5-6 φιλέτα κοτόπουλο (εξαρτάται από το ΠΟΣΟΥΣ θα ταϊσουμε, και ΠΟΙΟΥΣ)
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 κουταλιές τσίλι (σκόνη)
2 κουταλιές κακάο
50 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα
50 γραμ. σταφίδες
½ κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι κάρδαμο
½ κουταλάκι γαρύφαλλο (τριμμένο)
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό
100 γραμ. πικρή σοκολάτα
100 γραμ. (μισό ποτήρι) ρούμι
αλάτι-πιπέρι
λάδι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, να δώσει γεύση. Προσθέτουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το τσίλι, το κακάο, τα μπαχαρικά, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα, σε κομματάκια για να λιώσει πιο εύκολα, και προσθέτουμε το ρούμι. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να παρει μια βράση και προσθέτουμε το τηγανισμένο κοτόπουλο.
Ρίχνουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Το αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για 5-10 λεπτά, και μετά σερβίρουμε (κατά προτίμηση με άσπρο ρύζι).
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.