Σάββατο, 2024-05-18, 2:26 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
      

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Ιανουάριος » 26
    Σάλο προκάλεσε η απόφαση ενός καθηγητή ψυχολογίας στο φημισμένο πανεπιστήμιο Northwestern του Σικάγο να ενισχύσει το μάθημα του για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα με μιά ζωντανή επίδειξη γυναικείου οργασμού, η οποία μάλιστα επετεύχθη με την χρήση μηχανοκίνητου σεξουαλικού βοηθήματος!

    Την επίδειξη παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 προπτυχιακοί φοιτητές στο πλαίσιο της διάλεξης του καθηγητή Τζον Μπέιλι, με θέμα τον γυναικείο οργασμό, την ύπαρξη ή μή του λεγόμενου σημείου G, καθώς και την γυναικεία εκσπερμάτιση.

    Η διαδικασία διήρκεσε μόλις τρία λεπτά όμως ήταν αρκετή για να προκαλέσει πολλαπλούς οργασμούς στη γυναίκα που πήρε μέρος στην επίδειξη, αλλά και σφοδρότατες αντιδράσεις από (ορισμένους) φοιτητές που παρευρέθησαν και, κυρίως, από τους γονείς τους, οι οποίοι καταβάλλουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια τον χρόνο στο εν λόγω πανεπιστήμιο για τη μόρφωση των παιδιών τους.

    Ο καθηγητής είχε προσκαλέσει τον παραψυχολόγο Κεν Μελβόιν - Μπεργκ και τρεις βοηθούς του για να παρακολουθήσουν το μάθημα, στο οποίο έχουν εγγραφεί αυτό το εξάμηνο συνολικά 600 φοιτητές.

    Στο τέλος του μαθήματος οι ειδικοί συνεργάτες του κ. Μελβόιν - Μπεργκ, το ζεύγος Τζιμ Μάρκους και Φέιθ Κρολ, εφάρμοσαν στην πράξη την ακαδημαϊκή διάλεξη προχωρώντας σε ζωντανή σεξουαλική επίδειξη με ένα υψηλής ισχύος ερωτικό βοήθημα αξίας 120 ευρώ - αφού φυσικά πρώτα προειδοποίησαν τους φοιτητές για το τί επρόκειτο να ακολουθήσει. Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Μόρτον Σαπίρο ζήτησε δημοσίως συγγνώμ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 260 | Added by: marios | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Το να υπερψηφίζει ή να καταψηφίζει βουλευτής νόμο χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενό του είναι ανευθυνότητα.

    Το να εισηγείται και να ψηφίζει νόμο μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου προεγκρίνονται βασικά νομοσχέδια, χωρίς να τον γνωρίζει είναι και ανευθυνότητα και έγκλημα, με τη νομική και κυριολεκτική σημασία του όρου.

    Ωστόσο όλοι γνωρίζουν, και πάντως οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι, ότι ασφαλώς -και δυστυχώς- αυτή είναι η συνήθης ελληνική πολιτική πρακτική· η ενημέρωση της πλειονότητας των βουλευτών επί των νομοσχεδίων είναι έμμεση και όχι άμεση.

    Το να δηλώνει δημόσια βουλευτής ότι υπερψήφισε ή καταψήφισε νόμο χωρίς να τον γνωρίζει είναι αφέλεια.

    Το να δηλώνει δημόσια μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου ότι ψήφισε νόμο χωρίς να τον έχει διαβάσει είναι αφέλεια βλαπτική και για τον ίδιο και για την Κυβέρνηση και για το κόμμα του· και αν αυτό το κάνει ενσυνείδητα και με κάποια υστεροβουλία, τότε είναι πολιτική υποκρισία και ανοησία, βλαπτική και για τον ίδιο και για την παράταξή του.

    Εξάλλου, στα πλαίσια αυτά, η αντίδραση μεμονωμένων πολιτικών, εκπροσώπων πολιτικών φορέων και πολλών μέσων ενημέρωσης, έντυπων και ηλεκτρονικών, σε πρόσφατες σχετικές δηλώσεις υπουργών ήταν τουλάχιστον υπερβολική. Πολιτικές δηλώσεις σοφιστικού ύφους, σχετλιαστικές κραυγές για το ποιόν αυτών που μας κυβερνούν, λογοπαίγνια και τίτλοι ειρωνικοί έως υβριστικοί δεν συνιστούν μόνο υπερβολή, αλλά εμπεριέχουν προφανή υποκρισία, λαϊκισμό και πολιτική ικανοποίηση ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 238 | Added by: Kostas | Date: 2012-01-26 | Comments (0)



    Εμπόδια από εκεί που δεν το περίμενε συναντά ο αγωγός φυσικού αερίου ο οποίος με ταχύτητα κατευθύνεται προς την Μεγαλόπολη. Οι αγρότες της Νεμέας ξεσηκώνονται αντιδρώντας στη νέα χάραξη του αγωγού η οποία ουσιαστικά όπως λένε δια μέσου του προέδρου της ΕΑΣ, κ. Γεωργούση, περνά μέσα απο αρχαιολογικούς χώρους και ζώνες υψηλής καλλιέργειας από τις οποίες βγαίνουν τα πιστοποιημένα και διεθνώς αναγνωρισμένα κρασiά της Νεμέας.

    Οι αγρότες δηλώνουν πως κανείς δεν τους ενημέρωσε γι αυτήν την αλλαγή η οποία θα είναι επιζήμια για τους ίδιους και ζητούν σε πρώτη φάση απο κάθε αρμόδιο, ενπρώτοις το Δήμο και την Αρχαιολογία να τους πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Παράλληλα η ΕΑΣ γνωστοποιεί την πρόθεσή της να στηρίξει νομικά κάθε αγρότη που θα θιγεί απο τη νέα χάραξη εφόσον αυτή τελικά προχωρήσει. Βέβαια προτείνει η ένωση έτερη χάραξη η οποία θα περνά παο άγονες περιοχές της Νεμέας και δεν θα έχει απολύτως καμία επίπτωση και σε κανέναν.
    Category: Ελλάδα | Views: 224 | Added by: Kostas | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στο Σύνταγμα για να προμηθευτούν λαχανικά που αποφάσισαν να διανείμουν δωρεάν αγρότες από τη Βοιωτία. Μέσα σε δύο ώρες μοιράστηκαν περίπου 20 τόνοι λαχανικών, ενώ προϊόντα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, στην Αρχιεπισκοπή και σε νοσοκομεία.

    Οι παραγωγοί της Θήβας προχώρησαν σε αυτή τη συμβολική κίνηση, για να εκφράσουν την αντίδρασή τους στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την ύπαρξη επικίνδυνων μετάλλων και άλλων επιβλαβών ουσιών στα προϊόντα της περιοχής και για να τονίσουν την αγνότητα, την καθαρότητα και την ποιότητα των όσων παράγουν.

    Η αναμονή στην ουρά, η οποία με την ώρα μεγάλωνε, ξεπερνούσε τα 20 λεπτά, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης.

    «Μοιράζουμε τα προϊόντα μας για να δείξουμε την αλήθεια. Τα προϊόντα μας είναι αγνά και υγιεινά και έχουν δυσφημισθεί χωρίς λόγο. Είναι ασφαλή και μπορούν οι πολίτες να τα τρώνε άφοβα» δήλωσαν οι αγρότες, επικαλούμενοι την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 11 Φεβρουαρίου του 2001 το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία βεβαιώνει ότι τα αγροτικά προϊόντα της Θήβας (πατάτες, καρότα, λαχανικά κ.ά.), βάσει σχετικών αναλύσεων που έγιναν είναι ασφαλή για κατανάλωση, όπως προβλέπεται στον κανονισμό 1881/2006.

    Ο Βασίλης Κατσάρας, παραγωγός από τη Θήβα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «μιλούν δήθεν για την ύπαρξη υπολειμμάτων βαρέων μετάλλων και εξασθενούς χρωμίου στα προϊόντα της Θήβας και σπέρνουν τον φόβο και τον πανικό στην κοινή γνώμη. Μ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 251 | Added by: Kostas | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟY

    Tην είδηση του θανάτου του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη, Θόδωρου Αγγελόπουλου, μετέδωσαν τα μεγαλύτερα ξένα μέσα ενημέρωσης.

    Ο 77χρονος σκηνοθέτης κατέληξε το βράδυ της Τρίτης στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έπειτα από τροχαίο που σημειώθηκε στην Δραπετσώνα, όπου πραγματοποιούσε γυρίσματα για τη νέα του ταινία.

    Η κηδεία του θα γίνει από το Α' Νεκροταφείο, την Παρασκευή στις 4 το μεσημέρι.

    Το υπουργείο Πολιτισμού και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν ότι καθιερώνουν διεθνές βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού. Το βραβείο θα απονέμεται κάθε Νοέμβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

    Την είδηση της τραγικής απώλειας του Θ.Αγγελόπουλου μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, μιλώντας για έναν «βραβευμένο Έλληνα κινηματογραφιστή, γνωστό για το αργό και ονειρικό του στιλ σαν σκηνοθέτη».

    «Ο Αγγελόπουλος κέρδισε μεγάλο αριθμό βραβείων για τις ταινίες του, τα περισσότερα σε ευρωπαϊκά κινηματογραφικά Φεστιβάλ, στη διάρκεια μιας καριέρας που εκτεινόταν περισσότερα από 40 χρόνια» αναφέρει το περιοδικό Time.

    «Ο Αγγελόπουλος υπήρξε εμβληματική φιγούρα του ελληνικού σινεμά, ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1970» αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Το Γαλλικό Πρακτορείο σχολιάζει ότι η μελαγχολία ήταν πάντοτε εμφανής στα τοπία στις ταινίες του, που ουδεμία σχέση είχαν με τ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 228 | Added by: Kostas | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Συνελήφθη ξανά, το απόγευμα της Πέμπτης, από άνδρες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 7.597.234 ευρώ.


    Η σύλληψη του 60χρονου επιχειρηματία έγινε στην Αθήνα και είναι η δεύτερη φορά που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για μη καταβολή φόρων προς το Δημόσιο.

    Αυτό αναμένεται να γίνει σε λίγη ώρα, προκειμένου να ζητήσει προθεσμία, για να απολογηθεί και να αποφασίσει ο εισαγγελέας αν θα κριθεί ή όχι προφυλακιστέος, ο άνθρωπος που έστησε μια αυτοκρατορία στο χώρο της ένδυσης, η οποία κατέρρευσε τα τελευταία δύο χρόνια.
    Category: Gossip από την Showbiz | Views: 268 | Added by: Kostas | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Υλικά
    Για 6-8 άτομα

    Για τις κρέπες
    20 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
    50 γραμμάρια ζάχαρη
    2 γραμμάρια αλάτι
    1 βανίλια σκόνη
    200 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
    500 γραμμάρια γάλα
    150 γραμμάρια αυγά
    20 γραμμάρια ρούμι

    Για την κρέμα σοκολάτα......

    450 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
    250 γραμμάρια ασπράδια
    100 γραμμάρια ζάχαρη
    1 βανίλια
    250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    80 γραμμάρια ρούμι

    Εκτέλεση

    Για τις κρέπες

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
    Βάζουμε σε ένα πιάτο τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.

    Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι με λίγο αλάτι, τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά.

    Προσθέτουμε το κονιάκ και το γάλα και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός από τα υλικά μας.

    Στο τέλος βάζουμε και το βούτυρο και αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για μισή ώρα.

    Σε ένα ζεσταμένο τηγάνι, βάζουμε μια κουτάλα από το χυλό και την απλώνουμε σε όλο το τηγάνι για να γίνει η ζύμη της κρέπας.

    Μόλις ψηθεί η μια πλευρά της κρέπας τη γυρίζουμε από την άλλη.

    Για την κρέμα σοκολάτας

    Σε μπέν μαρι (δηλαδή μπολ πάνω από μια κατσαρόλα που το νερό βράζει) λιώνουμε τη σοκολάτα, κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια.

    Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με τη μαρέγκα και τέλος με τη κρέμα γάλακτος ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 269 | Added by: alexia | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Υλικά
    Για 6-8 άτομα

    Για τις κρέπες
    20 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
    50 γραμμάρια ζάχαρη
    2 γραμμάρια αλάτι
    1 βανίλια σκόνη
    200 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
    500 γραμμάρια γάλα
    150 γραμμάρια αυγά
    20 γραμμάρια ρούμι

    Για την κρέμα σοκολάτα......

    450 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
    250 γραμμάρια ασπράδια
    100 γραμμάρια ζάχαρη
    1 βανίλια
    250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    80 γραμμάρια ρούμι

    Εκτέλεση

    Για τις κρέπες

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
    Βάζουμε σε ένα πιάτο τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.

    Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι με λίγο αλάτι, τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά.

    Προσθέτουμε το κονιάκ και το γάλα και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός από τα υλικά μας.

    Στο τέλος βάζουμε και το βούτυρο και αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για μισή ώρα.

    Σε ένα ζεσταμένο τηγάνι, βάζουμε μια κουτάλα από το χυλό και την απλώνουμε σε όλο το τηγάνι για να γίνει η ζύμη της κρέπας.

    Μόλις ψηθεί η μια πλευρά της κρέπας τη γυρίζουμε από την άλλη.

    Για την κρέμα σοκολάτας

    Σε μπέν μαρι (δηλαδή μπολ πάνω από μια κατσαρόλα που το νερό βράζει) λιώνουμε τη σοκολάτα, κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια.

    Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με τη μαρέγκα και τέλος με τη κρέμα γάλακτος ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 278 | Added by: alexia | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Τηγανια Χοιρινη
    Συνταγή για 4 άτομα

    Υλικά

    1 κιλό χοιρινό σε μπουκιές (μπούτι ή σπάλα)

    1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

    1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο

    3/4 φλιτζανιού λευκό κρασί

    1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτρυμμένο μαύρο πιπέρι

    1/2 κουταλάκι ξερή ρίγανη

    Χυμό από 1 λεμόνι

    Εκτέλεση

    Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα προσεκτικά το κρέας και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά.

    Προσθέτουμε το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πιεί τα υγρά του και να μείνει με το λάδι. Όλη την διάρκεια ανοίγουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύομε για άλλα 3-4 λεπτά.

    Κατεβάζουμε από την φωτιά το φαγητό και αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

    Σερβίρετε την τηγανια χοιρινη με πλιγούρι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία πορτοκαλοπιτα. Καλή όρεξη!
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 288 | Added by: alexia | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Το τρώτε συνέχεια στα εστιατόρια...

    Γιατί να μη μάθετε να το κάνετε και μόνες σας;

    Υλικά
    2 κουταλιές ελαιόλαδο
    5 κούπες κρύο, βρασμένο ρύζι
    2 φρέσκια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
    2 αβγά χτυπημένα
    2 κουταλιές σόγια σος
    2 κουταλιές καλαμπόκι από κονσέρβα

    Εκτέλεση
    1. Σε ένα γουόκ (ή τηγάνι αν δεν έχετε) ρίχνετε το λάδι.
    2. Μόλις κάψει, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια τα σοτάρετε για ένα με δύο λεπτά.
    3. Ρίχνετε το ρύζι και το σοτάρετε για πέντε λεπτά. Δεν σταματάτε να ανακατεύετε το ρύζι.
    4. Το μαζεύετε στο κέντρο του γουόκ ή του τηγανιού και και ρίχνετε το αβγό από πάνω.
    5. Μόλις τα αβγά δεν είναι πια ρευστά, βγάζετε το ρύζι από τη φωτιά ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρετε.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 280 | Added by: alexia | Date: 2012-01-26 | Comments (0)



    Επιδόματα που δόθηκαν στους εργαζομένους στο ελληνικό δημόσιο από το ελληνικό κράτος και αν μη τι άλλο εντυπωσιάζουν για την εφευρετικότητά τους.

    10. Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690€/μήνα – 420 άτομα

    09. Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420€/μήνα – 1987 άτομα

    08. Επίδομα προπέλας (Λιμενικό) 840€/μήνα – 653 άτομα

    07. Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120€/μηνα – 329 άτομα

    06. Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο) 290€/μήνα – 6800 άτομα

    05. Επίδομα παραλαβής – παράδοσης λεωφορείων 450€/μήνα – 1100 άτομα

    04. Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) 310€/μήνα – 1790 άτομα

    03. Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης) 595€/μήνα - ? άτομα

    02. Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870€/μήνα – 657 άτομα

    01. Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) 120/μήνα. - Ολο το προσωπικό.
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 285 | Added by: valasia | Date: 2012-01-26 | Comments (0)



    Πολλοί μύθοι και αλήθειες κρύβονται πίσω από την Coca Cola, που έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο συζητήσεων για την παρασκευή της και τις ουσίες που περιέχει στη σύνθεσή της, οι οποίοι παρόλα αυτά την ταξίδεψαν από ένα μικρό φαρμακείο στην Ατλάντα -όπου δημιουργήθηκε- σε πάνω από 200 χώρες του κόσμου!

    1. Είναι η πιο αναγνωρίσιμη λέξη στον κόσμο μετά τη λέξη «OK».

    2. Εφευρέθηκε από τον John Pemberton αρχικά για τη θεραπεία των πονοκεφάλων και το αυθεντικό αντίγραφο της συνταγής βρίσκεται ασφαλισμένο στην τράπεζα «SunTrust Bank» στην Ατλάντα από το 1919.

    3. Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ οι αστυνομικοί έχουν στο περιπολικό δύο γαλόνια Coca Cola για να καθαρίζουν τα αίματα από τους δρόμους μετά από ένα δυστύχημα.

    4. Η παραγωγή της Coca Cola είναι ίση με τη παραγωγή νερού στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. λίτρα ανά δευτερόλεπτο.

    5. Σερβίρεται και ζεστή (όπως ο καφές) σε διάφορες χώρες του κόσμου.

    6. Περιείχε κοκαΐνη μέχρι το 1905, η οποία εχρησιμοποιείτο νόμιμα εκείνη την εποχή (τέλη 19ου-αρχές 20ού αι.) ως αναλγητικό φάρμακο, αφού η πρώτη χρήση της Coca Cola ήταν φαρμακευτική. Στις αρχές του 20ού αι. η κοκαΐνη αντικαταστάθηκε από την καφεΐνη.

    7. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό της τουαλέτας (το κιτρικό οξύ καθαρίζει ότι έχει μείνει πάνω σε υαλώδη α ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 222 | Added by: valasia | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Το Great Mosque Djenné -ή αλλιώς το Μεγάλο Τζαμί της Djenne- είναι το μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από λάσπη! Το τζαμί βρίσκεται στην πόλη της Djenne στο Μάλι και είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στην Αφρική, ενώ από το 1988 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO



    Η κατασκευή του τοποθετείται μεταξύ 1200 και 1330 και καλύπτει συνολική επιφάνεια 5.625 τ.μ. Ολόκληρο το κτίριο είναι κατασκευασμένο από λάσπη, η οποία ονομάζεται «ferey» και περιέχει στη σύνθεσή της κονίαμα επικαλυμμένο με γύψο, που δίνει στο κτίριο λεία εμφάνιση. Το πάχος των τοίχων ποικίλλει ανάλογα με το ύψος, με τα χαμηλότερα επίπεδα να είναι πιο «παχιά» επειδή αυτά υποστηρίζουν το βάρος του κτιρίου



    Κομμάτια ξύλου συμπεριλήφθηκαν στη λάσπη, για τη μείωση των ρωγμών στους τοίχους, οι οποίες προκαλούνται από τις συχνές αλλαγές στην υγρασία και τη θερμοκρασία που επικρατούν στην περιοχή. Οι τοίχοι απορροφούν την ημέρα την ηλιακή ακτινοβολία και τη θερμότητα με αποτέλεσμα το βράδυ να επικρατεί στο εσωτερικό αρκετή ζέστη, που διαρκεί όλη νύχτα.



    Υδρορροές, κατασκευασμένες από κεραμικούς σωλήνες, διατρέχ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** | Views: 263 | Added by: valasia | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Σύμφωνα με ένα παλιό θρύλο της Μαδαγασκάρης, όταν ο Θεός φύτεψε το πρώτο Baobab αυτό συνέχισε να κινείται. Τότε ο Θεός το ξερίζωσε και το φύτεψε ανάποδα, με τις ρίζες του να βρίσκονται στον αέρα. Χάρη σε αυτό το θρύλο, το Baobab αποκαλείται μέχρι και σήμερα «το ανάποδο δέντρο».

    Τα Baobab ανήκουν στο γένος Adansonia και είναι ένα από τα είδη της Μαδαγασκάρης που απειλούνται με εξαφάνιση. Το ύψος των γιγάντιων αυτών δέντρων κυμαίνεται από 5 εώς 30 μέτρα, ενώ η διάμετρος του κορμού τους μπορεί να φτάσει τα 12 μέτρα.


    Είναι υπεραιωνόβια δέντρα και μπορούν να ζήσουν για χιλιάδες χρόνια. Υπάρχουν διάφορα είδη αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι αυτό της Μαδαγασκάρης.

    Δείτε κάποια από τα εκπληκτικά αυτά δέντρα στις φωτογραφίες που ακολουθούν.







    Category: ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** | Views: 262 | Added by: valasia | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Ο Κινέζος αγρότης Gao Xianzhang καλλιεργεί αχλάδια τα οποία μεγαλώνοντας παίρνουν τη μορφή ενός νεαρού ανθρώπου (σ.σ. εμάς μας θυμίζουν το Βούδα). Χρειάστηκε περισσότερα από 6 χρόνια για να τελειοποιήσει την ιδέα του, η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη του κάθε φρούτου για συγκεκριμένο διάστημα μέσα σε ένα καλούπι, που του δίνει σχήμα.

    Ο Xianzhang ετοιμάζεται να εγάγει το προϊόν του στην Ευρώπη. Τα σχόλια των συγχωριανών του είναι πολύ θετικά, καθώς θεωρούν ότι φέρνουν τύχη. Αν και τα αχλάδια θα κοστίζουν 5 ευρώ το ένα, αναμένεται να γινουν ανάρπαστα.






    Category: ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** | Views: 305 | Added by: valasia | Date: 2012-01-26 | Comments (0)



    Κοντά στο μικρό χωριό Abhaneri της Ινδίας βρίσκεται ένα από τα πιο βαθιά και εντυπωσιακά πηγάδια του κόσμου. Το όνομά του είναι Chand Baori, που σημαίνει το πηγάδι με τα σκαλοπάτια.
    Η ευρύτερη περιοχή είναι γνωστή για τα πολλά πηγάδια της, κατασκευασμένα από τους κατοίκους για τη συλλογή και την αποθήκευση του νερού της βροχής. Τα περισσότερα από τα πηγάδια αυτά είναι φτιαγμένα με πολλά σκαλοπάτια.

    Το Chand Baori έχει βάθος 30 μέτρα, αποτελείται από 13 ορόφους και 3.500 σκαλοπάτια. Η κατασκευή του χρονολογείται τον δέκατο αιώνα, κάτι που το κάνει ένα από τα πιο παλιά πηγάδια του κόσμου, από αυτά που διατηρούνται ακόμα.
    Σήμερα, το πηγάδι αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες της περιοχής, αφού εκατοντάδες άνθρωποι το επισκέπτονται καθημερινά.


    Category: X-FILES | Views: 411 | Added by: valasia | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Ανάμεσα σε ζωή και θάνατο η ελπίδα. Ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον η ανάμνηση. Ανάμεσα σε λόγια και πράξεις η δυσκολία. Ανάμεσα σε μένα και σένα η απόσταση.

    Κανείς δεν είναι τόσο πλούσιος, που να μην έχει ανάγκη ένα χαμόγελο. Και κανείς δεν είναι τόσο φτωχός, που να μην μπορεί να το δώσει. Η ζωή είναι ένας καθρέφτης: μας κοιτάζει όπως τον κοιτάζουμε. Αν τον δούμε με χαμόγελο και καλοσύνη θα μας χαμογελάσει κι εκείνος καλοσυνάτα. Η ευτυχία είναι μια σκάλα που δεν μπορείς να την σηκώσεις με τα χέρια στις τσέπες Νιώθεις καλύτερα μια ευτυχία όταν για να την χαρείς πληρώνεις ακριβά. Ευτυχία είναι το μόνο πράγμα που πολλαπλασιάζετε όταν διαιρείται. Μάθε να γελάς με τα βάσανά σου και δεν θα λείψουν ποτέ οι αφορμές. Η πιο χαμένη απ' όλες τις μέρες μας, είναι εκείνη που δεν γελάσαμε από προσωπική μας ευχαρίστηση, ή δεν καταφέραμε να χαμογελάσουμε σ' έναν άνθρωπο. Δείξε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και δεν θα σε γελάσουν. Αντιμετώπισέ τους με μεγαλοσύνη και θα φανούν οι ίδιοι μεγάλοι. Δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλος άνθρωπος. Φτάνει και περισσεύει να είσαι μόνο άνθρωπος.Ο κάθε άνθρωπος ενώ δεν έχει καμία εξουσία στο γεγονός της υπάρξεώς του, έχει απόλυτη εξουσία στο νόημα που θα δώσει στην ύπαρξή του. Υπάρχουν άνθρωποι που σ' όλη τους την ζωή δεν κάνουν τίποτα γι' αυτό δεν κάνουν και λάθη. Αλλά όλη η ζωή τους είναι ένα λάθος Τον άνθρωπο πρέπει να τον γνωρίσεις για να τον αγαπήσεις. Τον Θεό πρέπει να τον αγαπήσεις για να Τον γνωρίσειςΗ επιτυχία εξαπατά περισσότερους ανθρώπο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 367 | Added by: marios | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    .Πλούτος δίχως μόχθο
    Ηδονή δίχως συνείδηση
    Γνώση δίχως χαρακτήρα
    Εμπόριο δίχως ηθική

    Επιστήμη δίχως ανθρωπιά
    Λατρεία δίχως θυσία
    Πολιτική δίχως αρχές
    Category: Κόσμος | Views: 263 | Added by: marios | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Αν θες να παραμείνεις νέος, πρέπει να συναναστραφείς νέους ανθρώπους. Αν θες να γεράσεις, προσπάθησε να τους μιμηθείς.
    Μη φοβάσαι να γεράσεις. Είναι πολλοί εκείνοι που ποτέ δεν είχαν αυτό το προνόμιο.
    Μην ανησυχείς για το πώς θα αποφύγεις τον πειρασμό. Όσο μεγαλώνεις θα σ’ αποφεύγει αυτός.
    Ο ηλικιωμένος άνθρωπος που τον αγαπούν είναι σαν χειμώνας με λουλούδια.
    Μονάχα να ‘ξεραν οι νέοι. Μονάχα να μπορούσαν οι γέροι.
    Η ηλικία της γυναίκας δεν σημαίνει κάτι. Οι καλύτερες μελωδίες παίζονται από τα παλιότερα βιολιά.
    Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε. Γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε.
    Οσοι αγαπούν βαθειά ποτέ δεν γερνούν. Μπορεί να πεθαίνουν απο γηρατειά, αλλά πεθαίνουν νέοι.
    Υπάρχει κάτι πιο λυπηρό από το να γερνάς – το να παραμένεις παιδί.
    Μερικοί άνθρωποι το μόνο που κάνουν είναι να γερνούν.
    Οσο ζεις συνέχισε να μαθαίνεις πως να ζεις.
    Ακολούθησε αυτό που αγαπάς.Μην καταδεχτείς να ρωτήσεις τι αναζητούν «εκείνοι» εκεί έξω. Ρώτα τι έχεις μέσα σου. Ακολούθησε όχι τα συμφέροντά σου, που αλλάζουν, αλλά αυτό που είσαι κι αυτό που αγαπάς, που ούτε θα αλλάξει, ούτε πρέπει να αλλάξει.
    Τίποτα σπουδαίο δεν έγινε ποτέ χωρίς ενθουσιασμό.
    Μόλις εμπιστευτείς τον εαυτό σου, θα ξέρεις πώς να ζήσεις.
    Η ζωή είναι γεμάτη με συγκεκριμένες υποχρεώσεις και ευθύνες, αλλά καμία δεν είναι τόσο βασική, πρωταρχική ή σημαντική, όσο η ευθύνη που έχουμε απέναντι στον εαυτό μας.
    Τίποτα σπουδαίο δε γίνεται ξαφνικά, όπως δεν γίν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 249 | Added by: marios | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Η αγάπη γεννιέται.. από την ευχαρίστηση που νοιώθουν δυο άνθρωποι, όταν κοιτάζονται. Φουντώνει από την ανάγκη που νιώθουν να βλέπονται. Και ολοκληρώνεται με την αδυναμία τους να αποχωριστούν ο ένας τον άλλο!

    Η αγάπη είναι μια φωτιά. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις,αν θα ζεστάνει τη καρδιά σου ή θα σου κάψει το σπίτι.

    Ο έρωτας παίρνει τα μυαλά εκείνων που έχουν μυαλά και δίνει μυαλό σ' εκείνους που δεν έχουν.

    Τα γεράματα δεν σε προστατεύουν από τον έρωτα. Όμως ο έρωτας σε προστατεύει από τα γεράματα.

    Πάνω στην πόρτα της καρδιάς μου έγραψα: Απαγορεύεται η είσοδος. Αλλά ο έρωτας ήρθε γελώντας και φώναξε: Εγώ μπαίνω παντού!!!

    Είναι πολύ εύκολο, να σκέφτεσαι την αγάπη, να μιλάς για την αγάπη, να εύχεσαι την αγάπη, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο, να αναγνωρίζεις την αγάπη, ακόμα και όταν την κρατάμε στα χέρια μας.

    Η σημασία της ερωτικής πράξης είναι πάρα πολύ υπερτιμημένη: η στάση είναι παράλογη, η απόλαυση διαρκεί ούτε καν λεπτό, αλλά τα έξοδα τεράστια.

    Έρωτας είναι ο θρίαμβος της φαντασίας επί της νοημοσύνης.

    Το λουλούδι μιλά για την αγάπη σιωπηλά, σε γλώσσα που γνωρίζει μόνον η καρδιά.

    Αν αφαιρέσεις την αγάπη, η γη είναι ένας τάφος.

    Το θλιβερό στον έρωτα δεν είναι μόνο το ότι δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα αλλά και ότι οι γλυκές απελπισίες που προκαλεί ξεχνιούνται γρήγορα.

    Τι είναι κόλαση; Σκέφτηκα πολλές φορές. Στο τέλος είπα πως είν' ο πόνος του να μη μπορείς ν' αγαπάς.

    Με ξεχωριστ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 249 | Added by: marios | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    "...Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω τα χλωμά πρόσωπα. Μας δείχνουν κάτι χαρτιά που δήθεν γράφουν ότι η γή πάνω στην οποία περπατάμε τους ανήκει και ότι πρέπει να φύγουμε... Δεν ξέρω να διαβάζω την γλώσσα τους αλλά αυτό που ξέρω από τον παππού μου είναι ότι η φυλή μας ζούσε εδώ πολλούς χειμώνες προτού εμφανιστεί η δική τους φυλή. Οι άνθρωποι ανήκουν στη γή που ζούν. Το ότι η γή ανήκει σε κάποιους ανθρώπους είναι μια ακατανόητη ιδέα..."

    ( Ινδιάνος της Β. Αμερικής, 19ος αιώνας )

    ............................79 λέξεις!
    Η αποσάθρωση του ληστρικού μας συστήματος με 79 λέξεις.
    Τραίνα ολόκληρα με περίτεχνα δικηγορίστικα επιχειρήματα που πήραν χιλιάδες ώρες σκέψης και μελέτης για να διατυπωθούν, πάνε στα σκουπίδια.
    Βουνά με βαρύγδουπες λογοτεχνικές εκφράσεις λιώνουν σαν παγάκια στον ήλιο της λογικής.
    Με 79 λέξεις ο αγράμματος Ινδιάνος στέλνει αδιάβαστους όλους τους λαδωμένους ποντικούς των βιβλιοθηκών.
    Αυτούς που με μουτζουρωμένα χαρτιά και μεγάλα λόγια δικαιολόγησαν και εξακολουθούν να υπερασπίζονται το τετράπτυχο της "προόδου": Φόνος - Ληστεία - Υποδούλωση - Γενοκτονία.
    Σήμερα, μετά από ενάμιση αιώνα, ο "αμόρφωτος άγριος" παίρνει και δεύτερη ευκαιρία. Μαζί του και άλλοι μακαρίτες σαν κι αυτόν. Θραύσματα σκέψεων των ανθρώπων από το παρελθόν του κόσμου, αντηχούν σαν μισοσβησμένη ηχώ στον σημερινό λαβύρινθο του πνεύματος.
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 240 | Added by: marios | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Ήταν λέει μια φορά σε ένα σπίτι μια οικογένεια, η οποία κάθε βράδυ άκουγε φωνές μέσα από το διπλανό σπίτι! Η οικογένεια όμως μετά από τόσο καιρό δεν άντεξε να ακούει αυτές τις φωνές κάθε βράδυ. Έτσι αποφάσισαν όλοι μαζί να δουν τι υπήρχε σε εκείνο το σπίτι. Καθώς λοιπόν τα δυο μικρά παιδιά της οικογένειας, ο γιος και η κόρη της οικογένειας δηλαδή, βγήκαν έξω από την πόρτα του σπιτιού τους για να περάσουν στην άλλη πόρτα του σπιτιού οι φωνές όλο και δυνάμωναν. Τα παιδιά έφτασαν στην πόρτα του σπιτιού σοι και αβλαβής όταν όμως κατάλαβαν ότι κάτι συνέβαινε στο σπίτι εκείνο. Αποφάσισαν να μην περάσουν την πόρτα ώσπου κάποιος τους έπιασε και τους έβαλε μέσα σε εκείνο το τρομακτικό και ανατριχιαστικό εγκαταλελειμμένο σπίτι. Τα δυο παιδιά αφού μπήκαν στο σπίτι, έλεγαν πριν από 2 χρόνια, δεν ξαναβγήκαν έξω και κανείς δεν τους είδε. Οι γονείς τους ήταν απελπισμένοι μέχρι που ήθελαν και εκείνοι να μπουν στο σπίτι να δουν τι είχε συμβεί, όμως ο φόβος πια τους είχε κυριέψει. Από ότι έχω ακούσει 15 μέρες πριν τα δυο παιδιά κλείσουν 2 χρόνια της εξαφάνισης τους λένε ότι η μητέρα και ο πατέρας είδαν τα δυο παιδιά κρεμασμένα από την ντουλάπα του σπιτιού τους. Τα παιδιά δεν είχαν όλα τα δάκτυλα από ότι ανέφεραν οι εφημερίδες. Οι γονείς δεν κατάλαβαν ποιος κακός άνθρωπος το είχε κάνει αυτό. Για μένα δεν έπρεπε να το σκεφτούν καν. Μετά από 15 μέρες βρέθηκαν μέσα σε ένα μπαούλο με βγαλμένα τα μάτια και με τη γλώσσα κομμένη. Από ότι λένε κάποιοι αυτό είχε γίνει και πριν από 70 χρόνια στην ίδια πε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: X-FILES | Views: 282 | Added by: marios | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Η περίοδος της Ελληνικής Ιστορίας μεταξύ 492-479 π.Χ είναι γνωστή ως μια φάση των «Περσικών Πολέμων». Πρόκειται για μία περίοδο διαμάχης μεταξύ των πόλεων-κρατών της Ελλάδας και της πανίσχυρης Περσικής Αυτοκρατορίας Η αιτία των Περσικών Πολέμων ήταν η επεκτατική πολιτική των Περσών. Τους ήταν αδύνατο να επεκταθούν προς τα Ανατολικά (προς την Ινδία), ή πέρα από την Αίγυπτο (λόγω της Λιβικής Ερήμου) ή προς την αφιλόξενη χώρα των Σκύθων (προς τα βόρια). Έτσι η μόνη επιλογή τους ήταν να προχωρήσουν προς τα δυτικά προς την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Η Ελλάδα ήταν το κύριο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσουν για να επιτύχουν τον αντικειμενικό σκοπό τους και η Αθήνα ήταν ο πιο αποφασιστικός τους αντίπαλος στην Ελλάδα.

    Οι Πέρσες χρειάζονταν μόνο μια αφορμή και οι Αθηναίοι τους την έδωσαν το 500 π.Χ όταν οι Ελληνικές πόλεις-κράτη της Μικράς Ασίας που αποτελούσαν τμήμα της Περσικής Αυτοκρατορίας επαναστάτησαν κατά των Περσών. Η Αθήνα για να τις βοηθήσει έστειλε 20 πλοία και η μικρή πόλη Ερέτρια της Ευβοίας , 5 πλοία. Οι επαναστάτες είχαν μερικές επιτυχίες αρχικά και πυρπόλησαν τις Σάρδεις την πρωτεύουσα του πέρση σατράπη της Ιωνίας. Γρήγορα όμως ηττήθηκαν από τους Πέρσες. Ο βασιλιάς της Περσίας Δαρείος, μαθαίνοντας ότι κάποιες άγνωστες πόλεις-κράτη της Ελλάδας είχαν στείλει βοήθεια στους επαναστάτες, ρώτησε να μάθει ποια ήταν η Αθήνα. Όταν τον ενημέρωσαν γι' αυτούς τους αναιδείς Αθηναίους, θύμωσε τόσο πολύ ώστε έριξε με το τόξο του ένα βέλος στον ουρανό και ορκίστηκε να τους τιμωρήσει. Τό ... Διαβάστε περισσότερα »
    Attachments: Εικόνα 1
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 234 | Added by: marios | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Ο Επαμεινώνδας έδωσε εντολή σε ένα τμήμα ιππικού να διατηρήσει όλη τη νύκτα φωτιές σε ένα ύψωμα ορατό από τη Σπάρτη και οδήγησε τον κύριο όγκο του στρατού του με μεγάλη ταχύτητα πίσω στην Τεγέα. Φθάνοντας εκεί, επέτρεψε στους πεζούς να αναπαυθούν και διέταξε τους ιππείς να συνεχίσουν την προέλασή τους ως τη Μαντίνεια, για να κατακάψουν τα βοσκήματα, να καταστρέψουν τα σπαρτά και να αιχμαλωτίσουν ή να σκοτώσουν τους ανθρώπους που θα βρίσκονταν στην ύπαιθρο (ήταν εποχή θερισμού).

    Οι Θηβαίοι ιππείς έφθασαν στα σύνορα της Μαντινείας σχεδόν συγχρόνως με την είσοδο σ' αυτή την πόλη των Αθηναίων ιππέων, οι οποίοι διήνυσαν με μεγάλη σπουδή την απόσταση από την Ελευσίνα ως εκεί. Οι Αθηναίοι, μ' όλο που δεν είχαν ακόμη γευματίσει ούτε είχαν δώσει τροφή στα άλογά τους, δέχθηκαν να αντιπαραταχθούν στους αριθμητικά και ποιοτικά υπέρτερους Βοιωτούς και Θεσσαλούς: εξόρμησαν από τις πύλες, απώθησαν τους εχθρούς και έσωσαν τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην ύπαιθρο, καθώς και τα ζώα και τα γεννήματα των Μαντινέων.

    Σε λίγο έφθασαν στη Μαντίνεια και οι Αθηναίοι οπλίτες, 6.000 άνδρες, με αρχηγό τον Ηγησίλεω. Με αυτούς οι εκεί συγκεντρωμένες αντιβοιωτικες δυνάμεις συμποσώθηκαν σε 20.000 πεζούς και ως 2.000 ιππείς.

    Η είσοδος των Αθηναίων πεζών στη Μαντίνεια απετέλεσε μίαν ακόμη αποτυχία του Επαμεινώνδα, που από την αρχή της εκστρατείας αυτής δεν σημείωσε καμία επιτυχία. Εν τω μεταξύ πλησίαζε να λήξη η προθεσμία που του είχε δοθεί, για να περατώση αυτή την εκστρατεία, ίσω ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 269 | Added by: marios | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Η δύναμη του διαβόλου, όπως είδαμε, είναι μεγάλη, όμως πολύ μεγαλύτερη είναι η δύναμη του Χριστού. Η δαιμονική δύναμη δεν αντιμετωπίζεται με ανθρώπινες δυνάμεις. Όταν μετά την πτώση ο διάβολος και τα δαιμονικά «έργα» κυριάρχησαν στον κόσμο, ο άνθρωπος δεν μπορούσε να κάνει τίποτε για τη σωτηρία του. Όμως ο Θεός, που είναι αγάπη κατά την Αγ. Γραφή (Α' Ιω, 4,8), δεν ήθελε να βλέπει «τυραννούμενον υπό του διαβόλου το γένος των ανθρώπων». Αποφάσισε, λοιπόν, να έλθει ο Ίδιος στον κόσμο και να γίνει άνθρωπος, για να διαλύσει τα δαιμονικά «έργα»: «εις τούτο εφανερώθη ο υιος του ανθρώπου, ίνα λύση τα έργα του διαβόλου» (Α' Ιω. 3,8). Με την Ανάστασή Του ο Χριστός «έδησε τον ισχυρόν» (Ματθ. 12,29) και «κατήργησε τον διάβολον» (Εβρ. 2,14). Για τον Χριστό, ο πρώην ισχυρός, είναι τώρα δεμένος και η δύναμη του έχει ήδη καταργηθεί! Το ίδιο ισχύει και για όσους είναι μαζί με τον Χριστό, για τους πραγματικούς Χριστιανούς. Σ' αυτούς δεν έχει εξουσία ο διάβολος η οι ενέργειές του και η μαγεία δεν έχει καμμία επίδραση. Αντίθετα, για όσους δεν είναι μαζί με τον Χριστό ισχύει ό,τι ίσχυε πριν έλθει ο Χριστός στον κόσμο. Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Ο άγ. Κυπριανός ήταν μάγος και η αγία Ιουστίνα ήταν μια νεαρή Χριστιανή. Πίστευε στον Χριστό, κοινωνούσε τακτικά και αγωνιζόταν, όσο μπορούσε, εναντίον της αμαρτίας. Ο Κυπριανός εφάρμοσε όλα τα τεχνάσματα της μαγικής «τέχνης» εναντίον της, επικαλέσθηκε τα πιο ισχυρά δαιμόνια. Όμως, στην Αγία δεν είχαν καμιά επίδραση, ενώ σ' όλους τους άλλους ε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 297 | Added by: marios | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Για να κατανοήσουμε τις συνέπειες και επιπτώσεις της μαγείας, πρέπει να γνωρίζουμε, ότι ισχύει ως γενική και απαράβατη αρχή ότι «τίποτε καλό δεν προέρχεται εκ του διαβόλου». Η υμνολογία της Εκκλησίας μας τονίζει χαρακτηριστικά ότι ο διάβολος είναι για μας ο «εχθρός» και ο «ανθρωποκτόνος» (αυτός που θέλει τον θάνατό μας). Ο «εχθρός» ποτέ δεν θέλει το καλό. Πολλές φορές προσποιείται τον φίλο, για να τον εμπιστευθούμε και να μας εξοντώσει. Ό,τι «καλό», προέρχεται ενδεχομένως από τη μαγεία, αποτελεί μέθοδο απάτης για να ακολουθήσει μεγαλύτερο κακό. Όπως έχει χαρακτηριστικά ειπωθεί, «ο διάβολος ίσως δανείζει, αλλά ουδέποτε χαρίζει». Ό,τι δίνει, το ξαναπαίρνει, και το ξαναπαίρνει με πολύ υψηλό τόκο! Μόνο ο Θεός χαρίζει. Μόνο ο Θεός παρέχει «δωρεάν» (χωρίς να απαιτεί ανταπόδοση η επιστροφή). Μόνο από τον Θεό προέρχεται «παν δώρημα τέλειον» (κάθε πλήρες και ολοκληρωμένο δώρο). Μόνο ο Θεός δίνει τα δώρα Του «εις πλησμονήν» (μέχρι που να χορτάσει πλήρως ο άνθρωπος).

    Το κακό, που προέρχεται από τη μαγεία, είναι η δυστυχία του ανθρώπου στην παρούσα ζωή (φυσικός κίνδυνος), με διάφορες μορφές κακού, ασθένειες, ατυχήματα, διαζύγια, έριδες, διαμάχες, καταστροφές κ.α., και η αιώνια κόλαση στη μέλλουσα ζωή (πνευματικός κίνδυνος). Φυσικούς κινδύνους διατρέχουν όλοι οι άνθρωποι γενικά. Τους κατ' εξοχήν κινδύνους, δηλ. τους πνευματικούς, διατρέχουν επιπλέον α) όσοι εξασκούν τη μαγεία και β) όσοι καταφεύγουν σε μάγους για βοήθεια και συμβουλές. Ας δούμε τις δύο αυτές περιπτώσεις, που συνι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 241 | Added by: marios | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Η ύπαρξη της μαγείας επιβεβαιώνεται από πραγματικά και ιστορικά δεδομένα. Το φαινόμενο είναι διαχρονικό και πανανθρώπινο, είναι φαινόμενο που υπήρχε προ του Χριστού και συναντάται σε κάθε κοινωνία. Όλες σχεδόν οι πρωτόγονες θρησκείες έχουν έντονα μαγικό χαρακτήρα. Στην αρχαία Ελλάδα η θέση του μάγου (μάντη) ήταν ιδιαίτερα τιμητική. Το ίδιο συνέβαινε και σε άλλους λαούς της αρχαιότητας. Η Καινή Διαθήκη αναφέρεται σε περιπτώσεις μάγων της εποχής, όπως ο Σίμων (Πράξ. 8,9-24), ο Ελύμας (Πράξ. 13,8), η «μαντευομένη» των Φιλίππων (Πράξ. 16, 16) κ.α. Η Παλαιά Διαθήκη μαρτυρεί σαφώς για την ευρεία διάδοση του φαινομένου (Εξοδ. 7, 10-12). Στον Μεσαίωνα είχε προσλάβει τεράστιες διαστάσεις στην Ευρώπη και αλλού. Ακόμη και σήμερα σε πρωτόγονες φυλές της Αφρικής ο μάγος του χωριού συγκεντρώνει στο πρόσωπό του όλες τις εξουσίες: είναι ο «ιερεύς», ο «πρόεδρος», ο «ιατρός», ο «δικαστής», ο άνθρωπος στον οποίο καταφεύγουν οι πάντες για τη «λύση» όλων των προβλημάτων τους. Ο μάγος αυτός ενδέχεται να είναι και ένα μικρό παιδί! Στην εποχή μας οι διαστάσεις της μαγείας μεταξύ των πολιτισμένων λαών πιστοποιούνται από την πληθώρα αναφορών για μάγους, μέντιουμ, μελλοντολόγους, αστρολόγους κ.λ.π. σε περιοδικά, εφημερίδες και μέσα ενημερώσεως (τηλεόραση), από τη συνεχώς αυξανόμενη εκδοτική παραγωγή αποκρυφιστικών βιβλίων, που έχει κατακλύσει την εκδοτική αγορά, και ιδιαίτερα από την ευρύτατη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων, όπως το διαδίκτυο (internet). Πρόκειται για ολόκληρο κύκλωμα αποκρυφισμού, ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 246 | Added by: marios | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Σε παλαιότερα τεύχη του εντύπου μας είχαμε αναφερθεί γενικά στο φαινόμενο του αποκρυφισμού και στις διάφορες μορφές του. Αποκρυφισμός είναι η πίστη σε απόκρυφες (=δαιμονικές) δυνάμεις και η χρήση απόκρυφων (=δαιμονικών) τεχνικών για την επαφή και προσέγγιση με αυτές τις δυνάμεις. Στις πιο ακραίες μορφές του ανήκουν και οι τεχνικές της λευκής και μαύρης μαγείας, με ευρύτατη εξάπλωση στην εποχή μας, παρά το γεγονός, ότι θεωρείται εποχή της τεχνολογίας και της επιστήμης. Λόγω ακριβώς της μεγάλης εξάπλωσης αυτών των τεχνικών, θεωρήσαμε σκόπιμο να αφιερώσουμε το τεύχος αυτό στο συγκεκριμένο πρόβλημα, απαντώντας σε ερωτήματα, όπως: Υπάρχουν μάγια στην εποχή μας; Τι δύναμη έχουν τα μάγια και μέχρι που εκτείνεται η επίδρασή τους; Υπάρχει καλή μαγεία εκτός από κακή; Σε τι διαφέρει η λευκή από τη μαύρη μαγεία; Τι συνέπειες έχει η ενασχόληση με τη μαγεία; Πως αντιμετωπίζει το φαινόμενο η Εκκλησία μας;
    Προκαταβολικά οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι, έναντι του φαινομένου, εμφανίζονται συνήθως (ακόμη και μεταξύ ανθρώπων της Εκκλησίας) δυο ακραίες, εντελώς εσφαλμένες και διαμετρικά αντίθετες μεταξύ τους τοποθετήσεις. Η πρώτη δεν αποδέχεται καν την ύπαρξη της μαγείας. Θεωρεί πως ό,τι εμφανίζεται ως μαγεία αποτελεί είτε απάτη (κάποιοι εξαπατούν και εκμεταλλεύονται συνανθρώπους τους μέσω τέτοιων «τεχνασμάτων»), είτε τύχη (δυσάρεστα περιστατικά η μορφές κακού, που εμφανίζονται ως αποτελέσματα μαγείας, θεωρούνται απλώς ως προϊόντα τύχης η εκλαμβάνονται ως συμπτώσεις). Κατά τη δεύτερη άποψη, ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 251 | Added by: marios | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Είναι ο άντρας της ζωής σου έχεις πάθει τρελό λαλά μαζί του από την πρώτη ημέρα

    (και έχουν περάσει μόλις 7 ημέρες άντε ένα μήνας) και επειδή ο έρωτας καμιά φοράοδηγεί σε ακρότητες, ιδού οι πέντε αθώες κινήσεις που θα κάνεις και θα φρικάρουν κάθε αρσενικό.

    1. Εμφανίζεσαι στο σπίτι του χωρίς προειδοποίηση:

    Μπορεί να μην απάντησε σε ένα μήνυμα που του έστειλες, μπορεί να μην πρόλαβε να σηκώσει το τηλέφωνο σε κάποια κλήση σου ή μπορεί να άκουσες περίεργους θορύβους όταν τον πήρες λες και δεν ήταν σπίτι. Έτσι, αποφασίζεις να πας στο σπίτι του, να χτυπήσεις το κουδούνι με το έτσι θέλω και να δεις τι συμβαίνει τελικά. Τα κακά μαντάτα μαθαίνονται γρήγορα. Σκέψου απλά πως μια τέτοια επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά μπορεί να θέλει να δηλώσει πως ζητά κάτι χαλαρό μαζί σου. Αντίθετα, η δική σου συμπεριφορά μπορεί να κριθεί ακόμα και ανισόρροπη.

    Το χειρότερο είναι να τον περιμένεις στο πλατύσκαλό του να επιστρέψει σπίτι του και να του βάλεις και τις φωνές που δεν απάντησε. Εκεί χάνεις και το δίκιο και τον αυτοσεβασμό σου.

    2. Κόβεις την μέθοδο αντισύλληψης χωρίς να του το πεις

    Μπορεί να του είπες πως παίρνεις το χάπι, μπορεί να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό αλλά το να ζητήσεις από μόνη σου να παίρνετε πιο χαλαρές προφυλάξεις, ειδικά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη γνωριμία σας, είναι ένα βήμα που μπορεί να οδηγήσει στον γκρεμό.

    Το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί το παλικάρι είναι πως θέλεις να τον τυλ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 232 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Τι έχει μεγαλύτερη σημασία στη ζωή;

    Η καριέρα, η οικογένεια, οι φίλοι, τα λεφτά ή μήπως το σεξ; Τρίσκεσαι στο σπίτι και ταυτόχρονα συμβαίνουν 5 πράγματα τη ίδια στιγμή. Το μωρό αρχίζει να κλαίει, κάποιος σε καλεί στο τηλέφωνο ενώ ταυτόχρονα χτυπά το κουδούνι της πόρτας....

    Σαν να μην έφταναν αυτά μόλις άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες βροχής κι εσύ έχεις τα ρούχα απλωμένα στο μπαλκόνι ενώ παράλληλα συνειδητοποιείς πως ξέχασες ανοιχτή τη βρύση στην κουζίνα και τα νερά ξεχειλίζουν από τον νεροχύτη. Είσαι πελαγωμένη και δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις αλλά ασυνείδητα αρχίζεις να διευθετείς ένα – ένα τα ζητήματα.

    * Θα πας στο μωρό που σου έχει σπάσει τα αυτιά με την τσιρίδα του;
    Η βρύση που ξεχειλίζει ή το μωρό σου; Ποιό μπορεί να περιμένει;

    * Θα απαντήσεις στο τηλέφωνο που δεν σταματά να χτυπά;

    * Θα ανοίξεις την πόρτα για να δεις ποιος είναι;

    * Θα μαζέψεις τα ρούχα που αρχίζουν να βρέχονται ή μήπως…

    Είσαι πελαγωμένη και δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις; Τι δείχνουν άραγε οι προτεραιότητες που βάζεις; Κάνε το τεστ για να το μάθεις!

    * Θα κλείσεις την βρύση πριν η κουζίνα σου μετατραπεί σε λίμνη;

    Κάνε το τεστ

    Ποιο από όλα τα παραπάνω είναι σημαντικότερο και με ποια σειρά πρέπει να τα κάνεις ώστε να τα διευθετήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

    Βήμα 1ο: Γράψε σε ένα χαρτί με σειρά προτεραιότητας τις κινήσεις σου από την πρώτη μέχρι την τε ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** | Views: 295 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)


    Category: Tv-Movies | Views: 329 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Ένα σκονάκι αριστούργημα έκαναν φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας.Έγραψαν τη λύση άσκησης σε τοίχο απέναντι από το κτίριο που έδιναν εξετάσεις!Μπορεί το σκονάκι στα πανεπιστήμια να έχει αναχθεί σε μια μορφή "τέχνης", ωστόσο το συγκεκριμένο ξεπερνά κάθε φαντασία....
    Στο ΤΕΙ Λάρισας φοιτητές έγραψαν τη λύση άσκησης, όχι σε χαρτάκια, όχι στο ταβάνι της αίθουσας ή σε μέρος του σώματός τους, αλλά σε ένα τοίχο!Σύμφωνα με το μπλογκ teilarissa.blogspot.com (απ' όπου και οι φωτογραφίες), το σκονάκι γράφτηκε στον μπροστινό τοίχο του κτιρίου Τουριστικών Επιχειρήσεων, ώστε να είναι ορατό από κτίριο, όπου διεξάγονταν οι εξετάσεις.Όπως αναφέρει το μπλογκ, το σκονάκι έγινε για το μάθημα Φυσική 2 του τμήματος Τεχνικών Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.Ευχόμαστε τουλάχιστον να έπεσε η άσκηση που περίμεναν οι φοιτητές. Μπορεί να μην διάβασαν πολύ, ωστόσο η φαντασία πρέπει να επιβραβεύεται!
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 271 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Δείτε κάποια ωραία κολπάκια που πιθανόν να μην ξέρατε, που θα σας βοηθήσουν
    να σερφάρετε στο internet πιο εύκολα, γρήγορα και ξεκούραστα!
    Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα κολπάκια για εύκολο και γρήγορο σερφάρισμα στο internet! ...

    1) Δεν χρειάζεται το http://

    Αν θέλετε να γράψετε μια διεύθυνση url στον τίτλο διευθύνσεων του browser σας, δεν χρειάζεται να πληκτρολογείτε το http:// , όπως επίσης δεν χρειάζεται και το www!
    Γράψτε απευθείας το site που θέλετε, πχ funtastikos.com

    2) Γρήγορη εναλλαγή μεταξύ πεδίων φόρμας

    Αν πρόκειται να συμπληρώσετε μία φόρμα online, αν συμπληρώσετε πχ το πρώτο πεδίο και θέλετε να πάτε στο δεύτερο, δε, χρειάζεται να πιάστε το ποντίκι και να πάτε "χειροκίνητα". Απλά, πατήστε το πλήκτρο TAB!

    Αν τώρα είσαστε στο δεύτερο πεδίο και θέλετε να πάτε ξανά στο πρώτο να διορθώσετε κάτι, απλά πατήστε SHIFT+TAB.

    Αν υπάρχει μία λίστα πχ με τις χώρες, απλά ξεκινήστε να πληκτρολογείτε το όνομα της χώρας, και θα επιλεχθεί επιτόπου, πχ:

    ...

    GEORGIA

    GHANA

    GREECE

    ...

    ξεκινήστε να πληκτρολογείτε G R E και θα επιλεχθεί το GREECE.

    Επίσης, δεν χρειάζεται να πατήσετε το κουμπί "Αποστολή", όταν θα έχετε τελειώσει το συμπλήρωμα της φόρμας, απλά πατήστε το πλήκτρο ENTER.

    3) Εκμεταλλευτείτε τις μηχανές αναζήτησης

    Οι μηχανές αναζήτησης είναι πολύ εξελιγμένες και σας δίνουν πολλά "εργαλεία" στην αναζήτησή σας ώστε να φιλτράρετε και να ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Διαδίκτυο | Views: 301 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Ο ουρανός (το διάστημα) είναι μαύρος, γιατί τον βλέπουμε μπλε;
    Του ηλίου το φως είναι άσπρο, γιατί το βλέπουμε κίτρινο; Τι συμβαίνει στο ηλιοβασίλεμα; Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ; Αυτό που συμβαίνει, είναι καθαρά ένα παιχνίδι με το φως, και πιο συγκεκριμένα...

    με το φάσμα του φωτός και την ατμόσφαιρα. Το φάσμα του φωτός αποτελείται από τα χρώματα που βλέπουμε στο ουράνιο τόξο. Το κάθε χρώμα έχει ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος.

    Ο ουρανός είναι μαύρος(κι όχι μπλε) και ο ήλιος παράγει άσπρο φως(κι όχι κίτρινο).

    Στη Γη, έχουμε την ατμόσφαιρα. Η ατμόσφαιρα σε γενικές γραμμές αποτελείται κατά 78% από αέριο άζωτο και 21% οξυγόνο.

    Σας τα αναφέρουμε τα προαναφερθέντα, ώστε να σας βοηθήσουν στην περαιτέρω κατανόηση.

    Γιατί ο ουρανός είναι γαλάζιος;

    Καθώς το φως εισέρχεται στην ατμόσφαιρα, κατά το "περπάτημά" του μέσα σε αυτήν, συμβαίνουν τα εξής:

    - τα περισσότερα μήκη κύματος του φάσματος του φωτός καταφέρνουν να τη διασχίσουν,

    - αυτά όμως με τα μεγαλύτερα μήκη κύματος(κόκκινο, πορτοκαλί,κίτρινο) επηρεάζονται λιγότερο από την ατμόσφαιρα,

    - αυτά με τα μικρότερα μήκη κύματος απορροφώνται από τα μόρια του αέρα (μπλε, κυανό),

    - κατά συνέπεια να παρεκκλίνουν της πορείας τους και να εκπέμπονται προς όλες τις κατευθύνσεις.

    Έτσι αυτό που συμβαίνει, είναι να γίνεται συνέχεια αυτό το πράγμα, και για να το πούμε απλά, να παίζουν συνέχεια μέσα στην ατ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 285 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    15.480 ψήφοι μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες που τρέχει ο διαγωνισμός. Και μια συντριπτική διαφορά 23,6% από το Νο2. Τα νούμερα επιβεβαιώνουν την πραγματικότητα. Ο λαός ψηφίζει Έλενα δαγκωτό. Εκείνη, όμως, τι λέει για όλα αυτά;...
    Category: Gossip από την Showbiz | Views: 301 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Δες τις σημερινές προβλέψεις για το ζώδιο σου...
    Κριός
    Με την παρουσία της Σελήνης αλλά και της Αφροδίτης στον 12ο νιώθετε πως περιτριγυρίζεστε από αγάπη, χωρίς ωστόσο να μπορέσετε να διακρίνετε από πού προέρχεται. Επαγγελματικά, η όρεξη για εργασία ίσως σκοντάψει επάνω σε κάποιες αναποδιές ή γενικότερα σε καθυστερήσεις άλλης φύσεως. Αισθηματικά, προτάσσοντας το καλό της σχέσης, κάνετε κινήσεις που βοηθούν στην καλύτερη ποιότητά της. Οι γεννημένοι του 1993 αρπάξτε τις ευκαιρίες από τα μαλλιά.

    Ταύρος
    Σήμερα, μπορείτε να βρείτε μέσα από φίλους την κατανόηση και την υποστήριξη που δεν είχατε από αλλού. Στα επαγγελματικά, πολλά πράγματα γίνονται, χωρίς καν να ιδρώνετε αλλά χρειάζεται από μεριάς σας να επιδείξετε προσοχή στο πως θα διαχειριστείτε ιδιοτροπίες κα συμπεριφορές τρίτων. Ο πλούσιος συναισθηματικός σας κόσμος νιώθει πως επιστεγάζεται μέσα σε μια ιδιαίτερη συναισθηματική σχέση. Οι γεννημένοι του 1988 διαφυλάξτε το προσωπικό σας συμφέρον.

    Δίδυμοι
    Επικοινωνιακά, σήμερα ίσως νιώσετε πως σας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να έρθετε σε επαφή με τους άλλους. Η κατάληψη πλανητών στο μεταβλητό σταυρό σας μπλοκάρει και σας δημιουργεί ένα αίσθημα ανασφάλειας. Στα επαγγελματικά, προσπαθήστε να επιβεβαιώσετε συμφωνίες, χωρίς παράλληλα να υπερβάλλετε στα χρονοδιαγράμματα. Αισθηματικά, στην παρούσα φάση , η σιωπή είναι χρυσός. Οι γεννημένοι του 1974 χρησιμοποιήστε περισσότερο τις δεξιότητες που έχετε.

    Καρκίνος
    Σε πολλά ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 302 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 237 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 299 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Με υπουργική απόφαση 117 μνημεία της Ελλάδας αξιοποιούνται διαφημιστικά με την Ακρόπολη

    είναι η μεγάλη σταρ και κάθε φωτογραφία της θα κοστίζει ακριβά. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραχωρούνται.......... για φωτογραφίσεις και κινηματογραφήσεις μόνο με το ανάλογο αντίτιμο. Έτσι η Ακρόπολη και άλλα μνημεία θα γίνονται για πρώτη φορά αντικείμενα εμπορικής εκμετάλλευσης.

    Όπως δημοσιεύει σήμερα Ο «Ελεύθερος Τύπος» με τη σύμφωνη γνώμη και του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) η Ακρόπολη και άλλοι κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι όπως η Κνωσός, η Φαιστός και η Λίνδος θα «ενοικιάζονται» για διαφημιστικούς σκοπούς.

    Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση στην περίπτωση του Ιερού Βράχου και των μνημείων που βρίσκονται στις πλαγιές του το τέλος φωτογράφησης για εμπορικούς και διαφημιστικούς σκοπούς με την παρεμβολή προσώπων θα ορίζεται στα 1.000 ευρώ. Για την κινηματογράφηση ή την παραγωγή οπτικοακουστικού έργου, με παρεμβολή προσώπων, το κόστος θα φτάνει τα 1.600 ευρώ ανά ημέρα και χώρο γυρισμάτων.

    Για τη χρήση φωτογραφιών σε κάρτες, αφίσες και μαγνήτες η τιμή θα διαμορφώνεται στα 300 ευρώ, ενώ για εξώφυλλα cd και dvd η τιμή είναι 500 και 300 ευρώ αντίστοιχα.
    Category: Ελλάδα | Views: 268 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα

    , οι Έλληνες δείχνουν πλέον να εμπιστεύονται τις ΑΠΕ και εκεί επενδύουν. Το είδος της ενέργειας που σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση είναι η αιολική ενέργεια, μετά τα φωτοβολταϊκά, στη συνέχεια τα μικρού μεγέθους υδροηλεκτρικά, και τέλος η βιομάζα.

    Ακόμη βέβαια υπάρχουν μορφές ενέργειας που δεν έχουν γίνει επενδύσεις σε αυτές όπως τα ηλιοθερμικά, τα υβριδικά, και η γεωθερμία. Στο μέλλον όμως ίσως αρχίσουν να γίνονται επενδύσεις και σε αυτές τις μορφές ενέργειας.Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι και το Σεπτέμβρη του 2011 οι ΑΠΕ, σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, σημείωσαν συνολική αύξηση που υπολογίζεται κοντά στο 30%!

    Έτσι γίνεται φανερό ότι οι επενδυτικοί στόχοι για τις ΑΠΕ που υπάρχουν μέχρι το 2020 θα πραγματοποιηθούν πολύ πιο πριν και αυτό ισχύει κυρίως για τα φωτοβολταϊκά .
    Category: Ελλάδα | Views: 295 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Ν' άκουγε ο Θεός τον κόρακα, όλοι οι γάιδαροι θα ψοφούσαν. (Αρκαδία)..

    Ν' απλώνεις τα πόδια σου όσο φτάνει το στρώμα σου.

    Να 'καναν οι μύγες μέλι, τρεις οκάδες στον παρά.

    Να ζήσει όποιος μ' έβρισε, να σκάσει όποιος μου το 'πε.

    Να καβούρους, δώσ' μου αλεύρι.

    Να λιλί, δώσ' μου τσιτσί.

    Να λείπει το βύσσινο!

    Να μένει το βύσσινο!

    Νάμουν το Μάη γάϊδαρος, τον Αύγουστο κριάρι, όλους τους μήνες κόκκορας και γάτος το Γενάρη

    Να ξαναγενόμουν νύφη, θα 'ξερα να προσκυνήσω.

    Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι.

    Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι.

    Να σηκωθεί ο άνθρωπος να κάτσει ο γάιδαρος.

    Να σωπάσει ο άνθρωπος να μιλήσει το γαϊδούρι.

    Να 'ταν τα Φώτα βροχερά και η Λαμπρή βροχάτη.

    Νά 'ταν η ζήλεια ψώρα θα ξυνόταν όλη η χώρα!

    Νά 'ταν η ζήλεια ψώρα, θα γέμιζ' όλ' η χώρα.

    Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει.

    Να 'χα πουτάνας ριζικό και ακαμάτρας μοίρα. (Αρκαδία)

    Να 'χαμε τραχανά και λάδι, να μας έδινε η γειτόνισα τον τέτζερη.

    Να 'χαν οι κουρούνες γνώση, να μας δάνειζαν καμπόση.

    Νηστεύει ο δούλος του Θεού, γιατί ψωμί δεν έχει.

    Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει.

    Νιός ήμουν και γέρασα.

    Ήμουνα νιός και γέρασα.

    Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν.

    Να ξεπλύνεις τις αμαρτί ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 324 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 211 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Οι δύο Γάλλοι καθηγητές φιλοσοφίας, Thierry Formet και Martin Steffens

    , δημοσιεύουν ένα κοινό κείμενο στην εφημερίδα Le Figaro, που διαπνέεται ιδιαίτερα από φιλελληνικό πνεύμα, κάνοντας λόγο για χρέος 2.500 χρόνων της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα.

    Μιλάμε διαρκώς για το ελληνικό χρέος, χωρίς καν να επισημαίνουμε ότι η Ευρώπη είναι αυτή που, εδώ και 2.500 χρόνια έχει ένα χρέος προς την Ελλάδα.
    Οι δύο καθηγητές θυμίζουν ότι η χώρα μας έβαλε τα θεμέλεια της Ευρώπης και αναρωτιούνται πώς γίνεται η Ελλάδα να απειλείται από τις τράπεζες, επικρίνοντας παράλληλα τη στάση αδιαφορίας προς τη χωρα μας των Ευρωπαίων εταίρων μας.

    -Ευρώπη δεν είναι το όνομα μιας πριγκίπισσας της Φοινίκης;
    -Οι ακαδημίες δεν έγιναν στη μνήμη του πρώτου μεγάλου θεσμού της γνώσης που ιδρύθηκε από τον Πλάτωνα στον κήπο του Ακάδημου, στην Αθήνα;
    - Τα Ιδρύματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν φέρουν το όνομα που δόθηκε από τον Αριστοτέλη στη σχολή του, το Λύκειο;
    - Τα παιδιά μας δεν μαθαίνουν ακόμη και σήμερα τη γεωμετρία από τα θεωρήματα του Θαλή και του Πυθαγόρα;
    - Ο γιατρός δεν πρέπει να δώσει τον όρο του Ιπποκράτη;
    - Τέχνη, λογοτεχνία, μυθολογία, τεχνικές κάθε είδους...

    Ο κατάλογος αυτών που οφείλουμε στην Ελλάδα είναι μακρύς"
    Γράφουν οι δύο καθηγητές, ενώ τονίζουν ότι:

    "από τη στιγμή που οι τράπεζες απειλούν τη ζωή όλων, γίνονται εχθρός του λαού" και καταλήγουν:
    "αυτό που απαιτεί από μας σήμ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 234 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 322 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    To ότι τα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, όπως είναι το Facebook και το
    Twitter είναι τόπος φλέρτ το γνωρίζαμε.Ότι είναι τόπος απιστίας το υποπτευόμασταν, αλλά πλέον είμαστε σίγουροι…Οι ερευνητές ζήτησαν από πάνω από 5.000 χρήστες μιας ιστοσελίδας διαδικτυακών συνοικεσίων να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά ...

    με τη διαδικτυακή απιστία.

    Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πάνω από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων ομολόγησαν ότι είχαν απιστήσει διαδικτυακά, ενώ πάνω από τα τρία τέταρτα ότι είχαν απιστήσει στην πραγματική ζωή.

    Επίσης, πάνω από το 66% είπαν ότι κατέληξαν στο κρεβάτι με κάποιον που γνώρισαν στο ίντερνετ, ποσοστό που ανέβηκε στο 83% στην περίπτωση των γυναικών!

    Οι ψυχολόγοι από την πλευρά τους θεωρούν πως η διαδικτυακή απιστία είναι απόλυτα φυσιολογική. Άλλωστε το facebook και όλα τα sites κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι παρά μια μικρογραφία του αληθινού κόσμου.
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 231 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Σας πήρε τηλέφωνο, αυτή τη φορά το προλάβατε, μιλήσατε τα
    είπατε συνεννοηθήκατε και κανονίσατε το πρώτο σας ραντεβού...

    Μπορεί το μελαχρινό αγόρι να ισχυρίζεται πως είστε πολύ ενδιαφέρουσα παίζοντας ταυτόχρονα με τις μπούκλες του, αλλά καλά θα κάνετε για μια φορά να αφήσετε στην άκρη τα γαλλικά σας και να πιάσετε μία άλλη γλώσσα, αυτή του σώματος.

    Παρατηρήστε αυτό το κορμί χέλι που κάθεται απέναντί σας στη μπάρα του νυχτερινού μαγαζιού, πιείτε κομψά γουλιά γουλιά το κρασί σας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

    Εάν το αγόρι χασμουριέται, κάθεται με σταυρωμένα χέρια ή πόδια και δείχνει αμήχανος, τότε μάλλον δεν είναι για πολλά χιλιόμετρα. Εάν δε φταίει το χθεσινό ξενύχτι, η κακή στάση σώματος και η ο ανάδρομος Ερμής, τότε ο λεγάμενος βαριέται και απλά δεν έχει τόση οικειότητα μαζί σας για να σας το πει. Πείτε καληνύχτα και φύγετε με ελαφρά πηδηματάκια.

    Εάν το μελανούρι που σας αρέσει σας κοιτάει στα μάτια, χαμογελάει και γέρνει προς το μέρος σας όταν μιλάτε, τότε είμαστε σε καλό δρόμο. Μάλλον αυτό το φλερτ δεν είναι μονόπλευρο, όλα δείχνουν πως προσπαθεί να σας γνωρίσει καλύτερα και προφανώς απολαμβάνει την παρέα σας. Συνεχίστε και όλα θα πάνε καλά αρκεί να μη μεθύσετε και σας στείλει σπίτι με εισιτήριο χωρίς επιστροφή.
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 257 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, στην Ιταλία το 15% των συμβάσεων ορισμένου χρόνου...

    στις επιχειρήσεις περιλαμβάνετε η υπογραφή μιας δήλωσης παραίτησης, ειδικά των γυναικών εάν μείνουν έγκυες.

    Στην απόλυση δεν γίνεται καμία αναφορά στην κυοφορία: οι υπεύθυνοι προσωπικού βγάζουν από το συρτάρι την επιστολή παραίτησης που η εργαζόμενη αναγκάσθηκε να υπογράψει την στιγμή της πρόσληψης, με γενική αναφορά σε "προσωπικούς λόγους" και προσθέτουν την ημερομηνία κατά βούληση.

    Η Ρεπούμπλικα αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον 800.000 γυναίκες που γεννήθηκαν από το 1973 και μετά κατήγγειλαν στο Ιταλικό Στατιστικό Ινστιτούτο (Istat) ότι υποχρεώθηκαν να παραιτηθούν πριν από ή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης τους.

    Μια άλλη αιτία συγκαλυμμένης απόλυσης είναι η πάροδος της πρώτης τριετίας απασχόλησης του εργαζόμενου, κατά την οποία βάσει νόμου τα ένσημα δεν βαραίνουν τον εργοδότη, αλλά το ιταλικό ίδρυμα κοινωνικών ασφαλίσεων.

    Όπως υπογραμμίζουν συνδικάτα, στο 80% των περιπτώσεων η συγκεκριμένη παράνομη συμπεριφορά των επιχειρήσεων μένει σχεδόν πάντα ατιμώρητη.

    Τα θύματα της συμπεριφοράς αυτής είναι σε ποσοστό 40% άνδρες και 60% γυναίκες.

    Το μεγαλύτερο ιταλικό συνδικάτο συμβουλεύει τους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου που αναγκάζονται να υπογράψουν "προκαταβολική παραίτηση" να στέλνουν την ίδια ημέρα συστημένη επιστολή στην συνδικαλιστική οργάνωση τους καταγγέλλοντας το γεγονός.
    Category: Ελλάδα | Views: 238 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 194 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Όταν η ψυχική δύναμη νικάει κάθε δυσκολία...

    Τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και τα εμπόδια στην καριέρα τους πραγματεύεται ριάλιτι στις Ηνωμένες Πολιτείες με την ονομασία «Push Girls».

    Πρωταγωνίστριες θα είναι τέσσερις γυναίκες που είχαν την ατυχία να καθηλωθούν σε αναπηρικό καροτσάκι. Οι πανέμορφες και γεμάτες αυτοπεποίθηση, γυναίκες έμειναν ανάπηρες μετά από τροχαία δυστυχήματα ή ασθένειες και έπρεπε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της νέας τους πραγματικότητας.

    Το ριάλιτι θα ολοκληρωθεί σε 14 επεισόδια και οι ίδιες λένε πως δέχτηκαν να λάβουν μέρος για να σπάσουν τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, καθώς όπως διαπίστωσαν, η αναπηρία τους είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα.


    Η 36χρονη Angela Rockwood ήταν ηθοποιός και μάλιστα συμμετείχε στην ταινία «The Fast and the Furious», όταν το 2001 έμεινε παράλυτη εξαιτίας ενός αυτοκινητιστικού δυστυχήματος.

    «Οι περισσότεροι άνθρωποι θα εγκατέλειπαν μετά από ένα τέτοιο ατύχημα. Αλλά και οι τέσσερις επιλέξαμε το θρίαμβο και όχι την τραγωδία», λέει ηTiphany Adams, μοντέλο 28 ετών.

    Η 42χρονη Auti Angel ήταν επιτυχημένη χορεύτρια hip-hop και έχασε την ευκαιρία να υπογράψει συμβόλαιο με γυναικείο λάτιν συγκρότημα, όταν το 1992 έπειτα από ατύχημα αναγκάστηκε να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι.

    Την τετράδα των «Push G ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 237 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Μια πραγματικά συγκινητική φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Facebook συγκεντρώνοντας εκατοντάδες..
    .

    likes και shares αποδεικνύοντας πόσο μεγάλη είναι η δύναμη της αγάπης.

    Η φωτογραφία δείχνει έναν άστεγο, καθισμένο στο πεζοδρόμιο και στην αγκαλιά του ένας σκυλάκος που κοιμάται. Ο άστεγος μάλιστα τον έχει κάτω που την κουβέρτα για να μην κρυώνει. Πρόκειται για μια από τις φωτογραφίες στις οποίες η εικόνα έχει τόση δύναμη ώστε τα λόγια να φαίνονται περιττά.

    Ο ένας ζει για τον άλλον και αντιμετωπίζουν μαζί την ίδια κατάσταση, ότι δεν έχουν στέγη και αναγκάζονται να κοιμούνται στο δρόμο. Και μοιράζονται μια ξεχωριστή αγκαλιά.
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 245 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    “Το όνομα μου είναι xxx και ζω στον δρόμο του κέντρου της πόλης.
    Πριν λίγο καιρό είχα και εγώ ένα πιάτο φαγητό και ένα σπίτι. Δεν ήταν πολύ ζεστό μα τα κατάφερνα. Ήθελα μονάχα ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μου και πλέον δεν το έχω.

    Ο κόσμος περνάει από δίπλα μου μα δεν ενδιαφέρεται για την ύπαρξη μου. Όλα είναι καλά εφόσον δεν βρίσκονται εκείνοι στον δρόμο. Πολλές φορές κάποιες κυρίες πετάνε φαγητό στους υπόλοιπους σκύλους, εμένα όμως καμιά τους δεν μου πετάει ούτε ένα ξεροκόμματο.
    Η διαφορά μου είναι πως ενώ είμαι και εγώ ένας αδέσποτος σκύλος, έχω μονάχα δυο πόδια…

    Κάποιοι με λένε άνθρωπο, μα σας διαβεβαιώ πως δεν έχω καμία απολύτως διαφορά από τον αδέσποτο τετράποδο σκύλο που κοιμόμαστε παρέα τις νύχτες κάτω από τον ίδιο ουρανό. Τα δυο μου πόδια όμως τις εμποδίζουν να με κοιτάξουν και έτσι καμιά φορά ζηλεύω τον τετράποδο καλό μου φίλο. Τουλάχιστον τη δική του ύπαρξη κάποιοι λίγοι και καλοί την προσέχουν, εμένα τα δύο μου ποδαράκια με κάνουν αόρατο.

    Κάποιους άλλους από τους φίλους μου μερικές κυρίες τους έβαλαν στο σπίτι τους με σκοπό να τους βρουν κάποιο μέρος να μείνουν στη συνέχεια. Εμένα κανείς δεν με βάζει στο σπίτι του, έστω για να κοιμηθώ σε ένα ζεστό πάτωμα για μονάχα μία πολύ παγωμένη νύχτα του χρόνου. Ίσως φταίει που είμαι πολύ βρώμικος, ή ίσως απλώς να φταίει και πάλι που έχω μονάχα δυο πόδια.

    Δε θέλω να νομίσετε πως δεν χαίρομαι για τους φίλους μου. Χαίρομαι, γιατί έχω δει πολλά φιλαράκια μου να ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 281 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Προσπάθεια για διοργάνωση χοροεσπερίδας χωρίς αλκοόλ έκανε το 1ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου

    , αφού ο Σύλλογος και το 15μελές συμφώνησαν με τη θέση της Ένωσης Γονέων να μην καταναλώσουν αλκοόλ όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι γονείς.

    Ωστόσο...

    φάνηκε ότι κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι μπορεί να υπάρξει διασκέδαση χωρίς οινοπνευματώδη ποτά και μάλιστα σε μια μαθητική εκδήλωση, έτσι στη διάρκεια της χοροεσπερίδας το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων ήρθε αντιμέτωπο με ενήλικες που κέρναγαν τα παιδιά αλκοόλ και μάλιστα όταν τους έγινε παρατήρηση κάποιοι αποχώρησαν – παίρνοντας και τα χρήματά τους πίσω - διότι όπως είπαν δεν είχαν ενημερωθεί ότι απαγορευόταν η κατανάλωση αλκοόλ.

    Παράλληλα κρυφά έπιναν ποτά, σύμφωνα με το Σύλλογο και 2-3 παρέες παιδιών. Η χοροεσπερίδα είχε «άδοξο» τέλος, ωστόσο αποτελεί αφορμή για προβληματισμό, κυρίως για το παράδειγμα που δίνουν οι γονείς στα παιδιά.

    Το Δ.Σ. του Συλλόγου περιγράφει γλαφυρότατα τα όσα συνέβησαν εκείνη τη βραδιά:

    «Την Παρασκευή 20/01/2012, στο κέντρο ΜΕΓΑΡΟ πραγματοποιήθηκε η χοροεσπερίδα του Σχολείου μας. Ήταν μια χοροεσπερίδα διαφορετική από τις άλλες.

    Ο Σύλλογός μας και το 15μελές του Σχολείου, συμφωνώντας και με τη θέση της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ που διατυπώθηκε σε συνάντηση των μελών της στις 28-11-2011, είχε αποφασίσει η χοροεσπερίδα να γίνει χωρίς αλκοόλ όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους ενήλικες!

    Ήταν μια προσπάθεια για να δείξουμε ότι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 236 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Από την ιδέα της αυτοκτονίας διακατέχεται ένα... πολύ υψηλό
    ποσοστό ατόμων που πάσχουν από τη διαταραχή της κατά φαντασίαν ασχήμιας ή από τη διαταραχή σωματικής δυσμορφίας, όπως ονομάζεται επιστημονικά.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, σε δείγμα 30.000 ατόμων, το 93% των γυναικών και το 82% των ανδρών νοιάζονται για την εμφάνισή τους, ενώ ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 0,8% ως 2,2% του γενικού πληθυσμού εκδηλώνει την κλινικά ακραία μορφή. Από τους ασθενείς αυτούς, ένα ποσοστό τουλάχιστον 80% αναφέρει αυτοκτονικό ιδεασμό (δηλ. έχει την ιδέα της αυτοκτονίας), το 24-28% έχει κάνει απόπειρες αυτοκτονίας και το 0,3% αυτοκτονεί. Τα παραπάνω στοιχεία, που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών, το οποίο πραγματοποιήθηκε, πρόσφατα, στη Θεσσαλονίκη, χαρακτηρίστηκαν «ιδιαίτερα ανησυχητικά». Τα συμπτώματα της διαταραχής σωματικής δυσμορφίας Η διαταραχή σωματικής δυσμορφίας χαρακτηρίζεται από μια έντονη ενασχόληση με ένα ανύπαρκτο ή έλασσον σωματικό μειονέκτημα, που οδηγεί σε σημαντικού βαθμού δυσφορία και δυσλειτουργικότητα. «Η διαταραχή σωματικής δυσμορφίας έχει ως κεντρικό σύμπτωμα την έντονη ενασχόληση του ασθενούς με ένα υποτιθέμενο σωματικό ελάττωμα. Το "ελάττωμα" αυτό μπορεί να είναι μικρό αλλά παρατηρήσιμο ή να αποτελεί μία μόλις υποσημαινόμενη ανατομική διαφοροποίηση από το μέσο όρο, την οποία μόνο ο ασθενής αντιλαμβάνεται και αξιολογεί ως μειονέκτημα» ανέφερε ο λέκτορας της Β’ Ψυχιατρικής ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 258 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Η ψυχολόγος και σύμβουλος σχέσεων Έφη Κεραμιδά δίνει συμβουλές για ένα από
    τα πιο συχνά και ψυχοφθόρα...

    προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

    Μόλις χωρίσατε και είναι ο πόνος αβάσταχτος; Κρύβετε τις φωτογραφίες τους και πετάτε τα ρούχα τους; Προσπαθείτε να μην μιλάτε γι' αυτούς και να μην συχνάζετε στα ίδια μέρη που πηγαίνατε; Έτσι πιστεύετε ότι θα ξεπεράσετε τον χωρισμό; Λάθος!

    Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσετε έναν χωρισμό είναι να το πενθήσετε! Μόνο έτσι θα καταφέρετε να προχωρήσετε μπροστά στην ζωή σας χωρίς το βάρος του παρελθόντος!

    Κάθε χωρισμός είναι και μία απώλεια, ακόμα και αν εσείς έχετε επιλέξει να χωρίσετε. Οι καθημερινές συνήθειες αλλάζουν και πρέπει να βρεθούν καινούργιοι τρόποι για να καλυφθεί το κενό που νιώθετε. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρετε είναι να μιλάτε γι' αυτό και να εκφράζετε τα συναισθήματα σας. Πολλές φορές ενώ θέλουμε να εκφραστούμε, κρατιόμαστε γιατί φοβόμαστε είτε ότι θα ζαλίσουμε τους άλλους με το να τους μιλήσουμε για τον χωρισμό μας, είτε γιατί το παίζουμε δυνατοί. Κατ' αρχήν οι φίλοι είναι για τα δύσκολα. Αν πραγματικά σας αγαπούν, θα καταλάβουν την δύσκολη θέση σας και θα σας συμπαρασταθούν, ακόμα και αν έχουν ακούσει την ίδια ιστορία 100 φορές. Κατά δεύτερον και οι δυνατοί άνθρωποι λυγίζουν... εσείς δεν είναι δυνατόν να είστε η εξαίρεση.

    Εκφραστείτε λοιπόν ελεύθερα, κλάψτε, φωνάξτε, πονέστε και βιώστε τον χωρισμό με όλο σας το είναι. Όσο περνάει ο και ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 225 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εγκλεισμού τους...

    Περίπου 3.000 κρατούμενοι πραγματοποιούν απεργία πείνας στις φυλακές του
    Κιργιστάν, 640 εκ των οποίων έχουν ράψει τα χείλη τους για να
    διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες εγκλεισμού τους, ανακοίνωσε σήμερα ο
    συνήγορος του πολίτη του Κιργιστάν Τουρσουνμπέκ Ακούν.

    «Διαμαρτύρονται ότι υφίστανται κακομεταχείριση από τους δεσμοφύλακες και
    ότι παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και ζητούν καλύτερες
    υλικές συνθήκες», εξήγησε ο μεσολαβητής.

    Οι αρχές του Κιργιστάν δήλωσαν από την πλευρά τους ότι αυτή η εξέγερση
    των κρατουμένων ενορχηστρώθηκε από το οργανωμένο έγκλημα μετά την έναρξη
    στις 16 Ιανουαρίου μιας «επιχείρησης καθαρά χέρια» στις φυλακές του
    Κιργιστάν, μετά το φόνο ενός αρχηγού της μαφίας.

    «Αυτοί που πραγματοποιούν απεργία πείνας είναι δυσαρεστημένοι επειδή η
    κυβέρνηση δεν αντιδρά στη δράση τους την οποία ονόμασαν "Αν είσαι με τον
    λαό, ράψε το στόμα, αν είσαι με το μέλλον, ράψε το στόμα!"», εξήγησε
    ένας εκπρόσωπος των σωφρονιστικών υπηρεσιών του Κιργιστάν.

    Η εξέγερση των κρατουμένων άρχισε, μετά το φόνο ενός αρχηγού της μαφίας
    στη φυλακή, με εντολή κάποιου από τους υπαρχηγούς του. Μετά το φόνο, οι
    σωφρονιστικές υπηρεσίες έβαλαν τέλος στα προνόμια που είχαν οι μαφιόζοι
    κρατούμενοι.
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 279 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 335 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 313 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Σε δύο ερωτευμένα παιδιά, που σκόπευαν να κλεφτούν για να ζήσουν τον έρωτά τους μακριά από τις οικογένειές τους που αντιδρούσαν στον ...
    δεσμό τους, ανήκουν τα δύο πτώματα που είχαν βρεθεί πεταμένα και σε προχωρημένη σήψη σε ρέμα, σε αγροτική περιοχή του χωριού Ανάληψη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

    Πρόκειται για ένα 16χρονο αγόρι πομακικής καταγωγής από την Ξάνθη και ένα 17χρονο κορίτσι από τη Βόρεια Ηπειρο, τα οποία διέμεναν τα τελευταία χρόνια με τις οικογένειές τους στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης. Και τα δύο θύματα προέρχονταν από οικογένειες ρακοσυλλεκτών και τα σπίτια τους βρίσκονταν σε πολύ κοντινή απόσταση.

    Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο νέοι είχαν ερωτευτεί παράφορα, αλλά τον δεσμό τους δεν φαίνεται να είχαν πάρει με καλό μάτι οι οικογένειές τους. Πριν από περίπου ένα μήνα, στις 26 Δεκεμβρίου, οι γονείς είχαν πάει στο Τμήμα Ασφαλείας και είχαν δηλώσει την εξαφάνισή τους.

    Ολοι πίστευαν ότι το ζευγάρι είχε κάνει πράξη τις απειλές του και είχε κλεφτεί. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τα δύο νέα παιδιά είχαν δολοφονηθεί άγρια και ότι τα άψυχα κορμιά τους είχαν πεταχτεί σε ρέμα και είχαν γίνει βορά στο στόμα αδέσποτων ζώων.

    Οι δύο σοροί είχαν εντοπιστεί τυχαία από περαστικό, ο οποίος είχε ενημερώσει και τις διωκτικές αρχές. Ο ιατροδικαστής που έφτασε στο σημείο διαπίστωσε ότι τα παιδιά είχαν χτυπηθεί στο κεφάλι και το στήθος με βαρύ αντικείμενο, πιθανόν κάποιο σκαπτικό εργαλείο ή τσεκούρι, ενώ το σώμ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 247 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 236 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Πρώτα ήρθε το φαινόμενο του Facebook στο διαδίκτυο. Μετά ήρθε η ταινία «The Social Network»

    . Τώρα έρχεται και το νυχτερινό κλαμπ! Που να το φανταζόταν ο Mark Zuckenberg ότι η ιδέα του θα έβρισκε «στέγη» σε μια...

    απομακρυσμένη περιοχή της Βραζιλίας ως club διασκέδασης!
    Πρόκειται για ένα ανεπίσημο κλαμπ με το όνομα Facebook, ένα επιχειρηματικό βήμα του 30χρονου Humbert Camacho από την πόλη Epitaciolândia, στα σύνορα Βραζιλίας – Βολιβίας. «Το concept του Facebook έχει να κάνει με τη φιλία, την ανταλλαγή ιδεών, τα πάρτι, τις περιπέτειες και τις φωτογραφίες. Έτσι θέλαμε να φτιάξουμε ένα club με αυτές ακριβώς τις βάσεις, όπου οι παρέες θα μπορούν να διασκεδάζουν, να χαλαρώνουν και να μοιράζονται εμπειρίες», ανέφερε ο ιδιοκτήτης στην Guardian.

    «Ήθελα εδώ και καιρό να ανοίξω ένα κλαπμ διασκέδασης και προσπαθούσα να βρω ένα trendy όνομα. Και σκεφτήκαμε το «Facebook». Όλοι μιλάνε για το Facebook», πρόσθεσε.
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 212 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 256 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Μια γυναίκα και ένας άντρας πήγαν να αγοράσουν έναν κοκόρα...

    Η γυναίκα ρωτάει τον πωλητή.Πόσο κοστίζει αυτός ο κοκόρας?

    600 ευρω απαντάει ο αυτός.

    Μα γιατί τόσο ακριβώς ρωτάει η γυναίκα.

    Πωλητής «Ξέρετε τι κάνει αυτός ο κοκόρας?»

    Γυναίκα «Τι?»

    Πωλητής «Αυτός ο κόκορας πηδάει 10 φορές την ημέρα!!!»

    Γυναίκα «Αυτά να τα ακούνε μερικοί μερικοί!(απευθυνόμενη στον άντρα της)»

    Αντρας «Να ρωτήσω και εγω κάτι?»

    Πωλητής «Ναι φυσικά οτι θέλετε.»

    Αντρας «Αυτός ο κόκορας την ίδια γυναίκα πηδάει 10 φορές τη μέρα??»

    Πωλητής «Οχι βέβαια,δέκα διαφορετικές.»

    Αντρας «Αύτα να τα ακούνε μερικές μερικές!!!»
    Category: ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** | Views: 269 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    [video]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=IOaSa-1jQXU[video]
    Category: Μουσικά Νέα | Views: 241 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 258 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 264 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Ήταν ένα ζευγάρι στον ζωολογικό κήπο και πάνε στους ελέφαντες:

    Ρωτά η Γεωργία τον ξεναγό:

    - Πόσο διαρκεί η...

    σεξουαλική πράξη του ελέφαντα;

    - 40 λεπτά, λέει ο ξεναγός.

    - Το ακούς Αντωνάκη; ρωτάει η Γεωργία τον άντρα της.

    Και στα υπόλοιπα ζώα η γυναίκα κάνει την ίδια ερώτηση και ο ξεναγός απαντούσε συνέχεια, 2 ώρες, 1 ώρα, 3 ώρες.

    Φτάνουν και στα ελάφια:

    - Και πόσο διαρκεί η σεξουαλική πράξη στα ελάφια;

    - 20 δευτερόλεπτα, λέει ο ξεναγός.

    - Το ακούς Γεωργία; λέει ο Αντωνάκης.

    - Τα κέρατα τα βλέπεις, Αντωνάκη;
    Category: ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** | Views: 306 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Γυρνάει ο κυρ Μήτσος σπίτι του από το γιατρό

    , που πήγε να ακούσει τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκανε η γυναίκα του...

    -Ήρθες Μήτσο μου; Τι είπε ο γιατρός

    -Ρε συ Γιούλα, θυμάσαι εκείνη τη γκόμενα που είχε ο γιος μας ο Παντελής στο Λύκειο;........

    -Τι λες ρε Μήτσο; Ποια γκόμενα; Τι είπε ο γιατρός;

    -Εκείνη την ψηλιά εννοώ, την πολύ αδύνατη...

    -Τι να θυμάμαι τώρα, άστα αυτά και πες τι σου πε ο γιατρός!

    -Μωρέ τη μελαχρινή λέω, με τις κοτσίδες!

    -Μα πες μου επιτέλους τι σου είπε ο γιατρός!

    -Εκείνη που η μάνα της ήταν από την Αίγυπτο.

    -Α! Την Κατερίνα λες!

    -Ναι, ναι, αυτή να! Θυμάσαι ρε Γιούλα τι ζώδιο ήτανε;

    -Καρκίνος.

    -Α μπράβο. Αυτό ακριβώς μου είπε και ο γιατρός.
    Category: ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** | Views: 273 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 279 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Στο κρεβάτι θα είναι...ταύρος."
    Αγγελία αναζήτησης συντρόφου

    Εύπορη, μοναχική κυρία δημοσιεύει αγγελία ζητώντας σύντροφο:

    "Κυρία σεβαστής ηλικίας με αμύθητα πλούτη (κινητά, ακίνητα, καταθέσεις κλπ) ζητά κύριο να τη συντροφέψει στο υπόλοιπο της ζωής της ο οποίος θα τηρεί τις εξής 3 προϋποθέσεις...

    1. Δε θα την εγκαταλείψει ποτέ,

    2. Δε θα την χτυπήσει ποτέ,

    3. Στο κρεβάτι θα είναι...ταύρος."

    Η αγγελία δημοσιεύεται, η κυρία περιμένει 1 εβδομάδα, 1 μήνα, 1εξάμηνο, 1 χρόνο....
    Έχει πια απελπιστεί: "Τι να τα κάνω τα πλούτη όταν δεν έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου! Θα με φάει η μαύρη μοναξιά!".

    Κι ενώ η κυρία μοιρολογεί χτυπάει το κουδούνι της πόρτας. Η κυρία ακούει το κουδούνι και τρέχει να ...ανοίξει. Έκπληκτη αντικρίζει έναν κύριο σε αναπηρικό καρότσι χωρίς χέρια και πόδια.

    - "Γεια σας", λέει ο κύριος. "Ήρθα για την αγγελία!!".

    Η κυρία μένει έκπληκτη αλλά προσπαθεί να φανεί ψύχραιμη.

    - "Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά υπήρχαν και κάποιες προϋποθέσεις".

    - "Το γνωρίζω"

    - "Ναι, αλλά χωρίς να θέλω να σας προσβάλω, εσείς δεν έχετε πόδια"

    - "Άρα δεν πρόκειται να φύγω ποτέ μακριά σας"

    - "Ε, ναι....Ίσως έχετε δίκιο αλλά και πάλι χωρίς να θέλω να σας στενοχωρήσω εσείς δεν έχετε και χέρια..."

    - "Άρα δεν πρόκειται ποτέ να σας χτυπήσω!"

    -"Ίσως έχετε και πάλι δίκιο αλλά δεν ξέρω αν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** | Views: 227 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 320 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν μέσα στο 2012

    Οι ποδοσφαιριστές που ακολουθούν έχουν τη δυνατότητα να κλέψουν φέτος τη παράσταση και να καθιερωθούν ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

    Ορισμένοι αγωνίζονται ήδη στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου και απλά περιμένουμε να μας μαγέψουν με τις ικανότητές τους. Άλλοι, έχουν κλέψει τις εντυπώσεις των μεγάλων συλλόγων και εμείς ανυπομονούμε να τους δούμε να αγωνίζονται σε υψηλότερο επίπεδο.

    Όπως και να 'χει, πρόκειται τα ταλέντα της εποχής μας και τους «αστέρες» του μέλλοντος.

    Ρομέλου Λουκάκου

    Ο 21χρονος Βέλγος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την ομάδα της Τσέλσι ως το μεγαλύτερο ανερχόμενο ταλέντο του συλλόγου. Ο Λουκάκου δεν κατάφερε να καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα και μέτρα ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Ωστόσο, ο προπονητής του πιστεύει οτι πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να χαράξει το όνομα του στη λίστα των καλύτερων επιθετικών. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως τον επόμενο Ντιντιέ Ντρογμπά της Τσέλσι.

    Τέο Γουόλκοτ

    Ο 22χρονος Άγγλος δεν έχει καταφέρει ακόμα να ξεδιπλώσει όλες του τις ικανότητες στον αγωνιστικό χώρο. Μετρά αρκετούς τραυματισμούς, αλλά τελευταία έχει δείξει οτι ανεβάζει ρυθμούς. Πέρσι πέτυχε οχτώ γκολ με τη φανέλα της Άρσεναλ και μοίρασε 13 ασίστ. Η δυνατότητα του νεαρού άσου να τελειώνει τις φάσεις, καθώς και οι ακριβείς σέντρες του, είναι τα στοιχεία που καθιστούν τον Γουόλκοτ ένα απ' τα μεγαλύτερα ανερ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 279 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Ο νεαρός Κινέζος και η κοπέλα που σκουπίζει τα δάκρυά της στο κασκόλ του είναι μεταξύ των διακοσίων εκατομμυρίων Κινέζων...
    που θα έχουν την ευκαιρία- κι έχουν μόλις δύο μες στο χρόνο!- να
    αφήσουν το Πεκίνο και άλλες μεγάλες πόλεις και να επιστρέψουν στις επαρχίες όπου ζουν οι οικογένειές τους.

    Οι «χρυσές εβδομάδες» είναι δύο φορές το χρόνο, μία στις αρχές Οκτωβρίου και μία στις αρχές Ιανουαρίου ή Φεβρουαρίου και είναι η μόνη ευκαιρία για τους εσωτερικούς μετανάστες εργαζόμενους Κινέζους να γυρίσουν στο σπίτι και στους δικούς τους με δώρα.

    Φέτος αναμένεται να μετακινηθούν περισσότεροι από διακόσια εκατομμύρια Κινέζοι, η μεγαλύτερη μαζική μετακίνηση στον κόσμο!
    Category: Κόσμος | Views: 243 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Ευφάνταστη με ξεχωριστές γεύσεις και μεγάλη ποικιλία από λιχουδιές η κουζίνα του Βιετνάμ

    ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλές ασιατικές και εξωτικές κουζίνες. Αρκετά πιο παραδοσιακός ο Βορράς, περισσότερο επηρεασμένος από την Κίνα ο Νότος και εξαιρετικά πικάντικο το κέντρο της χώρας. Στο Βιετνάμ ο επισκέπτης μπορεί να γευθεί νόστιμα, αρκετά καθαρά για τα δεδομένα της Ασίας και πολύ φθηνά -συγκριτικά με τα δικά μας- πιάτα....

    Ελαφριά και άκρως… αφροδισιακή

    Πολλά ψάρια και θαλασσινά, χόρτα, λαχανικά, κοτόπουλο και χοιρινό (και πιο σπάνια πάπια, κατσίκι ή αρνί) είναι οι βασικές πρώτες ύλες των εδεσμάτων που θα δοκιμάσετε στο Βιετνάμ με την ιδιαίτερη εξωτική κουζίνα. Κοινός παρανομαστής της βιετναμέζικης κουζίνας είναι ότι είναι ελαφριά και άκρως …αφροδισιακή.

    Οι πικάντικες σος

    Οι Bιετναμέζοι δεν καταναλώνουν ψωμί αλλά ρύζι. Δεν τρώνε ελαιόλαδο, ούτε γαλακτοκομικά, η κουζίνα τους είναι μια ποικιλία ψαρικών και κρεατικών σε μικρές ποσότητες, πάντα βραστών, που συνοδεύονται με ρύζι και διάφορες πικάντικες σος. Πρέπει να γνωρίζετε ότι από τα 83 εκατομμύρια των ανθρώπων του Βιετνάμ, τα δύο τρίτα ασχολούνται με τη γεωργία. Απέραντοι ορυζώνες, τοπία πνιγμένα στην ομίχλη, χιλιάδες άνθρωποι -άντρες και γυναίκες- εργάζονται σκυμμένοι στα ρυζοχώραφα φορώντας τα χαρακτηριστικά κωνικά τους καπέλα, ενώ άλλοι ψαρεύουν στα καταπράσινα νερά των εξωτικών ακτών. Ατέλειωτο το πράσινο, οι φοίνικες και τα τροπικά δάση…

    Λε Ματ, εκεί ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 253 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Το δικαίωμα να αφήνουν γένια και μακριά μαλλιά διεκδικούν αστυνομικοί της Βικτώριας στην Αυστραλία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Herald Sun.
    Οπως αναφέρει η εφημερίδα, μια ομάδα 12 αστυνομικών κατέφυγε στην Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών και Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Victorian Equal Opportunity and Human Rights Commission), ζητώντας να επιτραπεί στους αστυνομικούς που θέλουν να αφήνουν γένια και μακριά μαλλιά.
    Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ακόμα ότι οι κανονισμοί του σώματος που καθορίζουν την εμφάνιση των αστυνομικών στρέφεται κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.
    Οι ίδιοι ζήτησαν, επίσης, να εξαιρεθούν από τους νέους κανονισμούς γύρω από την εμφάνισή που τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές του νέου χρόνου.
    Σύμφωνα με τους πιο πάνω κανονισμούς, οι αστυνομικοί θα πρέπει να πάντα φρεσκοξυρισμένοι και φρεσκοκουρεμένοι και να μην αφήνουν τα μαλλιά τους να υπερβαίνουν το καθορισμένο μέγεθος. Ειδικοί κανονισμοί ισχύουν και για τις γυναίκες αστυνομικούς. Οι γυναίκες απαγορεύεται να μακιγιάρονται και να βάφουν τα νύχια τους.
    Επίσης, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες του σώματος, απαγορεύεται να αφήνουν αλογοουρές και να φορούν κοσμήματα την ώρα της υπηρεσίας.
    Μεταξύ αυτών που προσυπογράφουν τη σχετική προσφυγή είναι δημόσιοι κατήγοροι του σώματος και ντεντέκτιβ. Αναφερόμενος στο θέμα ένας βετεράνος αστυνομικός, με 30 χρόνια προϋπηρεσία, είπε ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα, αν θέλουν, να αφήνουν γένια γιατί εκτός ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 261 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Ένα τετράχρονο αγόρι εξέπληξε τους γιατρούς όταν κατάφερε να αναρρώσει από μία...

    σοβαρή εγκεφαλική βλάβη αντιγράφοντας το δίδυμο αδελφό του...Το 2008, ο Finn Jordan διεγνώσθη με όγκο στον εγκέφαλο. Ο όγκος είχε το μέγεθος μίας μπάλας του γκολφ.

    Οι γιατροί κατάφεραν να χειρουργήσουν τον όγκο όμως μία βδομάδα αργότερα το παιδί έπαθε μηνιγγίτιδα.

    Οι γονείς του, Claire Warriner και Pat, από το δυτικό Λονδίνο, είχαν προετοιμαστεί για τα χειρότερα, δηλαδή ότι ο γιος τους μπορεί να έχει μόνιμα ψυχικά και σωματικά προβλήματα λόγω της ζημιάς που έχει υποστεί ο εγκέφαλος.

    Όμως ο Finn εξέπληξε τους πάντες με την ταχεία ανάρρωή του όταν άρχισε να αντιγράφει τις κινήσεις του αδερφού του Kian. Η ανάρρωση ήταν κάτι περισσότερο από ταχεία και οι γιατροί έτριβαν τα μάτια τους.

    «Ο Kian και ο Finn είναι δύο δίδυμα αγόρια που όπως όλα, ανταγωνίζονται το ένα το άλλο. Έχουν μία σχέση αγάπης - μίσους όπως όλα τα αδέρφια» λέει η μαμά τους.

    Με τον τρόπο του ο Kian ενθάρρυνε τον αδρερφό του να ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε.

    Ο Finn ακολούθησε παράλληλα κι ένα νευροαναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες ασκήσεις με χρώματα και σχήματα.

    Τα δύο αδέρφια μεγαλώνουν μαζί και από Σεπτέμβριο θα πάνε και μαζί σχολείο αφού ο Finn δεν θα χρειαστεί να πάει σε ειδικό όπως λέγανε οι γιατροί αρχικά.

    Οι γιατροί μπορεί να έχουν αφαιρέσει τον όγκο όμως η πίεση που ασκούσε ο όγκος ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 271 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 275 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 230 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 269 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    «Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τι είναι ευτυχία.
    Τελικά ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δύο χέρια...
    Αυτά που θα σε αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμήσουν, θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαϊδέψουν και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια.
    Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν...
    Χάσιμο χρόνου. Θα το δεις και συ όσο μεγαλώνεις...»
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 218 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Δύσκολα κάποιος μπορεί να δώσει τον ορισμό της φιλίας. Είναι όμως μία σχέση ζωής. Ένας δεσμός μεταξύ ανθρώπων που μας κάνει να κλαίμε, να γελάμε, να νιώθουμε πληρότητα και ευτυχία. Οι φίλοι μας είναι μικροί ήρωες. Μας αγαπάνε για όσα είμαστε, συγχωρούν τα λάθη μας, χαίρονται με τις χαρές μας και άλλες φορές "απομακρύνονται" διακριτικά αν εμείς έχουμε άλλες πρωτεραιότητες. Πολλοί άνθρωποι ειδικά στη σημερινή εποχή παραπονιούνται για τη φιλία, για το αν είναι αληθινή; Αν υπάρχει; Αν επισκιάζεται από το συμφέρον; Σίγουρα, όπως όλες οι σχέσεις, έτσι και η φιλία χρειάζεται "δουλειά" και εξέλιξη. Όμως όταν είμαστε αληθινοί και γνήσιοι άνθρωποι θα βρούμε αποδέκτες και φίλους ζωής. Μία φιλία μας δίνει τόσα πολλά πράγματα, μας κάνει να μάθουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και να φτάσουμε στην αυτογνωσία. Ίσως είναι από τα πιο όμορφα πράγματα σε αυτή τη ζωή. Άλλωστε τους φίλους μας τους επιλέγουμε και η παρουσία τους στη ζωή μας, μας δίνει ασφάλεια, συναισθήματα και νόημα ζωής.
    Category: Είπαν - Εγραψαν.. | Views: 251 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 308 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Category: Μουσικά Νέα | Views: 288 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Ένα μωρό που κλαίει μπορεί να χαλάσει την ηρεμία μας...

    Χαλάει την ηρεμία...

    Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο - Υπάρχουν διάφορες ενοχλητικές καταστάσεις που μπορούν να διαταράξουν την ηρεμία του ανθρώπου, αλλά λίγες μπορούν να συγκριθούν με τον εκνευρισμό που είναι σε θέση να προκαλέσει ο ήχος ενός βρέφους που κλαίει, όπως επιβεβαίωσε νέα βρετανική έρευνα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Μόρτεν Κρίνγκελμπαχ, ερευνητή του Τμήματος Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Ααρχους , που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο επιστημονικό έντυπο Acta Paediatrica , έκαναν πειράματα με 40 εθελοντές, τους οποίους υπέβαλαν σε μια ποικιλία διαφορετικών ήχων, προκειμένου να ελέγξουν και να αξιολογήσουν τις αντιδράσεις τους σε κάθε έναν από αυτούς.

    Η έρευνα έδειξε ότι, από όλους τους ήχους, οι εθελοντές αντιδρούσαν πιο γρήγορα και έντονα όταν άκουγαν το κλάμα ενός βρέφους. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτή η υπερευαισθησία και υπεραντίδραση στο παιδικό κλάμα έχει μια πιθανή εξελικτική ερμηνεία, καθώς αναπτύχθηκε σταδιακά ένας μηχανισμός εγρήγορσης κάθε φορά που ένα βρέφος, μέσω του κλάματός του, φαινόταν να μεταδίδει το μήνυμα ότι χρειάζεται κάτι.

    Έτσι, σήμερα πια, ενστικτωδώς και αυτομάτως το κλάμα του μωρού ενεργοποιεί στο σώμα του ενήλικου μια κατάσταση αναστάτωσης, με συνέπεια να μην μπορεί να αγνοήσει το κλάμα. Όπως τα πειράματα έδειξαν και όπως όλοι λίγο-πολύ ξέρουν από προσωπική εμπειρία, ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 264 | Added by: valasia | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Ιανουάριος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Δελτία Τύπου - News [5325]
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ-Ειδήσεις Ενημέρωση
    Ελλάδα [2154]
    Ειδήσεις και νέα απο όλη την Ελλάδα - τοπικά νέα
    Κόσμος [1469]
    Οι εξελίξεις στον Κόσμο όπως διαμορφώνονται τώρα. Άμεση Ενημέρωση, νέα και ειδήσεις για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, ...
    Οικονομία [329]
    Διαβάστε όλες τις οικονομικές εξελίξεις, τις χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές ειδήσεις, δείτε την εικόνα της αγοράς.
    Αθλητικά νέα [1316]
    Όλα τα αθλητικά νέα, ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μεταγραφές. Αθλητικές ειδήσεις..
    Μουσικά Νέα [1643]
    Μουσικά Νέα - Ενημέρωση για συναυλίες, νέες δισκογραφίες και άλλα θέματα που αφορούν την Μουσική!
    Gossip από την Showbiz [2305]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz-Gossip από την ελληνική showbiz και όχι μόνο. Θέματα από την ζωή των επωνύμων και κουτσομπολιά.
    ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** [1560]
    Αστεια video, έξυπνα, τολμηρά, κουφά ανέκδοτα, χιούμοριστικές εικόνες, φάρσες, αστείες διαφημίσεις και άφθονο γέλιο καθημερινά!
    Είπαν - Εγραψαν.. [903]
    Δηλώσεις - Συνεντεύξεις-Σοφά Λόγια και σοφές κουβέντες που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από διάφορα πρόσωπα, γνωστά ή άγνωστα.
    Hξερες ότι [281]
    Ήξερες ότι... - Σαν Σήμερα - Παράδοξα και σχετικά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.
    Συνταγές μαγειρικής [833]
    Συνταγές μαγειρικής έτοιμες στο τραπέζι σας. Μάθετε τώρα εντυπωσιακές, μοναδικές συνταγές φαγητού για να τους αφήσετε όλους άφωνους
    Αστρα Και Ονειρα [130]
    Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [892]
    Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
    Auto-Moto [196]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές Νέα μοντέλα, παρουσιάσεις, test drives, classic cars, green cars, tuning cars, supercars…
    Θρησκεία [34]
    Ειδήσεις για την θρησκεία μας και οχι μονο..
    Tv-Movies [238]
    Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική
    Διαδίκτυο [244]
    Διαδίκτυο ή Ίντερνετ- WEB-TOOLS - tips & μικρά μυστικά! Tricks - Tips - Hacks - Gadgets - Templates.
    Τεχνολογία [172]
    Ενημερωθείτε πάνω σε τεχνολογικά νέα,
    X-FILES [93]
    Ελάτε στον κόσμο του ανεξήγητου..UFO, ΑΤΙΑ, Εξωγήινοι, Παραφυσικά φαινόμενα, Φαντάσματα,Μύθοι, Θρύλοι...κτλ
    Free Online Games [19]
    Free Online Games
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [74]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σπίτι - Κήπος [118]
    Είδη για το σπίτι και το νοικοκυριό. Είδη για τον κήπο. Έξυπνες και χρηστικές προτάσεις. gadgets, αναλώσιμα κ.α.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 2
    Φίλοι-Επισκέπτες: 2
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz