Παρασκευή, 2024-05-17, 7:53 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Ιούλιος » 2 » 13o Διεθνές Φεστιβάλ «Γιάννη Α. Παπαϊωάννου» Καβάλα 2012,4-22 Ιουλίου!
    6:21 PM
    13o Διεθνές Φεστιβάλ «Γιάννη Α. Παπαϊωάννου» Καβάλα 2012,4-22 Ιουλίου!

    Ετοιμο να ξεκινήσει το Φεστιβάλ στις 4 Ιουλίου με 4 συναυλίες, 1 σεμινάριο και 1 προβολή ντοκυμαντέρ.
    Εκλεκτοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των διοργανωτών για να προσφέρουν ποιοτική ψυχαγωγία. Η παρουσία τους εγγυάται τη διεθνή εμβέλεια του Φεστιβάλ, που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης στα καλοκαιρινά μουσικά δρώμενα της χώρας. Στόχος των συντελεστών είναι να παρουσιάσουν έργα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, που θα αφήσουν το στίγμα τους στο φιλόμουσο κοινό. Παράλληλα, δίνεται και φέτος βαρύτητα στο παιδαγωγικό κομμάτι του Φεστιβάλ.

    Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής «Γιάννη Α. Παπαϊωάννου»πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2000, επί δημαρχίας Στάθη Εριφυλλίδη, έπειτα από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, και συνεχίζεται φέτος για 13η χρονιά, επί δημαρχίας Κωστή Σιμιτσή. Στις μουσικές εκδηλώσεις και τα σεμινάρια επελέγη να δοθεί το όνομα του καβαλιώτη συνθέτη και δάσκαλου, προκειμένου να τιμηθεί η συνολική προσφορά του στην τέχνη.
    Ο Γιάννης Ανδρέου Παπαϊωάννου γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 1910 στην Καβάλα και πέθανε στις 11 Μαΐου 1989 στην Αθήνα. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε να μελετά μόνος του πιάνο. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο της Αθήνας και το 1934 αποφοίτησε με Δίπλωμα Πιάνου, Θεωρητικών και Σύνθεσης. Ως υπότροφος της UNESCO επισκέφθηκε μεγάλα μουσικά κέντρα της Ευρώπης ενώ εργάστηκε για ένα χρόνο κοντά στον Arthur Honegger στο Παρίσι. Από το 1950 μέχρι το θάνατό του εργάστηκε ως καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης, παραδίδοντας κατά κύριο λόγο ιδιαίτερα μαθήματα. Κοντά του μαθήτευσαν οι σημαντικότεροι έλληνες συνθέτες, μουσικολόγοι και μαέστροι των τελευταίων 50 ετών.
    Η συνθετική του δράση ξεκινά σε ηλικία 13 ετών. Η μουσική του, από υφολογική άποψη, χαρακτηρίζεται από τη χρήση προχωρημένης αρμονίας. Σταδιακά στρέφεται προς την ατονικότητα, τον δωδεκαφθογγισμό, τη σειραϊκή και τη μετασειραϊκή τεχνική, για να καταλήξει σε ένα προσωπικό ύφος. Τα έργα του κατατάχθηκαν από τον ίδιο σε τέσσερις χρονικές περιόδους, ενώ πολλά από αυτά έχουν βραβευθεί σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με τη μουσική του άσκησε πλατιά επίδραση στη νεότερη Σχολή της Ελλάδας, ώστε να θεωρείται δικαίως ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες του 20ου αιώνα.

    Στη διάρκεια των δώδεκα χρόνων του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναυλίες, στις οποίες συμμετείχαν κορυφαίοι έλληνες καλλιτέχνες – πολλοί από τους οποίους δίδαξαν και στα Masterclasses του Φεστιβάλ: Θόδωρος Αντωνίου (μαέστρος), Γιάννης Βακαρέλης (πιάνο), Δημήτρης Σγούρος (πιάνο), Κώστας Πασχάλης (βαρύτονος), Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου (πιάνο), Γιώργος Λαζαρίδης (πιάνο), Νέλη Σεμιτέκολο (πιάνο), Σπύρος Γκικόντης (βιολί), Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο), Μαρία Φαραντούρη (τραγούδι), Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο), Τζένη Δριβάλα (υψίφωνος), Μαρίνα Κρίλοβιτς (υψίφωνος), Άρης Χριστοφέλλης (κόντρα-τενόρος), Δημήτρης Γιάκας (πιάνο), Ιάσων Κεραμίδης (βιολί), Λάμπης Βασιλειάδης (πιάνο), Μαρτίνος Τιρίμος (πιάνο), Χαράλαμπος Αγγελόπουλος (πιάνο), Θοδωρής Τζοβανάκης (πιάνο), Δήμος Γκουνταρούλης (τσέλο), Αλεξάνδρα Νομίδου (πιάνο), Γιάννης Σαμπροβαλάκης (κλαρινέτο), Μυρτώ Παπαθανασίου (υψίφωνος), Μαίρη-Έλεν Νέζη (μεσόφωνος), Ινές Ζήκου (μεσόφωνος), Μίνα Πολυχρόνου (υψίφωνος), Σοφία Κυανίδου (υψίφωνος), Αγγελική Καθαρίου (μεσόφωνος), Γιάννης Κορμπέτης (βιολί), Κώστας Χίζαρης (κιθάρα), Αναστάσιος Δέλλιος (κιθάρα), Χάρης Ηλιάδης (μαέστρος) κ.ά.
    Ξένοι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ ως σολίστ και καθηγητές στα Masterclasses ήταν οι: Pierre Amoyal (βιολί), Yonti Solomon (πιάνο), Hamish Milne (πιάνο), Jiri Barta (τσέλο), Renato Ripo (τσέλο), Ovidiu Caplescu (κλαρινέτο), Yulia Iglinova (βιολί), Duncan Gifford (πιάνο), Sergei Kravtchenko (βιολί), Joaquin Soriano (πιάνο), Jerome Pernoo (τσέλο), Sasha Kovalyov (πιάνο), Thomas Müller-Pering (κιθάρα), Berten D’Hollander (φλάουτο), Alessandro Cervino (πιάνο) κ.ά.
    Ανάμεσα στα σύνολα που εμφανίστηκαν είναι η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφιας, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Νυρεμβέργης, η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, οι Υπότροφοι Ιδρύματος Rostropovich, το Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής «Idée Fixe», το Κουαρτέτο Jazz Γ. Κοντραφούρη, το Tom Wood Quartet κ.ά.
    Διαλέξεις για το έργο του Γ. Α. Παπαϊωάννου έδωσαν οι: Κώστας Χάρδας, Γιώργος Κοκκώνης, Δ. Ε. Μηνακάκης και Ε. Δ. Μηνακάκης, και η Μαρία Ντούρου.
    Καλλιτεχνικοί διευθυντές του Φεστιβάλ διετέλεσαν οι Βλαντισλάβ Χαλάψης, Γιάννης Εριφυλλίδης και Κορίνα Βουγιούκα, ενώ από τη διοργάνωση του 2009 στη θέση αυτή βρίσκεται ο μουσικολόγος και πιανίστας Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος.


    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

    4 Ιουλίου – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ (Κινηματοθέατρο ΟΣΚΑΡ, 9 μμ): Την έναρξη του Φεστιβάλ σηματοδοτεί η συναυλία του LUTOSLAWSKI QUARTET WROCLAW. Πέντε μόλις χρόνια από την ίδρυσή του, το σύνολο διαγράφει ήδη επιτυχημένη διεθνή συναυλιακή και δισκογραφική παρουσία, εστιάζοντας στη σύγχρονη μουσική δωματίου και ειδικά σε έργα του 20ου αιώνα, αλλά διαδίδοντας επίσης και πολωνικά αριστουργήματα (όπως τα έργα των Lutosławski, Bacewicz και Szymanowski). Επιπλέον, το σύνολο ερμηνεύει έργα της Κλασικής και της Ρομαντικής Περιόδου, συνθέσεις ενός από τα μέλη του, του Marcin Markowicz, και τζαζ μουσική.

    8-11 Ιουλίου – MASTERCLASS (Δημοτικό Ωδείο Καβάλας): Μετά τη μεγάλη επιτυχία του περσινού σεμιναρίου (που παρατάθηκε κατά 1 ημέρα λόγω των πολλών συμμετοχών), και φέτος ο γνωστός κόντρα-τενόρος Άρης Χριστοφέλλης και ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας – Καθηγητές του Στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – θα διδάξουν επί 4 ημέρες τα μυστικά της όπερας σε φερέλπιδες λυρικούς τραγουδιστές. Για πρώτη φορά, μάλιστα, το Masterclass θα ολοκληρωθεί με Συναυλία Επίλεκτων Συμμετεχόντων (11 Ιουλίου), όπου θα παρουσιαστούν άριες και ντουέτα με συνοδεία του Δημήτρη Γιάκα.
    10 Ιουλίου – ΡΕΣΙΤΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ (Κινηματοθέατρο ΟΣΚΑΡ, 9 μμ): Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη εμφάνισή της το 2009, έρχεται ξανά στην Καβάλα για ένα ρεσιτάλ η ταλαντούχα βιολονίστα Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε. Συνοδευόμενη και πάλι από τον πατέρα της, Ούβε Μάτσκε (διακεκριμένο πιανίστα και Καθηγητή στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας), η νεαρή πολυβραβευμένη σολίστ και υπότροφος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» θα παρουσιάσει κορυφαίες σονάτες από το ρεπερτόριο του Κλασικισμού, του Ρομαντισμού και του Ιμπρεσιονισμού.
    16 Ιουλίου – ΡΕΣΙΤΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ (Κινηματοθέατρο ΟΣΚΑΡ, 9 μμ): Οι Έχοντας αποσπάσει κριτικές που αναφέρονται στην «εξαιρετική της μουσικότητα, τον λυρισμό και την ιδιαιτερότητα του ήχου της», η καταξιωμένη φλαουτίστα Νεβάρτ-Βερόν Γαλιλαία συμπράττει με τον διακεκριμένο πιανίστα Νίκο Κυριόσογλου σε ένα ρεσιτάλ που περιλαμβάνει γνωστά και απολαυστικά έργα του ρεπερτορίου από το Μπαρόκ έως και τον 20ο αιώνα – έργα των Telemann, Gaubert, Russel, Hindemith, Fauré και Martinů.
    18 Ιουλίου – ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ (Κινηματοθέατρο ΟΣΚΑΡ, 9 μμ): Ο συνθέτης και μουσικολόγος Κώστας Κακαβελάκης, μαθητής του Γιάννη Α. Παπαϊωάννου και γνωστός από τις παρουσιάσεις μουσικών εκδηλώσεων στο τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής, έρχεται στη γενέτειρα του μουσουργού για να παρουσιάσει ένα ντοκυμαντέρ με τίτλο «Γιάννης Α. Παπαϊωάννου: η ζωή και το έργο του – Αφιέρωμα Μνήμης». Υπεύθυνη για την παραγωγή του αφιερώματος ήταν η ΒΟΥΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, έπειτα από πολύμηνη επεξεργασία και επιμέλεια του διαθέσιμου αρχειακού υλικού από τον Κώστα Κακαβελάκη.
    22 Ιουλίου – GALA ΟΠΕΡΑΣ: «Από την Κάρμεν στην Τραβιάτα» (Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, 9 μμ): Η τελική εκδήλωση του Φεστιβάλ μας, όπως και πέρσι, θα πραγματοποιηθεί στον πανέμορφο χώρο του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων. Αναμένεται και πάλι να συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τρεις λυρικοί καλλιτέχνες – η υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση, η μεσόφωνος Ινές Ζήκου και ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης – συμπράττουν με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε ένα GALA ΟΠΕΡΑΣ με άριες, ντουέτα, τρίο και εισαγωγές από γνωστές όπερες, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Ανδρέα Τσελίκα.
    Οι τρεις σολίστ σπούδασαν με υποτροφίες του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής (Πρόεδρος: Πάνος Δημαράς). Η εκδήλωση στους Φιλίππους πραγματοποιείται χάρη στην πρωτοβουλία του ΣΦΜ «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με τους Φίλους της Μουσικής», που συνίσταται στη διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί, τέλος, συνδιοργάνωση του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ «Γιάννη Α. Παπαϊωάννου» με το 55ο Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου (Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Θοδωρής Γκόνης).

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 455 | Added by: ApocalipseGP | Tags: 13o Διεθνές Φεστιβάλ «Γιάννη Α. Παπ, 4-22 Ιουλίου! | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Ιούλιος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 2
    Φίλοι-Επισκέπτες: 2
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz