Main » Συνταγές μαγειρικής
- 4 αυγά
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 2 βανίλλιες
- 1 κουταλάκι αμμωνία
- 3 φλυτζάνια αλεύρι
- 1 φλυτζάνι βούτυρο
- 1 φλυτζάνι γάλα
- 1 αυγό
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
- 2 βανίλλιες
- 4 αυγά
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 2 1/2 φλυτζάνια γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
- 1 κονσέρβα τοματάκι
- 1/2 φλυτζάνι λάδι
- 1 κουταλάκι κανέλλα
- αλάτι και πιπέρι
- 4 γαρύφαλλα ολόκληρα
- 1/2 πακέτο μακαρόνια
- 2 ξηρά μεγάλα κρεμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
-
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
- 1 μέτριο κομμάτι φέτα
- 2 ντομάτες
- λάδι και ξύδι
- 1 μεγάλο αγγούρι
- 1 μεγάλη πιπεριά πράσινη
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- λίγες ελιές
- λίγη ρίγανη
- αλάτι και πιπέρι
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
- 2 φλυτζάνια νερό
- 3 φλυτζάνια ζάχαρη
- λίγη κανέλα
- 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
- 6 φλυτζάνια καρυδόψυχα
- 1 κουτί φύλλο
- φλούδα λεμονιού
- 1 ξυλάκι κανέλλα
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
- 4 κουταλιές ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
- 4 φλυτζάνια καρυδόψυχα
- φλούδα λεμονιού
- 1 κιλό καταίφι
- 7 φλυτζάνια ζάχαρη
-
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
- 5 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουερ
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 3 φλυτζάνια γάλα
- ξύσμα λεμονιού
- 2 κρόκοι αυγών
- 4 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
- 2 βανίλλιες
- 4 αυγά
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλιά μπέϊκιν πάουντερ
- 1/2 φλυτζάνι κακάο
- 1 φλυτζάνι γάλα
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
- 2 βανίλλιες
- 3 φλυτζάνια βερύκοκα
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 5 αυγά
- 3 φλυτζάνια γάλα
- 1/4 φλυτζάνι νερό
|
[video]
[/video] Υλικά: 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά ¼ φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού ξερό κρεμμύδι τριμμένο 4 κρεμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 2 φλιτζάνια του τσαγιού σπιτικό ζωμό κότας ή λαχανικών 1 φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο 2 αυγά αλάτι-πιπέρι ½ φλιτζανιού του τσαγιού γάλα εβαπορέ (προαιρετικά) 1 φλιτζάνι του ταγιού τριμμένη φέτα (προαιρετικά) ½ κιλό φύλλο κρούστας για πίτες ¾ φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο) για το άλειμμα των φύλλων Εκτέλεση: Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε το ζωμό κότας ή λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε τον κιμά για 30 λεπτά, ώσπου να μείνει σχεδόν με το λάδι. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τον άνηθο και ανακατεύουμε Αφήνουμε το μείγμα του κιμά να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα εβαπορέ, το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε . Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας τα ένα ένα.
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
[video]
[/video]Υλικά: ½ κιλό σιτάρι 2 λίτρα ζεστό νερό 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα ξανθιές σταφίδες 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 4 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ ή αλεύρι Υλικά για το γαρνίρισμα ψιλοκομμένα καρύδια λίγη κανέλα σκόνη Εκτέλεση: Πλένουμε το σιτάρι και το βάζουμε σε μπολ να σταθεί 12 ώρες μέσα στο ζεστό νερό, για να φουσκώσει. Την άλλη μέρα βάζουμε το σιτάρι μαζί με το νερό σε κατσαρόλα, να βράσει, χωρίς να το στραγγίσουμε και το σιγοβράζουμε για 3 ώρες. Αν θέλουμε να βράσει πιο γρήγορα, το βράζουμε σε χύτρα ταχύτητας για 1 ώρα. Το στραγγίζουμε και κρατάμε το χυλό. Ξεπλένουμε το σιτάρι με λίγο νερό και το νερό αυτό το προσθέτουμε στο χυλό. Όλο το νερό πρέπει να είναι 7 κούπες. Αν είναι λιγότερο το συμπληρώνουμε. Βάζουμε το χυλό σε κατσαρόλα επάνω στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα μία κούπα από το βρασμένο σιτάρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, όπως και το κορν φλάουρ ή το αλεύρι, αφού το διαλύσουμε προηγουμένως σε λίγο νερό από το χυλό. Αν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι,
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
[video]Υλικά:
1 φλυτζάνι ρεβύθια 250 γρ. ψιλά μακαρόνια 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε φέτες 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο 500 γρ. σπανάκι βρασμένο και ψιλοκομμένο 3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού 3 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρο σε φέτες 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένο 2 κουταλιές σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος αλάτι-πιπέρι 1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ρεβύθια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό, που να τα υπερκαλύπτει 5-6 εκατοστά και τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα (12-14 ώρες). Την επομένη μέρα τα στραγγίζουμε και τα σιγοβράζουμε, ώσπου να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε. Βράζουμε τα μακαρόνια, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ¼ του φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας, ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα του
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
[video]
γλυκά κέικ χριστουγεννιάτικα
Υλικά: 1 βιτάμ 6 αυγά 1 ½ ποτήρι του νερού ζάχαρη ½ ποτήρι του νερού γάλα σε θερμοκρασία δωματίου ½ ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού ξύσμα από ένα πορτοκάλι 2 βανίλιες ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
Δουλεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε πρώτα τα ασπράδια, που τα έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα, κατόπιν έναν έναν τους κρόκους, το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με διάμετρο 30 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα.
[/video]
|
[video]
πίτες - πίτσες νηστίσιμο
Υλικά: 1 κιλό σπανάκι (μόνο τα φύλλα) 4-5 πράσα 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ξερό κρεμμύδι 1/2 ματσάκι άνηθο αλάτι-πιπέρι 1/2 φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο 300 γρ. νηστίσιμη φέτα τριμμένη
Εκτέλεση:
Πλένουμε το σπανάκι, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Χοντροκόβουμε το σπανάκι, ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη και το ρίχνουμε στη λεκανίτσα. Αλατίζουμε τα λαχανικά αρκετά, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε στην ακρη για 1 ώρα. Στη συνέχεια τα ζουπάμε με τα χέρια για να φύγουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τη φέτα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, λίγο αλάτι, αν χρειάζεται, και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά. Ετοιμάζουμε ζύμη σφολιάτας όπως αναφέρεται στη σχετική συνταγή. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το ένα φύλλο. Το λαδώνουμε, προσθέτουμε τη γέμιση και την απλώνουμε στο ταψί ομοιόμορφα. Πάνω από τη γέμιση τοποθετούμε το άλλο φύλλο και το λαδώνουμε. Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 50-60 λεπτά της ώρας στην κάτω σχάρα. Σημείωση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, αντί για φύλλο σφολιάτας, όποιο άλλο φύλλο για πίτα θέλουμε. [/video]
|
[video]Υλικά: 500 γρ. φρέσκο γαύρο 500 γρ. χοντρό αλάτι 2 φλυτζάνια του τσαγιού ξύδι 1 φλυτζάνι του τσαγιού φύλλα δυόσμου ή βασιλικού 1 ½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το γαύρο, βγάζουμε τα κεφάλια και τον πλένουμε καλά. Τον βάζουμε σε ένα πλαστικό ή γυάλινο σκεύος, προσθέτουμε το ξύδι , το αλάτι και τον αφήνουμε 2 μέρες να μαριναρισθεί. Κατόπιν τον βγάζουμε, τον τινάζουμε, για να φύγει το αλάτι και τον βάζουμε σε ένα πλαστικό σκεύος ή σε ένα γυάλινο βάζο. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Τρώγεται ως ορεκτικό.[/video]
|
Τώρα το καλοκαίρι μπορείτε αντί για ψωμί να σερβίρετε στους
φίλους σας και την οικογένεια σας μικρές παραλλαγές που δείχνουν τη
δημιουργικότητα και την ευρηματικότητα σας στην κουζίνα οπότε μπορείτε
να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή.
Υλικά 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο θυμάρι 1/2 κουταλιά του γλυκού χοντρό αλάτι Λίγο πιπέρι Μια ζύμη για πίτσα καταψυγμένη
Εκτέλεση 1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λάδι, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. 2. Απλώστε τη ζύμη της πίτσας σε ένα ταψί. Αλείψτε με λίγο λάδι. 3. Ψήστε τη σε μέτρια φωτιά στο γκριλ περίπου τρία λεπτά από τη κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσει λίγο και να γίνει τραγανή. 4. Βγάλτε τη από το φούρνο και ρίξτε από πάνω στο μείγμα από το μπολ. 5. Κόψτε σε λωρίδες και σερβίρετε.
|
Επειδή έχετε βαρεθεί το χωριάτικο και το πολυτελείας ψωμί
ήρθε η ώρα να φτιάξετε εύκολο ψωμί που θα αγοράζετε πανάκριβα από ένα
γαλλικό φούρνο
Υλικά 750 ml αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας baking powder 1 κουταλιά της σούπας αλάτι 1/2 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν 250 ml τριμμένο τσένταρ 125 ml τριμμένη παρμεζάνα 310 ml γάλα 185 ml sour cream ή στραγγιστό γιαούρτι 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο 1 μεγάλο αβγό
Εκτέλεση 1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και πιπέρι καγιέν. 3. Ρίξτε μετά τα τριμμένα τυριά. 4. Σε ένα άλλο μπο
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Καιρός να αφήσετε το χωριάτικο ψωμί και να σερβίρετε κάτι πιο ευρωπαϊκό. Ξέρουν οι Βόρειοι από ψωμί, να τους εμπιστεύεστε...
Υλικά 2 κούπες πατάτες (λιωμένες στο μπλέντερ όπως στον πουρέ) 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας αλάτι 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 μεγάλο αβγό 250 γρ. αλεύρι 150 γρ. νιφάδες βρώμης 1,5 κουταλιά της σούπας baking powder
Εκτέλεση 1. Αφού ετοιμάσετε το βούτυρο και τις πατάτες αφήστε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. 2. Ανακατέψτε τη βρώμη, το αλεύρι και το baking powder. 3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλάτι, τη ζάχαρη, το αβγό, το βούτυρο και τις πατάτες. 4. Όταν
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Ψωμί και πατάτα σε μία συνταγή δεν μπορεί να είναι ένας γευστικός παράδεισος... Δοκιμάστε την ιταλική συνταγή και θα καταλάβετε.
Υλικά 1/4 της κούπας ζεστό νερό 1 πακέτο μαγιά 1 κούπα γάλα 1/2 κούπα ζάχαρη 1,5 κουταλιά αλάτι 1/4 κουταλιάς κανέλα 5 κουταλιές βούτυρο 2 κούπες βρασμένες και λιωμένες σε πουρέ πατάτες 1 κουταλιά χυμό λεμόνι 1 αβγό, ελάχιστα χτυπημένο 5 με 7 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις Λιωμένο βούτυρο, σκόνη σκόρδου και μαϊντανό
Εκτέλεση 1. Σε μία μεζούρα συνδυάστε το νερό με τη μαγιά και ανακατέψτε να διαλυθεί. 2. Σε ένα μικρό τηγάνι βράστε το γάλα. 3. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. 3. Ρίξτε το μείγμα στις λιωμένες πατάτες και προσθέστε το χυμό του λεμονιού. 4. Αφήστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και ρίξτε το αβγό και τη μαγιά. 5. Βάλτε άλλες δύο κούπες αλεύρι και ανακατέψτε στ
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Τίποτα δεν είναι σαν το σπιτικό φαγητό και όπως φτιάχνετε το
δικό σας κρέας για τα σπιτικά σουβλάκια σας μπορείτε να φτιάξετε και τη
δική σας πίτα. Δοκιμάστε το.
Υλικά 1 μεγάλη κούπα χλιαρό νερό 3 κούπες αλεύρι 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά του γλυκού λάδι 1,5 κουταλιά ζάχαρη 1,5 κουταλιά μαγιά
Εκτέλεση 1. Ανακατέψτε τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε τη ζύμη σε ένα ζεστό μέρος κάτω από κουβέρτες. 2. Μόλις φουσκώσει αρκετά ρίξτε τη ζύμη σε μία επιφάνεια που έχετε ρίξει αλεύρι και πλάστε τη σε ένα μεγάλο σκοινί. 3. Κόψτε το σε 8 μέρη και δημιουργήστε 8 μπάλες ζύμης. 4. Καλύψτε τα «καρβελάκια» αυτά με πετσέτες για μισή ώρα για να γίνουν φουσκωτά. 5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 6. Πατήστε κάθε καρβελάκι με ένα ταψάκι ώστε να πάρει σχήμα πίτας και ψήστε για 5 λεπτά στον αέρα μέχρι να ροδίσει.
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Η τάρτα αυτή είναι μία πολύ γρήγορη συνταγή με βάση
κολοκυθάκια και τυριά που λιώνουν στο στόμα. Τα λαχανικά, όπως το
κολοκύθι, δεν καταναλώνονται μόνο την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Ετοιμάστε μία πολύ γρήγορη και γευστική τάρτα με βάση το κολοκυθάκι,
και κάντε το σπίτι σας να μυρίσει άνοιξη από νωρίς.
Υλικά
Για γέμιση
500γρ. κολοκυθάκια
150γρ. κασέρι
100γρ. γραβιέρα
100γρ. μανούρι
100γρ. κατσικίσιο τυρί
Μοσχοκάρυδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για ζύμη
1,½ φλιτζάνι αλεύρι
½ φρέσκο βούτυρο (φυτικό)
1 αβγό
Εκτέλεση
1.Για να φτιάξετε τη ζύμη, σε ένα μπολ
αναμειγνύετε το βούτυρο με το αλεύρι. Προσθέτετε το αβγό και ζυμώνετε
μέχρι να γίνει ζύμη εν
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Είναι αδύνατον να φάτε όλο αυτό το κρέας που συνήθως
μαγειρεύετε την Κυριακή του Πάσχα. Γι' αυτό, σκεφτήκαμε να σας δώσουμε
μια συνταγή με την οποία αξιοποιείτε το κρέας που περισσεύει,
φτιάχνοντας μια ωραιότατη κρεατόπιτα.
Υλικά Περίπου 1/2 κιλό υπόλοιπο από ψητό κρέας 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες 5 – 6 φρέσκα κρεμμύδια ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο Αλάτι-πιπέρι 1 κουταλιά ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι γραβιέρα 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας 1 αυγό για επάλειψη Σουσάμι (προαιρετικό)
Εκτέλεση 1. Καθαρίζετε τα πράσα, τα κόβετε σε
ροδέλες και τα βράζετε να μαλακώσουν. Σωτάρετε τα κρεμμυδάκια με το
ελαιόλαδο και αφού στραγγίξετε τα πράσα και τα αλατοπιπερώσετε (λίγο),
τα προσθέτετε στο μείγμα. Ρίχνετε το κρέας και το ανακατεύετε για 2 – 3
λεπτά. Αφού το βγάλετε από τη φωτιά, ρίχνετε τον άνηθο, ανακατεύετε και
αφήνετε να κρυώσει. 2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβ
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Τα παιδιά λατρεύουν τις πίτσες, είναι απλό και γρήγορο
φαγητό που λιώνει στο στόμα. Ακόμα καλύτερα αν τους ετοιμάσετε εσείς
σπιτική πίτσα με δικά σας υλικά και πολλά υγιεινά λαχανικά.
Υλικά
1 βάση για πίτσα
2 κολοκυθάκια κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες
250γρ τυρί κατσικίσιο
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ καυτερή κόκκινη πιπερίτσα ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Ελίτσες (όσες ελίτσες θέλετε ανάλογα με το πόσο αλμυρή θέλετε την πίτσα σας)
Εκτέλεση
1.Προθερμένετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Απλώνεται την ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια.
2Ανοίγουμε την ζύμη και απλώνουμε πάνω της τα υλικά μας, κολοκυθάκια,
σκόρδο, δυόσμο, ελίτσες, το κατσικίσιο τυρί και την πιπεριά.
3.Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και την βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι στο
φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να κοκκινίσουν τα υλικά και αν γίνει τραγανή η
ζύμη.<
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Η τυρόπιτα με παραδοσιακό χωριάτικο φύλλο δεν χρειάζεται να
έχει μόνο φέτα, μπορείτε να δοκιμάσετε να την κάνετε με διάφορα τυριά
τις αρεσκείας σας, αναμειγμένα με ζυμαρικά, πλέκοντας έτσι γεύσεις και
μυρωδιές. Το καλό με το χωριάτικο φύλλο είναι ότι τρώγεται και ζεστό
-και τραγανό- αλλά και κρύο χωρίς να χάνει η τυροπιτά σας την νοστιμιά
της.
Υλικά
500γρ. φύλλο χωριάτικο
½ κιλό τυρί μυζήθρα (αλμυρή)
½ κιλό τυρί μυζήθρα (γλυκιά)
4 αβγά
1 κούπα γάλα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1.Προθερμένετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ
θρυμματίζετε τα τυριά. Στη συνέχεια ρίχνετε τον άνηθο, το μαϊντανό, το
γάλα, τα αβγά και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά την γέμιση να πάνε τα
υλικά παντού.
2.Απλώνετε τα μισά φύλλα καλά λαδωμένα σε ένα ταψί και αδειάζετε μέσα την γέμιση ομοιόμορφα, μέχρι να
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Ποιος είπε ότι η σπιτική τυρόπιτα είναι δύσκολη να φτιαχτεί;
Μπορείτε να φτιάξετε τις πιο νόστιμες πίτες σε πολύ λίγο χρόνο και να
δώσετε στην οικογένεια σας τα καλύτερα και πιο θρεπτικά υλικά.
Υλικά ½ κιλό κεφαλοτύρι τριμμένο 200γρ. ανθότυρο ½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι 500γρ. φύλλα κρούστας ½ κούπα ελαιόλαδο Κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση 1.
Πορθερμένετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ,
θρυμματίζετε το ανθότυρο και το αναμειγνύετε με το κεφαλοτύρι και το
γιαούρτι. Προσθέτετε λίγο πιπέρι και ανακατεύετε καλά την γέμιση σας. 2. Λαδώνετε καλά ένα ταψί και απλώνετε μέσα τα μισά φύλλα κρούστας με προσοχή. Τα αλείφετε ένα-ένα με ελαιόλαδο. 3.
Στη συνέχεια απλώνετε την γέμιση και την καλύπτετε με τα υπόλοιπα
φύλλα, με την ίδια διαδικασία. Στρίβετε γύρω από το ταξί τα κομμάτια που
θα περισσεύσουν και χαράσσετε την πίτα από πάνω σε κομμάτια . Την
ψήνε
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Οι τάρτες είναι μία γευστική απόλαυση στην οποία κανείς δε
μπορεί να αντισταθεί. Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη, γευστική και
καλοκαιρινή. Δοκιμάστε τη άφοβα.
Υλικά Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις Έτοιμη ζύμη τάρτας (1/2 φύλλο) 1 κούπας τοματίνια 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα 1 κουταλιά ελαιόλαδο αλατοπίπερο
Εκτέλεση 1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 2. Σε μία επιφάνεια ρίξτε λίγο αλεύρι και απλώστε τη ζύμη ώστε να πάρει σχήμα ορθογωνίου. 3. Βάλτε τη ζύμης στο ψυγείο για μισή ώρα. 4. Βγάλτε το ταψί από το ψυγείο και τρυπήστε τη τάρτα με ένα πιρούνι. 5. Ρίξτε τα τοματίνια από τα κόψετε στη μέση και τη μοτσαρέλα. 6. Ρίξτε το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο από πάνω. 7. Ψήστε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά.
|
Θέλει περίπου δύο ώρες να την ετοιμάσετε, αλλά μόλις τη
γευτείτε θα καταλάβετε ότι άξιζε να περιμένετε και δύο μέρες για ένα
τέτοιο φαγητό.
Υλικά Για τη ζύμη: 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 40 γρ. παρμεζάνα 5 γρ. αλάτι 70 γρ. βούτυρο 2 αβγά 60 ml κρύου νερού
Για τη γέμιση: 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κολοκυθάκι 2 κρεμμύδια ξερά 400 γρ. ντοματίνια 120 γρ. μοτσαρέλα 60 γρ. αλεύρι βασιλικός αλάτι μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση 1. Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, το τυρί, το βούτυρο και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να σβολιάσει. 2. Χτυπήστε ένα αβγό και ρίξτε το μείγμα. 3. Προσθέστε σταδιακά νερό μέχρι να μαλακώσει η ζύμη σας, 4. Τυλίξτε τη σε ένα αλουμινόχαρτο αφού την κάνετε μπάλα και βάλτε τη στο ψυγείο σας για μισή ώρα. 5.
Σε ένα τηγάνι κάψτε δύο κουταλιές λάδι. Όταν είναι έτοιμο ρίξτε κ
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Αν θέλετε να κάνετε όλες τις δουλειές του σπιτιού, να
μαγειρέψετε και αφιερώσετε χρόνο και στον εαυτό σας πρέπει να κάνετε μία
πολύ εύκολη συνταγή. Η παρακάτω πίτσα θα σας πάρει ελάχιστο χρόνο και
έχει και λίγες θερμίδες για πίτσα. Δοκιμάστε τη.
Υλικά 2 μεγάλες πίτες ολικής αλέσεως 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα χαμηλή σε λιπαρά 1/2 κούπα μπρόκολο 1/2 κούπα σάλτσα ντομάτας 1/4 κουταλιάς αποξηραμένη ρίγανη 1/4 κουταλιάς νιφάδες τσίλι Αλατοπίπερο
Εκτέλεση 1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 2. Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στην πίτα. 3. Ρίξτε τη ρίγανη και τις νιφάδες τσίλι και το αλάτι και το πιπέρι. 4. Καλύψτε με τη μοτσαρέλα και μετά προσθέστε το μπρόκολο. 5. Ψήστε για είκοσι λεπτά και η πίτσα σας είναι έτοιμη.
|
Δεν έχετε καθόλου χρόνο και διάθεση για να κάνετε προσπάθεια
να μαγειρέψετε. Τα κλασικά αυτά ελληνική υλικά συνδυασμένα θα σας
βγάλουν ασπροπρόσωπη από άποψη ευκολίας στην παρασκευή και γεύσης.
Υλικά 4 πίτες 1/2 κούπα τριμμένο κασέρι 4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1/2 κούπα τριμμένη φέτα 2 κούπες ντοματίνια κομμένα στη μέση Αλατοπίπερο Ρίγανη
Εκτέλεση 1. Ρίχνετε λίγο λάδι, σοτάρετε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνετε. 2. Απλώνετε τις πίτες σε ένα ταψί και πασπαλίζετε με ελαιόλαδο. 3. Τις ψήνετε στο φούρνο στους 180 για τρία λεπτά 4. Τι βγάζετε. Ρίχνετε τις ντομάτες και τα τυριά. 5. Τις ξαναβάζετε στο φούρνο για επτά περίπου λεπτά. 6. Ρίχνετε ρίγανη και σερβίρετε.
|
Φτιάξτε αυτό τη συνταγή αυτή και κάντε τους φίλους σας να γλείφουν τα δάχτυλά του;.
Υλικά 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 350 γρ. σπανάκι 1/4 της κούπας βούτυρο 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1,4 κούπα ζεστό γάλα 1/2 κιλό τυρί τσένταρ τριμμένο 1/4 της κούπας μουστάρδα 1/4 της κουταλιάς κόκκινο πιπέρι 5 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου που έχετε διαχωρίσει κρόκους από ασπράδια
Εκτέλεση 1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μία μεσαία φόρμα σουφλέ. 2. Σε ένα μέτρια τηγάνι ζεστένετε το λάδι. 3.
Μόλις κάψει ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και αφήστε για 3 λεπτά και μόλις
περάσει ο χρόνος ρίξτε και το σπανάκι και αφήστε το για δύο λεπτά. 4. Βγάλτε το από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει, ζουλήξτε για να φύγουν τα παραπάνω υγρά και κόψτε το. 5. Σε ένα άλλο τηγάνι τηγάνι λιώστε το βούτυρο και ρίξτε μέσα το
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Εύκολη και γρήγορη η τυρόπιτα αυτή θα σας κάνει να φαίνεστε η τέλεια νοικοκυρά σε χρόνο dt.
Υλικά 1/2 κιλό φύλλα κρούστας 1/4 φέτα τριμμένη 1/4 γκούντα τριμμένο 1/4 έμενταλ τριμμένο 1/4 κασέρι τριμμένο 1 κουτί γάλα εβαπορέ 4 αβγά χτυπημένα 4 κουταλιές της σούπας πουρές σε σκόνη Πιπέρι κομμένο 1 φλιτζάνι βουτύρου λιωμένο
Εκτέλεση 1. Κόβουμε τα φύλλα με ψαλίδι σε λεπτές κορδέλες. 2. Ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί. 3. Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και το αραιώνουμε με ένα φλιτζάνι με νερό. 4.
Ανακατεύουμε με τα αβγά και τον πουρέ
. Βουτυρώνουμε το πυρέξ και
ρίχνουμε τις κορδέλες στην βάση. Τις υπόλοιπες τις κρατάμε από πάνω. 6. Ρίχνουμε τα τυριά και τα στρώνουμε πάνω από τις κορδέλες κρούστας. 7. Ρίχνουμε πάνω στα τυριά το γάλα με τα αβγά. 8. Τέλος ρίχνουμε τις κορδέλες σφολιάτας και ραντίζουμε το βούτυρο λι
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Αν θέλετε σε αυτό Κυριακάτικο τραπέζι να προσφέρετε κάτι διαφορετικό δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή.
Υλικά 1 κουτί γάλα καρύδας 2 1/2 κούπες νερό 2 κουταλιές σόγια σος 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο ginger Λίγο κόκκινο πιπέρι 120 γρ. λεπτά noodles ρυζιού 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 lime κομμένο σε φέτες 1 πιπεριά jalapeno ψιλοκομμένη Φρεσκοκομμένο κόλιαντρο
Εκτέλεση 1.
Σε ένα μικρή κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, το νερό, το σκόρδο, τη σος
σόγιας, το ginger και το κόκκινο πιπέρι και αφήστε τα βράσουν. Μόλις
φτάσουν στο σημείο βρασμού χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και αφήστε για
15 λεπτά. 2. Ρίξτε τα noodles και αφ
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Κρύο (ακόμα); Καιρός για ένα comforting πιάτο, από τα πιο διάσημα της Ουγγρικής κουζίνας
Υλικά 3 κουτ. της σούπας βούτυρο 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους 1 κουτ της σούπας πάπρικα 1/2 ώριμες τομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες 2 φλιτζ πατάτες κομμένες σε κυβάκια αλάτι
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά. 2. Προσθέστε το κρέας και αφήστε το να σωταριστεί από όλες τις πλευρές.
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
« 1 2 ... 36 37 38 39 40 ... 82 83 » |
|
|
Lost Empire |
Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου! Καλως όρισες στο Lost Empire.
Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
Και πολλα αλλα θεματα που μας κανουν να ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα.
Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-)
http://www.lost-empire.gr |
|
Newsletters Newsl |
|
|
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ |
«Γνωρίζω την Ελλάδα»
[794]
«Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
|
Του κόσμου τα παράξενα
[1052]
Του κόσμου τα παράξενα
|
Οπαδικες προτιμησεις
[409]
Sport,Αθλητικά
|
Μουσικές επιλογές
[3279]
Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
|
Funny
[1091]
Funny
|
Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
[33]
Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
|
Σοφά Λόγια
[138]
Σοφά Λόγια
|
Hξερες ότι
[346]
Hξερες ότι
|
Συνταγές μαγειρικής
[4141]
Συνταγές μαγειρικής
|
Αστρα Και Ονειρα
[71]
Αστρα Και Ονειρα
|
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
[2099]
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
|
Paparazzi - Gossip από την Showbiz
[2176]
Paparazzi - Gossip από την Showbiz
|
X-FILES
[105]
X-FILES
|
Tv-Movies
[511]
Tv-Movies
|
Auto-Moto
[638]
Αυτοκίνητα - Μηχανές
|
Επιστήμη-τεχνολογία
[1031]
Επιστήμη-τεχνολογία
|
Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
[313]
Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
|
Θρησκευτικά
[61]
Θρησκευτικά
|
Sex Tpis & Σχέσεις !!!
[456]
...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
|
Ολα για το παιδί
[181]
Ολα για το παιδί
|
Ιστορικά
[349]
Ιστορικά
|
Μια εικόνα χίλιες λέξεις...
[32]
Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
|
•٠ღ·fashion & style·ღ٠•
[194]
•٠ღ·fashion & style·ღ٠•
|
National Geographic
[28]
National Geographic
|
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα!
[107]
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
|
|
|
Οn Line |
Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 3 Φίλοι-Επισκέπτες: 3 Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0 |
|
|