Τετάρτη, 2024-06-26, 6:42 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Ιανουάριος » 23 » Θεσσαλονίκη: Ανατριχιαστικές καταθέσεις από τα θύματα του κυκλώματος
    1:53 AM
    Θεσσαλονίκη: Ανατριχιαστικές καταθέσεις από τα θύματα του κυκλώματος
    Ανατριχιαστικές καταθέσεις από τα θύματα του «αιμοσταγούς» κυκλώματος της Θεσσαλονίκης. Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι βρήκαν τη δύναμη και εξομολογήθηκαν στις διωκτικές αρχές τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσαν στα χέρια των μελών των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων.

    Ενα γαϊτανάκι του τρόμου που για περισσότερα από δέκα χρόνια είχε εγκλωβίσει αμέτρητους πολίτες. Η μαφία του Βορρά είχε απλώσει τα δίχτυα της σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Το «πελατολόγιό» της περιελάμβανε από διάσημους επιχειρηματίες και ανθρώπους της showbiz έως απλούς οικογενειάρχες και ανέργους, οι οποίοι κατέφυγαν στους εξοντωτικούς δανεισμούς των τοκογλύφων προκειμένου να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Οι αρχηγοί έδιναν εύκολα τα χρηματικά ποσά που τους ζητούσαν οι απελπισμένοι πολίτες, αφού ήξεραν ότι θα τα πάρουν πίσω με τόκο που έφτανε μηνιαίως έως και 80% ή θα τους ανάγκαζαν να τους παραχωρήσουν τις περιουσίες τους.

    Αν κάποιοι από τους οφειλέτες τους καθυστερούσαν τη δόση ή δεν δέχονταν τους επιπλέον τόκους που τους επέβαλλαν οι τοκογλύφοι, τότε εκείνοι φρόντιζαν να τους δείξουν με τον κατάλληλο τρόπο ότι δεν είχαν άλλη επιλογή. Με βασανισμούς ή ένα όπλο στον κρόταφο τα θύματα αναγκάζονταν τελικά να υπογράψουν ό,τι τους υπαγόρευαν οι αδίστακτοι κακοποιοί.

    ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ

    Ενα από τα θύματα της πρώτης ομάδας, το οποίο είχε απευθυνθεί στις Αρχές προκειμένου να γλιτώσει από το μαρτύριο στο οποίο τον υπέβαλαν οι τοκογλύφοι, περιέγραψε στους αστυνομικούς τις στιγμές αγωνίας που έζησε μέσα στο γραφείο του φερόμενου ως αρχηγού της μίας εκ των τεσσάρων οργανώσεων: «Με κάλεσαν στο γραφείο του (αναφέρει το όνομα του αρχηγού) για να τα βρούμε. Υπό την παρουσία κι άλλου ατόμου που ανήκε στην ομάδα μου έβαλε ο (αρχηγός) το περίστροφο στον κρόταφο. Μου είπε να υπογράψω την αίτηση αναίρεσης για μια καταγγελία που είχα κάνει στις Αρχές. Φοβήθηκα για τη ζωή μου και την υπέγραψα».

    «ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ»

    Συγκλονιστική είναι και η κατάθεση ενός εμπόρου, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια ανέφερε στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.: «Δεν μπορούσα να τους ξεπληρώσω και έστειλαν μπράβους που απείλησαν την κόρη μου, ώστε να με αναγκάσουν να πληρώσω»! Ο άτυχος άνδρας φέρεται να λέει: «Είχα δανειστεί 5.000 ευρώ με μηνιαίο επιτόκιο 10%. Μέσα σε διάστημα τριών μηνών επέστρεψα εμφιαλωμένα κρασιά αξίας 2.500 ευρώ και μία επιταγή τρίμηνη χρηματικού ποσού 6.500 ευρώ. Μετά του έδωσα άλλη μία ισόποση επιταγή, αλλά δεν πήρα ποτέ την πρώτη. Με τις δύο επιταγές, επειδή δεν κατάφερα να τον ξεπληρώσω, κατάφερε ο (αναφέρει τον αρχηγό μίας εκ των τεσσάρων ομάδων) να εκδώσει διαταγή πληρωμής και κατέσχεσε εμπόρευμά μου αξίας 70.000 ευρώ. Εστειλε και τρία εύσωμα άτομα στην επιχείρησή μου, όπου βρήκαν και απείλησαν την κόρη μου».

    ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

    Απίστευτη ήταν και η περιπέτεια μιας εξωτερικής συνεργάτιδας τράπεζας, η οποία είχε την ατυχία να συνεργαστεί με τον αρχηγό μίας εκ των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων. «Τον Σεπτέμβριο του 2010 ανέλαβα να ετοιμάσω φάκελο που μου ζήτησε ο (αρχηγός), ώστε να εκδοθεί δάνειο από τράπεζα του εξωτερικού. Δεν εγκρίθηκε το δάνειο και ο (αρχηγός) μου ζήτησε να πληρώσω 30.000 ευρώ. Υπέγραψα συναλλαγματικές χρηματικού ποσού 30.000 και αξίωσε την προσημείωση του σπιτιού μου».

    Ενας άλλος επιχειρηματίας ανέφερε στις διωκτικές αρχές ότι δεν δανείστηκε ο ίδιος αλλά ένα οικείο πρόσωπό του. Αφού οι τοκογλύφοι δεν κατάφερναν να πάρουν τα οφειλόμενά τους από το θύμα τους, κατέφυγαν στον επιχειρηματία. «Αρχισαν να με απειλούν για να εξοφλήσω το χρέος» ανέφερε ο άνδρας στους αστυνομικούς.

    ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΠΕΡΗ

    Ο Μάρκος Καραμπέρης, που φέρεται ως ο αρχηγός της μίας εκ των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, κατάλαβε ότι οι αστυνομικοί έχουν θέσει σε στενό κλοιό παρακολούθησης τον ίδιο και τα περισσότερα μέλη του κυκλώματος. Μία μάρτυρας είχε κληθεί στις 4 Νοεμβρίου να αναφέρει στις διωκτικές αρχές τα όσα γνωρίζει για την υπόθεση. Λίγες ημέρες νωρίτερα όμως, την κάλεσε στο γραφείο του ο Μάρκος Καραμπέρης: «Στις 28-10-2011 μου τηλεφώνησε ο Καραμπέρης και με προέτρεψε να περάσω από το γραφείο του για να λάβω οδηγίες σχετικά με το περιεχόμενο της κατάθεσης. Μου υπέδειξαν να καταθέσω ότι ουδεμία οικονομική συναλλαγή είχα μαζί του και αφού κατέθετα, θα λάμβανα δώρο από τον ίδιο» είπε η γυναίκα στους αστυνομικούς.

    Μάλιστα, ο αρχηγός έστειλε e-mail σε όλα τα μέλη του κυκλώματος αλλά και στα θύματά του, με το οποίο τους ενημέρωνε τι πρέπει να πουν σε περίπτωση που η Αστυνομία τους καλέσει να καταθέσουν. «Με τον (εννοεί Μάρκο Καραμπέρη) μας συνδέει φιλία πολλών ετών. Ο,τι οικονομικές συναλλαγές είχαμε μεταξύ μας αλλά και αυτές που μου αναφέρετε είναι νόμιμες. Εχουμε αλληλοεξυπηρετηθεί πολλές φορές μεταξύ μας με επιταγές ευκολίας και μετρητά, όταν υπήρχε ανάγκη και από τις δύο πλευρές. Ποτέ δεν ζητήθηκε τόκος ούτε από την πλευρά του (εννοεί Μάρκο Καραμπέρη) αλλά ούτε από τη δική μου. Προσοχή σε ό,τι υπογράψεις. Να επιμείνεις να γράψουν την κατάθεσή σου (όχι μόνο προφορική). Να μην “ψαρώσεις” με τυχόν απειλές που μπορεί να σου κάνουν. Να θυμάσαι πως είσαι μάρτυρας, όχι κατηγορούμενος» ανέφερε στο σημείωμα ο φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας.

    ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Τηλεφωνικές συνομιλίες για ανταλλαγές επιταγών μεταξύ των μελών των τεσσάρων εγκληματικών ομάδων εκβίασης – τοκογλυφίας της Θεσσαλονίκης έχει καταγράψει η Αστυνομία μέσω του σούπερ κοριού της ΕΥΠ. Οι διάλογοι εμπεριέχουν διάφορες συνομιλίες σχετικά με το πώς θα μεταβιβαστούν οι επιταγές ή σε ποιους πρόκειται αυτές να καταλήξουν.

    «Εχω μια επιταγή από τον …, να πας να την πάρεις» είναι η φερόμενη στιχομυθία μεταξύ δύο μελών μίας εκ των τεσσάρων σπειρών. Ενα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο που προκύπτει από την καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών είναι το γεγονός ότι ακούγονται πολλές φορές οι λέξεις «άτοκο» και «άτοκο δάνειο», προφανώς για να μη θεωρηθεί η συνομιλία τοκογλυφική συνδιαλλαγή στην περίπτωση παρακολούθησης από τις διωκτικές αρχές.

    ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

    Γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης μαζί με τη σύζυγό του εξιστορεί στους αστυνομικούς πώς έχασαν όλη την περιουσία τους: «Το 2008 δανειστήκαμε 200.000 ευρώ με τόκο 10% μηνιαίως. Τους δώσαμε μετρητά ύψους 50.000 ευρώ και άλλα 500.000 ευρώ σε κοσμήματα. Δεν καταφέραμε να τους ξεπληρώσουμε. Τελικά αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε ένα έγγραφο παραχώρησης του εργοστασίου και του τεχνολογικού εξοπλισμού του ύψους 500.000 ευρώ».

    «Ρουφούσαν» το αίμα πολλών επωνύμων

    Τα πρώτα ονόματα των θυμάτων της μαφίας που είχε ρημάξει τη Βόρεια Ελλάδα έχουν προκαλέσει πάταγο. Δυστυχώς όμως φαίνεται πως είναι μόνον η αρχή για τη δράση των αδίστακτων κυκλωμάτων που ρουφούσαν το αίμα των «πελατών» τους. Οι περιπτώσεις του Ντέμη Νικολαΐδη και του Αντώνη Κανάκη που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν είναι και οι μοναδικές επωνύμων που είχαν μπλεχθεί στα δίχτυα της άγριας συμμορίας.

    Η λίστα του τρόμου και της προστασίας όσο περνούν οι ημέρες τόσο περισσότερο θα μεγαλώνει και όπως εκτιμούν έμπειροι αστυνομικοί, από την επόμενη εβδομάδα θα αποκαλυφθούν πολλές ακόμη περιπτώσεις που θα προκαλέσουν αίσθηση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η μαφία του Βορρά είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, έχοντας τα κατάλληλα άτομα σε θέσεις-κλειδιά. Ηταν μία άρτια οργανωμένη συμμορία στα πρότυπα της ιταλικής Καμόρα με διασυνδέσεις παντού. Από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και εφοριακούς, μέχρι και ανθρώπους του αθλητισμού. Ετσι, θεωρείται δεδομένο ότι τις επόμενες ώρες θα «σκάσουν» και άλλα δυνατά ονόματα που είχαν νιώσει πολύ καλά στο πετσί τους τις ενέργειες του συγκεκριμένου κυκλώματος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλοι πασίγνωστοι επιχειρηματίες, αστέρια της showbiz αλλά και άνθρωποι του αθλητισμού έχουν πέσει θύματα της μαφίας. Οι πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος έδειξε ότι κορυφαία ονόματα της επιχειρηματικής ζωής της Βορείου Ελλάδος αναγκάστηκαν να πάρουν χρήματα από τους αδίστακτους κακοποιούς. Κάποιοι από αυτούς έχουν καταθέσει στις διωκτικές αρχές, κυρίως προερχόμενοι από τον χώρο του αθλητισμού, ενώ κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό φοβούμενοι την εκδίκηση των τοκογλύφων.

    Τι λένε οι δικηγόροι των κατηγορουμένων

    Οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ οι νομικοί εκπρόσωποί τους αναφέρουν ότι από τις τηλεφωνικές συνομιλίες δεν προκύπτουν τα αδικήματα της τοκογλυφίας και της εκβίασης.

    Ο Ευθύμης Ραπτόπουλος, δικηγόρος του Μάρκου Καραμπέρη, κάνει λόγο για υπερμεγέθυνση της υπόθεσης, ενώ αναφέρει ότι δεν υφίσταται το αδικαιολόγητο ποσό των 40.000.000 ευρώ για τον πελάτη του: «Από τη δικογραφία φαίνεται ένα ποσό των 920.000 που αφορά οκτώ άτομα. Ζητάμε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τα άτομα αυτά» λέει ο κ. Ραπτόπουλος.
    Για τα ποσά και τα κοσμήματα που φέρονται ότι ανήκουν στον κ. Καραμπέρη, ισχυρίζεται πως «τα είχε από τον πατέρα του», ενώ παραδέχεται πως ο πελάτης του έπαιζε συχνά μικροποσά στο ΠΡΟ-ΠΟ, αλλά αρνείται πως ο επιχειρηματίας νομιμοποιούσε χρήματα με αυτόν τον τρόπο.

    Από την πλευρά του, ο δικηγόρος των Κωνσταντίνου και Νικόλαου Μελέτη (φερόμενοι ως αρχηγοί της τέταρτης σπείρας) τόνισε στην «Espresso της Κυριακής» ότι οι πελάτες του αρνούνται ότι είχαν καταθέσεις στην Ελβετία: «Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μελέτη βρέθηκαν 23.500 ευρώ κι άλλα 10.000 ευρώ στην οικία του Νικόλαου Μελέτη. Δεν είχαν ούτε ένα ευρώ στην τράπεζα» ανέφερε ο κ. Μπλιώνας.

    Ο Δημήτριος Τσάκος, δικηγόρος του επικεφαλής του τμήματος Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Χρήστου Παπαχατζή, ανέφερε στην «Espresso της Κυριακής»: «Υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο πελάτης μου έδωσε εντολές προς τους υφισταμένους του για να γίνει έλεγχος προς τον Μάρκο Καραμπέρη αλλά εκείνοι αρνήθηκαν».
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 174 | Added by: ludia | Tags: egklimatikotita | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Ιανουάριος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 38
    Φίλοι-Επισκέπτες: 38
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz