3 φλ. τσαγιού αλέυρι 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι 1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα άσπρα ωμά (αλεσμένα ελαφρά) 250γρ βούτυρο (τυπου κερκύρας) ή light 1 κουτ.γλυκού σόδα 4 αυγά 1 κουτ.γλυκού μπέικιν 1 κουτ.γλυκού μαχλέπι σε σκόνη 2 σταγόνες έλαιο πορτοκαλιού ζάχαρη άχνη για ντεκόρ και αμύγδαλα κομμένα στην μέση για (το έτος) ή για διακόσμηση της αρεσκείας σας.
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Ξηρούς καρπούς Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει, έπειτα ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη (κρυσταλλική), εναλλάξ τ' αυγά με τον χυμό(στον οποίο χυμό έχουμε λιώσει τη σόδα), χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ριχνουμε το αλέυρι με το μπέικιν,το μαχλέπι και το έλαιο πορτοκαλιού. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τ' αλεσμένα αμύγδαλα.Το μείγμα να μην είναι σφιχτό,ούτε αραιό! Σ ενα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί αδειάζουμε το μείγμα, διακοσμούμε με τα αμύγδαλα που έχουμε κόψει στη μέση και τα τοποθετουμε στο μείγμα να ψηθούν και αυτά. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. (κοιτάμε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί σε μια άκρη να βγαίνει καθαρό). Μη ξεχάσετε το φλουρί (εγω το ξέχασα)!
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.