Πέμπτη, 2024-05-02, 5:15 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » «Γνωρίζω την Ελλάδα»

    Τι λέει ο πατέρας του Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου

    «Ο γιος μου είναι αναρχικός, όπως όλη η οικογένειά μας»
    Το «ελαφρυντικό» παρελθόν του γιου του και το πόσο καλό παιδί ήταν ο Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος εξηγεί ο πατέρας του, Γιάννης Μπουρζούκος, συνταξιούχος αγιογράφος και περιγράφει την ιδεολογική τοποθέτηση ολόκληρης της οικογένειας.

    Ο Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος, ο οποίος συνελήφθη για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1989 στο Χολαργό Αττικής και ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μυτιλήνης.

    Ο πατέρας του Γιάννης Μπουρζούκος είναι συνταξιούχος αγιογράφος και περιγράφει το γιο του ως ένα δραστήριο, κοινωνικό και ευαίσθητο παιδί. Δηλώνει στην εφημερίδα «Έθνος»:

    «Όποιον και αν ρωτήσετε, φίλους του, γνωστούς του, θα σας πουν ότι είναι άνθρωπος που βγάζει από το στόμα του τη μπουκιά του για να ταΐσει όσους δεν έχουν φαγητό. Αυτός είναι ο Ανδρέας. Έκανε εκδηλώσεις για να μαζέψει χρήματα υπέρ φυλακισμένων, μεταναστών και όσων δεν είχαν. Αυτά τον απασχολούσαν. Θέλει μια άλλη κοινωνία».

    Για την ιδεολογία του, χωρίς περιστροφές, ο πατέρα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 374 | Added by: kounelaki | Date: 2013-02-21 | Comments (0)

    «Δε συνεργαζόμαστε, δεν απολογούμαστε, ζήτω η αναρχία»

    «Δε συνεργαζόμαστε, δεν απολογούμαστε, ζήτω η αναρχία»

    Διαβάστε την πρώτη επίσημη τοποθέτηση των τριών συλληφθέντων

    Επιστολή με την οποία, όπως λένε, θέλουν να ξεκαθαρίσουν τα τελευταία γεγονότα, δημοσιεύουν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και συγκεκριμένα το athens.indymedia οι τρεις συλληφθέντες, Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας Δημήτρης Μπουρζούκος και Γιάννης Μιχαηλίδης.

    Οι τρεις συλληφθέντες στην επιστολή τους ξεκαθαρίζουν ότι «Ως Αναρχικοί θεωρούμε την επιλογή της ληστείας τράπεζας μια συνειδητή επιλογή αντίστασης. Η κίνησή μας δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό. Η επίθεση στους ναούς του κεφαλαίου εντάσσεται στην συνολική επαναστατική μας δράση» και τονίζουν ότι δεν θα απολογηθούν.
    Καταλήγουν ότι σύντομα θα δημοσιεύσουν επιστολή και οι τέσσερις συλληφθέντες.
    Ακολουθεί η επιστολή:

    «Ξεκλέβουμε δυο λόγια από τα κελι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 347 | Added by: kounelaki | Date: 2013-02-21 | Comments (0)

    Εφτά μύθοι στις εφτά Ιούνη


    1. Η Χρυσή Αυγή είναι ενάντια στους κλέφτες πολιτικούς. Κι όμως. Είδατε εσείς τους Χρυσαυγίτες να δέρνουν τον Τσοχατζόπουλο και τον Τσουκάτο; Να χαστουκίζουν τον Μαντέλη και τον Ρουσόπουλο; Να γρονθοκοπούν τον Βουλγαράκη και τον Ψωμιάδη; Εκτός κι αν τις μίζες σ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 338 | Added by: kounelaki | Date: 2013-02-21 | Comments (0)

    Αναρχικοί επιτέθηκαν σε χρυσαυγίτες που μοίραζαν φυλλάδια στην Λιβαδειά
    Σε 13 προσαγωγές από κάθε «στρατόπεδο» προχώρησε η αστυνομία
    Αναρχικοί επιτέθηκαν σε χρυσαυγίτες που μοίραζαν φυλλάδια στην Λιβαδειά



     

    Συμπλοκές μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αναρχικών σημειώθηκαν στις 8 το βράδυ το βράδυ της Πέμπτης στη Λιβαδειά, χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για τραυματισμούς.

    Η συμπλοκή συνέβη στο κέντρο της πόλης, όπου τα μέλη της Χρυσής Αυγής μοίραζαν προεκλογικό υλικό.

    Το περιστατικό έληξε με παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε 26 προσαγωγές (13 αντιεξουσιαστές και 13 χρυσαυγίτες).
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 330 | Added by: kounelaki | Date: 2013-02-21 | Comments (0)

    Το πρώτο από τα κείμενα του μικρού αυτού βιβλίου γράφτηκε τον Μάιο του 2012, την επαύριο της πρώτης μεγάλης εκλογικής επιτυχίας της Χρυσής Αυγής. Το δεύτερο σχετίζεται με τη βίαιη δημόσια εμφάνισή της προς υπεράσπιση της Ορθοδοξίας, με αφορμή τη θεατρική παράσταση του «Corpus Christi» στην Αθήνα. Η οπτική του κειμένου αυτού, που έχει ως θέμα του τη βλασφημία, ορίζει την οπτική και των άλλων τεσσάρων κειμένων που ακολουθούν: η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, η παγανιστική, αντισημιτική, αντιισλαμική και ό,τι άλλο κακό βάλει ο νους του ανθρώπου, είναι ταυτόχρονα και μια αντιχριστιανική οργάνωση. Την οργάνωση αυτή έχει ως εκ τούτου υποχρέωση, αρχικώς και κυρίως, να την καταγγείλει ρητά και να την αποδοκιμάσει η ίδια η Εκκλησία. Παράλληλα εξηγούνται και οι λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεται να το κάνει.

    Στα έξι αυτά κείμενα πρόσθεσα δύο παλαιότερα για τον Ορθόδοξο αντισημιτισμό και φονταμενταλισμό, γιατί έκρινα ότι το πνευματικό κλίμα που περιγράφουν φωτίζει τους λόγους οι οποίοι εμποδίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία να αποδοκιμάσει δίχως περιφράσεις τη Χρυσή Αυγή.

    Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης και τον κοινωνικό πόνο της ανεργίας, πολλοί είναι εκείνοι που υποτιμούν σήμερα τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Κάνουν λάθος. Όταν η νεοναζιστική μπόρα περάσει, ας μη θεωρήσουν πάντως ότι είχαν δίκιο που δεν ανησυχούσαν. Η μπόρα τούτη θα περάσει, επειδή ορισμένοι άλλοι, μέσα στην ίδια αυτή δίνη, δεν την υποτίμησ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 332 | Added by: kounelaki | Date: 2013-02-14 | Comments (0)

    Πώς θα κατανεμηθούν τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ

    Απόλυτα ικανοποιημένο εμφανίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης για τις αποφάσεις σχετικά με το επόμενο ΕΣΠΑ. Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΑΑΝ, από τα 18,4 δις που θα πάρει η Ελλάδα (το σημερινό ΕΣΠΑ που διαρκεί έως και φέτος φτάνει τα 20,1 δισ. ευρώ), η μερίδα του λέοντος, 6,31 δισ. ευρώ, θα πάει σε λιγότερο αναπτυγμένες περιφέρειες, 3,4 δισ. ευρώ θα διοχετευτούν στο ταμείο Συνοχής (έργα υποδομών, ύδρευσης κ.τ.λ.) και 2,5 δισ. ευρώ στις πλέον «ανεπτυγμένες» περιφέρειες, δηλαδή σε αυτές που έχουν κατά κεφαλήν ΑΕΠ υψηλότερο από το 75% του κοινοτικού μέσου όρου.
    Το πακέτο διαμορφώνεται ως εξής:
    - 14,5 δισ. ευρώ είναι η «βασική» χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.
    - Επιπλέον 2 δισ. ευρώ θα δοθούν στη συνέχεια λόγω της αναθεώρησης του κριτηρίου ανάπτυξης από το 2010 και μετά (σημειώνεται ότι οι κοινοτικοί κανονισμοί προβλέπουν πως τα λεφτά μοιράζονται με βάση ΑΕΠ της τριετίας 2007 -2009 το οποίο για την Ελλάδα είναι πλέον εντελώς παρωχημένο).
    - Ακόμα 1,8 δισ. ευρώ θα δοθεί για επενδύσεις με στόχο την αγροτική ανάπτυξη (π.χ. αγροτουρισμό).
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 373 | Added by: kounelaki | Date: 2013-02-08 | Comments (0)

    Στον «αέρα» 13.000 υπάλληλοι από 700 φορείς του Δημοσίου

    Στον αέρα βρίσκονται περίπου 13.000 υπάλληλοι 700 φορέων του Δημοσίου, οι οποίοι σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπαίνουν σε διαδικασία συγχώνευσεις-κατάργησης.

    Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αρμόδιος υφυπουργός Μ. Βολουδάκης το σχετικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο περί τα τέλη Μαρτίου, ενώ οι 700 φορείς για τους οποίους προτείνονται καταργήσεις και συγχωνεύσεις εποπτεύονται από 14 συνολικά υπουργεία και η επιλογή τους προέκυψε από τον έλεγχο περίπου 1.500 φορέων. Από αυτούς σε πλήρη κατάργηση «οδεύουν» μόνο οι 73. Πρόκειται στη συντριπτική τους πλειοψηφία για μικρούς φορείς καθώς σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου «δεν είναι εύκολο να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν μεγάλοι φορείς του Δημοσίου όπως ο ΟΑΕΔ ή το ΙΚΑ». Σύμφωνα με τον υφυπουργό, τμήμα των υπαλλήλων που σήμερα εργάζονται στους καταργούμενους φορείς πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 330 | Added by: kounelaki | Date: 2013-02-08 | Comments (0)

    Η ΕΛ.ΑΣ παρουσίασε βίντεο όπου φαίνονται οι συλληφθέντες τραυματισμένοι αμέσως μετά τη σύλληψη. Δικαιολογούν τα τραύματα λέγοντας πως οι αστυνομικοί ήταν πιο γυμνασμένοι. Οι νέες ανατριχιαστικές φωτογραφίες τραβήχτηκαν από κινητό μέσα στην διεύθυνση Βέροιας.

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

    http://www.youtube.com/watch?v=fjUciH4_ljI&feature=player_embedded

    Mε νέο δελτίο τύπου η Ελληνική Αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τους συλληφθέντες, οι οποίες πραγματικά είναι αποκρουστικές, καθώς στα πρόσωπα τους απεικονίζεται η βία που υπέστησαν είτε κατά τη διάρκεια της σύλληψης όπως επιμένει η αστυνομία είτε σύμφωνα με τις καταγγελίες από τον άγριο ξυλοδαρμό τους στην Ασφάλεια.
    Σύμφωνα με την αστυνομία η σύλληψη έγινε στις 12:50 περίπου στην οδό Τρύφωνος στο κέντρο της Βέροιας και οι δράστες προσήχθησαν στη Διεύθυνση περί την 13:00 - 13:05 ώρα.

    Φωτογραφήθηκαν ατύπως με κινητό τηλέφωνο περί την 13:11-13:14 ώρα και με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Υπηρεσίας περί την 13:30 ώρα, σύμφωνα με την αστυνομία.


    Στα 16,3 δισ. ευρώ + 2 δισ. ευρώ το κέρδος για την Ελλάδα

    Περίπου 500 εκατ. ευρώ περισσότερα απ' ότι αρχικά είχε προϋπολογιστεί, θα πάρει η Ελλάδα, μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών. Συνολικά 14,5 δις ευρώ έχει λαμβάνει η χώρα την επόμενη επταετία. Σ' αυτό το ποσό πρόστιθενται 1,8 δισ. ευρώ για αγροτικά αναπτυξιακά σχέδια.

    Ακόμη, ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι το πακέτο μπορεί να αυξηθεί κατά 2 δις ευρώ μετά το 2016. Επιπλέον, η χώρα θα ενταχθεί στο ειδικό ταμείο χρηματοδότησης πολιτικών απασχόλησης σε χώρες όπου η ανεργία των νέων ξεπερνά το 25% -κι ως γνωστόν το «δικό» μας ποσοστό ξεπερνά το 50%.

    «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι καθώς μετά από διαπραγματεύσεις πολλών ωρών («μπήκαμε ξυρισμένοι και βγήκαμε αξύριστοι» ανέφερε χαρακτηριστικά περιγράφοντας τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις) «έχει επιτευχθεί μια συμφωνία για τους προϋπολογισμούς της ΕΕ από το 2014 έως το 2020».

    Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες είναι η εξής:

    «Θέλω να σας ευχαριστήσω πρώτα από όλα που είσαστε μαζί μας και που υπομείνατε κι εσείς αυτή τη διαδικασία. Νομίζω ότι είναι πρωτόγνωρο πράγματι, είμαστε 40 ώρες περίπου άυπνοι. Να το πω ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 453 | Added by: kounelaki | Date: 2013-02-08 | Comments (0)

    Ανάλυση που αποκαλύπτει πόσο απέχει το Mall του Αμαρουσίου, από τη Μαδρίτη\  Παρέμβαση του Ειδικού Συνεργάτη

    Του Ειδικού Συνεργάτη

    Μέχρι στιγμής το αντάρτικο πόλης έχει κρατηθεί μακριά από την ισλαμική τρομοκρατία που τώρα, με τα γεγονότα στην Αλγερία και το Μαλί φαίνεται να ανακάμπτει.

    Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις πιέσεις για την ΑΟΖ μπορεί να φέρει ραγδαίες ανακατατάξεις στην φύση της τρομοκρατίας όπως την γνωρίζουμε.

    Το χτύπημα στο The Mall, αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο χτύπημα σε χώρο μαζικής προσέλευσης, έστω και αν είχε όλα τα χαρακτηριστικά του συμβολικού χτυπήματος.

    Τις τελευταίες όμως ημέρες υπάρχει πλήθος ρεπορτάζ και έντονη ανησυχία ακόμα και στις ΗΠΑ που πρωτοστάτησαν στην λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη», για εμπλοκή πυρήνων της Αλ Κάιντα που παραδοσιακά εκκολάπτονται στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Κάτι παραπάνω γνωρίζουν αφού οι ΗΠΑ είχαν ενισχύσει σημαντικά αυτούς τους πυρήνες για να αγωνιστούν ενάντια στην εισβολή των σοβιετικών.

    Γιατί η ΑΟΖ;

    Οι βίαιες εγκαθιδρύσεις καθεστώτων που ευνοούν την αν ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 422 | Added by: kounelaki | Date: 2013-01-21 | Comments (0)

    Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της έκρηξης που σημειώθηκε το πρωί στο εμπορικό κέντρο "The Mall Athens". Τα περισσότερα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία  φιλοξενούν εκτενές ρεπορτάζ με τα γεγονότα καρέ καρέ.

    Το Reuters το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη χρονιά ύφεσης γεγονός που έχει τροφοδοτήσει την οργή και τα "τυφλά" χτυπήματα κατά τραπεζών, με τους Έλληνες πολίτες να φέρονται κατά της πολιτικής τάξης που έχει φέρει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. 

    Το πρακτορείο έκανε λόγο για ένα χτύπημα που ακολούθησε μία σειρά επιθέσεων σε δημοσιογράφους, οργανισμούς και πολιτικά πρόσωπα, καθώς και στα κεντρικά του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ, αυξάνοντας τις ανησυχίες της κυβέρνησης για έξαρση της πολιτικής βίας.

    "Έκρηξη βόμβας με δύο τραυματίες σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας" ανέφερε με τη σειρά του το Associated Press, επισημαίνοντας τις λεπτομέρειες της επίθεσης, τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα και τους τραυματισμούς. Το πρακτορείο τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης μέχρι στιγμής, ενώ έκανε λόγο και για τις επιθέσεις των προηγούμενων ημερών. "Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τα ίδια άτομα που επιτέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας".

    H Huffington Post επισημαίνει ότι οι επιθέσεις σε ΑΤΜ τραπεζών είναι ένα συχ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 288 | Added by: kounelaki | Date: 2013-01-21 | Comments (0)

    Υπολείμματα χύτρας ταχύτητας βρέθηκαν στο σημείο έκρηξης της βόμβας στο "Mall", ενώ για την επίθεση χρησιμοποιήθηκε ζελατοδυναμίτιδα και πιθανώς ANFO (νιτρική αμμωνία και πετρέλαιο), σύμφωνα με την ΕΛΑΣ. Η μεθοδολογία αυτή "θυμίζει" Πυρήνες της Φωτιάς, αναφέρεται από την αντιτρομοκρατική, ωστόσο δεν αποκλείεται και το γεγονός οι δράστες να εμφανισθούν με διαφορετικό όνομα. Η αστυνομία εξετάζει

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 345 | Added by: kounelaki | Date: 2013-01-21 | Comments (0)

    Οι υποψίες για το τρομοκρατικό χτύπημα στο «Mall» στρέφονται στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» μετά την εύρεση υπολειμμάτων από χύτρα ταχύτητας.

    Η φράση «δεν είναι φάρσα, θα εκραγεί», την οποία χρησιμοποίησε ο άγνωστος στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα του χθεσινού χτυπήματος, είχε ειπωθεί και στο αντίστοιχο τηλεφώνημα τον Σεπτέμβριο του 2009 στο χτύπημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας».

    Ο στόχος που επελέγη, θεωρείται από τις Αρχές ότι προδίδει θράσος και αποφασιστικότητα, κάτι που παραπέμπει σε δοκιμασμένους «αντάρτες πόλης», όπως ο Μαζιώτης.

    Οι δράστες ήθελαν να σπείρουν τον φόβο και τον πανικό και γι' αυτό επέλεξαν το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο. Αυτή είναι η εκτίμηση των Αρχών για την επίθεση στο «Mall» που τη συγκρίνουν με τη βόμβα που είχε τοποθετηθεί και δεν εξερράγη στο Μετρό.

    Το πρωτοφανές τρομοκρατικό χτύπημα σ' ένα δημοφιλέστατο κέντρο, όπου στεγάζονται καφετέριες, κινηματογράφοι και εστιατόρια, προβληματίζει τις Αρχές για την τόλμη και το θράσος των δραστών, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πάνω από δύο. Η επίθεση στο «Mall» χαρακτηρίζεται από τις Αρχές ως «τυφλή», αφού σ΄ ένα τόσο μεγάλο κέντρο είναι πολύ δύσκολη η διασφάλιση της γρήγορης εκκένωσης και υψηλό το ρίσκο για θύματα.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάμερες ασφαλείας του εμπορικού κέντρου έχουν καταγράψει τις κινήσεις προσώπων που κινούνταν περίεργα και θεωρούνται μεταμφιεσμένα.

    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 451 | Added by: kounelaki | Date: 2013-01-21 | Comments (0)

    Τουλάχιστον έξι με επτά άτομα συμμετείχαν στην βομβιστική επίθεση, το πρωί της Κυριακής, στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι, όπως προκύπτει από την αρχική εξέταση του οπτικού υλικού.

    Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής που κοιτούν και ξανακοιτούν τα βίντεο, βλέπουν τέσσερα άτομα –κατά πάσα πιθανότητα οπλισμένα, με καπέλα τζόκεϊ και σκούφους.

    Άλλοι δύο με τρεις, με παρόμοια αμφίεση, κινούνταν ύποπτα στο χώρο, προφανώς σε αποστολή κάλυψης και εξασφάλισης της διαφυγής σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά.

    Το οπτικό υλικό έφερε στη μνήμη των ανδρών της Υπηρεσίας την αιματηρή ληστεία στο κατάστημα της Alpha Bank στη Νάουσα της Πάρου, το περασμένο καλοκαίρι.

    Επίσης, τα ευρήματα από τον τόπο της επίθεσης στο Mall, και κυρίως η βόμβα σε χύτρα ταχύτητος, παραπέμπει σε ενέργειες της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», την περίοδο 2008-2010.

    Τότε ήταν (φθινόπωρο του ’09) που οι Αρχές ανακάλυψαν την πρώτη γιάφκα της οργάνωσης στο Χαλάνδρι, ενώ και η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού (οκτώ μπαταρίες των 9 volt, δύο μπουτόν) παραπέμπει στους «Πυρήνες».

    Οι κινήσεις των δραστών της επίθεσης στο Mall, θυμίζουν, έντονα, τις ενέργειες της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», το 2011, στην πλατεία Συντάγματος ή στην Εθνική Ασφαλιστική στην λεωφόρο Συγγρού.

    Επειδή, όμως, τα άτομα στις παραπάνω ενέργειες έχουν συλληφθεί, η Αντιτρομοκρατική κάνει σκέψεις μήπως πρόκειται για προσπάθεια επανίδρυσης των «Πυρήνων» με ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 362 | Added by: kounelaki | Date: 2013-01-21 | Comments (0)


    Τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Mall



    Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές, από το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο εμπορικό κέντρο "The Mall" στο Μαρούσι.

    Η έκρηξη σημειώθηκε στις 10:50 το πρωί στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου όπου βρίσκονται εμπορικά καταστήματα και ένα υποκατάστημα τράπεζας, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο σεκιούριτι.

    Στις 9:55 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 50 λεπτά, ενώ ακολούθησε και νέο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 9:58 σε ιστοσελίδα. Το χτύπημα, πάντως, πραγματοποιήθηκε πέντε λεπτά νωρίτερα απο το χρόνο που είχε αναφερθεί στα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

    Ο άγνωστος δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης. Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο. Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί γι' αυτό και υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί.

    Στο νοσοκομείο ΚΑΤ μεταφέρθηκαν προληπτικά οι δύο άνδρες της ιδιωτ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 533 | Added by: kounelaki | Date: 2013-01-21 | Comments (0)

    Τα τελευταία 24ωρα διακινούνται διάφορα ψευδή σενάρια τα οποία εμφανίζουν την εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (το ΜEGA CHANNEL δηλαδή) να έχει λάβει ένα τεράστιο τραπεζικό δάνειο, ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ.

    Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ τονίζει ότι η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική, αφού το ύψος του δανείου είναι 10 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων εκταμιεύθηκαν στον σταθμό μόνο τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ.

    Για να δοθούν δε (από πέντε τράπεζες) τα 8,5 αυτά εκατομμύρια, χρειάστηκε το MEGA CHANNEL να υποθηκεύσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

    Σε ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. αναφέρεται:

    "Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. δεν δανείστηκε 98 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα. Το δανειο ( από πέντε τράπεζες) ήταν ύψους 10 εκατομμυρίων, εκ των οποίων εισπράχθηκαν μόνον 8,5 εκατομμύρια -με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών. Οι τράπεζες, μάλιστα, για να χορηγήσουν τα 8,5 εκατομμύρια απαίτησαν εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατομμυρίων, τις οποίες και έλαβαν. Να σημειωθεί ότι του δανείου προηγήθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ"
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 286 | Added by: kounelaki | Date: 2013-01-09 | Comments (0)

    kemal
    Σαν σήμερα πέθανε το ίνδαλμα του Μπουτάρη και των δημοτικών συμβούλων της παράταξης που διοικεί το δήμο Θεσσαλονίκης, ο Κεμάλ Ατατούρκ.
    Ο Φαήλος Κεανιδιώτης γράφει:

    "Σαν σήμερα ψόφησε ο Κεμάλ, φονιάς γυναικοπαίδων κι αιχμαλώτων Ελλήνων κι Αρμενίων, ιδρυτής του ψευτοκο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 368 | Added by: Lost-Empire | Date: 2012-11-10 | Comments (0)

    Γενικός αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τα Μέσα Ενημέρωσης

    Ακόμα και μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου των μέτρων, τα προδοτικά κανάλια των νταβατζήδων επέλεξαν, εκτελώντας τις συνήθεις "άνωθεν" εντολές τους, να αποσιωπήσουν για ακόμη μια φορά την δράση της Χρυσής Αυγής. Συνεπώς, πουθενά δεν αναφέρθηκε η ψήφος της Χρυσής Αυγής για την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου, παρά μόνο η αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.
    Επιπροσθέτως, κατά την έξοδο του Γ.Γ της Χρυσής Αυγής, Ν.Γ.Μιχαλολιάκου από την αίθουσα της Ο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 384 | Added by: Lost-Empire | Date: 2012-11-10 | Comments (0)

    του Γιώργου Κόκουβα


    Ταξιδιωτικά κλισέ. Ο εφιάλτης κάθε ταξιδιώτη ο οποίος προσπαθεί να ακτινογραφήσει την πόλη που επισκέπτεται για να ξετρυπώσει την προσωπικότητά της. Κι ευτυχώς, το Μιλάνο δεν διέψευσε την ελπίδα μου ότι μπορεί να καταρρίψει τα κλισέ που το ακολουθούν. Και να αποδείξει ότι έχει προσωπικότητα.

    «Μέκκα των οίκων μόδας και του shopping». Αυτό ευαγγελίζονταν όλο κι όλο για την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας σύσσωμοι οι ταξιδιωτικοί οδηγοί και όλοι οι φίλοι και γνωστοί που σφύριζαν αδιάφορα στο άκουσμα «ταξίδι στο Μιλάνο» με φράσεις όπως «ε, δεν είναι και τίποτα σπουδαίο» ή «για ψώνια θα πας;» να ακολουθούν.

    Κι όμως, πέρα από τους αψεγάδιαστους δρόμους με τις χρυσές ταμπέλες των οίκων μόδας, τις εμπορικές στοές με τα πανάκριβα καταστήματα και τους fashiοnistas και τους hipsters να τριγυρνούν με σακούλες, το Μιλάνο κρατούσε καλά φυλαγμένες εκπλήξεις στους υπόλοιπους δρόμου ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 559 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-05 | Comments (0)

    Κείμενο - Φωτογραφίες: Ηρώ Κουνάδη

    Το μονοπάτι ξεκινά από ένα πέτρινο, τοξωτό γεφυράκι. Ελίσσεται ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση, πλάι σε φουντωτούς θάμνους και κάτω από δέντρα που συχνά κρύβουν τον ουρανό. Ξύλινες πινακίδες, αυτοσχέδια σκαλοπάτια εκεί όπου το μονοπάτι γίνεται απότομα κατηφορικό και ζωγραφισμένα στο χέρι βελάκια δείχνουν τον δρόμο. Το κελάρυσμα του νερού που καλύπτει τον ήχο των βημάτων στο πρώτο μισό της διαδρομής δίνει σιγά σιγά την θέση του στον θόρυβο του καταρράκτη. Μέχρι που, πίσω από την τελευταία στροφή του μονοπατιού, ο θόρυβος δυναμώνει και το σκηνικό αλλάζει, από βαθυπράσινο σε τιρκουάζ.

    Μια φυσική πισίνα βγαλμένη από την κινηματογραφική Γαλάζια Λίμνη γεμίζει από τα νερά του καταρράκτη ο οποίος πέφτει με θόρυβο από τα βράχια που την πλαισιώνουν. Ένα ξύλινο γεφυράκι την διασχίζει, επεκτείνοντας την διαδρομή. Κάπως έτσι πρέπει να μοιάζει ο παράδεισος, σκέφτεσαι. Μέχρι να δεις τον δεύτερο καταρράκτη της Νέδας και να αλλάξεις γνώμη.

    Το ένα και μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Ελλάδας

    Η Νέδα ήταν κόρη του Ωκεανού, και μια από τις τρεις νύμφες που ανέθρεψαν τον Δία στην Αρκαδία. Το ποτάμι που πήρε το όνομά της δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τον μύθο, όταν η Ρέα χτύπησε με ένα ραβδί την άνυ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 368 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-05 | Comments (1)

    "Κλειδώνει" το πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων






    Τον άξονα που θα κινηθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά και τις τελευταίες λεπτομέρειες για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη οι εκπρόσωποι των τριών αρχηγών της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ενώ θα έχουν και νέα συνάντηση την Πέμπτη για να οριστικοποιήσουν το κείμενο για τις προγραμματικές δηλώσεις. 

    Στις επαφές των τριών εκπροσώπων συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 559 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-07-05 | Comments (0)


    ... και τα κατάφερε... Πρόκειται για έναν ληστή τράπεζας, που αφού λήστεψε μία τράπεζα σε πόλη των ΗΠΑ, άρχισε να τρέχει για να ξεφύγει από το φρουρό της τράπεζας... Καθώς, όμως, έτρεχε πετούσε πίσω τουχαρτονομίσματα των 20 δολλαρίων. Ο φρουρός, βλέποντας τα 20δόλλαρα, του εργοδότη του στην ουσία, να αιωρούνται μπροστά του, σταματούσε για να μαζέψει τα χρήματα, με αποτέλεσμα ο ληστής να ξεφύγει.

    Ο ληστής μπήκε στην τράπεζα το μεσημέρι εκείνης της ημέρας, πήγε σε ένα ταμείο και έδειξε στον ταμία ένα σημείωμα όπου έγραφε ότι απαιτούσε να του δώσουν 10.000 δολλάρια και μία τσάντα για να τα βάλει μέσα. Δεν έδειξε όπλο ούτε ισχυρίστηκε ότι κατέχει όπλο. Ο ταμίας του έβαλε σε μία τσάντα περίπου 5.500 δολλάρια, τα περισσότερα σε χαρτονομίσματα των 20 δολλαρίων. Μόλις ο ληστής έφυγε από το ταμείο, ο ταμίας χτύπησε το συναγερμό και φώναξε: "Μας ληστέυουν!" Τότε, ο φρουρός της τράπεζας πρόλαβε ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 330 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-07-05 | Comments (0)

    Νέο σωματίδιο συμβατό με το μποζόνιο του Χιγκς






    Ένα νέο σωματίδιο, συμβατό με το μποζόνιο του Χιγκς, ανακαλύφθηκε από τους ερευνητές του CERN που αναζητούν τα ίχνη του στο πλαίσιο του Μεγάλου Πειράματος στον μεγάλο Επιταχυντή Ανδρονίων, αλλά διαδικασίες επαλήθευσης είναι ακόμη αναγκαίες για να διασφαλισθεί ότι πρόκειται πραγματικά για τον κρίκο που λείπει στην αλυσίδα των στοιχειωδών σωματιδίων, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Ερευνας (CERN). 

    Το μποζόνιο του Χιγκς θεωρείται από ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 405 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-07-04 | Comments (0)


    Δεν δικαιούνται αναδρομικές διαφορές αποδοχών οι βουλευτές και πρώην βουλευτές, έκρινε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχεδόν ομόφωνα (30-5) σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών.

    Δεν δικαιούνται αναδρομικές διαφορές αποδοχών οι βουλευτές και πρώην βουλευτές, έκρινε η Ολομέλεια του 

    Ελεγκτικού Συνεδρίου σχεδόν ομόφωνα (30-5) σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών.

    Στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει περίπου 500 πρώην βουλευτές διεκδικώντας με το νόμιμο τόκο τις διαφορές των αποδοχών τους, που δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, που έγινε το 2006 με αποφάσεις του Μισθοδικείου. Οι αποδοχές των δικαστών αυξήθηκαν, για την τετραετία 2003 έως 2007, με ανώτατο πλαφόν τις μηνιαίες αποδοχές ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 322 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-07-04 | Comments (0)


    Συνελήφθη, χθες (2-07-2012) το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 27χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια φυτών κάνναβης.

    Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του καθώς και σε οικία συγγενικού του προσώπου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) φυτά κάνναβης, ύψους 1 έως 1,30 μέτρων, τα οποία καλλιεργούσε ο 27χρονος και δύο (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 4,8 γραμμαρίων.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.   


    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 424 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-07-04 | Comments (0)


    Το Facebook ξέρει ήδη από καιρό τι αρέσει στους χρήστες του και τώρα αποφάσισε να μάθει και τι είναι αυτό που επιθυμούν, αφού σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, ετοιμάζεται να "πατήσει" το ανάλογο κουμπί.

    Πηγές που επικαλείται η Huffington Post αναφέρουν, ότι δίπλα στο Like σύντομα θα εμφανιστεί και το κουμπί Want, που θα αφορά στα προϊόντα που οι χρήστες επιθυμούν να αποκτήσουν.

    Σκοπός ύπαρξης της νέας επιλογής είναι να συγκεντρωθούν τα online προς πώληση προϊόντα που αρέσουν στους χρήστες, με μακροπρόθεσμο στόχο το άνοιγμα του Facebook στις διαφημιστικές εταιρείες.

    Ο προγραμματιστής Tom Wad ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 440 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-07-04 | Comments (0)


    Προγράμματα κατάρτισης ανέργων, διάρκειας 100 ωρών, θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (Κ.Α.ΕΛ.Ε) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

    Αντικείμενο των προγραμμάτων είναι οι «Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)», στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης (training voucher) της κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ που θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης» (Ε.Π.«Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»).

    Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, θα διενεργηθούν εξετάσεις πιστοποίησης στη χρήση Τ.Π.Ε., βάσει διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 367 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-07-03 | Comments (0)

    Δύο νέες αμαζόνες από την Καβάλα απέκτησαν την άδεια ικανότητας αθλητή στη 2η ημερίδα που διοργανώθηκε για το σκοπό αυτό, στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Βορείου Ελλάδος.

    Συγκεκριμένα, η Μεταξά Μαρκέλλα με το άλογο της Golden Eagle κρίθηκε και απέκτησε την Άδεια Ικανότητας Αθλητού στην Ιππική Δεξιοτεχνία, ενώ η Συνοδινού Άννα-Ραφαηλία με τον ίππο Ganas, απέκτησε την Άδεια και στην Ιππική Δεξιοτεχνία και στην Υπερπήδηση Εμποδίων. Οι δύο νέες αθλήτριες, πλέον, θα μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες πρωταθλήματος και θα ενισχύσουν το αθλητικό δυναμικό του ΙΑΟΚΑΒ

    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 366 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-07-03 | Comments (0)

    Στον ανακριτή οδηγήθηκαν η κόρη και γιος του Μάκη Ψωμιάδη, καθώς και δύο εξάδελφοί του, μετά από εντάλματα σύλληψης για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Σε βάρος τους, όπως και σε βάρος του ίδιου του Μάκη Ψωμιάδη, αλλά και ενός ακόμη προσώπου του στενού οικογενειακού του κύκλου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα μέσω φοροδιαφυγής, έπειτα από έρευνα της εισαγγελέως Πρωτοδικών Π. Παπανδρέου. Το αδίκημα σχετίζεται με την υπόθεση της υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού από τα ταμεία της ΑΕΚ, το 2002, υπόθεση η οποία -μετά από πρόσφατη αναβολή- έχει οριστεί να εκδικαστεί στις 21 Νοεμβρίου.

    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 385 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-07-03 | Comments (0)

    «Μια φορά και έναν καιρό, υπήρχε μια χώρα που είχε όλα τα καλά του κόσμου... Οι άνθρωποι ήταν γενναίοι, φιλόδοξοι και ευγενικοί... Ήταν εργατικοί. Σιγά-σιγά όμως άρχισαν να κλέβουν, να μην δουλεύουν και έγιναν άπληστοι....
    Πρέπει να γυρίσουμε στις παλιές αξίες μας. Να γεμίσουμε την ψυχή μας με αγάπη, το μυαλό μας μεαισιοδοξία, και την καρδία μας με ελπίδα....
    «Όσο για το ποιος έφταιξε που φθάσαμε σε αυτό το σημείο, νο ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 324 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-07-03 | Comments (0)


    Ανακούφιση προκαλεί σε χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα και κυρίως στην Αττική, η απόφαση των φαρμακοποιών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς άρχισαν από σήμερα να τους καταβάλλονται από τον ΕΟΠΥΥ οι οφειλές του Απριλίου. Η αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 5 Ιουλίου, όπως δεσμεύθηκε ο νέος υπουργός υγείας Α. Λυκουρέντζος.

     Η διοίκηση του Οργανισμού δέσμευσε την Τετάρτη το ποσό των 127 εκατομμυρίων ευρώ, για να εξοφλήσει με αυτά τους φαρμακοποιούς για το μήνα Απρίλιο.

     Μετά από την εξέλιξη αυτή, το προεδρείο του ΦΣΑ αποφάσισε σήμερα το απόγευμα να αναστείλει τις κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου.

     Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε απόψε και στον υπουργό Υγείας ο πρόεδρος του ΦΣΑ ο οποίος τον συνάντησε στο υπουργείο Υγείας. Μετά τη συνάντηση αυτή ο κ. ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 329 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-07-02 | Comments (0)

    Ετοιμο να ξεκινήσει το Φεστιβάλ στις 4 Ιουλίου με 4 συναυλίες, 1 σεμινάριο και 1 προβολή ντοκυμαντέρ.
    Εκλεκτοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των διοργανωτών για να προσφέρουν ποιοτική ψυχαγωγία. Η παρουσία τους εγγυάται τη διεθνή εμβέλεια του Φεστιβάλ, που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης στα καλοκαιρινά μουσικά δρώμενα της χώρας. Στόχος των συντελεστών είναι να παρουσιάσουν έργα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, που θα αφήσουν το στίγμα τους στο φιλόμουσο κοινό. Παράλληλα, δίνεται και φέτος βαρύτητα στο παιδαγωγικό κομμάτι του Φεστιβάλ.

    Το πρώτ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 452 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-07-02 | Comments (0)

    Μαζικά ειδοποιητήρια, με τα οποία ζητά κατασχέσεις μισθών για ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιοαποστέλλει η Εφορία ακόμα και στα λογιστήρια ιδιωτικών εταιρειών, ζητώντας να παρακρατήσουν από τη μισθοδοσία των εργαζομένων τα ποσά των οφειλών.. Την ίδια ώρα, βροχή πέφτουν στα δικαστήρια οι αιτήσεις από τράπεζες για διαταγέςπληρωμής με την προειδοποίηση της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων κατά δανειοληπτών που δεν πληρώνουν τις δόσεις των δανείων.

    Η επιχείρηση ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 475 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-07-02 | Comments (0)



    Σήμερα  το πρωί, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, εντόπισαν σε αγροτική περιοχή στο Μοναστηράκι Καβάλας, τετρακόσια ογδόντα οκτώ (488) αυτοφυή φυτά κάνναβης, ύψους από 0,4 έως 2,3 μ., τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

    Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Καβάλας.

    Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.

    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 414 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-06-29 | Comments (0)

    Συνελήφθη προχθές (25-6-2012) το βράδυ, στο 2ο χλμ Εθνικής Οδού Ορεστιάδας - Διδυμοτείχου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 68χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη απασχόληση αλλοδαπής και διευκόλυνση ακολασίας άλλων.  
      
    Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, προχθές (25-6-2012) πρώτες πρωινές ώρες, πραγματοποίησαν έλεγχο σε οίκο ανοχής, ιδιοκτησίας 68χρονης ημεδαπής, στο οποίο κατελήφθη να εργάζεται παράνομα και να εκδίδεται επ΄αμοιβή, 40χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρωσίας.

    Η 68χρονη, η οποία κατά τον έλεγχο απουσίαζε, εντοπίσθηκε βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας (25-6-2012) και συνελήφθη.
     
    Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ σε βάρος της 40χρονης σχηματίσθηκε δικογραφία πταισματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων.

    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 297 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-06-29 | Comments (0)

    Το Εφηβικό Τμήμα της Θεατρικής Μηχανής, η Συλλογικότητα «Φίλοι της Αννίκας Θαρροπούλου» και η Κινηματογραφική Λέσχη του Σ.Φ.Γ.Τ. παρουσιάζουν την παράσταση του William Mastrosimone ΝΕΚΡΟΣ ΞΑΝΑ (Bang Bang, You’re Dead), τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012, στις 9.00μμ, στον θερινό κινηματογράφο ΖΕΦΥΡΟ με Ελεύθερη Είσοδο (αντί εισιτηρίου – όποιος θέλει και μπορεί – τρόφιμα μακράς διάρκειας για το ΣυμμεΤοχικό τραπέζι των «Φίλων της Αννίκας Θαρροπούλου».

    Τα βλαστάρια της Θεατρικής Μηχανής ετοίμασαν την επάνοδο τους στο σανίδι, προβάροντας από το Γενάρη στο Δημοτικό Πολ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 403 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-06-29 | Comments (0)

    Μια πρώτη πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις φετινές τάσεις των βάσεων έδωσαν οι χθεσινές ανακοινώσεις των στατιστικών στοιχείων από το υπουργείο Παιδείας.
    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αναμένεται να καταγραφεί άνοδος στο 1ο επιστημονικό πεδίο, ενώπτωτικά θα κινηθούν οι βάσεις στο 2ο και 4ο πεδίο. Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι αναμένεται να παραμείνουν οι βάσεις στο 3ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο.

    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 473 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-06-29 | Comments (0)

    Ολοκληρωμένο σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση έχει καταρτίσει ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ως γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

    Μάλιστα μέσα στον Μάιο κατέθεσε μία πλατφόρμα παρεμβάσεων προκειμένου αφενός να «αναπνεύσει» η ελληνική οικονομία βγαίνοντας από τη βαθιά ύφεση και αφετέρου να επιτευχθεί ο στόχος της δημοσιονομικής προσαρμογής.

    Μεταξύ των προτάσεών του περιλαμβάνεται η χρονική μετάθεση του στόχου για μείωση του δημοσιονομικού ελλεί ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 282 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-06-29 | Comments (0)

    της Έλενας Μπούλια

    Είναι γεγονός πως όταν έχεις παιδιά οι προτεραιότητές σου για την ιδανική παραλία μπορεί να διαφέρουν πολύ από ό,τι είχες συνηθίσει: Το νερό της θάλασσας πρέπει να είναι πεντακάθαρο και όχι πολύ κρύο, η θάλασσα ρηχή, η παραλία να έχει, κατά προτίμηση, αμμουδιά ή ψιλό χαλίκι, ενώ είναι αυτονόητο πως τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα κάτω από σκιά. Για ακόμα περισσότερη διευκόλυνση, ένα beach bar και μία ντουζιέρα δεν θα ήταν κακή ιδέα.

    Κοινώς, αν είστε γονείς και αναζητάτε την ιδανική παραλία για το μπάνιο του σαββατοκύριακου, ξεχάστε τα λιμανάκια της Βουλιαγμένης και δείτε σε ποιες -λιγότερο ή περισσότερο κοντινές στην Αττική- παραλίες θα βρείτε όλα τα παραπάνω (και ακόμα περισσότερα).

    Πόρτο Γερμενό

    Η μεγάλη, ελεύθερη παραλία του Πόρτο Γερμενό, απέχει περίπου 60χλμ. από την Αθήνα και βρέχεται από τον Κορινθιακό Κόλπο. Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη - θα χρειαστεί, ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 367 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-06-28 | Comments (0)


    Αξιολόγηση, διοικητική αναδιάρθρωση και αγορά:  
        Το νέο σκηνικό της  νεοφιλελεύθερης επίθεσης στη δημόσια εκπαίδευση 
                                                                      
     
                                                                      
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 435 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-06-27 | Comments (0)


    Δικαίωμα η είσοδος στα ΑΕΙ

     

    Να ανοίξουμε την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση.

     

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 554 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-06-27 | Comments (0)


    Το Project στο Λύκειο: ακύρωση και καταστροφή της μάθησης και της σκέψης
    Μέρος τρίτο

    Στα δύο προηγούμενα άρθρα, που δημοσιεύσαμε στις 28-9-2011 και στις 16-1-2012, διαπιστώσαμε  ότι η εφαρμογή του project στο σχολείο διαταράσσει την ισορροπία του αναλυτικού προγράμματος και παρεκκλίνει από τις γενικές μεθόδους διδασκαλίας των γνωστικών αντικειμένων. Αυτή η πορεία της επιστημονικής γνώσης στο σχολείο μας βάζει μπροστά σε ένα ερώτημα, γιατί χρειάζεται να υπάρχει ένα σύστημα κατασκευής και εφαρμογής πληροφοριών στην διδακτική διαδικασία που δεν είναι συμβατό με τη διδασκαλία  και κινείται ανεξάρτητα απ’ αυτή. Θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει μια κατεύθυνση από την πλευρά της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης να ενταχθούν και να ενσωματωθούν συστήματα εφαρμογών της παραγωγικής, ανταλλακτικής και εμπορευματικής  διαδικασίας και «καινοτόμων δράσεων» στο σχολικό πρόγραμμα και να μετονομαστούν σε μέθοδο διδασκαλίας, μάθησης και γνώσης. 
    Το πρώτο ερώτημα είναι αν ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 395 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-06-27 | Comments (0)

    Γιώργος Μαυρογιώργος
                                   
    Η υπόθεση της δωρεάν διανομής διδακτικών  συγγραμμάτων  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία που δεν έχει γραφεί. Κατά καιρούς έχουν τεθεί ζητήματα, όπως π.χ. η ακαδημαϊκή ελευθερία ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 516 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-06-27 | Comments (0)

    Δύο πρώην συμμαθητές και ένα ακόμα άτομο, που αποτελούσαν τον ηγετικό «πυρήνα», επέλεγαν τους στόχους και μοίραζαν ρόλους. «Με αυτό το πουλί (οπλοπολυβόλο) στον ώμο και την μπλούζα της Χρυσής Αυγής θα εξαφανιστούν όλοι», ακούγονται να λένε σε συνομιλία τους, αν και η ακροδεξιά οργάνωση τονίζει ότι δεν έχει σχέση μαζί τους

    Συμμορία της ακροδεξιάς

    Πρώην καταδρομείς, εκπαιδευμένοι στη χρήση βαρέων όπλων, αδίστακτοι, εξαιρετικά επικίνδυνοι και σε στενή επαφή με τον ακροδεξιό χώρο κινούσαν τα νήματα της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στην Καβάλα κατά την προχθεσινή μεγάλ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 506 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-06-27 | Comments (0)



    Με καζάνι της κόλασης θα μοιάζει η Ελλάδα στο μεγαλύτερο της εύρος μέχρι την Τετάρτη, καθώς ο υδράργυρος ξέφυγε για τα καλά και αναμένεται να αγγίξει (και κατά τόπους να ξεπεράσει) τους 40 βαθμούς Κελσίου.

    Οι περιοχές που θα αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη ζέστη είναι η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια η ανατολική Πελοπόννησο και η Αττική.

    Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, και στη Θράκ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 340 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-06-26 | Comments (0)

    Δημοσιεύματα καταγγέλλουν ότι ιστοσελίδα για κυνομαχίες με σκυλιά που διψούν για αίμα!φιλοξενείται σε server της της Π.Ε. Ροδόπης.

    Σοκαριστικές, προκλητικές καταγγελίες βλέπουν το φώς της δημοσιότητας για πράξεις στον Χώρο της Περιφέρειας ΑΜΘ,βλέπουν το φώς της δημοσιότητας ,πράξεις στον Χώρο της Περιφέρειας ΑΜΘ, που προβληματίζουν έντονα και προκαλούν την κοινωνία μας! Αναρωτιόμαστε ποιόν άλλον αυτοτραυματισμό θα υποστεί ο νέος θεσμός. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα το ηλεκτρονικό σύστημα στην έδρα της περιφέρειας περιγράφεται και στιγματίζεται σαν χώρος εγκληματικών πράξεων! Κάποιοι, που τους πληρώνουμε για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, κινούνται στον χώρο του ποινικού δικαί ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 400 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-06-26 | Comments (0)

    Περίπου 70.000 νέες προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο δημόσιο τα τελευταία δύο χρόνια, όπως προκύπτει από την έκθεση της τρόικας, την οποία αποκάλυψε το Βήμα.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, η έκθεση αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε ελάχιστα, καθώς παρά τις χιλιάδες κανονικές αλλά και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, η κυβέρνηση προχώρησε στην πρόσληψη 70.000 ατόμων ώστε να καλύψουν κενά αλλά και να «εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα».

    Η έκθε ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 453 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-06-26 | Comments (0)

    Το Στ' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με διαδικασίες-εξπρές ύστερα από σχετική «πιλοτική δίκη» που θα κατευθύνει την τύχη χιλιάδων παρεμφερών δικών σε όλη τη χώρα, άναψε «πράσινο φως» στο Δημόσιο για να προβαίνει σε κάθε είδους συμψηφισμούς χρεών αυτεπάγγελτα, χωρίς να χρειάζεται αίτηση των ενδιαφερομένων,ξεπερνώντας τα «εμπόδια» των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, των δικαστικών αναστολών κ.λπ.

    Συνταγματικός κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο αυτεπάγγελτος συμψηφισμός χρεών που έχουν ρυθμιστεί (κατόπιν περαίωσης) με οφειλές του Δημοσίου οι οποίες προέρχονται από εργολαβικά ανταλλάγματα παροχής υπηρεσιών.

    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 466 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-06-26 | Comments (0)

    Στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Καβάλας θα οδηγηθούν την Τρίτη τα μέλη της πολυμελούς σπείρας ληστών που εξάρθρωσε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Η σπείρα διέθετε νομικό σύμβουλο και ειδικό φρουρό.
    Ως επικίνδυνη και καλά οργανωμένη χαρακτηρίζεται από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η αποκαλούμενη ως «συμμορία των ληστών με τα Καλάσνικοφ» πουεξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με τη σύλληψη 19 μελών της, οι οποίοι ενέχονται σε σωρεία ληστειών σε τράπεζες και κατοικίες, ανατινάξεις με εκρηκτικά μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης τραπεζών και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών.

    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 352 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-06-26 | Comments (0)

    1 2 3 ... 15 16 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Μάιος 2024  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 1
    Φίλοι-Επισκέπτες: 1
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz