Παρασκευή, 2024-05-17, 6:54 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Της Μυρσίνης Κωστοπούλου

    Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός τσιγκούνη;

    Ο τσιγκούνης άνθρωπος είναι ένας τύπος προσωπικότητας που διακατέχεται από έντονη ανάγκη για έλεγχο των χρημάτων του, σε τέτοιον βαθμό που όλη του η κοινωνική, επαγγελματική και προσωπική ζωή πάσχουν.

    Είναι σαν να διακατέχεται από μία μόνιμη ιδεοληψία, όπου και μόνο η σκέψη ότι θα ξοδέψει ή θα χάσει τον έλεγχο των κεκτημένων του μπορεί να του επιφέρει ταραχή και να τον κάνει ψυχαναγκαστικά να μαζεύει περαιτέρω τα χρήματά του.

    Εκ των πραγμάτων, η τσιγκουνιά μολύνει και τις συναισθηματικές και διαπροσωπικές δυνατότητες ενός ατόμου, καθώς ο φόβος για την απώλεια ελέγχου πάνω σε αυτά και ο βαθύς φόβος εκμετάλλευσης από τους άλλους τον στοιχειώνει κάθε στιγμή. Η απομόνωση είναι μια συχνή παρενέργεια της τσιγκουνιάς.

    Η οικονομική δυνατότητα ενός ανθρώπου δεν έχει να κάνει με το αν εκείνος είναι ή όχι τσιγκούνης. Πρόκειται για μια παθολογική κατάσταση, όπου δεν έχει τίποτα να κάνει με το να είσαι ο ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 258 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-08 | Comments (0)

    Η μοναξιά στα γεράματα δεν αποτελεί μόνον πηγή δυστυχίας, αλλά μπορεί να αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

    Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το εύρημά τους έχει μεγάλη σημασία για την δημόσια υγεία.

    «Η μοναξιά αποτελεί συχνό δεινό στα άτομα τρίτης ηλικίας, αλλά δυστυχώς η αξιολόγησή της δεν αποτελεί ρουτίνα στην καθημερινή ιατρική πρακτική», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Κάρλα Περισινότο.

    «Εντούτοις, η μοναξιά μπορεί να είναι εξίσου σημαντικός προάγγελος θανάτου με παραδοσιακούς ιατρικούς παράγοντες, όπως το κάπνισμα και η υπέρταση».

    Οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση μεταξύ μοναξιάς και φθίνουσας πορείας της υγείας και θανάτου σε 1.604 εθελοντές μέσης ηλικίας 71 ετών.

    Οι εθελοντές ρωτήθηκαν εάν ένιωθαν στο περιθώριο, απομονωμένοι ή μόνοι, με το 43,2% να απαντούν πως πάσχουν από μοναξιά.

    Στη διάρκεια των 6 ετών που τους παρακολούθησαν οι ερευνητές, έχασε τη ζωή του το 22,8% των εθελοντών που ένιωθαν μόνοι, έναντι του 14,2% όσων δεν ένιωθαν.

    Επιπλέον, οι μοναχικοί εθελοντές είχαν διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν εκφύλιση της ικανότητας διεκπεραιώσεως καθημερινών δραστηριοτήτων. Στην πραγματικότητα, στην πορεία της μελέτης το 24,8% παρουσίασε δυσκολίες στην αυτοεξυπηρέτηση έναντι του 12,5% όσων εθελοντών δεν υπέφεραν από μοναξιά.

    Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Archives of Internal Medicine» (ΑΙΜ).

    Μία άλλη μελέτη που δημοσιεύετα ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 234 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-08 | Comments (0)

    Ποιες είναι οι μορφές βίας στο παιδί;

    Ενα εκατομμύριο παιδιά κακοποιούνται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ. Παιδιά - θύματα μιας παράλογης, επαναλαμβανόμενης και λυσσαλέας βίας. Θύτες είναι συνήθως οι γονείς...

    Η βία ενάντια στο παιδί εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους. Η πιο ορατή της μορφή είναι η σωματική βία, δηλαδή η πρόκληση τραυματισμού που περιλαμβάνει σημάδια (όπως κατάγματα, καψίματα, μώλωπες, εσωτερικούς τραυματισμούς, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις) και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο.

    Η σεξουαλική βία περιλαμβάνει τα αγγίγματα σεξουαλικού περιεχομένου, την καταναγκαστική προτροπή του παιδιού να ενδώσει σε σεξουαλικές φαντασιώσεις ενός ενηλίκου, την ίδια τη σεξουαλική πράξη, δηλαδή τον βιασμό.

    Η ψυχολογική βία είναι η πιο γκρίζα και ύπουλη μορφή κακοποίησης, εξίσου όμως επικίνδυνη για τον ψυχισμό του παιδιού όσο και η σωματική. Περιλαμβάνει τη λεκτική κακοποίηση, τη συστηματική ταπείνωση, τη χρήση μειωτικών φράσεων, τον εξευτελισμό της προσωπικότητας του παιδιού, την εκμηδένιση των βασικών του δικαιωμάτων σε μια άνευ όρων αποδοχή και σεβασμό.

    Μια άλλη σκοτεινή και θολή μορφή βίας που δύσκολα ανιχνεύεται με γυμνό μάτι είναι η παραμέληση του παιδιού, η βίαιη δηλαδή στέρηση της σωματικής και της ψυχικής του φροντίδας.

    Ποιες είναι οι επιπτώσεις στον ψυχισμό ενός κακοποιημένου παιδιού;

    Το προδομένο παιδί συχνά νιώθει ότι το ίδιο φταίει για τη βία που εισπράττει, υποκύπτοντας εύκολα σε χρόνι ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 233 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-08 | Comments (0)

    Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
    Φωτογραφία: Reuters

    Τα παιδιά που τρώνε ξύλο από τους γονείς ή άλλους ενήλικες για να τιμωρηθούν για τα λάθη ή τις παραλείψεις τους, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν προβλήματα ψυχικής υγείας όταν μεγαλώσουν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

    Μεταξύ των ενηλίκων, ποσοστό 2% έως 7% των κρουσμάτων ψυχικών νόσων (συμπεριλαμβανομένης της μείζονος κατάθλιψης, των αγχωδών διαταραχών και της παράνοιας) οφείλονται στην σωματική τιμωρία που συνέβη κατά την παιδική ηλικία, λένε οι ερευνητές.

    Στη σχετική μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Μανιτόμπα, στον Καναδά, αναλύθηκαν στοιχεία από περισσότερους από 34.600 Αμερικανούς ηλικίας άνω των 20 ετών, από τους οποίους οι ερευνητές πήραν συνεντεύξεις την περίοδο 2004-2005.

    Στην ανάλυση δεν συμπεριελήφθησαν εθελοντές οι οποίοι υφίσταντο σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική κακοποίηση, παραμέληση (συναισθηματική ή μη) ή άλλες μορφές κακοποίησης.

    Μεταξύ άλλων, οι ερευνητές τους έθεσαν το εξής ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 239 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-08 | Comments (0)

    Είμαι γυναίκα 40 ετών και νιώθω άβολα όταν βρίσκομαι με κόσμο. Στα μάτια μου οι άλλοι πάντα υπερτερούν σε εμφάνιση, καριέρα, επιτυχία, πλούτο και κοινωνικότητα. Νιώθω ριζικά διαφορετικήαπό τους άλλους, αποκομμένη από τα πάντα, σαν να μην ανήκω πουθενά.

    Το βίωμα και ο συναφής φόβος του κοινωνικού αποκλεισμού περιγράφει πολλά μοναχικά άτομα Είναι σαν να μην υπάρχει θέση για τον εαυτό στον κόσμο αυτόν. Ο εαυτός συχνά φαντασιώνεται ως αντικείμενο εξευτελισμού ή κοροϊδίας από τους άλλους, ή είναι ο περίεργος εκείνος τύπος που είναι πάντα ο περιθωριακός, ο κοινωνικά απομονωμένος.

    Μπορεί επίσης ο εαυτός να είναι εκείνος που καταφέρνει και συγκαλύπτει την δική του μοναξιά και απομόνωση, με το να συναναστρέφεται συνεχώς με κόσμο.

    Ορισμένοι παράγοντες που συντελούν στο αίσθημα κοινωνικού αποκλεισμού είναι τα αισθήματα μειονεκτικότητας στην παιδική ηλικία, η παθητικότητα του παιδιού, η ψυχολογική βία από τα άλλα παιδιά, η βαθιά πεποίθηση ενός παιδιού ότι διαφέρει , τα βιώματα στην οικογένεια που κάνουν το παιδί να νιώθει ότι η δική το οικογένεια δεν είναι φυσιολογική (π.χ. ένα μέλος έπασχε από ψυχική διαταραχή).

    Η διαχείριση όλων αυτών των ζητημάτων θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενο ανάλυσης στα πλαίσια μιας ψυχοθεραπείας.
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 243 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-08 | Comments (0)

    Ο σύζυγός μου είναι ένας καταθλιπτικός άνθρωπος που παλεύει μια ζωή με τα ψυχοφάρμακα. Από τότε που έχασε τη δουλειά του λόγω κρίσης λέει ότι θέλει να αυτοκτονήσει. Το εννοεί; Πώς μπορώ να τον βοηθήσω;

    Είτε το εννοεί είτε όχι, οφείλετε να το λάβετε σοβαρά υπόψη σας ως μια πιθανότητα και έναν κίνδυνο που καραδοκεί. Μπορεί να μην το εννοεί αλλά να το κάνει. Μπορεί να το εννοεί, αλλά να μην το κάνει. Στο μυαλό του είναι πιθανόν να επικρατεί μια σύγχυση.

    Η πιο καταστροφική συνέπεια της κατάθλιψης είναι η πιθανότητα αυτοκτονίας. 1στους 2ανθρώπους που αυτοκτονούν είχαν ιστορικό κατάθλιψης. Η αυτοκτονία συνήθως απορρέει από την απελπισία που βιώνει ένα άτομο η οποία υπερβαίνει και την ίδια την κατάθλιψη. Η απελπισία μίας απελπισμένης ζωής που κάνει το άτομο να μην αντέχει την οδύνη της ζωής του.

    Η έντονη ψυχική δυσφορία το εγκλωβίζει σε νοητικά, συναισθηματικά και υπαρξιακά αδιέξοδα που το εμποδίζουν από το να βρει άλλες λύσεις. Η αυτοκτονία φαντάζει μονόδρομος, όχι επειδή επιθυμεί τον θάνατό του, αλλά γιατί εύχεται να σταματήσει να υποφέρει, εξαναγκαζόμενος μέσα από την απελπισία του να σκεφτεί μία ακραία πράξη λύτρωσης.

    Κάθε σκέψη αυτοκτονίας είναι μια πράξη σοβαρή που χρήζει άμεσης ψυχιατρικής και ψυχολογικής παρέμβασης. Ακόμη και να συνυπάρχει ο παράγοντας «κραυγή για βοήθεια» ή η ανάγκη του ατόμου για προσοχή, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι ο σύζυγός σας υποφέρει, έχει ανάγκη για βοήθεια και μπορεί ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 226 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-08 | Comments (0)

    Είμαι γυναίκα 32 ετών και νιώθω μια κακή μελαγχολικήδιάθεση που με κάνει να τρώω καινα κοιμάμαι σαν να είμαι σε λήθαργο. Η κατάσταση χειροτερεύει όταν οι άνδρες με απορρίπτουν και μένω μόνη.

    Το πρόβλημά σας θυμίζει μια μορφή κατάθλιψης, τη λεγόμενη «άτυπη κατάθλιψη». Δεν είναι ψυχική νόσος αλλά μια παραλλαγή της κλινικής μορφής της κατάθλιψης.

    Εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες στη νεαρή ενήλικη ζωή τους και τείνει να ακολουθεί μία χρόνια πορεία.
     
    Η άτυπη κατάθλιψη μπορεί να σας παίρνει την χαρά απέναντι από την καθημερινότητα, ακόμη και όταν τα πράγματα πάνε φαινομενικά καλά.

    Η αύξηση της όρεξης, η πρόσληψη βάρους, η νοσηρή διέξοδος στον ύπνο, το αίσθημα βάρους στα χέριακαι στα πόδια είναι ψυχοσωματικές εκδηλώσεις της άτυπης κατάθλιψης. Μπορεί επίσης στις διαπροσωπικές σας σχέσεις να έχετε ευαισθησία στην απόρριψη και δυσκολία να χτίζετε σταθερές σχέσεις. Η κατάχρηση ουσιών και αλκοόλ συχνά αποτελεί έναν τρόπο διαχείρισης ενός βαθιά ριζωμένου φόβου απόρριψης.

    Η κληρονομικότητα, η χαμηλή αυτοεκτίμηση και οι δυσκολίες διαχείρισης αλλεπάλληλων απωλειών στη ζωή συνήθως προϋπάρχουν. Η μακροχρόνια ψυχοθεραπεία συνίσταται στην περίπτωσή σας και μπορεί να αποφέρει σημαντική ανακούφιση από τα συμπτώματα πρωτίστως μέσα από μια διαδρομή αυτογνωσίας.
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 252 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-08 | Comments (0)

    Είμαι άνδρας 65 ετών και νιώθω ότι το πέρασμα του χρόνου με φθείρει. Πέφτω εύκολα σε μελαγχολία, τρομάζω απέναντι στην αλλαγή και αναρωτιέμαι αν υπάρχει ευτυχής τρόπος κανείς να γερνά.

    Το πέρασμα του χρόνου δεν είναι μια αυτονόητη διαδικασία. Συνάδει και με υπόγειες αγωνίες για ανεπιστρεπτί αλλαγές, απώλειες, ανασφάλειες, απειλές, φόβους για το γήρας, για τη φθορά, για τον θάνατο.

    Το γήρας φαντάζει στο συλλογικό ασυνείδητο σαν μια ανεξέλεγκτη απώλεια του εαυτού, της χαράς, των ικανοτήτων και μπορεί να ξυπνά μέσα μας εικόνες άνοιας, ασθένειας, κατάθλιψης. Όμως ο δρ Jeste, καθηγητής Ψυχιατρικής και Νευροεπιστημών στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, υποστηρίζει ότι οι απαισιόδοξες πεποιθήσεις για το γήρας, δυσκολεύουν έναν ενήλικα από το να διανύσει επιτυχώς το πέρασμα σε αυτό.

    Μία επιτυχής μετάβαση απαιτεί καταρχήν υψηλό επίπεδο νοητικώνλειτουργιών. Προσπαθήστε λοιπόν να κρατάτε το μυαλό σας ενεργό μέσα από το διάβασμα, το γράψιμο, τις συζητήσεις, την διαρκή επίλυση προβλημάτων.

    Η φυσική άσκηση επίσης θα βελτιώσει την διάθεσήσας και θα ενισχύει ταυτόχρονα και τις νοητικές σας λειτουργίες. Είναι σημαντικό να μείνετε κοινωνικός, κάτι που θα σας κάνει νανιώθετε πιο ικανοποιημένος από την ζωή σας.

    Η ψυχική ανθεκτικότητα είναι η λέξη-κλειδί στην θετική προσαρμογή στις οικουμενικές δυσκολίες και αλλαγές που ενέχει το γήρας: έκπτωση κινητικότητας, όρασης, ακοής, οικονομικό στρες από την σύνταξη, απώλεια ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 240 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-08 | Comments (0)

    Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν πως δημιούργησαν «τα πιο ακριβή από βιολογικής πλευράς» ρομποτικά πόδια που έχουν επινοηθεί έως σήμερα.

    Όπως γράφουν στην «Επιθεώρηση Νευρικής Μηχανικής» (JNE), τα ρομποτικά πόδια τους μιμούνται τον έλεγχο και όχι μόνο την φυσική κίνηση των ανθρώπινων ποδιών, χάρη σε ένα σύστημα που αναπαράγει τα ρυθμικά μηνύματα των μυών που ελέγχουν την βάδιση.

    Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα κατόρθωσαν να αναπαράγουν τον κεντρικό γεννήτορα προτύπων της κίνησης (central pattern generator – CPG), δηλαδή ένα δίκτυο νευρικών κυττάρων στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης (η επιστημονική ονομασία της μέσης), που παράγει τα ρυθμικά, μυϊκά μηνύματα για να περπατάμε.

    Ο οργανισμός διαθέτει και άλλους τέτοιους κεντρικούς γεννήτορες, όπως λ.χ. για την κατάποση και για την αναπνοή.

    Ο κεντρικός γεννήτορας προτύπων της βάδισης παράγει και εν συνεχεία ελέγχει τα μυϊκά μηνύματα, συλλέγοντας πληροφορίες από διάφορα σημεία του σώματος που συμμετέχουν στην βάδιση, αντιδρώντας στα περιβαλλοντικά ερεθίσματα (τέτοια σημεία είναι λ.χ. τα μάτια).

    Η αυτόματη συγκέντρωση τ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 246 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-08 | Comments (0)

    Το προεδρείο του ΣΦΕΕ (από αριστερά οι κ.κ. Πασχαλίδης, Φρουζής, Ευρυπίδης, Νειάδας και Κεφαλάς)

    Σε κίνδυνο τίθεται η ζωή χιλιάδων ασθενών που περιμένουν εδώ και 20 μήνες να κυκλοφορήσουν στην αγορά νέα φάρμακα, αρκετά από τα οποία αντιμετωπίζουν επικίνδυνα νοσήματα για τα οποία έως σήμερα δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία. Αιτία το γεγονός ότι τα φάρμακα αυτά, παρότι έχουν εγκριθεί για να κυκλοφορήσουν, δεν έχουν πάρει ακόμα τιμή, καθώς εκκρεμεί η έκδοση νέου δελτίου Τιμών από το υπουργείο Υγείας από τον Ιανουάριο του 2011.

    Το πρόβλημα αφορά πάσχοντες από νοσήματα, όπως οι μεταστατικοί καρκίνοι του προστάτη και των ωοθηκών, το μεταστατικό ή ανεγχείρητο μελάνωμα, η πνευμονική υπέρταση, η χρόνια μυελογενής λευχαιμία, η ηπατίτιδα C, ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η κυστική ίνωση, η οζώδης σκλήρυνση, η νόσος Gaucher, η νόσος Cushing, οι εστιακές επιληπτικές κρίσεις, τα φλεβικά θρομβοεμβολικά επεισόδια και πολλά άλλα, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται ακόμα και νέα φ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 215 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-08 | Comments (0)

    Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα

    Εάν αποφεύγετε τα λίπη για να προστατεύσετε την καρδιά σας, διαβάστε με προσοχή την είδηση που ακολουθεί. Μια νέα μελέτη έδειξε πως η λίγων λιπαρών διατροφή δεν προστατεύει από την καρδιοπάθεια, παρά μόνον όταν φροντίζει κανείς να τρώει «καλά» λίπη.

    Είναι μία από τις μεγαλύτερες μελέτες για τη στεφανιαία νόσο που έχουν διεξαχθεί ποτέ, καθώς επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ ανέλυσαν τα διαιτολόγια 25.000 Βρετανών ηλικίας 40-79 ετών.

    Όπως διαπίστωσαν, όσοι από αυτούς απλώς περιόριζαν τα κορεσμένα λίπη στη διατροφή τους, προστατεύονταν από την καρδιοπάθεια πολύ λιγότερο απ’ ό,τι εκείνοι που φρόντιζαν να καταναλώνουν τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, όπως αβοκάντο, αυγά, πουλερικά, ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο και ξηρούς καρπούς.

    Οι ερευνητές λένε πως αυτό σημαίνει ότι η «ισορροπία των λιπών» στη διατροφή είναι το κλειδί για την πρόληψη της κυριότερης αιτίας θανάτου στη Δύση.

    Και προσθέτουν πως ναι μεν είναι σωστή η ισχύουσα σύσταση «για γερή καρδιά, να τρώτε λιγότερα κορεσμένα λίπη» αλλά ανεπαρκής, διότι δεν συνιστά στον κόσ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 234 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-07 | Comments (0)

    Τα δερματικά νοσήματα του καλοκαιριού δεν αρχίζουν ούτε τελειώνουν με τους καρκίνους, όπως το κακόηθες μελάνωμα. Υπάρχουν και δεκάδες άλλα, τα οποία εκδηλώνονται πολύ πιο άμεσα και όχι μακροπρόθεσμα.

    Ο κ. Δημήτρης Ρηγόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής στην Δερματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν», εξηγεί τι μπορεί να πάθει το δέρμα μας από τον ήλιο - και παρέχει πρακτικές συμβουλές για την προστασία του.

    Ποιες είναι οι δερματοπάθειες του καλοκαιριού;

    Οι δερματοπάθειες του καλοκαιριού είναι πάρα πολλές. Σε αδρές γραμμές είναι οι εξής:

    * Λοιμώξεις από ιούς - όπως οι «μυρμηγκιές» στα πόδια και ο απλός επιχείλιος έρπης, ο οποίος μπορεί να αναζωπυρωθεί το καλοκαίρι υπό την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

    * Μυκητιάσεις - όπως η ποικιλόχρους πιτυρίαση, αλλά και το «πόδι του αθλητή» που εκδηλώνεται ανάμεσα στα δάκτυλα στο 17% των ατόμων που συχνάζουν σε πισίνες.

    * Παθήσεις που επιδεινώνονται στη διάρκεια του καλοκαιριού - όπως ο δισκοειδής ερυθηματώδης λύκος, το πολύμορφο εξάνθημα εκ φωτός και η ηλιακή κνί ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 303 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-07 | Comments (0)

    Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο

    Τα οφέλη του καφέ στην υγεία ήρθαν και πάλι στο προσκήνιο με τη νεότερη και μεγαλύτερη έως σήμερα μελέτη που τα διερευνά.

    Το γενικό συμπέρασμά της είναι σαφές: όταν συνυπολογίζει κανείς το κάπνισμα και όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία και τη μακροζωία, ο καφές δείχνει να παρατείνει κάπως τη ζωή. Και όσο περισσότερο πίνει κανείς – έως έναν βαθμό τουλάχιστον – τόσο περισσότερο ζει.

    Αν και η μελέτη αυτή, που πραγματοποιήθηκε σε 402.260 ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 275 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-07 | Comments (0)

    Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα

    Στο ποτό στρέφονται πλέον οι δύο στους τρεις εργαζόμενους για να χαλαρώσουν έπειτα από μια κουραστική, γεμάτη στρες μέρα στη δουλειά, διακινδυνεύοντας έτσι να εθιστούν σε αυτό δίχως να το καταλάβουν, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.

    Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησαν σε 2.008 εθελοντές ηλικίας 30 έως 45 ετών ανακάλυψαν ότι «κάνα-δυο ποτάκια» μετά τη δουλειά αρχίζουν να γίνονται ρουτίνα για σχεδόν δύο στους τρεις – και πολλοί δεν μένουν καν σε αυτά τα «κάνα-δυο ποτάκια».

    Στην πραγματικότητα, ο ένας στους πέντε άντρες και η μία στις έξι γυναίκες παραδέχτηκαν πως ήδη πίνουν καθημερινά ή τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα για να διώξουν το εργασιακό στρες.

    Το πρόβλημα είναι πως το 40% των γυναικών και το 34% των ανδρών είπαν πως πίνουν περισσότερο απ’ όσο συνιστάται για διαφύλαξη της υγείας – δηλαδή πάνω από τρία ποτά την ημέρα για τους άντρες και πάνω από δύο για τις γυναίκες.

    Επιπλέον, το 37% ανδρών και γυναικών είπαν πως σκέφτονται το ποτό όταν φεύγουν από τη δουλειά τους και οδεύουν προς το σπίτι.

    Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 205 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-07 | Comments (0)

    Το κάπνισμα είναι αργός θάνατος. Και ποιος είναι αυτός που βιάζεται να πεθάνει; Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε, καπνιστές και μη, τις αρνητικές επιδράσεις του καπνίσματος στη σωματική και ψυχική μας υγεία. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε, είναι πόσο καλά αποτελέσματα έχει η ιατρική μέθοδος του βελονισμού στη διακοπή αυτής της κακής συνήθειας. Επειδή υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να κόψει κανείς το κάπνισμα, είτε είναι πολλά χρόνια καπνιστής είτε όχι, λόγω της μεγάλης εξάρτησης που προκαλεί η νικοτίνη και το σύνδρομο στέρησης που ακολουθεί κάθε προσπάθεια, ο βελονισμός επιδρά ακριβώς εκεί. Στην καρδιά του προβλήματος.

    Κατ’ αρχήν, ο βελονισμός δεν μπορεί να υποχρεώσει κανένα να πάρει την απόφαση να σταματήσει το κάπνισμα. Δεν μπορεί να εξαφανίσει τη συνήθεια που οδηγεί στο να ανοίξουμε ένα πακέτο και να ανάψουμε ένα τσιγάρο. Ο βελονισμός δεν αποτελεί ένα διακόπτη που με μιας σταματάει τη διάθεση για κάπνισμα. Όλα είναι στο μυαλό, κι εδώ, και είναι σίγουρα θέμα θέλησης. Θα πρέπει από μόνος του ο καπνιστής να το έχει πάρει απόφαση και να έχει τεράστια θέληση για να πάρει την απόφαση να το κόψει. Μόνο εφόσον υπάρχει αυτή η κατά βούληση θέληση μπορεί να υπάρξει επιτυχία και να διακόψει κανείς το κάπνισμα μέσω του βελονισμού. Ο βελονισμός δεν κόβει το κάπνισμα, αλλά στηρίζει την προσπάθεια του ατόμου να το κόψει.

    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 235 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Τα τελευταία χρόνια δεν πρέπει να γίνεται πλέον διάκριση ανάμεσα σε υπέρβαρους και παχύσαρκους. Θα πρέπει απλώς να υπάρχουν κάποιες βαθμίδες παχυσαρκίας, σύμφωνα πάντα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Για να μπορέσει να καταλάβει κανείς αν είναι παχύσαρκος ή απλά λίγο «γεμάτος», δεν θα πρέπει να αρκεστεί μόνο στη ζυγαριά και στο μέτρημα των κιλών του. Θα πρέπει να βρει τον προσωπικό δείκτη της μάζας του σώματός του. Αυτό γίνεται με το να διαιρέσει κανείς το βάρος του σε κιλά, με το ύψος του σε μέτρα εις το τετράγωνο. Για παράδειγμα, έστω ότι κάποιος έχει ύψος 1,60 μέτρα, και ζυγίζει 60 κιλά. Θα πρέπει να υψώσει το ύψος του, δηλαδή το 1,60 εις στο τετράγωνο (2,56) και μετά να διαιρέσει τα 60 του κιλά με αυτό που βρήκε (με το 2,56). Ο δείκτης μάζας σώματος του ατόμου αυτού είναι 23,44 και έχει 0 δείκτη παχυσαρκίας. Οι βαθμοί και οι ομάδες έχουν ως εξής:

     

    - Με δείκτη μάζας σώματος από 20-25, ο βαθμός του δείκτη παχυσαρκίας είναι 0

     

    - Με δείκτη μάζας σώματος από 25-30, ο βαθμός του δείκτη παχυσαρκίας είναι 0

     

    - Με δείκτη μάζας σώματος από 30-35, ο βαθμός του δείκτη παχυσαρκίας είναι 1 ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 241 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Ο Βελονισμός είναι μία κινέζικη ενεργειακή θεραπεία, όπου έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα εδώ και περίπου 5.000 χρόνια. Στη δύση, τώρα έχουμε αρχίσει να τον ανακαλύπτουμε, αν και σε άλλες χώρες εκτός Ελλάδας είναι ευρέως διαδεδομένος και χρησιμοποιείται πολύ συχνά και από γιατρούς της κλασσικής ιατρικής. Ο βελονισμός ή βελονοθεραπεία όπως ονομάζεται, αναπτύχθηκε από τους πρώτους ταοϊστές. Βασίζεται σ’ ένα σύστημα που αφορά τους μεσημβρινούς του σώματος. Εκτός από την Κίνα και με το πέρασμα των χρόνων, έχουν ήδη γίνει πολλές μελέτες και από δυτικούς ερευνητές για τον τρόπο που δουλεύει ο βελονισμός. Ας μάθουμε με ποιόν τρόπο δουλεύει λοιπόν ο βελονισμός και πώς μπορεί να μας βοηθήσει.

    Η ενέργεια τσι και οι μεσημβρινοί

    Το ανθρώπινο σώμα έχει απόλυτη ανάγκη από ελεύθερη ροή ενέργειας και ισορροπία. Το κάθε σώμα έχει 12 μεσημβρινούς, μέσα από τους οποίους κυκλοφορεί η ενέργεια τσι. Για να καταφέρει το σώμα όλη αυτήν την ελεύθερη ροή ενέργειας και την ισορροπία, οι μεσημβρινοί του δεν θα πρέπει να είναι «μπλοκαρισμένοι». Ο βελονιστής κατευθύνει τη ροή της ενέργειας μέσα στο σώμα. Όταν η ροή της ενέργειας τσι είναι καλή, τότε και η υγεία του ατόμου είναι καλή. Όταν η ροή της ενέργειας τσι δεν είναι καλή, τότε αυτό μπο ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 220 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Γεννηθήκαμε με έναν οργανισμό ο οποίος ξέρει να δουλεύει και να επουλώνει τις βλάβες από μόνος του. Εκεί ακριβώς στηρίζεται η Ομοιοπαθητική. Στην αυτοίαση με σκευάσματα και τεχνικές κατευθείαν από τη φύση. Πώς όμως γίνεται η Ομοιοπαθητική και ποιοι είναι πρακτικά οι μηχανισμοί της; Τα βασικά συστήματα του οργανισμού που δουλεύουν και είναι μεγάλα είναι τρία. Το ένα είναι το σύστημα διαχείρισης του στρες, το νευρικό σύστημα. Το δεύτερο είναι το ανοσοποιητικό. Το τρίτο είναι το ενδοκρινικό. Όλες αυτές οι σπαρμένες ενδείξεις οφείλονται στο ότι ένα φάρμακο όπως είναι το ομοιοπαθητικό φάρμακο ή ένα ερέθισμα όπως ο βελονισμός, ρυθμίζει ή επαναρυθμίζει τη σωστή λειτουργία των συστημάτων αυτών του οργανισμού μας. Γιατί αυτά τα τρία βασικά συστήματα του οργανισμού στο σύγχρονο τρόπο ζωής μας, απορυθμίζονται. Είναι τέτοια η πίεση που δεχόμαστε, που χάνουν την ισορροπία τους. Το ανθρώπινο σώμα έρχεται καθημερινά σε επαφή με χημικές ενώσεις που του είναι εντελώς άγνωστες (π.χ.: μέσα από τα καθαριστικά κ.ά), και φαίνεται πως το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ανέτοιμο να επεξεργαστεί όλες αυτές τις πληροφορίες, γι’ αυτό και συχνά απορυθμίζεται.

    Από ποιους γίνεται και πώς

     

    Η Ομοιοπαθητική γίνεται από κατάλ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 240 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Το αλάτι είναι ένα από τα πλέον καθοριστικά υλικά για την υγεία μας στη διατροφή των περισσότερων ανθρώπων. Στα παλαιότερα χρόνια το χρησιμοποιούσαν για να διατηρήσουν τις τροφές κάνοντάς τις παστές, αλλά τώρα χρησιμοποιείται για να προσθέσει ή και να ενισχύσει τη γεύση του φαγητού. Πολλοί βάζουν αλάτι στο φαγητό τους πριν καν το δοκιμάσουν. Η κυριότερη δικαιολογία είναι ότι χωρίς αλάτι το φαγητό είναι άνοστο. Βλέποντας διάφορες μελέτες, μπορεί καθένας να διαπιστώσει ότι ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει πολλαπλάσιες ποσότητες αλατιού, από όσες πραγματικά χρειάζεται ο οργανισμός του.

    Κι αυτό, γιατί εκτός από το αλάτι που προσθέτουμε στο φαγητό, αλάτι φυσικό υπάρχει και σε όλες τις τροφές, στο τυρί, στα αλλαντικά, στο ψωμί, στις πίτες, κ.ά. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς είναι μία από τις κυριότερες αιτίες της υψηλής πίεσης και κατά συνέπεια του εμφράγματος, μεταξύ άλλων νοσημάτων, όπως του καρκίνου του στομάχου, σύμφωνα με κάποιους ερευνητές.


    Πόσο αλάτι μπορούμε να καταναλώνουμε δίχως πρόβλημα;

    Η μέση συνιστώμενη δοσολογία για ένα υγιή ενήλικα είναι περίπου δύο κουταλάκια του γλυκού κοφτά αλάτι την ημέρα,
    δηλαδή περίπου 10 γραμμάρια. Σε περίπτωση που κάποιος αντι ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 223 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Η κυριαρχία των χημικών φαρμάκων στον χώρο της Υγείας και της Κλασσικής Ιατρικής, πολλά από τα οποία παρά την αποτελεσματικότητά τους παρουσιάζουν διαφόρου βαθμού παρενέργειες, έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη της Εναλλακτικής Ιατρικής, η οποία αποσκοπεί στην θεραπεία του ασθενούς μόνο με ουσίες φυτικής προέλευσης και φυσικές πρακτικές. Το 1850, το 80% των φαρμάκων της κλασσικής φαρμακοποιίας, στο χώρο της υγείας, προέρχονταν από φυτά. Σήμερα, με την κυριαρχία της χημικής φαρμακοβιομηχανίας, στην υγεία, μόλις το 20-30% των φαρμάκων, που χρησιμοποιεί η ιατρική παρασκευάζεται από φυτά. Τα παραδοσιακά θεραπευτικά συστήματα είναι πολλά και περιλαμβάνουν την κινέζικη παραδοσιακή θεραπευτική, την ayurveda, την ομοιοπαθητική κ.λ.π., όμως η Εναλλακτική Ιατρική μοιράζεται τον ίδιο σκεπτικισμό με την Κλασσική Ιατρική για θεραπευτικά συστήματα, που δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί με αυστηρές επιστημονικές μεθόδους.

    Η έλλειψη καλά σχεδιασμένων κλινικών μελετών που να αξιολογούν τα βότανα και τις φυσικές θεραπευτικές μεθόδους, οφείλεται κυρίως σε έλλειψη χρηματοδοτών. Το χημικό φάρμακο, για να κυκλοφορήσει στην αγορά, υπόκειται σε αυστηρότατους ελέγχους που διαρκούν πολλά χρόνια, περιλαμβάνουν παραδοσιακές πρακτικές, όπως δοκιμασίες σε πειραματόζωα και κοστίζουν, σύμφωνα με υπολογισμούς, περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια ανά προϊόν, κόστος το οποίο καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από τις χημικές φαρμακοβιομηχανίες ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 244 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Υπάρχουν καταστάσεις επείγουσας ανάγκης, στις οποίες μερικές απλές κινήσεις μπορεί να αποδειχθούν σωτήριεςγια την υγεία μας και τον πάσχοντα άνθρωπο, μέχρι να του δοθεί η ενδεδειγμένη ιατρική αγωγή, ιδιαιτέρως μάλιστα εάν το ατυχές συμβάν εμφανιστεί στις διακοπές ή μακριά από τον τόπο διαμονής, οπότε η ταχύτητα πρόσβασης στις ενδεικνυόμενες ιατρικές υπηρεσίες, για την υγεία μας, ενδέχεται να μην είναι η άριστη.


    Ποιες είναι οι συνήθεις περιπτώσεις στις οποίες η άμεση παρέμβασή σας, μπορεί να είναι σωτήρια;

    1. Η περίπτωση της καρδιοαναπνευστικής ανακοπής

    Η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση είναι θέμα ειδικής εκπαίδευσης και πρέπει να παρακολουθήσετε άμεσα αντίστοιχα σεμινάρια που περιλαμβάνουν έμπρακτη επίδειξη, για να εκπαιδευτείτε καταλλήλως σε τεχνικές μαλάξεων και τεχνητής αναπνοής.

    Αρκετοί αιφνίδιοι θάνατοι από καρδιοαναπνευστική ανακοπή θα είχαν αποφευχθεί, εάν η κοινωνία είχε λάβει αντίστοιχη εκπαίδευση ανάνηψης, διότι σε μία καρδιοαναπνευστική ανακοπή, χάνεται συνήθως πολύς χρόνος μεταφοράς στο νοσοκομείο, οπότε ο οργανισμός έχει πάθει ανεπανόρθωτες βλάβες και η κυκλοφορία δεν μπορεί να επανέλθει.

    Είναι πολύ σημαντικό στην καρδιοαναπνευστική ανακοπή, να μεριμνήσετε γ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 241 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    ίναι πολλά τα οξέα ιατρικά σύνδρομα, που αντιμετωπίζουν οι μάχιμοι κλινικοί ιατροί κατά τις περιόδους καύσωνα και μπορούν να αποβούν μοιραία για την υγεία μας. Σύνδρομα τα οποία οφείλονται συνήθως στην ανεπαρκή τήρηση προληπτικών μέτρων, στο χώρο της υγείας, για την αποφυγή θερμοπληξίας στον πληθυσμό.

    Συγκεκριμένα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

    Κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών, αναγκαίο είναι να αποφεύγετε:

    - Την έκθεση στον ήλιο

    - Να πίνετε πολλά νερά

    - Να αποφεύγετε τις μετακινήσεις

    - Να κάνετε πολλά δροσερά μπάνια κατά την διάρκεια της ημέρας

    - Να αποφεύγετε το αλκοόλ και τα βαριά φαγητά

    Πολλές φορές πρέπει να γίνονται ορισμένες τροποποιήσεις στην φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν οι χρονίως πάσχοντες, κατά την διάρκεια των ημερών με καύσωνα.

    H επίπονη και παρατεταμένη άσκηση κατά την διάρκεια υψηλών θερμοκρασιών, δεν συνιστάται. Οι καλύτερες ώρες για άσκηση, είναι το πρωί πριν τις 10.30 και μετά τις 18.00.

    Τα άτομα υψηλού κινδύνου για βλάβες από τις υψηλές θερμοκρασίες πρέπει να ευρίσκονται σε στενή ιατρική παρακολούθηση κατά την διάρκεια των ημερών καύσωνα.


    Άτομα υψηλού κινδύνου< ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 191 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο οργανισμό Τουρισμού τουλάχιστον το 50% των ταξιδιωτών, ιδιαιτέρως αυτών που ταξιδεύουν σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, αναφέρουν κάποιο πρόβλημα υγείας κατά την διάρκεια του ταξιδιού, ή μετά την επάνοδο, οφειλόμενο στο ταξίδι. Είναι σημαντικό λοιπόν εάν είστε ηλικιωμένος, χρονίως πάσχων, ή σχεδιάζετε να επιδοθείτε σε επίπονα σπορ κατά την διάρκεια της εκδρομής, να εξεταστείτε ιατρικώς για το καλό της υγείας σας.

    Οι πάσχοντες από καρδιοαναπνευστικά προβλήματα ιδιαιτέρως, ενδέχεται να μην μπορούν να υποβληθούν σε πολύωρα αεροπορικά ταξίδια, λόγω της πτώσεως του οξυγόνου κατά την πτήση, ή να χρειαστούν χορήγηση συμπληρωματικού οξυγόνου και ενισχυτική αγωγή κατά την πτήση.

    Εάν είστε χρονίως πάσχων ή ηλικιωμένος καλό είναι να πάρετε στις αποσκευές σας πρόσφατο καρδιογράφημα.

    Εάν πάσχετε από διαβήτη υπό ινσουλίνη και ταξιδεύετε μόνος σας καλό είναι να φέρετε ειδική περιχειρίδα, όπου αναγράφεται ο τύπος και η δόση της ινσουλίνης.

    Μην αμελήσετε τις ειδικές ενέσεις, εάν πάσχετε από σοβαρές θανατηφόρες αλλεργίες.


    Εκτός των εμβολίων που πρέπει να γίνονται αναλόγως προορισμού του ταξιδιού,
    σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί τους ταξιδιώτες ανεξαρτήτως προορισμού είναι η διάρροια.

    Για να προφυλαχτείτε από ένα σύνηθες σύνδρομο, το οποίο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 244 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Ο καρκίνος είναι σήμερα η δεύτερη αιτία θανάτου στο χώρο της υγείας, μετά την αποφρακτική αγγειοπάθεια. Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, ένα στα δύο άτομα θα αναπτύξουν κάποια στιγμή στη ζωή καρκίνωμα, ακόμη και εάν δεν πεθάνουν από αυτό. Οι άντρες κινδυνεύουν κυρίως, από καρκίνο πνεύμονα, προστάτη και παχέως εντέρου, ενώ οι γυναίκες από καρκίνο πνεύμονα, μαστού και παχέως εντέρου.


    H πλειοψηφία των περιπτώσεων καρκίνου, εμφανίζεται σε ηλικίες άνω των 65 ετών. Στον καρκίνο, αναπτύσσεται ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός κυττάρων στο σημείο που δημιουργείται ο καρκίνος, φαινόμενο που εάν δεν κατασταλεί έχει ως συνέπεια τα ανώμαλα κύτταρα να κατακλύσουν σταδιακά μέσω της κυκλοφορίας του αίματος όλα τα ζωτικά όργανα του οργανισμού, τα οποία προοδευτικά εκπίπτουν λειτουργικά και καταστρέφονται, με αποτέλεσμα τον θάνατο. Στον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων του καρκίνου συμβάλλει ποικιλία παραγόντων, που περιλαμβάνουν, ανωμαλίες στο γενετικό υλικό που οδηγούν σε βλάβες του κυττάρου, ενεργοποίηση πρωτοογκονιδίων ή εξάλειψη ογκοκατασταλτικών γονιδίων, αδυναμία του αμυντικού συστήματος του οργανισμού να καταστρέψει τα ανώμαλα κύτταρα, φαινόμενα που με την σειρά τους οφείλονται σε σύνθετους παράγοντες, όπως έκθεση σε καρκινογόνα και ιούς, κληρονομικές προδιαθέσεις, χρήση καπνού, διατροφικές συνήθειες< ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 225 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήμα,τος περιλαμβάνουν μια ποικιλία ξεχωριστών συνδρόμων, για την ΥΓΕΙΑ μας, όπως το κοινό ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ, η ΦΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ, η ΓΡΙΠΗ, η ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑ, η ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ, η ΩΤΙΤΙΔΑ, ή η παραρρινοκολπίτιδα. Τα σύνδρομα αυτά μπορεί να είναι ελαφριάς μορφής, μπορεί όμως να εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές όπως αναπνευστική ανεπάρκεια, μηνιγγίτιδα, θάνατο, όταν ο οργανισμός δεν αμυνθεί με άριστο τρόπο. Σήμερα όλη η ιατρική επιστημονική κοινότητα παραδέχεται ότι κατά την τελευταία δεκαετία στο Δυτικό κόσμο, παρά τις προόδους της ιατρικής και της δημόσιας Υγιεινής που μείωσαν θεαματικά τον κίνδυνο των λοιμωδών νοσημάτων, τα μικρόβια έχουν γίνει περισσότερο επιθετικά σε μεγάλο βαθμό, λόγω της ανθεκτικότητας σε υπάρχοντα αντιβιοτικά. Νέοι παθογόνοι παράγοντες έχουν εμφανισθεί. Τα παραπάνω, δημιουργούν δυνητικούς κινδύνους στο μέλλον, ενώ απαιτούν την ενεργό συμμετοχή των ανθρώπινων κοινοτήτων σε κάθε σοβαρό και αποτελεσματικό πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του προβλήματος.

    Η Ιατρική Επιστήμη έχει αποδείξει σήμερα, ότι τα μικρόβια και οι ιοί δύνανται να γίνουν πιο ανθεκτικοί, επιθετικοί και επικίνδυνοι, λόγω της κακής χρήσης αντιβιοτικών. Καταναλώνοντας από μόνοι σας ανώφελα αντιβιοτικά ή καταναλώνοντας σωστά αντιβιοτικά αλλά με λάθος διάρκεια θεραπείας, δεν επιβαρύνετε μόνο το μεταβολικό σύστημα του οργανισμού σας. Όταν τα μικρόβια ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 206 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Ένας υγιής άνθρωπος είναι υπερτασικός, όταν ο μέσος όρος των μετρήσεων της διαστολικής ΠΙΕΣΗΣ («μικρή» ΠΙΕΣΗ), είναι μεγαλύτερος ή ίσος από 90mmHg, όπως μετράται με ειδικά όργανα, τα πιεσόμετρα, κάτι που είναι αρκετά δυσάρεστο για την ΥΓΕΙΑ του. ΥΠΕΡΤΑΣΗ μπορεί να έχει επίσης κάποιος και όταν ο μέσος όρος των μετρήσεων της συστολικής ΠΙΕΣΗΣ («μεγάλη» ΠΙΕΣΗ), είναι μεγαλύτερος ή ίσος από 140mmHg, γεγονός όπου είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την ΥΓΕΙΑ του.

    Σε περίπτωση που υπάρχουν παθολογικά ευρήματα στην υγεία του κατά την κλινικοεργαστηριακή εξέταση, όπως αυξημένο ΣΑΚΧΑΡΟ, ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ, ΚΑΡΔΙΑΚΗ ή ΝΕΦΡΙΚΗ ΠΑΘΗΣΗ, τα όρια αυτά είναι συχνά πιο αυστηρά.

    Επομένως σε αυτές τις περιπτώσεις, μόνο ο καλός κλινικός ΙΑΤΡΟΣ μπορεί να καθορίσει τα ιδανικά επίπεδα πίεσης. Η ελληνική τακτική της παρακολούθησης της πίεσης στο ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ, είναι λανθασμένη, διότι τα κοινά όρια της πίεσης, συχνά δεν ισχύουν για πολλά άτομα. Μία μόνο παθολογική τιμή δεν θέτει την διάγνωση της υπέρτασης, αποτελεί όμως ένδειξη για περαιτέρω μετρήσεις.


    Ποια τα συμπτώματα της αύξησης της πίεσης;

    Συχνά η αύξηση της πίεσης δεν συνοδεύεται από κανένα ΣΥΜΠΤΩΜΑ, δια τούτο και η ΥΠΕΡΤΑΣΗ έχει χαρακτηριστεί ως ο ύπουλος δολοφόνος. Άλλες φορές παρουσιάζονται πονοκέφαλος, μουδιάσματα, εμε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 216 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Πολλές ΠΑΘΗΣΕΙΣ ξεκινούν συνήθως δίχως απολύτως κανένα ΣΥΜΠΤΩΜΑ και συνήθως τις αντιλαμβανόμαστε όταν ήδη έχουν προχωρήσει αρκετά. Οι ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ μόνο μπορούν να μας διαφωτίσουν εγκαίρως και να προλάβουμε τα περισσότερα προβλήματα στην ΥΓΕΙΑ μας.

    Eνα εύρημα, για την ΥΓΕΙΑ μας, που ανευρίσκεται πολλές φορές κατά τις ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ σε υγιή άτομα και δίχως συμπτώματα, είναι η ΑΝΑΙΜΙΑ. Επίσης, και ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ συχνά δεν έχει κανένα ΣΥΜΠΤΩΜΑ. Πολλά άτομα έχουν τουλάχιστον επί δεκαετία ΔΙΑΒΗΤΗ πριν εμφανίσουν ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.

    1.   Αναιμία

    Eνα εύρημα, που ανευρίσκεται πολλές φορές κατά τις ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ σε υγιή άτομα και δίχως συμπτώματα, είναι η ΑΝΑΙΜΙΑ. Στην αναιμία μειώνεται η συγκέντρωση της αιμοσφαιρίνης του αίματος και ο αιματοκρίτης. Αναιμία επίσης έχουμε όταν παρατηρείται πτώση αιμοσφαιρίνης και αιματοκρίτου από τα συνήθη για ένα δεδομένο άτομο επίπεδα, ακόμη και εάν διατηρούνται στα πλαίσια των φυσιολογικών διακυμάνσεων.

    Η αναιμία επιβάλλει πάντα ιατρικό έλεγχο, διότι μπορεί να οφείλεται σε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα όπως καρκίνους, ηπατικά νοσήματα, νοσήματα μυελού των οστών, γαστρεντερικές νόσους, μυέλωμα, νεφρική ανεπάρκεια, γυναικολογικές παθήσεις. Η αναιμία μπορεί να συνδέεται με έλλειψη θρεπτικών αιμοποιητικών ουσιών όπως σιδή ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 215 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Το ΣΤΟΜΑΧΙ μας συχνά αντιμετωπίζει διάφορες φλεγμονές, οι οποίες μπορεί να είναι κάποια περαστικά προβλήματα ΥΓΕΙΑΣ, ενώ άλλοτε μπορούν να εξελιχθούν ακόμα και σε χρόνια προβλήματα. Η ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ, η ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ, το ΕΛΚΟΣ, το ΕΛΙΚΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟ είναι μερικά από τα προβλήματα ΥΓΕΙΑΣ με το ΣΤΟΜΑΧΙ που μπορούν να προκύψουν ακόμα και από απλά προβλήματα πέψης των τροφών.

    Τί μπορούμε να κάνουμε για να προλάβουμε ένα μικρό πρόβλημα υγείας να αναπτυχθεί και να γίνει χρόνιο;


    - Τι είναι η γαστρίτις;

    Η γαστρίτιδα είναι ένα είδος φλεγμονής του στομάχου.

        Παράγοντες που ενέχονται στην πρόκληση της φλεγμονής:

    Eίναι ορισμένα μικρόβια, αυτοάνοσα αίτια, φάρμακα όπως η ασπιρίνη και αντιφλεγμονώδη, κατάχρηση αλκοόλ ή καφέ, άγχος, παχυσαρκία.


    - Τι είναι γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση;


    Είναι μία κατάσταση κατά την οποία, η πέψη των τροφών δεν γίνεται σωστά με συνέπεια να παλινδρομεί το περιεχόμενο του στομάχου στον οισοφάγο και να αναπτύσσονται τοπικά βλάβες, όπως οισο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 235 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    - Ο διαβήτης αποτελεί απλώς, μία διαταραχή του μεταβολισμού του σακχάρου;

    Ο διαβήτης είναι μια χρόνια νόσος που χαρακτηρίζεται από ανώμαλο μεταβολισμό του σακχάρου, των λιπών και των πρωτεϊνών, όλων των βασικών δηλαδή υλικών, που χρησιμοποιεί ο οργανισμός στην δομή και στις καύσεις του. Χρησιμοποιούμε μόνο μετρήσεις σακχάρου αίματος, για να τον διαγνώσουμε, επειδή οι μετρήσεις αυτές είναι πιο εμφανείς, απλές, εύκολες και εύχρηστες.

    Όμως αυτή η υφιστάμενη γενικευμένη διαταραχή του μεταβολισμού, μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε όλα τα όργανα του σώματος, δέρμα, αγγεία, καρδιά, νεφρά, εγκέφαλο, είναι συχνά χωρίς συμπτώματα.

    Απαιτεί για να διορθωθεί μία συνολική αλλαγή στον τρόπο ζωής και στις διατροφικές συνήθειες και όχι για παράδειγμα, ένα απλό περιορισμό στην κατανάλωση της ζάχαρης.


    - Πότε ένας άνθρωπος πάσχει από διαβήτη;

    Όταν ισχύει έστω και ένα από τα παρακάτω:

    Α.
    Όταν το σάκχαρο που μετράται στο αίμα, ενώ είναι νηστικός προ της 9.00πμ και χωρίς να έχει φάει εννέα ώρες προ της μέτρησης, είναι πάνω ή ίσον με 126mg/dl, ακόμα και εάν δεν έχει κανένα σύμπτωμα.

    Β. ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 216 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    την ΥΓΕΙΑ, ο ΙΔΡΩΤΑΣ είναι ένα σύμπτωμα όπου σίγουρα όλοι έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας. Κατά πόσο όμως ο ΙΔΡΩΤΑΣ στην ΥΓΕΙΑ μας, είναι μια απολύτως φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού μας; Έχει σημασία για την υγεία μας σε ποια σημεία του σώματος ιδρώνουμε και σε ποιες περιπτώσεις ή όχι; Μάθετε τα πάντα γύρω από τον ΙΔΡΩΤΑ, για να βελτιώσετε την υγεία σας, να προλάβετε αυτό το τόσο ενοχλητικό σύμπτωμα ή τουλάχιστον να ξέρετε πότε να τον περιμένετε και να είστε προετοιμασμένοι.

    Τα ερωτήματα που ακολουθούν είναι ερωτήματα που έχουν υποβληθεί σε ενημερωτικές διαλέξεις που έχω δώσει κατά καιρούς για το σύνηθες αυτό σύμπτωμα. Τα ερωτήματα έχουν απομαγνητοφωνηθεί από τους συνεργάτες μου και έχουν επιλεγεί από εμένα αυτά που παρουσιάζουν γενικότερο ενδιαφέρον και αφορούν καταστάσεις που είναι ιδιαίτερα συνήθεις στην καθημερινή κλινική πρακτική του μαχόμενου παθολόγου, τόσο στο ιατρείο όσο και στο νοσοκομείο.


    - Είμαι εικοσιπέντε ετών και ιδρώνω υπερβολικά στις μασχάλες, από παιδί. Ο ιδρώτας μου μυρίζει πολύ άσχημα. Τι να κάνω;

    Η διάγνωση της ιδιοσυγκρασιακής υπεριδρωσίας, τίθεται όταν έχουν αποκλειστεί τυχόν παθολογικά νοσήματα και χαρακτηρίζεται από υπερβολική και ενοχλητική εφίδρωση. Η ι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 206 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Στο χώρο της ΥΓΕΙΑΣ, η σεξουαλική δυσλειτουργία προσβάλλει τον άνδρα σε αυξανόμενα ποσοστά στον Δυτικό Κόσμο. Σύμφωνα με μελέτες για την ΥΓΕΙΑ μας, ο μισός ανδρικός πληθυσμός ηλικίας 40-70 ετών, παρουσιάζει κάποιου βαθμού στυτική δυσλειτουργία ενώ στις μικρότερες ηλικίες το 10%, παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα, ποσοστό που βαίνει αυξανόμενο.

    Έχει καταναλωθεί πολύ μελάνι στο χώρο της ΥΓΕΙΑΣ, από τους ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ, όσο και από τους ΟΥΡΟΛΟΓΟΥΣ, για τα ψυχολογικά και τα τοπικά ουρολογικά αίτια που ενέχονται στην στυτική δυσλειτουργία και στην ανδρική ανικανότητα.

    Δεν έχουν όμως αναδειχθεί επαρκώς, σε άρθρα που απευθύνονται στο ευρύ κοινό για την υγεία μας, τόσο τα συστηματικά νοσήματα, όσο και οι παθολογικές καταστάσεις που εμπλέκονται στις διαταραχές αυτές.

    Επίσης δεν έχει γίνει επαρκής ενημέρωση για την σχέση της ανδρικής δυσλειτουργίας με το φαινόμενο της παθολογικής βιολογικής γήρανσης και τους τρόπους αναστολής του φαινομένου. Σε αυτές τις διαταραχές, η αποκατάσταση των οποίων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μέριμνες της μαχόμενης παθολογίας θα αναφερθούμε στο παρόν άρθρο.

    Η μελέτη των παθολογικών νοσημάτων και καταστάσεων που εμπλέκονται στην ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του άνδρα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 233 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Στην ΥΓΕΙΑ ο ΒΗΧΑΣ περιλαμβάνεται στα φυσιολογικά αντανακλαστικά, αποστολή των οποίων είναι η προστασία των σώματος από ερεθιστικές και βλαπτικές ουσίες που εισχωρούν σε αυτό. 

    Η έκλυση του αντανακλαστικού γίνεται από μηχανικό ή χημικό ερεθισμό ορισμένων νεύρων με αποτέλεσμα την σύγκλειση και την απότομη διάνοιξη της γλωττίδας και την ισχυρή εξώθηση αέρα που παρασύρει τελικώς προς τα έξω το τραχειοβρογχικό περιεχόμενο.

    Τα προσαγωγά ερεθίσματα φθάνουν σε περιοχή του προμήκους του εγκεφάλου που αναφέρεται ως κέντρο του ΒΗΧΑ.

    Η σημασία του ΒΗΧΑ ως φυσιολογικό αντανακλαστικό αλλά και σύμπτωμα νοσημάτων είχε αναγνωριστεί από πολύ παλιά.
    Αναλυτικές αναφορές στον βήχα έχει κάνει ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ.


    Ο βήχας είναι περιστασιακό σύμπτωμα σε φυσιολογικά άτομα:


    Παρατηρείται συχνά σε ορισμένες γυναίκες κατά την κύηση.
    Εμφανίζεται οξέως κατά την διαδρομή απλών ιογενών λοιμώξεων, οπότε διαρκεί συχνά λίγο.
    Στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να εμφανιστεί παρατεταμένος ερεθισμός του τραχειοβρογχικού δένδρου από τον ιό και ο βήχας μετά την ίωση να παραταθεί ακόμα και επί ένα μήνα.


    Ο βήχας δεν είναι πάντοτε αθώος:

    Όταν εμφανίζεται οξέως, διότι μπορεί να οφείλεται ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 190 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Στην ΥΓΕΙΑ, τα άτομα που υποφέρουν χρονίως από παροξυσμούς πονοκεφάλου είναι αρκετά στη σύγχρονη εποχή. Σύμφωνα με την ΥΓΕΙΑ, ο πονοκέφαλος δεν είναι πάντα αθώο σύμπτωμα, όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί άνθρωποι.

    Ενδέχεται να υποκρύπτει σοβαρό υποκείμενο νόσημα στην ΥΓΕΙΑ μας, όπως καρκίνο του εγκεφάλου ή άλλα νεοπλάσματα, υπέρταση, νοσήματα του θυρεοειδούς ή της υπόφυσης, λοιμώδη νοσήματα, νοσήματα των παραρινίων, νευρολογικές παθήσεις.


    Μπορεί να είναι αθώος ο πονοκέφαλός μου;

    Όταν κατά τον λεπτομερή παθολογικό έλεγχο δεν ανευρίσκεται οργανική βλάβη
    για τους πονοκεφάλους σας και τα επεισόδια χαρακτηρίζονται από υποτροπές σε χρονίζουσα βάση, τότε πρόκειται για το καλόηθες σύνδρομο της υποτροπιάζουσας κεφαλαλγίας, το οποίο παρά τον αθώο χαρακτήρα του, ταλαιπωρεί ένα μεγάλο μέρος των συνανθρώπων μας.
    Ποιο είδος πονοκεφάλου έχω;

    Η κρίση του πονοκεφάλου μπορεί να είναι αμφοτερόπλευρη ή ετερόπλευρη, να εμφανίζεται δηλαδή ως ημικρανία και να περιλαμβάνει ή όχι τον αυχένα.


    Η συχνότητα εμφάνισης του πονοκεφάλου ποικίλλει:

    Κάπ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 253 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Σύμφωνα με την ΥΓΕΙΑ η φυσιολογική σωματική αίσθηση προϋποθέτει μία άθικτη λειτουργία του δέρματος, των αρθρώσεων, των νεύρων και των υποκείμενων ιστών του σώματος. Στην ΥΓΕΙΑ μας όμως το μούδιασμα και η μυρμηκίαση είναι συχνά φαινόμενα.


    Σύμφωνα με την ΥΓΕΙΑ αφορούν μικρό ή μεγάλο τμήμα του σώματος και περιλαμβάνουν μία ευρεία γκάμα συμπτωμάτων, που περιγράφονται από τους ασθενείς ως τσιμπήματα, σφιξίματα, σουβλιές, στρίψιμο, τράβηγμα, κάψιμο, ηλεκτρισμό, ακαθόριστα τοπικά αισθήματα. Ιατρικώς τα αισθήματα αυτά για την υγεία μας είναι γνωστά ως δυσαισθησίες, παραισθησίες, μυρμηκίες.


    Τι προκαλεί όμως όλες αυτές τις ενοχλήσεις;

    -
    Οι κύριοι μηχανισμοί πρόκλησης είναι η κακή αιμάτωση της περιοχής του σώματος όπου εμφανίζονται τα συμπτώματα και οι αισθητικές βλάβες.


    - Παροδικά συμπτώματα, μπορεί να εμφανιστούν σε φυσιολογικά άτομα σε ορισμένες περιπτώσεις όπως μετά από έκθεση της σε πολύ έντονο ψύχος, μετά από παρατεταμένη μηχανική παρακώλυση της ροής του αίματος, όταν πιέζεται το χέρι από σφιχτό π ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 249 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Για την ΥΓΕΙΑ μας το ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ είναι ένα επικίνδυνο οργανικό σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από ένα σύνολο επιμέρους μεταβολικών διαταραχών, οι οποίες συχνά υποτιμούνται από τους ασθενείς. Σύμφωνα με την ΥΓΕΙΑ, η συνύπαρξη των μεταβολικών δυσλειτουργιών δρα τοξικά στον ανθρώπινο οργανισμό, οδηγεί σε αυξημένη επίπτωση καρδιοεγκεφαλικών επεισοδίων, διαβήτη και πρόωρων θανάτων.

    Το ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ δεν έχει ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ στην ΥΓΕΙΑ μας.
    Σύμφωνα με την υγεία ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα από την ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

    Εντοπίζεται στην υγεία μας μόνο κατά την ετήσια ιατρική προληπτική εξέταση λόγω της πλήρους ανυπαρξίας συμπτωμάτων και πρέπει να θεραπεύεται άμεσα λόγω της μοιραίας εξέλιξης που έχει σε πολλές περιπτώσεις.


    Συγκεκριμένα στο μεταβολικό σύνδρομο υπάρχουν ταυτόχρονα τρεις ή περισσότερες από τις διαταραχές που αναφέρονται παρακάτω:


    - Περιφέρεια μέσης πάνω από 102cm στον άνδρα ή 88cm στην γυναίκα.

    - Επίπεδα τριγλυκεριδίων αίματος πάνω από 150mg/dl.

    - Επίπεδα «καλής χοληστερίνης» HDL κάτω από 40mg/dl στον άνδρα
    και κάτω από 50 mg/dl στην γυναίκα.

    - Αρτηριακή πίεση αίματος τουλάχιστον 130 και 85 mmHg
    η συστολική και διαστολική αντιστοίχως.

    - Γλυκόζη (ζάχαρο) αίματος νηστείας τουλάχιστον 110mg/dl.
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 214 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Σύμφωνα με την ΥΓΕΙΑ στην ΑΝΑΙΜΙΑ μειώνεται η συγκέντρωση της αιμοσφαιρίνης του αίματος και ο αιματοκρίτης τα οποία σε άντρες και γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας είναι αντιστοίχως κάτω από 135g/dl με Ht κάτω από 40% και κάτω από 115 g/dl με Ηt κάτω από 36%, στις γυναίκες.

    Αναιμία επίσης έχουμε στην ΥΓΕΙΑ όταν παρατηρείται πτώση αιμοσφαιρίνης και αιματοκρίτη από τα συνήθη ή τα ικανοποιητικώς ανεκτά για ένα δεδομένο άτομο επίπεδα, ακόμη και εάν διατηρούνται στα πλαίσια των φυσιολογικών διακυμάνσεων.

    Είναι πολύ σημαντικό σύμφωνα με την ΥΓΕΙΑ μας λοιπόν να αξιολογούνται συγκριτικά οι εξετάσεις και επομένως να φυλάσσονται μετά την έκδοσή τους.


    Τι εμφανίζουν τα άτομα με Αναιμία;

    Τα άτομα που εμφανίζουν αναιμία παρουσιάζουν κακή αιμάτωση, φαινόμενο που μπορεί να εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως εύκολη κόπωση, ζάλη, ταχυκαρδία, ατονία, διαταραχές αναπνοής.
    Ενδέχεται να μην υπάρχουν συμπτώματα.


    Συχνά λάθη που γίνονται:

    Ένα σύνηθες λάθος που γίνεται από άτομα χωρίς συμπτώματα, στα οποία ανευρίσκεται αναιμία στο check up, είναι η αναβολή της ιατρικής εξέτασης.
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 220 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Στην υγεια με τον όρο «υπόταση» ορίζεται η χαμηλή αρτηριακή πίεση. Σύμφωνα με την υγεια στην υπόταση η συστολική αρτηριακή πίεση ευρίσκεται σε επίπεδα κάτω του 100 mmHg.

    Τα συμπτώματα στην υγεια μας περιλαμβάνουν ζάλη, ατονία, δύσπνοια, αίσθημα παλμών. Όλα αυτά σύμφωνα με την υγεία πρέπει οπωσδήποτε να μας ανησυχήσουν εφόσον τα διαπιστώσουμε και να επισκεφτούμε ένα γιατρό για να διαπιστώσουμε τι συμβαίνει.

    Όλοι έχουμε κάποια στιγμή χαμηλή πίεση;

    Ορισμένα άτομα έχουν ιδιοσυγκρασιακώς χαμηλές πιέσεις, φαινόμενο που συχνά είναι αθώο.


    Στις περιπτώσεις αυτές η εμφάνιση συμπτωμάτων από την χαμηλή πίεση είναι σπάνια και πολλές φορές ανταποκρίνονται στην αύξηση λήψης άλατος.
    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 212 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Η Ανθοθεραπεία είναι μια ήπια ενεργειακή μέθοδος όπου μπορεί να βοηθήσει την ψυχολογια και κατ' επέκταση την υγεια μας. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την καλύτερη ψυχολογία και υγεία μας για τη διαχείριση του στρες αλλά και την ψυχοθεραπεία. Η ελληνική λέξη «θεραπεία» στο αρχαίο μας παρελθόν, είχε μια διευρυμένη έννοια, με χροιά ψυχοπνευματική που εξέφραζε περισσότερο παροχή και φροντίδα. Σε αυτή την κατηγορία μεθόδων ανήκει η Ανθοθεραπεία: είναι ένας τρόπος φροντίδας προς το συνάνθρωπο μέσα από τη δυναμική της Φύσης και συγκεκριμένα των λουλουδιών. Τα ανθοϊάματα, τα «εργαλεία» της μεθόδου αυτής, είναι εγχύματα μιας μεγάλης γκάμας λουλουδιών, από τα οποία έχουμε κρατήσει την «ουσία» τους, τη ζωτική τους ενέργεια και από τα οποία πίνουμε λίγες σταγόνες, δύο με τρεις φορές την ημέρα. Η πρακτική αυτή είναι οικεία σε όσους έχουν ασχοληθεί με ενεργειακές τεχνικές φροντίδας ή αυτοβελτίωσης - η φιλοσοφία της μεθόδου μοιάζει με αυτή της ομοιοπαθητικής.

    Από την Βάσια Μάνεση
    Κοινωνιολόγος – ανθοθεραπεύτρια
    Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης Τηλ.:  6944090626

    Τα ανθοϊάματα επιδρούν διακριτικά, αλλά ουσιαστικά και άμεσα στο ενεργειακό μας πεδίο. ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 217 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Κάθε χρόνο στην υγεια εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν από τροφικές και άλλες αλλεργίες. Πάνω από 30.000 σώζουν τη ζωή τους θεραπευόμενοι στις αίθουσες επειγόντων περιστατικών λόγω της αναφυλαξίας που προκαλείται στην υγεια τους από τα τρόφιμα. Από όλες τις αλλεργίες, η τροφική αλλεργία είναι μια από τις πιο συνήθεις, ενώ υπολογίζεται ότι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, 11 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από τροφικές αλλεργίες. Η κατάσταση στην υγεια μας αναπτύσσεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος αποπροσανατολίζεται. Ως εκ τούτου, ξαφνικά βλέπει στην υγεία μας και πιστεύει ότι οι αβλαβείς πρωτεΐνες των τροφίμων είναι, στην πραγματικότητα, «επιβλαβείς», και τις παρακινεί να επιτεθούν.

    Όταν έχετε μια αλλεργική αντίδραση μετά την κατανάλωση ορισμένων ειδών τροφίμων, αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα ανταποκρίνεται στην ουσία που το σώμα αντιλαμβάνεται ως επιβλαβές αλλεργιογόνο. Παράγονται τεράστια ποσά αντισωμάτων, προσαρτώμενα τόσο σε αλλεργιογόνα όσο και σε ιστιοκύτταρα (συγκεκριμένος τύπος κυττάρου που περιέχει χημικές ουσίες). Όταν τα αντισώματα έρχονται σε επαφή με αυτά τα ιστιοκύτταρα, αλλοιώνουν τη δομή των μεμβρανών τους, με αποτέλεσμα οι διάφορες χημικές ουσίες να διαρρέουν. Μία από τις χημικές ουσίες είναι η ισταμίνη, η οποία αποτελεί σημαντικό παράγοντα φλεγμονής των γύρω ιστών.

    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 246 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Σύμφωνα με την υγεια ενήλικες όσο και παιδιά υποφέρουν από χρόνια άσχημη αναπνοή, περιστασιακά ή τακτικά.

    Παρόλο που είναι κάτι κοινό, η χρόνια κακή αναπνοή δεν είναι μια αστεία υπόθεση για την υγεια μας, καθώς θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την ύπαρξη ενός πιο σοβαρού ιατρικού προβλήματος, που χρήζει αντιμετώπισης και επίλυσης.

    Για να θεραπεύσετε επιτυχώς για την καλή υγεια σας τη χρόνια κακοσμία του στόματος, είναι πρώτα απαραίτητο να σημειώσετε και να κατανοήσετε τα βαθύτερα αίτιά της.

    Μόλις εντοπίσετε αυτό που προκαλεί τη χρόνια άσχημη αναπνοή να συμβεί στην υγεία σας, θα είναι τότε εύκολο για εσάς να βρείτε μια λύση και να την αντιμετωπίσετε.

     
     
    Πώς μπορείτε λοιπόν να θεραπεύσετε τη χρόνια άσχημη αναπνοή;
     
     
    Για αρχή, σημειώστε και κατανοήστε ότι υπάρχουν διάφορες πιθανές αιτίες της χρόνιας  άσχημης αναπνοής.
     
     
    Ο κατάλογος μπορεί να περιλαμβάνει:

    - κακή στοματική υγιεινή,

    - περιοδοντική λοίμωξη ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 252 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Σύμφωνα με την υγεια και την ψυχολογια το αγχος είναι μια φυσιολογική απάντηση σε οποιοδήποτε αγχογόνο γεγονός και βοηθάει να αντιμετωπίσει κανείς αυτή την κατάσταση.

    Αλλά αν το άγχος μεγαλώνει στην ψυχολογια και την υγεια τόσο πολύ που επηρεάζει τις καθημερινές σας δραστηριότητες και την ηρεμία του μυαλού σας, τότε μετατρέπεται σε αγχώδη διαταραχή.


    Έχετε ποτέ νιώσει αγχωμένος για οποιοδήποτε λόγο; Ή έχετε νοιώσει άγχος ή ανησυχία σε περιόδους αγχωδών καταστάσεων; Είναι εντάξει να νιώθετε έτσι αν μπορεί να αξιολογηθεί ότι υπάρχουν λογικές αιτίες γι’ αυτό.

    Αγχώδης διαταραχή στην υγεία και την ψυχολογια είναι υπερβολικό άγχος και ανησυχία απέναντι σε γεγονότα και
    δραστηριότητες που εμφανίζονται συχνά τις περισσότερες μέρες για τουλάχιστον συνεχείς 6 μήνες.


    Τί γίνεται με ένα πρόσωπο που παρουσιάζει αγχώδη διαταραχή;

    Το πρόσωπο αυτό παρουσιάζ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 208 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Είστε μία από αυτές που αποφεύγουν το θέμα της εμμηνόπαυσης για την υγεια σας όπως θα απέφευγαν ένα άτομο με AIDS; Ή είστε από αυτές που δεν μπορεί να περιμένει να συμβεί;

    Όλα τα χρόνια, οι άνθρωποι είχαν διαφορετικές στάσεις και απόψεις σχετικά με την εμμηνόπαυση. Τελικά τι είναι αυτή; Είναι λόγος ανησυχίας ή χρόνος αγαλλίασης; Πότε θα συμβεί και θα αισθανθώ κάτι;


    Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που ρωτούν οι γυναίκες σ’ όλο τον κόσμο.


    Ας καθορίσουμε την εμμηνόπαυση


    Είναι ένας ιατρικός όρος όταν τελειώνει μόνιμα η εμμηνορροϊκή περίοδο της  γυναίκας.


    Προτού να αρχίσετε να αναφωνείτε «Αλληλούια», υπάρχουν πολύ περισσότερα που πρέπει να μάθετε για το θέμα. Ενώ η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσικό «φαινόμενο» και δεν θεωρείται μια ασθένεια ή αρρώστια, συνδέεται με ορισμένα προβλήματα υγείας όπως την οστεοπόρωση και τις καρδιακές παθήσεις.

    Εντούτοις, αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται να πάσχετε απ’ αυτά τα δύο προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

    Τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνου κατά τη διάρκειά της μπορούν να αυξήσουν τους κινδύνους καρδιακών παθήσεών και την απώλεια της πυκνότητας των οστών.
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 221 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (1)

    Στην υγεια μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο για τα παιδια να αντιμετωπίσουν σοκαριστικά γεγονότα.

    Είναι μικρά και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις με ώριμο τρόπο.

    Ενδέχεται να υπάρχουν πολλά συγκλονιστικά συμβάντα τα οποία μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τα παιδιά.

    Εξ ου και είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσετε να κάνετε το παιδί σας να αισθάνεται άνετα πάση θυσία. Σε περίπτωση, που αδυνατείτε στον τομέα αυτό, μπορεί να καταστρέψει τη ζωή του για πάντα.

    Εδώ είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας είναι εντάξει και έχει κατορθώσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

    ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΖΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ: ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ 25 ΛΙΡΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΩ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

     
     
    Μιλήστε στο παιδί σας
    Το πιο σημαντικό πράγμα εδώ είναι να μιλήσετε στο παιδί σας γιατί συνέβη αυτό που συνέβη.
     
    Μπορεί να είνα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 246 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Τα υπέρ-ανταγωνιστικά παιδιά ζουν υπό συνεχή πίεση.
    Είναι ενδιαφέρον, διότι η πίεση αυτή δεν δημιουργείται από τους γονείς, τους συμμαθητές ή τους εκπαιδευτικούς τους.
     
    Πρόκειται για το δικό τους υπερενεργητικό ανταγωνιστικό πνεύμα που τους κάνει να αισθάνονται πίεση να είναι μπροστά σε όλα.
     
    ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΖΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ:
    ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ 25 ΛΙΡΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΩ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ


     
    Δεν μπορούν να δεχτούν την αποτυχία στο ενεργητικό τους.
    Θα δουλέψουν και θα εκπαιδευτούν υπερβολικά για να επιτύχουν τον στόχο τους.
     
    Μπορεί να σας φαίνεται συναρπαστικό, αλλά το μυαλό και το σώμα ενός παιδιού ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 194 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Στην υγεια όταν ακούμε τη λέξη «βακτήρια», αυτόματα σκεφτόμαστε αρνητικά γι’ αυτά. Τελικά, ορισμένα βακτήρια προκαλούν στην υγεια πράγματι λοιμωξεις. Ωστόσο, η αρνητική άποψη για τα βακτήρια μπορεί να μην είναι πάντα αλήθεια, ιδίως για την πεπτική σας οδό, η οποία κατέχει σημαντικό αριθμό βακτηρίων και εξελίχθηκε στην πορεία για να χρησιμοποιεί ορισμένα «καλά» βακτήρια σε ορισμένες σημαντικές λειτουργίες και έχει και αποτελέσματα.

    Είναι ενδιαφέρον να γνωρίσουμε ότι η πεπτική μας οδός περιέχει περίπου 400 διαφορετικά είδη βακτηρίων και ζύμης, και ότι μεταξύ αυτών, το Lactobacillus acidophilus και τα άλλα μέλη της οικογένειας Lactobacillus εξυπηρετούν σημαντικές λειτουργίες της υγείας μας.
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 283 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Στην υγεια η ανακούφιση είναι το κυριότερο μέλημα αυτών που βιώνουν πόνο στο γονατο. Αυτό υπήρξε το φλέγον ζήτημα των αθλητών που χρησιμοποιούν πολύ τα πόδια όπως στο μπασκετ, στο τενις, στο ποδοσφαιρο και σε άλλα αθληματα.

    Το γονατο στην υγεια είναι πολύ σημαντικό επειδή όταν τραυματίζεται, συνεπάγεται ότι πρέπει να γνωρίζετε τις τεχνικές για την αντιμετώπιση του πόνου.

    Μια γρηγορη θεραπεια είναι να εξοικειωθείτε με μια συγκεκριμένη τελετουργία, ξεκινώντας με την ανάπαυση, τον πάγο, τις κομπρέσες και την ανύψωση του ποδιού που πρέπει να γίνουν, αντίστοιχα και με τη σειρά αυτή για να υπάρξει ανακούφιση και θεραπεια. Μην επιχειρήσετε να είστε πολύ γρήγορα ενεργητικοί στο γήπεδο ή στο στάδιο, γιατί κάτι τέτοιο θα επηρεάσει αρνητικά ένα πιθανό επιπόλαιο τραύμα.

    Επίσης, θα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της περιόδου θεραπείας.
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 198 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Σύμφωνα με την υγεια η Βιοτινη είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που είναι ένα στοιχείο του συμπλέγματος της βιταμίνης Β, κοινώς γνωστή ως βιταμίνη Η. Χρειάστηκε να περάσουν σαράντα χρόνια έρευνας στο χώρο της υγειας από την εισαγωγή της βιοτίνης για να θεωρείται ως μορφή βιταμινης.

    Από κει και πέρα η βιοτινη χρειάζεται ιδιαίτερα από όλους τους οργανισμούς, αλλά μπορεί μόνο να συντεθεί από βακτήρια, ζύμες, μύκητες, ορισμένα είδη φυτών, και φύκια.

    Η βιοτίνη είναι ένα σύμπλεγμα βιταμίνης Β που είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό και την ανάπτυξη του ανθρώπου. Αυτή η βιταμίνη ενεργεί ειδικά σε σχέση με τη δημιουργία των λιπαρών οξέων, τα πεπτικα ένζυμα, τα αντισώματα, καθώς και τη νιασινη ή το μεταβολισμό της βιταμινης Β3.
     


    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 216 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Στην υγεια ο πονος ήταν πάντα ένα μείζον θέμα ιδιαίτερα στην οδοντιατρικη. Μάλιστα, ο φοβος του πονου στην οδοντιατρικη είναι τόσο υψηλός ώστε πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να επισκεφθούν τον οδοντιατρο μέχρις ότου η κατάστασή τους να γίνει τόσο σοβαρή, ώστε να μην έχουν άλλη επιλογή από το να  δουν έναν οδοντιατρο.

    Η πλειονότητα των ανθρώπων τρομοκρατείται από την οδοντιατρικη καρέκλα, αν και από τη στιγμή που είναι ναρκωμένοι μερικές φορές κοιμούνται. Αν και οι ενέσεις νάρκωσης μπορεί να είναι λίγο επώδυνες, από τη στιγμή που ολοκληρωθούν, δεν υπάρχει πλέον καθόλου πόνος.
     
    Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι θα επικεντρωθούν στη σκέψη ότι κάνουν την ένεση, το οποίο απλά θα μεγεθύνει περισσότερο τον πονο. Κάτι που κανονικά δεν θα σας βλάψει, μπορεί να επιδεινωθεί πολύ περισσότερο με την απλή σκέψη στο μυαλό σας ότι θα είναι οδυνηρό.
     


    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 219 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Η διατήρηση της καλής υγειας είναι ο αποτελεσματικός παράγοντας της πειθαρχίας ετών. Στην υγεια η γενική ευημερία τείνει να είναι ο στόχος μας σε όλα τα σημεία της ζωής.

    Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μια υγιή διαβίωση, ώστε να αποφευχθούν οι σοβαρές παθήσεις και να διάγετε μια άνετη ζωή.

    Η υγιεινή διαβίωση εστιάζει σε διάφορες πτυχές της ζωής ενός ατόμου.

    Ο όρος υγιείς δεν σημαίνει μόνο τη διατήρηση μιας υγιούς σωματικής διάπλασης, αλλά και την ψυχική όσο και την συναισθηματική ευεξία!

    Οι παράγοντες αυτοί αποτελούν το κλειδί για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
    Οι υγιεινές συμβουλές συνήθως ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή, ένα πρόγραμμα ασκήσεων, καθώς και τη σωστή ποσότητα ξεκούρασης και χαλάρωσης που πρέπει να παίρνει ένα άτομο.
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 206 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    Χρειάζεται προσοχή για την υγεια μας γιατί συμπληρωματα και χαπια διαιτης έχουν κατακλύσει την αγορα ομορφιας.

    Ο κόσμος αγοράζει αυτά τα συμπληρωματα με την ελπίδα να αποκτήσει το σώμα που πάντα λαχταρούσαν.

    Εν τούτοις, η ερώτηση είναι αν αυτά τα χαπια και τα συμπληρωματα έχουν επιτύχει το σκοπό τους. Υπάρχουν μερικά σοκαριστικά γεγονότα αυτών των θαυματουργών χαπιών που ποτέ δεν είχατε συνειδητοποιήσει.
     
    Πρώτον, υπάρχουν πολλές και σοβαρές παρενέργειες.
    Αφού οι παρενέργειες έχουν συσχετιστεί με όλων των ειδών τα φάρμακα, τα χάπια αδυνατίσματος δεν διαφέρουν.

    Καταναλώνοντας χάπια για να αδυνατίσετε, θα πληρώσετε βαρύ αντίτιμο. Υπάρχουν βαριές παρενέργειες σε αυτά τα χάπια.
     
    Γνωρίζετε ότι το πιο δημοφιλές αδυνατιστικό χάπι διαθέσιμο στην αγορά περιέχει βλαβερές ουσίες όπως ασπιρίνη, εφεδρίνη και καφεΐνη;
    Έχουν κατασκευαστεί για να αυξήσουν το μεταβολισμό σας και ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 238 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-07-06 | Comments (0)

    « 1 2 3 4 5 ... 41 42 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Μάιος 2024  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 2
    Φίλοι-Επισκέπτες: 2
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz