Τετάρτη, 2024-06-26, 7:01 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Ιανουάριος » 13 » Γιατί όλοι μιλάνε για το Rex;
    6:17 PM
    Γιατί όλοι μιλάνε για το Rex;


    Λοιπόν, βγάλτε λίγο από το μυαλό σας αυτά που έγραψα τις προάλλες για το νέο show της Άννας Βίσση στο Rex. Όχι, δεν το λέω επειδή άλλαξα γνώμη, ίσα, ίσα επιμένω ότι πρόκειται για το καλύτερο θέαμα που παρακολούθησα φέτος (εδώ που τα λέμε βέβαια δεν είδα και πολλά). Απλώς το λέω για να μην είστε επηρεασμένοι και να διαβάσετε πιο χαλάρα στο Down Town που κυκλοφορεί, τον Τάσο Θεωδορόπουλο να αναλύει τους λόγους για τους οποίους… «Όλοι φέτος μιλάνε για το Rex».

    Σε μερικά πράγματα δεν υπάρχει μέση οδός. Ή σου πετυχαίνουν και κάνεις πάρτι ή τα ξεχνάς, αλλά δυστυχώς τα θυμάται για όλους τους λάθος λόγους ο κόσμος. Το «Δώδεκα», το φετινό πρόγραμμα της Άννας Βίσση με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Μυρτώς Κοντοβά, είναι ένα από αυτά. Θα μπορούσε να είναι η καταστροφή της σεζόν. Και χωρίς να κρύβω τη μεροληψία μου, όσον αφορά τα τρυφερά μου αισθήματα απέναντι και στις δυο τους, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι, αν το δοκίμαζε οποιοσδήποτε άλλος, θα δημιουργούσε σχεδόν σίγουρα την καταστροφή της χρονιάς.

    Θέλει ταλέντο, κόπο, συναίσθημα, πίστη στο στόχο σου και αλογόκριτο πάθος για να παίξεις το παιχνίδι της αποδόμησης και να ροκάρεις πάνω στα οικοδομικά υλικά σου. Θέλει μέτρημα αλλά και τρέλα, με ζυγαριά ακριβείας, για να μπορείς να τα ισορροπήσεις. Και πάνω απ’ όλα θέλει γνώση. Της μουσικής και της εικόνας. Της δικής σου αλλά και της εποχής σου. Θέλει αίσθηση της πιο χαρούμενης εκδοχής του pop και γκαζολίνη που να μπορεί να διατρέξει με ροκ ταχύτητα εικόνες και εποχές, προσδοκίες και συμπεριφορές, λαϊκή πίστα και musical performance.



    Η Άννα συνηθίζει, όταν αναφέρεται στο «Δώδεκα», να το προσδιορίζει σαν «πάρτι». Δεν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα από το να κάνεις ένα πετυχημένο πάρτι. Ειδικά όταν λαμβάνει χώρα σε έναν ιστορικό χώρο μαζικής νυχτερινής διασκέδασης κι όταν έχει σαν επίκεντρο μια φιγούρα του μεγέθους της Βίσση. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα το ρολόι αρχίζει και χτυπάει μετρώντας αντίστροφα, ενώ από το video projector σκάνε όμορφα γραφιστικά σε παραλλαγές της αφίσας της παράστασης.
    Ακριβώς στις 12.00 η Άννα Βίσση εμφανίζεται μπροστά από ένα «μαγικό» ρολόι, με ένα καπέλο ταχυδακτυλουργού, σε ένα φροντισμένα μετα-καταστροφικό, ατημέλητο σκηνικό, που μοιάζει να έχει φτιαχτεί από τμήματα νεοϋορκέζικων hip νεανικών musical όπως το Rent. Το τι συμβαίνει ακριβώς από κει και πέρα μπορεί να αποδοθεί μόνο με δονήσεις και συναισθήματα, όχι με λέξεις.

    Ένα ασταμάτητο σφυροκόπημα γνωστών τραγουδιών, ελληνικών και ξένων, παντρεμένων με δικές της επιτυχίες που έχουν επανεφευρεθεί και προσδιοριστεί σαν τώρα, και όχι σαν λιτανεία στο παρελθόν. Ντυμένη σε νεο-grunge φροντισμένο casual από την κόρη της, Σοφία, με μια μπάντα σε διάθεση και σε γκάζια κολεγιακού συγκροτήματος σε στάδιο, τίποτα –μα τίποτα– δεν σου θυμίζει πίστα νυχτερινού κέντρου, εκτός από τα λουλούδια που πέφτουν.

    Από τα γλυκά κορίτσια στα background φωνητικά, μέχρι τους Wedding Singers, που μπλέκουν το χρωματιστό στιλιζάρισμα της παρουσίας τους με τον τσαμπουκά και την ενέργεια ερεθισμένου σεξουαλικά εφήβου, στη Μαίρη Λίντα, που κάνει γύρω στις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα ένα ολόκληρο κέντρο να φωνάζει «Χιώτης, μάμπο» σαν να πρόκειται για επαναστατικό σύνθημα. Και ανάμεσα σε όλα αυτά η Άννα, στο ρόλο του μάγου, του στοιχειού που της δόθηκε από την αρχή, στις 12.00 το βράδυ, να μπαίνει και να βγαίνει στη σκηνή, ενώνοντας με μια αόρατη αλλά έντονη στις αισθήσεις κόκκινη κλωστή του κόσμου τα αταίριαστα, σε ένα συμπαγές, αυτόνομο, ενιαίο, χορταστικό και λαμπαδιασμένο σύνολο.



    Στη λειτουργική και ευφάνταστη –ως προς τα «υδραυλικά» της τρικ και τη χρήση τους– σκηνή του Rex, που μεταμορφώνεται από τους disco club θεατρικούς φωτισμούς της Ελευθερίας Ντεκώ και τη σκηνογραφία της Αθανασίας Σμαραγδή σε μία πολύχρωμη φούσκα, μέσα στην οποία όλα μπορούν να συμβούν και να μεγεθυνθούν.

    Δεν είναι λίγο να βλέπεις ένα απροετοίμαστο και απαίδευτο στην πλειοψηφία του κοινό, που είναι εθισμένο σε προκάτ καρσιλαμάδες, να παραληρεί με το αραμπέσκ, hard rock cover της Άννας στη διασκευή του «Ι’ll put a spell on you» που είχε τραγουδήσει η Νατάσα Άτλας και λίγο μετά να ουρλιάζει από ποπ ευδαιμονία στην drag show μεταμφίεση της ίδιας της Άννας σε Άννα της εποχής που πρωτοεμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Και αργότερα, το ίδιο κοινό ακριβώς να την ακολουθεί στα μονοπάτια των πιο εσωτερικών στιγμών του δικού της ρεπερτορίου, που τα ερμηνεύει στη σκηνή με τη συνοδεία ενός πιάνου και με πάθος τόσο ατόφιο, λες και τα λέει πρώτηφορά.

    Δεν είναι λίγο να ανακαλύπτεις ξανά μια γνώριμη φιγούρα που αγαπάς ή συμπαθείς ή απλά γνωρίζεις με έναν τέτοιο φλογοβόλο τρόπο. Πρέπει να έχεις πρόβλημα για να μη χαμογελάσεις σαν παιδί και δεν έχεις κανένα άλλοθι για να μη διασκεδάσεις μέχρι το πρωί.
    Views: 155 | Added by: ApocalipseGP | Tags: Γιατί όλοι μιλάνε για το Rex | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Ιανουάριος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 90
    Φίλοι-Επισκέπτες: 90
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz