Παρασκευή, 2024-05-17, 4:45 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2013 » Ιανουάριος » 21 » Τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Mall
    8:48 AM
    Τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Mall

    Τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Mall



    Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές, από το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο εμπορικό κέντρο "The Mall" στο Μαρούσι.

    Η έκρηξη σημειώθηκε στις 10:50 το πρωί στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου όπου βρίσκονται εμπορικά καταστήματα και ένα υποκατάστημα τράπεζας, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο σεκιούριτι.

    Στις 9:55 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 50 λεπτά, ενώ ακολούθησε και νέο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 9:58 σε ιστοσελίδα. Το χτύπημα, πάντως, πραγματοποιήθηκε πέντε λεπτά νωρίτερα απο το χρόνο που είχε αναφερθεί στα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

    Ο άγνωστος δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης. Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο. Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί γι' αυτό και υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί.

    Στο νοσοκομείο ΚΑΤ μεταφέρθηκαν προληπτικά οι δύο άνδρες της ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας. Και οι δύο, σύμφωνα με τους γιατρούς, φέρουν επιπόλαια τραύματα στην κνήμη και την πλάτη από θραύσματα υαλοπινάκων.

    Από τις έρευνες των αρχών φαίνεται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε χύτρα ταχύτητας, ενέργεια που «φωτογραφίζει» την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Στο σημείο της έκρηξης ανευρέθησαν υπολείμματα από χύτρα ταχύτητας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία θεωρεί σημαντικά τα νέα στοιχεία. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ως εκρηκτική ύλη έχει χρησιμοποιηθεί ζελατοδυναμίτιδα και πιθανώς ANFO (νιτρική αμμωνία και πετρέλαιο).

    Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ψάχνουν να βρουν αν υπάρχουν ομοιότητες τόσο με την πρόσφατη επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, όσο και τις άλλες επιθέσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

    Με ανακοίνωσή της, η αστυνομία παρακαλεί όποιον πολίτη γνωρίζει ή αντελήφθη οτιδήποτε σχετικά με την έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς: 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του «The Mall Athens», το εμπορικό κέντρο θα επανέλθει σε ομαλή επιχειρησιακή λειτουργία από την Κυριακή το βράδυ. Στη νέα ανακοίνωση του Mall, αναφέρεται ότι ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές όλες οι προβλεπόμενες έρευνες και διαδικασίες, που αφορούσαν στον άμεσο χειρισμό του συμβάντος.

    Ακόμη επισημαίνεται ότι τα δύο μέλη της υπηρεσίας ασφάλειας που τραυματίστηκαν ελαφρά, έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους. Σχετικά με το εσωτερικό του κτιρίου, σημειώθηκαν υλικές ζημιές περιορισμένης κλίμακας μόνο στο επίπεδο 1, ενώ τονίζεται ότι στην παρούσα φάση έχει ολοκληρωθεί ενδελεχής έλεγχος και όλοι οι χώροι του κτιρίου είναι απόλυτα ασφαλείς.

    Mε εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισε αμέσως μετά το χτύπημα ο σταθμός του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στη Νερατζιώτισσα. Κανονικά εκτελούνται, πάντως, από το βράδυ της Κυριακής τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, από τον Περαιά πρός την Κηφισιά και αντίστροφα, καθώς η Αστυνομία ήρε την απαγόρευση, λόγω της βομβιστικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Mall. Ωστόσο, οι συρμοί δεν σταματούν στο σταθμό Νερατζιώτισσα και επιτρέπεται μόνο η διέλευσή τους. 

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την έκρηξη της βόμβας στο Εμπορικό Κέντρο The Mall στο Μαρούσι, και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου. Όλα τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν την βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο.

    «Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξερράγη σήμερα το πρωί σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο, δεν στόχευε μόνο το συγκεκριμένο κτίριο. Στόχευε τη δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική ειρήνη και την προοπτική για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και τονίζει: «Το μήνυμα πρέπει να είναι ένα: η Δημοκρατία μας ούτε πτοείται ούτε τρομοκρατείται».

    Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη βομβιστική επίθεση στο Mall Athens. «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι τέτοιου είδους ενέργειες, αγγίζουν πλέον όλον τον εμπορικό κόσμο της χώρας και ιδίως μαζικούς εμπορικούς χώρους στους οποίους κινούνται και κυκλοφορούν χιλιάδες συμπολίτες μας. Καταδικάζουμε απερίφραστα και με κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια και κάθε μορφή βίας η οποία κινείται ενάντια στην κοινωνική συνοχή και ειρήνη. Είναι αναγκαίο όλοι οι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς να έλθουν σε μια ευρεία εθνική συνεννόηση για να κλείσει ο φαύλος κύκλος της απαξίωσης και της πόλωσης. Τέτοιου είδους ακραίες ενέργειες τρομοκρατούν τους καταναλωτές και τραυματίζουν το ελληνικό εμπόριο».

    Με αστραπιαία ταχύτητα, το τρομοκρατικό χτύπημα στο "The Mall" κυκλοφόρησε σε όλα τα διεθνή δίκτυα και ανέβηκε στους πιο γνωστούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους.
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 538 | Added by: kounelaki | Tags: ekriksi sto mall, Mall, eidisis mall, bomba sto mall, vomna sto mall, xtipima sto mall, epithesi mall, i vomva sto mall, εκρηξη στο μολ, epithesto sto mall | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 2
    Φίλοι-Επισκέπτες: 2
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz