Κυριακή, 2024-09-29, 1:07 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Ιανουάριος » 23
    Ο Ντομινίκ Τζέιμς που φέρεται να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την Παρτιζάν αποφάσισε να μην ακολουθήσει την αποστολή του Άρη στο Ντόνετσκ χωρίς να ειδοποιήσει με την ομάδα να τον καλεί σε απολογία.

    Η Παρτιζάν έχει δείξει ενδιαφέρον για τον Αμερικανό πόιντ γκαρντ του Άρη με δημοσιεύματα να αναφέρουν πως οι δύο πλευρές να έχουν καταλήξει σε συμφωνία. Μάλιστα ο Ντομινίκ δεν παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο ώστε να ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή, με την ομάδα να τον καλεί σε απολογία εντός 24 ωρών.

    «Ο καλαθοσφαιριστής της ομάδας, Ντομινίκ Τζέιμς παραβιάζοντας το υπογεγραμμένο του συμβόλαιο με την Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, δεν παρουσιάστηκε σήμερα (23/01) το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», για την προγραμματισμένη αναχώρηση των «κίτρινων» στο Ντόνετσκ, ενόψει του αγώνα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Last 16 στο Eurocup.

    Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ κάλεσε με εξώδικο τον παίκτη σε απολογία στα γραφεία της εντός 24 ωρών, ώστε ο τελευταίος να συνεχίσει την τήρηση του εν ισχύ συμβολαίου τους.

    Σε αντίθετη περίπτωση, η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ δεν πρόκειται να παραχωρήσει στον συγκεκριμένο αθλητή την κάρτα ελευθέρας (letter of clearance), ώστε να μην μπορεί να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα», ανέφερε η ανακοίνωση του Άρη.
    Attachments: Εικόνα 1
    Category: Οπαδικες προτιμησεις | Views: 160 | Added by: N3r0x | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Την αποστολή του Ατρομήτου για τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας για τη φάση των «8» ανακοίνωσε την ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Δώνης έπειτα από το τέλος της απογευματινής προπόνησης που έγινε στο αθλητικό κέντρο «Μαζαράκη».

    Την αποστολή αποτελούν 19 παίκτες και είναι οι: Ιτάνζ, Ράντμαν, Οικονόμου, Νάστος, Τόμας, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Καραμάνος, Καραγκούνης, Σφακιανάκης, Τάτος, Δημούτσος, Μπρίτο, Επστάιν, Μήτρογλου, Γκαρσία, Αναστασάκος, Φυτανίδης, Μπάλλας. Ο Ατρόμητος που την Δευτέρα έκανε απογευματινή προπόνηση θα ολοκληρώσει το πρωί της Τρίτης την προετοιμασία του. Μετά το τέλος της θα γευματίσει στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου και στην συνέχεια η αποστολή με επικεφαλής τον Γενικό Αρχηγό, Σπύρο Σοφιανό, θα αναχωρήσει για την συμπρωτεύουσα για το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.
    Attachments: Εικόνα 1
    Category: Οπαδικες προτιμησεις | Views: 204 | Added by: N3r0x | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Ο Δημήτρης Λιόγας αποτελεί κι επίσημα παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΚ ύστερα από συνάντηση που υπήρξε με τον Νίκο Γεωργαντζόγλου.


    Ύστερα από την ήττα με τη Νέα Κηφισιά, τη δεύτερη στα τρία τελευταία παιχνίδια, η διοίκηση της ΑΕΚ αποφάσισε να απομακρύνει τον Δημήτρη Λιόγα από την τεχνική ηγεσία.

    «Ύστερα από σημερινή συνάντηση μεταξύ του Νίκου Γεωργαντζόγλου, του Σταύρου Τσιλιμιγκάκη και του Δημήτρη Λιόγα, αποφασίστηκε να λυθεί η συνεργασία της ΚΑΕ ΑΕΚ με τον εν λόγω προπονητή. Τον ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά του στην ομάδα», ανέφερε η ανακοίνωση της ΚΑΕ.

    Φαβορί για τη διαδοχή του είναι ο Δημήτρης Παπανικολάου που έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ομάδας.
    Attachments: Εικόνα 1
    Category: Οπαδικες προτιμησεις | Views: 185 | Added by: N3r0x | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Ο Νικόλας Βασιλαράς από το blog του στο gazzetta.gr χτυπάει το καμπανάκι για την επιλογή του Δούρου στη θέση του Βασσάρα που φαγώθηκε τη μέρα των παραπόνων του Ολυμπιακού!

    Έντονη μέρα η Δευτέρα κι ας μην είχε ματς. Αλλωστε η μπάλα παίζεται και έξω από τα γήπεδα, ιδίως από εκείνους που δεν μπορούν να την παίξουν μέσα σε αυτά. Ξεκίνησε με το δάκρυ για τους κυνηγημένους του λιμανιού και κατέληξε στο “φάγωμα” του Βασσάρα και την... επιβράβευση του Δούρου για τις υπηρεσίες που από το καλοκαίρι λέγεται πως προσφέρει.

    Για το ποιος κυνηγάει τον Ολυμπιακό και την επικοινωνιακή παρωδία που ξεκίνησαν και δεν κάνει ούτε για το Δελφινάριο και τον Σεφερλή νομίζω δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνωι. Η δε ατάκα του Θεοδωρίδη ότι “ο Τσάκας είναι για να γελάμε” νομίζω ότι είναι από τα καλύτερά του. Διότι μπροστά στον μπάρμπα – Σάββα ακόμη και ο Τσάκας είναι ΤΕΡΑΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ! Και σας το λέει ένας άνθρωπος που γελάει από την πρώτη μέρα με τον Τσάκα. Aλλά τι να σου κάνουν τέσσερις μήνες, μπρ0στά στην... αιωνιότητα του άλλου.

    Πάμε λοιπόν στα φρέσκα. Καταρχήν είναι σαφές ότι ο Βασσάρας το έφαγε το κεφάλι του. Ο διορισμένος (για να μην το ξεχνάμε) από τον Ολυμπιακό αρχιδιαιτητής ακροβατούσε επικίνδυνα και έβραζε όλη η Λίγκα μαζί του. Μέχρι και ο... Μαρινάκης που τον πρότεινε! Λογικό ήταν λοιπόν ότι θα χαιρετούσε, άσχετα αν το τάιμινγκ μόνο υποψίες μπορεί να κινήσει. Δεν φαγώθηκε δηλαδή έπειτα από μια αγωνιστική που φώναξε ο Παναθηναϊκός, αλλά μετά από ερυθρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Attachments: Εικόνα 1
    Category: Οπαδικες προτιμησεις | Views: 236 | Added by: N3r0x | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Ανατριχιαστικές καταθέσεις από τα θύματα του «αιμοσταγούς» κυκλώματος της Θεσσαλονίκης. Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι βρήκαν τη δύναμη και εξομολογήθηκαν στις διωκτικές αρχές τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσαν στα χέρια των μελών των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων.

    Ενα γαϊτανάκι του τρόμου που για περισσότερα από δέκα χρόνια είχε εγκλωβίσει αμέτρητους πολίτες. Η μαφία του Βορρά είχε απλώσει τα δίχτυα της σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Το «πελατολόγιό» της περιελάμβανε από διάσημους επιχειρηματίες και ανθρώπους της showbiz έως απλούς οικογενειάρχες και ανέργους, οι οποίοι κατέφυγαν στους εξοντωτικούς δανεισμούς των τοκογλύφων προκειμένου να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Οι αρχηγοί έδιναν εύκολα τα χρηματικά ποσά που τους ζητούσαν οι απελπισμένοι πολίτες, αφού ήξεραν ότι θα τα πάρουν πίσω με τόκο που έφτανε μηνιαίως έως και 80% ή θα τους ανάγκαζαν να τους παραχωρήσουν τις περιουσίες τους.

    Αν κάποιοι από τους οφειλέτες τους καθυστερούσαν τη δόση ή δεν δέχονταν τους επιπλέον τόκους που τους επέβαλλαν οι τοκογλύφοι, τότε εκείνοι φρόντιζαν να τους δείξουν με τον κατάλληλο τρόπο ότι δεν είχαν άλλη επιλογή. Με βασανισμούς ή ένα όπλο στον κρόταφο τα θύματα αναγκάζονταν τελικά να υπογράψουν ό,τι τους υπαγόρευαν οι αδίστακτοι κακοποιοί.

    ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ

    Ενα από τα θύματα της πρώτης ομάδας, το οποίο είχε απευθυνθεί στις Αρχές προκειμένου να γλιτώσει από το μαρτύριο στο οποίο τον υπέβαλαν οι τοκογλύφοι, περιέγραψε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 183 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Κάθε άλλο παρά… αστείο είναι το βίντεο με άνδρα που πέφτει στις ράγες και το τρένο περνάει από πάνω του!

    Ο ριψοκίνδυνος Ινδός το έχει πάρει σχοινί – κορδόνι: ξαπλώνει στις γραμμές λίγο πριν έρθει το τρένο και… το απολαμβάνει όταν τα βαγόνια περνούν από πάνω του.

    Μάλιστα, μετά το «κατόρθωμά» του δεν παραλείπει να ποζάρει χαμογελαστός στην κάμερα…
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 216 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι των μελών της μαφίας της Θεσσαλονίκης τόσο μεταξύ τους όσο και με τα θύματά τους. Η συνομιλία όμως που κλέβει την παράσταση είναι του φερόμενου ως αρχηγού της μίας από τις τέσσερις ομάδες Αλέξανδρου Μελέτη με τον Ντέμη Νικολαΐδη. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ όχι μόνον έχει πάρει χρήματα από την ομάδα του Μελέτη, αλλά συζητούν και για το 2012.

    Ν: Ελα.
    Μ: Ελα, φίλε, τι έγινε; Τι λέει;
    Ν: Λοιπόν, πες μου κάτι.
    Μ: Πες μου.
    Ν: Γιατί τα βλέπω μακροπρόθεσμα.
    Μ: Πες μου.
    Ν: Πες ότι εμείς τελειώνουμε, ρε παιδί μου. Εντάξει, πάει καλά η συναυλία μου.
    Μ: Ναι.
    Ν: Ολα ΟΚ.
    Μ: Ναι, τα έδωσες; Εσπρωξες εισιτήρια; Εντάξει, έγινε δουλειά; Για σε περισσέψανε;
    Ν: Τι είπες;
    Μ: Εισιτήρια έδωσες; Εσπρωξες; Για σε περισσέψανε; Με τη συναυλία τώρα αυτήνα;
    Ν: Εχω κι άλλα, αλλά ανεβαίνει πολύ η πώληση. Δηλαδή είμαι θετικός εγώ και κάθε μέρα πουλάω παραπάνω, έχω άλλες δέκα μέρες.
    Μ: Αρα, είσαι σε καλό δρόμο.
    Ν: Εχω περάσει τα… ό,τι βγάζω είναι κέρδος σου λέω τώρα. Είμαι σε καλό δρόμο, ρε παιδί μου.
    Μ: Α, ωραία.
    Ν: Τώρα έχω να πουλήσω δέκα μέρες ακόμα.
    Μ: Α, ωραία, ωραία. Μπράβο.
    Ν: Ακουσέ με λίγο.
    Μ: Πες μου.
    Ν: Πες ότι τελειώνουμε, τελειώνει η συναυλία και τελειώνουμε μαζί.
    Μ: Ναι.
    Ν: Υπάρχει πιθανότητα να κάνουμε για το ’12 το ίδιο, σε βάση ετήσια;
    Μ: Ο,τι γουστάρεις μπορούμε να κάνουμε. Μαζί ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 211 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Σκότωσε διεθνή ποδοσφαιριστή για ένα κουτί σπίρταΣαν ψέμα ακούγεται η τραγική ιστορία της δολοφονίας του διεθνή ποδοσφαιριστή της Νότιας Αφρικής Τζέφρι Ντούκα, ο οποίος είχε αγωνιστεί στο παρελθόν και στην Τσέλσι.

    Ο 26χρονος αμυντικός τσακώθηκε το βράδυ της Παρασκευής με τον κολλητό του για ένα κουτί σπίρτα (!) και στη συνέχεια ο φίλος του τον χτύπησε με μαχαίρι.

    Η φίλη του Ντούκα, η οποία ήταν παρούσα στο περιστατικό, δήλωσε σοκαρισμένη: «Στο δρόμο για το νοσοκομείο μιλούσε, αλλά μετά σταμάτησε και όταν φτάσαμε εκεί πιστοποίησαν το θάνατό του».

    Η αστυνομία γνωρίζει τα στοιχεία του δράστη, όμως μέχρι στιγμής δεν τον έχει εντοπίσει για να τον συλλάβει.

    «Είναι αλήθεια. Ο Τζέφρι Ντούκα μαχαιρώθηκε από ένα φίλο του μετά από καυγά που είχαν για ένα κουτί σπίρτα. Πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες. Έχουμε το όνομα του ύποπτου, αλλά δεν μπορούμε να το αποκαλύψουμε. Έχουμε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και θα τον πιάσουμε πριν το τέλος της ημέρας», δήλωσε για την υπόθεση εκπρόσωπος της Αστυνομίας.
    Category: Οπαδικες προτιμησεις | Views: 215 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Λόγω της μη εξόφλησης των δεδουλευμένων αλλά και παροχής ακάλυπτων επιταγών, η Ε.Φ.Ε αποφάσισε να κηρύξει εμπάρκο στην ΙΜΑΚΟ- που περιλαμβάνει σειρά life&style περιοδικών- με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Ανακοίνωση ΕΦΕ
    Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (και μετά από συνάντηση με τους συναδέλφους που συνεργάζονται συστηματικά με τις εκδόσεις ΙΜΑΚΟ), σας ενημερώνουμε πως η Ε.Φ.Ε αποφάσισε να προκηρύξει ΕΜΠΑΡΚΓΟ στις παραπάνω εκδόσεις, καθώς χρωστάνε (απλήρωτα) τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ – και μάλιστα προηγούμενων ετών- ενώ οι επιταγές που έχουν δώσει είναι κατά κανόνα ακάλυπτες και «σκάνε» καθημερινά. Δεν δίνουμε ούτε μία φωτογραφία στις εκδόσεις ΙΜΑΚΟ (και αποκλείουμε την πρόσβαση στους server μας) μέχρι να εξοφλήσει και τον τελευταίο συνάδελφο.

    Να αναφέρουμε επίσης ότι απλήρωτοι παραμένουν και οι δημοσιογράφοι του ομίλου περιοδικών του εκδότη Κωστόπουλου με καθυστερήσεις που αγγίζουν έως και τους 10 μήνες (!)
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 253 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Στόχος τους αυτήν τη φορά ήταν περίπου 100 ιστότοπων της Βραζιλίας που ανήκουν στην κυβέρνηση της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας Μπραζίλια.

    Από την πλευρά του το γραφείο Τύπου της Ομοσπονδιακής Περιοχής διέψευσε σήμερα το απόγευμα ότι οι χάκερς κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους.

    Οι Anonymous επιτέθηκαν επίσης στον ιστότοπο της ιδιαίτερα δημοφιλούς βραζιλιάνας τραγουδίστριας Πάουλα Φερνάντες και ανέβασαν ένα μήνυμα στα αγγλικά που έλεγε: «Αν το Megaupload είναι εκτός λειτουργίας, το ίδιο θα πάθεις κι εσύ!» με την υπογραφή GhostOffThreads και την εικόνα ενός μαυρόασπρου τζόκερ.

    Χθες, οι Anonymous επιτέθηκαν και έθεσαν προσωρινά εκτός λειτουργίας τον ιστότοπο της γαλλικής προεδρίας, λίγη ώρα αφού ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί χαιρέτισε την απόφαση της αμερικανικής ομοσπονδιακής δικαιοσύνης να κλείσει τον ιστότοπο Megaupload, έναν από τους σημαντικότερους ιστότοπους δωρεάν διανομής αρχείων.
    Category: Επιστήμη-τεχνολογία | Views: 191 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Πάνω που είχε αρχίσει να ακούγεται όλο και πιο πολύ στα ραδιόφωνα έρχεται μια καταγγελία που κόβει την άνοδό του..
    Και να σκεφτεί κανείς ότι η τραγουδίστρια περίμενε πως και πως την κυκλοφορία του… Διαβάστε την ανακοίνωση της minos emi…
    «Λόγω νομικής αμφισβήτησης που ανέκυψε σε σχέση με τους στίχους του τραγουδιού «Άκου την καρδιά» της Τάμτα και στα πλαίσια του σεβασμού που πάντοτε επιδεικνύει η εταιρεία μας στους δημιουργούς πρέπει να αποσύρουμε την εκδοχή του τραγουδιού που έχει σταλεί”
    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 236 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Ολοκληρώθηκε ακόμη μία μέρα απολογιών των κατηγορουμένων που εμπλέκονται στο αδίστακτο κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβιασμών.

    Από τα 18 άτομα που απολογήθηκαν σήμερα, μόνο 5 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και υψηλές εγγυήσεις. Συνολικά 13 άτομα αποφασίστηκε να προφυλακισθούν. Μεταξύ αυτών ο Γ.Π. φερόμενος ως αρχηγός της μίας εκ των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, ο υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και έτεροι μπράβοι.

    Μέσα στα 5 άτομα που αφέθηκαν ελεύθεροι, είναι ο πρώην και ο εν ενεργεία τραπεζικός, με τους περιοριστικούς όρους να αφορούν απαγόρευση εξόδου από την χώρα, εμφάνιση μία φορά το μήνα σε ΑΤ και εγγυήσεις από 20.000 – 200.000 ευρώ.

    Έτσι μετά από 3 μέρες απολογιών, έχουν απολογηθεί 47 άτομα, εκ των οποίων 28 έχουν προφυλακιστεί και 19 έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

    Αύριο απολογούνται ο Καραμπέρης φερόμενος ως αρχηγός της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης, ο Δημήτρης Λαμπάκης.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 197 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Με την κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ξεκίνησε το Πατρινό καρναβάλι.

    Το δρώμενο είχε τον τίτλο «Πέθανε ο Θείος», ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Αχαιό πρώην Πρωθυπουργό.

    Οι καρναβαλιστές, σύμφωνα με το thebest, είχαν φτιάξει ένα ομοίωμα του Γιώργου Παπανδρέου το οποίο τοποθέτησαν μέσα σε φέρετρο.

    Μάλιστα το κηδειόχαρτο, που συνόδευε το φέρετρο, έγραφε:

    «Σήμερα κηδεύουμε τον τρισκατάρατο ΓΑΠ. Για καλή μας τύχη έφυγε από την πολιτική σκηνή.

    ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΝΤ».
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 204 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Δυστυχώς φαίνεται πως κλείνει για πάντα το κεφάλαιο της ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστοπουλου

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που κυκλοφορούν, τα περιοδικά του Κωστόπουλου κινδυνεύουν να αποτελέσουν παρελθόν καθώς η κατάσταση οδεύει από το κακό στο χειρότερο με τους εργαζόμενους να μένουν για μήνες απλήρωτοι.

    Έτσι λοιπόν, είναι πολύ πιθανό από τον Φεβρουάριο να σταματήσει η κυκλοφορία των περιοδικών του Πέτρου Κωστόπουλου εφόσον φαίνεται και ο ίδιος να καταλήγει στην δύσκολη και κρίσιμη απόφαση ότι λεφθασε το τέλος της ΙΜΑΚΟ η οποία λύγισε κάτω από τις δυσβάστακτες οικονομικές υποχρεώσεις.
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 257 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Στις οθόνες και των ελληνικών κινηματογράφων, μια ταινία του Κλιντ Ιστγουντ αφηγείται τη ζωή του Τζον Εντγκαρ Χούβερ, διευθυντή του FBI επί σχεδόν μισό αιώνα. Στις μικρές οθόνες, των υπολογιστών, 3.000 online φάκελοι του FBI αφηγούνται ιστορίες της Αμερικής από τον Αλ Καπόνε έως τον Μπιν Λάντεν

    Η ταινία του Κλιντ Ιστγουντ για τον Τζον Εντγκαρ Χούβερ, διευθυντή του FBI επί σχεδόν μισό αιώνα, άρχισε αυτή την εβδομάδα να προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους. «ΤΑ ΝΕΑ» αναδημοσιεύουν από το γαλλικό περιοδικό «Νουβέλ Ομπσερβατέρ» ανέκδοτα αποσπάσματα από τα αρχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ.

    Πρόκειται για αρχεία που το FBI δημοσιοποιεί online από τον Απρίλιο του 2011: 3.000 φάκελοι με αναφορές της Αστυνομίας για παρακολουθήσεις, δημοσιεύματα του Τύπου και κουτσομπολιά, πολλές από τις οποίες είναι γεμάτες με φαρδιές μαύρες λωρίδες που κρύβουν αυτά που το FBI εξακολουθεί να μη θέλει να αποκαλύψει.

    Στα περιθώρια των αναφορών, ο προσεκτικός αναγνώστης θα διακρίνει τις σημειώσεις του Τζον Εντγκαρ Χούβερ. Είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής των αρχείων, καθώς διηύθυνε το FBI με σιδηρά πυγμή από το 1924 μέχρι τον θάνατό του, το 1972. Στη διάρκεια της θητείας του γνώρισε οκτώ προέδρους, από τον Κούλιτζ έως τον Νίξον, δύο μείζονες συγκρούσεις – τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αυτόν του Βιετνάμ -, τον Μάο, τον Στάλιν και τον Κάστρο, αλλά επίσης όλους τους αμερικανικούς αγώνες για τα δικαιώματα των μαύρων και το κυνήγι των (κομμουνιστικ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Tv-Movies | Views: 185 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα τρόφιμα που βοηθούν ειδικά τις γυναίκες να μειώσουν τη χοληστερίνη και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων αλλά και να ανεβάσουν θεαματικά τη διάθεσή τους;

    Αν η πρώτη σας απάντηση είναι «υπάρχουν τέτοια τρόφιμα ειδικά για γυναίκες;», πρέπει να σας ενημερώσουμε πως, ναι, υπάρχουν, και σίγουρα τα έχετε φάει αρκετές φορές στη ζωή σας χωρίς να ξέρετε τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο γυναικείο φύλο.

    Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν επτά είδη τροφίμων που έχει αποδειχθεί πως έχουν τεράστια οφέλη για τις γυναίκες, κάθε ηλικίας και ιδιότητας. Ένα μεγάλο πλεονέκτημά τους, επίσης, είναι πως μπορούμε να τα βρούμε σε όλα τα σουπερμάρκετ. Βγάλτε το σημειωματάριό σας, λοιπόν, και σημειώστε τα καλύτερα «γυναικεία» τρόφιμα:

    Βατόμουρα: Τα φρούτα αυτά περιέχουν αντιοξειδωτικά και έχουν υψηλά ποσοστά σε κάλιο και βιταμίνη C. Έτσι βοηθούν σημαντικά στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και καρκίνου, προστατεύουν τη μνήμη, μειώνουν την πίεση και καταπολεμούν τις ρυτίδες.

    Σολομός: Ο σολομός περιέχει ομέγα-3 λιπαρά οξέα, μεταξύ των οποίων το DHA που είναι καλό για την εγκυμοσύνη. Επίσης φτιάχνει τη διάθεση, καταπολεμά τη μελαγχολία και προστατεύει από το Αλτσχάιμερ και τον καρκίνο.

    Μαύρη σοκολάτα: Κανείς δεν θα σας απαγορέψει τη σοκολάτα, αρκεί να είναι σκουρόχρωμη και καλής ποιότητας. Η μαύρη, πικρή σοκολάτα, περιέχει αντιοξειδωτικά και μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών, χαμηλώνει την πίεση, ενυδατών ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 249 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Εννέα ολόκληρα χρόνια φυλακισμένη στο μπάνιο από τον ίδιο τον πατέρα της έζησε μία κοπέλα στην Παλαιστίνη.

    Η άτυχη κοπέλα κλειδώθηκε στο μπάνιο από τον πατέρα της, όταν ήταν κοριτσάκι 11 ετών, και βγήκε από αυτό 20χρονη γυναίκα.

    Η απελευθέρωσή της ήρθε, όταν άντρες της αστυνομίας άκουσαν τις κραυγές της με τις οποίες καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια. Έτσι αφού έκαναν έλεγχο, ανάγκασαν τον πατέρα της να ανοίξει την πόρτα του μπάνιου, όπου ανακάλυψαν τη νεαρή γυναίκα.

    Η 20χρονη πλέον, έντεκα ολόκληρα χρόνια δεν είχε βγει από το μπάνιο, μέσα στο οποίο υπήρχε ένα στρώμα για να κοιμάται και μία κουβέρτα.

    Ο πατέρας παραδέχθηκε ότι κρατούσε την κόρη του έγκλειστη από όταν ήταν 11 ετών, λόγω …οικογενειακών διαφορών.
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 199 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία του πορνό, έχει γίνει μια τεράστια επιχείρηση με πολλά κέρδη και φανατικό κοινό που την παρακολουθεί και τη λατρεύει. Μόνο με ένα κλίκ του ποντικιού, μπορείς να ικανοποιήσεις σχεδόν κάθε προτίμηση, επιθυμία, ηδονή και φαντασίωση. Μια βιομηχανία προοδευτική, που οι γυναίκες γίνονται πιο γνωστές και αμοίβονται καλύτερα απο τους άντρες. Σε αυτό τον κόσμο της σεξουαλικής ψευδαίσθησης, όμως δεν είναι όλα ρόδινα και καλά καθώς η εκμετάλλευση, τα ναρκωτικά και το AIDS, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πορνό. Φόνοι, αυτοκτονίες, υπερβολικές δόσεις είναι μερικοί μόνο απο τους μυστήριους θανάτους των παρακάτω πορνοστάρ…

    1)Marilyn Chambers
    Στις 12 Απριλίου του 2009 η Marilyn Chambers βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στην Καλιφόρνια απο τη 17χρονη κόρη της. Στην αρχή, δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ποιά ήταν η αιτία του θανάτου της, όμως αργότερα η αυτοψία του ιατροδικαστή αποκάλυψε πως πέθανε απο εγκεφαλική αιμορραγία και «ανεύρυσμα που έχει σχέση με καρδιακές παθήσεις. Η Champers , έγινε γνωστή στον κόσμο του πορνό, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία «Πίσω απο την πράσινη πόρτα». Η ταινία ήταν πολύ πρωτοποριακή για την εποχή, καθώς περιείχε σκληρές λεσβιακές σκηνές και είχε κέρδος 25 εκατομμύρια δολλάρια. Η jenna Jameson, όταν πληροφορήθηκε τον τραγικό θάνατο της Chambers,δήλωσε «Ήταν πραγματικά ξεχωριστή και πρωτοπόρος. Πάντα τη θαύμαζα γιατι ξεκίνησε την καριέρα της την εποχή που η βιομηχανία του πορνό αποτελούσε μεγάλο ταμπού».
    2 ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 232 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Τουλάχιστον 178 είναι οι νεκροί από τις πολλαπλές εκρήξεις που σημειώθηκαν στην πόλη Κάνο της Νιγηρίας, όπως , ανέφερε σήμερα γιατρός από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης.
    Λουτρό αίματος στην Νιγηρία

    Πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

    "Έχουμε 178 νεκρούς στα δύο κύρια νοσοκομεία" δήλωσε γιατρός από το νοσοκομείο Μουρτάλα Μοχάμεντ στην Κάνο, επικαλούμενος στοιχεία από το νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται καθώς και από το νοσοκομείο της Νασαράουα.

    "Μπορεί να υπάρξουν περισσότεροι, επειδή κάποια πτώματα δεν έχουν ακόμη μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ άλλα περισυλλέγησαν νωρίς" πρόσθεσε.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 207 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Και η απόδοση... 2.569!

    Ναι, καλά διαβάσατε και αν τα... παίξατε όλα, τρελά θα εισπράξετε!

    Η βασική πρόταση της ημέρας, η πρόταση από το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και οι επιλογές από το Βέλγιο και το μπάσκετ πέρασαν... ατόφιες και χάρισαν χρυσάφι σε όσους τις ακολούθησαν!

    Αναλυτικά:

    Πρόταση της ημέρας

    Σάλκε-Στουτγάρδη 1 (1,70) 3-1

    ΚΠΡ-Γουίγκαν 1 (1,85) 3-1

    Αστέρας-ΠΑΣ 1 (1,85) 2-1

    Αταλάντα-Γιουβέντους 2 (1,75) 0-2

    απόδοση: 10,18

    Πρόταση Superleague

    Αστέρας-ΠΑΣ 1 (1,85)

    Εργοτέλης-ΑΕΚ (2,90)

    ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1 (1,45)

    απόδοση: 7,77

    Πρόταση Βελγίου

    Κορτράικ-Άντερλεχτ 2 (1,75) 0-1

    Γάνδη-Ζούλτε Βάρεγκεμ Χ (4,00) 0-0

    Λόκερεν-Λιρς under (1,60) 2-0

    απόδοση: 11,0

    Πρόταση μπάσκετ

    Παναθηναϊκός-ΚΑΟΔ 27,5 - 1 (1,75) 102-71

    Σκαβολίνι-Μπιέλα5,5 - 1 (1,75) 78-72

    6,5 Τουλόν-Σολέ - 2 (1,75) 57-105

    απόδοση: 5,75

    συνολική απόδοση (χωρίς να συμπεριλάβουμε, προφανώς, τους αγώνες που ήταν δύο φορές σε διαφορετικές προτάσεις): 2.569!

    Είπατε κάτι;
    Category: Οπαδικες προτιμησεις | Views: 196 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Νεκρή βρέθηκε μια 75χρονη γυναίκα, μέσα στο ίδιο της το σπίτι.
    ΣΟΚ: Την έσφαξαν στο σπίτι της…

    Το περιστατικό έγινε στο Κοντοπούλι της Λήμνου. Η γυναίκα βρέθηκε μέσα στο σπίτι της νεκρή, έχοντας τραύμα από μαχαίρι στον λαιμό.

    Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ληστεία, ωστόσο ακόμα είναι άγνωστα τα κίνητρα της δολοφονίας της.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 282 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Σημαντικές ζημιές της τάξης των 205 εκατομμυρίων λιρών κατέγραψαν τα οικονομικά στοιχεία που δημοσίευσε η Sony Ericsson για το τελευταίο τρίμηνο του 2011.
    Ζημιές 205 εκατ. λιρών για τη Sony Ericsson

    Κύριοι λόγοι για την κακή πορεία είναι αρχικά η μεγάλη οικονομική αναταραχή που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, αλλά και οι πολλές και μεγάλες καταστροφές στην Ταϋλάνδη, αφού είναι η έδρα των περισσότερων εταιριών που προμηθεύουν τμήματα των συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

    Οι εξελίξεις με τη Sony Ericsson θα συνεχίσουν να τρέχουν, αφού σύντομα θα αναλάβει η Sony μεγαλύτερη δράση και ίσως δούμε άμεσα αλλαγές.
    Category: Επιστήμη-τεχνολογία | Views: 173 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα στην Κρήτη με τρία νεαρά άτομα να χαροπαλεύουν…
    Κρήτη: Σοβαρό τροχαίο με δύο τραυματίες - Ο ένας χαροπαλεύει!

    Οι νεαροί, ηλικίας 25 έως 30 ετών, επέβαιναν σε δίκυκλο σε δρόμο της περιοχής Μοίρες όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκαν στο έδαφος.

    Από τη πτώση, ο ένας υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ο δεύτερος θλάση στα πόδια και ο τρίτος, ευτυχώς, δεν έχει πάθει το παραμικρό..

    Μάλιστα, ο βαρύτερα τραυματισμένος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο, η κατάστασή του κρίνεται πολύ σοβαρή.[img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/3e85c93fd5754793931f362c2252d782_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 205 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησε ένας πεζοπόρος στο φαράγγι Γωνιανόστην Κρήτη.
    Περιπέτεια για πεζοπόρο στο φαράγγι Γωνιανό

    Ο άτυχος άντρας δεν υπολόγισε σωστά τις δυνάμεις του, αισθάνθηκε αδιαθεσία και συνειδητοποίησε πως δεν μπορούσε να βγει από το φαράγγι.

    Επί τόπου έσπευσαν άνδρες της ΕΜΑΚ όπου και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 204 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Συνελήφθησαν, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους σε λιμένα Ιταλίας.
    Πήγαν να ταξιδέψουν παράνομα στην Ιταλία



    Οι δύο αλλοδαποί έγιναν αντιληπτοί, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής,

    Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 242 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    «Το αίτημα του Άλι Αμπντάλα Σάλεχ να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για ιατρική θεραπεία εγκρίθηκε», ανέφερε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
    Η Ουάσινγκτον ενέκρινε τη βίζα του Σάλεχ για θεραπεία στις ΗΠΑ

    Η Ουάσινγκτον επεσήμανε ότι αναμένει πως θα παραμείνει στη χώρα για περιορισμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρική θεραπεία.

    «Όπως έχουμε επισημάνει ο μόνος λόγος αυτού του ταξιδιού είναι να υποβληθεί σε ιατρική θεραπεία και αναμένουμε ότι θα παραμείνει για περιορισμένο χρονικό διάστημα», σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
    [img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/93e4f714bcd979aeb5d36e7f3b9093ca_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 171 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Ποιες είναι οι κακές γυναικείες συνήθειες που κάνουν το στήθος να «εξαφανίζεται»;

    Το στήθος της κάθε γυναίκας είναι ίσως το μεγαλύτερο εξωτερικό «προσόν» της και ένα από τα χαρακτηριστικά για τα οποία θέλει να είναι περήφανη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως τα εμφυτεύματα σιλικόνης είναι τόσο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, καθώς κάθε γυναίκα θέλει να έχει ένα πλούσιο μπούστο.

    Αν λοιπόν, είστε περήφανες για το φυσικό μέγεθος του στήθους σας και τα βλέμματα που τραβά σε κάθε σας εμφάνιση και θέλετε να είστε για καιρό ακόμα, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε μερικές κακές συνήθειες που μπορούν να το βλάψουν και να κάνουν να πάρει τον κατήφορο.
    Υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης: Μια μελέτη στη Σουηδία απέδειξε πως το μέγεθος του στήθους τείνει να μειώνεται αισθητά αν η γυναίκα καταναλώνει περισσότερες από 3 κούπες καφέ καθημερινά. Η μελέτη έδειξε επίσης πως πολλές γυναίκες έχουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο που κάνει τους λιπώδεις ιστούς στο στήθος να συρρικνώνονται, αν η κατανάλωση καφέ είναι μεγάλη.
    Υπερβολική μείωση στην κατανάλωση λίπους: Το λίπος είναι η βασική σύνθεση του ιστού του μαστού, ο οποίος καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος στο στήθος. Οι δίαιτες που μειώνουν δραματικά την κατανάλωση λίπους όχι μόνο επηρεάζουν την ισορροπία των θρεπτικών στοιχείων αλλά και τη μορφή και το μέγεθος του στήθους. Η κατανάλωση λίπους επιβάλλεται, πάντα βέβαια σε λογικές ποσότητες.
    Σπάνια κατανάλωση κρέατος: Οι ίνες κολλαγόνου είναι ένα ακ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 221 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Για ακόμα μια εβδομάδα το «μεγάλο κανάλι» βρέθηκε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των τηλεθεατών.
    Στα ίδια ποσοστά το Mega – Άνοδος για Ant1



    Για την εβδομάδα 9 με 15 Ιανουαρίου το MEGA channel σημείωσε ακριβώς το ίδιο ποσοστό με την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή 24,4%, με τον ANT1 να ακολουθεί σε ανοδικά ποσοστά, λαμβάνοντας 20,9%.

    Στο 12,8% ο ALPHA, με το Star να ακολουθεί στην τέταρτη θέση με 11,1%.

    Στο, 6,7% o ΣΚΑΪ, ενώ τα τρία κρατικά κανάλια συμπληρώνουν τις τρεις τελευταίες θέσεις του πίνακα των τηλεθεάσεων των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας.

    Πιο συγκεκριμένα στο 3,8% η ΕΤ3, στο 3,7% η ΝΕΤ και στο 2,1% η ΕΤ1.
    Category: Tv-Movies | Views: 196 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ένας 28χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Πύργου στα Ροίτικα, στο ύψος του "Παλατίνο".
    Νεκρός 28χρονος μοτοσικλετιστής στην Πάτρα

    Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες η μηχανή που οδηγούσε ο 28χρονος συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού μοτοσικλετιστή και τον τραυματισμό του συνεπιβάτη του και του οδηγού του αυτοκινήτου.

    Νεκρός είναι ο 28χρονος Ι.Παπανικολάου από την Οβρυά Πατρών και τραυματίας ο Χρ. Κωστούλιας 32 χρόνων από τα Νιφορεϊκα Αχαϊας.

    Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Αγ.Ανδρέας» της Πάτρας ο συνεπιβάτης της μηχανής τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 159 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Σημαντικό «χτύπημα» στους λαθρέμπορους τσιγάρων κατάφεραν οι άνδρες του Λιμενικού στην Πάτρα.
    Προσπάθησαν να περάσουν χιλιάδες κούτες με λαθραία τσιγάρα

    Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών πραγματοποιήθηκε έρευνα σε φορτηγό στην πύλη ελέγχου του νέου λιμανιού.

    Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν περίπου 30.000 κούτες με λαθραία τσιγάρα.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού ψυγείου, καθώς και ο 48χρονος συνοδηγός του, μετέφεραν επιμελώς κρυμμένες στον χώρο του φορτίου, το οποίο αποτελείτο από χαρτοκιβώτια με γιαούρτια επάνω σε παλέτες, συνολικά 29.772 κούτες με τσιγάρα, χωρίς να κατέχουν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης τους.

    Η ποσότητα των τσιγάρων θα μεταφερόταν λαθραία στο εξωτερικό.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 200 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    O Martin Beeby, εργαζόμενος στη Microsoft, έγραψε ένα κείμενο κάνοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα αναδρομή στην ιστορία των ονομάτων των browsers.

    Αναρωτιόσασταν πως πήρε το περίεργο όνομά του για παράδειγμα ο Mozilla Firefox;

    Αν και σε ορισμένα κάνει απλώς εικασίες, το κείμενο έχει ωστόσο πολύ ενδιαφέρον.



    Internet Explorer

    Πρόκειται για τον ''Εξερευνητή του Διαδικτύου'', και όταν δημιουργήθηκε το 1995 ήταν η πιο προφανής επιλογή ονόματος.



    Netscape Navigator

    Από τους παλιούς και ξεπερασμένους browsers ο ''πλοηγός'' που μας έβαζε στο διαδίκτυο, έχει και αυτός ένα αρκετά ξεκάθαρο όνομα...



    Mozilla Firefox

    Η προέλευσή του πρώτου εντοπίζεται στον συνδυασμό των λέξεων Mosaic και Godzilla (το γνωστό Γιαπωνέζικο τέρας) και δόθηκε στην αρχή στον Netscape Navigator καθώς τότε θεωρούνταν ως ο «φονιάς του Mosaic».

    Όσο για το Firefox, το πρώτο του όνομα ήταν Phoenix, δηλαδή Φοίνικας, το μυθικό πουλί που αναγεννιόταν από τις στάχτες του.

    Στην πορεία λόγω προβλημάτων με τα πνευματικά δικαιώματα το έκαναν Firebird και κατέληξαν στην πορεία στον Firefox, που στην πραγματικότητα είναι ένα δεύτερο όνομα για το κόκκινο πάντα (βλ. φώτο) που καμία σχέση δεν έχει με το μυθικό πουλί αλλά ούτε και με αλεπού, όπως ίσως θα φανταζόνταν οι περισσότεροι!

    image43



    Safari

    Κάτι ανάλογο ισχύει με τ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Επιστήμη-τεχνολογία | Views: 180 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Χθες πολύ δημοφιλή websites όπως η Wikipedia, το Reddit, το Google και το Twitpic ανέστειλαν την λειτουργία τουςπροκειμένου να διαμαρτυρηθούν για να νομοσχέδια SOPA και PIPA του Κογκρέσου για την πειρατεία στο διαδίκτυο.

    Οι γίγαντες των social media, Facebook και Twitter αν και δεν συμμετείχαν στην απεργία, δήλωσαν ότι στηρίζουν την προσπάθεια.

    Ο ιδρυτής του Facebook, αν και καθυστερημένα έκανε την κίνησή του κατά των νομοσχεδίων με ένα μήνυμα που πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook!

    «To internet είναι το εργαλείο με την μεγαλύτερη δύναμη που έχουμε δημιουργήσει ποτέ, ένα άνοιγμα στην επικοινωννία των ανθρώπων. Δεν μπορούμε να αφήσουμε νόμους που σκέφτηκαν φτωχά μυαλά να εμποδίσουν την ανάπτυξή του», έγραψε μεταξύ άλλων.
    Category: Επιστήμη-τεχνολογία | Views: 217 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Το Youtube ετοιμάζει το δικό του, μοναδικό online κινηματογραφικό φεστιβάλ, ενώ οι τελικοί 10 φιναλίστ θα πάρουν μάλιστα μέρος στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα.

    Ταινίες μικρού μήκους, μέχρι και 15 λεπτά, θα μπορούν να λάβουν μέρος στο “Your Film Festival”, ενώ οι αιτήσεις θα καταθέτονται από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου.

    Οι 50 φιναλίστ για την ημιτελική φάση θα επιλεγούν από την Scott Free Productions, την εταιρεία παραγωγής των αδελφών Ridley και Tony Scott.

    Οι ταινίες που θα ξεχωρίσουν θα προβάλλονται σε ειδικό κανάλι του Youtube (www.YouTube.com/yourfilmfestival), όπου οι χρήστες του διαδικτύου θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν την αγαπημένη τους ταινία.

    Τέλος, οι 10 φιναλίστ θα ταξιδέψουν στο 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας τον Αύγουστο.

    Εκεί ο Ridley Scott και μια επιτροπή θα επιλέξουν τον τελικό νικητή, ο οποίος θα κερδίσει ένα βραβείο 500,000 δολαρίων προκειμένου να γυρίσει μια ταινία με την εταιρεία Scott Free.

    Συμμετοχή έχουν δικαίωμα χρήστες απ'όλον τον κόσμο, άνω των 18 eετών και με υπότιτλους για τις ξενόγλωσσες υποψηφιότητες.

    Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Google και του Youtube, που προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία σε νέους δημιουργούς..[img]http://www.mediagate.gr/media/k2/items/cache/fbcfed5535cb70275d82c166c363c7ed_M.jpg?t=943912800[/img]
    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 189 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Την μεγαλύτερη επίθεση από χάκερς που έγινε ποτέ έκαναν το βράδυ περίπου 2:00 ώρα Ελλάδος οι Anonymous.

    Οι χάκερς «έριξαν» τη σελίδα του FBI, του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (www.justice.gov), της ένωσης Κινηματογραφικών εταιριών (www.mpaa.org) , της ένωσης Δισκογραφικών εταιριών (www.riaa.com) και της Universal Music (www.universalmusic.com) προκαλώντας ιντερνετικό πανικό.

    Οι ίδιοι ενημέρωναν για τις κινήσεις τους συνεχώς μέσω twitter και προχώρησαν σ' αυτή την επίθεση λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της μεγαλύτερης ιστοσελίδας ανταλλαγής αρχείων «megaupload.com» από το FBI. Η κίνηση των Anonymous φαίνεται πως είναι η διαμαρτυρία για τα δύο νομοσχέδια που αναμένεται να ψηφιστούν από το αμερικανικό κογκρέσο και θέτουν αυστηρότατους όρους για την τήρηση των πνευματικών δικαιωμάτων.

    Μετά το «κατέβασμα» της σελίδας του FBI απείλησαν να επιτεθούν και στη σελίδα του Λευκού Οίκου (www.whitehouse.gov). Στην «επιχείρηση» συμμετείχαν επιβεβαιωμένα 5.635 άτομα και όλοι περιμένουν το επόμενο βήμα τους. [img]http://www.mediagate.gr/media/k2/items/cache/84b2e71876cb28ba60ea64afaa084323_M.jpg?t=1327031108[/img]
    Category: Επιστήμη-τεχνολογία | Views: 185 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Μια ημέρα μετά τις διαμαρτυρίες και την παγκόσμια απεργία κατά των νομοσχεδίων SOPA και PIPA στην Αμερική, άγριος πόλεμος ξέσπασε στο διαδίκτυο ανάμεσα στις αρχές και στους χάκερς Anonymous.

    Έτσι το FBI έκλεισε τα ξημερώματα Παρασκευής το γνωστό site streaming ταινιών και σειρών megaupload, το οποίο κατά καιρούς έχει δεχθεί την υποστήριξη καλλιτεχνών. Το megaupload.com είχε καθημερινά 50 εκ. επισκέπτες, ενώ ήταν το 72ο site σε επισκεψιμότητα στον κόσμο.

    Οι Anonymous οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει για αντίποινα, απάντησαν στις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν και στο κλείσιμο του site, με μια άνευ προηγουμένου μαζική επίθεση σε μεγάλες ιστοσελίδες της Αμερικανικής κυβέρνησης (μεταξύ των οποίων και του ίδιου του FBI), καθώς και δισκογραφικών εταιρειών που υποστηρίζουν την ψήφιση των επίμαχων νομοσχεδίων που στοχεύουν στον έλεγχο του internet.

    Συγκεκριμένα, με την επιχείρηση operation megaupload, οι Anonymous 'έριξαν' δημιούργησαν προβλήματα στα ακόλουθα sites :

    Department of Justice (Justice.gov)

    Motion Picture Association of America (MPAA.org)

    Universal Music (UniversalMusic.com)

    Belgian Anti-Piracy Federation (Anti-piracy.be/nl/)

    Recording Industry Association of America (RIAA.org)

    Federal Bureau of Investigation (FBI.gov)

    HADOPI law site (HADOPI.fr)

    U.S. Copyright Office (Copyright.gov)

    Universal Music France (UniversalMus ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Επιστήμη-τεχνολογία | Views: 251 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Όπως είναι επόμενο αρκετοί κακόβουλοι χρήστες προσπαθούν να εκμεταλευτούν τον αποκλεισμό του δημοφιλούς site διαμοιρασμού αρχείων και έτσι διάφορα ύποπτα links κυκλοφορούν σε Facebook και Twitter!

    Συνίσταται λοιπόν προσοχή σε links σε Facebook και Twitter που υπόσχονται πρόσβαση στο site, το οποίο ωστόσο παραμένει ακόμα ανενεργό.

    Έτσι τα links αυτά οδηγούν σε ιστοσελίδες που μοιάζουν με τον δημοφιλή προορισμό αλλά είναι πλαστές, και σκοπός τους μπορεί να είναι ακόμα και η υποκλοπή προσωπικών στοιχείων.

    Ιδιαίτερα στο twitter, θα δείτε πάρα πολλά tweets που ανακοινώνουν ότι το : MegaUpload is BACK Online.
    Category: Επιστήμη-τεχνολογία | Views: 200 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Πονοκέφαλος" έχουν γίνει οι απεργίες για τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι την εβδομάδα που μας πέρασε προσπαθούσαν μέσω internet να ενημερωθούν γι' αυτές.

    Υπερβολική αύξηση στην αναζήτηση του ελληνικού Google είχε η λέξη "απεργία" και το apergia.gr που έχει όλες τις απεργίες και στάσεις εργασίας που πραγματοποιούνται καθημερινά.

    Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των Ελλήνων χρηστών του internet για τον αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ που έγινε στις 18 Ιανουαρίου αφού οι επόμενες λέξεις με αυξημένη αναζήτηση ήταν "ΠΑΟΚ" και "ΑΕΚ"[img]http://www.mediagate.gr/media/k2/items/cache/34b298f78467f2e431ba3607acfaaaab_M.jpg?t=1327148278[/img]
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 184 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Με βαμμένα κατακόκκινα χείλη και υπερβολικές πόζες, δεκάδες παιδιά ποζάρουν με τσιγάρα στο στόμα σε μια προκλητική φωτογράφιση.

    Σχεδόν αποκρουστικές χαρακτηρίζονται οι φωτογραφίες, δημιουργίες της Βελγίδας φωτογράφου Frieke Janssens, για μια συλλογή που ονομάζεται «The Beauty of an Ugly Addiction», δηλαδή «Η ομορφιά ενός άσχημου εθισμού».

    Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν παιδιά ηλικίας μεταξύ 4 και 9, φορώντας «μεγαλίστικα» ρούχα, τα κοριτσάκια βαμμένα υπερβολικά και τα αγόρια να φυσούν προκλητικά καπνό από τα στόματά τους.

    «Πίστευα ότι το να δει κανείς παιδιά να καπνίζουν θα είχε σουρεαλιστικό αντίκτυπο στον θεατή και θα τον υποχρέωνε να παρατηρήσει τις πράξεις του καπνίσματος και όχι να κάνει υποθέσεις για το άτομο που καπνίζει», λέει η φωτογράφος.

    Να σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης δεν χρησιμοποιήθηκαν αληθινά τσιγάρα και τα παιδιά δεν εκτέθηκαν σε καπνό, αλλά χρησιμοποιήθηκαν πλαστικά σκευάσματα και ειδικά κεριά για να παραχθεί ο καπνός.
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 195 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε νιώσει αδύναμοι, μόνοι και ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις.

    Τότε είναι που χρειαζόμαστε κάποιον να μας δώσει το χέρι ή να μας πει ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο. Αυτό μπορεί να το κάνει και μια φωτογραφία... Τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του Facebook μια φωτογραφία με ένα ανάπηρο σκυλάκι που πράγματι «παραδίδει» μαθήματα ζωής.

    Ο μικρούλης που λέγεται Hoppa γεννήθηκε στο Ισραήλ χωρίς τα μπροστινά του πόδια αλλά δεν το βάζει κάτω. Ο ιδιοκτήτης του το λάτρεψε από την πρώτη στιγμή και του έκανε δώρο ένα βοηθητικό «οδηγό» για να κινείται, να τρέχει και να παίζει όπως τα άλλα. Ο μικρός Hoppa δεν το έβαλε κάτω και δίνει το δικό του μήνυμα ότι η δύναμη για ζωή είναι πάνω από όλα, μην απογοητεύεστε![img]http://www.mediagate.gr/media/k2/items/cache/1d8e08874fc242981795ae214966830e_M.jpg?t=1327248092[/img]
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 205 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Τα νεαρά ζευγάρια της ψηφιακής γενιάς έχουν βρει νέους τρόπους να εκφράζουν την αφοσίωσή τους.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, έχει γίνει μόδα οι νέοι να ανταλλάσσουν μεταξύ τους κωδικούς e-mail και Facebook σε ένδειξη εμπιστοσύνης προς τον σύντροφό τους.

    Φυσικά και γνωρίζουν ότι αυτή η κίνηση ενέχει κινδύνους, ειδικά αν μια σχέση τελειώσει άδοξα, όμως αυτό το ρίσκο είναι που κάνει το συμβολισμό των κοινών passwords τόσο δυνατό.

    «Είναι σημάδι εμπιστοσύνης», λέει στους New York Times η Tiffany Carandang, η οποία αποφάσισε πριν μήνες με το αγόρι της να μοιραστούν τους προσωπικούς κωδικούς τους στο Facebook.

    «Δεν έχω τίποτα να κρύψω από κείνον, ούτε εκείνος από μένα. Ξέρω ότι δε θα έκανε ποτέ κάτι για να βλάψει την εικόνα μου», προσθέτει.

    Υπάρχουν όμως πολλές ιστορίες νεανικών σχέσεων που κατέληξαν σε εκδικητικά και προσβλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα, προσωπικές φωτογραφίες να αποκαλύπτονται σε κοινούς γνωστούς και οι περισσότεροι να μετανιώνουν που δεν άλλαξαν εγκαίρως τους κωδικούς τους.

    Μάλιστα, σε τηλεφωνική έρευνα που διεξήγαγε το 2011 το Pew Internet and American Life Project προέκυψε ότι το 30% των εφήβων που χρησιμοποιούσαν τακτικά το ίντερνετ είχαν αποκαλύψει κάποιον προσωπικό κωδικό τους σε φίλο ή σύντροφο.

    Τέλος, το άρθρο αναφέρεται και σε μια άλλη ενδιαφέρουσα πρακτική: Συμφοιτητές και κολλητοί φίλοι ανταλλάζουν κωδικούς στο Facebook και ο ένας αλλάζει το password του ά ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Επιστήμη-τεχνολογία | Views: 194 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Τα sloths (βραδύπους) είναι από τα πιο χαριτωμένα και περίεργα ζωάκια που μπορεί να συναντήσετε.

    Στο παρακάτω βίντεο του Animal Planet, η υπεύθυνη ενός πάρκου μας εξηγεί τη διαδικασία του μπάνιου των μικρών τεμπέλικων ζώων που γίνεται κάθε Τετάρτη.

    Πλένονται σε ειδικό μείγμα με φύλλα τσαγιού για να μένουν καθαρά και χωρίς παράσιτα, ενώ μετά την «περιπέτειά» τους τα μωρά sloth ανταμείβονται με φύλλα ιβίσκου, που είναι λιχουδιά σαν τη σοκολάτα!
    Category: Funny | Views: 201 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Δε θα ήθελα να ήμουν ο καπετάνιος του Τιτανικού» ανέφερε σε συνέντευξή του ο Francesco Schettino, που αποκαλείται από τα Μέσα «Καπετάν Δειλός».

    Στη συγκλονιστική συνέντευξη που αποκαλύπτει σήμερα η Sunday Mirror, ο 52χρονος καπετάνιος μιλά για το ναυάγιο του Τιτανικού έναν χρόνο πριν την τραγωδία του Costa Concordia.

    «Μου αρέσει να κάνω τους ανθρώπου χαρούμενους. Αλλά ταυτόχρονα συνειδητοποιώ πως κάθε άνθρωπος ζει και πεθαίνει μόνος του σε αυτόν τον κόσμο. Γι' αυτό ο καθένας παίρνει το δικό του δρόμο».

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, τα λόγια του καπετάνιου αποκαλύπτουν και τη φιλοσοφία του για τη ζωή.

    «Δε θα ήθελα να βρισκόμουν ση θέση του καπετάνιου του Τιτανικού, που πλοήγησε το πλοίο σε μια θάλασσα γεμάτη παγόβουνα», δήλωσε ο Francesco Schettino τον Δεκέμβριο του 2010 στην ταξιδιωτική συγγραφέα Dana Emingerova.

    «Σήμερα οι σημαντικές αποφάσεις παίρνονται από περισσότερα άτομα για να βοηθήσουν τον καπετάνιο, ώστε να μην φέρει εκείνος όλες τις αποφάσεις. Αλλά η τελική απόφαση ανήκει πάντα στον καπετάνιο».

    Ο μοιραίος καπετάνιος του Costa Concordia όμως, δε σταματά εκεί.

    «Με καλή προετοιμασία μπορείς να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε κατάσταση στη θάλασσα και να αποφύγεις τα προβλήματα. Η ασφάλεια των επιβατών μας είναι ο βασικός στόχος μας. Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε επικίνδυνη κατάσταση που δεν μπόρεσα να ελέγξω. Είναι σημαντικό να είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα», σχολιάζει. ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 170 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Είναι γνωστός ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας, καθώς και το ότι ο κατάλογος των ελληνικών λέξεων που χρησιμοποιούνται στις ξένες γλώσσες είναι ατελείωτος.

    Μια έξυπνη καμπάνια σκέφτηκαν λοιπόν οι υπεύθυνοι του group Visit Greece, της επίσημης σελίδας που έχει δημιουργήσει ο ΕΟΤ για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στο Facebook.

    Έτσι ετοίμασαν μια δημοσίευση στα αγγλικά με το ερώτημα: ''Γνωρίζατε ότι μιλάτε ήδη ελληνικά;'', συνοδεύοντάς το από διάφορες ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούνται στα αγγλικά, όπως το θέατρο, η δημοκρατία και η μουσική...

    Προσκάλεσαν μάλιστα τους φίλους της σελίδας να δημοσιεύσουν και αυτοί όσες λέξεις γνωρίζουν που να έχουν ελληνική προέλευση.

    Το post απέκτησε γρήγορα πολλά likes και αρκετές κοινοποιήσεις στο Facebook, τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους...

    Μια έξυπνη και εύστοχη πρωτοβουλία για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και πολιτισμού στα social media...[img]http://www.mediagate.gr/media/k2/items/cache/21256f6af1547f8eeb0fca3c35ff1ad1_M.jpg?t=1326898314[/img]
    Category: Επιστήμη-τεχνολογία | Views: 205 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Μια πραγματικά συγκινητική φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Facebook συγκεντρώνοντας εκατοντάδες likes και shares αποδεικνύοντας πόσο μεγάλη είναι η δύναμη της αγάπης.

    Η φωτογραφία δείχνει έναν άστεγο, καθισμένο στο πεζοδρόμιο και στην αγκαλιά του ένας σκυλάκος που κοιμάται. Ο άστεγος μάλιστα τον έχει κάτω από την κουβέρτα για να μην κρυώνει. Πρόκειται για μια από τις φωτογραφίες στις οποίες η εικόνα έχει τόση δύναμη ώστε τα λόγια να φαίνονται περιττά.

    Ο ένας ζει για τον άλλον και αντιμετωπίζουν μαζί την ίδια κατάσταση, ότι δεν έχουν στέγη και αναγκάζονται να κοιμούνται στο δρόμο. Και μοιράζονται μια ξεχωριστή αγκαλιά.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 169 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα η νέα εκπομπή του Mega «Minute to win it» με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο.

    Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν απαιτεί γνώσεις παρά μόνο δεξιοτεχνία, γερά νεύρα και μπόλικη τύχη! Η συνταγή είναι απλή: Ένα πακέτο χαρτομάντιλα, μια τράπουλα ή ένα αυγό, λίγη εξάσκηση στο σπίτι και ένα λεπτό στη διάθεση των παικτών για να κερδίσουν!

    Κάθε παίκτης καλείται καλείται να περάσει 10 φαινομενικά απλές δοκιμασίες, χρησιμοποιώντας αντικείμενα που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

    Μέσα από την ιστοσελίδα του παιχνιδιού δίνεται η δυνατότητα στους παίκτες να μελετήσουν από πριν τις δοκιμασίες που θα αντιμετωπίσουν και να κάνουν εξάσκηση μόνοι τους.

    Το «Minute to Win It» παίζεται εδώ και δύο χρόνια στο αμερικανικό δίκτυο NBC, ενώ τα δικαιώματά του έχουν εξασφαλίσει ακόμη 25 χώρες.

    «Το Minute to win it είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, έξυπνο και γρήγορο και χαίρομαι που μου ανατέθηκε απ' το κανάλι ...Θα έχω πολύ τρέξιμο απ' το πρωινό στα γυρίσματά μου και με ραδιόφωνο στο πρόγραμμά μου, μα φυσικά δεν γκρινιάζω. Σε τέτοιες δύσκολες εποχές το να έχεις δουλειά- και δη παραπάνω από μια- είναι αληθινό δώρο...», δήλωσε o παρουσιαστής της εκπομπής, Δημήτρης Ουγγαρέζος.

    Αυτή την περίοδο γίνεται η επιλογή των παικτών που υποβάλλονται σε ειδικά τεστ ώστε να αποδείξουν τις ικανότητές τους σε διάφορες και δύσκολες δοκιμασίες.[img]http://www.mediagate.gr/media/k2/items/cache/5d2b5b05b3 ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 204 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Η σημερινή γενική συνέλευση της Τηλέπτυπος (Μega) αποφάσισε την αύξηση κεφαλαίου με μετρητά για την άντληση συνολικών κεφαλαίων, ύψους έως 10.079.300 ευρώ, σε αναλογία μια νέα μετοχή ανά 3 παλαιές και τιμή διάθεσης τα 0,80 ευρώ ανά μετοχή.

    Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 26.458.162,50 ευρώ, ώστε να προκύψει ισόποσο ειδικό αποθεματικό, μέσω της μείωσης της ονομαστικής αξίας εκάστης των μετοχών της από 1 ευρώ σε 0,30 ευρώ. Μετά την ως άνω μείωση, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται στο ποσό των 11.339.212,50 ευρώ, διαιρούμενο σε 37.797.375 κοινές, ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστης.

    Ακόμη εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έως του ποσού των 3.779.737,50 ευρώ για την άντληση συνολικών κεφαλαίων, ύψους έως 10.079.300 ευρώ, με την έκδοση νέων, κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών και την έκδοση έως 12.599.125 νέων, κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η καθεμία και τιμή διάθεσης 0,80 ευρώ ανά μετοχή.

    Μάλιστα οι μετοχές αυτές πρόκειται να διατεθούν στους παλαιούς μετόχους, με δικαίωμα προτίμησης, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετά ψήφου μετοχή ανά 3 παλαιές κοινές μετοχές.

    Η τιμή διάθεσης μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής των υφιστάμενων μετοχών της εταιρείας, κατά το χρόνο της αποκοπής του δικαιώματος προτιμήσεως. ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 199 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Μπορεί να διανύουμε την χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική, να χάνουμε τις δουλειές μας και τα βλέπουμε όλα μαύρα.

    Υπάρχουν όμως κάποια επαγγέλματα που αντιστέκονται στην κρίση και σύμφωνα με έρευνα που έκανε το site careerbuilder, οι επαγγελματικοί κλάδοι που θα επιβιώσουν παγκοσμίως είναι:

    Αποκατάσταση

    Οι εξειδικευμένοι θεραπευτές, οι λογοθεραπευτές και οι φυσιοθεραπευτές που εργάζονται με ασθενείς που χρειάζονται αυτό το είδος της ιατρικής υποστήριξης φαίνεται ότι θα έχουν την πρωτοκαθεδρία από δω και στο εξής.

    Διαδίκτυο και ιστοσελίδες

    Οι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης στον τομέα της τεχνολογίας δημιουργούν συνεχώς ανάγκες πάνω στο κομμάτι αυτό. Οι άνθρωποι που εργάζονται πάνω στη δημιουργία, τη διατήρηση και τη δημοσίευση κειμένων ιστοσελίδων, καθώς και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης προβλέπεται ότι θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες καριέρας το επόμενο διάστημα.

    Ήδη μία νέα ειδικότητα που κάνει θραύση στο εξωτερικό αυτό το διάστημα είναι ο social sitter (η ορολογία προκύπτει από τη baby sitter), o οποίος αναλαμβάνει να ενημερώνει και να τρέχει τους προσωπικούς λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, LinkedIn) ενός επαγγελματία όταν εκείνος δεν διαθέτει ελεύθερο χρόνο γι’ αυτό.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 203 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Δεκαεπτά άτομα έχασαν τη ζωή τους, όταν το ιρανικό επιβατηγό πλοίο στο οποίο βρίσκονταν βυθίστηκε.
    Δεκαεπτά νεκροί από βύθιση Ιρανικού πλοίου

    Το πλοίο ταξίδευε από το νησί του Χορμούζ προς το Μπαντάρ Αμπάς, σύμφωνα με το IRNA.

    Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 20 άτομα, ο καπετάνιος και ένας ναύτης, έμεινε από καύσιμα.

    Οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν τις προσπάθειες διάσωσης των επιβαινόντων, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.
    [img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/c0daf3eb443cfa2f6425cb88723440ce_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 208 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Θύμα άγριας δολοφονίας έπεσε ένας μεσήλικας οδηγός ταξί ο οποίος εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή στο Σχηματάρι.
    Μαχαίρωσαν οδηγό ταξί στο Σχηματάρι!

    Το πτώμα του 56χρονου αυτοκινητιστή βρέθηκε να κείτεται δίπλα στο αυτοκίνητό του ενώ έφερε στο λαιμό πλήγμα από μαχαίρι.

    Οι αστυνομικές αρχές εικάζουν πως κίνητρο της δολοφονία είναι η ληστεία, χωρίς φυσικά να αποκλείουν κάθε άλλο ενδεχόμενο.[img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/ced65e4c0bc135483489c6020eecb855_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 199 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Αποκαλυπτικό είναι δημοσίευμα της Deutsche Welle, σχετικά με τις προθέσεις των hedge funds για το «ελληνικό κούρεμα».
    Οι κερδοσκόποι θέλουν να σύρουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

    Όπως αναφέρει το πρακτορείο το πόκερ για το ελληνικό PSI συνεχίζεται.

    Αν η ελληνική πλευρά υποχρεώσει με νόμο όλους τους ιδιώτες ομολογιούχους (εκτός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) να υποστούν απώλειες, ενδεχόμενο που άφησε ανοιχτό και ο Λουκάς Παπαδήμος, τότε τα hedge funds που κατέχουν ελληνικούς τίτλους θα αντιδράσουν.

    Θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.

    Για να προχωρήσει η Ελλάδα σε εισαγωγή ρήτρας θα πρέπει η συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής του ελληνικού χρέους να μην είναι επαρκής.

    Είναι όμως τόσο εύκολο για την ελληνική κυβέρνηση να επιβάλει απώλειες με μία απλή νομοθετική παρέμβαση; Και όμως είναι, εξηγεί ο καθηγητής Κρίστοφ Πάουλους.

    Διαβάστε τι λέει στην Deutsche Welle:

    «Κατά περίεργο τρόπο ναι, τόσο εύκολο είναι. Στα ομόλογα που έχουν ήδη εκδοθεί υπάρχει η δυνατότητα να επιβάλει κανείς τις αποκαλούμενες ρήτρες συλλογικής δράσης, collective action causes, οι οποίες θεωρείται ότι δεν έχουν αναδρομική ισχύ. Και αυτές οι ρήτρες ορίζουν ότι μπορούν να τροποποιηθούν οι όροι που διέπουν την έκδοση των ομολόγων, εφόσον συμφωνήσει σε αυτό η απαραίτητη και προβλεπόμενη πλειοψηφία των ομολογιούχων» δηλώνει ο Γερμανός καθηγητής.
    < ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 178 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Για όλα τα μαλλιά υπάρχει η αντίστοιχη κορδέλα.
    Βάλε την κορδέλα σου όπως οι celebrity στα Golden Globes

    Όλο και πιο πολύ φοριέται η κορδέλα! Το είχαμε πει ότι ήρθε για να μείνει και αποδεικνύεται κάθε φορά με τις εμφανίσεις που κάνουν οι λαμπερές celebrity. Η τελευταία εκδήλωση όπου οι κορδέλες φορέθηκαν με μεγάλη επιτυχία ήταν τα Golden Globes.[img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/42dba4dace2a38e0c790891629aba781_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 210 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο κατέσχεσαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια χθεσινής παρέμβασης σε προκαθορισμένο «ραντεβού» φιλάθλων αντίπαλων ομάδων.
    Απέτρεψαν στο παρά πέντε αιματηρή σύρραξη φιλάθλων

    Η …ειρηνική συνάντηση είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα στην περιοχή του ΟΑΚΑ, όπου διεξάγονταν δυο αγώνες μπάσκετ.

    Κατά τη διάρκεια των προσαγωγών κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός από βόμβες «μολότοφ», βεγγαλικά, ρόπαλα και αιχμηρά αντικείμενα (μαχαίρια, «λάμες» κ.λπ)...

    Ήταν λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα όταν περίπου 250 οπαδοί, που είχαν επιβιβαστεί σε συρμό του ΗΣΑΠ από Πειραιά προς Κηφισιά, επιχείρησαν να αποβιβασθούν στο σταθμό «ΕΙΡΗΝΗ», με προφανή σκοπό να συμπλακούν με οπαδούς άλλης ομάδας, οι οποίοι μόλις εξέρχονταν από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν, τόσο την αποβίβαση της μιας ομάδας ατόμων από το συρμό, όσο και την πρόσβαση της άλλης ομάδας ατόμων, προς το Σταθμό «ΕΙΡΗΝΗ».

    Τελικά η πρώτη ομάδα οπαδών κατευθύνθηκε στο Σταθμό «ΝΕΡΑΤΖΩΤΙΣΣΑ» και μετά την αποβίβαση τους και την εκκένωση του συρμού, υπάλληλοι του ΗΣΑΠ βρήκαν στα δύο 2 βαγόνια που επέβαιναν, 10 αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ και μία φωτοβολίδα.


    Μόλις αντιλήφθηκαν την πρόθεση των αστυνομικών να τους ελέγξουν, κάποια από τα άτομα πέταξαν στο δρόμο τα παρακάτω αντικείμενα:

    • Μία βόμβα μολότοφ
    • Ένα μαχαίρι κουζίνας
    • Πέντε σουγιάδες
    • Έξι λάμες ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 171 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Άφαντος παραμένει ένας νεαρός κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού ο οποίος δεν βρέθηκε κατά την χθεσινή καταμέτρηση και αναζητείται.
    Αγνοείται κρατούμενος από τον Κορυδαλλό

    Πρόκειται για έναν 31χρονο ο οποίος έχει καταδικαστεί για κλοπές ο οποίος έγινε «καπνός» κατά τη καταμέτρηση των κρατουμένων στο ψυχιατρείο των φυλακών.

    Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι βρεθεί μέχρι στιγμής κάποια σημάδια απόδρασης,
    [img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/768e389769352fc00ee631e2dcda5c84_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 202 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Επί ποδός βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος της χώρας, καθώς καθώς από τη Δευτέρα οργανώνεται σειρά κινητοποιήσεων από την Πανελλήνια Αγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ).
    Θερμός Ιανουάριος για τους αγρότες

    Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την αύξηση των ασφαλίστρων που καταβάλλουν στον ΕΛΓΑ αλλά κι άλλων υποχρεώσεων, εξαιτίας των οποίων περιέρχονται σε δύσκολη θέση.

    Τη Δευτέρα, προγραμματίζονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα.

    Για την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλήνια Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση), ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας), σχεδιάζονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε όλες τις πόλεις της χώρας μας.

    Στις 27 Ιανουαρίου, πρόκειται να γίνουν κινητοποιήσεις στα γραφεία των Περιφερειών, του ΟΓΑ και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας. Δυο ημέρες μετά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, θα γίνει κινητοποίηση στα Μάλγαρα και τη Λεπτοκαρυά.

    Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στη Θεσσαλονίκη στις 4 Φεβρουαρίου, με συλλαλητήριο και πορεία προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, όπου θα διεξάγεται η 24η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων "Agrotica"[img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/b4a33f80384ad3923d679f4b6837e29a_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 171 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Η οικογένεια μιας Ουγγαρέζας υποστηρίζει ότι βρισκόταν εν πλω στο Costa Concordia χωρίς ωστόσο εκείνη να είναι καταγεγραμμένη στη λίστα επιβατών.
    Αγνοούνται και λαθρεπιβάτες στο Costa Concordia…

    Η ίδια ίσως θεωρηθεί αγνοούμενη γεγονός που εγείρει φόβους περί ύπαρξης λαθρεπιβατών στο μοιραίο κρουαζιερόπλοιο.

    «Η οικογένεια είπε ότι βρισκόταν στο πλοίο μαζί με ένα μέλος του πληρώματος και ότι τους τηλεφώνησε όταν βρισκόταν στο πλοίο. Αλλά δεν είναι στις λίστες», των επιβατών, δήλωσε ο συντονιστής των ερευνών Φράνκο Γκαμπριέλι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τζίλιο.

    «Αυτό το άτομο αναζητείται από την οικογένειά του αλλά προς το παρόν οι ουγγρικές αρχές δεν το έχουν επιβεβαιώσει επίσημα», πρόσθεσε.

    Πάντως όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, οι ουγγρικές αρχές θα πρέπει τη Δευτέρα ή την Τρίτη να επισημοποιήσουν ότι αγνοείται και έπειτα να προστεθεί ένα 25ο άτομο στην επίσημη λίστα των αγνοούμενων.
    [img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/0cc304c2933080916b60efdeb3aad9a9_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 212 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Mερικοί αριθμοί πρέπει να λέγονται και να ξαναλέγονται…
    Οταν οι αριθμοί μιλούν: 25.000 λαθρομετανάστες απελάθηκαν το 2011

    Εναν από αυτούς τον είπε σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ .Χρ. Παπουτσής όταν του επισημάνθηκε ότι το τελευταίο διάστημα και στο κέντρο της Αθήνας και σε γειτονιές της βλέπουμε λιγότερους αλλοδαπούς. «Τι έγιναν οι υπόλοιποι» ρωτήθηκε.

    Οπως είπε ο κ. Παπουτσής « ή απελάθηκαν ή έφυγαν οικειοθελώς… Τον τελευταίο χρόνο -πρόσθεσε – πάνω από 25.000 παράνομοι μετανάστες έχουν απελαθεί. Από την περασμένη Ανοιξη έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στην Αθήνα απ ό την Ελληνική Αστυνομία. Κάθε μέρα ελέγχονται» συνέχισε μιλώντας στην « Ισοτιμία»- κατά μέσο όρο 400 παράνομοι μετανάστες. [img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/74cf6066b4d31596d37708185570aaa0_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 186 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Ο Richard Spurgin, καθηγητής Οικονομικών στο Clark University’s της Μασαχουσέτης αρθρογραφεί στη σημερινή Worcester Business Journal για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, για τα «χάλια» της Ελλάδας και για τον αντίκτυπο που θα έχει μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας όχι μόνο στην ευρωπαϊκή οικονομία αλλά και στην Αμερική.

    Με απλά και κατανοητά λόγια, χωρίς δύσκολους οικονομικούς όρους συνοψίζει την πραγματικότητα. «Είναι όλα αλληλένδετα».

    Πώς η χρεοκοπία της Ελλάδας θα επηρεάσει την Αμερική

    Οι διεθνείς οικονομικές ειδήσεις του 2011 καθορίστηκαν από την κρίση στην Ευρώπη.

    Η Αργεντινή, μια χώρα με πολύ μεγαλύτερη οικονομία από της Ελλάδας, χρεοκόπησε πριν από δέκα χρόνια.

    Οι επιδράσεις αυτής της χρεοκοπίας ελάχιστα παρατηρήθηκαν εκτός της Νότιας Αμερικής.

    Οπότε παίζει η μοίρα της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και άλλων περιφερειακών χωρών τόσο μεγάλο ρόλο για τις ΗΠΑ;

    Ναι. Παίζει τεράστιο ρόλο, τονίζει ο Spurgin.

    Παρόλο που οι περισσότερες ειδήσεις αναφέρονται σε ελλείμματα και μέτρα λιτότητας, αυτή η κρίση είναι κατά βάση τραπεζική.

    Οι επιπτώσεις-ντόμινο είναι αυτές που έχουν σημασία. Αν η Ελλάδα χρεοκοπούσε σήμερα, θα προκαλούσε την κατάρρευση πολλών μοχλευμένων τραπεζών.
    Θα προκαλούσε τη χρεοκοπία των τραπεζών που δάνεισαν χρήματα σε αυτές τις τράπεζες.

    Κανείς δε γνωρίζει εάν το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα κατέρρεε όπως συνέβη κατά ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 186 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Ερέθισμα για να σκοτώσει τους τέσσερις Γάλλους στρατιώτες αποτέλεσε το βίντεο στο οποίο Αμερικανοί στρατιώτες ουρούν σε πτώματα Αφγανών.
    Σκότωσε αφού είδε το βίντεο με τους στρατιώτες να ουρούν σε πτώματα

    Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια της ανάκρισής τους ο Αφγανός στρατιώτης που προχώρησε στη πράξη αυτή.
    «Κατά τη διάρκεια των πρώτων ανακρίσεων από Γάλλους στρατιώτες, τούς είπε ότι το έκανε εξαιτίας του βίντεο στο οποίο Αμερικανοί στρατιώτες ουρούσαν σε πτώματα» ανέφερε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

    Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι ο δράστης δεν έχει καμία άμεση επαφή με τους ταλιμπάν αλλά ότι δεν τους μισεί.
    [img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/2952780c36b927d43c7169956b17eab6_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 169 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Οι διασώστες εντόπισαν σήμερα το πτώμα μιας ακόμη γυναίκας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 13.

    «Οι δύτες εντόπισαν ένα ακόμη πτώμα στο κατάστρωμα 7 σε βάθος περίπου δέκα μέτρων" δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αρχής πολιτικής προστασίας.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το πτώμα εντοπίστηκε γύρω στις 14:20 GMT και η ανάσυρσή του είναι σε εξέλιξη.[img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/38b6ac2f3997f2ca208827d7365774ec_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 202 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Στην αντεπίθεση κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας περνάει ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia κατηγορώντας την ότι έδινε εντολές για να πλησιάσουν κοντά στα νησιά για διαφημιστικούς λόγους.
    Καπετάνιος Concordia: Εντολή της εταιρείας να πλησιάσουμε στο νησί

    «H πλοιοκτήτρια εταιρία γνώριζε πολύ καλά ότι θα κάναμε υπόκλιση στο νησί, ήταν μια καθιερωμένη πρακτική», είπε στον εισαγγελέα του Γκροσσέτο, ο Ιταλός κυβερνήτης Φραντσέσκο Σκεττίνο.

    «Υπήρξαν πολλές παρόμοιες περιπτώσεις σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές και η συνήθεια αυτή, λειτουργούσε θετικά, ως διαφήμιση, για την εταιρία Costa", προσθέτει ο Σκεττίνο.

    Το συγκεκριμένο στοιχείο αναμένεται να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας για την τελική απόδοση ευθυνών και σε ό,τι αφορά την επιβάρυνση των αποζημιώσεων που θα ζητήσουν οι επιβάτες και οι ενώσεις καταναλωτών.

    Η εταιρεία έως τώρα, είχε αρνηθεί κάθε σχετική ευθύνη, κάνοντας γνωστό ότι ίσως, μια μόνον φορά, μπορεί να είχε πληροφορηθεί για την συγκεκριμένη αυτή αλλαγή στην πορεία πλεύσης.

    Κατά τον Ιταλό καπετάνιο, που κατηγορείται για πολλαπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας, "πριν εκκενωθεί ένα πλοίο, πρέπει να υπάρχει η βεβαιότητα ότι δεν είναι πλέον σε θέση να συνεχίσει να επιπλέει, διότι, διαφορετικά, δημιουργείται πανικός χωρίς αιτία".

    Αναφορικά με την καθυστέρηση στην έναρξη των διαδικασιών εκκένωσης του πλοίου, ο Σκεττίνο, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, δήλωσε στους εισαγγελείς ότι « ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 204 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Χάνετε κάποια κιλά αλλά σε λίγο μόλις διάστημα βλέπετε αυτά να …επιστρέφουν; Διατηρήστε τα κιλά σας ακολουθώντας κάποιες χρήσιμες συμβουλές:

    Πώς προετοιμαζόμαστε για ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους;
    Ο προγραμματισμός για ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους ξεκινά πολύ πριν καθίσουμε στο τραπέζι.
    Υπάρχουν μικρά μυστικά, που μπορούν να κάνουν την προσπάθειά μας ευκολότερη.

    Αυτά τα μυστικά δεν έχουν να κάνουν τόσο πολύ με φαγητό και θερμίδες, αλλά αν τα τηρήσετε, ίσως να μη χρειαστεί να ασχοληθείτε με θερμίδες!

    Οδηγίες για τα ψώνια του φαγητού
    • Φτιάξτε μια λίστα από πριν και μην πηγαίνετε νηστικοί στο Supermarket.
    • Ελέγχετε τις ετικέτες των τροφίμων για την ποσότητα θερμίδων, λιπαρών, σακχάρων και νατρίου.

    Προτιμήστε τρόφιμα με τις μικρότερες περιεκτικότητες. Προσοχή! Κάποια συσκευασία μπορεί να αναγράφει ότι το εν λόγω προϊόν περιέχει 0% λιπαρά αλλά να είναι παράλληλα πολύ πλούσιο σε ζάχαρη! Να είστε προσεκτικοί!
    • Σκοπός είναι στο σπίτι σας να βρίσκονται διαθέσιμα υγιεινά τρόφιμα για κάθε ώρα της ημέρας, σνακ ή κυρίως γεύματα.

    Οδηγίες για την ώρα του φαγητού
    • Κλείστε την τηλεόραση και απολαύστε το γεύμα σας, όσο πιο αργά μπορείτε. Είναι πλέον γνωστό, ότι το σήμα κορεσμού καθυστερεί να φτάσει στον εγκέφαλο, άρα πρέπει να το προλαβαίνουμε εμείς!

    Έτσι, αφήστε το πιρούνι σας λίγο πριν νιώσετε ότι χορτάσατε. Δεν είναι απαραίτητο να αδειάσετε το πιάτο σας.
    • Χρησ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 184 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Σε τρία ζητήματα αναμένεται να επικεντρωθούν τα Ηνωμένα Έθνη κατά την διάρκεια της τριμερούς συνάντησης στο Green Tree για το Κυπριακό που αρχίζει αύριο.
    Σκληρο «πάρε δώσε» αναμένεται στο Green Tree

    Ο ΟΗΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ακολουθήσει μια διαδικασία τύπου «πάρε – δώσε» αναέμεσα σε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους , ενώ θα προσπαθήσει αν γεφυρώσει και τις διαφορές στο κεφάλαιο Διακυβέρνηση.

    Σε δεύτερο στάδιο θα δουν αν υπάρχει έδαφος και για τα λεγόμενα αγκάθια του κυπριακού όπως είναι το περιουσιακό και οι έποικοι.

    Το ιδανικό σενάριο για τα Ηνωμένα Έθνη θα ήταν η ολική γεφύρωση των περιγραμμάτων λύσης που επέδωσαν οι δύο πλευρές.

    Η φόρμουλα των Ηνωμένων Εθνών περιλαμβάνει την κατάθεση προτάσεων (μάλλον προφορικά) οι οποίες μέσα από μια διαδικασία που θα περιλαμβάνει και εκ του σύνεγγυς και απευθείας διαπραγματεύσεις θα κατατίθενται ως γεφυρωτικές.

    Σημειώνεται ότι το βάρος θα δοθεί στις εκ του σύνεγγυς καθώς τα Ηνωμένα Έθνη πιστεύουν ότι αυτή η διαδικασία είναι πιο αποδοτική.
    [img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/a4bbe2c55a317b5ccf85c99ff7f6bce4_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 168 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Στη δημοσιότητα υποσχέθηκε να δώσει το έντυπο της φορολογικής του δήλωσης ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, Μιτ Ρόμνεϊ.
    Στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του Μιτ Ρόμνεϊ

    «Κάποιοι θα προσπαθήσουν να βρουν κάτι για να πουν αλλά έχουμε πληρώσει όλους τους φόρους μας και είμαι σίγουρος ότι όλος ο κόσμος θα δει πως πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης.

    «Θα δημοσιεύσω τις επιστροφές φόρου για το 2010, που είναι οι τελευταίες επιστροφές που συμπληρώθηκαν. Και επίσης θα δημοσιεύσω μία εκτίμηση για τις επιστροφές φόρου του 2011», κατέληξε.
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 159 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Με αφορμή τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην κωμόπολη Βέβτσανι της ΠΓΔΜ με θέμα την «κηδεία της Ελλάδας » ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στο Κυριακάτικο κήρυγμα του , το χαρακτήρισε ως βλασθήμια .
    Άνθιμος: «Τι ανησυχείτε με 5 αεροπλάνα και 10 τανκς πήραμε τα Σκόπια»

    «Ο τότε πρωθυπουργός της Σερβίας Μιλόσεβιτς σε συνομιλία του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας είχε αναφέρει : Τι ανησυχείτε με 5 αεροπλάνα και 10 τανκς το πήρατε το κατασκεύασμα σε 20 λεπτά. Κάποιοι θα αναρωτιούνται . Είστε υπέρ του πολέμου . Και φυσικά όχι . Θα πηγαίναμε ειρηνικά στα Σκόπια …».[img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/04a29d450b584bf3d24d88a4a5a0cd89_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 155 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Ο απερχόμενος πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ταξιδεύσει στις ΗΠΑ για μία θεραπευτική αγωγή και ζήτησε από τους συμπατριώτες του να τόν συγχωρέσουν για τα λάθη του.
    Υεμένη: Συγχώρεση για τα λάθη του ζητάει ο Αλ Σάλεχ

    "Θεού θέλοντος, θα φύγω για μία θεραπευτική αγωγή στις ΗΠΑ και θα επιστρέψω στη Σαναά ως επικεφαλής του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου" δήλωσε ο Σάλεχ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Saba.
    [img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/c4ef01181b61299c0295e90d92a3f4ec_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 203 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Καταστροφικές χαρακτήρισε τις επιπτώσεις μιας πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης η υπουργός Παιδείας, χαρακτηρίζοντάς την ως νίκη του λαϊκισμού.
    «Πρωθυπουργός «τύπου Παπαδήμου» και στην επόμενη κυβέρνηση»

    «Αυτή την ώρα δεν έχει καμία σημασία κανένα παιχνίδι εξουσίας, ούτε κομματικής ούτε κυβερνητικής», ανέφερε η Άννα Διαμαντοπούλου, συμπληρώνοντας ότι «η ενότητα της χώρας προέχει».

    Μιλώντας σε ανοικτή δημόσια εκδήλωση, της Επιτροπής Πρωτοβουλίας "Για την Ελλάδα, τώρα", στην οποία συμμετέχουν επιστήμονες και πνευματικοί άνθρωποι της χώρας, η κ. Διαμαντοπούλου επεσήμανε ότι το σημαντικό είναι η ψήφιση της νέας δανειακή σύμβασης των 139 δισεκατομμυρίων, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για τη διαμόρφωση των όρων και των χρονοδιαγραμμάτων που θα προβλέπονται.

    Η υπουργός κάλεσε επίσης όλες τις πολιτικές δυνάμεις να βοηθήσουν στην κοινή προσπάθεια και καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη διαμόρφωση των όρων, αφού, όπως είπε, «η επόμενη ημέρα απαιτεί χρονοδιάγραμμα και δεν είναι ημέρα της επαναδιαπραγμάτευσης».

    «Όπως και αν εξελιχθούν τα πράγματα, η επόμενη κυβέρνηση, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, πρέπει να είναι κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας και με πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου", επεσήμανε η υπουργός.[img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/c2ba37cd8768318e7fcfc757c37a432d_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 165 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Θυμάστε όταν ήσασταν φοιτήτριες που μιλούσατε για ένα μαγνήτη που έχετε όλες και τραβάει τους άνδρες που «δεν κάνουν»; Ε, λοιπόν, ξεχάστε τον, τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει.

    Θα σας το πω απλά. Είναι τουλάχιστον εγωκεντρικό, εγωιστικό, αφελές, δείγμα χαμηλής νοημοσύνης και προσπάθεια αποποίησης ευθυνών να πιστεύετε πως εσείς δεν φταίτε ποτέ, αλλά έχετε κάποιου είδους μαγνήτη που τραβάει επάνω σας όλους εκείνους τους άνδρες που «δεν κάνουν», είναι άχρηστοι και το μόνο που ξέρουν είναι να μετατρέπουν τη ζωή σας σε μαρτύριο.

    Πρώτα απ' όλα μόνο και μόνο η παραδοχή πως έλκετε μόνο τέτοιου είδους άντρες σας καθιστά χαζές, γιατί «εντάξει κυρία μου μπορεί να τους τραβάς εσύ, μάτια δεν έχεις να τους διακρίνεις και να τους απωθήσεις;». Αλλά και πάλι θα σας δικαιολογήσω και θα παραδεχτώ πως ίσως καμουφλάρονται καλά, όμως, εκεί μπαίνουν στη μέση τα μαθηματικά. Δεν γίνεται στατιστικά να έχετε κάνει δέκα-είκοσι σχέσεις και ούτε ένας να μην έκανε. Είναι σαν να δηλώνετε για παράδειγμα πως κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι βρέχει. Απλά δεν γίνεται. Μήπως εσείς τελικά φταίτε;

    Για αυτό, αφήστε τους μαγνήτες στη θέση τους, σταματήστε να διαλαλείτε αηδίες και κοιτάξτε καλύτερα τόσο στο παρελθόν σας, όσο και προσεκτικά το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά σας. Βρείτε τα λάθη που κάνετε, πιθανόν κατ' επανάληψη και αναλάβετε τις ευθύνες σας. Το «ανδρολίβαδο» σας περιμένει να βοσκήσετε και δεν έχει μόνο γαϊδουράγκαθα.[img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/93f8f96ee ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 243 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Με τη μέθοδο του ριφιφί επιχείρησαν να εισέλθουν σε κοσμηματοπωλείο της Πάτρας άγνωστοι δράστες.
    Άκυρο…ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο στην Πάτρα

    Οι κακοποιοί ξεκίνησαν να ανοίγουν δίοδο εισόδου σε κατάστημα επί της οδού Ρήγα Φεραίου στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, ωστόσο δεν υπολόγισαν σωστά.

    Ο ιδιοκτήτης είχε φροντίσει να εγκαταστήσει σύστημα συναγερμού με αποτέλεσμα οι επίδοξοι κλέφτες να τραπούν σε φυγή.
    [img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/dc068408ec7030add782750ba80cc658_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 190 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Ανακοίνωση για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα εξέδωσε η Δημοκρατική Συμμαχία δια του εκπροσώπου της Δ. Ζαφεριάδη.
    ΔΗΣΥ: Όχι νέα βάρη σε μισθωτούς και επιχειρήσεις

    «Η νέα διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν πρέπει να στηριχθεί στην εύκολη, αλλά αποτυχημένη επιλογή να επωμισθεί νέα μεγαλύτερα βάρη ο ιδιωτικός τομέας.

    Μειώσεις μισθών και νέοι φόροι για μισθωτούς και επιχειρήσεις δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα.

    Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει προτείνει για να διασφαλιστεί η νέα δανειακή σύμβαση ένα σαφές πλαίσιο: Πρόσθετη μείωση του χρέους με τη συμμετοχή στο "κούρεμα" των ομολόγων της ΕΚΤ, αποφασιστική προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και περιορισμό των ελλειμμάτων με μείωση των κρατικών δαπανών και του μεγέθους του κράτους».
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 211 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI) βρίσκονται σε εξέλιξη.
    DJ: «Νέα έκθεση για το ελληνικό χρέος ζητούν χώρες της Ευρωζώνης»

    Πηγές που βρίσκονται κοντά στις συζητήσεις για το PSI ανέφεραν σήμερα στο πρακτορείο Dow Jones Newswires ότι χώρες της Ευρωζώνης ζητούν την κατάρτιση νέας έκθεσης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους πριν τη σύνοδο κορυφής της 30ης Ιανουαρίου.

    «Βραχυπρόθεσμα, για παράδειγμα, περιμέναμε ύφεση 2,8% φέτος και επιστροφή στην ανάπτυξη το 2013. Τίποτα από τα δύο δεν φαίνεται πιθανό. Η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη και πιθανότητα θα συνεχιστεί και του χρόνου. Υπάρχουν αιτήματα από μερικές πιστώτριες χώρες για νέα έκθεση βιωσιμότητας πριν τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. ώστε να γνωρίζουμε που στεκόμαστε,» δήλωσε μία πηγή.

    Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα το ΔΝΤ και η Γερμανία ασκούν πιέσεις στους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας για να δεχθούν χαμηλότερα επιτόκια στα νέα ομόλογα που θα εκδώσει η Ελλάδα στο πλαίσιο της ανταλλαγής καθώς δεν θεωρούν πως ένα κουπόνι της τάξης του 4% θα καταστήσει το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

    Οι πηγές επιβεβαιώνουν πως η Αθήνα και το IIF βρέθηκαν την Παρασκευή πολύ κοντά στο να συμφωνήσουν σε ένα μέσο κουπόνι μεταξύ 4% και 4,2%. H παρέμβαση όμως τόσο της Γερμανίας όσο και του ΔΝΤ άλλαξαν τα δεδομένα, καθώς και οι δύο ζήτησαν μέγιστο μέσο κουπόνι 3,5%.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις ένα μέσο κουπόνι 4,2% έχει ως αποτέλεσμα απώλειες 6 ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 199 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Πληγωμένος» από τις πολλές απουσίες (σ.σ. Μιραλάς, Τζεμπούρ, Χολέμπας, Μόνχε, Φέισα), αλλά και από την… απουσία όλων όσοι αγωνίστηκαν, ο Ολυμπιακός γνώρισε την δεύτερη φετινή του ήττα στο πρωτάθλημα, στα Πηγάδια, από την SKODA Ξάνθη με 1-0.
    Turbo η Ξάνθη, έριξε σε... ξερό πηγάδι τον Ολυμπιακό!

    Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 52’ ο – διεθνής με την Εθνική ομάδα των Ελπίδων – Βλαχοδήμος, με τους «ερυθρόλευκους» πλέον να χάνουν πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια που καταβάλλουν, ώστε να κόψουν και φέτος πρώτοι το νήμα στην κούρσα της Super League…

    Ο Ολυμπιακός είχε την σαφή υπεροχή, τη μπάλα στα πόδια του στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ήταν ωστόσο, εκνευριστικά «φλύαρος» για να δικαιούται κάτι περισσότερο απ’ αυτό που τελικά πήρε… Δηλαδή το απόλυτο μηδέν!
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 147 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Έμφαση στη διαφάνεια και στην καταπολέμηση της διαφθοράς χωρίς συμβιβασμούς, δήλωσε ότι θα δώσει ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, Φρανσουά Ολάντ.
    Ολάντ: Θα είμαι αδιάλλακτος με τη διαφθορά

    «Θα είμαι αδιάλλακτος απέναντι στην διαφθορά και αλίμονο σε όσους εκλεγούν και βρεθούν να είναι εμπλεκόμενοι σε τέτοιες υποθέσεις» δήλωσε ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών.

    Ο Ολάντ επεσήμανε ότι θα προτείνει στη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ μία «νέα γαλλογερμανική συνθήκη», θέτοντας σε νέες βάσεις την οικονομική, βιομηχανική και ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 212 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Κοντέινερ με τουλάχιστον 46 τόνους αποβλήτων επεστράφησαν στις ΗΠΑ από τη Βραζιλία όπου είχαν σταλεί παράνομα τον περασμένο Οκτώβριο.
    Επέστρεψαν τόνους με απόβλητα στις ΗΠΑ

    Τα δυο κοντέινερ (μάσκες, γάντια, σύριγγες, χειρουργικές ποδιές, καλύμματα έδρας κ.α.) είχαν κατασχεθεί από το τελωνείο στο λιμάνι Σουάπε, 80 χιλιόμερα από το Ρεσίφε, την πρωτεύουσα της πολιτείας Περναμπούκο.

    Το παράνομο φορτίο φορτώθηκε στο λιβερικής σημαίας πλοίο Cap Irene το οποίο αναμένεται να φτάσει σε λιμάνι της Νότιας Καρολίνας στις αρχές Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Folha.
    [img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/1d4d0f3405306aebc61686dba2bb4509_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 192 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Περιστερίου πραγματοποιεί συγκέντρωση τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου.
    Ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι

    Θέμα της συγκέντρωσης είναι: "Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ".

    Ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο καθηγητής - εργατολόγος, Αλέξη Μητρόπουλος, και ο πρ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπανιάς.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 213 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Στα …απόκρυφα σημεία βρήκε να κρύψει ένας 35χρονος τις ναρκωτικές ουσίες προκειμένου να ξεγελάσει τις αστυνομικές αρχές.
    Έκρυψε ναρκωτικά στο εσώρουχό του!

    Ο νεαρός άντρας ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του σε δρόμο της Χαλκίδας, δέχτηκε σήμα από την τροχαία για έλεγχο.

    Οι ένστολοι αφού έψαξαν το όχημά του δεν εντόπισαν τίποτα αλλά κατάλαβαν ότι ίσως είχε επάνω του τις ναρκωτικές ουσίες!

    Πράγματι, μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε πως είχε στη κατοχή του 38 γραμμάρια κάνναβη. Ο δράστης τα είχε κρύψει βαθιά στο …εσώρουχό του…
    [img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/4bc419a56a7bb55c48198d231a31bc71_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 165 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Την απόσυρση των παρατηρητών της από τη Συρία, γιατί η αποστολή των αράβων παρατηρητών δεν έχει καταφέρει να σταματήσει τη 10μηνη αιματηρή καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, αποφάσισε η Σαουδική Αραβία.
    Αποσύρει τους παρατηρητές από τη Συρία η Σαουδική Αραβία

    Η χώρα θα ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει «κάθε δυνατή πίεση» στη Δαμασκό για να σταματήσει τις βιαιότητες, δήλωσε σήμερα ο σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών πρίγκιπας Σαούντ αλ Φαϊζάλ.

    «Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να απαντήσει στις υποχρεώσεις της, και αυτό περιλαμβάνει τους αδελφούς μας στα ισλαμικά κράτη και τους φίλους μας στη Ρωσία, την Κίνα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ», υπογράμμισε ο πρίγκιπας Σαούντ, ενώ ζήτησε να ασκηθεί "κάθε δυνατή πίεση" ώστε να πειστεί η Συρία να συμμορφωθεί με το αραβικό σχέδιο επίλυσης της κρίσης.

    Στο μεταξύ ο Αραβικός Σύνδεσμος αναμένεται να αποφανθεί μέσα στην ημέρα για την πρόταση παράτασης της ειρηνευτικής αποστολής στη Συρία, την οποία υπέβαλε σήμερα το απόγευμα η αραβική υπουργική επιτροπή που είναι υπεύθυνη για το θέμα της Συρίας.
    [img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/669febddb6d8dd66f117140a8db7faa4_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 154 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Πέντε τρόποι για να κερδίσετε τη μάχη κατά της αϋπνίας και να βελτιώσετε την εμφάνισή σας.

    Δυστυχώς, έρευνες αποδεικνύουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων στις μέρες μας δυσκολεύονται να κοιμηθούν ή δεν κοιμούνται αρκετά -μόνο στις ΗΠΑ, ανέρχεται στο 63 τοις εκατό του πληθυσμού! Και όμως, ένας καλός ύπνος δεν είναι μόνο απαραίτητος για την καλή υγεία, αλλά και για πιο όμορφη, λαμπερή επιδερμίδα. Ιδού πέντε tips για να κοιμάστε… ήσυχοι.



    1. Χαλαρώστε πριν κοιμηθείτε

    Βασική δεν είναι μόνο η ποσότητα του ύπνου, αλλά και η ποιότητά του. Καλό είναι, 30 λεπτά πριν πέσετε για ύπνο να έχετε χαλαρώσει. Κάντε κάποιες ασκήσεις για να αποφορτίσετε το σώμα σας και λίγο διαλογισμό για να χαλαρώσετε το πνεύμα. Επικεντρωθείτε σε μια συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα, και απλά σκεφθείτε την χωρίς να κινείστε -σιγά σιγά το σώμα σας θα αρχίσει να ξεσφίγγεται.



    2. Δημιουργήστε μια άνετη ατμόσφαιρα

    Αποφύγετε να έχετε πολλά φώτα και φωτάκια στο υπνοδωμάτιο -ακόμη και το ξυπνητήρι μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή. Μαλακές κουβέρτες, αφράτα μαξιλάρια και ένα ζεστό περιβάλλον βοηθούν στον ύπνο. Ακόμη, μπορείτε να βάλετε λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας σε έναν υγραντήρα ατμόσφαιρας ή να ρίξετε 2 σταγόνες στο μαξιλάρι σας -θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε.



    3. Αποκτήστε συνήθειες

    Προσπαθήστε να πέφτετε στο κρεβάτι την ίδια περίπου ώρα κάθε μέρα, ακόμη και τα σαββατοκύρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 206 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Αντισυνταγματική έκρινε το Δ' Τμήμα του ΣτΕ τη διάταξη του άρθρου 5 του Ν. 3147/03 που προβλέπει την παραχώρηση της κυριότητας των δημοσιών εποικιστικών εκτάσεων που έχουν καταληφθεί αυθαίρετα επί μια δεκαετία με τη γνωστή μέθοδο της καλλιέργειας.
    «Φρένο» από το ΣτΕ στην παραχώρηση εκτάσεων που καλύφθηκαν αυθαίρετα

    Η απόφασή παραπέμπει το ζήτημα για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

    Το άρθρο 5 του Ν. 3147/03 προβλέπει ότι αυθαίρετοι κάτοχοι δημόσιας κοινόχρηστης εποικιστικής έκτασης, η οποία δεν έχει την μορφή δάσους ή δασικής έκτασης ή δεν έχει κηρυχτεί αναδασωτέα, μπορούν να υποβάλλουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αίτηση για την εξαγορά της έκτασης εφόσον την καλλιεργούν συστηματικά με αμπέλια, ελαιόδεντρα ή οπωροφόρα δένδρα, τα οποία πρέπει να έχουν ηλικία 10 ετών ως την έναρξη του επίμαχου νόμου ή να έχουν οικοδομήσει κτίσματα τουλάχιστον επί μια δεκαετία.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 185 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει την προσεχή εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης για το θέμα της μείωσης του μισθολογικού κόστους.
    Νέα συνάντηση Κουτρουμάνη – τρόικας

    Οι πιέσεις των δανειστών εντείνονται συνεχώς, περιμένοντας ωστόσο τα αποτελέσματα των κοινωνικών εταίρων, πριν διαμορφώσουν την τελική τους στάση.

    Το υπουργείο Εργασίας από την πλευρά του αναφέρθηκε στη μεσοσταθμική μείωση των μισθών από το 2009 κατά 12% και επισήμανε ότι μια οριζόντια παρέμβαση στους μισθούς θα είχε επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο και την ύφεση.

    Ο κ. Κουτρουμάνης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των δανειστών το Σάββατο, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει σεβαστός ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων και ότι η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 10%.

    Οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν και θέμα των εργασιακών σχέσεων σε τράπεζες και ΔΕΚΟ, ως προς κανονισμούς, όρους και σχέσεις εργασίας, όπως η αρχαιότητα, οι μετακινήσεις και οι μεταθέσεις.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 185 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Αίσιο τέλος είχε για δεκάδες οδηγούς η περιπέτεια που έζησαν στο όρος Τρόοδος της Κύπρου.
    Κύπρος: Απεγκλωβίστηκαν δεκάδες παγιδευμένα οχήματα από το χιόνι

    Λόγω χιονιού, τα οχήματα είχαν εγκλωβιστεί παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Τροχαίας προς το κοινό να αποφύγει τη συγκεκριμένη περιοχή λόγω της ακατάπαυστης χιονόπτωσης.

    Η Τροχαία αναγκάστηκε μάλιστα να κλείσει το δρόμο στην περιοχή Καρβουνά καθώς είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.

    Συνεργεία της επαρχιακής διοίκησης Λευκωσίας εργάζονταν από το πρωί, προσπαθώντας να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 164 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Το Μικρό Θέατρο παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία της Ολυμπίας Ταμπάκη "Προσοχή! Ο γάμος βλάπτει σοβαρά την υγεία!" κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Διθύραμβος στο Μαρούσι.
    Ο γάμος βλάπτει σοβαρά την υγεία στο θέατρο Διθύραμβος

    Στο ρωμαϊκό δίκαιο ο ορισμός του γάμου κατά Μοδεστίνο είναι ακόμα αξεπέραστος: «Έστιν ουν γάμος ανδρός τε γυναικός συνάφεια, συγκλήρωσις του βίου παντός, θείου τε και ανθρωπίνου δικαίου κοινωνία»…

    Η εκκλησία μας προσεγγίζει το θέμα παραπλήσια, με το «ούς ο Θεός συνέζευξεν άνθρωπος μη χωριζέτω» κι επειδή αμφιβάλλει κομμάτι για τη σταθερότητα του… θηλυκού σκέλους, βάζει κι εκείνο το περίφημο «η γυνή να φοβείται τον άνδρα»… και μετά και μετά…Αλήθεια, τι γίνεται μετά από 10 χρόνια έγγαμης συμβίωσης;

    H Ολυμπία Ταμπάκη ιχνηλατεί πάνω στο θέμα με ειλικρίνεια, καλή διάθεση και δημιουργική περιέργεια, αναζητώντας τουλάχιστον μιαν έντιμη απάντηση.

    Και το καταφέρνει με τρόπο θαυμαστό, που παρασύρει και το θεατή να την ακολουθήσει πρόθυμα.
    Ήρωες του έργου, δυο… διπλανοί μας άνθρωποι: Ένα ζευγάρι, ύστερα από δεκάχρονη αρμονική (;) συμβίωση, σε μια κορυφαία στιγμή κρίσης, που δεν είναι και η πρώτη…

    Το πού θα καταλήξει, είναι το μικρό μυστικό της παράστασης, που σίγουρα θα την απολαύσετε από την πρώτη στιγμή μέχρι το τέλος, γιατί έχει ένα μοναδικό προσόν: Είναι αληθινή.

    Θέατρο Διθύραμβος, Γαρδέλη & Λητούς 6, Πλατεία Αγίας Λαύρας, Μαρούσι
    [img]http://a.media.newsbomb.gr/it ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 194 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Το φράγμα των 18 εκατομμυρίων followers ξεπέρασε η Lady Gaga στο Twitter,
    Lady Gaga: Ξεπέρασε τους 18 εκατομμύρια followers στο Twitter!

    η οποία έχει αφήσει στην δεύτερη θέση τον Justin Bieber με διαφορά... δύο εκατομμυρίων![img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/b5a0c1f7823de85d7b2577d910980b90_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 167 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Στο νοσοκομείο διακομίστηκε ένας νεαρός που έπεσε θύμα ληστείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
    Ένοπλη ληστεία με τραυματισμό 19χρονου

    Ο 19χρονος και ενώ κινούνταν στην περιοχή του Λευκού Πύργου δέχτηκε επίθεση από αγνώστους οι οποίοι δε δίστασαν να τον τραυματίσουν με μαχαίρι προκειμένου να του αφαιρέσουν προσωπικά αντικείμενα.

    Οι κακοποιοί αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε προσωπικά έγγραφα.
    [img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/137d986e6584c34a5706a5a9cfe5179e_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 160 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Να γεμίσει τη χώρα με ναρκωτικά σκόπευε ένας 55χρονος στη Θεσπρωτία που συνελήφθη στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
    Μετέφερε 241 κιλά χασίς

    Η αστυνομία έδωσε ένα σημαντικό χτύπημα στους εμπόρους ναρκωτικώνπου δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο συλλαμβάνοντας στην περιοχή του Αμπελώνα Θεσπρωτίας, έναν 55χρονος, που μετέφερε στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν 124 δέματα, τα οποία περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 241 κιλών και 388 γραμμαρίων.

    Οι ναρκωτικές ουσίες, το αυτοκίνητο, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ενώ ενημερώθηκαν και οι αλβανικές αρχές για τον εντοπισμό των Αλβανών που παρέδωσαν τα ναρκωτικά στα σύνορα.

    Ταυτόχρονα γίνονται έρευνες και στην Ελλάδα για τους παραλήπτες των ναρκωτικών.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 169 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ χάρη σε γκολ του Κουίνσι στο 72’ προσπερνώντας τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία. Στο +2 οι «πράσινοι» με ένα παιχνίδι λιγότερο από τον «αιώνιο» αντίπαλο και καλύτερο momentum για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
    Προσπέρασμα τίτλου με Κουίνσι ο Παναθηναϊκός

    Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε το δώρο της ήττας του Ολυμπιακού στην Ξάνθη οι «πράσινοι» καθώς, παρά τη μέτρια απόδοση που είχαν για ένα ακόμα παιχνίδι, νίκησαν τον Ατρόμητο και είναι μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία με 42 βαθμούς έναντι 40 των Πειραιωτών, έχοντας κι ένα παιχνίδι λιγότερο.

    Τέταρτο συνεχόμενο 1-0 για τον Παναθηναϊκό που αν και κινδύνεψε σε κάποιες περιπτώσεις από τον Ατρόμητο κατάφερε να πάρει τελικά τους τρεις βαθμούς και να προσπεράσει τους «ερυθρόλευκους» πριν καν ακόμα… ξεχρεώσει τα εξ αναβολής παιχνίδια του, δείχνοντας πως βαδίζει ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.[img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/76103ff04865831d8ee490dabc34ec6d_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: Οπαδικες προτιμησεις | Views: 198 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    «Ναι» στην Ευρωπαϊκή ένταξη τους είπαν οι Κροάτες με δημοψήφισμα που διεξήχθη σήμερα.
    Υπέρ της Ευρωπαϊκής ένταξης οι Κροάτες

    Ήδη έχει καταμετρηθεί το 25% των ψήφων από τα 6.750 εκλογικά κέντρα, όπως ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή. Υπέρ της ένταξης ψήφισε το 67,11% των ψηφοφόρων.

    Πλέον η συμφωνία ένταξης που υπέγραψε η Κροατία τον Δεκέμβριο πρέπει να επικυρωθεί και από τα 27 μέλη της ΕΕ ώστε να προχωρήσει η ένταξη της χώρας, η οποία είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου 2013.
    [img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/32c74f7dd1afe302f68104692a52807b_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 160 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Την άποψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο, αλλά και την εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη των εταίρων της, για να ξεπεράσει τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν ευρωβουλευτής, Δημήτρης Δρούτσας.
    Δρούτσας: Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο

    Ο κ. Δρούτσας έλαβε μέρος στην ανοικτή συζήτηση στο φημισμένο θέατρο "Μπουργκτεάτερ" στη Βιέννη, με θέμα "Βρίσκεται σε κίνδυνο η ενότητα της Ευρώπης;".

    Συνομιλητές του Έλληνα πρώην υπουργού ήταν η πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντιτσόβα, ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών και πιθανολογούμενος υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών, Πέερ Στάινμπριουκ και ο αρχηγός της Ομάδας των Πρασίνων στοΕυρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 180 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Μονόδρομο για την Ελλάδα χαρακτήρισε τις μεταρρυθμίσεις ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βολφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δυσκολεύεται στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αλλά θα πρέπει να προχωρήσει, διαφορετικά, η κατάσταση δεν θα μπορεί να διευθετηθεί».
    Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει

    «Το Βερολίνο δεν προτίθεται να ενισχύσει τον Μόνιμο Μηχανισμό Διάσωσης (ESM) πέρα από ότι συμφωνήθηκε κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

    Ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι ισχύουν τα συμφωνηθέντα για δυνατότητα δανεισμού 500 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον ESM.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 205 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Θλίψη προκαλεί το συγκεκριμένο φωτογραφικό στιγμιότυπο το οποίο απεικονίζει την Αθήνα του σήμερα, το κέντρο της πρωτεύουσας μεσούσης της οικονομικής κρίσης.
    Συγκλονιστική φωτογραφία από την πλατεία Κουμουνδούρου…

    Οι άστεγοι της πόλης προσπαθούν να βρουν λίγη ζεστασιά με χαρτόκουτα καθώς κοιμούνται στους δρόμους της πόλης…

    Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε πρόσφατα στην πλατεία Κουμουνδούρου και ανέβηκε στο Facebook.
    [img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/eb07cac146016bde6a6480b1d5c8c15f_XL.jpg?t=943912800[/img]
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 189 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Η Λίνα Σακκά, που πρόσφατα έγινε μανούλα, το μεσημέρι της Κυριακής, αναχώρησε από το μαιευτήριο ΡΕΑ, αγκαλιά με τον νεογέννητο γιο της. Η γνωστή ηθοποιός,έχοντας πάντα στο πλευρό της τον σύντροφό της, Μάρκο Καραμάνη, έπλεε σε πελάγη ευτυχίας και δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά της, μιας και από σήμερα οι τρεις τους θα απολαμβάνουν στο σπίτι τους οικογενειεακές στιγμές.

    Η ίδια μάλιστα, είχε δηλώσει σχετικά με τα πρώτα συναισθήματα κρατώντας στην αγκαλιά της τον μικρό της πρίγκιπα: "Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα. Είναι μια μοναδική και σπουδαία εμπειρία! Εγώ είμαι ακόμη σε κατάσταση σοκ από όλη αυτή τη διαδικασία. Είμαι φοβερά και πολύ βαθιά συγκινημένη. Αυτό που έζησα δεν μπορώ να το περιγράψω... Είναι σπουδαίο!".

    Ο μπέμπης, όπως σου είχαμε αποκαλύψει, γεννήθηκε 3650 γραμμάρια, ενώ η Λίνα τον έφερε στον κόσμο με καισαρική τομή. Η ίδια και ο Μάρκος ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά και η σχέση τους μετρούσε μόνο λίγους μήνες όταν η ηθοποιός έμεινε έγκυος. Αν και απέκτησαν πολύ σύντομα το πρώτο του παιδί, ζουν την απόλυτη ευτυχία και το επόμενο βήμα τους είναι να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας!

    Δες τις φωτογραφίες του TLIFE τη στιγμή που η όμορφη ηθοποιός με το σύντροφό της και τον καρπό του έρωτά τους βγαίνουν από το μαιευτήριο Ρέα
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 237 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Σε μια γιγαντιαία επιχείρηση που κράτησε όλη τη νύχτα, η αστυνομία πέρασε χειροπέδες 15 άτομα...

    Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε ολονύχτια αστυνομική επιχείρηση, σε όλη την Κορινθία, με τη συμμετοχή αστυνομικών από όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου.

    Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγινε έλεγχος σε συνολικά 102 άτομα, 30 οχήματα και προσήχθησαν 35 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν 15. Ένας για μαστροπεία, τρεις για ναρκωτικά, δέκα για παράνομα παιχνίδια κι ένας λαθρομετανάστης.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 132 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Με αγωνία περίμενε ο ανταγωνισμός τα αποτελέσματα της πρεμιέρας του Γιώργου Αυτιά στο πρωινό του ΣΚΑΙ. Και η Agb έβγαλε την ετυμηγορία.

    Ο Γιώργος Αυτιάς εκτοξεύτηκε στον πίνακα της τηλεθέασης με ποσοστό 30,2% αφήνοντας πίσω του στην πρωινή ζώνη την εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο με 23,3% και το Σαββατοκυριακο στη ΝΕΤ με 11,3%
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 218 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για τον τρόπο που "πιάστηκε" ο Ντέμης Νικολαϊδης στα πλοκάμια της Μαφίας της Θεσσαλονίκη στον κυριακάτικο τύπο. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ φαίνεται πως αναγκάστηκε να δανειστεί με δυσθεόρατο επιτόκιο χρήματα προκειμένου να ορθοποδήσει στη νέα του επιχειρηματική δραστηριότητα με την εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών Eleven. Μάλιστα τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 350.000 ευρώ, τα οποία πλήρωσε πίσω διπλά, δίνοντας ένα ποσό της τάξεως των 620.000.

    Tο χρονικό του εκβιασμού
    Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Πρώτο Θέμα το λαμπερό ζευγάρι είδε τα τελευταία χρόνια τα οικονομικά του να μειώνονται δραματικά, συγκρινόμενα με τις παλιότερες χρυσές εποχές. Την περίοδο δηλαδή όπου ο Ντέμης αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και αμοιβόταν με υψηλές αποδοχές, αλλά και όταν η Δέσποινα Βανδή εμφανιζόταν 4-5 ημέρες σε νυχτερινά κέντρα με φυσικά ιδιαίτερα υψηλό cache. Έκτοτε ο δημοφιλής ποδοσφαιριστής αναγκάστηκε να βάλει το χέρι βαθειά στην τσέπη, όντας πρόεδρος της ΑΕΚ και η αγαπητή τραγουδίστρια να εμφανίζεται λιγότερες ημέρες. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά περιγράφει το άρθρο του "Θέματος" η περσινή σεζόν πέρασε χωρίς η Δέσποινα Βανδή να εμφανιστεί σε κάποιο νυχτερινό κέντρο.

    Την ίδια ώρα το ζευγάρι είχε ήδη προχωρήσει στην ανέγερση της νέας τους κατοικίας - αξίας πολλών εκατομμυρίω ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 158 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Απλές συμβουλές για τη διάρροια

    Είναι συνήθως μια δυσάρεστη κατάσταση που μας “χτυπά” εκεί που δεν το περιμένουμε. Στη δουλειά, στο σπίτι, ακόμη και όταν είμαστε έξω για να διασκεδάσουμε, ή όταν ταξιδεύουμε. Οπουδήποτε και να βρισκόμαστε, η διάρροια θα μας χτυπήσει και θα γίνουμε συχνοί επισκέπτες της... τουαλέτας.



    Η διάρροια είναι με απλά λόγια το αποτέλεσμα μια μάχης μικροβίων, ιών, βακτηριδίων, που έχουν εισχωρήσει στον οργανισμό μας και πλήττουν το γαστρεντερικό μας σύστημα. Η λοίμωξη αυτή μπορεί να ονομαστεί γαστρεντερίτιδα και προκαλείται από κολοβακτηρίδια, από καμπυλοβακτηρίδια, από σαλμονέλα, από σιγκέλα κ.α. Η τροφή και τα φαγητά σε ποσοστό 90% ευθύνονται για αυτό.

    Τι μπορούμε να κάνουμε όταν πάθουμε γαστρεντερίτιδα και μας χτυπήσει η διάρροια;

    Καταρχήν κατά το πρώτο 24ωρο, εκδηλώνονται 2 μεγάλες μάχες: Η πρώτη είναι του οργανισμού μας με τα μικρόβια και η δεύτερη είναι ... η δική μας με την τουαλέτα. Εάν κερδίσουμε την πρώτη αυτομάτως κερδίσαμε και την δεύτερη. Πρέπει λοιπόν να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να αντεπεξέλθει.

    Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε και έχει μεγάλη σημασία είναι η ενυδάτωση του οργανισμού μας. Πρέπει οπωσδήποτε να πίνουμε νερό έστω και μικρές γουλιές, ή τσάι ή αναψυκτικά τύπου κόλα με πολλούς ηλεκτρολύτες. Αυτά θα ενδυναμώσουν το σύστημα να καταφέρει να α ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 171 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Δύο Πολωνούς διακινητές ηλικίας 31 και 34 ετών και 5 Αφγανούς λαθρομετανάστες, συνέλαβαν οι αστυνομικοί του τμήματος Προμαχώνα Σερρών.

    Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών, μεταφορά μη μόνιμων μεταναστών, πλαστογραφία, κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 144 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Μία εξωσυζυγική σχέση καταλήγει σε δικαστική διαμάχη - Όλα ξεκίνησαν όταν η ερωμένη βρέθηκε γυμνή στη μέση του δρόμου, μετά από επίθεση της γυναίκας του πρώην αγαπημένου της...

    Όλα άρχισαν έναν χρόνο πριν. Όταν ένας 39χρονος διατηρούσε παράνομη ερωτική σχέση με μία 44χρονη γυναίκα η οποία είναι χρόνια διαζευγμένη. Η εν λόγω γυναίκα είναι ελεύθερη επαγγελματίας και αρκετά γνωστή στους κύκλους της για την οικονομική της άνεση. Σύμφωνα με το dete.gr, ο 39χρονος ήταν... περισσότερο ερωτευμένος με το πορτοφόλι της! Έτσι διατηρούσε τον κρυφό δεσμό του και προσπαθούσε κάθε τρεις και λίγο να αποσπά μικρά χρηματικά ποσά και να αυξάνει το εισόδημά του.

    Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε όταν η 44χρονη βρέθηκε γυμνή στη μέση του δρόμου. Η απατημένη σύζυγος, τους παρακολούθησε κινήθηκε προς το όχημα του άνδρα της, άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και πέταξε έξω την ερωμένη!
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 212 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Μετά από δύο χρόνια απουσίας από τα τηλεοπτικά πράγματα, αλλά και προσωπικής απομόνωσης ο Ανδρέας Μικρούτσικος φαίνεται πως επιστρέφει και πάλι σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά. To reality show. Σύμφωνα με πληροφορίες του δελτίου ειδήσεων του STAR ο παρουσιαστής βρίσκεται σε συζητήσεις με διευθυντή προγράμματος μεγάλου κυπριακού καναλιού για την παρουσίαση ενός τέτοιου προγράμματος.

    Αν και ο ίδιος δεν έχει πει ακόμη το ναι, οι ίδιες πληροφορίες τον φέρουν να το σκέφτεται σοβαρά. Άλλωστε όπως αναφέρουν οι υπέυθυνοι του καναλιού δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν κάποιον ιδανικότερο για τηνπαρουσίαση ενός reality προγράμματος από αυτόν...
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 189 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Ο 40χρονος άντρας βρέθηκε νεκρός με τραύματα στο κεφάλι, το μεσημέρι της Κυριακής μέσα στον περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο στην Αποστόλου Παύλου.

    Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για Έλληνα, πιθανότατα τοξικομανή ενώ εκτιμάται ότι ο θάνατος του οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 197 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Κριός
    Γενικές
    Αν είσαι Κριός, η καλή διάθεση που θα έχεις αυτήν την εβδομάδα, με την Νέα Σελήνη να πραγματοποιείται στο φιλικό για εσένα Υδροχόο και την Σελήνη στο ζώδιό σου από την Παρασκευή και μετά, σε βοηθάει να ξεπεράσεις πολλά προβλήματα και θέματα, που είναι σε στασιμότητα. Στα επαγγελματικά σου, θα μπορέσεις να κάνεις καινούργιες συνεργασίες, αλλά και στον αισθηματικό τομέα, τα πράγματα θα κυλήσουν ανέλπιστα καλά…
    Αισθηματικές
    Αν θέλεις Κριέ, να κάνεις συζητήσεις με το σύντροφό σου, για να λύσεις κάποια θέματα που σε απασχολούν, μπορείς να το κάνεις αυτή την εβδομάδα και μάλιστα θα έχεις και πολύ θετικά αποτελέσματα. Εκμεταλλεύσου το προσεχές Σαββατοκύριακο για να περάσεις ερωτικές στιγμές και, με τη βοήθεια του Ερμή από τις 28 και μετά στον Υδροχόο, μίλα για όλα όσα σε απασχολούν και κάνε νέα όνειρα για το κοινό σας μέλλον. Αν παραμένεις στην κατηγορία των αδέσμευτων Κριών, που δεν έχουν βρει κάτι αξιόλογο στη ζωή τους, μην αγανακτείς για την κατάσταση των αισθηματικών σου, κάνε υπομονή και σίγουρα θα έρθουν καλύτερες μέρες!
    Επαγγελματικές
    Φίλε Κριέ, η δουλειά σου θα πάει πολύ καλά αυτήν την εβδομάδα. Θα έχεις πολλές συζητήσεις και επαφές για να ξεπεράσεις πολλά θέματα, που είναι σε στασιμότητα. Η εξυπνάδα σου θα σε κάνει να κερδίσεις τόσα, που πριν μπορεί να σου φαίνονταν άπιαστα... Τα οικονομικά σου αρχίζουν και ισ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Αστρα Και Ονειρα | Views: 189 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Όλα ξεκίνησαν στις 16.30 το απόγευμα όταν από διακοπή ρεύματος βραχυκύκλωσε ηλεκτρική συσκευή και προκλήθηκε φωτιά στην μεζονέτα του Χρήστου Παναγιωτόπουλου και της συζύγου του Λίνας Δρούγκα στην περιοχή του Ψυχικού.

    Οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα με αποτέλεσμα να καεί ο 4ος όροφος, λόγο του μεγάλου ρουχισμού, πριν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προλάβουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Από την φωτιά δεν κινδύνευσε κανείς.
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 209 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Ιανουάριος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 3
    Φίλοι-Επισκέπτες: 3
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz