Τετάρτη, 2025-07-16, 6:09 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
      

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Φεβρουάριος » 3 » PRINCESSTORTE 2 (ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ)
    7:10 PM
    PRINCESSTORTE 2 (ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ)
    Υλικά :


    Για το παντεσπάνι:
    125 γρ. αλεύρι
    125 γρ. ζάχαρη
    50 γρ. αμυγδαλόσκονη
    5 αυγά μετρίου μεγέθους

    Για την κρέμα:
    300 γρ. γάλα
    200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    200 γρ. ζάχαρη
    4 κ.σ. κορν φλάουρ
    3 κρόκοι αυγών + 1 μικρό
    1 κλωναράκι βανίλια (τα σποράκια μαζί και το κλωναράκι)

    Για το μάρτζιπαν:
    250 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα
    250 γρ. άχνη ζάχαρη
    60 γρ. ασπράδι αυγού
    Χτυπημένα όλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν 1 μείγμα υπόλευκο που να μπορεί να ανοίγεται φύλλο και γίνονται και τέλεια σοκολατάκια.

    Για τη σαντιγί:
    300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    20 γρ. άχνη ζάχαρη

    Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
    1 ζαχαρωτό τριαντάφυλλο ρόζ ή κόκκινο.

    10 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο

    Εκτέλεση:
    Παντεσπάνι:
    Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι από ψηλά, να πέφτει σαν βροχή, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, απαλά, κυκλικά από κάτω προς τα πάνω. Με τον ίδιο τρόπο ενσωματώνουμε και την αμυγδαλόσκονη.
    Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστών και αδειάζουμε το μείγμα. Το στρώνουμε ελαφρώς και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Το ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Όταν κρυώσει καλά και σφίξει, το βγάζουμε από το τσέρκι με ένα μαχαίρι.

    Κρέμα:
    Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τους κρόκους να γίνουν σαν κρέμα. Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα της κατσαρόλας, αδειάζουμε το μισό μέσα στο μπολ με το μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα όλο στην κατσαρόλα. Αφαιρούμε το κλωναράκι. Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα και να σφίξει καλά. Ρίχνουμε μια κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
    Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ταψάκι, καλύπτουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Για να τη χρησιμοποιήσουμε, τη μαλακώνουμε για λίγο στο μίξερ.

    Αφού κάνουμε το μάρτζιπαν, κρατάμε λίγο στην άκρη γιατί θα μας χρειαστεί και άσπρο, και στο υπόλοιπο βάζουμε 3-4 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ζυμώνουμε μέχρι να βαφτεί όλο το ζυμαράκι. Ανοίγουμε φύλλο και το αλείφουμε με τη μαρμελάδα.

    Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση να γίνουν 2 φέτες. Στη μία βάζουμε μια μεγάλη ποσότητα κρέμας και καλύπτουμε με την άλλη. Με μια παλέτα στρώνουμε σαντιγί γύρω, γύρω της τούρτας και βάζουμε την περισσότερη στην επιφάνειά της. Να δημιουργηθεί μια κοιλιά ομοιόμορφη όμως. Καλύπτουμε την τούρτα με το φύλλο μάρτζιπαν (η μαρμελάδα εσωτερικά) και με το χέρι απαλά εφαρμόζουμε το φύλλο στην τούρτα να είναι παντού ομοιόμορφο.
    Παίρνουμε το μάρτζιπαν που αφήσαμε άχρωμο και το κάνουμε λεπτές λωρίδες τις οποίες σουρώνουμε να γίνουν σαν πιέτες. Με αυτές στολίζουμε γύρω γύρω την τούρτα στη βάση της. Από το πράσινο μάρτζιπαν κόβουμε φυλλαράκια με κουπατ ή τα σχηματίζουμε εμείς. Τα βάζουμε λίγο στα πλάγια της τούρτας και εκεί κολλάμε το τριαντάφυλλο. Αν πάλι θέλουμε κάνουμε λίγο γλάσο με πράσινο χρώμα και με ένα χωνάκι από λαδόκολλα, κάνουμε το κλαράκι. Ρίχνουμε και από πάνω σαν βροχή λίγη χοντρή ζάχαρη και είναι έτοιμη.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 206 | Added by: Evelina | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Φεβρουάριος 2012  »
    Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    26272829
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Δελτία Τύπου - News [5325]
    Ελλάδα [2154]
    Κόσμος [1469]
    Οικονομία [329]
    Αθλητικά νέα [1316]
    Μουσικά Νέα [1643]
    Gossip από την Showbiz [2305]
    ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** [1560]
    Είπαν - Εγραψαν.. [903]
    Hξερες ότι [281]
    Συνταγές μαγειρικής [833]
    Αστρα Και Ονειρα [130]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [892]
    Auto-Moto [196]
    Θρησκεία [34]
    Tv-Movies [238]
    Διαδίκτυο [244]
    Τεχνολογία [172]
    X-FILES [93]
    Free Online Games [19]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [74]
    Σπίτι - Κήπος [118]
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 5
    Φίλοι-Επισκέπτες: 5
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2025Website builderuCoz