Πέμπτη, 2024-05-02, 7:16 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » Ολα για το παιδί
    Θέλετε το παιδί σας όταν μεγαλώσει να γίνει εξυπνότερο και να μπορεί να χειρίζεται καλύτερα τις καταστάσεις και τον κόσμο γύρω του; Αν ναι, δώστε του φυσικά αγάπη και στοργή αλλά κυρίως διαβάστε του βιβλία, από τα πρώτα του κιόλας χρόνια, Μελέτη διαπίστωσε ότι όσο περισσότερα πνευματικά ερεθίσματα έχει ένα παιδί στην...

    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 366 | Added by: Lost-Empire | Date: 2012-10-18 | Comments (0)

    Με νοσταλγία αναπολούμε πολλές φορές τα παιδικά μας χρόνια, όπου όλα τα προβλήματά μας έμοιαζαν να έχουν απάντηση... 









    Δείτε τα 13 πράγματα που πιστεύαμε όταν είμασταν παιδιά: 

    Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός.
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 349 | Added by: Lost-Empire | Date: 2012-09-27 | Comments (0)

    Όταν το μωράκι μας αρχίζει να τρώει μόνο του...

    Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρίας για την διατροφή στην πρώτη παιδική ηλικία →

    Συνήθως από τον έκτο μήνα το μωράκι μας αρχίζει σιγά σιγά να αποχαιρετάει το μπιμπερό και να γνωρίζει το κουταλάκι. Όπως θα σας ενημερώσει ο γιατρός σας ξεκινώντας από τις κρεμούλες αρχίζει να βάζει στη ζωή του τη στερέα τροφή και σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να τρώει και να πίνει μόνο του. Με λίγα λόγια αρχίζει ο απογαλακτισμός. Μερικά μωράκια βέβαια εξακολουθούν να θέλουν να πίνουν μόνο γάλα και αργούν λίγο περισσότερο να περάσουν στο στάδιο αυτό. Στην περίπτωση αυτή δεν θα πρέπει να πανικοβληθείτε κ να αλλάξετε με πίεση τις διατροφικές συνήθιες του μωρού σας...

    Περίπου στους 12 μήνες, το μωράκι μπορεί να πίνει από ένα ποτηράκι και να τρώει μόνο του με τα χέρια του ή και με κουταλάκι. Περίπου στους 15 μήνες που θα έχει καλύτερο έλεγχο των χεριών και συντονισμό χεριού-ματιού, θα μπορεί εύκολα να οδηγήσει το φαγητό στο στόμα του. Θα μπορεί να γεμίζει το κουταλάκι του και να το οδηγεί στο στόμα, αν και ακόμη θα λερώνεται λιγάκι.

    Μέχρι τους 18 μήνες, το μικρό παιδάκι σας θα μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο του και το πιρουνάκι του, εκτός από το κουταλάκι και το ποτήρι του, ενώ ίσως κάποιες φορές εξακολουθεί να προτιμά να φάει με τα χέρια.

    Περίπου μέχρι να γίνει 2 ετών, το πιτσιρίκι θα έχει κατακτήσει τις βασικές δεξιότητες που του χρησιμεύουν την ώρα του φαγητού, ενώ θα προτ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 279 | Added by: ZeToNi | Date: 2012-08-05 | Comments (0)

    Οι πρώτες κινήσεις του μωρού μέσα στην κοιλίτσα!

    Η μεγάλη στιγμή έφτασε! →

    Σίγουρα μία απο τις πιό ευχάριστες, αξέχαστες και συγκινητικές στιγμές της εγκυμοσύνης είναι όταν το μωράκι μας αρχίζει να "κλωτσάει". Μερικές μητέρες περιγράφουν την αίσθηση αυτή ως φτερούγισμα, άλλες ως στριφογύρισμα και άλλες σαν τον χτύπο της καρδιάς ενός σπουργιτιού. Από εδώ και στο εξής θα ξέρεις πως το μωρό σου είναι εντάξει γιατί θα το νιώθεις και θα μπορείς να επικοινωνείς μαζί του. Πότε όμως θα νιώσετε τις πρώτες κινήσεις του μωρού; Πώς θα είναι η πρώτη φορά που θα το νιώσεις να κινείται και τί σημαίνει αν δε κινείται πολύ;

    Πότε θα νιώσετε τις κινήσεις του μωρού...

    Περίπου μεταξύ των 16 και 25 εβδομάδων της εγκυμοσύνης σας θα αρχίσετε να νιώθετε τις κινήσεις του μωρού στη μήτρα, ενώ όταν είναι η πρώτη σας εγκυμοσύνη ίσως να τις αντιληφθείτε από τις 25 εβδομάδες και μετά. Πιο πιθανό είναι να νιώσετε τις κινήσεις του εμβρύου όταν είστε κι εσείς σε ηρεμία, π.χ. όταν είστε ξαπλωμένη ή καθιστή.

    Πώς είναι οι κινήσεις του μωρού

    Στην αρχή οι κινήσεις είναι πολύ μικρές και στιγμιαίες και μοιάζουν με μικρά φτερουγίσματα, αλλά όσο το σώμα του μωρού μεγαλώνει, οι κινήσεις του είναι πιο ξεκάθαρες και συνεχείς, αφού κινεί χέρια, πόδια ή περιστρέφεται ολόκληρο όσο «κολυμπά» στο αμνιακό υγρό. Αργότερα, στο τελευταίο τρίμηνο εγκυμοσύνης θα έχει λιγότερο χώρο στην κοιλιά σας, αφού θα έχει μεγαλώσει αρκετά, αλλά θα είναι πιο δυνατό κα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 367 | Added by: ZeToNi | Date: 2012-08-05 | Comments (0)

    Η καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR) ή τεχνητή αναπνοή για βρέφη είναι η επείγουσα φροντίδα που προσφέρουμε σε ένα μωρό όταν αυτό έχει σταματήσει να αναπνέει. Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι πολύ χρήσιμες και μπορεί κάποια μέρα να σας βοηθήσουν να σώσετε τη ζωή του μωρού σας. Η εκπαίδευση σε CPR είναι απαραίτητη ειδικά για γονείς προώρων ή βρεφών με άπνοιες ή χρόνια πνευμονική νόσο.

    Για να ετοιμαστείτε για την άφιξη του μωρού στο σπίτι, φροντίστε να έχετε όλα τα τηλέφωνα ανάγκης δίπλα σε κάθε τηλεφωνική συσκευή. Επίσης, πριν το μωρό έρθει στο σπίτι, εξοικειωθείτε με τη φυσιολογική αναπνοή του. Μερικές φορές, τα βρέφη έχουν πιο αργή και πιο ρηχή αναπνοή όταν κοιμούνται. Επίσης η ανάσα τους είναι συχνά άρρυθμη με επιταχύνσεις και μικρές παύσεις.

    1. Ελέγξτε το βρέφος σας
    Ελέγξτε το χρώμα του βρέφους. Αν το μωρό έχει μελανιάσει (το βλέπετε καλύτερα στη γλώσσα, τα δάχτυλα, τα χείλια), αυτό σημαίνει ότι το οξυγόνο δεν φθάνει στους ιστούς.
    Αν το βρέφος σας δείχνει να μην αναπνέει, διεγείρετε την αναπνοή του τρίβοντας το στομάχι και την πλάτη του. Η αναπνοή του μπορεί ακόμα να ερεθιστεί αν του χτυπήσετε ελαφρά την πατούσα.
    Ξαπλώστε το βρέφος ανάσκελα σε μία σταθερή επιφάνεια και στηρίξτε το κεφάλι και τον λαιμό του.

    2. Ανοίξτε την είσοδο του αέρα
    Τοποθετήστε το ένα χέρι στο μέτωπό του και δύο δάχτυλα του άλλου χεριού στο πηγούνι του. Σπρώξτε ελαφρά το κεφάλι του βρέφους προς τα κάτω, με το χέρι που είναι τοποθετημ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 286 | Added by: ZeToNi | Date: 2012-07-30 | Comments (0)

    Η πρώτη φορά που το παιδί φεύγει μόνο του για διακοπές είναι μια αμήχανη στιγμή για το ζευγάρι. Αυτοί που όλη μέρα ασχολούνται με το παιδί, τι θα φάει, πώς θα ντυθεί, τι θα κάνει, ποιος θα το πάει στα μαθήματα, ξαφνικά μένουν μόνοι τους. Κι οι γονείς γίνονται ξανά ζευγάρι. Κι η πρόκληση είναι μπροστά τους. Να θυμηθούν πώς είναι η ζωή χωρίς τα παιδιά. Είναι η ευκαιρία να γεμίσουν οι μπαταρίες, να βρεθούν και –λίγο- μεταξύ τους, να θυμηθούν ότι πέρα από γονείς είναι και ερωτευμένοι άνθρωποι. Η αμηχανία ξεπερνιέται εύκολα αν το ζευγάρι κρατάει ακόμα τη σχέση του κι αυτή η «διπλή μοναξιά» είναι θετική για τους ίδιους, αλλά και μακροπρόθεσμα για τη σχέση τους με το παιδί. Μόνο που χρειάζεται προσοχή. Η απουσία του παιδιού δεν σημαίνει ότι θα καθίσουν άλλες πέντε ώρες στο γραφείο ούτε ότι θα βρουν την ευκαιρία να βάψουν το σπίτι. Αυτός ο αποχωρισμός μπορεί να γίνει πιο δημιουργικός. Μια μαμά έγραφε στο internet σ’ ένα chat γονιών γεμάτων ενοχές επειδή είχαν στείλει τα παιδιά μακριά το καλοκαίρι: «Είναι η καλύτερη ευκαιρία για να πάω ένα ταξίδι με τον άντρα μου. Πηγαίνουμε σε μέρη διαφορετικά κάθε χρόνο για μία εβδομάδα και απολαμβάνουμε ξένοιαστες διακοπές. Μετά έχω όλο το κέφι και τη διάθεση να παίξω και να ασχοληθώ με τα παιδιά μου». Είναι κι αυτό μια λύση.

    ΚΑΝΤΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΤΟΝ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟ
    • Αποχαιρετάτε πάντα τα παιδιά πριν φύγετε. Αν το σκάσετε σαν κλέφτης την ώρα που κοιμάται ή είναι απασχολημένο με κάτι, θα το αναστατώσετε περισσότερο και θα είναι ένα πλήγμ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 425 | Added by: ZeToNi | Date: 2012-07-13 | Comments (0)

    Το μωρό σας θα θέλει να δοκιμάσει να φάει μόνο του, παρόλο που δεν θα είναι ακόμα σε θέση να τα καταφέρει. Θα είναι μια «ακατάστατη» εμπειρία και πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι το πρόσωπο, τα ρούχα, τα μαλλιά του (ακόμα και τα δικά σας!) καθώς και το πάτωμα θα γεμίσουν τροφές. Όσο κι αν αυτό παρατείνει τη διάρκεια των γευμάτων, προσπαθήστε να ενθαρρύνετε το μωρό σας όσο μπορείτε - είναι το πρώτο του ουσιαστικό βήμα προς την ανεξαρτησία του. Προσπαθήστε να διατηρήσετε μια ψύχραιμη και χαλαρή στάση την ώρα του φαγητού και μην αναγκάζετε το μωρό σας να βιαστεί: αν απολαμβάνει τη διαδικασία, είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσει προβλήματα σε σχέση με το φαγητό στο μέλλον.

    Στους επτά μήνες
    Σε αυτή την ηλικία, το μωρό σας λογικά θα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να φάει μόνο του, αλλά δεν θα μπορεί να συντονιστεί και να βάλει στο στόμα του όλη την τροφή που χρειάζεται. Ταΐστε το εσείς αλλά μην το εμποδίζετε να παίξει με το φαγητό του. Το γεγονός ότι θα πασαλείψει το πρόσωπο του μπορεί να δημιουργήσει μια ακαταστασία, αλλά είναι το πρώτο βήμα στο να μάθει να τρώει μόνο του. Έχετε πρόχειρη μια καθαρή πετσέτα για να το σκουπίσετε όταν τελειώσει. Μην ξεχνάτε να του δίνετε διάφορα μεζεδάκια. Θα μπορέσει να τα πιάσει εύκολα και να νιώσει αυτοπεποίθηση για το κατόρθωμά του.
    1. Στην αρχή του γεύματος, το μωρό σας θα πεινάει. Κρατήστε μακριά το μπολ του φαγητού και ταΐστε το με το κουτάλι.
    2. Μόλις ικανοποιήσει την αρχική πείνα του, άφησε το να συμμετά ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 332 | Added by: ZeToNi | Date: 2012-07-10 | Comments (0)

    ο παιδάκι σας είναι χαριτωμένο, χαμογελαστό, τροφαντό και αγαπητό. Είστε πραγματικά υπερήφανοι να έχετε ένα τέτοιο όμορφο και ενεργητικό παιδί. Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι σοβαρό και είναι κάτι που σας κάνει να αισθάνεστε αμηχανία.

    Το χαριτωμένο παιδάκι σας σίγουρα θα σας κάνει να αισθάνεστε ντροπιασμένοι, όταν αρχίσει να είναι επιθετικό και να δαγκώνει εσάς ή τους γύρω σας.

    Αυτό είναι αστείο, επειδή πραγματικά πονάει όταν το παιδί σας δαγκώνει. Αυτό μπορεί να γίνει πραγματικά δύσκολο να το χειριστείτε μερικές φορές. Τι να κάνετε ακριβώς όταν το παιδί σας δαγκώνει;

    Υπάρχει μια εύκολη λύση;

    ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΖΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ:
    ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ 25 ΛΙΡΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΩ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ


     
     
    Λοιπόν, υπάρχει λύση. Παρακάτω, παρατίθενται ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ασχοληθείτε με αυτό το σοβαρό πρόβλημα.

     
    Ένα παιδί ξεκινάει να δαγκώνει όταν βγάζει δοντάκια.
     
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 250 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Είναι αποδεδειγμένο ότι τα περισσότερα παιδικά ατυχήματα συμβαίνουν το καλοκαίρι. Την εποχή αυτή κλείνουν τα σχολεία και αυτό σημαίνει περισσότερος ελεύθερος χρόνος για τα παιδιά, συχνά χωρίς επιτήρηση. Είναι επίσης εποχή διακοπών στο βουνό ή στη θάλασσα.

    Για το λόγο αυτό, πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας, όσο το δυνατόν νωρίτερα, να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και να προφυλάσσονται από αυτούς. Ασφάλεια όμως, δε σημαίνει υπερπροστασία. Η υπερπροστασία συχνά προκαλεί το αντίθετο αποτέλεσμα.

    Ασχέτως προορισμού, οι διακοπές προϋποθέτουν συχνές μετακινήσεις.
    Τα παιδιά πρέπει πάντα, να κάθονται στο πίσω κάθισμα σωστά δεμένα. Οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και τα μαγαζιά με αξεσουάρ αυτοκινήτων, μπορούν να ενημερώσουν για το κάθισμα ή τη ζώνη ασφαλείας που χρειάζεται ένα παιδί, ανάλογα με το ύψος και το βάρος του, για να ταξιδεύει με ασφάλεια.

    Διακοπές στην θάλασσα

    Category: Ολα για το παιδί | Views: 287 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Τα κρούσματα μελανώματος σε παιδιά και εφήβους έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αποδίδεται και στην αυξημένη έκθεση όλων μας στον ήλιο χωρίς τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης. Ειδικά για τα μωρά, που είναι σαφώς πιο ευαίσθητα, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Τι πρέπει, λοιπόν, να γνωρίζουν οι μητέρες και ποια είναι τα σωστά μέτρα ηλιοπροστασίας;

    Τις τελευταίες δεκαετίες η αύξηση των κρουσμάτων μελανώματος, σοβαρής μορφής δερματικού καρκίνου, σε νεαρά άτομα, παιδιά ή εφήβους έχει συσχετιστεί με το «βαρύ» παιδικό ηλιακό έγκαυμα και την υπερβολική, περιστασιακή έκθεση του ανθρώπου στην υπεριώδη (UV) ακτινοβολία του ήλιου.

    Δεν υπάρχουν μελέτες που να επιβεβαιώνουν ότι η έκθεση της εγκύου στον ήλιο επηρεάζει δυσμενώς την υγεία του εμβρύου. Η μέλλουσα μητέρα συνιστάται να απολαμβάνει τις διακοπές της με όλους τους κανόνες ηλιοπροστασίας, αποφεύγοντας την υπερβολική έκθεση στον ήλιο το πρώτο τρίμηνο της κύησης.

    Κατά την ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Ολα για το παιδί | Views: 261 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    της Έλενας Μπούλια

    Είναι γεγονός πως όταν έχεις παιδιά οι προτεραιότητές σου για την ιδανική παραλία μπορεί να διαφέρουν πολύ από ό,τι είχες συνηθίσει: Το νερό της θάλασσας πρέπει να είναι πεντακάθαρο και όχι πολύ κρύο, η θάλασσα ρηχή, η παραλία να έχει, κατά προτίμηση, αμμουδιά ή ψιλό χαλίκι, ενώ είναι αυτονόητο πως τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα κάτω από σκιά. Για ακόμα περισσότερη διευκόλυνση, ένα beach bar και μία ντουζιέρα δεν θα ήταν κακή ιδέα.

    Κοινώς, αν είστε γονείς και αναζητάτε την ιδανική παραλία για το μπάνιο του σαββατοκύριακου, ξεχάστε τα λιμανάκια της Βουλιαγμένης και δείτε σε ποιες -λιγότερο ή περισσότερο κοντινές στην Αττική- παραλίες θα βρείτε όλα τα παραπάνω (και ακόμα περισσότερα).

    Πόρτο Γερμενό

    Η μεγάλη, ελεύθερη παραλία του Πόρτο Γερμενό, απέχει περίπου 60χλμ. από την Αθήνα και βρέχεται από τον Κορινθιακό Κόλπο. Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη - θα χρειαστεί, δηλαδή, να φέρετε την ομπρέλα σας. Διαθέτει, όμως, κρυστάλλινα νερά και χρυσαφένια αμμουδιά που προσφέρεται για να παίζουν τα πιτσιρίκια.

    Καθώς το Πόρτο Γερμενό αποτελεί παραθεριστικό θέρετρο, πάνω από την παραλία θα βρείτε εστιατόρια και καφέ για μετά το μπάνιο. Πάντως, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε πως τα σαββατοκύριακα στην παραλ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Ολα για το παιδί | Views: 393 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-05 | Comments (0)

    Η εικόνα ενός παιδιού να παίζει στην παιδική χαρά σάς φαντάζει πολύ φυσιολογική, πόσο αληθινή είναι όμως; Η κίνηση αποτελεί μια φυσική τάση των παιδιών και μάλιστα όσο πιο μικρά σε ηλικία τόσο πιο αυθόρμητα την εκφράζουν. Μεγαλώνοντας ωστόσο, η σωματική δραστηριότητα αποτελεί μια πρόκληση εφόσον φαίνεται πως αρχίζουν να την εγκαταλείπουν! Αιτίες; Οι αυξημένες απαιτήσεις του σχολείου, η αίσθηση πως δεν είναι όλοι καλοί στα αθλήματα, η απουσία προτύπων αλλά και η απουσία σωματικής δραστηριότητας στην οικογένεια.

    Παρά τη φυσική τους τάση, τα παιδιά σήμερα καταλήγουν να είναι λιγότερο δραστήρια, ενώ αυξάνεται ταυτόχρονα η παρακολούθηση τηλεόρασης και η ενασχόλησή τους με ηλεκτρονικά παιχνίδια και υπολογιστές. Και ακόμη κι αν επιθυμούν να παραμείνουν δραστήρια, κοινωνικοί περιορισμοί όπως η ύπαρξη δημόσιων χώρων όπου μπορούν να παίζουν ή να βρίσκονται με τους συνομήλικούς τους με ασφάλεια αποτελεί ζητούμενο.

    Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζουμε ότι η συστηματική σωματική δραστηριότητα, την εποχή όπου η παιδική παχυσαρκία αγγίζει τα όρια της 'επιδημίας' και οι χρόνιες ασθένειες εμφανίζονται από πολύ μικρές ηλικίες, συμβάλλει όχι μόνο στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, αλλά και σε πολλές ακόμη πτυχές της σωματικής και ψυχικής υγείας, αφού τα σωματικά δραστήρια παιδιά:

    • Δημιουργούν δυνατούς μύες και γερά οστά
    • Μπορούν να ρυθμίζουν καλύτερα το σωματικό τους βάρους και έχουν μικρότερες πιθανότητες να αυξήσουν υπερβολικά το βάρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 359 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-04 | Comments (0)

    Γράφει ο Μιχάλης Ατσαλάκης

    Η σωματική δραστηριότητα είναι χρήσιμη και ευχάριστη και αυτό είναι κάτι που τα παιδιά φαίνεται να το γνωρίζουν ενστικτωδώς. Τα παιδιά έχουν την τάση να είναι σωματικά δραστήρια με φυσικότητα όπως μπορούν να βεβαιώσουν πολλοί εξουθενωμένοι γονείς. Τις περισσότερες δραστηριότητες τις εκτελούν σε διακεκομμένα αλλά μάλλον έντονα διαστήματα. Μεγαλώνοντας και περνώντας από την εφηβεία στην ενηλικίωση, τα επίπεδα της φυσικής δραστηριότητας σταδιακά μειώνονται. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό τα παιδά από μικρή ηλικία να ενθαρύνοτναι να είναι και να παραμείνουν δραστήρια.

    Υπάρχουν δραστηριότητες που αρμόζουν στα παιδιά και άλλες που δεν είναι κατάλληλες. Έτσι, η ηλικία ενός παιδιού υπεισέρχεται ως ένας σοβαρός παράγοντας για σκέψη, όταν επεξεργαζόμαστε ένα πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας. Παρακάτω ακολουθούν γενικοί κανόνες σε σχέση με προγράμματα φυσικής δραστηριότητας ανάλογα με την ηλικία των παιδιών:

    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Ολα για το παιδί | Views: 373 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-04 | Comments (0)

    Η άθληση για τα παιδιά σήμερα είναι ουσιαστικά το παιχνίδι μιας εποχής όπου οι αλάνες έχουν εξαφανιστεί και δεν υπάρχει πια χρόνος, ευκαιρία ή και ασφάλεια για ελεύθερο παιχνίδι στις γειτονιές. Γι’ αυτό δεν πρέπει κανείς μας να ξεχνά ότι ο βασικός στόχος της άθλησης χρειάζεται να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για το παιδί.

    Η συμμετοχή στα οργανωμένα αθλήματα δίνει την ευκαιρία στα παιδιά και στους νέους να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και να συνηθίσουν σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους. Ο αθλητισμός προστατεύει τα παιδιά από την παχυσαρκία και τη γνωστή παγίδα 'καναπές - τηλεόραση - ψυγείο'. Μειώνει τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας (τώρα, αλλά και στη μετέπειτα ζωή), όπως η παχυσαρκία, οι καρδιαγγειακές νόσοι και ο σακχαρώδης διαβήτης, και βοηθά στην απόκτηση υγιεινών συνηθειών. Επιπλέον, συμβάλλει στην ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων και συντονισμού.

    Ο αθλητισμός δεν αφορά μόνο στη σωματική ανάπτυξη και υγεία, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο το παιδί αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Με τη συμμετοχή στα αθλήματα το παιδί γίνεται μέλος μιας ομάδας και μαθαίνει να επικοινωνεί ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια προς έναν κοινό στόχο. Είναι μια ευκαιρία να κάνει νέους φίλους και να μάθει να συνεργάζεται μαζί τους. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι και το γεγονός ότι μέσα από τον αθλητισμό το παιδί αντιλαμβάνεται και απο ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Ολα για το παιδί | Views: 294 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-04 | Comments (0)

    Καθώς η παχυσαρκία τείνει να λάβει διαστάσεις επιδημίας και ‘καραδοκεί’ η εμφάνιση διαβήτη τύπου ΙΙ, είναι πολύ σημαντική η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και διατροφής που θα βοηθήσει τα παιδιά να διατηρηθούν σε φυσιολογικό σωματικό βάρος. Ακολουθούν συμβουλές για υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής για το καλοκαίρι, που αν γίνει συνήθεια πιθανότατα θα διατηρηθεί και μακροπρόθεσμα:

    Περιορίστε τις ώρες που παρακολουθούν τηλεόραση τα παιδιά

    Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του χρόνου που τα παιδιά παρακολουθούν τηλεόραση, παίζουν video games, ή κάθονται μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και της παχυσαρκίας. Έτσι, είναι σημαντικό να περιορίζονται αυτές οι δραστηριότητες σε λιγότερες από δυο ώρες την ημέρα. Με το να μειώνουν οι γονείς τις ώρες καθιστικής ζωής των παιδιών τους εξοικονομούν ώρες για παιχνίδια σε εξωτερικούς χώρους ή για άλλες δραστηριότητες.

    Κάντε τις δρασ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Ολα για το παιδί | Views: 273 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-04 | Comments (0)

    Πρόκειται για μία αναπτυξιακή διαταραχή που περιλαμβάνεται στις διαταραχές του αυτισμού και περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1944 από τον αυστριακό γιατρό Hans Asperger. Σε αντίθεση με τον κλασικό αυτισμό τα άτομα με σύνδρομο Asperger έχουν μέση φυσιολογική νοημοσύνη και γλωσσική ανάπτυξη. Παρουσιάζουν τις παρακάτω συμπεριφορές:

    Αδυναμία να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν κοινωνικούς κανόνες (π.χ. τα παιδιά δυσκολεύονται να ακολουθούσουν τους κανόνες ενός ομαδικού παιχνιδιού & οι ενήλικες να συνεργαστούν με συναδέλφους τους σε χώρους εργασίας).

    Δυσκολία κατανόησης λογοπαίγνιων και μεταφορών του λόγου παρότι έχουν καλά ανεπτυγμένο λεξιλόγιο. Έχουν λόγο αρκετά ακριβή και σχολαστικό με ασυνήθιστο τόνο στη φωνή τους. Επίσης πολλές φορές μιλούν δυνατά και επινοούν λέξεις.

    Δεν αντιλαμβάνονται χειρονομίες ή εκφράσεις του προσώπου τις οποίες αρκετές φορές τις παρερμηνεύουν. Επίσης και οι ίδιοι όταν κουβεντιάζουν έχουν επίπεδη έκφραση προσώπου με χειρονομίες κάποιες φορές υπερβολικές ή αδέξιες.

    Σε πολλές περιπτώσεις έχουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα όπως . συλλογές αντικειμένων, ή συλλογή πληροφοριών για διάφορα θέματα (π.χ. δρομολόγια τρένων, δράκους, μάρκες αυτοκινήτων το πλανητικό σύστημα) για τα οποία τους αρέσει να μιλούν συνεχώς σε βαθμό που να αποτελούν εμμονές.

    Στη διάρκεια μιας συζήτησης δεν γνωρίζουν πότε μπορούν να σταματήσουν το συνομιλητή τους αλλά και πότε εκείνος έχει χάσει τον ενδιαφέρον του στη συζήτηση. Συχν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 367 | Added by: ZeToNi | Date: 2012-07-03 | Comments (0)

    Ομως, ποιες είναι οι εναλλακτικές προτάσεις;
    -Πώς πρέπει να βιώνουν καθηγητές και μαθητές το εκπαιδευτικό σύστημα;
    -Πώς η σχολική ποιότητα μάθησης θα απεξαρτηθεί από το ποσοτικό περιεχόμενό της;
    «..Αν είσαι γεννημένος πουλί για να πετάς είναι κρίμα να γίνεις ψάρι και να κολυμπάς. Ο κύκλος της ζωής, είναι τόσο σύντομος, που πριν προλάβεις να γνωρίσεις την ευτυχία έχεις κιόλας γίνει «λίπασμα για το σπανάκι..» (Από την ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών»)

    «Μόλις ακόμα χτες σκεφτόμουν πως ήμουν ένα μόριο
    που τρεμόπαιζε χωρίς ρυθμό μέσα στη σφαίρα της ζωής.
    Τώρα, το ξέρω, πως είμαι η σφαίρα, και η ζωή ολάκερη σε μόρια
    ρυθμικά κινείται μέσα μου».
    Τώρα θα ολοκληρώσω τον εαυτό μου. Μα πώς,
    (Καλίλ Γκιμπράν «Αμμος κι Αφρός »)

    Οι εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι κλπ., έχουν καταθέσει κατά καιρούς προτάσεις, εστιασμένες στην αλλαγή των σχολικών προγραμμάτων και του γενικότερου προσανατολισμού της σχολικής εκπαίδευσης. Ο σκοπός του σχολείου μπορεί να γίνει κατευθυντικός και υποστηρικτικός, στον έμφυτο στόχο για αναζήτηση, δημιουργικότητα και περιπέτεια της ψυχής και του νου.
    Οι πρακτικές της σύγχρονης ψυχολογίας και παιδαγωγικής είναι ρεαλιστικές, συνεισφέρουν στην υιοθέτηση εναλλακτικών ιδεών για τη μάθηση, για να μπορέσουν οι μαθητές να αναπτύξουν το ερευνητικό πνεύμα, τη βαθιά ψυχολογική επανάσταση της νοημοσύνης, την αυτογνωσία , την κατανόηση του εαυτού και των άλλων, μέσ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 342 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-01 | Comments (0)

    Το Σχολείο είναι ο επόμενος, μετά την οικογένεια, χώρος κοινωνικοποίησης και ψυχοπνευματικής ανάπτυξης του παιδιού.
    Στο σχολείο, το παιδί απομακρύνεται από το προστατευτικό οικογενειακό περιβάλλον και προετοιμάζεται να ενταχθεί ομαλά και με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον της ενήλικης ζωής του. Στη διάρκεια των χρόνων σχολικής του φοίτησης θα αποκτήσει γνώσεις, θα αναπτύξει τις γνωστικές του λειτουργίες, θα αφυπνίσει τις δεξιότητες και τα ταλέντα του, και θα βιώσει την εμπειρία της επικοινωνίας και του μοιράσματος με τους άλλους.
    Μέσα από τις εμπειρίες και τα βιώματά του, με τους συμμαθητές και τους δασκάλους του, θα αποκτήσει συνείδηση των στοιχείων του χαρακτήρα του και θα μάθει νέες συμπεριφορές.

    Στο σχολείο, το παιδί μαθαίνοντας για τον πολιτισμό και την ιστορία του ανθρώπου, θεμελιώνει και τις δικές του προσδοκίες για τη ζωή του, αποκτά κίνητρα για την δημιουργικότητα, τη μάθηση και την προσωπική του ανάπτυξη.

    Συμβαίνουν, όμως όλα αυτά, ή η σχολική πραγματικότητα είναι διαφορετική;

    Σήμερα, το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα, δείχνει την απουσία μιας ολοκληρωμένης παιδείας. Οπως δείχνουν τα πράγματα, φαίνεται να απουσιάζει μια εκπαιδευτική ιδεολογία, ικανή να καλύψει και να αναπτύξει τις ανάγκες του παιδιού στην ατομική και κοινωνική ζωή του.
    Η σχολική δομή και τα εκπαιδευτικά προγράμματα φαίνεται να έχουν εγκαταλείψει στους νόμους της εργασιακής πρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 308 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-01 | Comments (0)

    Η έκρηξη στην επιστήμη και τη τεχνολογία, τους δυο τελευταίους αιώνες, επαναπροσδιόρισε τις κοινωνίες, έφερε στο προσκήνιο νέες ανάγκες σε επιστημονικές γνώσεις και ειδικότητες, γιατί ζητούσε ανθρώπους για νέους και σπουδαίους ρόλους στους κοινωνικούς και εργασιακούς μετασχηματισμούς, άξιους να προωθήσουν με ταχύτητα αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Το παραγωγικό σύστημα απαιτούσε να διαθέτει εξειδικευμένα εργατικά χέρια, τεχνικούς και εμπειρογνώμονες, επαγγελματίες από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

    Οι αλλαγές κάθε είδους και κάθε εποχής έχουν αντίκτυπο στο εκπαιδευτικό σύστημα. Η έκρηξή της βιομηχανικής επανάστασης, καθώς και το αξίωμα, ότι η παιδεία υπηρετούσε και υπηρετεί πάντα το υπάρχον κοινωνικό και οικονομικό σύστημα, σηματοδότησε την εκπαίδευση και την κατέστησε μοχλό για τη προώθηση και εξυπηρέτηση των αναγκών και των επιδιώξεων της βιομηχανίας και των οικονομικών κεφαλαίων. Η παιδεία κλήθηκε να προσαρμοσθεί, να εναρμονισθεί και να «εκσυγχρονισθεί», γιατί η ανάγκη του συστήματος σε διπλωματούχους δεν μπορούσε να καλυφθεί με τη πατροπαράδοτη φιλελεύθερη παιδεία, που ίσχυε πριν τη βιομηχανική επανάσταση ,και που επέτρεπε την προαιρετική εκμάθηση της ανάγνωσης και γραφής ,της ιστορίας της τέχνης και των επιστημονικών γνώσεων. Η παιδεία λοιπόν επιβλήθηκε ως υποχρεωτική, όχι γιατί στόχευε στη προαγωγή του ανθρώπινου πνεύματος και στη χαρά της γνώσης αλλά γιατί έπρεπε να υπηρετήσει το κοινωνικό και οικονομικό σύστημα. ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 447 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-01 | Comments (0)

    Δεν μας χωρίζει παρά ένα μήνας από τις Γενικές Εξετάσεις, για την εισαγωγή των μαθητών στα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας. Τα παιδιά μας διαβάζουν, με άγχος και κάτω από συνθήκες δύσκολες και ψυχοπιεστικές. Σε αυτά τα παιδιά αφιερώνονται αυτά τα μικρά αρθράκια για την γλώσσα, γνώση απαραίτητη σε όλες τις κατευθύνσεις.
    Τους ευχόμαστε, λοιπόν, κάθε επιτυχία στη ζωή και στις εξετάσεις τους.


    «.Ευτυχή τα έθνη, εις τα οποία ο διδάσκαλος έχει στραμμένα τα βλέμματα προς τη ζωή και έχει ανοικτή τη ψυχή του προς τα κελεύσματά της» ( Δ. Γληνός)

    Γνωρίζουν τα παιδιά μας καλά ελληνικά; Τί σημαίνει «κατέχω» μια γλώσσα και τί αξία έχει αυτό;

    Η καλή γνώση μιας γλώσσας σημαίνει, ότι κάποιος έχει την δυνατότητα, χρησιμοποιώντας ένα πλούσιο, όπως η ελληνική γλώσσα, γλωσσικό κώδικα, να καταγράφει και να εκφράζει βιώματα και σκέψεις, δικές του ή των άλλων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί, η κακή χρήση της γλώσσας υποβαθμίζει, όχι μόνο την επικοινωνιακή σχέση αλλά και τον εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό μας και τις σκέψεις μας, την αυτογνωσία και την αυτοαντίληψή μας.

    Το μάθημα της γλώσσας στη σχολική εκπαίδευση όλων των βαθμίδων αναπτύσσει τις γνωστικές δεξιότητες, την αναγνωστική ικανότητα, τη κατανόηση του εννοιολογικού περιεχομένου των λέξεων, τη συζήτηση και ανάπτυξη του προφορικού και γραπτού λόγου. Η ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων θα οδηγήσει στη σχολική μάθηση, την κοινωνική προσαρμογή και τη νοητ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 432 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-01 | Comments (0)

    ε λίγες μέρες οι μαθητές της Β και Γ Λυκείου θα αντιμετωπίσουν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Τα περισσότερα παιδιά έχουν υποστεί πολυχρόνια προετοιμασία, έχουν επενδύσει σε όνειρα και προσδοκίες πολύ κόπο και πολύ άγχος. Οι οικογένειες δαπανούν αστρονομικά ποσά γι αυτή την υπερπροσπάθεια. Ιδιαίτερα μαθήματα, βιβλία και βοηθήματα εξαντλούν ένα μεγάλο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού. Με ποια, όμως, κριτήρια επιλέγουν τα επιστημονικά πεδία οι υποψήφιοι και τι σημαίνει γι αυτούς η κατάκτηση μιας συγκεκριμένης θέσης στα Ανώτατα Ιδρύματα;

    Συνήθως, η επιλογή μιας συγκεκριμένης Σχολής ή Σχολών γίνεται από τον υποψήφιο και την οικογένεια, με διάφορα κριτήρια, όπως είναι το επάγγελμα ή οι επιθυμίες των γονέων, τους επαγγελματικούς κλάδους, που παρουσιάζουν λιγότερη ανεργία, γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση κλπ. Τις περισσότερες φορές όμως, απουσιάζει το κριτήριο της προσωπικότητας του υποψήφιου, τα στοιχεία της ιδιοσυγκρασίας του και οι βαθύτερες κλίσεις του, με αποτέλεσμα οι προτάσεις και οι υποδείξεις, από όπου κι αν προέρχονται, να είναι αποσπασματικές και αόριστες.
    Ομως, η επιλογή της επιστημονικής κατάρτισης και του επαγγέλματος είναι υπόθεση μιας ζωής και δεν είναι ευχάριστο να ασκεί κάποιος μια εργασία, που δεν αγαπά. Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι κάποτε θα βιώσει συναισθήματα απογοήτευσης, πικρίας και ματαίωσης, η οικογένεια, επίσης, θα δει τους κόπους και τις επενδύσεις της να μην επιφέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 350 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-01 | Comments (0)

    Μολονότι στην περίπτωση των μαθησιακών δυσκολιών οι ειδικοί επικεντρώνονται συνήθως στα προβλήματα που σχετίζονται με τα σχολικά επιτεύγματα του παιδιού, στην πραγματικότητα τα άτομα αυτά πλήττονται σε όλες τις πλευρές της καθημερινής τους ζωής, όπως οι παρακάτω:

    - Οι σχέσεις με συνομηλίκους (έλλειψη κοινωνικών δεξιοτήτων, προβληματική επικοινωνία, αλληλεπίδραση, προβλήματα στη δημιουργία & διατήρηση των σχέσεων)

    - Οι σχέσεις με τα μέλη της οικογένειας (Ιδιαίτερα στρεσσογόνα εμπειρία για τους γονείς. Κατηγορούνται από τους εκπαιδευτικούς σαν «υπερπροστατευτικοί και υπερβολικοί στις αντιδράσεις τους». Η επιτρεπτικότητα-αυστηρότητα συχνή αιτία προστριβών ανάμεσα στο ζευγάρι. Η δυσκολία - άρνηση- των γονέων να δεχτούν ότι το παιδί τους έχει κάποια δυσχέρεια συχνά τους οδηγεί στο να αναζητήσουν τον ειδικό που θα τους διαβεβαιώσει πως το παιδί είναι φυσιολογικό. Ζητώντας απαντήσεις στα «γιατί» που τους βασανίζουν συχνά θυμώνουν ή νιώθουν ενοχές. Ο θυμός στρέφεται εναντίον των εκπαιδευτικών, η ενοχή μπορεί να οδηγήσει στην κατάθλιψη, ή στην ανάγκη να υπεραναπληρώσουν το χαμένο έδαφος «δίνοντας όλο τον εαυτό τους» στο παιδί, ενισχύοντας όμως έτσι την εξάρτηση και παθητικοποίηση του παιδιού. Έτσι δημιουργείται ένας κύκλος συμπεριφοράς: όσο πιο πολύ εξαρτάται το παιδί από τούς γονείς, τόσο πιο πολύ οι γονείς αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν πράγματα για το παιδί ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 318 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-01 | Comments (0)

    Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα εμφανίζεται ανησυχία για τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς από παιδιά και εφήβους. Αυτό το πολύπλευρο και περίπλοκο θέμα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και κατανόησης από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και γενικώς από την κοινωνία των ενηλίκων.

    Τα παιδιά ακόμη και στην προσχολική ηλικία μπορεί να εκδηλώσουν βίαιη συμπεριφορά. Οι γονείς και οι άλλοι ενήλικες που γίνονται μάρτυρες μιας τέτοιας συμπεριφοράς μολονότι μπορεί να ανησυχούν, κατά βάθος ελπίζουν ότι το «παιδί θα «στρώσει» μεγαλώνοντας…». Η αλήθεια είναι ότι η βίαιη συμπεριφορά από ένα παιδί σε οποιοδήποτε στάδιο ανάπτυξης κι αν βρίσκεται θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα. Δεν θα πρέπει να το δούμε σαν «μια φάση που περνάει το παιδί!».

    Η βίαιη συμπεριφορά στα παιδιά και τους εφήβους μπορεί να εμφανίζεται με πολλά πρόσωπα: εκρηκτική ιδιοσυγκρασία, επιθετικότητα, έντονοι καυγάδες, απειλές ή και απόπειρες για πρόκληση ζημιάς σε άλλους (σε αυτό περιλαμβάνονται και σκέψεις αυτοκτονίας), η χρήση όπλων, ο βασανισμός ζώων, η σκόπιμη καταστροφή ξένης περιουσίας και ο βανδαλισμός.

    Παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση βίαιης συμπεριφοράς

    Πολλές ερευνητικές μελέτες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι μια σύνθετη αλληλεπίδραση πολλών διαφορετικών παραγόντων, μπορεί να οδηγήσει παιδιά και εφήβους σε βίαιη συμπεριφορά. Στους παράγοντες αυτούς περιλαμβάνονται:
    - Προηγούμενη επιθετική ή βί ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 282 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-01 | Comments (0)

    Οταν ένα ζευγάρι αποφασίσει να πάρει διαζύγιο αντιμετωπίζει, από το συγγενικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, μια σειρά πιέσεων, που στοχεύουν στην διατήρηση του γάμου.
    Η βασικότερη πίεση αναφέρεται στα παιδιά, αν υπάρχουν. «Δεν σκεφθήκατε τα παιδιά, τί θ΄ απογίνουν, πώς θα το πάρουν, θα πληγωθούν» και άλλα παρόμοια επιχειρήματα. Οπωσδήποτε, το διαζύγιο δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά, όποιας ηλικίας κι αν είναι και πολύ περισσότερο αν είναι μικρά ή έχουν αυξημένες ανάγκες λόγω διαφορετικότητας.
    Ομως, το διαζύγιο δεν είναι το χειρότερο , που μπορεί να συμβεί στη ζωή ενός παιδιού. Η πιο άσχημη περίοδος είναι αυτή που προηγείται της οριστικής απόφασης, μια περίοδος με αδιάλειπτες διαφωνίες, εντάσεις και ανοικτά εχθρικές συγκρούσεις, που μερικές φορές συνοδεύονται με λεκτικές ή μη λεκτικές επιθέσεις. Αλλοτε πάλι, η περίοδος, που προηγείται του διαζυγίου, έχει ένα κλίμα μιας επιφανειακής και επίπλαστης ηρεμίας, αδιαφορίας, μη εγγύτητας και ζεστασιάς, που κάθε άλλο παρά σχέση δείχνει ανάμεσα στο ζευγάρι.
    Το ζευγάρι, συνήθως, προσπαθεί να κρατήσει το παιδί μακριά από κάθε υποψία για πιθανό χωρισμό. Ομως, αυτό είναι λάθος, διότι το διαζύγιο αφορά κατ΄εξοχήν το παιδί.
    Το παιδί βιώνει αυτό το διάστημα απειλητικά, επειδή δεν έχει ενημερότητα για την κατάσταση. Οι γονείς του αποφεύγουν να μιλήσουν ανοικτά μπροστά του και κρύβουν τα αληθινά τους συναισθήματα. Στο σπίτι αιωρείται μια διφορούμενη κατάσταση, διαζύγ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 358 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-01 | Comments (0)

    Καθόλου σπάνια η κακοποίηση των παιδιών (ξυλοδαρμός, εγκαύματα, τραυματισμοί, σεξουαλική κακοποίηση) και ακόμα πιο συχνή η παραμέληση, δεν έχει διάκριση φύλου: Αγόρια και κορίτσια κακοποιούνται ή παραμελούνται σε ίσα ποσοστά, αρκετά αυξημένα μάλιστα, σε όλο τον πλανήτη και σε όλα τα μορφωτικά και οικονομικά στρώματα.
    Οι γονείς που κακοποιούν ή παραμελούν τα παιδιά τους τα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ψυχικές διαταραχές. Ειδικότερα, το παιδί που κακοποιείται σεξουαλικά, αντιμετωπίζει και μια δεύτερη σωματική κακοποίηση, αν αποκαλύψει την αιμομικτική σχέση, το «οικογενειακό μυστικό», που συνήθως είναι γνωστό και αποδεκτό από την μητέρα και την οικογένεια.

    Τα κακοποιημένα αλλά και τα παραμελημένα παιδιά έχουν συνήθως προβλήματα συμπεριφοράς και προσωπικότητας: Γίνονται επιθετικά, αναπτύσσουν άγχος και φοβίες, η σκέψη τους γίνεται παράλογη, έχουν αυτοκαταστροφικές τάσεις και υποφέρουν συχνά από κατάθλιψη. Φυσικά, η αυτοεκτίμησή τους είναι στα χαμηλότερα επίπεδα και δυστυχώς πολύ συχνά καταφεύγουν σε χρήση ουσιών ή δημιουργούν προβλήματα με το νόμο.
    Παλιότερα στατιστικά στοιχεία αναφέρουν 2-3 εκατομ. κακοποιημένων παιδιών μέσα σε ένα χρόνο, αν και εκτιμάται ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, επειδή τα στοιχεία προέρχονται από δημόσιους φορείς (νοσοκομεία, ιδρύματα) και δεν έχουν συνυπολογισθεί ιδιωτικοί φορείς νοσηλείας όπως και τα περιστατικά που δεν δέχθηκαν καμιά βοήθεια.
    Οι θάνατοι κακοποιημένων παι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 344 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-01 | Comments (0)

    Πατρότητα είναι η πληρέστερη αντρική εμπειρία στη ζωή γιατί μέσα απ' αυτή ο άντρας ωριμάζει, νιώθει δυνατός και σημαντικός.
    Πολλοί είναι οι άντρες που πιστεύουν ότι είναι πιο εύκολο να μεγαλώσουν ένα γιο παρά μία κόρη.
    Το κορίτσι μεγαλώνοντας είναι σημαντικό να εισπράξει την αγάπη και το σεβασμό για το φύλο της από τον πατέρα της ώστε να νιώθει ασφαλής και να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση της. Σε πολύ μεγάλο βαθμό θα λέγαμε πως η αυτοεκτίμηση του κοριτσιού εξαρτάται από τη στάση του πατέρα της.
    Αν ο πατέρας υποτιμά τις γυναίκες, θεωρεί ότι έχουν περιορισμένες δυνατότητες, ότι είναι αδύναμες και χρειάζονται την προστασία των ανδρών είναι πολύ πιθανό να μεταφέρει στην κόρη του αισθήματα ανεπάρκειας, αδυναμίας, περιορισμένη βούληση και τάσεις υποταγής στο αντρικό φύλο.

    Ο πατέρας λειτουργώντας ως πρότυπο στο κορίτσι επηρεάζει ιδιαίτερα, θετικά ή αρνητικά την επιλογή συντρόφου της κόρης του. Η κόρη βλέπει στον πατέρα τον ιδανικό σύντροφο και τον θαυμάζει. Δημιουργεί μέσα από το πρότυπο του την εικόνα για τον αντρικό ρόλο και τις αντρικές συμπεριφορές. Με κάποιο τρόπο κατευθύνει τις μελλοντικές της επιλογές, προσδοκίες και ελπίδες. Συμβάλλει δηλαδή στην κοινωνική και σεξουαλική ταυτότητα του κοριτσιού και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας της.

    Μέσα από το ρόλο που του δίνει η πατρότητα, ένας άντρας μεγαλώνοντας την κόρη του ίσως χρειαστεί να αμφισβητήσει τις μέχρι τώρα αντιλήψεις του για τις διαφορές τω ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 248 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-01 | Comments (0)

    Οι απαιτήσεις του σχολείου σήμερα από τα παιδιά και τους εφήβους είναι πολύ μεγαλύτερες συγκριτικά με προηγούμενες γενιές. Στην ανταγωνιστική κοινωνία μας το τίμημα της αποτυχίας είναι βαρύ. Αντίθετα η καλή σχολική επίδοση του μαθητή στο σχολείο είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επαγγελματική επιτυχία στην ενήλικη ζωή και κατ' επέκταση με την κοινωνική του καταξίωση.


    ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΔΟΣΗ Η κακή απόδοση στο σχολείο είναι συνηθισμένη έκφραση της επανάστασης του εφήβου. Αρκετοί είναι οι νέοι που πιστεύουν πως η ζωή θα ήταν τέλεια αν δεν υπήρχε το σχολείο. Στη διάρκεια του μαθήματος είναι αφηρημένοι ή προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή των καθηγητών, διακόπτοντας έτσι το μάθημα και ενοχλώντας άλλους πιο ευσυνείδητους μαθητές. Σπάνια παραδίδουν εργασίες, δε γράφουν καλά ή απουσιάζουν από τα διαγωνίσματα, δεν ενδιαφέρονται για καλούς βαθμούς και γενικά φαίνεται να μη νοιάζονται για τη μάθηση και να αδιαφορούν για το μέλλον τους. Ορισμένοι μαθητές που έχουν τέτοια συμπεριφορά απέναντι στο σχολείο συχνά κρύβουν ένα αίσθημα αποτυχίας. Οι αντιδράσεις τους θυμίζουν κατάθλιψη ή χαμηλή αυτοεκτίμηση που τους στερεί τα κίνητρα. Δεν έχουν πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό τους και γι' αυτό δεν καταβάλλουν καμία προσπάθεια για να έχουν καλύτερη απόδοση στο σχολείο - παρόλο που η επιτυχία τους στο σχολείο θα ενίσχυε την αυτοπεποίθησή τους, αυτοί θεωρούν ότι δεν τους αξίζει και γι' αυτό δεν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 463 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-01 | Comments (0)

    Οσο κι αν σήμερα ένα ζευγάρι, που χωρίζει δεν είναι πια δακτυλοδεικτούμενο, όσο κι αν αυξάνονται τα ποσοστά των διαζυγίων και των μονογονεϊκών οικογενειών, αυτοί, που αποφασίζουν να πάρουν διαζύγιο, αντιμετωπίζουν, από το συγγενικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, την κριτική και τις πιέσεις για την διατήρηση του γάμου. Η βασικότερη πίεση αναφέρεται στα παιδιά, αν υπάρχουν. «Δεν σκεφθήκατε τα παιδιά, τί θ΄απογίνουν, πώς θα το πάρουν, θα πληγωθούν» και άλλα παρόμοια επιχειρήματα. Οπωσδήποτε, το διαζύγιο δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά, όποιας ηλικίας κι αν είναι, και πολύ περισσότερο αν είναι μικρά ή έχουν αυξημένες ανάγκες λόγω διαφορετικότητας (αναπηρίες ψυχικές ή σωματικές).
    Το διαζύγιο είναι μια νόμιμη και καθόλου ασυνήθιστη συνθήκη και έτσι πρέπει να μεταφερθεί στα παιδιά, ότι δηλαδή ξεκαθαρίζει την κατάσταση. Αρκεί να ανακοινωθεί καθαρά τόσο στα παιδιά όσο και στο υπόλοιπο περιβάλλον, φιλικό ή οικογενειακό.
    Το διαζύγιο δεν είναι το χειρότερο , που μπορεί να συμβεί στη ζωή ενός παιδιού. Αλλωστε, πραγματικά η πιο άσχημη και τραυματική περίοδος είναι αυτή που προηγείται της οριστικής απόφασης, μια περίοδος με αδιάλειπτες διαφωνίες, εντάσεις και ανοικτά εχθρικές συγκρούσεις, που μερικές φορές συνοδεύονται με λεκτικές ή μη λεκτικές επιθέσεις. Αλλοτε πάλι, η περίοδος, που προηγείται του διαζυγίου, έχει ένα κλίμα μιας επιφανειακής και επίπλαστης ηρεμίας, αδιαφορίας, μια εμφανή απομάκρυνση χωρίς ίχνος ζεστασιάς, ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 399 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-01 | Comments (0)

    Τα καλοκαιρινά μπάνια στη θάλασσα είναι η χαρά των παιδιών, ταυτόχρονα όμως γεννούν και ανησυχία στους γονείς εξαιτίας των ατυχημάτων που μπορούν να συμβούν στην παραλία. Ακολουθώντας, ωστόσο, ορισμένες απλές αλλά ουσιαστικές οδηγίες που προτείνουν οι ειδικοί -προπονητές κολύμβησης, παιδίατροι ναυαγοσώστες-, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να παίζει και να κολυμπά με ασφάλεια στη θάλασσα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, να θυμάστε πως πρέπει να κρατάτε την ψυχραιμία σας ό,τι και αν συμβεί στην παραλία!



    Ελέγξτε την παραλία
    O έλεγχος της παραλίας είναι η μεγαλύτερη υποχρέωσή σας όταν πηγαίνετε για μπάνιο με τα παιδιά. Oι ειδικοί επισημαίνουν ότι ασφαλές μέρος για κολύμπι είναι πάντοτε αυτό που παρουσιάζει τους λιγότερους κινδύνους. Γι' αυτό, λοιπόν:
    Διαβάζετε τυχόν πινακίδες ή ρωτάτε το ναυαγοσώστη (αν υπάρχει) για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής (ρεύματα, βράχια, επικίνδυνα ψάρια, μορφολογία βυθού). Εάν η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ενημερωθείτε από τους ντόπιους ή τους άλλους λουόμενους.
    Ελέγξτε αν υπάρχει μεγάλη κίνηση σκαφών ή αν γίνονται θαλάσσια σπορ κοντά στην ακτή.
    Βλέπετε αν τα νερά είναι καθαρά (η γαλάζια σημαία στην παραλία εγγυάται την ποιότητα των νερών).

    Δώστε τους σαφείς οδηγίες
    Εάν η θάλασσα έχει βράχια, τότε επισημάνετε στα παιδιά να κολυμπούν σε απόσταση από αυτά. Διαφορετικά, ένα δυνατό κύμα μπορεί να τα σπρώξει προς τα βράχια και να τα τραυματίσει. Ακόμη, ζητήστε από τα μεγαλύτερα παιδ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 327 | Added by: ZeToNi | Date: 2012-06-28 | Comments (0)

    Πώς αντιμετωπίζει κάθε ζώδιο τις εξετάσεις; Τι πρέπει να προσέχει και ποια προσόντα πρέπει να τον κάνουν να αισθάνεται σίγουρος για τον εαυτό του;



    Η υπέροχη μαθητική και φοιτητική ζωή έχει κάποιες φάσεις που όλοι θα ήταν ευτυχείς αν έλειπαν: τις εξετάσεις. Ας δούμε πώς τις αντιμετωπίζουν τα νεαρά ζώδια, και ποια είναι τα προσόντα και οι αδυναμίες τους.

    ΚΡΙΟΣ
    Από μικροί οι Κριοί δείχνουν τη φιλοδοξία τους και την επιθυμία τους για πρωτιά. Ακόμα κι αν έχουν δυσκολίες με τα μαθήματα, τις ξεπερνούν με το πείσμα που είναι χαρακτηριστικό του ζωδίου τους. Αλλά και με τη χαρισματική προσωπικότητά τους, που δεν περνά απαρατήρητη από καθηγητές. Γι' αυτό άλλωστε και όλοι έχουν απαιτήσεις από έναν νεαρό Κριό, σίγουροι ότι μπορεί να τα καταφέρει ακόμα καλύτερα. Και θα τα καταφέρει, αν έχει περισσότερη υπομονή, ώστε να εμβαθύνει στη μελέτη του. Κάτι που επίσης τον βοηθά είναι να μελετά ομαδικά, ιδίως με καλούς μαθητές ή σπουδαστές. Η σύγκριση με τους άλλους και ο ανταγωνισμός είναι για εκείνον ισχυρά κίνητρα.
    Τα προσόντα του: χαρισματική προσωπικότητα, ενθουσιασμός, επιμονή.
    Τα αδύνατα σημεία του: έλλειψη υπομονής και σταθερότητας, τάση για <<πασάλειμμα>> στη μελέτη.

    ΔΙΔΥΜΟΙ
    Η υψηλή νοημοσύνη του Δίδυμου είναι ένας μεγάλος σύμμαχος στα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια, φτάνει να καταφέρει να κρατήσει το μυαλό του προσηλωμένο για αρκετό χρόνο σε κάποιο αντικείμενο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στη μελέτη τ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 410 | Added by: ZeToNi | Date: 2012-06-27 | Comments (0)

    Δεν θα ήταν ωραίο αν όλα μας τα προβλήματα εξαφανίζονταν με έναν μαγικό τρόπο, με ένα μικρό «ξόρκι» που μας έμαθαν οι γονείς μας; Δεν θα ήταν ωραίο απλώς να χωνόμασταν μέχρι το κεφάλι μέσα στα σκεπάσματα και μνημόνια, τρόικες, δάνεια και Μερκοζί να γίνονταν καπνός;

    Δυστυχώς, τα ενήλικα μυαλά έχουν και τα αντίστοιχα, άλυτα προβλήματα. Γι΄αυτό αναπολούμε με νοσταλγία τις εποχές που τα προβλήματά μας ήταν αστεία –παρ' ότι στα παιδικά μας μάτια φάνταζαν θεόρατα. Τις εποχές εκείνες που οι γονείς και οι παππούδες μας σκαρφίζονταν μικρά αθώα ψέματα για να μας κάνουν να φάμε όλο το φαγητό μας ή να

    *Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός.
    Πάντα σε ένα λευκό σεντονάκι δεμένο σαν δισάκι στο ράμφος του συμπαθούς πτηνού. Αυτή άλλωστε ήταν η απάντηση που πήραν οι περισσότεροι από εμάς όταν ρωτήσαμε πώς γεννηθήκαμε. Ο μπαμπάς και η μαμά κάθισαν αγκαλιά κάτω από τα σκεπάσματα και εννιά μήνες μετά, ο πελαργός τους αποζημίωσε. ν πέφταμε και ματώναμε τα γόνατά μας. Τις εποχές εκείνες που ακόμη πιστεύαμε.

    *Αν κουκουλωθείς, ο μπαμπούλας δεν θα σε δει.
    Γι' αυτό κάθε βράδυ, όταν οι γονείς μας έκλειναν με το ζόρι την τηλεόραση από νωρίς και τα φώτα έσβηναν, το κάτω μέρος του κρεβατιού και το εσωτερικό της ντουλάπας γινόταν σκηνικά του δικού μας καθημερινού θρίλερ. Ευτυχώς, είχαμε βρει το πιο αποτελεσματικό όπλο: Καλυπτόμασταν ολόκληροι με το πάπλωμα και έτσι τα αλά Μπαμπούλας ΑΕ τέρατα έμεναν μακριά μας. Μετά από λίγη ώρα, όταν ο αέρας λιγόστευε κάτω από τα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 337 | Added by: ZeToNi | Date: 2012-06-26 | Comments (0)

    Category: Ολα για το παιδί | Views: 421 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-13 | Comments (0)

    Όταν πέφτει πείνα σε μία χώρα, τότε οι γυναίκες είναι πιθανότερο να γεννήσουν κορίτσι παρά αγόρι, σύμφωνα με  αμερικανική έρευνα, που βασίστηκε σε δημογραφική ανάλυση του μεγάλου λιμού που είχε ενσκήψει στην μαοϊκή Κίνα κατά την περίοδο 1959-61 και είχε προκαλέσει τον θάνατο άνω των 30 εκατομμυρίων ανθρώπων.

    Ο ειδικός σε δημογραφικά θέματα κοινωνιολόγος Σίγκε Σονγκ του Κολλεγίου Κουίνς του πανεπιστημίου City της Νέας Υόρκης, που δημοσίευσε τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Proceedings of the Royal Society B" της βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας επιστημών, ανακάλυψε ότι, κατά την περίοδο της κινεζικής σιτοδείας η αναλογία αγοριών/κοριτσιών μεταβλήθηκε σε βάρος των πρώτων.

    Δεν είναι σαφές γιατί και μέσα από ποιο μηχανισμό συνέβη αυτή η μεταβολή, αλλά, σύμφωνα με την εξελικτική θεωρία, τα αγόρια θεωρούνται μεγαλύτερο ρίσκο από γενετική πλευρά, επειδή οι υποσιτιζόμενοι άνδρες έχουν συνήθως λιγότε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 446 | Added by: over | Date: 2012-03-30 | Comments (0)


    Ίσως αποτελούν το κρεβάτι όνειρο για πολλά παιδιά. Κρεβάτια και κατ΄επέκταση υπνοδομάτια βγαλμένα από παραμύθια, παιδικά βιβλία κινούμενα σχέδια ή αγαπημένες ασχολίες.

    Perierga.gr - Περίεργα παιδικά κρεβάτια! ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Ολα για το παιδί | Views: 402 | Added by: ludia | Date: 2012-03-20 | Comments (0)


    Το επίμονο κλάμα του κολικού προβληματίζει τους γονείς. Όταν ένα μωρό κλαίει, οι γονείς του συχνά αισθάνονται αβεβαιότητα, απογοήτευση, ενοχή, θλίψη, εξάντληση, δυσαρέσκεια και θυμό.

    Τι είναι κολικός στα βρέφη;
    Ο κολικός παρουσιάζεται με το υπερβολικό κλάμα και δυσφορία του μωρού, που κρατά περισσότερο από 3 ώρες την ημέρα. Είναι ένα συχνό πρόβλημα σε υγιή κατά τα άλλα μωρά. Εκδηλώνεται συνήθως μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες της ζωής.
    Πότε λεμέ ότι το βρέφος έχει κολικό;
    Το μωρό σας μπορεί να έχει κολικό εάν κατά τα άλλα είναι υγιές και
    • Κλαίει επί περισσότερες από 3 ώρες την ημέρα συνολικά, για περισσότερες από 3 ημέρες μέσα σε μία εβδομάδα.
    • Χειροτερεύει συνήθως αργά το απόγευμα και το βράδυ.
    • Τεντώνει ή μαζεύει τα πόδια του και παράγει αέρια.
    Που οφείλεται ο κολικός;
    Κανείς δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια των κωλικών. Ωστόσο, τα μωρά με κολικό φα ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Ολα για το παιδί | Views: 419 | Added by: sofaki | Date: 2012-03-12 | Comments (0)




    040 Τους πρώτες μήνες, τα μωρά μπορούν να κοιμηθούν μόνο για έξι συνεχόμενες ώρες. Όταν κλείσουν το πρώτο έτος, τα περισσότερα μωρά κοιμούνται μεταξύ μίας και δώδεκα ωρών.
    Μπορείτε να ρυθμίσετε τις συνήθειες ύπνου του μωρού σας και να του μάθετε να έχει μια καλή σχέση με τον ύπνο από πολύ νωρίς. Δυστυχώς, τις πρώτες μέρες δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείτε να κάνετε για να ελέγξετε τις συνήθειες του ύπνου του. Θα κοιμάται όπου και όποτε θέλει. Αν είναι κουρασμένο, τίποτα δεν θα του αποσπάσει την προσοχή και θα κοιμηθεί. Αν πάλι δεν νυστάζει, θα μείνει ξύπνιο. Αλλά από την πρώτη μέρα μπορείτε:
    • Να δώστε στο παιδί σας κάτι που θα το συνδυάζει με τον ύπνο. Οι π ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 392 | Added by: sofaki | Date: 2012-03-12 | Comments (0)


    131 Διατίθεται πλέον (από την πρώτη μέρα του νέου χρόνου), σε όλα τα σημεία λιανικής πώλησης το βρεφικό γάλα πρώτης παιδικής ηλικίας, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοϊδη και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Λοβέρδου, που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 12/Β/10-01-2012) την περασμένη εβδομάδα.
    Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε το νομοθετικό πλαίσιο έως σήμερα, η διάθεση των παρασκευασμάτων γάλακτος 1ης βρεφικής ηλικίας (έως 6 μηνών) γινόταν αποκλειστικά από τα φαρμακεία, επιφέροντας σημαντική αύξηση στην τελική τιμή πώλησης των εν λόγω προϊόντων.
    Μάλιστα, με βάση έρευνα που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα, διαπιστώθηκε ότι οι τιμές στα συγκεκριμένα παρασκευάσματα κινούνταν σε αδικαιολόγητα υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τις αντίστοιχες τιμές των παρασκευασμάτων 2ης (6-12 μηνών) και 3ης (1 έτους και άνω) βρ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Ολα για το παιδί | Views: 308 | Added by: sofaki | Date: 2012-03-12 | Comments (0)


    Τα παιδιά χτυπούν πολλές φορές το κεφάλι τους και μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε πότε είναι κάτι σοβαρό.
    Πάντα ελέγξτε το παιδί στον παιδίατρο.

    Τις περισσότερες φορές το χτύπημα στο κεφάλι προκαλεί μόνο εκδορές ή κόψιμο ή μικρό πρήξιμο. Σε λίγες περιπτώσεις μπορεί να συμβεί βλάβη στον εγκέφαλο. Δείτε αμέσως γιατρό αν:
    • Το παιδί έχει απώλεια συνείδησης
    • Το παιδί έχει χτυπήσει σε σκληρή επιφάνεια, όπως μετά από πτώση από ύψος ή σε αυτοκινητιστικό
    • Το παιδί δε φαίνεται καλά και κάνει εμετούς
    Τι συμπτώματα έχει ο σοβαρός τραυματισμός στο κεφάλι;

    • Απώλεια συνείδησης για πάνω από 30 δευτερόλεπτα
    • Το παιδί είναι ληθαργικό και δεν επικοινωνεί μαζί σας
    • Έχει σοβαρά σημάδια τραυματισμού, όπως αδυναμία σε ένα χέρι ή πόδι, άνισες κόρες των ματιών
    • Έχει μείνει ένα αντικείμενο στο κεφάλι του
    • Έχει πάνω από ένα σπασμό μετά το τραύμα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 306 | Added by: sofaki | Date: 2012-03-12 | Comments (0)



    041 Μια γρήγορη και οικονομικά προσιτή εξέταση μπορεί να σώσει τις ζωές των βρεφών που γεννιούνται με συγγενή καρδιακά ελλείμματα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο The Lancet.
    Βρετανοί ερευνητές μελέτησαν 20.055 νεογνά και διαπίστωσαν ότι ο έλεγχος του οξυγόνου στην αιματική κυκλοφορία είναι πιο αξιόπιστος από άλλες διαθέσιμες εξετάσεις. Ο έλεγχος του επιπέδου οξυγόνωσης του αίματος μπορεί πραγματικά να επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις καθώς αρκετές περιπτώσεις συγγενών καρδιακών ελλειμμάτων δεν διαγνώσκονται εγκαίρως.
    Τα συγγενή καρδιακά ελλείμματα επηρεάζουν περίπου ένα στα 145 παιδιά που γεννιούνται. Εντοπίζονται με υπερηχογραφήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή με καρδιολογικό έλεγχο αμέσως μετά τον τοκετό.
    Γιατροί σε έξι μαιευτικά νοσοκομεία της Μ.Βρετανίας χρησιμοποίησαν οξυμετρ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Ολα για το παιδί | Views: 284 | Added by: sofaki | Date: 2012-03-12 | Comments (0)


    mednews_866_0 Το γνωρίζατε ότι τα μωρά κάτω των έξι μηνών δεν πρέπει να εκτίθενται καθόλου στον ήλιο; Επειδή οι φυσικοί …

    μηχανισμοί φωτοπροστασίας του μωρού δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα, το δέρμα του μπορεί να καεί και να πάθει κάποιο έγκαυμα μέσα σε μόλις 10-15 λεπτά.


    Οι παιδίατροι συμβουλεύουν να μη χρησιμοποιούνται αντηλιακά σε μωρά κάτω των έξι μηνών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι προστασίας. Όταν το μωρό είναι εκτεθειμένο στον ήλιο θα πρέπει να φοράει καπέλο και ελαφριά ρούχα που μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα του. Καλό θα ήταν να βρίσκεται κάτω από σκιά και αν αυτό είναι αδύνατο τότε θα πρέπει να ενημερωθεί ο παιδίατρος για να προτείνει κάποιο ειδικό αντηλιακό.

    Τέλος και τα μεγαλύτερα παιδιά δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένα στον ήλιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Καλό θα ήταν να φοράνε πάντα προστατευτικά ρούχα και γυαλιά ήλιου ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Ολα για το παιδί | Views: 277 | Added by: sofaki | Date: 2012-03-12 | Comments (0)


    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΙΦΝΙΔΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

    Τα έμβρυα που εκτίθενται στον καπνό των μητέρων τους υφίστανται βλάβες στο σύστημα ελέγχου της αρτηριακής τους πίεσης, οι οποίες μπορεί να εξηγούν γιατί διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν αιφνιδίως τους πρώτους μήνες μετά τη γέννησή τους. Το κάπνισμα της μητέρας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου των βρεφών, το οποίο εκδηλώνεται κατά το πρώτο οκτάμηνο της ζωής, δίχως ποτέ να αναβρεθεί η ακριβής αιτία θανάτου του μωρού. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Καρολίνσκα, της Σουηδίας, μελέτησαν 36 νεογέννητα μωρά, τα 17 εκ των οποίων είχαν μητέρες, οι οποίες κάπνιζαν στη διάρκεια της κυήσεως. Όπως διαπίστωσαν, τα μωρά αυτά είχαν αφύσικες διακυμάνσεις στην αρτηριακή τους πίεση, ακόμα και όταν κοιμόντουσαν ήσυχα στα κρεβατάκια τους. Οι διακυμάνσεις αυτές είχαν ως συνέπεια να ασκούνται μεγάλες πιέσεις στην καρδούλα τους, η οποία κτυπούσε πιο γρήγορα και πιο δυνατά. Επιπλέον, τα μωρά χρειάζονταν έναν χρόνο για να αποκτήσουν φυσιολογικές διακυ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Ολα για το παιδί | Views: 247 | Added by: sofaki | Date: 2012-03-12 | Comments (0)


    024 Πόσες φορές η άρνηση του παιδιού σας να φάει ορισμένα φαγητά ή οι διαμάχες για να καθίσει στο τραπέζι … ήσυχα δε σας έκαναν να αναρωτηθείτε «τι φταίει με αυτό το παιδί;» «γιατί συμπεριφέρεται έτσι;».

    Η διατροφική συμπεριφορά των παιδιών είναι μια σύνθετη διαδικασία που μπορεί να σας πελαγώνει… κι αυτό γιατί εξαρτάται από πολλούς και εξαρτώμενους παράγοντες τόσο γενετικούς όσο και περιβαλλοντικούς. Οι γονείς είναι σημαντικό να γνωρίζουν τι μπορούν να αλλάξουν σε ένα παιδί, πως και μέσα σε τι πλαίσια ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στο ρόλο τους.

    Γενετικές προδιαθέσεις: τα γονίδια «μας βάζουν τα όρια»
    Η προτίμηση της γλυκιάς και αλμυρής γεύσης και η απόρριψη της ξινής ή πικρής γεύσης καθορίζεται από το γενετικό μας υλικό. Το ίδιο συμβαίνει και με την απόρριψη νέων τροφών. Οι γονείς, είναι σημαντικό να μπορούν να καταλαβαίνουν και να διακρίνουν αυτές τις γενετικές προτιμήσεις και ταυτόχρονα να διαμορφώνουν το κατάλληλ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Ολα για το παιδί | Views: 282 | Added by: sofaki | Date: 2012-03-12 | Comments (0)


    Eπιθετικότητα, αλλαγή συμπεριφοράς, παραμέληση των μαθημάτων, δυσκολίες στις σχέσεις με τους φίλους… Κάποια παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο, περνούν ατέλειωτες ώρες στα internet cafe, παραμελούν τον εαυτό τους, ακόμη και την προσωπική τους υγιεινή. Είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά των εφήβων που κάνουν κατάχρηση του Ίντερνετ.
    Παιδιά, που χάνονται στο παιχνίδι του Διαδικτύου και δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα.

    Γονείς, προσοχή! Ενημερωθείτε για τα όρια το χρόνο που το παιδί σας θα ασχοληθεί με το Διαδίκτυο. Το μέγιστο είναι περίπου 2 ώρες την ημέρα. Ξεφεύγοντας από το όριο αυτό, τα παιδιά μπορεί δυνητικά να οδηγηθούν σε υπερβολές και προβλήματα. Σχετικά με το θέμα μας ενημερώνει η λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, παιδίατρος στη Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α. Κυριακού», επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) του ίδιου νοσοκομείου,. Άρτεμις Τσίτσικα.

    Η κατάχρηση του Διαδικτύου αντιμετωπίζεται στη ΜΕΥ με εκπαίδευση και συμπ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ολα για το παιδί | Views: 278 | Added by: sofaki | Date: 2012-03-12 | Comments (0)

    1 2 3 4 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Μάιος 2024  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 8
    Φίλοι-Επισκέπτες: 8
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz