Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Με φωτο Περιέχει Γιαούρτι Σοκολάτα Ξηρούς καρπούς Αβγά Καρύδα Πως το κάνουμε: Βήμα 1 1)
Χτυπάμε το βούτυρο (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Βήμα 2 2)
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Βήμα 3 3)
Στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε τώρα τις βανίλιες και τα ξύσματα. Βήμα 4 4)
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Βήμα 5 5)
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ χυμό-γιαούρτι και αλεύρι. Δεν πολυχτυπάμε. Ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βήμα 6 6)
Δεν ξεχνάς πού και πού να σταματάς το μίξερ και να μαζεύεις από τα πλαινά του κάδου ό,τι έχει μαζευτεί, ώστε να έχεις σωστά ανακατεμένο μείγμα. Βήμα
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Cupcakes και muffins Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Vegan Νηστίσιμα Νηστίσιμα Φτιάχνει 12 cupcakes Πως το κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε το ταψάκι με τις θήκες για τα cupcakes. Ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι το γάλα σόγιας με το ξύδι και αφήνουμε στην άκρη για μερικά λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το άμυλο καλαμποκιού, το μπέικιν πάουντερ, τη μπέικιν σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπωλ, με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 2 λεπτά (όχι παραπάνω!!!). Ρίχνουμε στο μπωλ τη βανίλια, και πλέον αναμιγνύουμε το γάλα σόγιας και τα στεγνά μας
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Brownies, σοκολατόπιτες, σουφλέ Μέθοδος Φούρνου Δυσκολία Με φωτο Περιέχει Σοκολάτα Αβγά Σερβίρει 10 άτομα Πως το κάνουμε:
Βήμα 1 1) Bάζω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και το βούτυρο να λιώσουν. Βήμα 2 2) Χτυπάω τη ζάχαρη, το νερό και τους κρόκους Βήμα 3 3) μέχρι να σφίξει το μείγμα. Βήμα 4 4) Στη συνέχεια προσθέτω στο μείγμα εναλλάξ το αλεύρι (κοσκινίζοντάς το) Βήμα 5 5) και τη λιωμένη σοκολάτα (+βούτυρο). Βήμα 6 6) Το μείγμα στο τέλος θα είναι κάπως έτσι. Βήμα 7 7) Χτυπάω τα ασπράδια ξεχωριστά σε μαρέγγα, και έπειτα προσθέτω τη μαρέγγα στο μείγμα Βήμα 8 8) ανακατεύοντας απαλά με μιά ξύλινη κουτάλα. Βήμα 9 9) Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο (180) για 25'. Βήμα 10 10) Το αφήνω να σταθεί για λίγα λεπτά (συνήθως χάνει λίγο όγκο) Βήμα 11 11) και σερβίρω! Λίγα μυστικά ακόμα
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Πως το κάνουμε:
Για το κέικ μου, χτυπάω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αφρατέψουν καλά. Αρχίζω με το βούτυρο, και προσθέτω με τη σειρά ζάχαρη, αυγά, γάλα, πορτοκάλι, το ξύσμα, τις βανίλιες, την κουβερτούρα και τέλος, την φαρίνα ανακατεύοντας σιγά-σιγά.Την τοποθετώ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ...Εγω το φλουρί το βάζω σ΄αυτή τη στιγμή. Την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 45-50 λεπτά. Ανάλογα τον φούρνο( μπορεί να χρειαστεί λιγότερο, μπορεί περισσότερο)(ελέγξτε με το μαχαίρι). Μόλις ψηθεί η πίτα, την αφήνω να κρυώσει για 15 λεπτά και μετά την γυρίζω από την άλλη. Όση ώρα την αφήνω να κρυώσει, φτιάχνω και το γλάσο. Λιώνω σε μπέν μαρί την σοκολάτα και προσθέτω και το βούτυρο, ανακατεύοντας. Μόλις κρυώσει η πίτα και λίγο το γλάσο, το απλώνω ομοιόμορφα από πάνω. Καλή Χρονιά!!!
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Ρόδι Γάλα Αβγά Ξηρούς καρπούς Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο (το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και το κονιάκ και το αδειάζουμε στο μίξερ. Εξακολουθούμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαχλέπι και τη βανίλια. Αφήνουμε το μίξερ να συνεχίσει να δουλεύει. Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας το αλεύρι με το bakin και την καρυδόψιχα. Προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια αρκετά παχύρρευστη ζύμη. Σταματάμε το μίξερ. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί Νο 40. Το ισιώνουμε καλά με μια σπάτουλα να απλωθεί παντού ισόπαχα. Ψήνουνε την πίτα στους 180 βα
... Διαβάστε περισσότερα »
650 γραμμ.αλεύρι για τσουρέκι ή τύπου 70% 175 ml γάλα φρέσκο χλιαρό 150 γραμμ. ζάχαρη 100 γραμμ. βούτυρο γάλακτος 1 κύβο (42 γραμμ.) μαγιάς 1 βανίλια 1/2 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη ξύσμα από 1 περγαμόντο ή πορτοκάλι ξύσμα από 1 λεμόνι 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 100 γραμμ. σταφίδα ξανθή 1 πρέζα αλάτι 100 γραμμ. γλυκό κουταλιού περγαμόντο ψιλοκομμένο και στραγγισμένο ή κόντιτα
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Μαστίχα Γάλα Αβγά Φτιάχνει ένα ταψί 30 εκ. ή μια φόρμα δαχτυλίδι 28 εκ. Πως το κάνουμε:
Για το προζύμι, θρυμματίζουμε τη μαγιά σε ένα μπολάκι. Παίρνουμε 1 κ.σ. από το συνολικό αλεύρι της συνταγής και το ρίχνουμε στο μπολ με τη μαγιά. Προσθέτουμε και 1 κ.σ. από τη συνολική ζάχαρη της συνταγής και συμπληρώνουμε με λίγο χλιαρό γάλα (από αυτό που έχουμε μετρήσει για τη συνταγή), μέχρι να έχουμε ένα πηχτό και παχύ χυλό.Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέρος ζεστό για 20, 30 λεπτά ή και παραπάνω μέχρι να ανέβει και να φουσκώσει. Για τη ζύμη, ετοιμάζουμε το μίξερ με το γάντζο ζυμώματος. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι κοσκινισμένο, κάνουμε λακκούβα στη μέση, προσθέτουμε το φουσκωμένο προζύμι, τη βανίλια,τη μαστίχα, το ξύσμα λεμονιού και περγαμόντου και το αλάτι.
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Κουζίνα Νησιά Αιγαίου Ελληνική Περιέχει Αβγά Γάλα Σερβίρει 10 άτομα Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε ζάχαρη, αυγό, βούτυρο λιωμένο. Προσθέτουμε γάλα, πορτοκαλάδα μέσα στο αλεύρι και τα μυρωδικά. Βάζουμε το μείγμα σε αλειμένο ταψί. Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κροκο χτυπημένο με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Διακοσμούμε με αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και χωρισμένα σχηματίζοντας το έτος.
3 κουταλάκια baking powder 1 ποτήρι λάδι 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη 3 ποτήρια αλεύρι φαρίνα 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι το ξύσμα από το πορτοκάλι λίγο κονιάκ 1 ποτήρι αμύγδαλα κοπανισμένα και καβουρδισμένα 4 αυγά ασπρισμένα αμυγδαλα για να γράψω το έτος
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Ξηρούς καρπούς Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπάω στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι και τους κρόκους των αυγών. Προσθέτω στο μίγμα το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και το κονιάκ. Στη συνέχει απροσθέτω εναλλάξ αλεύρι και αμύγδαλα. Χτυπώ τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτω στο μίγμα μου ανακατεύοντας ελαφρά με κουτάλα. Σε ταψάκι στρώνω λαδόκολλα και ρίχνω το μίγμα. Από πάνω με τα αμύγδαλα που έχω ασπρίσει γράφω το έτος. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Αβγά Ξηρούς καρπούς Μαστίχα Γάλα Πως το κάνουμε:
Χωρίζουμε κρόκους απο ασπράδια και χτυπάμε μαρέγκα. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη αρκετά καλά να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε μέσα τους κρόκους και χτυπάμε καλά, μετά βάζουμε το γάλα, το αλεύρι που εχουμε ανακατέψει και κοσκινίσει με το μπέικεν, το καρύδι, το κονιάκ, τα αρωματικά και τέλος το ασπράδι μαρέγκα. Ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με προσοχή να μην μας ξεφουσκώσει η μαρέγκα να γίνει αφράτο το μίγμα. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου πάνω στη σχάρα μας στους 170 βαθμούς. Αφου ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και την διακοσμούμε με ο,τι μας αρέσει.
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Μαστίχα Σοκολάτα Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και στη συνέχεια το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ. Βάζουμε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέηκιν πάουντερ, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαχλέπι και τη μαστίχα (το μαχλέπι και τη μαστίχα τα έχουμε πρώτα χτυπήσει με λίγη ζάχαρη στο μπλέντερ ή σε ένα γουδί για να γίνουνε σκόνη. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ενώ χτυπάμε συνέχεια με το μίξερ. Βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί βουτηρομένο και πασπαλισμένο με ζάχαρη και ψήνουμε στους 180-190 για περίπου 40 λεπτά ( ανάλογα με το φ
... Διαβάστε περισσότερα »
1 φλ. μαργαρίνη 2 φλ. ζάχαρη 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 φλ. γάλα 1 φλ. αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη 4 αυγά 3 βανίλιες 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γάλα Ξηρούς καρπούς Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπώ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτω τ' αυγά ένα ένα, τις βανίλιες, το γάλα, το κονιάκ, την αμυγδαλόψιχα και τέλος το αλεύρι, το οποίο έχω ανακατέψει με το μπέικιν και τα έχω κοσκινίσει. Ρίχνω το μείγμα σε ταψάκι 28-30εκ. το οποίο έχω βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνω στους 180 για 1 ώρα. Ξεφορμάρω μόλις κρυώσει και πασπαλίζω με μπόλικη άχνη ζάχαρη. Με λιωμένη σοκολάτα ή αμύγδαλα γράφω την χρονιά.
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Μαστίχα Γάλα Αβγά Ξηρούς καρπούς Πως το κάνουμε:
Χτυπάω στο μίξερ με το φτερό τα βούτυρα με την άχνη ζάχαρη, ν΄αφρατέψουν. Προσθέτω ένα ένα τ΄αυγά. Συνεχίζω προσθέτοντας το μαχλέπι, τη μαστίχα, και το ξύσμα πορτοκάλι. Μετά προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν, εναλλάξ με το γάλα. Στο τέλος προσθέτω το καρύδι. Βάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνω στον κλασικό φούρνο είκοσι λεπτά στους 190-200 βαθμούς και άλλα σαράντα λεπτά στους 170 βαθμούς.
260 γρ. πορτοκάλι πούλμπα (βλέπε εκτέλεση) 250.γρ. ελαιόλαδο 400 γρ. ζάχαρη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 αυγά 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ 5 σταγόνες μαστιχέλαιο 1 κ.γ. μαχλέπι
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Αβγά Πως το κάνουμε:
Παίρνουμε 2-3 πορτοκάλια τα πλένουμε και τα βράζουμε για μία ώρα. Τα κόβουμε σε κομμάτια (μαζί με τη φλούδα) αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Ανακατεύουμε μαζί με το ελαιόλαδο. Κτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Ανακατεύουμε με το προηγούμενο μίγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, το μαχλέπι και το μαστιχέλαιο. Τοποθετούμε το μίγμα σ’ ένα τσέρκι υψηλό διαμέτρου 26 εκ. Δε ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μία ώρα. Αν χρειαστεί ψήνουμε λίγο ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 4 αυγά επίσης σε θερμοκρασία δωματίου 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού πορτοκάλι χυμό ξύσμα πορτοκαλιού 3 βανίλιες 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι 500γρ φαρίνα 1 φλιτζάνι αμύγδαλα και καρύδια τριμμένα
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Και για αρχάριους Εύκολο Περιέχει Ξηρούς καρπούς Αβγά Γιαούρτι Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν καλά (να ασπρίσουν). Μετά προσθέτουμε ένα - ένα τα υλικά χτυπώντας ταυτόχρονα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα, για περίπου 1 ώρα.
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το λάδι, το βούτυρο και τη βανίλια. Χαμηλώστε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώστε και αλευρώστε μία στρογγυλή φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω και κάτω αντίσταση) στους 180°C για περίπου 50 λεπτά. Αφού κρυώσει, την βγάζουμε από τη φόρμα και ετοιμάζουμε το γλάσο με το οποίο θα γράψουμε το νέο έτος (ή ότι άλλο θέλουμε) χρησιμοποιώντας κορνέ. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
5 αυγά 2 φλιτζάνια ζάχαρη ½ φλιτζάνι γάλα φρέσκο ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού φρέσκο 1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα ½ φλιτζάνι κονιάκ 1 ½ φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 βανίλια 1 πρέζα αλάτι 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο με το baking powder
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γάλα Ξηρούς καρπούς Αβγά Πως το κάνουμε:
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 6-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Τότε προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν μέχρι να απορροφηθούν καλά από το μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού (προσέξτε όμως να το κάνετε αυτό πάνω από τον κάδο του μίξερ, γιατί φουσκώνει και μπορεί να χυθεί) και αφού το προσθέσουμε στο μείγμα που συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ , ρίχνουμε το αλάτι και τη βανίλια. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ το αλεύρι με το baking po
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Σοκολάτα Αβγά Σερβίρει 12 μεγάλα κομμάτια Πως το κάνουμε:
Κτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγγα. Αφού γίνει η μαρέγγα προσθέστε λίγη βανίλια σε σκόνη. Σε άλλο μπολ κτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και προσθέστε ένα-ένα τους κρόκους. Προσθέστε εναλλάξ το χυμό πορτοκαλιού (στο οποίο έχετε προσθέσει τη σόδα) με το αλεύρι. Τέλος προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, τα κομμάτια σοκολάτας και με απαλές κινήσεις ανακατεύετε μέσα τη μαρέγγα. Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα + 15 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσει και ξεφορμάρετε, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Κουζίνα Κρητική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε τους κροκους με τη ζάχαρη, ρίχνουμε και το βούτυρο και το χτυπάμε αρκετά. Προσθέτουμε το χυμο των πορτοκαλιών με τη σόδα διαλυμένη, χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγγα και ρίχνουμε το μισό αλευρι, το μισό κονιάκ και τη μισή μαρέγγα ενώ δουλέυουμε συνεχώς. Προσθέτουμε και τα άλλα μισά υλικά, αδειάζουμε τη πίτα σε ενα βουτυρωμένο ταψί και τη ψήνουμε. Οταν ειναι έτοιμη τη πασπαλίζουμε με αχνη ζάχαρη.
5 αυγά 400 γρ. ζάχαρη 1/4 βούτυρο τύπου Κερκύρας ή 1/4 μαργαρίνη soft 1 1/2 γιαουρτάκι αγελάδος 4 βανίλιες ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 κουταλάκι μπέικιν 1 κουταλάκι κανέλα 1 φλυτζάνι καρύδια αλεσμένα 1 φαρίνα ζάχαρη άχνη ή κουβερτούρα και βιτάμ για το γαρνίρισμα
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γιαούρτι Ξηρούς καρπούς Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε με τη σειρά όλα τα υλικά με τελευταία τα καρύδια και το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά να αναμιχθούν τα υλικά και αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί Νο 30. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 για 45-50 λεπτά μέχρι να δείτε ότι ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα όπως στο κέικ. Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη ή γλάσσο σοκολάτας, (κουβερτούρα και βιτάμ λιωμένο σε μπαιν μαρί) ή νυφάδες σοκολάτας ή όπως αλλιώς θέλουμε.
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Αβγά Κρέμα γάλακτος Σοκολάτα Γάλα Σερβίρει 12-14 Μερίδες Πως το κάνουμε:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, το μαχλέπι, τη βανίλια, το γάλα και το κονιάκ. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί Νο 30 και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Προσθέτουμε το νόμισμα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C
... Διαβάστε περισσότερα »
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 350 γρ. ζάχαρη 6 αυγά (χωρισμένα) 230 γρ. γάλα 1 βανίλια 1 μέτριο λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό του) 420 γρ. αλεύρι γ.ο.χ 20 γρ. μπεικιν
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γάλα Αβγά Σερβίρει 16 άτομα Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε έναν- έναν τους κρόκους και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε στο τέλος το γάλα, το χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα του. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπεικιν και μόλις ενσωματωθούν ανακατεύουμε μέσα απαλά τη μαρέγκα. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (Νο 30) ή φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή εναλλακτικά περιχύνουμε με επικάλυψη σοκολάτας μαύρης ή ακόμα καλύτερα λευκής και γράφουμε το έτος.
1 1/2 κούπα βούτυρο 2 1/2 κούπες ζάχαρη 6 χωρισμένα αυγά 4 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλάκι μπέικιν 1/4 κουταλάκι αλάτι ξύσμα από 1 πορτοκάλι 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού 1 κούπα ψημένα και ψιλοκομμένα φουντούκια 1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Ξηρούς καρπούς Σοκολάτα Αβγά Πως το κάνουμε:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα ασπράδια των αυγών που τα έχετε χτυπήσει σε μαρέγκα και τα προσθέτετε τελευταία. Αφού προσθέσετε τη μαρέγκα, βάλτε και τα φουντούκια και τις ψηφίδες σοκολάτας και ανακατέψτε. Βάλτε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45' περίπου.
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Με φωτο Περιέχει Γάλα Αβγά Ξηρούς καρπούς Πως το κάνουμε: Βήμα 1 1) Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατέψτε το αλευρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Βήμα 2 2) Ανοιξτε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε μέσα το χλιαρό γάλα, το βούτηρο, το ένα αυγό και το κροκάδι από το δεύτερο αυγό.
Βήμα 3 3) Ζυμώνετε βάζοντας λίγο λίγο το αλευρι από τα πλαϊνά
Βήμα 4 4) μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή. Βήμα 5 5) Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να ξεκουραστεί 5' Βήμα 6 6) Στο μεταξύ ανακατέψτε σε ένα μπώλ τη ζάχαρη, την κανέλα, τα κερασάκια και τα καρύδια. Αφήστε τα στην άκρη. Βήμα 7 7) Χωρίστε τη ζύμη σε 3 ισα μέρη. Βήμα 8 8) Ανοίξτε κάθε μέρος σε χοντρό φύλλο με διαμετρο 30 εκ. Βήμα 9 9) Τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σε ένα ταψάκι αντικολλητικό. Απλώστε στην επιφάνεια του το μισό μαλ
... Διαβάστε περισσότερα »
3 φλ. τσαγιού αλέυρι 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι 1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα άσπρα ωμά (αλεσμένα ελαφρά) 250γρ βούτυρο (τυπου κερκύρας) ή light 1 κουτ.γλυκού σόδα 4 αυγά 1 κουτ.γλυκού μπέικιν 1 κουτ.γλυκού μαχλέπι σε σκόνη 2 σταγόνες έλαιο πορτοκαλιού ζάχαρη άχνη για ντεκόρ και αμύγδαλα κομμένα στην μέση για (το έτος) ή για διακόσμηση της αρεσκείας σας.
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Ξηρούς καρπούς Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει, έπειτα ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη (κρυσταλλική), εναλλάξ τ' αυγά με τον χυμό(στον οποίο χυμό έχουμε λιώσει τη σόδα), χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ριχνουμε το αλέυρι με το μπέικιν,το μαχλέπι και το έλαιο πορτοκαλιού. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τ' αλεσμένα αμύγδαλα.Το μείγμα να μην είναι σφιχτό,ούτε αραιό! Σ ενα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί αδειάζουμε το μείγμα, διακοσμούμε με τα αμύγδαλα που έχουμε κόψει στη μέση και τα τοποθετουμε στο μείγμα να ψηθούν και αυτά. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. (κοιτάμε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί σε μια άκρη να βγαίνει καθαρό). Μη ξεχάσετε το φλουρί (εγω το ξέχασα)!
5 μεγάλα αυγά (χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια) 2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 κ.γλ. φρέσκο σουρωμένο χυμό λεμονιού 250 γρ. ανάλατο βούτυρο 3/4 φλιτζ φρέσκο γάλα 2 κ.σ. κονιάκ ξύσμα και χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι 1 φλιτζ. αλεσμένα φουντούκια ή ασπρισμένα αμύγδαλα 1/2 κ.γλ. κρυστάλλους μαστίχας αλεσμένους σε γουδί μαζί με μία πρέζα ζάχαρη 3/4 φλιτζ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή νιφάδες μαύρης σοκολάτας 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γλ. φουσκωτό μπέικιν πάουντερ άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Ξηρούς καρπούς Μαστίχα Σοκολάτα Αβγά Γάλα Φτιάχνει 1 στρόγγυλη φόρμα 30 εκ. Πως το κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς C. Καλύπτουμε μία φόρμα με διάμετρο 30 εκ. με λαδόκολα. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια της λαδόκολας και τα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας. Μαρέγκα: Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού, δυναμώνουμε την ταχύτητα σε μέτρια προς δυνατή και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα. Την αφήνουμε στην άκρη. Στο μπώλ του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με
... Διαβάστε περισσότερα »
300 γρ. μαργαρίνη 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 6 αυγά 3/4 φλ. ζάχαρη 2 βανίλιες 1 πακέτο "σταγόνες" σοκολάτα υγείας 1/2 φλ. χοντροκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια 1 ποτηράκι κρασιού λικέρ (βύσσινο ή ότι άλλο αγαπάτε- γλυκό κατά προτίμηση και μυρωδάτο) ή κονιάκ 1/2 φλ. μήλο περασμένο στον τρίφτη (χοντρό) 1/2 φλ. σταφίδες ξανθές ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1/2 κ. γλυκού κανέλα 1/2 κ. γλυκού γαρύφαλο
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Μήλα Σοκολάτα Αβγά Ξηρούς καρπούς Σερβίρει 6-8 Πως το κάνουμε:
Χτυπήστε στο μίξερ σε γρήγορη ταχύτητα τη μαργαρίνη (όχι λιωμένη σε υγρή μορφή αλλά μαλακή- αφήστε την έξω από το ψυγείο αρκετή ώρα) με την ζάχαρη πάρα πολύ καλά ώστε να ασπρίσει. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα. Αφού τα χτυπήσετε προσθέστε στο μείγμα το λικέρ, το ξύσμα πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλο τις βανίλιες και έπειτα το αλεύρι (αφού το έχετε κοσκινίσει για να γίνει πιο αφράτη η ζύμη), ανακατέβοντας πλέον με το χέρι σιγά σιγά. Στο τέλος προσθέστε τη σοκολάτα, τα καρύδια, το μήλο, τις σταφίδες. Βάλτε την ζύμη σε ταψάκι στρογγυλό ή φόρμα και ψήστε στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα περίπου.
500 Γραμμάρια Αλεύρι Φάριν απ 1.5 Φλυτζάνι αμυγδαλόψιχα τριμμένη σε σκόνη 1-2 βανίλιες Μισό φλυτζάνι γάλα φρέσκο Μισό φλ. χυμό πορτοκάλι Μισό φλ. κονιάκ ή λικέρ πικραμύγδαλο Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 2 Φλυτζάνια ζάχαρη 5 Αυγά χωρισμένα 1 Κουταλάκι του γλυκού BAKING POWDER Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής 1 Πρέζα αλάτι 1 Φλυτζάνι βούτυρο γάλακτος
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Γάλα Αβγά Ξηρούς καρπούς Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και φτιάχνουμε μαρέγκα. Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο, ρίχνω τους κρόκους έναν έναν, ρίχνω το ξύσμα και την σόδα μαζί με τον χυμό, μετά το γάλα και το κονιάκ εναλλάξ με το αλεύρι. Στο τέλος ρίχνω την αμυγδαλόψιχα και την μαρέγκα. Στον πάτο του ταψιού βάζουμε λαδόκολλα και έχουμε βουτυρώσει τα πλαϊνά του. Ψήσιμο στους 180 για 50' περίπου.
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γάλα Σοκολάτα Αβγά Πως το κάνουμε:
Διαλυουμε τη μαγια στο χλιαρο γαλα κι αφηνουμε να φουσκωσει Κατιπιν ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα και το αλευρι λιγο λιγο Ζυμωνουμε και αφηνουμε να φουσκωσει Ανοιγουμε ενα μακροστενο φυλλο, βαζουμε μεσα τη σοκολατα διασπαρτα και τυλιγουμε σε ρολο Κοβουμε 11 ισα κομματια και σχηματιζουμε στο ταψι ενα δεντρακι, 1 κομματι για κορυφη, 2 απο κατω, 3 μετα και 4 κομματια. Το τελευταιο το βαζουμε απο κατω για βαση Αφηνουμε να φουσκωσει και ψηνουμε στις αντιστασεις περιπου 20 λεπτα στους 175 βαθμους, αναλογα το φουρνο
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γάλα Ξηρούς καρπούς Αβγά Πως το κάνουμε:
Κτυπάτε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Σε ένα άλλο μπολ κτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα. Σε ένα τρίτο μπολ κτυπάτε ελαφρά με πιρούνι το γάλα, τα κροκάδια, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού και ενώνετε το μείγμα με το μείγμα βουτύρου-ζάχαρης-βανίλιας σε χαμηλή ταχύτητα. Συνεχίζοντας σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, προσθέτετε τη μαρέγκα στο μείγμα και το αφήνετε να κτυπηθεί μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Σε ξεχωριστό μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μέχλεπι, το ΒΡ και τα καρύδια και τα προσθέτετε στο μίξερ σε μικρές δόσεις με ένα κουτάλι, συνεχίζοντας να κτυπάτε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα. Αφού το μείγμα ομοιογενοποιηθεί το αδειάζετε σε ταψί 26 εκ. με λαδόχαρτο ή στη στρογγυλή φόρμα της Taper Ware. Ψηνετε στους 180C για 50΄-60΄. Ετοιμάζετε το γλάσο, που πρέπει να έχει πολύ πηκτή υφή, προσθέτοντας στην άχνη ό
... Διαβάστε περισσότερα »
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γρ. μαργαρίνη 350 γρ. ζάχαρη 3 αυγά 200 γρ. χυμός φρ. πορτοκάλι 150 γρ. κονιάκ ½ κουτ. σούπας κανέλα ¼ κουτ. σούπας γαρύφαλλο 150 γρ. καρυδόψιχα 2 βανίλιες ξύσμα από 2 πορτοκάλια ζάχαρη άχνη
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Ξηρούς καρπούς Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη στο μίξερ για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι, το κονιάκ και τον χυμό. Προσθέτουμε την καρυδόψιχα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Το αδειάζουμε σε αντικολλητικό ταψί 28 εκατοστών καλά βουτυρωμένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς για 35 λεπτά. Ελέγχουμε αν είναι ψημένη η βασιλόπιτα με ένα μαχαίρι. Όταν ψηθεί αφήνουμε τη βασιλόπιτα στο ταψί για 10 λεπτά. Την βγάζουμε από το ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει. Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Μόνο κρόκους Γάλα Αβγά Ξηρούς καρπούς Σερβίρει 10-12 άτομα Πως το κάνουμε:
Αρχικά, χτυπάμε δυνατά στο μίξερ το σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα το χλιαρό γάλα, με το αμύγδαλο. Αργότερα, βάζουμε λιγο-λίγο το αλεύρι, το οποίο θα είναι ήδη αναμειγμένο με την μπέικιν. Τέλος, αφού έχουμε βουτυρώσει τη φόρμα μας, βάζουμε σε αυτή το μειγμα, το οποίο θα ψηθεί για περίπου 40-45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC. Καλή επιτυχία!!!!
125 γραμ. νωπή μαγιά (θα τη βρείτε και στα ράφια των s/m) 1 νεροπότηρο* γάλα (χλιαρό και όχι κατευθείαν απ΄ το ψυγείο) 1 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη 1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) 1 πακέτο – 250 γραμμάρια – βούτυρο λιωμένο (lurpac, adoro, κ.λπ.)* 1 κουταλιά σούπας μαχλέπι (σε “σκόνη”) 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα* 5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 κρόκο (για την επάλειψη της πίτας) λίγο άσπρο και μαύρο σησάμι (μια “μικρή τσιμπιά”, απ΄ το καθένα) – προαιρετικά
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Κουζίνα Πολίτικη Ελληνική Περιέχει Ξηρούς καρπούς Αβγά Γάλα Πως το κάνουμε:
Βάζετε σε μια ευρύχωρη λεκάνη τη μαγιά με το 1 νεροπότηρο γάλα και 2 χουφτίτσες απ΄ τ΄ αλεύρι (το οποίο θα κοσκινίσετε μέσα στη λεκάνη, έτσι ώστε να μπει o “αέρας”, που απαιτείται, ανάμεσα στους κόκκους του αλευριού – διότι με το πατίκωμα της συσκευασίας αυτός “χάνεται”). Τα χτυπάτε καλά, για λίγο, με το σύρμα σας (αυγοδάρτη) να ενσωματωθούν και να αναδυθεί η μυρωδιά της μαγιάς. Μην “δουλέψετε” το μίγμα με τα χέρια σας, γιατί θα κολλήσει σ΄ αυτά. Τοποθετείτε, τη λεκάνη σας, σε μια καρέκλα ή στο τραπέζι σας (ή και στο κρεβάτι σας, γιατί όχι
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Κουζίνα Ελληνική Θεσσαλίας Περιέχει Αβγά Σύκα Τυριά Φτιάχνει 12 μεγάλα κομμάτια Πως το κάνουμε:
Σε μπωλ χτυπάμε καλά τα 4 αυγά θρυμματίζουμε την φέτα και την αναμιγνύουμε με το μίγμα των αυγών. Σε άλλο μπωλ αναμιγνύουμε την ζάχαρη με την κανέλα. Σε τρίτο μπωλ αναμιγνύουμε τις σταφίδες με τα σύκα. Τέλος λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτηρο και το αναμιγνύουμε με το λάδι. Παίρνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου -προσοχή να είναι βαθύ-και το βουτηρωλαδώνουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε το ένα φύλλο και ρίχνουμε το 1/8 ή το 1/10 από το μίγμα αυγών-φέτας. Τοποθετούμε δεύτερο φύλλο βουτηρολαδώνουμε, πασπαλίζουμε με το 1/8 ή το 1/10 του μίγματος ζάχαρης-κανέλας και το αντίστοιχο σταφίδων και σύκου. Συνεχίζουμε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και τα μιγμάτα χωρίς να ξεχνάμε να βουτηρωλαδώνουμε καλά κάθε φύλλο. Βρέχουμε το τελευταίο φύλλο με νερό και ψήνουμε σε
... Διαβάστε περισσότερα »
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο ή ένα πακέτο βιτάμ 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη 6 αυγά 4 κουταλιές σούπας κονιάκ 4 φλιτζάνια τσαγιού κόκκινη φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού Ξύσμα πορτοκαλιού και ζάχαρη άχνη
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γάλα Αβγά Σερβίρει μέχρι και 12 άτομα Πως το κάνουμε:
Αφήνετε το βούτυρο έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει και το μετράτε με κανονικό φλιτζάνι τσαγιού. Το χτυπάτε με το κουτάλι ή στο μίξερ και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά και ρίχνετε ένα ένα τα αυγά. Χτυπάτε το μίγμα μέχρις ότου γίνει αφράτο. Κατόπιν ρίχνετε το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και αλληλοδιαδόχως τη φαρίνα με το γάλα, ενώ ανακατεύετε το μίγμα ελαφρά. Αλείφετε με βούτυρο και πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ταψί Νο 32. βάζετε μέσα το μίγμα. Πασπαλίζετε στην επιφάνεια, αν θέλετε, αμύγδαλα ασπρισμένα. Ψήνετε τη βασιλόπιτα σε μέτριο φούρνο επί 45-50 λεπτά. Αφήνετε να μείνει πέντε λεπτά και τη βγάζετε από το ταψί, σε σχάρα, για να κρυώσει. Κοσκινίζετε πάνω ζάχαρη άχνη.
1 1/2 κούπα μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 2 1/2 κούπες ζάχαρη 6 χωρισμένα αβγά 4 1/2 κούπες φαρίναπ 2 κουταλάκια baking powder 1/4 κουταλάκι αλάτι το ξύσμα & το χυμό ενός πορτοκαλιόυ 1 κούπα ψημένα & χοντροκομμένα φουντούκια 125 γρ. ψηφίδες κουβερτούρας ή σοκολάτας γάλακτος άχνη ζάχαρη
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Ξηρούς καρπούς Σοκολάτα Αβγά Φτιάχνει Για ταψί 30 εκατοστών Πως το κάνουμε:
Χτυπήστε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα Σε άλλο μπωλ χτηπήστε τη μαργαρίνη με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψουν Στο μίγμα ζάχαρη - μαργαρίνη προσθέστε ένα ένα τα κροκάδια, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν Ύστερα ρίχνουμε το ξυσμα και το αλάτι Αφού έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το baking powder καλά, το ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ με το χυμό Έπειτα προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα ανακατεύοντας αργά & πολύ απαλά για να μην ξεφουσκώσει Σε μπωλάκι ανακατεύουμε τις ψηφίδες & τα φουντούκια με φαρίνα για να μην πάνε στον πάτο στο ψήσιμο και κολλήσουν Τα ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας λίγο Απλώνουμε το μίγμα σε ταψί με βουτυρωμένη καλά λαδόκολλα Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών στο ράφι του κέικ για 1 ώρα και 15 λε
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Πλούσια σε ενέργεια Κουζίνα Ελληνική Περιέχει Γάλα Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει καλά και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε καλά. Χωρίζουμε τα αβγά και ρίχνουμε τους κρόκους έναν ένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό γάλα και μετά όλο το αλεύρι και τη βανίλια. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα μέσα στο οποίο έχουμε βάλει το κρεμόριο και τα ασπράδια των αβγών, χτυπημένα μαρέγκα. Τελευταία προσθέτουμε τη σόδα με το κονιάκ και το ξύσμα. Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 200°.
250 gr. βούτυρο μαλακό ή γάλακτος 8 αυγά 900 gr. αλεύρι 100 gr. κονιάκ 500 gr. ζάχαρη 6 - 7 πορτοκάλια μόνο το χυμό 1 κουτ. γλ. σόδα 1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκάλι 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ ζάχαρη άχνη
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Πλούσια σε ενέργεια Περιέχει Αβγά Πως το κάνουμε:
Σε μπολ βάζετε το βούτυρο, χτυπάτε καλά με σύρμα να ασπρίσει. Σε άλλο μπολ βάζετε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και χτυπάτε να ασπρίσουν, ρίχνετε στο βούτυρο και ανακατεύετε, προσθέτετε το κονιάκ. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον χυμό με τη σόδα και ανακατεύετε, μόλις αφρίσουν, ρίχνετε τον χυμό στο μπολ με το βούτυρο. Σε καθαρό μπολ χτυπάτε με σύρμα τα ασπράδια να γίνουν σφικτή μαρέγκα και την ρίχνετε στο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τα ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε σιγά - σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας, να γίνει απαλός πηκτός χυλός . Ρίχνετε σε στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 50 - 60 λεπτά ( βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας ένα καθαρό στεγνό μαχαίρι στο κέντρο. Πρέπει να βγει καθαρό ). Βγάζετε, αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρετε. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
2,5 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη 2 κουταλιές του γλυκού baking powder 1 βανίλια σκόνη 1 πρέζα αλάτι μισή κούπα λάδι 1 αυγό 3/4 κούπας τσαγιού γάλα
Στα γρήγορα Κατηγορία Cupcakes και muffins Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Γρήγορο Περιέχει Γάλα Αβγά Φτιάχνει 12 muffins Πως το κάνουμε:
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπάμε σε ένα shaker το λάδι, το αυγό και το γάλα. Χύνουμε το μίγμα στο μπωλ και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Βουτυρώνουμε τις φόρμες μας ή βάζουμε χάρτινες θήκες για muffins. Γεμίζουμε τις θήκες με ένα κουτάλι της σούπας, όχι όμως μέχρι πάνω-πάνω γιατί θα φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 180 για περίπου 22 λεπτά.
1 ποτήρι σπορέλαιο (αν θέλουμε ελαιόλαδο λίγο λιγότερο) 1 ποτήρι ζάχαρη (και λίγο λιγότερο μια χαρα είναι) 3 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού το ξύσμα φλούδας από ένα πορτοκάλι περίπου 1/2 κιλό αλεύρι "αυτοφουσκώμενο" (αν απλό αλεύρι προσθέτουμε 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ) 1 βανίλια
Στα γρήγορα Κατηγορία Με μήλα Ζύμες Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χωρίς γλουτένη Χορτοφαγική Vegan Δυσκολία Εύκολο Νηστίσιμα Νηστίσιμα Πως το κάνουμε:
Αφού χτυπήσουμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει υπέροχα προσθέτουμε το ξύσμα και τη βανίλια. Επειτα ρίχνουμε ανακατεύοντας σιγά σιγά το χυμό και προσθέτουμε ανακατεύοντας το αλεύρι. Εάν θέλουμε να κάνουμε κέικ: Οταν ο χυλός γίνει σαν του κέικ μπορούμε να τον χύσουμε σε ένα ταψάκι ή φόρμα κέικ βουτυρωμένη και αλευρωμένη και να βάλουμε πάνω στην επιφάνεια του χυλού κομματάκια από μήλα σε μέγεθος φουντουκιού ή καρυδιού (ανάλογα με την αισθητική μας) που τα έχουμε ανακατέψει με ζάχαρη, κανέλα και ελάχιστο γαρύφαλλο. Αν μας αρέσουν οι σταφίδες και δεν είμαστε αλλεργικοί στους ξηρούς καρπούς βάζουμε και από αυτά. Ο χρόνος ψησίματος είναι 50 λεπτά στους 180°C. Το αφήνουμε να τραβήξει αφού σβήσουμε το φούρνο. Εάν θέλουμε να γίνει τάρτα: Η ευελιξία υπάρχει στη ρευστότητα του χυλού όπου μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλο αλεύρι ώσ
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γιαούρτι Φρούτα Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε όλα τα υλικά με το χέρι να ενωθούν (δε χρησιμοποιούμε μίξερ) και τα βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Σε ένα μπωλ κόβουμε σε φέτες τις βανίλιες και τις ανακατεύουμε με το αλεύρι και τη ζάχαρη. Τις απλώνουμε πάνω από το κέικ χωρίς να τις πατήσουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο). Όταν ψηθεί και κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.
110 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 110 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 90 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 210 γρ ζάχαρη 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ξινόγαλο ή γάλα φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
Στα γρήγορα Κατηγορία Cupcakes και muffins Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Γρήγορο Περιέχει Γάλα Αβγά Φτιάχνει 12 cup cakes Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε ένα ένα τ'αυγά συνεχίζοντας το χτύπα σε μέτρια ταχύτητα. Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα λίγο λίγο. Τέλος προσθέτουμε την βανίλια. Βάζουμε σε φόρμες για cupcakes και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20 - 25 λεπτά περίπου.
Στα γρήγορα Κατηγορία Brownies, σοκολατόπιτες, σουφλέ Μέθοδος Φούρνος μικροκυμάτων Διατροφή Χορτοφαγική Vegan Δυσκολία Γρήγορο Εύκολο Περιέχει Σοκολάτα Νηστίσιμα Νηστίσιμα Σερβίρει 1 άτομο Πως το κάνουμε:
Βάζετε σε μια κούπα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι. Προσθέτετε το λάδι και το νερό και ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να πάρετε ένα μίγμα σφιχτό μεν αλλά που να μπορεί να "δουλευτεί". Ιδανικά μεταφέρετε το μίγμα σε πυρίμαχο ατομικό μπολ (αυτά για το σουφλέ) και ψήνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό ΜΟΝΟ.
Στα γρήγορα Κατηγορία Brownies, σοκολατόπιτες, σουφλέ Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Με φωτο Περιέχει Σοκολάτα Αχλάδια Σερβίρει 8 ατομα Πως το κάνουμε: Βήμα 1 1)
Καθαρίστε τα αχλάδια από φλούδες και κουκούτσια και κόψτε τα στα δύο. Βήμα 2 2)
Βάλτε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι και μόλις πάρουν βράση ρίξτε και τα αχλάδια. Βράστε μέχρι να μαλακώσουν περίπου 7-8 λεπτά. Βήμα 3 3)
Βγάλτε τα αχλάδια απο το σιρόπι και αραδιάστε τα σε ένα μικρό πυρέξ. Το σιρόπι αφήστε το στην άκρη. Βήμα 4 4)
Χτυπήστε σε ένα μπολ τα υλικά της σοκολατόπιτας. Πρώτα τα αυγα με τη ζάχαρη,μετά το βούτυρο και μετα ολα τα στερεά. Βήμα 5 5)
Απλώστε το μείγμα πάνω απο τα αχλάδια με προχοχή γιατί βγαίνει λίγο σφιχτό.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 για περίπου 20 λεπτα. Βήμα 6 6)
4 αυγά 150 γρ. βούτυρο 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη 2 1/2 ποτήρια αλεύρι self-raising 3 μήλα πράσινα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους λίγο χυμό λεμονιού κανέλα λίγη βανίλια
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Μήλα Αβγά Σερβίρει 8-10 άτομα Πως το κάνουμε:
Αφού καθαρίσετε και κόψετε τα μήλα τα περιχύνετε με λίγο χυμό λεμονιού και μπόλικη κανέλα και αφήνετε στην άκρη. Κτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγγα. Όταν σφίξει η μαρέγγα προσθέστε λίγη βανίλια. Σε ένα άλλο μπολ κτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέστε τους κρόκους και κτυπάτε καλά να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέστε το αλεύρι και τα μήλα. Με απαλές κινήσεις προσθέστε τη μαρέγγα και αν θέλετε λίγη κανέλα ακόμα. Βάζετε σε ένα μακρόστενο ταψί το οποίο έχετε βουτυρώσει προηγουμένως. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα (μπορεί να θέλει 10-15 λεπτά ακόμα αν το ταψί είναι ψηλό).
500 γραμμάρια αλευρι που φουσκώνει 2 φλιτζάνια του τσαγιού καφέ ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού 2 αυγά 2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο 125 γρ. κουβερτούρα 2 μεγάλες μπανάνες
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Φρούτα Μπανάνες Σοκολάτα Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε καλά στο μίξερ τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε μετά το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Βάζουμε και τα 250 γρ αλεύρι και χτυπούμε καλα. Τελος προσθέτουμε τα αυγά και το υπόλοιπο αλεύρι. Αλευρώνουμε τη φόρμά του κέικ και βάζουμε τη μιση ζυμη στη φορμα. Αφου εχουμε κοψει τις μπανανες μας σε ροδελες τις τοποθετουμε προσεκτικά στη σειρα. Σπανουμε και την μια πλάκα κουβερτούρας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε πάνω στις ροδέλες μπανάνας. Χύνουμε απο πάνω την υπόλοιπη ζύμη και βάζουμε το κέικ σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς και το αφήνουμε 60 λεπτά!!! Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρι και μόλις βγει το κέικ με ένα πινέλο καλύπτουμε όλο το κέικ με σοκολάτα!!! Θα γλειφετε και τα δαχτυλα σας!!
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Γιαούρτι Αβγά Φτιάχνει 1 φόρμα κέικ Πως το κάνουμε:
Ανακατεύω την ζάχαρη με τη μαργαρίνη για 2 λεπτα Προσθέτω τα αυγά και το γιαούρτι Ρίχνω το μπέικιν μαζί με τη φάρινα σιγά σιγά στο μείγμα μου Ψήνω στους 180 βαθμούς (χωρίς αέρα)
1 πακέτο φαριναπ 1 φακελάκι baking powder ανακατεμένο στο αλεύρι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 250 γραμμάρια (1 πακέτο) μαργαρίνη 4 αβγά 1 1/4 φλιτζανιού γάλα ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες 2 κουταλιές της σούπας κακάο πικρό
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Με φωτο Περιέχει Σοκολάτα Γάλα Αβγά Φτιάχνει μια φόρμα κέικ 22 με 25 εκατοστά Πως το κάνουμε: Βήμα 1 1) Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσουν Βήμα 2 2) Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε το μείγμα 3 λεπτά Βήμα 3 3) Προσθέτουμε διαδοχικά γάλα - φαρίνα και το άρωμα Βήμα 4 4) Ανακατεύουμε ελαφρά για να μην ξεφουσκώσουν τα αβγά Βήμα 5 5) Σε μπωλ παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και το ανακατεύουμε πολύ καλά με το κακάο. Αν είναι πολύ σφικτό, αραιώστε με λίγο γάλα Βήμα 6 6) Βουτυρώστε πολύ καλά μια φόρμα για κέικ Βήμα 7 7) Στρώστε τη μισή ζύμη Βήμα 8 8) Από πάνω βάλτε τη σοκολατένια Βήμα 9 9) Ύστερα ρίξτε την υπόλοιπη ζύμη Βήμα 10 10) Προσεκτικά βυθίστε πολυ ελαφρά ένα ξυλάκι και κάνετε κυματισμούς. Προσέξτε μην πάει παντού σοκολάτα γιατί θα γίνει όλο το κέικ σοκολατένιο. Βήμα 11 11) Ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς μια ώρα ή ανάλογα
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Κρέμα γάλακτος Γάλα Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζουμε το χτύπημε και στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, χυμό από 1 λεμόνι και το ξύσμα του. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-60΄.
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ ζάχαρη άχνη 100 γρ ζάχαρη (κανονική) 6 αυγά 320 γρ καρύδα τριμένη 350 γρ γάλα
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Καρύδα Αβγά Γάλα Πως το κάνουμε:
Χτυπάω βούτυρο με τις ζάχαρες να ασπρίσουν.Βάζω ενα-ενα τα αυγά,την καρύδα και σιγα-σιγα το γάλα με το αλεύρι κοσκινισμένο. Βάζω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να στεγνώσει μέσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι της Ντίνας Νικολάου και την είχα βρεί σε ενα περιοδικό! Εγω έλιωσα πανω κουβερτούρα και στόλισα με χρωματιστή τρούφα!
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο 5 αυγά 3 βανίλιες 1 φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ ροδόνερο 2 ποτήρια ζάχαρη 1 φαρίνα κόκκινη 1 γιαούρτι αγελαδίτσα 2 κουτ. γλ. μπεικιν-πάουντερ 2 κουτ. γλ. κακάο αμύγδαλο σε φλύδες για να καλύψουμε το ταψί
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Γιαούρτι Σοκολάτα Αβγά Ξηρούς καρπούς Πως το κάνουμε:
Κτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε με σειρά το γιαούρτι, το λάδι, το ροδόνερο, τις βανίλιες, μπεικιν-πάουντερ και στο τέλος το αλέυρι. Αλείφουμε ενα 26 εκ. ταψί με λιγο λάδι και πασπαλίζουμε με αλέυρι. Εχουμε κρατησει στο κεσεδάκι απο το γιαούρτι λίγη ζύμη και ρίχνουμε το κακάο. Μέσα στη φόρμα ρίχνουνε πρώτα τα αμύγδαλα, μετά τό μείγμα του κέικ και στο τέλος το μείγμα με το κακάο. Ανακατέυουμε ελαφρα με ενα πηρούνι για να δώσουμε σχέδιο στο μέιγμα. Ψήνουμε στους 170C βαθμούς για 40-50 λεπτά ανάλογα την φόρμα (για μικρά ατομικά φορμάκια περίπου 30λεπτά)
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.