Παρασκευή, 2024-05-17, 4:45 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Μπορεί να είναι αποτέλεσμα ηθελημένης ή αθέλητης υπερβολικής δόσης ενός φαρμάκου ή την κατάχρηση ναρκωτικών.

    Τα χαρακτηριστικά της δηλητηρίασης από φάρμακα εξαρτώνται από το φάρμακο και τη μέθοδο λήψης του.

    Ελέγξτε και αν είναι ανάγκη ανοίξτε την τραχεία
    Μην προκαλείτε εμετό
    Καλέστε ασθενοφόρο
    Φυλάξτε το δείγμα του εμετού, των άδειων συσκευασιών ή τα σημειώματα αυτοκτονίας. Στείλτε τα μαζί με τον πάσχοντα στο νοσοκομείο.
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 195 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Από τους καπνιστές, ποσοστό περίπου 70% έχουν σκεφτεί να διακόψουν το κάπνισμα έστω μία φορά, 35% προσπαθούν να το διακόψουν τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, αλλά μόνο 6% από αυτούς καταφέρνουν να διατηρήσουν την αποχή τους από το κάπνισμα.

    Οι περισσότερες προσπάθειες διακοπής του καπνίσματος γίνονται χωρίς βοηθητικά μέσα και μόνο με τη δύναμη της θέλησης. Υψηλότερα ποσοστά αποχής επιτυγχάνονται όταν οι καπνιστές ζητούν βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος από τους ειδικούς.

    Ακόμη και τότε, η σταθερή αποχή από το κάπνισμα είναι δύσκολη και συχνά απαιτούνται πολλές προσπάθειες πριν επιτευχθεί μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Έχει παρατηρηθεί ότι οι καπνιστές που δεν καταφέρνουν να διακόψουν το κάπνισμα συνήθως έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, μικρό ενδιαφέρον για τις θεραπείες συμπεριφοράς που υποβοηθούν την προσπάθεια διακοπής, αναφέρουν κατάχρηση αλκοόλ ή άλλων εθιστικών ουσιών ή έχουν ψυχιατρικά νοσήματα.

    Επιπλέον, σήμερα καπνίζει μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών σε σχέση με το παρελθόν και οι γυναίκες συνήθως εκδηλώνουν εντονότερα συμπτώματα στέρησης νικοτίνης και μεγαλύτερη καταθλιπτική διάθεση κατά τη διάρκεια των προσπαθειών διακοπής του καπνίσματος, με αποτέλεσμα να ανταποκρίνονται λιγότερο στις θεραπείες με υποκατάστατα νικοτίνης.

    Οι καπνιστές που είχαν αποτύχει αρχικά στην προσπάθειά τους να διακόψουν το κάπνισμα χρησιμοποιούν ευκολότερα φαρμακευτικές θεραπείες για τη διακοπή το ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 180 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Το κάπνισμα αποτελεί σύμφωνα με όλες τις έρευνες της επιστήμης την πρώτη αιτία θανάτου στην αναπτυγμένη Δύση.

    Η νικοτίνη, η κύρια εθιστική ουσία στο τσιγάρο, αποδίδεται πολύ γρήγορα στον εγκέφαλο και προκαλεί εξάρτηση. Οι εθισμένοι στη νικοτίνη καπνιστές ρυθμίζουν αυτόματα την πρόσληψη νικοτίνης βάσει των επιπέδων της στο αίμα, καπνίζοντας όταν απαιτείται ώστε να προκληθούν τα ψυχοδραστικά αποτελέσματα της νικοτίνης και να αποφευχθούν τα συμπτώματα στέρησης.

    Oι καπνιστές τσιγάρων μικρής περιεκτικότητας σε πίσσα και νικοτίνη συχνά αυξάνουν την ποσότητα των τσιγάρων ούτως ώστε να επιτευχθούν τα επιθυμητά επίπεδα στο αίμα. Ο άκαυστος καπνός περιέχει νικοτίνη, καρκινογόνες ουσίες και τοξίνες, με την καύση όμως οι βλαπτικές ουσίες σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες πολλαπλασιάζονται λόγω της εξαέρωσης, της πυρόλυσης της πυροσύνθεσης του καπνού και των άλλων χημικών προσθέτων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των διαφόρων ειδών τσιγάρου.

    Ο καπνός συγκροτείται από λεπτό αερόλυμα, ώστε να δύναται να μείνει στους αεραγωγούς και στην επιφάνεια των κυψελίδων και από αέρια φάση. Η αέρια φάση περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα, τοξικές ερεθιστικές και αρωματικές ουσίες. Τα σωματίδια του αερολύματος περιέχουν πλήθος τοξικών και καρκινογόνων. Το υπόλειμμα των σωματιδίων, αφού αφαιρεθεί η υγρασία και η νικοτίνη αποκαλείται πίσσα.

    Mέχρι προσφάτως θεωρούνταν ότι οι βλαπτικές αυτές συνέπειες του καπνού αφορούσαν μόνο τους ενεργητικώς καπνίζοντ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 169 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Για σένα προσωπικά η σημερινή μέρα είναι οριακή. Αν κόψεις το τσιγάρο σήμερα, σώζεσαι... Αν το κόψεις αύριο, θα είναι πλέον πολύ αργά, γιατί ο καρκίνος, το εγκεφαλικό και άλλες σοβαρές αρρώστιες Θα έχουν καταστρέψει για πάντα την ζωή σου.

    Θα φτάσεις στο σημείο, που δεν θα υπάρχει επιστροφή, διόρθωση, και θα βρίζεις την τύχη που είσαι άρρωστος... ενώ το προκάλεσες εσύ ο ίδιος, οι παραπάνω ασθένειες δεν είναι για τους άλλους και οι άλλοι το ίδιο πίστευαν.

    Κόψε, λοιπόν, τώρα αμέσως το κάπνισμα όχι μόνο αντλώντας τη δύναμη από τους πρώην συναδέλφους καπνιστές, οι οποίοι ενώ κάπνιζαν 2-3 πακέτα την ημέρα, μέσα σε μια στιγμή, χωρίς να τους εξαναγκάσει κάποια σοβαρή αρρώστια, πήραν τη σωτήρια απόφαση και το έκοψαν εύκολα, αμέσως και για πάντα, αλλά αυτή την στιγμή σκέψου σοβαρά κάποιων ο οποίος έχασε την ζωή του εξαιτίας του καπνίσματος, θυμήσου πόσο ταλαιπωρήθηκε, πόσο πόνεσε, και πως ένοιωσες εσύ όταν άκουσες για αυτόν, για να φτάσει τελικά σε έναν μαρτυρικό θάνατο, αν σου αρέσει να έχεις μια τέτοια τύχη άναψε ένα τσιγάρο τώρα, κλείσε την σελίδα και συνέχισε την ημέρα σου... αν όχι τότε διάβασε παρακάτω...

    Το τσιγάρο κάθε χρόνο, δολοφονεί μαρτυρικά 30.000 'Ελληνες, δηλαδή μια μεγάλη πόλη κάθε χρόνο αφανίζεται. Τα θύματα του τσιγάρου στην Ελλάδα είναι 20 φορές περισσότερα από τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων.

    Μια έρευνα του Αρεταίειου Νοσοκομείου το 1980, απέδειξε ότι στους 1.600 καρκινοπαθείς, οι 1.500 ήταν συστηματικά καπνιστές ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 195 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Ήταν γνωστό από τις ανακοινώσεις του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας ότι 5 εκατομμύρια περίπου άνθρωποι στον κόσμο χάνονται από το ενεργητικό κάπνισμα κάθε χρόνο.

    Ήταν επίσης γνωστό ότι το παθητικό κάπνισμα, δηλαδή η αναπνοή του καπνού στους κλειστούς χώρους, σκοτώνει. Εκείνο που δεν ήταν γνωστό ήταν το πόσους ακριβώς σκοτώνει.

    Η απάντηση έρχεται τώρα από μια μελέτη που έγινε σε 192 χώρες υπό την εποπτεία του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, δημοσιευμένη στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό ‘Lancet’. Η μελέτη αυτή κατέληξε στον εκπληκτικό αριθμό των 600.000 ατόμων που πληρώνουν το παθητικό κάπνισμα με τη θυσία τις ίδιας της ζωής τους.

    Το τραγικότερο όμως από αυτή τη θυσία είναι ότι το ένα τρίτο περίπου από τους 600.000 παθητικούς καπνιστές που χάνονται είναι παιδιά τα οποία χάνονται από πνευμονία, άσθμα ή ανεξήγητο αιφνίδιο θάνατο. Ιδιαίτερα καταστρέφονται οι ευαίσθητοι πνεύμονες των μικρών παιδιών που βρίσκονται στην ανάπτυξή τους. Στους ενήλικες επικρατούν ως αίτια θανάτου οι καρδιοαγγειακές παθήσεις και ο καρκίνος. Ιδιαίτερα ευαίσθητες στο παθητικό κάπνισμα θεωρούνται οι γυναίκες (280.000) που φαίνεται ότι σε μεγαλύτερο ποσοστό καπνίζουν παθητικά σε σχέση με τους άνδρες που θεωρούνται περισσότερο υπεύθυνοι για το ενεργητικό κάπνισμα.

    Σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί το παθητικό κάπνισμα επιδημία, που την ονομάζει smoking epidemic η οποία εξαπλώνεται σταδιακά σε όλο τον κόσμο. Γιατί πράγματι αυτούς τους φοβερούς αριθμούς με ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 228 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Η περίοδος ανάπτυξης του παιδιού είναι καθοριστική και για την εξέλιξη της υγείας του στη μετέπειτα ζωή. Κατά την παιδική ηλικία (6-11 ετών), αν και ο ρυθμός ανάπτυξης δεν είναι ιδιαίτερα ραγδαίος, το ύψος και το βάρος αυξάνονται σχετικά γρήγορα και σταθερά.

    Την περίοδο αυτή όλα τα θρεπτικά συστατικά της διατροφής είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη. Ιδιαίτερο βάρος, ωστόσο, δίνεται σε συστατικά που είναι υπεύθυνα για το χτίσιμο γερού σκελετού, με σημαντικότερο το ασβέστιο, τη βιταμίνη D, το μαγνήσιο και το φώσφορο.

    Ασβέστιο και ανάπτυξη των οστών

    Η πρόσληψη ασβεστίου κατά την παιδική ηλικία σε επαρκείς ποσότητες είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της μέγιστης οστικής πυκνότητας. Μάλιστα ακριβώς επειδή κατά την ενήλικη ζωής η οστική μάζα αρχίζει να μειώνεται σταδιακά, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά να προσλαμβάνουν επαρκείς ποσότητες ασβεστίου καθημερινά. Έτσι η διατροφή τους σε μια τόσο νεαρή ηλικία καταφέρνει να επηρεάσει τόσο την ανάπτυξη τους κατά την εφηβεία (αποφυγή ραχίτιδας) όσο και τις δυσμενείς επιπτώσεις σε μεγαλύτερη ηλικία (οστεοπόρωση). Καλές πηγές ασβεστίου αποτελούν τα γαλακτοκομικά όπου μετά την ηλικία των δύο ετών συστήνεται η κατανάλωση ημιαποβουτυρωμένων, τα τυριά, τα ψάρια (ιδιαίτερα αυτά που καταναλώνονται με το κόκκαλο) αλλά και εμπλουτισμένα τρόφιμα όπως δημητριακά και χυμοί.

    Βιταμίνη D, ο σύμμαχος του ασβεστίου και όχι μόνο

    Η απορρόφηση του ασβεστίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 194 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Για πολλούς ανθρώπους αποτελεί ένα τεράστιο ερωτηματικό το ζήτημα της ποιότητας της σεξουαλικής τους ζωής… ‘Γιατί δεν μπορώ να νιώσω ευχαρίστηση;’, ‘Γιατί δεν έχω επιθυμία πιο συχνά;’, ‘Γιατί δεν απολαμβάνω τη σεξουαλική πράξη;’, ‘Γιατί βαριέμαι εύκολα τον ερωτικό μου σύντροφο;’, ‘Γιατί οι άλλοι χαίρονται περισσότερο το σεξ;’… Αυτά είναι κάποια από τα πολλά ερωτήματα που απασχολούν σημαντικό ποσοστό ανθρώπων και τα οποία παραμένουν αναπάντητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα επηρεάζοντας σημαντικά την αυτοεκτίμηση και την ποιότητα ζωής τους.

    Οι λύσεις που επιδιώκονται στις περισσότερες περιπτώσεις είναι συνήθως βιαστικές, ή κινούνται στα πλαίσια στερεοτύπων, όπως είναι, για παράδειγμα, η βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης, η χρήση διαφόρων μεθόδων αναζωογόνησης κατά τη σεξουαλική πράξη, η συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων κοκ.

    Πώς μπορούν όμως να απαντηθούν ουσιαστικά αυτά τα ερωτήματα και ποιος είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι συναντούν δυσκολίες στη σεξουαλική τους ζωή; Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζεται η άποψη ότι ένας βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι οι άμεσα εμπλεκόμενοι φοβούνται να έρθουν πιο κοντά σε συναισθηματικό επίπεδο και αυτή η αδυναμία εγγύτητας «χαλάει» και επηρεάζει άμεσα και με σημαντικό τρόπο την ποιότητα της ερωτικής πράξης. Ο φόβος της συναισθηματικής εγγύτητας αφορά επίσης τον τρόπο με τον οποίο κάθε άνθρωπος 'αφήνεται' γενικότερα σε πολλά πράγματα στη ζωή του, και αφορά επίσης και τον τρόπο με τον οποίο κανείς σχετίζεται με ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 233 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Πολλοί από εμάς το κάνουμε: τρώμε τα νύχια μας, πολλές φορές ασυναίσθητα.

    Σκεφτείτε όμως ότι αυτό είναι μία πολύ κακιά συνήθεια, για τον λόγο ότι βάζουμε στο στόμα μας πολλά μικρόβια, διευκολύνοντάς τα να εισέλθουν στον οργανισμό μας.

    Απλά, έτσι απο περιέργεια, σκεφτείτε τι είχατε πιάσει τα προηγούμενα λεπτά - τις προηγούμενες ώρες... θα φρικάρετε με το τί μικρόβια μπορεί να έχετε στα χέρια σας!

    Γι' αυτό αν είστε από αυτούς που τρώνε τα νύχια τους, κάντε ό,τι μπορείτε για να απαλλαγείτε από αυτήν την άσχημη συνήθεια.

    Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, δείτε τι μπορείτε να κάνετε που μπορεί να σας βοηθήσει να κόψετε το φάγωμα των νυχιών!

    1) Έχετε τον νου σας: κόβετέ το αμέσως
    Αν πιάνετε τον εαυτό σας στα πράσσα (γιατί πολλές φορές το κάνετε ασυναίσθητα - δεν το καταλαβαίνετε καλά καλά), σταματήστε το.

    Έχετε τον νου σας, όταν σε κάποια φάση πάτε να φάτε έναν ωραίο "μεζέ" - παρανυχίδα - σπασμένη γωνία νυχιού, αμέσως κόψτε το! Παλέψτε το έτσι.

    2) Πείτε στους άλλους να σας σταματάνε αμέσως
    Αν είστε με παρέα, πείτε τους να σας σταματάνε αν το κάνετε, μιας και εσείς μπορεί, επειδή το κάνετε ασυναίσθητα, να μην το παίρνετε έγκαιρα χαμπάρι.

    3) Περιποιηθείτε τα νύχια σας
    Περιποιηθείτε τα νύχια σας ώστε να μην έχουνε σημεία τα οποία να είναι "ό,τι πρέπει για φάγωμα".

    Για παράδειγμα αφαιρέστε επιδέξια τυχόν παρανυχίδες, κόψτε τα νύχια σας αρκετά κοντά και ίσια, μη ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 254 | Added by: alexia | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάποια στιγμή παραπονεθεί για πονοκέφαλο, που συνήθως φεύγει με ένα παυσίπονο. Υπάρχουν όμως κάποιοι, που ταλαιπωρούνται όχι από απλούς πονοκεφάλους αλλά από ημικρανίες, ένα πρόβλημα που δυσκολεύει την καθημερινότητά τους.

    Οι ημικρανίες εμφανίζονται τρεις φορές συχνότερα στις γυναίκες από ό, τι στους άνδρες και είναι πιο συνηθισμένοι σε άτομα ηλικίας μεταξύ 20 και 35 ετών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να εκδηλωθούν στην εφηβεία ή στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

    Συμπτώματα

    Τα συμπτώματα της ημικρανίας διαφέρουν από εκείνα του κοινού πονοκεφάλου. Πρόκειται για έντονη κεφαλαλγία, που διαρκεί από 4 έως 72 ώρες. Ο πόνος μπορεί να επεκτείνεται σε ολόκληρο το κεφάλι και όχι απαραίτητα να εντοπίζεται στη μία πλευρά του, όπως ίσως θα πιστεύαμε λόγω της ετυμολογίας της λέξης (ημι-κρανίες). Υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να μετατοπίζεται ο πόνος από τη μία πλευρά του κεφαλιού στην άλλη .

    Ο πονοκέφαλος μπορεί να συνοδεύεται από ανορεξία, ναυτία, έμετο, φωτοφοβία και ηχοφοβία. Σπανιότερα (περίπου στο 10% των ασθενών) πριν εκδηλωθεί ο πόνος, μπορεί να παρουσιαστεί η αποκαλούμενη αύρα, η οποία περιλαμβάνει συμπτώματα όπως: μούδιασμα, προσωρινή μείωση της όρασης, ήχους στα αφτιά και μυϊκή αδυναμία.

    Πολυπαραγοντικό σύνδρομο

    Οι παράγοντες, που προκαλούν τις κρίσεις ημικρανίας, μπορεί να σχετίζονται με τη διατροφή, με τον τρόπο ζωής μας, ακόμη και με τη λήψη φαρμάκων. Είναι σημαντικό , λο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 231 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Η συνεχής αλλαγή ερωτικών συντρόφων, το σεξ χωρίς προφύλαξη ξύπνησαν ξεχασμένα αφροδίσια νοσήματα, ενώ παράλληλα παρατηρείται και έξαρση των ιογενών, σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως είναι ο έρπητας των γεννητικών οργάνων, οι HPV- λοιμώξεις (τα κονδυλώματα), το AIDS, οι ηπατίτιδες Β και C...

    Δυστυχώς οι ασθένειες που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής, αυξάνονται με πολύ γρήγορο ρυθμό παγκοσμίως, θεαματική είναι η αύξηση ασθενειών, όπως η σύφιλη και η βλενόρροια καθώς επίσης και η μόλυνση από χλαμύδια, τα οποία εκτός των άλλων είναι υπεύθυνα για το 33% των περιπτώσεων στειρότητας στις γυναίκες. Οι λόγοι, που οδήγησαν στην αλματώδη αύξηση των αφροδισίων νοσημάτων, είναι η αδιαφορία για τους κινδύνους που κρύβει το σεξ χωρίς προφυλάξεις και η εναλλαγή σεξουαλικών συντρόφων
    Ένας άλλος παράγοντας που ευνοεί τη μετάδοση των ασθενειών αυτών είναι η ηλικία έναρξης των σεξουαλικών σχέσεων, της οποίας το όριο έχει μειωθεί.

    Προειδοποιητικά σημάδια, συμπτώματα;

    Η ύπαρξη των παρακάτω συμπτωμάτων δεν σημαίνει υποχρεωτικά την προσβολή του ατόμου από σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια. Όμως η γονόρροια, τα χλαμύδια, η σύφιλη και ο έρπης των γεννητικών οργάνων μπορούν να τα προκαλέσουν.

    Στους άνδρες:

    · Εκκρίσεις από το πέος που έχουν χρώμα όπως το πύον, ή ακόμη διαυγή υγρά που εξέρχονται από την ουρήθρα.
    · Πόνος ή κάψιμο κατά τη διούρηση.
    · Συχνουρία.
    · Εξελκώσεις στο πέος ή σε άλλα σημ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 206 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Σχετικά με αυτό το κείμενο

    Αυτό το κείμενο είναι χρήσιμο σε κάθε άτομο που ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για την οστεοπόρωση. Μπορεί εσείς να υποφέρεται από αυτή τη κατάσταση ή μπορεί να είστε ένας φίλος/η ή συγγενής ενός ατόμου με οστεοπόρωση. Ανεξάρτητα από το λόγο που έχετε για να το διαβάσετε, ελπίζουμε να το βρείτε χρήσιμο.

    Θέλουμε να εξηγήσουμε όσο το δυνατό περισσότερα για την οστεοπόρωση , τι την προκαλεί, πως μπορεί να γίνει η πρόληψη και πως μπορεί να θεραπευτεί.

    Δυστυχώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε όλες σας τις ερωτήσεις, γιατί ο καθένας είναι διαφορετικός και δεν υπάρχει κανένα υποκατάστατο της προσωπικής συζήτησης με τον γιατρό. Αν θέλετε περισσότερα, αφού διαβάσετε αυτό το βιβλιαράκι, υπάρχουν διευθύνσεις στο τέλος του κειμένου που μπορεί να είναι χρήσιμες.

    Τι είναι η οστεοπόρωση;

    Η λέξη "οστεοπόρωση" σημαίνει φιλολογικά "πορώδες οστούν". Είναι μία κατάσταση όπου ένα άτομο χάνει σταδιακά κόκαλο (οστούν) έτσι ώστε τα κόκαλα να γίνονται σταδιακά εύθραυστα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τα κόκαλα να είναι πιο πιθανό να σπάσουν (ο ιατρικός όρος είναι "κάταγμα").

    Τι προκαλεί την οστεοπόρωση;

    Τα κόκαλά μας αυξάνονται κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία και είναι πιο ισχυρά μεταξύ του 25ου και του 30ου έτους της ζωής. Στη μεσήλικη ζωή τα κόκαλα - ενώ παραμένουν ισχυρά - αρχίζουν σταδιακά να χάνουν την πυκνότητά τους. Αυτή η απώλεια ή λέπτυνση των κοκάλων συνεχίζεται όσο με ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 241 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Στην εποχή μας, με τους γρήγορους ρυθμούς και τις αυξημένες απαιτήσεις, το στρες έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το στρες, σε κανονικά επίπεδα, είναι ένας υγιής έμφυτος μηχανισμός, που στοχεύει στην επιβίωση του ατόμου, ενισχύοντας και επισπεύδοντας τις αντιδράσεις του σε στιγμές κινδύνου ή αβεβαιότητας.

    Για τους περισσότερους από εμάς, το στρες αρχίζει να αποτελεί πρόβλημα όταν συναντάται σε υψηλά επίπεδα και για μεγάλες χρονικές περιόδους.
    Σε τέτοιες περιόδους, είναι πολύ σημαντικό να διαχειριζόμαστε σωστά και αποτελεσματικά το στρες μας, αφού οι επιπτώσεις του στην ψυχολογική και οργανική μας υγεία είναι τεράστιες.

    Πως μπορεί όμως κανείς να διαχειριστεί αποτελεσματικά το στρες του; Διαβάστε μερικές πρακτικές συμβουλές που μπορούν να μειώσουν το στρες και να κάνουν τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη.

    Κατανοήστε πως βιώνετε το στρες
    Πολλοί άνθρωποι ζουν κάτω από το καθεστώς έντονου στρες για μεγάλες περιόδους και ούτε καν το αναγνωρίζουν. Παρατηρήστε τον εαυτό σας και προσπαθήστε να κατανοήσετε πως εσείς προσωπικά εκφράζετε το στρες σας.

    Ο κάθε άνθρωπός βιώνει και εκφράζει το κάθε τι με διαφορετικό τρόπο. Ποιο είναι λοιπόν το δικό σας πρότυπο; Γίνεστε ευέξαπτος/η, απόμακρος/η ή θλιμμένος/η; Έχετε πονοκεφάλους ή αισθήματα κόπωσης;

    Αυτό το βήμα είναι σημαντικό για να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε ότι περνάτε μία περίοδο με αυξημένο στρες και να διαχειριστείτε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 228 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Τις βλέπετε παντού: Να κρέμονται στα ρούχα σας, διασκορπισμένες στο πάτωμα ή στην μπανιέρα μετά το λούσιμο. Για να μην ασχολείστε με... τρίχες, μάθετε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο την παροδική τριχόπτωση, που κάνει συνήθως πιο αισθητή την εμφάνισή της άνοιξη και φθινόπωρο.

    Τροφές για υγιή και όμορφα μαλλιά
    Η τρίχα αποτελείται κυρίως από κερατίνη που παράγει ο βολβός, συνθέτοντας ουσίες όπως αμινοξέα, μεταλλικά άλατα, βιταμίνες και λιπίδια, που φτάνουν μέχρι αυτόν μέσω του αίματος. Όταν όμως ο οργανισμός δεν εφοδιάζεται με τις κατάλληλες τροφές, ο βολβός αδυνατεί να παράγει αυτές τις ουσίες.
    • Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με βιταμίνες της ομάδας Β, βιταμίνη Ε, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ακόρεστα λιπαρά οξέα που θα βρείτε στο ψάρι, στα αυγά, στο άπαχο κρέας, στα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα, στα όσπρια, στο γάλα, στο ψωμί ολικής άλεσης, στα δημητριακά και στο ελαιόλαδο.
    • Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε τη λήψη βασιλικού πολτού, που εκτός από τις τονωτικές ιδιότητες που έχει για τον οργανισμό, βελτιώνει την όψη του δέρματος, δυναμώνει τα νύχια και θεωρείται ότι επιβραδύνει την τριχόπτωση. Αν, ωστόσο, έχετε αλλεργίες ή αλλεργικό άσθμα, θα πρέπει να ρωτήσετε το γιατρό σας. Η κατανάλωση βασιλικού πολτού δεν πρέπει να ξεπερνά το μισό γραμμάριο καθημερινά. Προτιμήστε το συσκευασμένο (που έχει περάσει από τους απαραίτητους ελέγχους) και προσέξτε την όψη του: πρέπει να έχει άσπρο και λαμπερό χρώμα. Στα φαρμακεία και τα καταστήματ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 182 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Κολπική μαρμαρυγή: Ορισμός διάγνωση-επιπλοκές



    Κολπική μαρμαρυγή: Θεραπεία με φάρμακα



    Κολπική μαρμαρυγή: Θεραπεία με επέμβαση (ablation κλπ)



    Επεμβατική αντιμετώπιση της κολπικής μαρμαρυγής

    Φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός

    Φυσιολογικά, ο καρδιακός παλμός ξεκινά από τον φλεβόκομβο πού εντοπίζεται στο δεξιό κόλπο. Όταν ο φλεβόκομβος πυροδοτεί, η ηλεκτρική δραστηριότητα διασπείρεται κατά μήκος του δεξιού και αριστερού κόλπου, και προκαλεί τη συστολή τους. Τα ερεθίσματα ταξιδεύουν προς τον κολποκοιλιακό κόμβο, ο οποίος είναι ή γέφυρα που επιτρέπει να πηγαίνουν τα ερεθίσματα από τους κόλπους στις κοιλίες. Το ερέθισμα τότε οδεύει διαμέσου των τοιχωμάτων των κοιλιών, προκαλώντας την συστολή τους.

    Τα φυσιολογικά ηλεκτρικά ερεθίσματα της καρδιάς έχουν ως αποτέλεσμα τη φυσιολογική πλήρωση με αίμα και τη συστολή της καρδιάς.
    Τι είναι η κολπική μαρμαρυγή;

    Η κολπική μαρμαρυγή είναι μία από τις συνηθέστερες ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού. Προσβάλλει περισσότερο από το 1% του πληθυσμού και κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται περισσότερες από 5 ανά 10.000 κατοίκους νέες περιπτώσεις κολπικής μαρμαρυγής.

    Στην κολπική μαρμαρυγή, πολλά ερεθίσματα ξεκινούν και εξαπλώνονται στους κόλπους. Ο ρυθμός πού προκύπτει είναι αποδιοργανωμένος, ταχύς και ανώμαλος. Επειδή τα ερεθίσματα ταξιδεύουν

    στους κόλπους με ακανόνιστο τρόπο, οι κόλποι είναι ανίκανοι να συσ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 218 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Αρρυθμίες της καρδιάς, καρδιακές αρρυθμίες




    Τι είναι αρρυθμία;

    Φυσιολογικά η καρδιά διεγείρεται από τον φλεβόκομβο. Το ερέθισμα μετά διαχέεται στους κόλπους και τους ερεθίζει (κολπική συστολή). Μετά μέσω του κολποκοιλιακού κόμβου διαχέεται στις κοιλίες που τις διεγείρει και αυτές (κοιλιακή συστολή). Εάν για κάποια αιτία αυτή η ρυθμική διέγερση της καρδιάς διακοπεί λέμε ότι εμφανίζεται αρρυθμία.
    Φλεβοκομβικός ρυθμός

    Φυσιολογικά η καρδιά διεγείρεται από το φλεβόκομβο που βρίσκεται στο δεξιό κόλπο σε περιοχή μεταξύ της εκβολής της άνω και κάτω κοίλης φλέβας. Στην περίπτωση αυτή λέμε ότι ο ρυθμός είναι φλεβοκομβικός και με τον όρο αυτό εννοούμε ότι δεν υπάρχει αρρυθμία από προσωρινή ή μονιμότερη επικράτηση κέντρου εκπομπής ερεθισμάτων έξω από τον φλεβόκομβο. Ακόμη με τον όρο «φλεβοκομικός ρυθμός» οι περισσότεροι γιατροί στην καθημερινή πράξη εννοούν ότι δεν υπάρχει αρρυθμία.

    Σε φλεβοκομβικό ρυθμό με φυσιολογική αγωγή του ερεθίσματος το ηλεκτροκαρδιογράφημα δείχνει φυσιολογικό έπαρμα Ρ, διάστημα PR 0,12-0,20 sec και στενό σύμπλεγμα QRS εύρους μικρότερου των 0,11 sec.
    Αίτια και μηχανισμοί αρρυθμιών

    Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αρρυθμιών πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο επιστημονική αξιολόγηση αυτών. Για το σκοπό αυτό πέρα από τους κλινικούς και τους ηλεκτροκαρδιογραφικούς χαρακτήρες απαραίτητη είναι η γνώση:

    των αιτιών τους

    των μηχανισμών αρρυθμιογέννεσης και

    της σχέσης ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 244 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Η πυελονεφρίτιδα είναι μόλυνση των νεφρών. Διακρίνεται σε οξεία και χρόνια, ενώ υπάρχουν και κάποιες ειδικές μορφές οι οποίες θα αναφερθούν εν συντομία στη συνέχεια.
    • Οξεία Πυελονεφρίτις: Είναι η πιο συνήθης μορφή και συνήθως (80%) οφείλεται σε μόλυνση απο κολοβακτηρίδιο (E.Coli). Άλλοι μικροοργανισμοί που ενοχοποιούνται είναι η Κλεμπσιέλα, ο Πρωτέας, η Ψευδομονάδα και το Εντεροβακτηρίδιο. Η μόλυνση είναι συνήθως ανιούσα όπου μικρόβια "ανεβαίνουν" από την ουροδόχο κύστη. Υπάρχει όμως και η αιματογενής μόλυνση όπου συνήθως το μικρόβιο είναι ο σταφυλόκοκκος και πολλές φορές σχηματίζονται και αποστήματα νεφρού.
     Κλινική εικόνα: Αφνίδια έναρξη πυρετού, ρίγους και πόνου στην περιοχή του νεφρού. Δυνατόν να συνυπάρχουν συμπτώματα απο το κατώτερο ουροποιητικό (δυσουρία, συχνουρία, τσούξιμο κτλ).
     Διάγνωση: Γενική άιματος δείχνει σχεδόν πάντα αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων και η γενική ούρων συνήθως (αλλά ΟΧΙ πάντα) δείχνει πυοσφαίρια. Απεικονιστικές εξετάσεις σπάνια χρειάζονται (70% των ασθενών με πυελονεφρίτιδα έχουν φυσιολογικό υπερηχογράφημα) παρά μόνο για να αποκλείσουν πιθανότητα απόφραξης του νεφρού. Το υπερηχογράφημα σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ βοηθητικό και σπάνια χρειάζεται να καταφύγουμε σε αξονική τομογραφία.
     Θεραπεία: Αν ο ασθενής είναι αφυδατωμένος ή σε βαρειά γενική κατάσταση μπορεί να χρειαστεί παραμονή στο νοσοκομείο. Αν όμως είναι σε κατάσταση να λάβει αγωγή απο το στόμα τότε συνήθως χορηγούμε ειδική αντιβίωση (αμινογλυκοσίδη κα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 291 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Η πυελονεφρίτιδα είναι μόλυνση των νεφρών. Διακρίνεται σε οξεία και χρόνια, ενώ υπάρχουν και κάποιες ειδικές μορφές οι οποίες θα αναφερθούν εν συντομία στη συνέχεια.
    • Οξεία Πυελονεφρίτις: Είναι η πιο συνήθης μορφή και συνήθως (80%) οφείλεται σε μόλυνση απο κολοβακτηρίδιο (E.Coli). Άλλοι μικροοργανισμοί που ενοχοποιούνται είναι η Κλεμπσιέλα, ο Πρωτέας, η Ψευδομονάδα και το Εντεροβακτηρίδιο. Η μόλυνση είναι συνήθως ανιούσα όπου μικρόβια "ανεβαίνουν" από την ουροδόχο κύστη. Υπάρχει όμως και η αιματογενής μόλυνση όπου συνήθως το μικρόβιο είναι ο σταφυλόκοκκος και πολλές φορές σχηματίζονται και αποστήματα νεφρού.
     Κλινική εικόνα: Αφνίδια έναρξη πυρετού, ρίγους και πόνου στην περιοχή του νεφρού. Δυνατόν να συνυπάρχουν συμπτώματα απο το κατώτερο ουροποιητικό (δυσουρία, συχνουρία, τσούξιμο κτλ).
     Διάγνωση: Γενική άιματος δείχνει σχεδόν πάντα αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων και η γενική ούρων συνήθως (αλλά ΟΧΙ πάντα) δείχνει πυοσφαίρια. Απεικονιστικές εξετάσεις σπάνια χρειάζονται (70% των ασθενών με πυελονεφρίτιδα έχουν φυσιολογικό υπερηχογράφημα) παρά μόνο για να αποκλείσουν πιθανότητα απόφραξης του νεφρού. Το υπερηχογράφημα σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ βοηθητικό και σπάνια χρειάζεται να καταφύγουμε σε αξονική τομογραφία.
     Θεραπεία: Αν ο ασθενής είναι αφυδατωμένος ή σε βαρειά γενική κατάσταση μπορεί να χρειαστεί παραμονή στο νοσοκομείο. Αν όμως είναι σε κατάσταση να λάβει αγωγή απο το στόμα τότε συνήθως χορηγούμε ειδική αντιβίωση (αμινογλυκοσίδη και αμπικι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 174 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Τι εννοούμε με τον όρο άγχος;

    Συμπτώματα έντονου άγχους περιλαμβάνουν υποκειμενικά συναισθήματα τάσης και εκνευρισμού, υπερβολικής λύπης, ευερεθιστότητας, νευρικότητας, δυσκολίας στη συγκέντρωση , διαταραχές ύπνου, και σωματικά συμπτώματα, όπως αίσθημα παλμών, αίσθημα πνιγμονής, τρόμος, ζάλη, κόπωση, δύσπνοια, πόνος στο στήθος, και σημεία εφίδρωσης από το αυτόνομο. Μπορεί να είναι παρόντα συμπτώματα αυξημένου επιπέδου συνείδησης, όπως αυξημένο αντανακλαστικό τρομάγματος και υπερεπαγρύπνηση. Τα συμπτώματα μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν γνωσιακή δυσλειτουργία, όπως έλλειψη προσοχής και πρόβλημα συγκέντρωσης. Επίσης, τα άτομα που βιώνουν άγχος τείνουν να αποφεύγουν καταστάσεις ή ερεθίσματα που σχετίζονται με το άγχος. Για παράδειγμα, άτομα που πάσχουν από μετατραυματική από στρες διαταραχή αποφεύγουν καταστάσεις που ανακινούν την αναβίωση του τραύματος, ενώ αυτοί που πάσχουν από κρίσεις πανικού αποφεύγουν να απομακρυνθούν από το σπίτι τους ή αποφεύγουν καταστάσεις από τις οποίες δεν θα μπορούσαν να αποδράσουν ή η παροχή βοήθειας θα ήταν αδύνατη εάν ένιωθαν κρίση πανικού.

    Ποιες καταστάσεις περιλαμβάνουν σαν κύριο σύμπτωμα το άγχος;

    Οι διαταραχές άγχους περιλαμβάνουν τη διαταραχή πανικού, την κοινωνική ή άλλες ειδικές φοβίες, τη γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, την ψυχαναγκαστική-καταναγκαστική διαταραχή, και τη μετατραυματική από στρες διαταραχή. Το άγχος είναι κυρίαρχο κομμάτι και άλλων ψυχιατρικών διαταραχών, όπως της διεγερτικής κατάθλιψης, ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 208 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    » Ρευματοειδής αρθρίτιδα

    Τι είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα;

    Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης, αυτοάνοση και εξελικτική νόσος, που προσβάλλει κατ’ εξοχήν τις αρθρώσεις, αλλά όχι σπάνια και διάφορα άλλα όργανα. Είναι το συχνότερο φλεγμονώδες ρευματικό νόσημα. Προσβάλλει συνήθως άτομα ηλικίας 35-55 ετών, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, ακόμη και σε παιδιά. Στα πλαίσια της πρόσφατης πανελλήνιας επιδημιολογικής έρευνας για τις ρευματικές παθήσεις, που πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογικών Ερευνών στο γενικό πληθυσμό σε αστικές, ημιαστικές και αγροτικές περιοχές της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Ελλάδος, μελετήθηκε ο επιπολασμός, δηλ. η συχνότητα, και η αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας στο επίπεδο του γενικού πληθυσμού των ενηλίκων. Η συχνότητα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας βρέθηκε ότι ανέρχεται στο επίπεδο του 6,7‰ των ενηλίκων και ότι είναι τρεις φορές μεγαλύτερη στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες.

    Ποιες είναι οι αιτίες και πως αναπτύσσεται η ρευματοειδής αρθρίτιδα;

    Από αιτιολογικής πλευράς φαίνεται ότι πολλοί παράγοντες, όπως περιβαλλοντικοί, γενετικοί, ορμονικοί και ανοσολογικοί, εμπλέκονται στην αιτιοπαθογένεια της νόσου, αλλά η ακριβής αιτιολογία της δεν είναι γνωστή. Ωστόσο, είναι γνωστοί οι παθογενετικοί μηχανισμοί με τους οποίους αναπτύσσεται η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Πρόκειται για παθολογικούς μηχανισμούς του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 206 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου με ανάσπαση του ST στο ηλεκτροκαρδιογράφημα ή απλά οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου συγκαταλέγεται στα οξέα στεφανιαία σύνδρομα (όπως η ασταθής στηθάγχη και το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου χωρίς ανάσπαση του ST). Το έμφραγμα του μυοκαρδίου οφείλεται σε αιφνίδια απόφραξη ενός κλάδου των στεφανιαίων αρτηριών λόγω ρήξης ή διάβρωσης της αθηρωματικής πλάκας και δημιουργίας θρόμβου ο οποίος αποφράσσει πλήρως την υπεύθυνη στεφανιαία αρτηρία με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη νέκρωση μιας περιοχής του μυοκαρδίου.

    Το έμφραγμα τού μυοκαρδίου προσβάλλει συνήθως τούς άνδρες (με αναλογία 5 προς 1 σε σχέση με τις γυναίκες) στην ηλικία μεταξύ 50 και 60 ετών.

    Πρέπει να σημειώσουμε ακόμη τη μεγαλύτερη συχνότητα και βαρύτητα τού εμφράγματος στα διαβητικά άτομα.

    Πως γίνεται η διάγνωση;
    Οπισθοστερνικός πόνος

    Γενικά το έμφραγμα του μυοκαρδίου χαρακτηρίζεται από έντονο οπισθοστερνικό πόνο. Ο πόνος εισβάλλει αιφνίδια, χωρίς να είναι δυνατό να πιστοποιηθεί η αίτία η όποία το προκάλεσε. Εντοπίζεται συνηθέστερα πίσω από το στέρνο, στο κάτω τρίτο του, πολλές φορές στη περιοχή του στομάχου. Τότε είναι εύκολη η σύγχυση με μια πάθηση της κοιλιάς.

    Ο πόνος επεκτείνεται, όπως και στη περίπτωση της στηθάγχης, στον ώμο και στην εσωτερική πλευρά του βραχίονα και του αντιβραχιονίου και φθάνει ως τα δάχτυλα του αριστερού άνω άκρου. Λιγότερο συχνά διακλαδίζεται και στους δύο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 256 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ (Α.Π.)
    Αρτηριακή πίεση είναι η δύναμη με την οποία το αίμα πιέζει τα τοιχώματα των αρτηριών μέσα στις οποίες κυκλοφορεί. Η πίεση δεν παραμένει ποτέ σταθερή αλλά έχει διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν οι τιμές της αρτηριακής πίεσης παραμένουν υψηλές για μεγάλο χρονικό διάστημα σημαίνει ότι ο οργανισμός πάσχει από υψηλή Α.Π. Η αρτηριακή πίεση καταγράφεται με δύο αριθμούς που αντιστοιχούν: α) στη συστολική πίεση (κατά την διάρκεια της συστολής της καρδιάς), β) τη διαστολική πίεση (κατά την διαστολή της καρδιάς). Στις μετρήσεις γράφεται πρώτα η συστολική και μετά η διαστολική πίεση, π.χ. 120/80 και μετράται σε χιλιοστά στήλης υδραργύρου ( mmHg ).

    Φυσιολογική αρτηριακή πίεση

    Η φυσιολογική αρτηριακή πίεση είναι: συστολική μικρότερη από 120 mmHg και διαστολική μικρότερη από 80 mmHg
    ΥΨΗΛΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ = ΥΠΕΡΤΑΣΗ

    Η υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση αυξάνει τις πιθανότητες να αποκτήσετε στεφανιαία νόσο (καρδιακό νόσημα), παθήσεις των νεφρών και εγκεφαλικό επεισόδιο. Οποιοσδήποτε μπορεί να εκδηλώσει υπέρταση ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή φυλής. Εκτιμάται ότι ένας στους τέσσερις ενήλικες έχουν υπέρταση. Όταν η υπέρταση εκδηλωθεί, συνήθως παραμένει για την υπόλοιπη ζωή του ασθενούς. Μπορείτε να ελέγξετε ή ακόμα και να αποτρέψετε την υπέρταση παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα

    Ανάλογα με το επίπεδο της αρτηριακής πίεσης που έχει ένας άνθρωπος κατατάσσεται σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες, οι οποίε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 177 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα τρόφιμα που βοηθούν ειδικά τις γυναίκες να μειώσουν τη χοληστερίνη και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων αλλά και να ανεβάσουν θεαματικά τη διάθεσή τους;

    Αν η πρώτη σας απάντηση είναι «υπάρχουν τέτοια τρόφιμα ειδικά για γυναίκες;», πρέπει να σας ενημερώσουμε πως, ναι, υπάρχουν, και σίγουρα τα έχετε φάει αρκετές φορές στη ζωή σας χωρίς να ξέρετε τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο γυναικείο φύλο.

    Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν επτά είδη τροφίμων που έχει αποδειχθεί πως έχουν τεράστια οφέλη για τις γυναίκες, κάθε ηλικίας και ιδιότητας. Ένα μεγάλο πλεονέκτημά τους, επίσης, είναι πως μπορούμε να τα βρούμε σε όλα τα σουπερμάρκετ. Βγάλτε το σημειωματάριό σας, λοιπόν, και σημειώστε τα καλύτερα «γυναικεία» τρόφιμα:

    Βατόμουρα: Τα φρούτα αυτά περιέχουν αντιοξειδωτικά και έχουν υψηλά ποσοστά σε κάλιο και βιταμίνη C. Έτσι βοηθούν σημαντικά στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και καρκίνου, προστατεύουν τη μνήμη, μειώνουν την πίεση και καταπολεμούν τις ρυτίδες.

    Σολομός: Ο σολομός περιέχει ομέγα-3 λιπαρά οξέα, μεταξύ των οποίων το DHA που είναι καλό για την εγκυμοσύνη. Επίσης φτιάχνει τη διάθεση, καταπολεμά τη μελαγχολία και προστατεύει από το Αλτσχάιμερ και τον καρκίνο.

    Μαύρη σοκολάτα: Κανείς δεν θα σας απαγορέψει τη σοκολάτα, αρκεί να είναι σκουρόχρωμη και καλής ποιότητας. Η μαύρη, πικρή σοκολάτα, περιέχει αντιοξειδωτικά και μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών, χαμηλώνει την πίεση, ενυδατών ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 236 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Ποιες είναι οι κακές γυναικείες συνήθειες που κάνουν το στήθος να «εξαφανίζεται»;

    Το στήθος της κάθε γυναίκας είναι ίσως το μεγαλύτερο εξωτερικό «προσόν» της και ένα από τα χαρακτηριστικά για τα οποία θέλει να είναι περήφανη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως τα εμφυτεύματα σιλικόνης είναι τόσο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, καθώς κάθε γυναίκα θέλει να έχει ένα πλούσιο μπούστο.

    Αν λοιπόν, είστε περήφανες για το φυσικό μέγεθος του στήθους σας και τα βλέμματα που τραβά σε κάθε σας εμφάνιση και θέλετε να είστε για καιρό ακόμα, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε μερικές κακές συνήθειες που μπορούν να το βλάψουν και να κάνουν να πάρει τον κατήφορο.
    Υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης: Μια μελέτη στη Σουηδία απέδειξε πως το μέγεθος του στήθους τείνει να μειώνεται αισθητά αν η γυναίκα καταναλώνει περισσότερες από 3 κούπες καφέ καθημερινά. Η μελέτη έδειξε επίσης πως πολλές γυναίκες έχουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο που κάνει τους λιπώδεις ιστούς στο στήθος να συρρικνώνονται, αν η κατανάλωση καφέ είναι μεγάλη.
    Υπερβολική μείωση στην κατανάλωση λίπους: Το λίπος είναι η βασική σύνθεση του ιστού του μαστού, ο οποίος καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος στο στήθος. Οι δίαιτες που μειώνουν δραματικά την κατανάλωση λίπους όχι μόνο επηρεάζουν την ισορροπία των θρεπτικών στοιχείων αλλά και τη μορφή και το μέγεθος του στήθους. Η κατανάλωση λίπους επιβάλλεται, πάντα βέβαια σε λογικές ποσότητες.
    Σπάνια κατανάλωση κρέατος: Οι ίνες κολλαγόνου είναι ένα ακ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 205 | Added by: ludia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Χάνετε κάποια κιλά αλλά σε λίγο μόλις διάστημα βλέπετε αυτά να …επιστρέφουν; Διατηρήστε τα κιλά σας ακολουθώντας κάποιες χρήσιμες συμβουλές:

    Πώς προετοιμαζόμαστε για ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους;
    Ο προγραμματισμός για ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους ξεκινά πολύ πριν καθίσουμε στο τραπέζι.
    Υπάρχουν μικρά μυστικά, που μπορούν να κάνουν την προσπάθειά μας ευκολότερη.

    Αυτά τα μυστικά δεν έχουν να κάνουν τόσο πολύ με φαγητό και θερμίδες, αλλά αν τα τηρήσετε, ίσως να μη χρειαστεί να ασχοληθείτε με θερμίδες!

    Οδηγίες για τα ψώνια του φαγητού
    • Φτιάξτε μια λίστα από πριν και μην πηγαίνετε νηστικοί στο Supermarket.
    • Ελέγχετε τις ετικέτες των τροφίμων για την ποσότητα θερμίδων, λιπαρών, σακχάρων και νατρίου.

    Προτιμήστε τρόφιμα με τις μικρότερες περιεκτικότητες. Προσοχή! Κάποια συσκευασία μπορεί να αναγράφει ότι το εν λόγω προϊόν περιέχει 0% λιπαρά αλλά να είναι παράλληλα πολύ πλούσιο σε ζάχαρη! Να είστε προσεκτικοί!
    • Σκοπός είναι στο σπίτι σας να βρίσκονται διαθέσιμα υγιεινά τρόφιμα για κάθε ώρα της ημέρας, σνακ ή κυρίως γεύματα.

    Οδηγίες για την ώρα του φαγητού
    • Κλείστε την τηλεόραση και απολαύστε το γεύμα σας, όσο πιο αργά μπορείτε. Είναι πλέον γνωστό, ότι το σήμα κορεσμού καθυστερεί να φτάσει στον εγκέφαλο, άρα πρέπει να το προλαβαίνουμε εμείς!

    Έτσι, αφήστε το πιρούνι σας λίγο πριν νιώσετε ότι χορτάσατε. Δεν είναι απαραίτητο να αδειάσετε το πιάτο σας.
    • Χρησ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 172 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Θυμάστε όταν ήσασταν φοιτήτριες που μιλούσατε για ένα μαγνήτη που έχετε όλες και τραβάει τους άνδρες που «δεν κάνουν»; Ε, λοιπόν, ξεχάστε τον, τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει.

    Θα σας το πω απλά. Είναι τουλάχιστον εγωκεντρικό, εγωιστικό, αφελές, δείγμα χαμηλής νοημοσύνης και προσπάθεια αποποίησης ευθυνών να πιστεύετε πως εσείς δεν φταίτε ποτέ, αλλά έχετε κάποιου είδους μαγνήτη που τραβάει επάνω σας όλους εκείνους τους άνδρες που «δεν κάνουν», είναι άχρηστοι και το μόνο που ξέρουν είναι να μετατρέπουν τη ζωή σας σε μαρτύριο.

    Πρώτα απ' όλα μόνο και μόνο η παραδοχή πως έλκετε μόνο τέτοιου είδους άντρες σας καθιστά χαζές, γιατί «εντάξει κυρία μου μπορεί να τους τραβάς εσύ, μάτια δεν έχεις να τους διακρίνεις και να τους απωθήσεις;». Αλλά και πάλι θα σας δικαιολογήσω και θα παραδεχτώ πως ίσως καμουφλάρονται καλά, όμως, εκεί μπαίνουν στη μέση τα μαθηματικά. Δεν γίνεται στατιστικά να έχετε κάνει δέκα-είκοσι σχέσεις και ούτε ένας να μην έκανε. Είναι σαν να δηλώνετε για παράδειγμα πως κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι βρέχει. Απλά δεν γίνεται. Μήπως εσείς τελικά φταίτε;

    Για αυτό, αφήστε τους μαγνήτες στη θέση τους, σταματήστε να διαλαλείτε αηδίες και κοιτάξτε καλύτερα τόσο στο παρελθόν σας, όσο και προσεκτικά το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά σας. Βρείτε τα λάθη που κάνετε, πιθανόν κατ' επανάληψη και αναλάβετε τις ευθύνες σας. Το «ανδρολίβαδο» σας περιμένει να βοσκήσετε και δεν έχει μόνο γαϊδουράγκαθα.[img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/93f8f96ee ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 232 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Πέντε τρόποι για να κερδίσετε τη μάχη κατά της αϋπνίας και να βελτιώσετε την εμφάνισή σας.

    Δυστυχώς, έρευνες αποδεικνύουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων στις μέρες μας δυσκολεύονται να κοιμηθούν ή δεν κοιμούνται αρκετά -μόνο στις ΗΠΑ, ανέρχεται στο 63 τοις εκατό του πληθυσμού! Και όμως, ένας καλός ύπνος δεν είναι μόνο απαραίτητος για την καλή υγεία, αλλά και για πιο όμορφη, λαμπερή επιδερμίδα. Ιδού πέντε tips για να κοιμάστε… ήσυχοι.



    1. Χαλαρώστε πριν κοιμηθείτε

    Βασική δεν είναι μόνο η ποσότητα του ύπνου, αλλά και η ποιότητά του. Καλό είναι, 30 λεπτά πριν πέσετε για ύπνο να έχετε χαλαρώσει. Κάντε κάποιες ασκήσεις για να αποφορτίσετε το σώμα σας και λίγο διαλογισμό για να χαλαρώσετε το πνεύμα. Επικεντρωθείτε σε μια συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα, και απλά σκεφθείτε την χωρίς να κινείστε -σιγά σιγά το σώμα σας θα αρχίσει να ξεσφίγγεται.



    2. Δημιουργήστε μια άνετη ατμόσφαιρα

    Αποφύγετε να έχετε πολλά φώτα και φωτάκια στο υπνοδωμάτιο -ακόμη και το ξυπνητήρι μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή. Μαλακές κουβέρτες, αφράτα μαξιλάρια και ένα ζεστό περιβάλλον βοηθούν στον ύπνο. Ακόμη, μπορείτε να βάλετε λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας σε έναν υγραντήρα ατμόσφαιρας ή να ρίξετε 2 σταγόνες στο μαξιλάρι σας -θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε.



    3. Αποκτήστε συνήθειες

    Προσπαθήστε να πέφτετε στο κρεβάτι την ίδια περίπου ώρα κάθε μέρα, ακόμη και τα σαββατοκύρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 194 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Απλές συμβουλές για τη διάρροια

    Είναι συνήθως μια δυσάρεστη κατάσταση που μας “χτυπά” εκεί που δεν το περιμένουμε. Στη δουλειά, στο σπίτι, ακόμη και όταν είμαστε έξω για να διασκεδάσουμε, ή όταν ταξιδεύουμε. Οπουδήποτε και να βρισκόμαστε, η διάρροια θα μας χτυπήσει και θα γίνουμε συχνοί επισκέπτες της... τουαλέτας.



    Η διάρροια είναι με απλά λόγια το αποτέλεσμα μια μάχης μικροβίων, ιών, βακτηριδίων, που έχουν εισχωρήσει στον οργανισμό μας και πλήττουν το γαστρεντερικό μας σύστημα. Η λοίμωξη αυτή μπορεί να ονομαστεί γαστρεντερίτιδα και προκαλείται από κολοβακτηρίδια, από καμπυλοβακτηρίδια, από σαλμονέλα, από σιγκέλα κ.α. Η τροφή και τα φαγητά σε ποσοστό 90% ευθύνονται για αυτό.

    Τι μπορούμε να κάνουμε όταν πάθουμε γαστρεντερίτιδα και μας χτυπήσει η διάρροια;

    Καταρχήν κατά το πρώτο 24ωρο, εκδηλώνονται 2 μεγάλες μάχες: Η πρώτη είναι του οργανισμού μας με τα μικρόβια και η δεύτερη είναι ... η δική μας με την τουαλέτα. Εάν κερδίσουμε την πρώτη αυτομάτως κερδίσαμε και την δεύτερη. Πρέπει λοιπόν να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να αντεπεξέλθει.

    Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε και έχει μεγάλη σημασία είναι η ενυδάτωση του οργανισμού μας. Πρέπει οπωσδήποτε να πίνουμε νερό έστω και μικρές γουλιές, ή τσάι ή αναψυκτικά τύπου κόλα με πολλούς ηλεκτρολύτες. Αυτά θα ενδυναμώσουν το σύστημα να καταφέρει να α ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 160 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Τους φίλους του διαλέγουμε" λέει ένα τραγούδι της Αλεξίου, το οποίο φαίνεται πως άρεσε πολύ στο κορίτσι σου (που σε κάθε ευκαιρία θυμάται το βαθύ respect της για τη "Χαρούλα") και διάλεξε τις κολλητές της μία-μία και με μαεστρικό τρόπο. Τόσο μαεστρικό ώστε να στη σπάνε επίσης μία-μία και με τον δικό τους τρόπο. Εκεί να δεις ρεσιτάλ, κρεσέντα και βιρτουόζικα σόλο.

    Οι κολλητές της και εσύ έχετε ένα de facto κοινό πεδίο ενδιαφέροντος (την γκόμενά σου) και μια διαφορά με αφετηρία χαμένη στο βάθος στων αιώνων. Θέλετε το καλό της, νομίζοντας ότι ξέρετε ποιο είναι και ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ότι μόνο εσείς (εσύ ή αυτές) μπορείτε να το εξασφαλίσετε. Και κάπως έτσι ξεκινά αυτή η ιστορία αλληλοεκτίμησης.

    Για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο που μόνο εσύ καταλαβαίνεις στην ολότητά του, είσαι βέβαιος ότι οι κολλητές της παρασύρουν τη φίλη σου σε πράγματα που δεν θέλει(;), που δεν θα έκανε μόνη(;), που τα κάνει με το ζόρι(;). Και τις μισείς γι' αυτό. Τις βλέπεις να σου χαμογελούν κάθε φορά που τυχαίνει να τις συναντήσεις (συνήθως για να παραλάβεις το κορίτσι σου και όχι για να κάνετε κάτι όλοι μαζί) και σου περνούν με ραδιοκύματα αυτό που (θεωρείς ότι) πραγματικά σκέφτονται εκείνη τη στιγμή. "Μάθαμε τι σκηνή της έκανες επειδή δεν σε πήρε τηλέφωνο στις 4 τα ξημερώματα, ΓΕΛΟΙΕ", "Ώστε εμείς την ξεμυαλίζουμε έ; Νόμιζες ότι δεν θα μας το 'λεγε; Είμαστε οι κολλητές της, ΓΕΛΟΙΕ" και άλλες τέτοιες φιλοφρονήσεις. Ο πόλεμος μαίνεται.

    Για να μην σε αδικήσω, σου πιστώνω ότι υπάρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 250 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Αργά ή γρήγορα, σε μια καινούρια σχέση, έρχεται εκείνη η ώρα που η κουβέντα καταλήγει στο παρελθόν και στη συνηθισμένη ερώτηση: με πόσους έχεις πάει; Άλλες φορές γίνεται ξεκάθαρα και ανοιχτά, άλλες υποψιάζεσαι ότι για εκεί το πάει.

    Τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση; Είσαι ειλικρινής ή θα σου γυρίσει μπούμερανγκ; Είναι κάτι που πρέπει να συζητιέται ανάμεσα στα ζευγάρια ή είναι ένα καθαρά προσωπικό θέμα που δεν βοηθάει σε κάτι τη σχέση;

    Να πω την αλήθεια;
    “Πολλές φορές υπάρχει το δίλημμα εάν θα πρέπει να μοιραστούμε με το σύντροφό μας προηγούμενες ερωτικές εμπειρίες. Αυτό για πολλούς ερμηνεύεται ως ανάγκη αποδοχής, εμπιστοσύνης, αλλά και απενοχοποίησης” σημειώνει η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου.

    Και κάπως έτσι μπερδεύεσαι και δεν ξέρεις ποια είναι η σωστή απάντηση. Η συμπεριφορά του, το ύφος του, σε κάνουν να πιστεύεις πως ό, τι κι αν του πεις δεν θα επηρρεάσει τη σχέση. Από την άλλη όμως νιώθεις λίγο άβολα. Τα πάντα είναι υποκειμενικά. Δεν ξέρεις τι θα τον ενοχλήσει, αν θα τον ενοχλήσει. Ρίχνεις το ζάρι κι ό, τι κάτσει;

    “Οι σεξουαλικές εμπειρίες κάθε ανθρώπου είναι μέρος της ωριμότητάς του και τρόπος ολοκλήρωσης της σεξουαλικότητάς του. Ο τρόπος που έχει βιώσει ο καθένας το σεξ είναι αναφαίρετο δικαίωμά του και δεν οφείλει να γνωστοποιεί σε κάθε επόμενο σύντροφο τις εμπειρίες του με τον προηγούμενο” διευκρινίζει η κ.Μίνου.

    Ό, τι λοιπόν κι αν έχει συμβεί στο παρελθόν, είναι αυτό που σε έκανε αυτό που εκείνος ερω ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 232 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Aπό τη στιγμή που το παιδί αρχίζει να κυκλοφορεί μόνο του, αρχίζουν και οι έντονες ανασφάλειες των γονιών. Πώς θα συμπεριφερθεί σε περίπτωση που αντιμετωπίσει πρόβλημα;

    Προσέχει το παιδί διασχίζοντας το δρόμο; Mήπως κάποιος από την παρέα του συναναστρέφεται με «περίεργους τύπους» και βρεθεί το παιδί μπλεγμένο; Aν αντί για καφέ αποφασίσει με τα παιδιά της παρέας του να πιουν μπίρες; Aν ανεβούν σε μηχανάκι που οδηγεί ένα από τα παιδιά που έχει πιει; Aν μεθύσει και δεν ξέρει τι κάνει; Aν τα άλλα παιδιά καπνίζουν και το παιδί μου αποκτήσει κακές συνήθειες που δεν έχει ως τώρα; Aν τα άλλα παιδιά βρίζουν και έχουν κακή συμπεριφορά, θα την «κολλήσει» και το δικό μου. Aν τα παιδιά στην παρέα του δε διαβάζουν, το παιδί μου θα παρατήσει κι αυτό το διάβασμα και θα πέσουν οι βαθμοί του.

    Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου εξηγεί

    Kάποια στιγμή τα παιδιά αυτονομούνται αρκετά ώστε να βγαίνουν έξω με τους φίλους «μόνα τους», δηλαδή χωρίς τους γονείς. H κοινωνική αυτονόμηση ξεκινά από τη στιγμή που το παιδί αρχίζει να πηγαινοέρχεται μόνο του στο σχολείο και στο φροντιστήριο των ξένων γλωσσών ή σε άλλες δραστηριότητες στη γειτονιά. Ωστόσο, κάποια στιγμή το παιδί που πηγαίνει για ψώνια ή στο φροντιστήριο μόνο του, απαιτεί να πάει μόνο του και σε ένα φίλο ή σε μια φίλη. Στη συνέχεια το παιδί ζητάει να πάει μόνο του στο σινεμά ή σε πάρτι. Kαι κάποια στιγμή το παιδί πηγαίνει πλέον παντού «μόνο του».

    Τι να κάνετε

    - Kαλό είνα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 274 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Θέλετε να αδυνατίσετε; ΣυμβουλέςΘέλετε να δείτε τη ζυγαριά σας να κατεβαίνει αλλά παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειές σας, αυτή έχει… κολλήσει. Τι κι αν «χτυπιέστε» στο γυμναστήριο, τι κι αν κάνετε δίαιτες, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Γι’ αυτό μην αρχίσετε να κατηγορείτε τους γύρω σας, σκεφθείτε τι κάνετε λάθος. Γιατί σίγουρα κάνετε λάθη που δεν τα γνωρίζετε. Ποια είναι αυτά; Διαβάστε τις συνήθειες που δεν είχατε υποψιαστεί ότι σας παχαίνουν.

    Κόψτε τους χυμούς του εμπορίου
    Μπορεί να νομίζετε ότι περιέχουν βιταμίνες, όμως στην αναλογία βιταμινών- θερμίδων, νικητές αναδεικνύονται οι δεύτερες. Κι αυτό γιατί σε αυτούς υπάρχουν… καμουφλαρισμένοι υδατάνθρακες λόγω της επεργασμένης φρουκτόζης. Κι αυτή επειδή, όπως λένε οι ειδικοί, δεν μπορεί να αποθηκευτεί στα μυϊκά κύτταρα, μετατρέπεται πολύ γρήγορα σε λίπος. Έτσι, όταν διψάσετε, προτιμότερο είναι να πιείτε νερό ή πράσινο τσάι και αν είστε στη δουλειά, προτιμήστε να φάτε ένα φρούτο ή να πάρετε συμπλήρωμα βιταμινών.

    Ελαττώστε το αλκοόλ
    Προσπαθήστε να πίνετε όσο λιγότερα ποτά την εβδομάδα μπορείτε, για να μην πάνε οι κόποι σας… στο βρόντο. Τι σημαίνει αυτό; Όταν πίνετε, παρασύρεστε και από τους ξηρούς καρπούς και τα πατατάκια που σας σερβίρουν. Γι’ αυτό όσο λιγότερο πίνετε, τόσο περισσότερο φροντίζετε τη γραμμή σας.

    Μην βγαίνετε συχνά έξω για φαγητό
    Ακόμη κι αν δεν τρώτε πρόχειρο φαγητό απ’ έξω και προτιμάτε πάντα να πηγαίνετε σε καλά εστιατόρια, αν ξεπεράσετε τις δύο φορές την ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 257 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Δύο Ινδονήσιοι, ένα κοριτσάκι και ο θείος του, που είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών, πέθαναν αυτόν το μήνα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από την ασθένεια αυτή στην Ινδονησία σε συνολικά 152, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας.

    "Το ηλικίας πέντε ετών κοριτσάκι διαγνώστηκε ότι είχε προσβληθεί από γρίπη των πτηνών", μετέδωσε το Media Indonesia, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας της χώρας.

    Το κοριτσάκι ζούσε στην Τζακάρτα με τον θείο του, ο οποίος πέθανε στις 7 Ιανουαρίου από τον ιό αυτόν. Ειδική ομάδα είχε κάνει τη διάγνωση της ασθένειας και είχε δώσει εντολή για την εισαγωγή της μικρής στο νοσοκομείο.

    Η κατάστασή του όμως επιδεινώθηκε και πέθανε στις 16 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

    Η Ινδονησία είναι η παγκοσμίως η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τη γρίπη των πτηνών. Μεταξύ του 2003 και του 2011 είχαν αναφερθεί 184 κρούσματα σε ανθρώπους και 150 θάνατοι.

    Σε ολόκληρο τον κόσμο ο ιός έχει προκαλέσει το θάνατο σχεδόν 350 ανθρώπων από το 2003, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 197 | Added by: ludia | Date: 2012-01-21 | Comments (0)

    Άλλη μια μέρα ξεκινά και κάθεσαι στο τραπέζι της κουζίνας για το πρωινό σου. Φρυγανιά με βούτυρο και μαρμελάδα... τι θα έλεγες να παραλείψεις το βούτυρο και να γλιτώσεις 100 θερμίδες; Μικρές αλλάγες στις καθημερινές σου συνήθειες θα σου προσφέρουν μεγάλα οφέλη. Δηλαδή, να χάσεις εως και 3 κιλά σε ένα μήνα, χωρίς δίαιτα.

    "Με μικρές αλλαγές στη διατροφή μας, μπορούμε να γλιτώσουμε από 100-400kcals την ημέρα κι έτσι, χωρίς κόπο, να χάσουμε από 1-3 κιλά το μήνα" τονίζει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Έρικα Νταουτίδου.

    Είναι πλέον γνωστό πως η απώλεια βάρους έρχεται μετά από την επίτευξη αρνητικού ισοζυγίου ενέργειας, με άλλα λόγια, όταν προσλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες από όσες ο οργανισμός μας καταναλώνει.

    10 + 1 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ 100 ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ... ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΟΥ

    1. Αρωμάτισε τον cappuccino σου με βανίλια, κανέλλα, κακάο ή μοσχοκάρυδο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να αποφύγεις τη ζάχαρη αλλά να συνεχίσεις να έχεις ένα γευστικό, αρωματικό ρόφημα γλιτώνοντας 100 θερμίδες.

    2. Αφαίρεσε μία μόνο κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και "εξοικονόμησε" 120-140kcals. Είναι πολύ εύκολο να μειώσεις το ελαιόλαδό σου κατά 1 κουταλιά. Μπορείς να επιλέξεις αυγά βραστά ή ποσέ, αντί για τηγανητά, να αντικαταστήσεις μέρος του ελαιολάδου που βάζεις στη σαλάτα σου με 1 κ.γ. μαγιονέζα light ή μουστάρδα, ή να μαγειρέψεις το φαγητό σου μετρώντας το ελαιόλαδο σε 1 κ.σ. ανά μερίδα.

    Smart Tip: Μην το παρακάνεις! Η υπερβολική ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 209 | Added by: ludia | Date: 2012-01-21 | Comments (0)

    Το να μάθει μία μαμά, ένας γονιός γενικότερα, το μωράκι του να χρησιμοποιεί το γιογιο του για τις καθημερινές του ανάγκες είναι μία από τις… δυσκολότερες αποστολές που αναλαμβάνει!


    Το να μάθει μία μαμά, ένας γονιός γενικότερα, το μωράκι του να χρησιμοποιεί το γιογιό του για τις καθημερινές του ανάγκες είναι μία από τις… δυσκολότερες αποστολές που αναλαμβάνει!

    Όλες οι μαμάδες έχουν ιδιαίτερο άγχος με αυτό το θέμα, ιδιαίτερα στο πρώτο παιδί, και δεν παύουν να ρωτούν, να διαβάζουν και να προσπαθούν να μάθουν το… κάτι παραπάνω που θα τις κάνει να πετύχουν το στόχο τους.

    Πράγματι, μία καλή αρχή για μία νέα μαμά είναι να συλλέξει όσες πληροφορίες περισσότερες μπορεί από οπουδήποτε, από βιβλία, από το διαδίκτυο, από τις άλλες μαμάδες, από περιοδικά, από εφημερίδες, απ’ όπου τελικά υπάρχει κάποιο σχετικό θέμα.

    Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουμε όλες είναι ότι πέρα από τις γενικές οδηγίες, κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς που εμείς οφείλουμε να σεβόμαστε.

    Ένας από τους βασικούς κανόνες, από τη στιγμή που ξεκινήσετε την προσπάθεια είναι η επιμονή! Μην παλινδρομείτε. Οφείλετε να μείνετε σταθεροί και να του υπενθυμίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα να πηγαίνει στο γιο γιο του, βάζοντάς το βέβαια τις περισσότερες φορές αδίκως στην καρέκλα.

    Αν τα καταφέρει έστω και μία φορά επιβραβεύστε το γενναιόδωρα. Οι ειδι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 209 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Η ζωή στο σπίτι με ένα μωρό, ιδιαίτερα όταν αυτό έρχεται ενώ εσείς είχατε συνηθίσει σε ένα ανεξάρτητο ρυθμό, είναι δύσκολη.Πόσο μάλλον όταν έχετε μαζί με το μωρό σας, να σκεφτείτε και τις αντιδράσεις ενός κατοικίδιου.


    Η ζωή στο σπίτι με ένα μωρό, ιδιαίτερα όταν αυτό έρχεται ενώ εσείς είχατε συνηθίσει σε ένα ανεξάρτητο ρυθμό, είναι δύσκολη.Πόσο μάλλον όταν έχετε μαζί με το μωρό σας, να σκεφτείτε και τις αντιδράσεις ενός κατοικίδιου.

    Οσοι έχουν σκυλάκι στο σπίτι και περιμένουν μωρό, ανησυχούν για το πώς θα αντιδράσει το κατοικίδιό τους. Τι πρέπει να κάνετε;

    Πηγαίνετε το κατοικίδιό σας στον κτηνίατρο

    Βασική προτεραιότητα είναι η επίσκεψη στον κτηνίατρο. Κλείστε ραντεβού, σιγουρευτείτε ότι έχετε κάνει όλα τα εμβόλια. Υπάρχει η άποψη ότι, όταν υπάρχει μωρό στο σπίτι, ίσως τα κατοικίδια θα πρέπει να στειρωθούν ώστε να αποφευχθούν επιπλοκές υγείας που σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα, ενώ τα στειρωμένα κατοικίδια θεωρούνται πιο ήρεμα. Εσείς ρωτήστε και τον κτηνίατρό σας γι’ αυτό το θέμα.

    Εκπαιδεύστε το σκυλάκι σας

    Αν το κατοικίδιο σας δεν είναι όσο εκπαιδευμένο χρειάζεται, προσπαθήστε να το μάθετε σε κάποιους κανόνες συμπεριφοράς, πριν από τη γέννηση του παιδιού. Στόχος σας πρέπει να είναι να υπακούει στο σταματάει τις… φασαρίες όταν του το ζητήσετε, για να αποφύγετε –ει το δυνατόν- τα… παιχνιδίσματα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 215 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Τη χημική ουσία paraben που χρησιμοποιείται σε προϊόντα προσωπικής περιποίησης αλλά και διατροφής ως συντηρητικό, ανίχνευσαν έπειτα από έρευνα επιστήμονες σε όλες τις γυναίκες που είχαν εμφανίσει καρκίνο του στήθους.


    Τη χημική ουσία paraben που χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα προσωπικής περιποίησης αλλά και διατροφής ως συντηρητικό, ανίχνευσαν έπειτα από έρευνα επιστήμονες σε όλες τις γυναίκες που είχαν εμφανίσει καρκίνο του στήθους.

    Η ίδια μελέτη κατέδειξε πως τα αποσμητικά για τις μασχάλες που περιέχουν το χημικό αυτό και έχουν ενοχοποιηθεί δεν είναι τα μόνα επικίνδυνα για πυροδότηση της νόσου. Στον ίδιο βαθμό ενοχοποιούνται οι υδατικές κρέμες, οι αφροί ξυρίσματος, οι οδοντόκρεμες, τα αντηλιακά και άλλα προϊόντα προσωπικής περιποίησης.

    Στο πλαίσιο της έρευνας που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Ρίντινγκ στη Βρετανία, η δρ Φιλίπα Ντάρμπρε ανέλυσε τέσσερα διαφορετικά δείγματα ιστών από 40 γυναίκες που είχαν καρκίνο του μαστού από το 2005 έως το 2008.

    Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στο 99% των δειγμάτων υπήρχε τουλάχιστον ένας τύπος παραμπέν, ενώ το 60% των δειγμάτων είχαν συγκεντρώσει πέντε τύπους paraben.

    Στη μελέτη συμμετείχαν και γυναίκες που δεν χρησιμοποιούσαν συστηματικά αποσμητικό για τις μασχάλες, καθώς οι ειδικοί πίστευαν πως λόγω μικρής ανατομικής απόστασης της μασχάλης με το στήθος, είναι πιο εύκολο να υ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 201 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Ανατολική Μεσόγειος

    Ένα από τα πρώτα παραδείγματα γραπτής ερμηνείας των ονείρων προέρχεται από το Βαβυλωνιακό Έπος του Γκιλγκαμές. Ο Γκιλγκαμές ονειρεύτηκε ότι ένα τσεκούρι έπεσε από τον ουρανό. Οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν γύρω από αυτό σε ένδειξη θαυμασμού και λατρείας. Ο Γκιλγκαμές έριξε το τσεκούρι μπροστά από τη μητέρα του και τότε την αγκάλιασε σα γυναίκα του. Η μητέρα του, Ninsun, ερμήνευσε το όνειρο. Είπε ότι κάποιος ισχυρός θα εμφανιστεί σύντομα. Ο Γκιλγκαμές θα παλέψει μαζί του και θα προσπαθήσει να τον εξουδετερώσει, αλλά δεν θα πετύχει. Τελικά θα γίνουν στενοί φίλοι και θα ολοκληρώσουν μεγάλα πράγματα.
    Και πρόσθεσε, «ότι θα τον αγκαλιάσει σαν τη γυναίκα του» σημαίνει ότι ποτέ δεν θα την εγκαταλείψει. Έτσι, το όνειρό του ερμηνεύτηκε. Αν και αυτό το παράδειγμα δείχνει επίσης την τάση να δούμε τα όνειρα ως μαντικά (ως πρόβλεψη του μέλλοντος), η ερμηνεία της Ninsun προβλέπει επίσης μια σύγχρονη προσέγγιση. Ο πέλεκυς, φαλλικός και επιθετικός, συμβολίζει έναν άνδρα ο οποίος θα ξεκινήσει επιθετικά, αλλά θα μετατραπεί σε φίλο. Το να αγκαλιάσει ένα τσεκούρι είναι η μετατροπή της επιθετικότητας σε αγάπη και συντροφικότητα.

    Στην αρχαία Αίγυπτο, οι ιερείς ενεργούσαν ως ερμηνευτές ονείρων. Ο Ιωσήφ και ο Δανιήλ καταγράφονται ως ερμηνευτές ονείρων που στέλνονται από Το Θεό, και μάλιστα η Βίβλος περιγράφει πολλά περιστατικά ονείρων ως Θεία αποκάλυψη. Ιερογλυφικά που απεικονίζουν τα όνειρα και τις ερμηνείες τους έχουν επίσης ανακαλυφθεί. Τα όνειρα έχ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 203 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-19 | Comments (0)


    Όλοι είμαστε προϊόντα του σεξ. Όμως, το σεξ δεν αποτελεί μόνο μια διαδικασία αναπαραγωγής. Ο κάθε άνθρωπος το ερμηνεύει και το ζει ανάλογα με τα βιώματα και τις ανάγκες του. Κατά συνέπεια, το σεξ μπορεί να αποτελέσει πηγή χαράς και απόλαυσης αλλά και αιτία απογοήτευσης και χωρισμού.

    Το σεξ θεωρείται το ελιξίριο που επιβραδύνει τη διαδικασία του γήρατος, καθώς συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και διατηρεί τη σιλουέτα. Επίσης, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης απελευθερώνονται διάφορες ορμόνες που με τη σειρά τους προκαλούν συναισθήματα ευεξίας και χαλάρωσης, μειώνοντας το άγχος και βελτιώνοντας τη διάθεση.

    Ίσως, όμως, η σημαντικότερη λειτουργία του σεξ είναι η διατήρηση μιας σχέσης, η ασφάλεια και η εγγύτητα που προσφέρει σε δυο συντρόφους. Μια ενεργή και ικανοποιητική ερωτική ζωή ανανεώνει μια σχέση και παράλληλα προσδίδει καλύτερη αυτοπεποίθηση και ψυχοσωματική υγεία στο άτομο.

    Πολλοί είναι αυτοί που συνειδητοποιούν ότι ο γάμος και το πέρασμα του χρόνου φθείρουν την ερωτική επιθυμία. Η ρομαντική εξιδανίκευση του συντρόφου έρχεται αντιμέτωπη με τη ρουτίνα, τις συγκρούσεις, τις ευθύνες των παιδιών και τις απαιτήσεις της καριέρας. Από πρόσφατες μελέτες μαθαίνουμε ότι η παγκόσμια πλέον οικονομική κρίση έχει σοβαρές επιπτώσεις και στη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων.Το άγχος της επιβίωσης και ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 204 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-19 | Comments (0)


    Ερωτική επιθυμία

    Το σεξ είναι μια προσωπική υπόθεση

    Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας

    Δώστε βάση στα προκαταρτικά

    Δώστε σημασία στη φάση μετά το σεξ

    Το σεξ δεν είναι καταναγκαστικό

    Σεξ σημαίνει αγαπώ το σώμα μου

    Σεξ σημαίνει αγαπώ τον εαυτό μου

    Το σεξ θέλει αμοιβαιότητα

    Το σεξ δεν είναι επίδοση
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 207 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Το άγχος έχει γίνει μόνιμος φίλος σας και δε λέει να σας αφήσει σε ησυχία; Κάνοντας μικρές πεντάλεπτες αλλαγές στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε…


    Χουζουρέψατε; Είτε σας αρέσει ο διαλογισμός είτε είστε από αυτούς που ξυπνούν αναθεματίζοντας την καινούρια ημέρα που ξημέρωσε, θυμηθείτε πως χρειάζονται 5 λεπτά πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι για να χαλαρώσετε, να αναπνεύσετε βαθιά και να αποφασίσετε με τι διάθεση θα θέλατε να ξεκινήσει η ημέρα σας. Συνεχίστε αυτό το πεντάλεπτο ηρεμίας με ένα πρωινό σε πολύχρωμα σερβίτσια. Θα καταφέρετε να ξεκινήσετε την ημέρα απαλλαγμένοι από νεύρα, ενώ θα διατηρήσετε τα επίπεδα του άγχους σας σε πλήρη έλεγχο και την ψυχική και σωματική υγεία σας σε φόρμα.

    Κάντε μουσικό διάλειμμα και όχι μόνο... Λαμβάνοντας ένα διάλειμμα μουσικής όταν είστε στρεσαρισμένος μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους σας, ακόμη και μετά από ακρόαση ενός και μόνο τραγουδιού. Στο τέλος του μουσικού διαλείμματος, εφόσον έχετε χαλαρώσει, ελέγξετε εάν είστε πεινασμένος, και αν ναι κάντε και το ενδιάμεσο γεύμα σας. Μην ξεχνάτε πως αγνοώντας την πείνα σας γίνεστε πιο επιρρεπείς σε εξωτερικά γευστικά ερεθίσματα και νεύρα.

    Φάτε…πακέτο. Φέρνοντας το δικό σας μεσημεριανό γεύμα στην εργασία ή το σχολείο θα έχετε τον έλεγχο της ποιότητας και της ποσότητας των τροφίμων που καταναλώνετε εξασφαλίζοντας πιο ισορροπημένη διατροφή, ενώ ταυτόχρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 212 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Η νευρική ορθορεξία (orthorexia nervosa) δεν αποτελεί επίσημη ιατρική διάγνωση, δεν έχει καταχωρηθεί στο DSM-I, αν και έχει αναφερθεί από κάποιους ιατρούς. Ο όρος πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τον Steven Bratman το 1997, έναν Αμερικάνο ιατρό, για να περιγράψει μια διατροφική διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από υπερβολική προσήλωση στην επιλογή ‘υγιεινών’ τροφίμων. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η εμμονή είναι τέτοια που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό υποσιτισμό ή ακόμα και θάνατο.


    Ο ίδιος ο Bratman περιγράφει την ορθορεξία ως ανθυγιεινή εμμονή με τρόφιμα που ο ασθενής αντιλαμβάνεται ως υγιεινά – κατάλληλα. Συνήθως οι ασθενείς αποφεύγουν τρόφιμα που περιέχουν λιπαρά ή συντηρητικά, ζωικά τρόφιμα ή συστατικά που θεωρούν ανθυγιεινά. Αν ο διατροφικός περιορισμός είναι πολύ σοβαρός, μπορεί να προκληθούν διατροφικές ελλείψεις ή υποσιτισμός. Η απίσχναση των ατόμων που ακολουθούν ανάλογο μοτίβο διατροφής, π.χ. ωμοφαγία, μπορεί να φτάσει στα επίπεδα της νευρικής ανορεξίας. Η ‘ανορεκτική ορθορεξία’ μπορεί να είναι το ίδιο επικίνδυνη με τη νευρική ανορεξία. Παρόλ’ αυτά βέβαια, το υποκείμενο κίνητρο είναι τελείως διαφορετικό στις δυο περιπτώσεις: ενώ ο ανορεξικός επιθυμεί να χάσει βάρος, ο ορθορεξικός επιθυμεί να αισθάνεται υγιής.

    Διαγνωστικά κριτήρια

    Οι Donini και συνεργάτες όρισαν την ορθορεξία ως μια ‘μανιακή εμμονή με υγιεινά τρόφιμα’. Οι ασθενείς συχνά εκδηλώνουν συμπτώματα ψυχαναγκασ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 220 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-19 | Comments (0)

    Παρότι έχετε χάσει το μεγαλύτερο μέρος της κοιλιάς σας, θα αισθανθείτε μεγάλη απογοήτευση- εξακολουθεί να είναι χαλαρή και 'σακουλιασμένη' τόσο που θα αναρωτιέστε εάν ποτέ θα επανέλθετε.Ταυτόχρονα τα φθίνοντα επίπεδα των ορμονών μπορεί να κάνουν τη διάθεσή σας απρόβλεπτη. Προσπαθήστε να έχετε πάντα στο μυαλό σας, πως όλα αυτά τα συμπτώματα θα παρέλθουν όταν ο οργανισμός συνέλθει πλήρως από τον τοκετό.


    Τις επόμενες μέρες από τον τοκετό θα παρατηρήσετε τα εξής:

    Συσπάσεις της μήτρας και σταδιακή μείωση του όγκου της.
    Βλεννοαιματηρές εκκρίσεις, γνωστές ως λόχεια, οι οποίες αλλάζουν σε χρώμα και ροή με την πάροδο του χρόνου.
    Προβλήματα στις κενώσεις.
    Διόγκωση και πόνος στους μαστούς.
    Απώλεια βάρους.
    Καταπονημένες θηλές.

    Μετά την Καισαρική

    Η καισαρική τομή είναι μια χειρουργική επέμβαση και αναπόφευκτα θα υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος. Σας συστήσουνουμε να σηκωθείτε το γρηγορότερο από το κρεβάτι έστω και με κάποια βοήθεια. Όσο πιο γρήγορα κινηθείτε, τόσο πιο γρήγορα θα συνέλθετε. Θα χορηγήσουμε παυσίπονα τις επόμενες μέρες.
    Ίσως να έχετε προβλήματα με την αφόδευση, τα οποία ξεπερνιούνται στις επόμενες 2-3 μέρες.
    Η τομή θα επουλωθεί σε μία βδομάδα περίπου. Να τη διατηρείτε καθαρή και στεγνή. Αν έχετε ερεθισμό ή μικρή πυόρροια στην τομή συμβουλευτείτε μας. Όταν επιστρέψετε στο σπίτι, αποφύγετε να σηκώνε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 200 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-19 | Comments (0)



    Εχει σχέση το περπάτημα των γυναικών με το σεξ;

    Μια μελέτη (Brody, 2008) με παράδοξη ερευνητική υπόθεση, έφερε στο φως δεδομένα που προκαλούν ενδιαφέρον και απορία!

    Οι ερευνητές ζήτησαν από 16 γυναίκες στο Βέλγιο να συμπληρώσουν διάφορα ερωτηματολόγια που αφορούσαν τις σεξουαλικές τους συμπεριφορές και κατόπιν τους ζήτησαν να περπατήσουν μια μικρή απόσταση, ενώ ταυτόχρονα τις βιντεοσκοπούσαν.

    Η επεξεργασία των δεδομένων έδειξε πως το περπάτημα των γυναικών σχετιζόταν με την ικανότητά τους να έχουν κολπικό οργασμό. Συγκεκριμένα, το εύρος του βηματισμού και το λίκνισμα της λεκάνης ήταν μεγαλύτερα στις γυναίκες που είχαν κολπικούς οργασμούς. Αντίθετα, το περπάτημα δεν είχε σημαντική σχέση με άλλες σεξουαλικές συμπεριφορές.

    Πιθανή ερμηνεία αυτών των δεδομένων είναι ότι οι γυναίκες που κάνουν μεγάλα βήματα με αρκετό λίκνισμα νιώθουν άνετα με το σώμα τους ή ότι οι μύες της λεκάνης τους είναι πιο ελαστικοί και κατά συνέπεια έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να έρχονται σε οργασμό κολπικά.

    Τι αποκαλύπτουν τα χείλη των γυναικών;

    Μία άλλη μελέτη (Brody, 2011) της ίδιας ερευνητικής ομάδας, διερεύνησε αν το σχήμα των χειλιών σχετίζεται με τον κολπικό οργασμό. Διαπιστώθηκε πως ένα συγκεκριμένο σημείο των χειλιών είναι χαρακτηριστικό στις γυναίκες που έρχονται σε ορ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 192 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-13 | Comments (0)



    Η μείωση της κατανάλωσης φαγητού κατά 600 θερμίδες την ημέρα μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και τη μάθηση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

    Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Καθολικού Πανεπιστημίου Sacred Heart της Ρώμης και αντικείμενό της ήταν ο «θερμιδικός περιορισμός» - η θεωρία ότι η στερητική διατροφή μπορεί να ωφελήσει την υγεία και να παρατείνει τη ζωή.

    Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και χρόνια το φαινόμενο, αλλά προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό στις λιγοστές θερμίδες που μπορεί να ωφελήσει την υγεία.

    Ο ερευνητής Τζιοβαμπατίστα Πάνι και οι συνεργάτες του εστίασαν τη μελέτη τους σε μία πρωτεΐνη που λέγεται CREB1 και είναι γνωστό πως παίζει σημαντικό ρόλο στη μνήμη και στη μάθηση.

    Σε πειράματα με ποντίκια, διαπίστωσαν πως ο περιορισμός των θερμίδων βελτίωνε τη μάθηση, διεγείροντας την παραγωγή της συγκεκριμένης πρωτεΐνης στον εγκέφαλο.

    Το φαγητό των ζώων περιορίστηκε κατά μόνο 25-30% - ποσότητα που στους ανθρώπους αντιστοιχεί σε περίπου 600 θερμίδες την ημέρα.

    Ημελέτηδημοσιεύεταιστηνεπιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences» (PNAS).

    Όπως εξήγησε ο δρ Πάνι, η μείωση κατά 25-30% των ημερήσιων θερμίδων «είναι σαν να μην τρώει κανείς γλυκό μετά το τέλος κάθε γεύματός του».

    Η διατήρηση της μνήμης και της ικανότητας μάθησης είναι εξα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 187 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-13 | Comments (0)



    Ο ένας στους τρεις άντρες δεν μπορεί να θυμηθεί με πόσες γυναίκες είχε ερωτική σχέση στη διάρκεια της ζωής του, ενώ εξίσου «ξεχασιάρες» φαίνεται πως είναι και σχεδόν δύο στις δέκα γυναίκες, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.

    Τη δημοσκόπηση πραγματοποίησε εφέτος το Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Βρετανίας, επιστήμονες του οποίου πήραν συνεντεύξεις από 8.420 άντρες και γυναίκες, ηλικίας 16 έως 69 ετών, για να διερευνήσουν την ερωτική τους συμπεριφορά.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, οι άντρες γενικώς έχουν διπλάσιο αριθμό ερωτικών συντρόφων στη διάρκεια της ζωής τους απ’ ό,τι οι γυναίκες: 9,3 κατά μέσον όρο, έναντι 4,7.

    Οι άντρες που δηλώνουν πως είχαν πάνω από 10 ερωτικές συντρόφους ανέρχονται στο 27% των ερωτηθέντων και είναι διπλάσιοι απ’ ό,τι οι γυναίκες με διψήφιο αριθμό ερωτικών συντρόφων (13%).

    Η διαφορά αυτή είναι ιδιαιτέρως έντονη στις ηλικίες 25 έως 34 ετών.

    Αντιθέτως, το 25% των γυναικών έχουν πάει με ένα μόνο άντρα στη ζωή τους, ενώ μονογαμία δηλώνει και το 17% των ανδρών.

    Ωστόσο, τα παραπάνω στοιχεία μπορεί να μην είναι και εντελώς σωστά, ιδίως για τους άντρες, δεδομένου ότι το 34% παραδέχθηκαν πως είναι υπολογισμοί, αφού δεν θυμούνται επακριβώς πόσες ερωτικές συντρόφους είχαν.

    Στις γυναίκες, μόλις το 17% είπαν πως έχουν… ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 191 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-13 | Comments (0)



    Με την γυναίκα μου είμαστε μαζί 20 χρόνια και, ενώ την αγαπώ, σεξουαλικά δεν με ελκύει πλέον. Περνάει κλιμακτήριο και έχει χάσει την διάθεσή της για σεξ. Εγώ διατηρώ μια έντονη λίμπιντο, ενίοτε με φαρμακευτική υποστήριξη, και δεν ξέρω τι να κάνω.

    Η εμμηνόπαυση είναι ένα σημαδιακό στάδιο-ορόσημο στη ζωή κάθε γυναίκας, το οποίο φέρνει αλλαγές στην ψυχική και την σωματική της σφαίρα.

    Η πτώση της ερωτικής διάθεσης οφείλεται καταρχήν σε ορμονικές αλλαγές. Συχνά νιώθει ότι το σεξ είναι καταναγκασμός, προσπαθεί να αποφύγει την ερωτική πράξη και σταματά να νιώθει ερωτική.

    Σε αυτό συμβάλλει και η ξηρότητα του κόλπου, χαρακτηριστικό σύμπτωμα του χρόνου, που αφενός της δημιουργεί πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, αφετέρου την βυθίζει σε μια συμβολική απώλεια – του ερωτισμού και της νεότητάς της.

    Στα πρώτα χρόνια της εμμηνόπαυσης οι αλλαγές αυτές παρουσιάζονται στις περισσότερες γυναίκες, ιδιαίτερα σε εκείνες οι οποίες δεν είναι ψυχολογικά προετοιμασμένες για τις αλλαγές που επιφέρει η κλιμακτήριος.

    Η γυναίκα φοβάται ότι αν δεν ενδώσει ερωτικά στον άνδρα της, εκείνος θα αναζητήσει αλλού ικανοποίηση, με αποτέλεσμα συχνά να κάνει έρωτα παρά τη θέλησή της, υποκρινόμενη ότι η πράξη την ευχαριστεί. Στην πραγματικότητα, όμως, φοβάται.

    Αν η γυναίκα σας είναι έτοιμη να δ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 209 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-13 | Comments (0)



    Μπορεί η κατάλληλη σονάτα να «μαλακώσει» τον πόνο μιας ιατρικής επέμβασης;

    Ολοένα περισσότεροι γιατροί πιστεύουν πως ναι – και έτσι βάζουν μουσική στις ιατρικές αίθουσες, πιστεύοντας ότι θα ασκήσει αναλγητική δράση στους ασθενείς ή έστω θα αποσπάσει την προσοχή τους από κατά τα άλλα επώδυνες επεμβάσεις.

    Η επιστημονική έρευνα, όμως, πολύ πρόσφατα άρχισε τις προσπάθειες για να διαπιστώσει εάν αυτό ισχύει και στην πραγματικότητα.

    Στην πιο πρόσφατη σχετική μελέτη, που δημοσιεύθηκε προ ημερών στην επιθεώρηση «Journal of Pain», 153 ασθενείς υποβλήθηκαν σε ολοένα πιο επώδυνα ηλεκτροσόκ στα χέρια, εν όσω άκουγαν μουσική. Καθ’ όλη τη διάρκεια του πειράματος, οι ερευνητές τούς ζητούσαν να ακούνε μουσική και να αναγνωρίζουν μερικές νότες και μελωδίες.

    Καταγράφοντας την διαστολή στην κόρη των ματιών τους και την εγκεφαλική δραστηριότητά τους, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όταν οι ασθενείς κατόρθωναν να συγκεντρώσουν την προσοχή τους στη μουσική, παρουσίαζαν ολοένα μεγαλύτερη καταπράυνση του πόνου τους.

    Το μεγαλύτερο όφελος παρατηρήθηκε στους εθελοντές οι οποίοι εξ αρχής ένιωθαν τη μεγαλύτερη νευρικότητα για τη συμμετοχή τους στη μελέτη.

    Εξίσου ενθαρρυντικά αποτελέσματα είχε και σουηδική μελέτη που δημοσιεύθηκε προ διετίας: ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 253 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-13 | Comments (0)


    Ποιες αλλαγές έρχονται στη σεξουαλική λειτουργία κατά την κύηση;

    Αν και η σεξουαλική λειτουργία κατά την κύηση επιδρά σημαντικά στην ποιότητα ζωής, γνωρίζουμε από παλαιότερες μελέτες ότι δημιουργούνται σημαντικές δυσκολίες στον τομέα αυτό. Μια νέα μελέτη διερεύνησε τις αλλαγές που συμβαίνουν ανά τρίμηνο της κύησης.

    Η μελέτη (Chang, 2011) σε 663 εγκυμονούσες έδειξε πως η συχνότητα των επαφών, η διέγερση/ύγρανση και ο οργασμός μειώνονται προοδευτικά καθώς προχωράει η γυναίκα από το πρώτο στο τρίτο τρίμηνο. Ωστόσο, η σεξουαλική επιθυμία παραμένει ίδια και στα τρία τρίμηνα.

    Επιπλέον, ενώ αρκετές διαστάσεις της σεξουαλικής λειτουργίας παρουσιάζουν προβλήματα κατά το δεύτερο και κυρίως τρίτο τρίμηνο, η συνολική σεξουαλική ικανοποίηση είναι μεγαλύτερη κατά το τρίτο τρίμηνο!

    Φαίνεται δηλαδή, πως η σεξουαλική ικανοποίηση κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης επηρεάζεται από παράγοντες που δεν περιορίζονται στη σεξουαλική λειτουργία. Η αύξησή της, καθώς προχωράει η εγκυμοσύνη, ίσως οφείλεται στην ψυχική και συναισθηματική κατάσταση της γυναίκας.

    Ποιοι παράγοντες επιβαρύνουν τη σεξουαλική λειτουργία κατά την κύηση;

    Η ίδια μελέτη έδειξε πως οι ατομικοί παράγοντες που επιδρούν αρνητικά στη σεξουαλική λειτουργία κατά την εγκυμοσύνη είναι οι εξής: α) η δυσφορία της γυναίκας, β) ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 172 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-13 | Comments (0)

    Μειώστε το άγχος με πέντε βήματα!

    Στρες ή άγχος όπως και να το πείτε οι επιπτώσεις στον οργανισμό δεν είναι και οι καλύτερες…
    Μειώστε το άγχος με πέντε βήματα!

    Αν δεν μπορείτε να απαλλαγείτε, τουλάχιστον μειώστε το ακολουθώντας πέντε απλά βήματα:

    Χουζουρέψτε. Πέντε λεπτά πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι, χαλαρώστε, αναπνεύστε βαθιά και αποφασίστε με τι διάθεση θα ξεκινήσει η ημέρα σας. Συνεχίστε με πρωινό απαλλαγμένοι από κάθε ίχνος νεύρου.

    Διάλλειμα για μουσική: Δεν είναι τυχαίο ότι εξημερώνει τα ήθη. Ανοίξτε το ραδιόφωνο ή ότι άλλο διαθέτετε και αφήστε τις μελωδίες να λειτουργήσουν ως χαλαρωτικό…

    Μη φάτε… πακέτο: Επιλέξτε μια ισορροπημένη διατροφή έτσι όπως την έχετε επιλέξει εσείς. Οπότε προκειμένου να ελέγχετε την ποιότητα των όσων καταναλώνετε, προτιμήστε το δικό σας μεσημεριανό φαγητό και όχι πακέτο από έξω!

    Βόλτα στον ήλιο: Λίγα μόλις λεπτά κάτω από τον ήλιο, είναι αρκετά για να μειώσει το άγχος, να τονώσει τη πνευματική διαύγεια και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και φυσικά να φτιάξει τη διάθεσή σας!

    Όχι βιαστικές μπουκιές: Σταματήστε να τρώτε λαίμαργα και απολαύστε το γεύμα σας ήρεμα και με καλή διάθεση.
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 163 | Added by: ludia | Date: 2012-01-09 | Comments (0)

    « 1 2 ... 40 41 42
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Μάιος 2024  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 1
    Φίλοι-Επισκέπτες: 1
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz