνες που έχουμε συναντήσει σε σπίτια επωνύμων και από τις πιο εντυπωσιακές...



    Η πολυτέλεια στον εξωτερικό χώρο εκφράζεται με επιβλητικούς κίονες. Κουρτίνες που προσφέρουν privacy αν χρειαστεί και κλασικές γραμμές.



    Συμμετρία, κλασικό στιλ, μάρμαρο και αρχιτεκτονικά "τερτίπια" δημιουργούν την απαιτούμενη ατμόσφαιρα χλιδής.



    Το ξύλο κάνει σαφή την κυριαρχία του. Στις ανάλογες αποχρώσεις ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Gossip από την Showbiz | Views: 606 | Added by: ludia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)


     

    Αρνήθηκε την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος για την σημερινή σύσκεψη των αρχηγών. Με ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι αρνείται να νομιμοποιήσει τον σημερινό εμπαιγμό την περιθωριοποίηση και την περιφρόνηση 440.992 ψηφοφόρων του κόμματός του.

                                     Όλη η ανακοίνωση

    Σχετικά με την πρόσκληση, την οποία έλαβα για σύσκεψη με σκοπό τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβερνήσεως δηλώνω ότι αρνούμαι να συναινέσω στον εμπαιγμό και την πολιτική ομηρία 440.000 Ελλήνων. 
     
    Μόλις χθες, η προεδρία της δημοκρατία ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 176 | Added by: ludia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Το «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους "Superjet 100" το οποίο κατέπεσε σε πλαγιά του ηφαιστείου Σαλάκ στην Ινδονησία, βρέθηκε σήμερα το πρωί.

    Ινδονησία: Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του

    Στο μοιραίο "Superjet 100" επέβαιναν Ινδονήσιοι, οκτώ Ρώσοι, ένας Γάλλος, και ένας 'Αμερικανός και το «μαύρο κουτί» του βρέθηκε σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από το ουραίο τμήμα του αεροσκάφους.

    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 201 | Added by: ludia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικά με την πορεία της νοσηλείας της, η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο ανέστειλε τη θεραπεία της ,όπως δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας.

    Η Τιμοσένκο ανέστειλε τη θεραπεία της σε ένδειξη διαμαρτυρίας

    Η Τιμοσένκο η οποία πάσχει από δισκοκήλη αρνήθηκε να δεχτεί τις ιατρικές φροντίδες, ενώ  θα λάβει την τελική απόφαση για τη θεραπεία της μετά από διαβούλευση με την κόρη της και τον δικηγόρο της, γεγονός το οποίο διευκρίνισε  ο υφυπουργός Ολεξάντρ Tολτστάνοφ.

    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 215 | Added by: ludia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Αγωγή για ψευδή καταγγελία, δυσφήμηση και καταχρηστική διαδικασία, κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, σε βάρος της καμαριέρας Ναφισατού Ντιαλό, η οποία τον έχει κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

    Αγωγή κατά της καμαριέρας κατέθεσε ο Στρος Καν
    Σύμφωνα με την αγωγή, ο Ντομινίκ Στρος Καν ζητά από την καμαριέρα ως αποζημίωση ένα εκατομμύριο δολάρια, κατηγορώντας την ότι "εν γνώσει της και εκ προθέσεως έκανε ψευδείς δηλώσεις στα όργανα της τάξης", και κατέφερε πλήγμα στην φήμη του, αναγκάζοντας τον να χάσει "άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες".

    Δικαστικά έγγραφα, που επικαλείται η εφημερίδα New York Post, ο Στρος-Καν υπενθυμίζει ότι κατά την περίοδο των γεγονότων αυτών "εθεωρείτο από ορισμένους ως ο επόμενος Γάλλος πρόεδρος".

    Στην αγωγή αναφέρεται ότι η σεξουαλική σχέση που είχε στις 14 Μαΐου του 2011 με την Ναφισατού Ντιαλό είχε "συμφωνηθεί αμοιβαία", χωρίς "βία ή εξαναγκασμό", και διευκρινίζει ότι εκείνη δεν είχε τραυματιστεί.

    Ο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 188 | Added by: ludia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)


    Και φτανουμε στο κυριοτερο που μας απασχολει στην επεξηγηση των συμβολων που δημιουργουνται απο τον καφε και το κατακαθι του...θα τα αναφερω ολα επιγραμματικα και μετα ενα προς ενα αναλυτικα..


    Ανθρωπος.... πολυ σημαντικο συμβολο για την καφεμαντεια.συναντιεται με αρκετες παραλαγες,γιαυτο χρειαζεται προσοχη στη διαγνωση σας αναλογα με την θεση.
    α) προσωπο ορθιο πρεπει να απομακρυνθειτε απο ενα προσωπο που ειναι κοντα σας διοτι εχει ασθενη χαρακτηρα και πιθανον να σας βλαψει εστω και χωρις την θεληση του.
    β) κεφαλι χωρις χερια και ποδια καλο σημαδι,θα δημιουργησετε νεα σχεση με προσωπα που θα σας φανουν χρησιμα.
    γ) κεφαλι αντεστραμενο καποιο σημαντικο προσωπο σας προστατευει και σας υπηρετει
    δ) κεφαλι με χερια προς τα κατω  καποιος που εσεις πιστευετ οτι θα σας βοηθησει και το θεωρειτε σοβαρο,προσπαθει ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 970 | Added by: ludia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)


    Τετάρτη 16 Μαΐου

    Γενικό προφίλ

    Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα μέρα με τη Σελήνη στο ζώδιο του Κριού να προτάσσει νέα ξεκινήματα και δυναμικές καταστάσεις. Το τρίγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα σε ζώδια της γης ευνοούν το μετασχηματισμό πραγμάτων και καταστάσεων που σχετίζονται τόσο με θέματα εργασίας όσο και με υποθέσεις που αφορούν διαβουλεύσεις και εργασίες στο πολιτικό γίγνεσθαι. Ασχοληθείτε με καινούργια πράγματα. Κάντε το πρώτο βήμα και μην βιάζεστε για τα επόμενα.


    Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια

    Κριός

    Ο δυναμισμός που επιδεικνύετε στο χώρο εργασίας έρχεται να βάλει τα θεμέλια για μεγάλες αλλαγές που θα συμβάλλουν θετικά τόσο την επαγγελματική όσο και την κοινωνική σας ανέλιξη. Με τη Σελήνη στο δικό σας ζώδιο ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Αστρα Και Ονειρα | Views: 384 | Added by: ludia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)


    Σε επανένωση της κεντροδεξιάς μοιάζει να οδηγεί το χαστούκι των εκλογών της 6ης Μαΐου

    «Ψήνεται» συμφωνία Σαμαρά-Ντόρας

    Η επερχόμενη, νέα εκλογική αναμέτρηση, έχει ήδη οδηγήσει τη Χανιώτισσα πολιτικό και το Μεσσήνιο πρόεδρο σε εντατικές διαβουλεύσεις.

    Παρά το γεγονός πως οι διεργασίες των προηγούμενων εικοσιτετραώρων για το σχηματισμό κυβέρνησης είχαν ανακόψει τις διαρροές σχετικά με πιθανό επερχόμενο γάμο, το σημερινό ναυάγιο απέδειξε την ύπαρξη διαύλου επικοινωνίας, καθώς οι δυο ηγέτες ανέπτυξαν στις σημερινές τους δηλώσεις, παρόμοια ρητορική.

    «Στις εκλογές που έρχονται δεν θα μετρηθούν ‘‘κομματικές επιρροές’’. Θα αναμετρηθούν, από τη μία οι αριστερόστροφες συνιστώσες ενός αδιέξοδου μηδενισμού, παρέα με έναν τυχοδιωκτικό λαϊκισμό, και από την άλλη, οι δημιουργικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις των νοικοκυραίων, της παραγωγής, οι δυνάμεις της Ελπίδας.… Θα αναμετρηθεί το χθες, όπου βρίσ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 174 | Added by: ludia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)


    Μία 25χρονη αλλοδαπή προσήλθε τις πρωινές ώρες της Τρίτης (15/5) στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας και δήλωσε ότι βραδινές ώρες της 13/5/2012, δίκυκλο όχημα, το οποίο οδηγούσε ένας άντρας, παρέσυρε την ίδια και την δύο ετών κόρη της με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

    Ασυνείδητος μοτοσικλετιστής παρέσυρε και τραυμάτισε μάνα και κόρη

    Αμφότερες οι παθούσες μετέβησαν άμεσα με ίδια μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

    Η 25χρονη αλλοδαπή εξήλθε αυθημερόν από το Γενικό Νοσοκομείο ενώ η δύο ετών κόρη της νοσηλεύεται ακόμη.

    Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 201 | Added by: ludia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε μεταφορά ασθενούς ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

    Μεταφορά ασθενούς από τη Σαμοθράκη

    Το περιστατικό αφορούσε, 75χρονο ο οποίος με πλωτό περιπολικό του Λιμενικού μεταφέρθηκε από το λιμάνι Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 162 | Added by: ludia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Σοβαρά προβλήματα στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων θα προκαλέσουν οι επαναληπτικές εκλογές, ειδικά αν επιλεγεί η 10η Ιουνίου που θεωρείται και η χειρότερη δυνατή ημερομηνία.

    Καραμπόλες στις Πανελλαδικές προκαλούν οι εκλογές

    Οι εξετάσεις των υποψηφίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα.

    Αν οι εκλογές γίνουν στις 10 Ιουνίου, τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι πολύ σοβαρά, καθώς το Σάββατο 9 Ιουνίου και τη Δευτέρα 11 Ιουνίου εξετάζονται μαθήματα των υποψηφίων ΕΠΑΛ με περισσότερους από 25.000 διαγωνιζόμενους.

    Στην περίπτωση που αναβληθούν αυτές οι εξετάσεις ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα καθυστέρησης και στις ημερομηνίες κατάθεσης των μηχανογραφικών αλλά ακόμα και στην ανακοίνωση των βάσεων.

    Μικρότερη αναστάτωση, αν και σε αυτή την περίπτωση θα δημιουργηθούν προβλήματα, υπολογίζεται πως θα υπάρξει αν οι ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 202 | Added by: ludia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Δολοφονική επίθεση από ομάδα κουκολοφόρων δέχθηκαν οπαδοί του 'Αρη έξω από το γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, την Τρίτη τα ξημερώματα.

    Άγρια επίθεση κουκουλοφόρων με μολότοφ σε οπαδούς του Άρη!

    Οι δράστες, φορώντας κράνη και κουκούλες, επιτέθηκαν με σιδηρολοστούς, ξύλινα κοντάρια, πέτρες, πυρσούς και μολότοφ σε οπαδούς του 'Αρη που εκείνη την ώρα αποβιβάζονταν από λεωφορείο, επιστρέφοντας από την Τρίπολη, όπου είχαν μεταβεί για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στην ομάδα Κ-17 του 'Αρη και την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ.

    Ακολούθησε συμπλοκή  μικρής διάρκειας, και στην περιοχή επικράτησε προς στιγμήν πανδαιμόνιο.

    Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά ο οδηγός και ο συνοδηγός του λεωφορείου, ενώ στο σημείο βρέθηκαν δύο μεταλλικοί ράβδοι κι ένας μηχανισμός εκτόξευσης φωτοβολίδων. Οι ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 172 | Added by: ludia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Υπερκομματικό μήνυμα ενότητας από τον Αρχιεπίσκοπο

    Δραματική έκκληση Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου: Πάνω απ’ όλα η Ελλάδα

    Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και το συμφέρον της χώρας.

    «Έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, οφείλουν όλοι να αντιληφθούν το αυτονόητο. Πάνω από τα όποια συμφέροντά μας, βρίσκεται το γενικό συμφέρον του τόπου και το κοινό καλό. Πάνω απ' όλους μας, βρίσκεται η Ελλάδα», τόνισε σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 134 | Added by: ludia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Νέο κύμα εκροών φοβούνται για σήμερα το πρωί οι τραπεζίτες.

    Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι αναλήψεις καταθέσεων

    Η προκήρυξη των επαναληπτικών εκλογών, καθώς και η ανησυχία που εκφράστηκε –κατά τη διάρκεια των τελευταίων συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- για τη σταθερότητα του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος, δημιουργούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα στείλουν και σήμερα κόσμο στα γκισέ για αναλήψεις.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, τα προηγούμενα 24ωρα, οι αναλήψεις κυμαίνονται πέριξ των 700–800 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα εκτιμάται ότι θα φτάσουν και ενδεχομένως θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ.

    Ωστόσο, οι τράπεζες δεν αναμένεται ότι θα αντιμετωπίσουν κάποιο ιδιαίτερο θέμα κάλυψης των εκροών, ακόμα κι αν ξεπεραστεί κι αυτό το όριο, καθώς, έχουν ένα σύμμαχο, ο οποίος σε αυτές τις περιπτώσεις έχει αποδειχθεί …ανίκητος.

    Ο λό ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 189 | Added by: ludia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Το ελληνικό θρίλερ στα διεθνή ΜΜΕ

    Τόσο στις έντυπες εκδόσεις όσο και στις ηλεκτρονικές τους, οι μεγαλύτερες ξένες εφημερίδες έχουν ως πρωτοσέλιδο θέμα την Ελλάδα.

    Ενδεικτικό είναι ότι οι γερμανικές εφημερίδες σήμερα προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας έμφαση στο τι θα γίνει πλέον με τις καταθέσεις των Ελλήνων, με δεδομένο το φαινόμενο που παρατηρήθηκε από τις αρχές της εβδομάδας με αναλήψεις από τα τραπεζικά γκισέ. Παράλληλα, κάποιοι θέτουν και το δίλημμα εκλογές ή ευρώ.

    Η γερμανική Süddeutsche zeitung έχει πρωτοσέλιδο τίτλο: Οι Έλληνες αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες

    Σε ανάλογο ύφος και η επίσης γερμανική Handelsblatt: Έφοδος των Ελλήνων στις τράπεζες

    hand

    Στην ελληνική τραγωδία και την προειδοποίηση του Έλληνα ΠτΔ, κ.Παπούλια αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοσή του το Spiegel.

    Η Wall Street Journal ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 151 | Added by: ludia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Με την 17η Ιουνίου να μοιάζει ως η καταλληλότερη ημερομηνία διεξαγωγής των νέων Εθνικών Εκλογών, η Συγγρού «ανεβάζει στροφές» χρεώνοντας στην Αριστερά την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και στοχεύοντας στην επανένωση της κεντροδεξιάς ώστε να πάνε οι ψηφοφόροι «ενωμένοι» στις κάλπες.

    Οι επόμενες κινήσεις του Σαμαρά

    Μπορεί η προηγούμενη προεκλογική περίοδος να στερούνταν ιδιαίτερων εντάσεων, η νέα εκλογική αναμέτρηση όμως αναμένεται να φέρει έντονες πολιτικές κόντρες και εντάσσεις. Ήδη η ΝΔ έχει εστιάσει την κριτική της στους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ τα αίματα θεωρείται πια σίγουρο πως θα ανάψουν περισσότερο το επόμενο διάστημα.

    «Θα γελάσει και ο κάθε… Καμμένος»

    Το σκληρό ροκ ξεκίνησε χθες, αμέσως μετά το ναυάγιο της ύστατης προσπάθειας του ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 193 | Added by: ludia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Στις κάλπες προσέρχεται σήμερα η νεολαία καθώς διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, μία μέρα μετά το ναυάγιο των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης.

    Στις κάλπες οι φοιτητές

    Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για τη μεγαλύτερη δημοσκόπηση στους νέους ανθρώπους της χώρας μας, περίπου ένα μήνα πριν από τις επαναληπτικές εκλογές που θα λάβουν χώρα 10 ή 17 Ιουνίου.

    Ωστόσο, είναι δεδομένο πως ο πιο ενδιαφέρων παράγοντας της σημερινής αναμέτρησης είναι ο βαθμός συμμετοχής των φοιτητών που θα καταφέρουν να προσελκύσουν οι παρατάξεις.

    Συγκεκριμένα, την περασμένη ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 165 | Added by: ludia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Με αντικείμενο το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, συνεδριάζει εκ νέου στις 13:00 το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, με τη συμμετοχή όλων, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

    Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για υπηρεσιακή κυβέρνηση

    Αν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν συμφωνήσουν σε κάποιο πρόσωπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό μεταξύ των προέδρων των τριών ανώτατων δικαστηρίων και συγκεκριμένα μεταξύ του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένου, της προέδρου του Αρείου Πάγου Ρένας Ασημακοπούλου και του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη.

    Η υπηρεσιακή κυβέρνηση αναμένεται να ορκισθεί αύριο, όπως και οι βουλευτές που εκλέχθηκαν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

    Συγκεκριμένα, την Πέμπτη στις 11 το πρωί συγκροτείται σε Σώμα η νέ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 174 | Added by: ludia | Date: 2012-05-16 | Comments (0)

    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Μάιος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Δελτία Τύπου - News [5325]
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ-Ειδήσεις Ενημέρωση
    Ελλάδα [2154]
    Ειδήσεις και νέα απο όλη την Ελλάδα - τοπικά νέα
    Κόσμος [1469]
    Οι εξελίξεις στον Κόσμο όπως διαμορφώνονται τώρα. Άμεση Ενημέρωση, νέα και ειδήσεις για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, ...
    Οικονομία [329]
    Διαβάστε όλες τις οικονομικές εξελίξεις, τις χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές ειδήσεις, δείτε την εικόνα της αγοράς.
    Αθλητικά νέα [1316]
    Όλα τα αθλητικά νέα, ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μεταγραφές. Αθλητικές ειδήσεις..
    Μουσικά Νέα [1643]
    Μουσικά Νέα - Ενημέρωση για συναυλίες, νέες δισκογραφίες και άλλα θέματα που αφορούν την Μουσική!
    Gossip από την Showbiz [2305]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz-Gossip από την ελληνική showbiz και όχι μόνο. Θέματα από την ζωή των επωνύμων και κουτσομπολιά.
    ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** [1560]
    Αστεια video, έξυπνα, τολμηρά, κουφά ανέκδοτα, χιούμοριστικές εικόνες, φάρσες, αστείες διαφημίσεις και άφθονο γέλιο καθημερινά!
    Είπαν - Εγραψαν.. [903]
    Δηλώσεις - Συνεντεύξεις-Σοφά Λόγια και σοφές κουβέντες που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από διάφορα πρόσωπα, γνωστά ή άγνωστα.
    Hξερες ότι [281]
    Ήξερες ότι... - Σαν Σήμερα - Παράδοξα και σχετικά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.
    Συνταγές μαγειρικής [833]
    Συνταγές μαγειρικής έτοιμες στο τραπέζι σας. Μάθετε τώρα εντυπωσιακές, μοναδικές συνταγές φαγητού για να τους αφήσετε όλους άφωνους
    Αστρα Και Ονειρα [130]
    Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [892]
    Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
    Auto-Moto [196]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές Νέα μοντέλα, παρουσιάσεις, test drives, classic cars, green cars, tuning cars, supercars…
    Θρησκεία [34]
    Ειδήσεις για την θρησκεία μας και οχι μονο..
    Tv-Movies [238]
    Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική
    Διαδίκτυο [244]
    Διαδίκτυο ή Ίντερνετ- WEB-TOOLS - tips & μικρά μυστικά! Tricks - Tips - Hacks - Gadgets - Templates.
    Τεχνολογία [172]
    Ενημερωθείτε πάνω σε τεχνολογικά νέα,
    X-FILES [93]
    Ελάτε στον κόσμο του ανεξήγητου..UFO, ΑΤΙΑ, Εξωγήινοι, Παραφυσικά φαινόμενα, Φαντάσματα,Μύθοι, Θρύλοι...κτλ
    Free Online Games [19]
    Free Online Games
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [74]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σπίτι - Κήπος [118]
    Είδη για το σπίτι και το νοικοκυριό. Είδη για τον κήπο. Έξυπνες και χρηστικές προτάσεις. gadgets, αναλώσιμα κ.α.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 6
    Φίλοι-Επισκέπτες: 6
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz