Κυριακή, 2024-04-28, 9:31 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
      

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Απρίλιος » 29 » Flower Power
    11:35 AM
    Flower Power
    flower-386

    Ευωδιαστά, φρεσκοκοµµένα λουλούδια στο ανθοδοχείο σας; Κάθε µέρα, κάθε εποχή του χρόνου και, κυρίως, χωρίς βαρύ κόστος; Ασφαλώς και γίνεται, αν προέρχονται από το δικό σας κήπο.

    Σκεφτείτε για λίγο έναν κήπο γεµάτο πανέµορφα, ευωδιαστά λουλούδια. Παρτέρια να πληµµυρίζουν από χρώµατα και αρώµατα. Και έπειτα, φανταστείτε πού θα µπορούσατε να τον δείτε. Όχι, µη βιαστείτε να περιγράψετε τους εξωτερικούς χώρους µιας πολυτελέστατης µονοκατοικίας. Και αυτό γιατί ο ανθόκηπος αυτός µπορεί να φιλοξενηθεί σε ένα µέρος του κήπου σας, σε µια γωνιά της βεράντας σας ή στα παρτέρια που έχετε στην πιλωτή της πολυκατοικίας σας. Για να τον αποκτήσετε, χρειάζεστε χρόνο, ικανότητες οργάνωσης και προγραµµατισµού και –µην το ξεχνάτε– διάθεση για κηπουρική.

    Στην αρχή
    Ο δρόµος για τη δηµιουργία ενός ανθόκηπου έχει ως αφετηρία την… επιλογή του κατάλληλου µέρους! ∆εν είναι απαραίτητο να έχετε στη διάθεσή σας πολλά τετραγωνικά µέτρα. Οι διαθέσιµες διαστάσεις θα καθορίσουν µονάχα τον αριθµό και τον όγκο των φυτών που θα φυτέψετε. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τις συνθήκες που χαρακτηρίζουν το χώρο. ∆ηλαδή το φωτισµό και τον άνεµο. Τα περισσότερα ανθοφόρα είδη χρειάζονται καλό, άµεσο ή έµµεσο φωτισµό και προστασία από τον άνεµο, χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι «επιζητούν» την απουσία και ενός µικρού ρεύµατος αέρα. Κανονικά, στις συνθήκες θα έπρεπε να αναφερθεί και το έδαφος, αλλά το εξαιρούµε σκόπιµα, γιατί σε αυτό µπορείτε να επέµβετε προσθέτοντας τον τύπο εκείνο του χώµατος που χρειάζονται τα είδη που θα διαλέξετε. Ο φωτισµός του χώρου, όπως αυτός ορίζεται από την ένταση και τη διάρκειά του µέσα σε µια ηµέρα, παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των λουλουδιών. Ως γενικό κανόνα, µπορείτε να θυµάστε ότι τα ανθοφόρα είδη που προέρχονται από τροπικές περιοχές, όπως η στρελίτσια, η βρέζια, η γκουζµάνια, χρειάζονται έµµεσο φωτισµό. Που σηµαίνει ότι αναπτύσσονται καλύτερα στη σκιά ενός δέντρου. Από την άλλη πλευρά, αν θελήσετε να βάλετε µεσογειακά είδη µε αρωµατικά άνθη ή φύλλα, όπως η βιολέτα ή η λεβάντα, µπορείτε να τα φυτέψετε χωρίς φόβο και σε ένα σηµείο που το «χτυπάει» άµεσα ο ήλιος. Εξάλλου, σε ορισµένα είδη, τα οποία είναι προσαρµοσµένα να αναπτύσσονται κάτω από τον καυτό ήλιο, η παραγωγή αρώµατος τα βοηθάει να προφυλαχθούν από τη ζέστη.

    ∆ιακρίσεις… φύλλου
    Παρότι οι συνθήκες που χαρακτηρίζουν το διαθέσιµο χώρο θα σας κατευθύνουν προς την επιλογή των ειδών, η αλήθεια είναι ότι εσείς –και µόνο εσείς– θα έχετε τον τελικό λόγο. Η τελική λίστα µε τα είδη που θα φιλοξενήσετε πρέπει να γραφτεί από εσάς, βάσει της αισθητικής σας, διαφορετικά σε µικρό χρονικό διάστηµα θα βαριέστε να ασχολείστε µε τον κήπο. Αν έχετε κατά νου πολλά είδη και πρέπει να τα περιορίσετε, φιλτράρετε τις επιλογές σας βάσει των κριτηρίων που ακολουθούν οι κηποτέχνες για τη δηµιουργία ενός ανθόκηπου. Με πιο απλά λόγια, προτιµήστε τις ποικιλίες εκείνες που είναι κατάλληλες για παραγωγή κοµµένων λουλουδιών. Ελέγξτε αν το στέλεχός τους (ο βλαστός) είναι σχετικά ψηλό και ευθυτενές, ποια είναι τα διαθέσιµα χρώµατα των λουλουδιών του, καθώς και ποια είναι η διάρκεια της ζωής τους τόσο πάνω στο φυτό όσο και ως κοµµένα λουλούδια στο ανθοδοχείο. Αν, για παράδειγµα, ο λόγος που θέλετε να φτιάξετε έναν ανθόκηπο είναι για να έχετε διαρκώς διαθέσιµα λουλούδια για να γεµίζετε τα ανθοδοχεία σας, τότε είναι λογικό να µην επιλέξετε τις κλασικές τριανταφυλλιές «κοκτέιλ», που έχουν άνθη µε κοντό στέλεχος και δεν µπορούν να σταθούν σε ανθοδοχείο, ούτε τουλίπες, οι οποίες κρατούν µία µε δύο µέρες στο νερό. Μπορείτε, όµως, χωρίς δισταγµό να προσανατολιστείτε στους υάκινθους, στα γαρύφαλλα, στα χρυσάνθεµα. Το µεγαλύτερο σφάλµα που µπορεί να κάνετε είναι να επιλέξετε λουλούδια χωρίς να λάβετε υπόψη σας την… εντοπιότητα! Για να αυξήσετε τις πιθανότητες να «πιάσουν», αποφύγετε να προµηθευτείτε είδη που προέρχονται από άλλες περιοχές του πλανήτη, εάν δεν σας διαβεβαιώσει πρώτα ένας γεωπόνος ότι µπορούν να αναπτυχθούν και στις µεσογειακές συνθήκες. Μια έξυπνη κίνηση για να βρείτε ποια φυτά έχουν πιθανότητες να «πιάσουν» στον κήπο σας είναι να «κρυφοκοιτάξετε» ποια είδη υπάρχουν στα γειτονικά µπαλκόνια.

    Μια αγκαλιά ευωδιές 
    Η λεπτοµέρεια που µπορεί να κάνει τη διαφορά και να απογειώσει µεµιάς το χώρο σας µετατρέποντάς τον σε µια αξιοζήλευτη όαση, είναι το άρωµα. Αν δεν έχετε αλλεργία στο άρωµα των λουλουδιών, είναι κρίµα να µην προσθέσετε φυτά όπως το φούλι, το ρυγχόσπερµα, η γαρδένια, οι αρωµατικές τριανταφυλλιές. Είναι αλήθεια ότι κάποιες από τις αρωµατικές ποικιλίες υστερούν σε ορισµένα εξωτερικά µορφολογικά χαρακτηριστικά (π.χ. στον αριθµό των πετάλων, στην ποικιλία των χρωµάτων, στη φόρµα), αλλά θα σας αποζηµιώσουν πληµµυρίζοντας το χώρο σας µε σαγηνευτικά αρώµατα.

    Οµαδικό πνεύµα
    Ο πιο εύκολος τρόπος για να µειώσετε τις ώρες εργασίας στον κήπο είναι να οµαδοποιήσετε τα φυτά σας ανάλογα µε τις ανάγκες του. Φυτέψτε κοντά το ένα στο άλλο τα είδη εκείνα που δεν χρειάζονται πολύ πότισµα ή συχνή λίπανση. Με αυτό τον τρόπο και τα φυτά σας θα αναπτυχθούν καλύτερα και εσείς θα εξοικονοµήσετε χρόνο από την περιποίησή τους. Αν, βέβαια, τα είδη που επιλέξατε έχουν διαµετρικά αντίθετες απαιτήσεις, τότε µια καλή ιδέα είναι να τα φυτέψετε σε ξεχωριστές γλάστρες.

    Βάλτε τα στη θέση τους 
    Στην περίπτωση που θελήσετε να φτιάξετε έναν ανθόκηπο σε παρτέρια, καλό είναι να δείξετε µεγάλη προσοχή ως προς τον τρόπο που θα συνδυάσετε το ένα µε το άλλο φυτό. Για παράδειγµα, διαφορετικό αποτέλεσµα θα έχετε αν φυτέψετε όλα τα ψηλά είδη στο κέντρο του παρτεριού, από το να φυτέψετε όλα τα ψηλά και ογκώδη σε µια άκρη. Ένας τρόπος για να πάρετε µια ιδέα σχετικά µε το πώς θα φαίνεται το τελικό αποτέλεσµα είναι να τοποθετήσετε τα φυτά στις «υποψήφιες» θέσεις τους χωρίς να τα βγάλετε από τις γλάστρες τους. Αν έχετε µια ευχέρεια µε τη χρήση προγραµµάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, µπορείτε να προµηθευτείτε ένα πρόγραµµα σχεδιασµού κήπων και να σχεδιάσετε εκεί τα παρτέρια σας. Τα περισσότερα από αυτά τα προγράµµατα σας προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα προσοµοίωσης του κήπου ή του παρτεριού σας σε κάθε εποχή του χρόνου ή έπειτα από ένα λογικό αριθµό χρόνων. Επιπλέον, τα πιο προηγµένα ενδέχεται να σας διαµορφώνουν αυτόµατα λίστα µε τις εργασίες που έχετε να κάνετε κάθε µήνα ή µε τις απαιτήσεις κάθε φυτού.

    Να περάσουµε στα δύσκολα;
    Πέρα από κάποιους γενικούς κανόνες, είναι άστοχο να δοθούν συγκεκριµένες πληροφορίες σχετικά µε τον τρόπο φροντίδας των ανθοφόρων φυτών. Και ο µόνος λόγος είναι ότι κάθε είδος φυτών µπορεί να έχει τελείως διαφορετικές ανάγκες. Άλλα χρειάζονται όξινο εδαφικό µίγµα, άλλα είναι τελείως αδιάφορα ως προς την οξύτητα του εδάφους. Κάποια χρειάζονται πότισµα καθηµερινά τους καλοκαιρινούς µήνες, κάποια άλλα –οµολογουµένως λίγα– αναζητούν ξηρικές συνθήκες για να ευδοκιµήσουν. Θα πρέπει, εποµένως, να κάνετε µια λίστα µε τα είδη που αποφασίσατε να φυτέψετε και να αναζητήσετε σε ένα βιβλίο ή µια ηλεκτρονική πηγή πληροφορίες σχετικά µε την εποχή που ανθίζει κάθε φυτό, την εποχή που ενδείκνυται να το φυτέψετε, τη συχνότητα ποτίσµατος και λίπανσης, την εποχή κλαδέµατος, τον τρόπο και την εποχή πολλαπλασιασµού, τις ασθένειες και τις προσβολές εντόµων που µπορεί να το απειλούν.

    Άνθη εποχής 
    Το µυστικό της επιτυχίας ενός ανθόκηπου είναι να τον διατηρείτε διαρκώς ανθισµένο. Με απλά λόγια, να τον εφοδιάσετε µε είδη που δεν ανθίζουν όλα ταυτόχρονα, αλλά «µοιράζονται» σε διαφορετικές εποχές του χρόνου. Για να πετύχετε κάτι τέτοιο, πάρτε µπροστά σας ένα µηνιαίο ηµερολόγιο και σηµειώστε ποια φυτά ανθίζουν κάθε εποχή του χρόνου. Για να σας διευκολύνουµε να κάνετε µια αρχή, σας αναφέρουµε ότι την άνοιξη θα βρείτε ανεµώνες, βιολέτες, πρίµουλες και τριαντάφυλλα, το καλοκαίρι γαρύφαλλα, κατηφέδες, σκυλάκια και ήλιους, το φθινόπωρο ντάλιες και χρυσάνθεµα και το χειµώνα κυκλάµινα, νάρκισους και κρόκους. 

    Top 5 της εποχής
    Γλυτσίνια Πρόκειται για φυλλοβόλο αναρριχητικό φυτό, που κάθε Απρίλιο γεµίζει αιφνιδιαστικά µε ιώδη ή λευκά αρωµατικά άνθη. Οι βλαστοί της αναπτύσσονται αρκετά κατά µήκος και µπορούν, µε την κατάλληλη στήριξη, να σκαρφαλώσουν σε επιφάνειες, δίνοντάς σας την ευκαιρία να καλύψετε καφασωτά ή την πρόσοψη ενός σπιτιού. 
    Βιολέτα Την έχετε συναντήσει να σκορπίζει το άρωµά της σε παλιές γειτονιές ή να χρωµατίζει τα στιχάκια παιδικών τραγουδιών. Όταν όµως δραπετεύει από τις αναµνήσεις και επιστρέφει στον κήπο, το αποτέλεσµα είναι µαγευτικό. Για να τη διατηρήσετε, πρέπει να τη φυτέψετε σε ένα γόνιµο, καλά αποστραγγιζόµενο έδαφος και να φανείτε γενναιόδωροι στο πότισµα. 
    Σκυλάκι Το κοινό όνοµά του το χρωστάει αποκλειστικά στα προσωποειδή –όπως λέγονται στη βοτανική– άνθη του, τα οποία βγαίνουν οργανωµένα σε ταξιανθίες από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο. Αρκετά ανθεκτικό και αυτοφυές σε αρκετά µέρη της χώρας µας, µπορεί να αναπτυχθεί ακόµη και αν το αγνοήσετε επιδεικτικά. Αν το προσθέσετε στον κήπο σας για ένα χρόνο, δεν είναι απαραίτητο να το κλαδέψετε. Μπορείτε απλά να κόψετε τις κορυφές των βλαστών νωρίς την άνοιξη, για να προκαλέσετε την όψιµη ανθοφορία του. Αν το καλλιεργήσετε ως διετές, τότε το φθινόπωρο, µετά την ανθοφορία, θα πρέπει να το κλαδέψετε. 
    Βουκαµβίλια Σηµείο αναφοράς της Μεσογείου, η βουκαµβίλια σκορπά τις βιολετί, τις κόκκινες και τις λευκές της αποχρώσεις από την άνοιξη έως το τέλος του φθινοπώρου. Οι καλλωπιστικές της ιδιότητες οφείλονται στα χρωµατιστά βράκτια φύλλα της, που πλαισιώνουν τα µικροσκοπικά και αισθητικώς αδιάφορα άνθη της. Απολαµβάνει το φως του ήλιου και αντιπαθεί το δυνατό αέρα. Αν το χειµώνα εκτεθεί για λίγο σε χαµηλές θερµοκρασίες, θα βγάλει περισσότερα βράκτια φύλλα την άνοιξη. Πολλαπλασιάζεται µε µοσχεύµατα την άνοιξη. 
    Γεράνια Ιδανικές επιλογές τόσο για φύτευση σε γλάστρες και ζαρντινιέρες, όσο και για τον κήπο. Τα άνθη τους, γνωστά για την ποικιλοχρωµία τους (ροζ, κόκκινα, λευκά, βιολετί), αρχίζουν να ξεδιπλώνονται δειλά τον Μάρτιο και διαρκούν σε αρκετές περιοχές έως τον ∆εκέµβριο. Παρότι, σε γενικές γραµµές, τα γεράνια δεν χρειάζονται ιδιαίτερες φροντίδες, απαιτούν έκθεση σε άπλετο φως. Όσον αφορά στις χαµηλές θερµοκρασίες, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε, γιατί αντέχουν ακόµη και στους 20C. Για να τα πολλαπλασιάσετε, µπορείτε να κόψετε µοσχεύµατα, 6 έως 10 εκατοστών, από την κορυφή των βλαστών τους και να τα φυτέψετε σε περλίτη. Όταν βγάλουν ρίζες, θα τα µεταφέρετε σε γλάστρες ή στο χώµα του κήπου σας. Για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας, φροντίστε τα µοσχεύµατα που θα κόψετε να µην έχουν άνθη ή µπουµπούκια.

    Category: Σπίτι - Κήπος | Views: 615 | Added by: marilou | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Δελτία Τύπου - News [5325]
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ-Ειδήσεις Ενημέρωση
    Ελλάδα [2154]
    Ειδήσεις και νέα απο όλη την Ελλάδα - τοπικά νέα
    Κόσμος [1469]
    Οι εξελίξεις στον Κόσμο όπως διαμορφώνονται τώρα. Άμεση Ενημέρωση, νέα και ειδήσεις για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, ...
    Οικονομία [329]
    Διαβάστε όλες τις οικονομικές εξελίξεις, τις χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές ειδήσεις, δείτε την εικόνα της αγοράς.
    Αθλητικά νέα [1316]
    Όλα τα αθλητικά νέα, ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μεταγραφές. Αθλητικές ειδήσεις..
    Μουσικά Νέα [1643]
    Μουσικά Νέα - Ενημέρωση για συναυλίες, νέες δισκογραφίες και άλλα θέματα που αφορούν την Μουσική!
    Gossip από την Showbiz [2305]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz-Gossip από την ελληνική showbiz και όχι μόνο. Θέματα από την ζωή των επωνύμων και κουτσομπολιά.
    ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** [1560]
    Αστεια video, έξυπνα, τολμηρά, κουφά ανέκδοτα, χιούμοριστικές εικόνες, φάρσες, αστείες διαφημίσεις και άφθονο γέλιο καθημερινά!
    Είπαν - Εγραψαν.. [903]
    Δηλώσεις - Συνεντεύξεις-Σοφά Λόγια και σοφές κουβέντες που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από διάφορα πρόσωπα, γνωστά ή άγνωστα.
    Hξερες ότι [281]
    Ήξερες ότι... - Σαν Σήμερα - Παράδοξα και σχετικά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.
    Συνταγές μαγειρικής [833]
    Συνταγές μαγειρικής έτοιμες στο τραπέζι σας. Μάθετε τώρα εντυπωσιακές, μοναδικές συνταγές φαγητού για να τους αφήσετε όλους άφωνους
    Αστρα Και Ονειρα [130]
    Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [892]
    Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
    Auto-Moto [196]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές Νέα μοντέλα, παρουσιάσεις, test drives, classic cars, green cars, tuning cars, supercars…
    Θρησκεία [34]
    Ειδήσεις για την θρησκεία μας και οχι μονο..
    Tv-Movies [238]
    Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική
    Διαδίκτυο [244]
    Διαδίκτυο ή Ίντερνετ- WEB-TOOLS - tips & μικρά μυστικά! Tricks - Tips - Hacks - Gadgets - Templates.
    Τεχνολογία [172]
    Ενημερωθείτε πάνω σε τεχνολογικά νέα,
    X-FILES [93]
    Ελάτε στον κόσμο του ανεξήγητου..UFO, ΑΤΙΑ, Εξωγήινοι, Παραφυσικά φαινόμενα, Φαντάσματα,Μύθοι, Θρύλοι...κτλ
    Free Online Games [19]
    Free Online Games
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [74]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σπίτι - Κήπος [118]
    Είδη για το σπίτι και το νοικοκυριό. Είδη για τον κήπο. Έξυπνες και χρηστικές προτάσεις. gadgets, αναλώσιμα κ.α.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 1
    Φίλοι-Επισκέπτες: 1
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz