Παρασκευή, 2024-05-17, 6:50 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » Auto-Moto
    Η βελτιωμένη έκδοση του 4MATICΑπό την επόμενη χρονιά Mercedes θα προσφέρει μία νέα, βελτιωμένη έκδοση του συστήματος τετρακίνησης 4MATIC, με πλήρως μεταβαλλόμενη κατανομή ροπής.

    Η νέα αυτή έκδοση έχει εξελιχθεί με βάση την προσθιοκίνητη αρχιτεκτονική, για εγκάρσια τοποθετημένους κινητήρες. Παρόλα αυτά, μπορεί να ενσωματωθεί σε όλα τα τετρακίνητα μοντέλα της εταιρίας, από τη μελλοντική CLA 45 AMG, που θα παρουσιαστεί το 2013, έως τις C, E, S, CLS, CL αλλά και τα off road GLK, M, GL και G-Class.

    Οι σημαντικότερες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα συστήματα τετρακίνησης αφορούν τη νέα μονάδα PTU (Power take-Off), που βρίσκεται ενσωματωμένη στο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT και τον πίσω άξονα μετάδοσης, που φέρει ενσωματωμένο έναν ηλεκτροϋδραυλικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη.

    Χάρη σε αυτές τις αλλαγές το σύστημα μπορεί να μεταβάλλει πλήρως την κατανομή ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει χαμηλότερο βάρος και υψηλή απόδοση. Η λογική του νέου 4MATIC προβλέπει την εμπλοκή του «όσο συχνά χρειάζεται, αλλά όπου είναι απαραίτητο».

    Αυτό σημαίνει ότι, υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα μοντέλα τα οποία θα εφοδιάζει θα κινούνται ως προσθιοκίνητα, μειώνοντας έτσι τις τριβές και κατά συνέπεια την κατανάλ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 215 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-20 | Comments (0)

    Δεύτερο σετ δοκιμών στη ΒαρκελώνηΑφού συγκέντρωσαν στοιχεία από το πρώτο τεστ, οι ομάδες ταξιδεύουν στην Βαρκελώνη για το δεύτερο, πιο σημαντικό τεστ. Σε αυτό το τετραήμερο οι ομάδες θα αξιολογήσουν πολύ καλύτερα τα μονοθέσια, αφού η Βαρκελώνη είναι μια κατεξοχήν πίστα στην οποία φαίνεται η δυναμική τους.

    Τι καινούργιο θα έχουμε; Θα δούμε τον Alonso σε δράση, μετά από την κοινή απόφαση ομάδας και οδηγού να μείνει στον… πάγκο. Ο Ισπανός θα κάνει τις 3 πρώτες μέρες πριν παραδώσει το μονοθέσιο στον Massa.

    Πάντως ο Alonso δούλεψε πάνω στη φυσική του κατάσταση μένοντας για πολλές μέρες στο Ντουμπάι, κάνοντας αμέτρητα χιλιόμετρα με το ποδήλατο στην έρημο. Δεν μας άφησε όμως με παράπονο γιατί μέσω twitter μας έστελνε συνεχώς φωτογραφίες με τα κατορθώματά του.

    Στην συνέχεια θα δούμε και το νέο μονοθέσιο της Williams. Η ομάδα δεν ήταν έτοιμη στην Jerez και άργησε με το νέο μονοθέσιο. Πλέον όλα είναι έτοιμα και αυτό θα εμφανιστεί αύριο στην Καταλονία.

    Θα δούμε πιθανώς και τον Adrian Sutil να δοκιμάζει με την ομάδα της Force India, η οποία ακόμα δεν έχει αποφασίσει για τον οδηγό που θα πλαισιώσει το di Resta.

    Κάθε ομάδα θα έχει στη διάθεσή της 35 σετ συνολικά από ελαστικά Pirelli. O προμηθευτής ελαστικών και οι ομάδες έχου ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 241 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-20 | Comments (0)

    Το Cooper ανανεώνεταιΝέο Cooper hatchback ετοιμάζει όπως φαίνεται η Mini, καθώς ξένα δημοσιεύματα θέλουν την εταιρεία να παρουσιάζει το μοντέλο σε μεγάλες αντιπροσωπίες.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν για μια μυστική συνάντηση στο Ελσίνκι της Φιλανδίας η οποία έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα. Από τους παρευρισκομένους, κανείς δεν επιτρεπόταν να φωτογραφήσει το μοντέλο, και τα κινητά ελέχθησαν κατά την έξοδο.

    Ωστόσο ορισμένες πληροφορίες, ήταν αναπόφευκτο να διαρρεύσουν προς τον αυτοκινητιστικό Τύπο, χωρίς όμως να μπορεί να επιβεβαιωθεί η εγκυρότητά τους.

    Σύμφωνα με αυτές, το μοντέλο παρουσιάστηκε τόσο σε 3θυρή όσο και νέα 5θυρη έκδοση, η οποία συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Πιστεύεται ότι το μεταξόνιο θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο ώστε να δώσει περισσότερο χώρο στους πίσω επιβάτες, αν και θα παραμένει μικρότερο από το Countryman που έχει μήκος 4.097 χλστ.

    Επιπλέον, φαίνεται ότι το νέο μοντέλο θα εξοπλίζεται με full-LED φώτα, ενώ το ταχύμετρο στο κέντρο του αμαξώματος θα αφαιρεθεί καθώς θα μεταφερθεί πάνω από τη νέα μονάδα που θα εξοπλίζεται με εντυπωσιακές ηλεκτρονικές λειτουργίες.

    Όσο για την κίνηση του νέου Mini Cooper hatchback, γι αυτή θα φροντίζει ο υπετροφοδοτούμενος 1,5λίτρων κινητήρας με τεχνολογία BMW Twin ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 329 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-20 | Comments (0)

    «Εξαιρετικός πιλότος ο Γουέμπερ»Τη σιγουριά ότι οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαρκ Γουέμπερ θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 εξέφρασε ο Ντίετριχ Μάτεσιτς.

    Ο ιδιοκτήτης της Red Bull -αφήνοντας πίσω τη λογομαχία με τον Γουέμπερ- τον χαρακτήρισε σπουδαίο πιλότο με δυνατό χαρακτήρα.

    «Ο Μαρκ είναι ταυτόχρονα ένας δυνατός και χαρισματικός χαρακτήρας και ένας σπουδαίος πιλότος. Είναι γεγονός ότι ο ανταγωνισμός ξεκινά από το εσωτερικό της ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι το περιβάλλον είναι δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα φιλικό, όπως δηλαδή πρέπει να είναι», ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα των «κόκκινων ταύρων».
    Category: Auto-Moto | Views: 247 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-20 | Comments (0)

    Η τεχνολογία Hybrid Air βρίσκει εφαρμογή στο C3Την τεχνολογία Hybrid Air θα λανσάρει η Citroen στην έκθεση της Γενεύης, με πρώτη εφαρμογή σε ένα C3. Πρόκειται για μία παλιά ιδέα της Citroen η οποία πλέον είναι αρκετά επίκαιρη, καθώς μπορεί να συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CΟ2 έως και 45%, σε σύγκριση με τις βενζινοκίνητες προτάσεις.

    Από το 2CV στo... C3

    Η πρώτη εφαρμογή συστήματος με πεπιεσμένο αέρα ήταν στη DS το 1955 και χρησιμοποιούνταν για την ενεργοποίηση και έλεγχο της αεροανάρτησης, του συστήματος υποβοήθησης του τιμονιού, των φρένων και του ημιαυτόματου κιβωτίου.

    Το 1958 μία τροποποιημένη εκδοχή χρησιμοποιήθηκε σε 2CV για να αποθηκεύει ενέργεια την οποία απέδιδε όταν υπήρχε ανάγκη ενισχύοντας την απόδοση του κινητήρα. Οι ανάγκες της εποχής και το υψηλό κόστος δεν επέτρεψαν την εφαρμογή αυτών των συστημάτων, όμως πλέον υπάρχουν οι δυνατότητες να βρουν εφαρμογή σε υβριδικές διατάξεις.

    Η τεχνολογία Hybrid Air αποτελεί προϊόν εξέλιξης των PSA και Bosch και χρησιμοποιούνται: ένας σύγχρονος βενζινοκινητήρας, ένα υδραυλικό μοτέρ, ένα δοχείο αποθήκευσης συμπιεσμένου αέρα και ένα αυτόματο επικυκλικό κιβώτιο. Συνολικά ογδόντα πατέντες κατοχυρώθηκαν από την PSA κατά τη ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 249 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-20 | Comments (0)

    Ο Rossi έκλεισε τα 34Ο πρώην «πιτσιρικάς» Valentino Rossi είναι πλέον από τους πρεσβύτερους στο grid του MotoGP και το περασμένο Σάββατο γιόρτασε τα 34α γενέθλιά του. Νεότερος μόνο από τον Colin Edwards έφτασε σε ηλικία που πρέπει να πάρει αποφάσεις…

    Μεγάλωσε μόνο όμως ως προς την πραγματική του ηλικία όχι όμως τη βιολογική και όσο για την ψυχολογία του ούτε λόγος. Μετά από δύο δύσκολα χρόνια με τη Ducati, ο Rossi δείχνει αναγεννημένος και ανυπόμονος όσο ποτέ για την έναρξη του πρωταθλήματος.

    Με την επιστροφή του στη Yamaha ξαναθυμήθηκε αμέσως τον παλιό καλό του εαυτό και μετά από τρεις ημέρας δοκιμών στη Μαλαισία έδειξε ότι απλά… τίποτε δεν αποκλείεται για το 2013.

    Μία από τις πιο κρίσιμες χρονιές στην καριέρα του θα είναι το 2013, καθώς τα περιθώρια στενεύουν χρονικά και ο ανταγωνισμός ωριμάζει «επικίνδυνα». Ο Valentino δηλώνει ότι θυμήθηκε γιατί του αρέσουν οι αγώνες, οι προκλήσεις και ο συναγωνισμός για τη νίκη.

    Προετοιμασμένος όσο ποτέ, ασκείται συστηματικά και με την εμπειρία του να αντισταθμίζει την ηλικία του, στο μυαλό του υπάρχει πια –και πάλι- μόνο η κορυφή. Ο 10ος τίτλος στην καριέρα του.

    Θα τα καταφέρει; Ίσως ναι, ίσως όχι, όμως μόνο και μόνο το γεγονός ότι πλανάται το σοβαρό ενδεχόμενο να πρωταγωνιστήσει και ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 216 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-19 | Comments (0)

    Νέα στοιχεία για το Renault Clio EstateΗ Renault απέδειξε ότι ένα station wagon δε είναι αναγκαστικά και ένα… βαρετό σχεδιαστικά αυτοκίνητο, αφού μετά το νέο 3θυρο και 5θυρο Clio, το γαλλικό ταπεραμέντο πέρασε και στο νέο Clio Estate.

    Η γαλλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες και τεχνικά στοιχεία για το νέο Renault Clio Estate, προετοιμάζοντας το έδαφος για παγκόσμιο ντεμπούτο.

    Η έκδοση Estate διαθέτει το ίδιο μεταξόνιο με το hatchback, ωστόσο ο επιπλέον πίσω χώρος αύξησε το μήκος του αυτοκινήτου στα 4.262 χλστ.

    Ο χώρος αποσκευών του διαθέτει το 50% παραπάνω «αέρα» σε σχέση με τις απλές εκδόσεις του Clio με τη χωρητικότητα να αγγίζει τα 1.380 λίτρα με διπλωμένα τα πίσω καθίσματα.
    Όσον αφορά στο μηχανολογικό κομμάτι, η Renault θα κρατήσει την γκάμα των κινητήρων της από τις απλές εκδόσεις του Clio, που είναι οι δύο βενζινοκινητήρες 90 και 120 ίππων υπερτροφοδοτούμενοι TCe 1,2 λτ., ενώ στο δεύτερο μπορεί να συνδυαστεί και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC της Renault.

    Επίσης, υπάρχει και ο πετρελαιοκινητήρας των 90 ίππων dCi, ο οποίος καταναλώνει μόλις 3,2 λτ./100 χλμ. και οι ρύποι φτάνουν τα 83 γραμ. CO2/χλμ.

    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 217 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-19 | Comments (0)

    Προστασία από το «χειμερινό» αλάτιΤο αλάτι που συχνά ρίχνουν τώρα το χειμώνα οι Αρχές στους παγωμένους δρόμους κολλάει στα ευαίσθητα σημεία του αυτοκινήτου μας, με συνέπεια σε βάθος χρόνο να τα φθείρει.

    Αν συνηθίζετε να κινείστε σε οδικούς άξονες που το χειμώνα συχνά καλύπτονται από χιόνι και πάγο, τότε πρέπει να έχετε κατά νου πως τα ευαίσθητα μέρη στο κάτω μέρος του αυτοκίνητου «ταλαιπωρούνται» από το αλάτι που συχνά ρίχουν οι Αρχές στοχεύοντας φυσικά στο να μη γλιστράνε οι παγωμένοι δρόμοι. Ας μην ξεχνάμε ότι το αλάτι είναι διαβρωτικό από τη φύση του και ναι μεν δεν προκαλεί άμεσα πρόβλημα στο αυτοκίνητο, αν το αφήσουμε ξεκινά τη διάβρωση σε βάθος χρόνου. Τα βασικά σημεία του αυτοκινήτου που ταλαιπωρούνται περισσότερο όπως είναι λογικό εντοπίζονται στο κάτω μέρος.

    Μην ξεχνάτε λοιπόν να πλένετε σε τακτά χρονικά διαστήματα τους θόλους των τροχών, τα μεταλλικά μέρη όπως η «διαδρομή» της εξάτμισης από τον κινητήρα μέχρι πίσω αλλά και γενικά την «λεγόμενη κοιλιά» του αυτοκινήτου. Έμφαση πρέπει να δίνεται και στα ελαστικά, καθώς και σε δισκόφρενα και ταμπούρα.

    Φυσικά, το πλύσιμο πρέπει να γίνεται με καθαρό νερό.
    Category: Auto-Moto | Views: 232 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-19 | Comments (0)

    Avanzare από την AsteriskΠολλά έχουν δοκιμαστεί για την αποφυγή ή θεραπεία του τζετλάγκ. Η μέθοδος του αξιότιμου κυρίου Hideki Hoshikawa είναι από τις πιο ασυνήθιστες.

    Ταξίδεψε αεροπορικώς από την Ιαπωνία ως το Λος Άντζελες, συνοδευόμενος από την τελευταία του δημιουργία, συσκευασμένη προσεκτικά στην κοιλιά του ιπτάμενου κήτους. Πέρασε τρέχοντας όλες τις διαδικασίες των αμερικάνικων τελωνείων προλαβαίνοντας στο «τσακ» τη μεγάλη έκθεση L.A. Calendar Bike Show.

    Εκεί η δημιουργία του, μια ιδιοκατασκευή με βάση έναν κινητήρα Shovelhead (Φτυαροκέφαλo) Harley Davidson ονόματι Avanzare («Πρόοδος» στα ιταλικά), φρέσκια και ξεκούραστη παρά το ταξίδι των 5.000 χλμ κέρδισε με άνεση τα πρώτα βραβεία των διαγωνισμών Best of Show και AFT Visionary.

    Την επόμενη μέρα η Avanzare βρέθηκε στο στούντιο φωτογραφήσεων συνοδεία δύο ημίγυμνων μοντέλων με μικροσκοπικά μπικίνι και ατέλειωτα πόδια. Δεν γνωρίζουμε πώς ένιωσε η μοτοσυκλέτα, πάντως ο αξιότιμος κύριος Hoshikawa, παρότι θα έπρεπε να είναι ξεθεωμένος, δεν έδειξε καμία στιγμή να δυσανασχετεί.

    Τριάντα επτά ετών σήμερα ο Hoshikawa, διευθύνει από το 2004 την Asterisk Custom Cycles, ένα μικρό γκαράζ με προσωπικό μόλις τρία άτομα, σε κάποια βορεινή επαρχία της Ιαπωνίας. Η Asterisk ειδικεύεται στη δ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 250 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Αποκαλυπτικές εικόνες της Yamaha YZR-M1 του LorenzoΑπίστευτο κι όμως, πάνε 8 χρόνια από τότε που οδηγούσε o Rossi πάλι Μ1 με χίλια κυβικά στα MotoGP. Τότε ο Doctor βρισκόταν αναμφισβήτητα στην ακμή του, κυριαρχώντας στις πίστες και στις καρδιές των θεατών. Ήταν η εποχή επίσης που στη μεγάλη κατηγορία ανέβαιναν ακριβώς οι πιτσιρικάδες που σε ελάχιστα χρόνια θα τον εκθρόνιζαν από τη μόνιμη θέση του πρωταθλητή δηλαδή οι Casey Stoner και Jorge Lorenzo.

    Στα οχτώ αυτά χρόνια ο Rossi έχει μεγαλώσει, αλλά ευτυχώς, παρά την άγονη διετία στην Ducati παραμένει ανταγωνιστικός –προς τέρψη των θεατών και αγαλλίαση της Dorna που περιμένει πώς και πώς τις βελτιωμένες θεαματικότητες και τα ανάλογα έσοδα από τις αναμεταδόσεις των GP.

    Ξέρουμε λοιπόν ότι ο Rossi έχει αλλάξει, παραμένοντας ανταγωνιστικός. Όμως συμβαίνει το ίδιο και με τη M1; Πριν 8 χρόνια ήταν αναμφισβήτητα η κορυφαία μοτοσυκλέτα των GP. Πώς αντιμετωπίζει τις πανίσχυρες Honda σήμερα;

    Μετά από 8 χρόνια γνωρίζουμε αρκετά για το τί έκρυβε εκείνη η Μ1, καθώς η Yamaha έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες της με υψηλή ανάλυση. Αντίθετα για τη νέα Μ1 θα περίμενε κανείς να περιβάλλεται από πέπλο άκρας μυστικότητας.

    Όμως φαίνεται πως το πέπλο ήταν κάπου τρύπιο... ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 218 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Ο χειρότερος πιλότος της Formula 1Ο Taki Inoue θεωρείται ο χειρότερος οδηγός αγώνων F1 τα τελευταία 20 χρόνια, αφού μέχρι και ο ίδιος το παραδέχεται στον ξένο Τύπο. Ο Inoue οδήγησε συνολικά 18 αγώνες για την Simtek και Footwork το διάστημα 1994-1995 και κατάφερε να τερματίσει μόνο πέντε φορές.

    Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι δεν είναι πιλότος που θα τον θυμάται κανείς για τις καλές του ικανότητες, αλλά για τα πιο περίεργα και ιδιαίτερα ατυχήματά του με άλλα μονοθέσια… και όχι μόνο!

    Συγκεκριμένα, σε αγώνα στο Monaco, ο Inoue είχε έξοδο από την πίστα και ενώ περίμενε έξω από το μονοθέσιο να έρθει το ασθενοφόρο, κατέληξε να τον χτυπάει το νοσοκομειακό προσωπικό με το αυτοκίνητο.

    «Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιος είναι ο χειρότερος οδηγός αγώνων Formula 1 και αυτός είμαι εγώ» είπε ο Taki Inoue σε ξένο ειδησεογραφικό, ενώ πρόσθεσε ότι θέλει να ευχαριστήσει όλο το κοινό του που τον υποστήριξαν και το στιγμάτισαν ως το χειρότερο οδηγό F1 για τα τελευταία 20 χρόνια.
    Category: Auto-Moto | Views: 199 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Μια Ferrari για.. ελάχιστους
    Επταψήφια θα είναι η τιμή πώλησης της πολυαναμενόμενης Ferrari F70, καθώς όπως αναφέρουν ξένα site από το χώρο της αυτοκίνησης, το κόστος της μετά τους φόρους θα αγγίζει τα 1,21 εκατομ. ευρώ στην Ιταλία!

    Επιπλέον, τα δημοσιεύματα μιλούν για παραγωγή 499 μονάδων, δηλαδή 100 παραπάνω από την προκάτοχό Enzo. Αυτό εξηγείται από το αυξημένο ενδιαφέρον σε χώρες της Ασίας για το supercar.

    Όσο για την τιμή πώλησης, αυτή διπλασιάζεται καθώς η τιμή της Enzo, το 2002 οπότε και λανσαρίστηκε, έφτανε τα 665.000 ευρώ.
    Category: Auto-Moto | Views: 223 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Νέα γενιά του Νissan NoteΠρώτη εμφάνιση στην 83η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης και για τη νέα γενιά του Νissan Note.

    Με προπομπό το Invitation concept και ακολουθώντας τη φιλοσοφία του προκατόχου, το νέο Nissan Note θα κατασκευάζεται στη Μεγάλη Βρετανία, στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ιαπωνικής εταιρείας στο Sunderland.

    Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί για την κίνησή του τρία μηχανικά σύνολα, τα οποία χαρακτηρίζονται από τις πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

    Βασικός κινητήρας βενζίνης είναι ο 1.2 λίτρων, που αποδίδει 80 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 11,2 χλγμ. ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Όσο για τις εκπομπές CO2, αυτές ανέρχονται σε 109 γρ./χλμ.

    Αμέσως μετά ακολουθεί ο ειδικά επεξεργασμένος και οικολογικής λειτουργίας 1.2 λίτρων DIG-S, με ισχύ 98 ίππων στις 5.600 σ.α.λ. και 14,5 χλγμ. ροπής στις 4.400 σ.α.λ., ο οποίος εκπέμπει ρύπους CO2 99 γρ./χλμ. (119 γρ./χλμ. με το κιβώτιο ταχυτήτων CVT).

    Μοναδικός πετρελαιοκινητήρας στην υπηρεσία του μοντέλου είναι ο 1.5 λίτρων turbo diesel των 90 ίππων της Renault-Nissan Alliance, με εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα που ανέρχονται σε μόλις 95 γρ./χλμ.

    Το σύστημα start & stop θα είναι τοποθετημένο σε όλες τις εκδόσεις του ν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 180 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Ανανέωση στα σημεία για το Mazda5Τις πρώτες εικόνες, καθώς και κάποιες λεπτομέρειες για το διακριτικό facelift, στο οποίο υποβλήθηκε το Mazda5, που θα κάνει ντεμπούτο στη Γενεύη, έδωσε στη δημοσιότητα η ιαπωνική εταιρεία.

    Το ανανεωμένο πολυμορφικό μοντέλο είναι πλέον διαθέσιμο σε 3 νέα εξωτερικά χρώματα (Zeal Red, Jet Black και Meteor Grey) και διαθέτει ηλεκτρικούς αναδιπλούμενους καθρέπτες με ενσωματωμένα φλας.

    Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, οι διακριτικές αλλαγές εντοπίζονται στις νέες επενδύσεις, τα μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά, στο φωτιζόμενο ντουλαπάκι, στη θύρα USB, ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχει κάμερα οπισθοπορείας, οπτική σήμανση για απότομη αλλαγή λωρίδας (lane change) και αυτόματος αντιθαμβωτικός καθρέπτης.

    Σε ό,τι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η Mazda δεν έχει δώσει, για την ώρα, περισσότερα στοιχεία, κάτι που αναμένεται να συμβεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου και θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα του ανανεωμένου μοντέλου.

    Για τη διεύρυνση του αποθηκευτικού χώρου, το Mazda5 θα διαθέτει, πλέον, κιτ επισκευής ελαστικών, αντί ρεζέρβας.


    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 243 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Η τεχνολογία της Porsche Cayman σε σκίτσαΤην τεχνολογία της Porsche Cayman αναδεικνύουν τα σκίτσα από τομές που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία.

    Η νέα Cayman έχει μεγαλώσει από πλευράς διαστάσεων προσφέροντας μεγαλύτερη καμπίνα, αλλά το βάρος είναι μειωμένο χάρη στο αλουμίνιο που είναι το βασικό υλικό κατασκευής του πατώματος. Επικουρικά χρησιμοποιείται μαγνήσιο και χάλυβας υπερ-υψηλής αντοχής.

    Η Cayman 981, όπως είναι και το κωδικό όνομα της νέας γενιάς, χρησιμοποιεί κοινούς κινητήρες με τη Boxster, αλλά έχουν υποστεί μία μικρή τονωτική «ένεση» δέκα ίππων. Ο 2,7 λίτρων αποδίδει 275 ίππους και ο ισχυρότερος των 3,4 λίτρων 325 ίππους.

    Προκειμένου να βελτιωθεί η οδική συμπεριφορά, η νέα Cayman διαθέτει μία σειρά τεχνολογικών highlights όπως το αναβαθμισμένο σύστημα ελέγχου ευστάθειας με torque vectoring και μπλοκέ διαφορικό.

    Προαιρετικά υπάρχει ενεργή ανάρτηση με αμορτισέρ προσαρμοζόμενης απόσβεσης.



    Category: Auto-Moto | Views: 206 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Έρχεται το οικογενειακό Audi S3Η Audi ανακοίνωσε την παρουσία του νέου Audi S3 Sportback στο περίπτερο της γερμανικής φίρμας στο Σαλόνι της Γενεύης το Μάρτιο.

    Μετά την επίσημη παρουσίαση του 3πορτου S3 το Σεπτέμβριο 2012, η Audi αποκάλυψε στα κεντρικά της, στο Ingolstadt, το «οικογενειακό» S3, το οποίο κάτω από το καπό φιλοξενεί τον ίδιο κινητήρα με την 3θυρη έκδοση, τον 2λιτρο TFSI των 300 ίππων και των 380 Nm ροπής, τα οποία διατηρούνται σταθερά από τις 1.800 έως και τις 5.500 στροφ./λεπτό.

    Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται προαιρετικά με το αυτόματο κιβώτιο S Tronic 6 σχέσεων, που επιτρέπει στο S3 Sportback να επιταχύνει από στάση και να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα σε 5 δευτερόλεπτα, ενώ η χειροκίνητη έκδοση (6 σχέσεων) χρειάζεται 0,5 δευτερόλεπτα περισσότερο. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.
    Η κατανάλωση του νέου Audi S3 Sportback με το S Tronic φτάνει τα 6,9 λτ./100 χλμ., ενώ η χειροκίνητη έκδοση αυξάνεται κατά 0,1 λτ.

    Καλή δουλειά έγινε και στη «δίαιτά» του, αφού έχασε 70 κιλά σε σχέση με τον προκάτοχό του με το συνολικό βάρος να είναι πλέον 1.445 κιλά.

    Οι 18 ιντσών τροχοί φιλοξενούν στο εσωτερικό τους τις δαγκάνες φρένων των 340 χλστ. και η ανάρτηση S sport έχει μειώσει το ύψος του αμαξώμα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 235 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Αυτοκίνητο χαμηλού κόστους από τη VolkswagenΣε πρόσφατη συνέντευξη του σε γερμανικό Μέσο, το αφεντικό της Volkswagen Martin Winterkorn δήλωσε ότι στα άμεσα πλάνα της εταιρείας είναι η παραγωγή ενός προσιτού budget car με τιμή ανάμεσα στα 6.000 και 7.000 ευρώ.

    Τα πλάνα των Γερμανών θέλουν το νέο μικρό τους αυτοκίνητο να μπαίνει στην παραγωγή το 2015, βάζοντας σαν στόχο την αγορά της Κίνας, που περιλαμβάνει σχεδόν 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα αυτής της τιμής.

    Η βασική εξέλιξη του μοντέλου θα γίνει στη Γερμανία, αλλά η ολοκλήρωση του πιθανόν να επιτευχθεί με συνεργασίες εταιρειών από την Κίνα, βασιζόμενη σε δεσμούς που έχει ήδη αναπτύξει το γερμανικό εργοστάσιο.

    Η κατασκευή σε μια χώρα με φτηνό εργατικό δυναμικό και η χρήση υπαρχουσών μηχανικών μερών αποτελούν αναγκαία στοιχεία για να κρατηθεί το κόστος και κατ΄αναλογία και η τιμή σε χαμηλά επίπεδα.

    Παρόλο τον budget χαρακτήρα του νέου μοντέλου, η εμφάνιση και το design δεν περνά σε δεύτερη μοίρα για τους Γερμανούς, που θέλουν ο κάτοχος του αυτοκινήτου να είναι περήφανος για το απόκτημα του.

    Αν οι πωλήσεις ξεκινήσουν το 2015, το νέο μοντέλο θα δραστηριοποιείται αρχικά σε Κίνα και πιθανόν στην Ινδία, χωρίς να ξέρουμε ακόμα αν θα είναι διαθέσιμο και στην Ευρώπ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 225 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Πισωκίνητο hatchback εξελίσσει η ToyotaΠισωκίνητο μικρό hatchback εξελίσσει η Toyota και θα ακολουθεί τη λογική του GT86.

    Η ιαπωνική εταιρεία δεν χρειάζεται να ψάξει πολύ καθώς στην οικογένεια υπάρχουν πολλά μοντέλα το οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αφετηρία δημιουργίας.

    Η Daihatsu αποχώρησε από την ευρωπαϊκή αγορά ωστόσο το πιο δημοφιλές μοντέλο της, το Terios, εξακολουθεί να παράγεται για την ιαπωνική αγορά με το όνομα Rush και το λογότυπο της Toyota.

    Οι φήμες κάνουν λόγο για μία τροποποιημένη εκδοχή η οποία θα είναι χαμηλωμένη σε σχέση με το Terios και θα διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.

    Ο κινητήρας θα έχει κυβισμό 1.5 λίτρα και απόδοση 152 ίππους. Τα πλάνα παραγωγής αναφέρουν ως έτος παραγωγής το 2016.
    Category: Auto-Moto | Views: 213 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Ο Χάμιλτον ξεπέρασε τον ΦέτελΜπορεί ο Σεμπάστιαν Φέτελ να καυχιέται πως είναι ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, αλλά στον… πραγματικό κόσμο έφαγε τη σκόνη του Λιούις Χάμιλτον.

    Ο Βρετανός πιλότος ήταν καλεσμένος της εκπομπής Top Gear του BBC και ξεπέρασε το χρόνο που είχε κάνει ο Γερμανός αντίπαλός του, καθώς διήνυσε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα με ένα Suzuki Liana σε 1:42,9, ενώ ο αντίστοιχος χρόνος του Φέτελ ήταν 1:44,0.

    Ο νέος οδηγός της Mercedes, που πριν από πέντε χρόνια είχε κάνει σε βρεγμένη πίστα 1:44,7, φάνηκε να το διασκεδάζει στη διάρκεια του αγώνα του, ενώ έμεινε έκπληκτος όταν του ανακοινώθηκε ο εξαιρετικός του χρόνος.

    «Θα απογοητευόμουν αν δεν έκανα καλό χρόνο. Είμαι έκπληκτος με την επίδοσή μου», δήλωσε ο Χάμιλτον.

    Όταν ρωτήθηκε αν η μετακίνησή του από τη McLaren στη Mercedes ήταν σαν να πηγαίνει ένας ποδοσφαιριστής από τη Μαν. Γιουνάιτεντ στη Γουέστ Χαμ, απάντησε: «Είναι μια μεγάλη αλλαγή για μένα, αλλά είμαι ενθουσιασμένος για την πρόκληση που έχω μπροστά μου. Όλοι μου έχουν ασκήσει κριτική για την απόφασή μου, αλλά ήμουν στη McLaren από τα 13 μου, ήθελα μια αλλαγή και είμαι άνθρωπος που ρισκάρει».
    Category: Auto-Moto | Views: 209 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Ξεκίνημα με ΜαλδονάδοΣτη Βαρκελώνη πριν την έναρξη της δεύτερης περιόδου των χειμερινών δοκιμών (19-22/2) θα παρουσιάσει η Williams το μονοθέσιο της.

    Η βρετανική ομάδα είναι η μοναδική που δεν έχει παρουσιαστεί κάτι που θα κάνει στις 19 Φεβρουαρίου.

    Πρώτος πίσω από το τιμόνι της FW34 θα βρεθεί ο Παστόρ Μαλδονάδο, ο οποίος θα δοκιμάσει το νέο μονοθέσιο την πρώτη ημέρα πριν δώσει τη σκυτάλη στον ομόσταβλό του τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών.

    Η Williams στην πρώτη περίοδο έτρεξε με το περσινό μονοθέσιο, δοκιμάζοντας τα νέα ελαστικά της Pirelli.
    Category: Auto-Moto | Views: 246 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    ΚΤΜ RC25 made in India
    Οι φήμες ότι ετοιμάζεται ένα μοντέλο στην ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των sport 250 cc από την ΚΤΜ υπήρχαν από τη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα η λίστα με τις μοτοσυκλέτες που θα εισέρχονταν στην αγορά των ΗΠΑ για το 2013.

    Εκεί, όταν έφτανες στα μοντέλα της ΚΤΜ έβρισκες gia to 2014 ένα με 250 κυβικά και χαρακτηριστικά μοτοσυκλέτας δρόμου. Οπότε με δεδομένη την παρουσία της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας της εταιρείας για την Moto3, μια «ήπια» παραλλαγή της για χρήση δρόμου ήταν η προφανής απάντηση.

    Η πληροφορία έρχεται να επιβεβαιωθεί από την πλευρά της Ινδίας τώρα, με την είδηση ότι ξεκινά εκεί η παραγωγή της μοτοσυκλέτας μέσα στο 2013 με σκοπό το λανσάρισμά της για το 2014.

    Ωστόσο, παρότι η παραγωγή επιβεβαιώνεται, δεν συμβαίνει το ίδιο για την προέλευση των γονιδίων της «KTM RC25». Δεν θα αποτελεί συγγενή της αγωνιστικής Moto3, ούτε μορφοποιημένο Duke αλλά μία υπό κλίμακα μοτοσυκλέτα, με εμφανή συγγένεια προς την KTM 1190 RC8 R.

    Η τακτική ονοματοδοσίας της ΚΤΜ αναμορφώνεται ώστε να γίνεται πιο σαφές από την αρχή περί τίνος πρόκειται. Οι άμεσοι ανταγωνιστές, τα Honda CBR250R, Kawasaki Ninja 250R/ 300 και το επερχόμενο Yamaha 250cc αναφέρουν ολόκληρο τον κυβισμό και όχι ένα απλά κωδικοποιημένο όνομα. ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 215 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    Νέες supermoto και enduro για αρχαρίουςΤο όνομα SFM μάλλον δεν χτυπάει κάποιο καμπανάκι, αλλά το «Sachs» το έχετε ακούσει κατά πάσα πιθανότατα. Η SFM λοιπόν, είναι η ιστορική γερμανική φίρμα Sachs Fahrzeug- und Motorentechnik με νέο (από το 2008) όνομα.

    Η ίδια εταιρεία κατέχει τα δικαιώματα στο όνομα μίας ακόμα ιστορικής φίρμας με σημαντική παρουσία παλιότερα και στην Ελλάδα, την Hercules (Ηρακλής).

    Η εταιρεία συνεχίζει τη λειτουργία της στη Νυρεμβέργη, κατασκευάζοντας συμβατικά και ηλεκτρικά ποδήλατα, σκούτερ και μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες, μέχρι 125 κ.εκ.

    Τελευταίες δημιουργίες της SFM είναι δύο μοτοσυκλετάκια σχεδιασμένα ειδικά για τους αρχάριους αναβάτες της κατηγορίας Α1 στην Γερμανία, δηλαδή με κυβισμό ως 125 κυβικά και ιπποδύναμη μικρότερη ή ίση των 12 ίππων.

    Πρόκειται για το ZZ125, ένα πλήρες μικρό supermoto και το ΖΧ125, ένα εντουράκι για τα πρώτα βήματα στο χώμα. Οι κινητήρες είναι προϋπάρχοντες στην γκάμα της SFΜ, μονοκύλινδροι, αερόψυκτοι, τετράχρονοι, με 124 κυβικά και απόδοση 11,5 ίππων (ονομαστική).

    Το κιβώτιο είναι πεντάρι, αλλά τα υπόλοιπα τεχνικά στοιχεία ακούγονται εντυπωσιακά: περιμετρικό πλαίσιο, ψηφιακά όρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 174 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    H Piaggio Hellas κλείνει τα 20Η Piaggio Hellas ΑΕ, γιορτάζει 20 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, πλούσια σε εμπειρίες και εμπορικές επιτυχίες.

    H Piaggio Hellas, θυγατρική της Piaggio & C. SpA, ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1993 και διατηρεί γραφεία στην Αθήνα και αποθήκες διακίνησης στη Μάνδρα Αττικής. Η εταιρεία εισάγει και εμπορεύεται οχήματα των εμπορικών σημάτων Aprilia, Scarabeo, Piaggio, Vespa, Gilera, Derbi και Moto Guzzi, καθώς και τα επαγγελματικά τρίτροχα και τετράτροχα οχήματα Ape, Porter και Quargo.

    Με την είσοδό της στην ελληνική αγορά - καταρχήν με τα εμπορικά σήματα Piaggio, Vespa και Gilera - η Piaggio Hellas παρουσίασε μία νέα πρόταση μετακίνησης εντός και εκτός πόλης, ανατρέποντας τα δεδομένα και δημιουργώντας μόδα.

    Χάρη στα χαρακτηριστικά των σκούτερ, τα δίτροχα αυτά έγιναν προσβάσιμα και φιλικά για μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, διευρύνοντας σημαντικά την αγορά των 2 τροχών.

    Κατά τη διάρκεια των δύο αυτών δεκαετιών η Piaggio Hellas, όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο Τύπου, προσπαθεί να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς και για το λόγο αυτό στηρίζει την εμπορική της δραστηριότητα σε τρεις βασικούς άξονες: πλούσια γκάμα, εξυπηρέτηση, επικοινωνία.
    Δεν περιορίστηκε όμως στο να ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 207 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    «Με δέκα Honda 2014 CRT είμαστε καλυμμένοι»Ο αντιπρόεδρος του HRC Shuhei Nakamoto μίλησε κατά τη διάρκεια των πρώτων δοκιμαστικών MotoGP στη Sepang, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους σχετικά με την πορεία της εξέλιξης της μοτοσυκλέτας GP «παραγωγής», η οποία θα διατεθεί στα πλαίσια των κανονισμών CRT σε ιδιωτικές ομάδες από το 2014.

    Ο Nakamoto ξεκίνησε με την άρνηση των φημών ότι μια πρώτη εκδοχή της μοτοσυκλέτας οδηγήθηκε στη Sepang από τον καινούργιο αναβάτη δοκιμών του HRC, τον Takumi Takahashi.

    «Ο Takahashi είναι 23 ετών. Αγωνίζεται στην κατηγορία Superbike του πρωταθλήματος Ιαπωνίας, 'All Japan Championship'. Ο Akiyoshi [ο Νο1 δοκιμαστής του HRC] είναι 34. Ήταν λοιπόν καιρός να αναζητήσουμε τον επόμενο δοκιμαστή μας».

    «Ο Takahashi δεν έχει εμπειρία με μοτοσυκλέτες MotoGP. Είναι νομίζω μόλις η δεύτερη φορά που οδηγεί τέτοια μοτοσυκλέτα, γι' αυτό φροντίσαμε να του προσφέρουμε χρόνο εδώ, με την προοπτική να αποτελέσει τον επόμενο δοκιμαστή μας στα MotoGP, όχι όμως για το 'RC213V παραγωγής’».
    Αφού το ξεκαθάρισε αυτό, συνέχισε ο Nakamoto. «Δυστυχώς το πρόγραμμα εξέλιξης της μοτοσυκλέτας έχει συναντήσει καθυστερήσεις, λόγω του ότι δεν είναι εύκολο να καλύψουμε τον όρο των κανονισμών που καθορίζει το μέγιστο κόστος τη ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 212 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    Η Mugen Θέλει οπωσδήποτε τη νίκη στο Zero TT
    Η ηλεκτρική superbike της Mugen «Που-Δεν-Είναι-Honda», θα τρέξει και φέτος στον αγώνα TT Zero, ο οποίος διεξάγεται στο πλαίσιο του Isle of Man TT, στις 5 Ιουνίου.

    Η Mugen ξανασχεδίασε τη μοτοσυκλέτα της, με σκοπό να ανακόψει το σερί νικών της αμερικάνικης Motoczysz (Μοτοσήζ), που επικρατεί πειστικά τα τελευταία χρόνια στον αγώνα.

    Αναβάτης της αναβαθμισμένης Mugen Shinden Νi (δηλ. Shinden Δύο, όπου Shinden είναι ο ιαπωνικός θεός του ηλεκτρισμού), θα είναι και πάλι ο πολυνίκης των αγώνων IoM TT, ο ατρόμητος John McGuinness.

    Πέρσι ο μεσήλιξ McGuinness με την πρώτη Mugen Shinden είχε τερματίσει 2ος, με μέση ωριαία ταχύτητα πάνω από 100 μίλια ανά ώρα, πίσω από τη Motoczysz E1pc με οδηγό το Michael Rutter.

    Τώρα με τη Shinden 2, ελαφρύτερη, πιο δυνατή και με καλύτερη αεροδυναμική, ο Mc Guinness πιστεύει ότι μπορεί να παλέψει στα ίσια για τη νίκη.
    Παρά τους ισχυρισμούς των ανθρώπων της Mugen ότι η Shinden «δεν είναι μια ηλεκτρική Honda», η μοτοσυκλέτα εμφανίστηκε πέρσι σε διάφορες εκθέσεις, καταλαμβάνοντας περίοπτη θέση στα περίπτερα της Honda.

    Οι εμφανίσεις τροφοδότησαν πάλι τις φήμες ότι πίσω από την Shinden κρύβεται το δεκαετές πρόγραμμα εξέλιξης ηλεκτρικ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 197 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    Σκοτώθηκε θεατής σε ράλι στη ΣκωτίαΤραγικό θάνατο βρήκε μία 50χρονη γυναίκα και ένα παιδί τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ράλι στη Σκωτία, όταν ένας από τους οδηγούς έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και βγήκε εκτός ειδικής με αποτέλεσμα να χτυπήσει την άτυχη γυναίκα.

    Εκτός κινδύνου είναι το οχτάχρονο παιδί, το οποίο έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
    Category: Auto-Moto | Views: 233 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    Προς Force India ο ΣούτιλΣτην Αγγλία στις εγκαταστάσεις της Force India βρέθηκε ο Άντριαν Σούτιλ, ο οποίος φαίνεται πως ετοιμάζει την επιστροφή του στα γκριντ του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1.

    Ο Γερμανός μαζί με την ομάδα… σέταραν τη θέση του στο νέο μονοθέσιο της Force India , VJM06, ενώ όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας υπάρχει πιθανότητα να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη δεύτερη περίοδο των χειμερινών δοκιμών στη Βαρκελώνη.

    «Σε αυτό το σημείο το πρόγραμμα των δοκιμών της Βαρκελώνης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά υπάρχει πιθανότητα ο Άντριαν να συμπεριλαμβάνεται σε αυτό», ανέφερε εκπρόσωπος της ομάδας.

    Category: Auto-Moto | Views: 207 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    «Δύσκολα τα πράγματα για επτά ομάδες της F1»Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εφτά από τις 11 ομάδες του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 αναφέρθηκε ο Μάρτιν Γουίτμαρς.

    Το αφεντικό της McLaren τόνισε πως ο κλάδος της διαφήμισης και των χορηγών περνά κρίση και αυτό επηρεάζει τις ομάδες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την Hispania Racing να είναι το πρώτο… θύμα της κρίσης.

    «Είναι δύσκολο εφτά από τις έντεκα ομάδες παλεύουν για την επιβίωσή τους. Ζούμε στον κόσμο της διαφήμισης. Έχουμε πάρει κάποια μέτρα, αλλά νομίζω ότι για μερικές ομάδες τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Ο Μπέρνι κάνει φανταστική δουλειά για τους ιδιοκτήτες. Μπορεί να του ασκείται κριτική, αλλά τα καταφέρνει καλύτερα από εμάς», ήταν τα λόγια του αφεντικού της McLaren.
    Category: Auto-Moto | Views: 198 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Νέο πρωτότυπο από την Alfa RomeoΑυτοί οι Ιταλοί έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν. Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της 4C, φέρνουν στο προσκήνιο μία ακόμα καλλονή, σε πρωτότυπη μορφή, εμπνευσμένη από τη Spider Duetto.

    Για το ταλέντο των Ιταλών στο σχεδιασμό αυτοκινήτων δεν τίθεται θέμα. Ειδικά όταν μιλάμε για το Centro Stile της Alfa Romeo, από το οποίο έχουν βγει δημιουργίες που αγγίζουν τα όρια του μύθου. Όπως φαίνεται λοιπόν, το τελευταίο διάστημα αυτοί έχουν μεγάλα κέφια. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι 3 μέρες από την παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής της 4C, επανέρχονται με την αποκάλυψη της Gloria, την οποία θα θαυμάσουμε από κοντά στην προσεχή έκθεση της Γενεύης.

    Βέβαια, για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, την κύρια ευθύνη για το σχεδιασμό του συγκεκριμένου πρωτότυπου έχει το European Deign Institute (IED), το οποίο συνεργάστηκε με την Alfa Romeo, με στόχο τη δημιουργία ενός τετράπορτου μοντέλου για τις αγορές της Ασίας και τη Αμερικής. Η κίνηση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς αυτή τη στιγμή η ιταλική εταιρία ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Αμερικάνικη ήπειρο. Αντίστοιχα, ίσως να μην είναι τυχαίο και το... σχήμα της Gloria, που θυμίζει σε πολλά τη Spider Duetto, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Dustin Hoffman, στην ταινία ο π ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 209 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Πολυτελή αυτοκίνητα Ρωσικής προέλευσηςΟι ρώσικες αυτοκινητοβιομηχανίες, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας νέας, premium εταιρείας, που θα έχει την αύρα της... Mercedes

    Κάτι τέτοιο, με δεδομένη την ανάπτυξη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Ρωσία αλλά και το όραμα που έχει, να ξαναγίνει μεγάλη -ο,τι και αν αυτό σημαίνει- δείχνει απόλυτα φυσιολογικό.

    Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ορισμένοι κατασκευαστές, όπως η ZiL, που κατασκευάζουν ειδικά θωρακισμένα σεντάν για υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Ο στόχος όμως είναι η δημιουργία μίας εταιρείας, στα πρότυπα των Audi, BMW και Mercedes, η οποία θα στοχεύει σε ευρύτερο κοινό.

    Ήδη ο υπουργός βιομηχανίας και εμπορίου, Denis Manturov, έχει ζητήσει από τρεις κατασκευαστές, ZiL, Marussia και Nizhny, να καταθέσουν τις προτάσεις τους γύρω από το θέμα.

    Ο στόχος της ρώσικης κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να αποφασίσουν ποιο σενάριο είναι το καταλληλότερο να προχωρήσει, με τις ευλογίες και τη στήριξη του κράτους.

    Με την ανάπτυξη της ρώσικης οικονομίας, η αγορά των πολυτελών αυτοκινήτων έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Αρκεί να αναφερθεί ότι το 2012 η BMW αύξησε τις πωλήσεις της κατά 33%, ενώ οι Mercedes και Audi γνώρισαν αυξήσεις 29% κα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 170 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Έσπασαν το ρεκόρ οδήγησηςΤο βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου 2013 δύο τολμηροί βρετανοί οδηγοί και ένα FIAT Panda έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ οδήγησης non-stop, οδηγώντας από το Κέιπ Τάουν ως το Λονδίνο.

    Οι Philip Young και Paul Brace ξεκίνησαν το εξαντλητικό ταξίδι των 10.000 μιλίων (16.093 χλμ.), την 1η Φεβρουαρίου, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Farm Africa, και οδήγησαν αδιάκοπα περνώντας από 13 χώρες και δύο ηπείρους με ένα FIAT Panda.

    Φτάνοντας στο Marble Arch του Λονδίνου οι συνταξιδιώτες κατέγραψαν χρόνο 10 ημερών, 13 ωρών και 28 λεπτών καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ για την απόσταση σε περισσότερο από μία ημέρα.

    Για να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους σε λιγότερο από 11 μέρες, ο Phillip και ο Paul έπρεπε να οδηγήσουν κατά μέσο όρο 1.000 μίλια την ημέρα με ταχύτητα 40 μίλια/ώρα, κάτι που δεν τους φάνηκε δύσκολο να επιτύχουν με το αυτοκίνητο πόλης τους με τον κινητήρα 0.9 λτ. TwinAir, το FIAT Panda.

    Το αυτοκίνητο ήταν κανονικής παραγωγής, εκτός από μερικές ζωτικής σημασίας τροποποιήσεις, όπως η επιπλέον δεξαμενή καυσίμου, οι δύο εφεδρικοί τροχοί, τα προστατευτικά του κάρτερ, σκληρότερα ελατήρια ανάρτησης, και μια εισαγωγή αέρα που μετακινήθηκε στο πάνω μέρος του κινητήρα.
    Αποφεύγοντας τη χρήση εν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 230 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Τεχνικά στοιχεία και επιδόσεις του Clio RSΛεπτομερή τεχνικά στοιχεία και επιδόσεων, έδωσε στη δημοσιότητα η Renault για το νέο Clio RS.

    Γνωρίζαμε ήδη από το λανσάρισμα του Clio Renault Sport στο Παρίσι το 2012 πως ο 1.600άρης Turbo βενζινοκινητήρας αποδίδει 200 ίππους στις 6.000 rpm και 240 Nm από τις 1.750 μέχρι τις 5.500 rpm.

    Τα νεότερα στοιχεία αναφέρουν πως η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 6,7 sec, 2 sec ταχύτερα από το προηγούμενο μοντέλο, το πρώτο χιλιόμετρο από στάση καλύπτεται σε 27,1 sec και η τελική φτάνει τα 230 km/h.

    Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η Renault είναι 6,3 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 144 g/km (46 λιγότερα από το προηγούμενο 2λιτρο ατμοσφαιρικό Clio RS).

    Στις δυνατές επιδόσεις και τη λογική κατανάλωση συμβάλλει το χαμηλότερο κατά 36 κιλά βάρος του νέου Clio RS.

    Άλλα στοιχεία για το Clio είναι τα εξής:

    - Το νέο 6άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC (Efficient Dual Clutch).

    - Τα αμορτισέρ αγωνιστικού τύπου με ειδικά υδραυλικά στοπ συμπίεσης.

    - Τα μεγαλύτερα φρένα (320 mm από 312).

    - Το σύστημα R.S.Drive με 3 προγράμματα οδήγησης Normal, Sport και Race που επεμβαίνουν στις ρυθμίσεις του μοτέρ, του γκαζιού, του τιμονιού και τ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 210 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Η έβδομη γενιά του Volkswagen Golf GTiΣτη Γενεύη αναμένεται να παρουσιαστεί η έκδοση GTi της έβδομης γενιάς Golf.

    Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες από το Golf GTi Concept που είχε παρουσιαστεί στο περασμένο Σαλόνι του Παρισιού το 2012, οπότε μάλλον θα έχουμε την πρεμιέρα του αυτοκινήτου παραγωγής.

    Δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για το τι μας επιφυλάσσει η γερμανική εταιρεία, ωστόσο με βάση τη λογική, αναμένεται η νέα γενιά να είναι πιο γρήγορη και οικονομική, κυρίως λόγω της μεγάλης μείωσης του βάρους από τη νέα πλατφόρμα MQB.

    Εκτιμάται ότι η μέση κατανάλωση δεν θα υπερβαίνει τα 6 λίτρα /100km. Περισσότερα σε λίγες ημέρες, οπότε ανοίγει τις πύλες η έκθεση.

    Category: Auto-Moto | Views: 213 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Η ανανεωμένη Mercedes E-ClassΗ 4η γενιά της Mercedes E-Class ανανεώνεται λίγο πριν συμπληρώσει 4 χρόνια παρουσίας στην γκάμα της γερμανικής μάρκας, δίνοντας έμφαση κυρίως στο κομμάτι της βελτίωσης της οικονομίας κίνησής της και των οικολογικών της χαρακτηριστικών.

    Έτσι, όλοι οι κινητήρες του μοντέλου έρχονται με σημαντική βελτίωση στη μέση κατανάλωσή τους, ξεχωρίζοντας μεταξύ τους τον ολοκαίνουργιο 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα της Mercedes που μπαίνει πρώτα στην E-Class, αλλά και τον πρώτο υβριδικό-diesel στην ιστορία του μοντέλου.

    Αρκετές αλλαγές έχουμε και στη σχεδίαση του αυτοκινήτου, ενώ τονώνεται η εσωτερική πολυτέλεια και οι εξοπλιστικές του επιλογές.

    Με νέο εμπρόσθιο τμήμα

    Μεγάλες αισθητικές αλλαγές έχουμε στο εμπρόσθιο τμήμα του αμαξώματος της ανανεωμένης E-Class, εκεί όπου η Mercedes, για πρώτη φορά από το 1995, τοποθετεί στο μεγάλο της μοντέλο ενιαία φωτιστικά σώματα (με λαμπτήρες LED), έναντι των διπλών φωτιστικών του παρελθόντος.

    Επιπλέον αυτού, για πρώτη φορά σε E-Class, αλλάζει η γρίλια της μάσκας του αυτοκινήτου ανάλογα με την έκδοση και έτσι, στις στάνταρ εκδόσεις και στην Elegance τοποθετείται η κλασική χρωμιωμένη γρίλια με τα τρία οριζόντια φιλέτα και το λογότυπο της Mercedes πάνω ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 159 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Η ευρωπαϊκή έκδοση του Spark EV στη ΓενεύηΗ ευρωπαϊκών προδιαγραφών έκδοση του ηλεκτρικού Chevrolet Spark θα παρουσιαστεί στη Γενεύη.

    Το επίσημο λανσάρισμα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο Σαλόνι του Λος Άντζελες, έτσι η παγκόσμια καριέρα του μικρού ηλεκτρικού επιβάλει το «παρών» και στη Γηραιά Ήπειρο.

    Το Spark EV διατηρεί τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 130 ίππους με 542 Nm ροπής(!) που όπως είναι αναμενόμενο εκτοξεύουν το μικρό αυτοκίνητο στο δρόμο.

    Οι επιδόσεις δεν θυμίζουν ηλεκτροκίνητο και τα πρώτα 100km/h έρχονται σε λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα.

    Ο χρόνος φόρτισης είναι επίσης εντυπωσιακός καθώς απαιτούνται είκοσι λεπτά για να ανακτήσουν το 80% της ενέργειας οι μπαταρίες ιόντων λιθίου των 20 kWh σε σταθμό ταχυφόρτισης. Για απλή πρίζα των 230 Volt απαιτούνται από 6 έως 8 ώρες για μία πλήρη φόρτιση.

    Το Spark EV θα διαθέτει οθόνη 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας και αρκετές εφαρμογές ελέγχου της φόρτισης που θα είναι συμβατές με τηλέφωνα iPhone 4S ή 5 και iOS6.

    Category: Auto-Moto | Views: 182 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Πρωτότυπο crossover στη ΓενεύηΠιστή στην παράδοση που έχει δημιουργήσει η SsangYong, παρουσιάζοντας ένα νέο πρωτότυπο σε κάθε σημαντική διεθνή έκθεση αυτοκινήτου, ετοιμάζει το SIV-1 για τη Γενεύη.

    Το SIV, εκ του Smart Interface Vehicle, είναι ένα μεσαίο Crosover (CUV το λέει η SsangYong) που μας δίνει μια ιδέα για τη σχεδιαστική φιλοσοφία των μελλοντικών μοντέλων της SsangYong.

    Από τα δύο σκίτσα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, φαίνεται πως η εμφάνιση του concept είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσα.

    Το SIV-1 έχει μήκος 4.500 mm, πλάτος 2.880 mm, ύψος 1.640 mm και μεταξόνιο 2.700 mm, διαστάσεις αντίστοιχες του νέου Ford Kuga για παράδειγμα.

    Θυμίζουμε πως η κορεατική εταιρεία θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης 2013 και το νέο πολυμορφικό Rodius.

    Category: Auto-Moto | Views: 214 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Ένα στάνταρ Tiger μεταμορφώθηκε σε Icon 1000 DromedariiΔρομεδάριοι ήταν ένα άτακτο σώμα ιππικού που επιχειρούσε για λογιαριασμό των Ρωμαίων στις συνοριακές επαρχίες. Όπου υπήρχε έρημος, χρησιμοποιούνταν αντί αλόγων, καμήλες.

    «Ολοκληρώνοντας την επιχείρηση 'The Raiden', η Triumph είχε πια σχηματίσει άποψη για την έκταση και την ποιότητά των βελτιώσεων που μπορούμε να επιφέρουμε σε ένα στάνταρ Tiger XC800», εξηγούν οι άνθρωποι της Icon. «Στη συνέχεια η πρόκληση την οποία μάς έθεσε ήταν να πάρουμε ένα στάνταρ Tiger και να το μεταμορφώσουμε σε κάτι που θα ταίριαζε σε ένα ακραίο σενάριο Καταστροφολογίας. Δεχτήκαμε την πρόκληση και το αποτέλεσμα είναι το ICON 1000 Dromedarii.»
    «Η λέξη 'Dromedarii' περιγράφει το ιππικό της ερήμου που αντί αλόγων χρησιμοποιούσε καμήλες και επιχειρούσε στους χρόνους της ύστερης ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Θεωρούμε ότι ο ρόλος ήταν κατάλληλος για το Triumph Tiger --μια μοτοσυκλέτα σχεδιασμένη εξαρχής για να αντιμετωπίσει κάθε είδους πρόκληση, διαδρομή και έδαφος».

    «Όπως όλες οι δημιουργίες της ICON, η εκτέλεση, δηλαδή η σχεδίαση και κατασκευή κάθε νέου κομματιού ήταν αποκλειστικά δική μας υπόθεση. Ποτέ δεν θελήσαμε να βιδώσουμε κάποια ανταλλακτικά σε μια μοτοσυκλέτα και μετά να την παρουσιάσου ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 177 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    H Ana Carrasco είναι η πρώτη γυναίκα της Moto3Με την ομάδα JHK T-shirt Laglisse και υπό την επίβλεψη του team manager Pablo Nieto, η Ana Carrasco έκανε τις πρώτες δοκιμές με τη νέα της μοτοσυκλέτα στην πίστα της Valencia.

    H 16χρονη Ισπανίδα θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα συμμετάσχει στην κατηγορία Moto3 και δεν «συμπληρώνει» απλά τις συμμετοχές, αλλά κατεβαίνει με αξιώσεις συλλογής βαθμών.

    Στις δοκιμές έκανε χρόνο μόλις 2 δευτερόλεπτα πιο αργό από τον ταχύτερο της ημέρας, Maverick Viñales, 1 δευτερόλεπτο από τον 5ο ταχύτερο και 2/10 του δευτερολέπτου από τον 15ο και τελευταίο που βαθμολογείται.

    Πέτυχε τον 20ο χρόνο μεταξύ 32 οδηγών και μεταξύ αυτών του Lorenzo Baldassarri, πρωταθλητή του Red Bull Rookies cup το 2011 που ήταν 23ος.
    H Ana Carrasco δήλωσε: «Ο Τύπος συνεχώς ενδιαφέρεται περισσότερο αν συμμετέχει σε ένα τέτοιο άθλημα ένα κορίτσι παρά ένα αγόρι γιατί είναι σπάνιο και καινούργιο. Προσωπικά αυτό πάντως δεν με απασχολεί ιδιαίτερα καθώς αγωνιζόμαστε στα ίσια».

    «Στο ισπανικό πρωτάθλημα μπορώ να πω ότι τα αγόρια εκνευριζόντουσαν όταν τους πέρναγα μέσα στον αγώνα ή αν τερμάτιζα μπροστά τους. Μερικοί οδηγοί με γνωρίζουν από την περσινή χρονιά, όμως όσοι δεν με ξέρουν πιστεύω ότι θα ξαφνιάστηκαν που μ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 197 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    To Xkuty δεν είναι ποδήλατο, αλλά ηλεκτρικό σκούτερΜε βάρος μόλις 45 κιλά το Xkuty θα μπορούσε να θεωρηθεί ηλεκτρικό ποδήλατο. Ο κύριος ανασταλτικός παράγοντας για τη χρήση αυτού του χαρακτηρισμού όμως, είναι η απουσία πεταλιών…

    Το περίεργο είναι πως αυτήν ακριβώς τη διαφορά επικαλούνται οι ισπανοί σχεδαστές του, παράλληλα με την απουσία αλυσίδας, για να τονίσουν χωρίς να σηκώνουν μάλιστα κουβέντα για το αντίθετο, ότι το Xkuty είναι ένα σκούτερ, ένα πολύ ελαφρύ σκούτερ.

    Εκτός του βάρους πάντως, οι δημιουργοί του ευφάνταστου και πολύ cool Xkuty τονίζουν και την ευκολία χρήσης ή λειτουργίας αν θέλετε. Μάλιστα δηλώνουν εμφατικά στη διαφήμισή του ότι το δίτροχό τους πουλιέται χωρίς βιβλιάριο οδηγιών χρήσεως.
    Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς είναι να πατήσει ένα κουμπάκι δεξιά στο τιμόνι για να ξεκινήσει, περιστρέφοντας το «γκάζι». Όχι ότι αντιλαμβάνεται ο αναβάτης πότε λειτουργεί και πότε όχι. Αυτό τουλάχιστον υπονοεί η πληροφορία ότι ο εκπεμπόμενος ήχος δεν ξεπερνάει τα 5 ντεσιμπέλ.

    Παρά την εικόνα της απλότητας, μηχανικά το Xkuty είναι κατασκευασμένο όπως κάθε ηλεκτροκίνητο δίτροχο. Δηλαδή φοράει ένα ηλεκτρομοτέρ, το συγκεκριμένο με απόδοση 1.500W, που το σπρώχνει ως τα 45 χ.α.ω. Το μοτέρ αντλεί ενέργεια ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 198 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Marc Marquez ή Kenny RobertsΌλοι πια όσοι έχουν κάποια σχέση με τα GP, ασχολούνται με το «φαινόμενο» Marquez. Και σε όλων τα χείλια κρέμεται μια από τις ερωτήσεις, πότε θα κερδίσει τον πρώτο του αγώνα και πότε τον τίτλο ο «μικρός» των MotoGP;

    Ακόμη και ο υπερ-εγωκεντρικός Rossi παραδέχτηκε γενναιόφρονα, ότι ο νεαρός Ισπανός αποτελεί μαζί με τους Lorenzo και Pedrosa, τον ανταγωνισμό του φέτος. Ο δε ειρωνικός συνήθως κύριος Nakamoto, αφεντικό του HRC, έχει δηλώσει ότι περιμένει τουλάχιστον 2 νίκες από το νεοφώτιστο τής ομάδας του, μέσα στο '13.

    Πραγματικά είναι δύσκολο να βρεις έστω και ένα άτομο στα πάντοκ που δεν πιστεύει ότι μπορεί ο Marquez να κερδίσει αγώνα εφέτος.

    Αφού λοιπόν έχουμε καθολική συμφωνία για τα προσόντα και τις προοπτικές επιτυχίας του εκκολαπτόμενου πρωταθλητή, ας κάνουμε με βάση την ηλικία του κάποιες συγκρίσεις με οδηγάρες του παρελθόντος. Έτσι, για να δούμε τελικά αν και πόσο μοναδική περίπτωση είναι αυτός ο Marquez...
    Αν λοιπόν κερδίσει στον πρώτο του αγώνα στο Κατάρ, δεν θα καταρρίψει κανένα ρεκόρ. Γιατί το ίδιο είχαν πετύχει στο παρελθόν τόσο ο Jarno Saarinen (το 1973) όσο και ο Max Biaggi (το 1998).

    Πόσες νίκες πρέπει να πάρει στην πρώτη του χρονιά, ώστε να θεωρηθεί ο πλέον πετυχημένος rookie όλων τω ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 182 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Όταν η μοτοσυκλέτα συναντά το σκέιτμπορντ...Είχε εμφανιστεί το 2010 σαν μια «παραξενιά», κερδίζοντας δημοσιότητα σε ιντερνετικές σελίδες με γκατζετιές. Κάποιοι γοητεύτηκαν από το DTV (Dual Tracked Vehicle) Shredder, ειδικά όσοι έχουν γευτεί την οδήγηση εκτός δρόμου. Μέρος της γοητείας του διαβολάκου αυτού είναι ότι μοιάζει περισσότερο με «συσκευή» παρά με όχημα.

    Τώρα το μίνι ερπυστριοφόρο με το υπερφιλόδοξο όνομα Shredder (o Καταστροφέας, ο Χαλαστής, ο Ολετήρ) προσφέρεται στην αγορά μέσω του website της BPG Werks αλλά και αντιπροσώπων σε κάποιες χώρες. Η τιμή του είναι στις ΗΠΑ 4.000 δολάρια, όχι εξωφρενική αν σκεφτεί κανείς ότι το DTV Shredder είναι ένα από αυτά τα οχήματα που αποκαλούμε «πασπαντού». Και πάει παντού εκτός ασφάλτου, χρήση για την οποία ίσως δεν πάρει έγκριση τύπου.

    Οι ικανότητες του DTV Shredder σε κάθε είδους έδαφος οφείλονται βασικά στις δύο «ατέρμονες» ελαστικές ερπύστριες και τον τετράχρονο κινητήρα του, που από 196 κυβικά αποδίδει 13 ίππους και μέσω αυτόματου κιβωτίου διαρκώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (όπως των σκούτερ δηλαδή) φτάνει σε ταχύτητα τα 48 χ.α.ω.
    Είναι πολύ λιγότερα από τους 48 ίππους και τα 97 χ.α.ω. τα οποία αρχικά ονειρεύονταν οι σχεδιαστές του Shredder, αλλά κι έτσι μπορεί κανείς να διασκ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 230 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Ηλεκτρίζει η Mitsubishi στη ΓενεύηΑπό το 1966 που ξεκίνησε την έρευνα (R&D) στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η Mitsubishi Motors Corporation πίστευε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα (EV) θα εξελιχθούν μελλοντικά σε βασικά προϊόντα.

    Αυτή την άποψη δικαιώνουν και οι πρόσφατες ανησυχίες για το φαινόμενο αύξησης της παγκόσμιας θερμότητας.

    Αρχικά με το πρωτοποριακό i-MiEV το 2009 και στη συνέχεια με το στόχο που έχει θέσει η ίδια η εταιρεία για το 20% των οχημάτων να είναι ηλεκτροκίνητα μέχρι το 2020, η Mitsubishi έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση όπως αποδεικνύεται με το νέο Outlander Plug-in Hybrid Electric Vehicle ("PHEV”) και την πιο καινοτόμο αρχιτεκτονική «Dual Design».

    Επεκτεινόμενη ακόμα περισσότερο, η Mitsubishi διερευνά τώρα όλη τη γκάμα των τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης – Pure Electric (EV), Hybrid Electric (HEV), Plug-in Hybrid Electric (PHEV) – όπως επιβεβαιώνουν τα δύο πρωτότυπα μοντέλα που θα γιορτάσουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2013, δίπλα στο νέο Outlander PHEV.

    Παράλληλα, βλέποντας την αγορά αυτοκινήτου από μία παγκόσμια σκοπιά, η MMC δεσμεύεται στην εξέλιξη παγκόσμιων αρχιτεκτονικών που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών σε ώριμες αλλά ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 216 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    «Ο Γκροσεάν ξέρει τι πρέπει να κάνει»Την αισιοδοξία ότι ο Γκροσεάν τη φετινή σεζόν θα έχει καλύτερη απόδοση, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος εξέφρασε ο Ερίκ Μπουγιέ.

    Το αφεντικό της Lotus τόνισε πως ο πιλότος έκανε πολύ καλή δουλειά στις πρώτες δύο ημέρες των δοκιμών, επισημαίνοντας πως φέτος ο Γκροσεάν ξέρει τι πρέπει να κάνει.

    «Ο Ρομάν έκανε πολύ καλή δουλειά τις πρώτες δύο ημέρες των δοκιμών με την E21 και ξεκινά με αυτοπεποίθηση τη νέα σεζόν και αυτό είναι κάτι που εμείς περιμένουμε από αυτόν. Η διαφορά από την περσινή χρονιά είναι ξεκάθαρη. Ξέρει τι θέλουμε να κάνει και από τα πρώτα δείγματα το μέλλον δείχνει αισιόδοξο», ήταν τα λόγια του Μπουγιέ, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο μονοθέσιο της Lotus:

    «Οι πρώτες εντυπώσεις και από τους δύο πιλότους είναι πάντα πολύ σημαντικές. Αν τους δεις χαρούμενους όταν βγουν από το μονοθέσιο, τότε πρέπει να ξέρεις ότι η βάση που έχεις είναι πολύ καλή. Ήταν ευχάριστο το γεγονός ότι και οι δύο ήταν χαρούμενοι».
    Category: Auto-Moto | Views: 199 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    H «καταιγίδα» της Holden που δεν έφτασε στην παραγωγήΤο Hurricane ακόμα και σήμερα προκαλεί δέος, λόγω της τολμηρής του έμπνευσης. Φανταστείτε λοιπόν τα «wow!» που απέσπασε προερχόμενο όχι μόνο από την χωρίς παράδοση Αυστραλία, αλλά και λόγω του ότι ήταν μόλις η πρώτη πρόταση της σχεδόν άγνωστης Holden, η οποία ακόμα τότε δεν είχε ενηλικιωθεί μετρώντας μόλις είκοσι ένα χρόνια ζωής.

    Φυσικά ποτέ κανείς δεν υπαινίχθηκε ότι η «καταιγίδα» θα έφτανε στην παραγωγή, όμως το αυτοκίνητο αποδείχτηκε σχεδόν προφητικό σαν σχεδίαση και είναι κρίμα που και το εργοστάσιο δεν άρπαξε την ευκαιρία.

    Όμως θα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, ο στόχος της «καταιγίδας» δεν ήταν μια άσκηση σχεδιαστής επίδειξης, γιατί το «σώμα» του αυτοκινήτου δεν ήταν ο στόχος, ήταν απλά το μέσον για να εστιάσει κανείς το ενδιαφέρον στον νέο V8 κινητήρα των 4,2 λίτρων της εταιρείας (αν και εισαγωγής) που θα κινούσε τα Kingswood και Premier. Μοντέλα φυσικά παντελώς άγνωστα στη χώρα μας, όπως άλλωστε και η ίδια η Holden.

    Όμως φαίνεται ότι όταν αφήσεις ελεύθερους τους σχεδιαστές, αυτοί δεν γνωρίζουν όρια.

    Χωρίς όρια

    Έτσι τα παιδιά του σχεδιαστικού τμήματος, μάλλον επειδή κατάλαβαν ότι δεν θα τους ξαναδινόταν μ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 248 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Ανακοινώθηκαν τα ελαστικά των πρώτων γκραν πρι
    Ένα μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 με το γκραν πρι της Αυστραλίας(15-17/3) η Pirelli ανακοίνωσε τα σετ ελαστικών που οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους στους πρώτους τέσσερις αγώνες.

    Στα πρώτα τέσσερα γκραν πρι οι πιλότοι θα τρέξουν με τέσσερις διαφορετικές γόμες της Pirelli (μαλακή, πολύ μαλακή, μεσαία και σκληρή).

    Πιο συγκεκριμένα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στην πίστα της Μελβούρνης οι πιλότοι θα έχουν στη διάθεσή τους τη μεσαία και την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli με τη μεσαία να χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Αυστραλία.

    Στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς στη Μαλαισία οι συνθήκες της πίστας αναγκάζουν την Pirelli να προμηθεύσει τις ομάδες με τη σκληρή και τη μεσαία γόμα.

    Στην Κίνα οι πιλότοι θα έχουν τη μεσαία γόμα στη διάθεσή τους και τη μαλακή.
    Κάθε πιλότος θα προμηθεύεται με 11 σετ ελαστικών και για τις τρεις ημέρες του γκραν πρι, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).

    Αναλυτικά οι γόμες και τα διακριτικά χρώματά τους:

    1. Μαλακή γόμα, κίτρινο διακριτικό
    2. Πολύ μαλακή γόμα, κόκκινο διακριτικό
    3. Μεσαία γόμα, λευκό διακριτικό
    4. Σκληρή γόμα, πο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 226 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Η «βόμβα» της Lamborghini στη ΓενεύηΣύμφωνα με τον πρόεδρο της Lamborghini, Stephan Winkelmann, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, θα δούμε το πρωτότυπο ενός supercar, που αλλάζει τα δεδομένα και για την ίδια τη φίρμα!

    Η «βόμβα» που ετοιμάζει η Lamborghini στη Γενεύη, δεν πρόκειται να βασιστεί στην Aventador, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών.

    Όπως υποστηρίζει ο Stephan Winkelmann, θα πρόκειται για την «ισχυρότερη Lambo παραγωγής, όλων των εποχών, κάτι πραγματικά ασυνήθιστο», που θα εφοδιάζεται με κινητήρα V12, τοποθετημένο στο κέντρο και εμπρός.

    Ουσιαστικά θα πρόκειται για τον ισχυρό ανταγωνιστή της Ferrari F12 Berlinetta, με εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων στο αμάξωμα και νέο εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης.

    Την ίδια ώρα, η Winkelmann τονίζει ότι προτεραιότητα για τον ίδιο, είναι να πείσει τη διοίκηση του VW Group, να «ανάψει το πράσινο φως», για την παραγωγή του πρώτου SUV στην ιστορία της Lamborghini, του Urus.

    O πρόεδρος της φίρμας, είναι πεπεισμένος ότι το Urus θα μπορεί να πουλάει 3 με 4.000 μονάδες ετησίως, εάν η τιμή του είναι παραπλήσια με αυτή της Gallardo.

    Θεωρεί δε ότι ο συνδυασμός υβριδικής τεχνολογίας με Turbo, είναι ο ιδανικός, για ένα πολυτελές SUV, που θα συνδυάζει κ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 184 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Πετρελαιοκίνητο Honda CR-V στη ΓενεύηΕκτός από το Civic Wagon Concept και το NSX Concept, η Honda θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης 2013 και το πετρελαιοκίνητο CR-V.

    Το νέο SUV της Honda θα φορέσει το νέο 1.6 i-DTEC diesel φιλοσοφίας Earth Dreams Technology που πρωτοείδαμε στο Civic.

    Το Honda CR-V 1.6 i-DTEC θα διατίθεται με κίνηση στους εμπρός τροχούς και μηχανικό κιβώτιο, πετυχαίνοντας σύμφωνα με τους Ιάπωνες άριστη ισορροπία επιδόσεων και οικονομίας.

    Ο 1.6 i-DTEC diesel είναι ο ελαφρύτερος κινητήρας στην κατηγορία του.

    Το CR-V 1.6 i-DTEC θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά από το φθινόπωρο 2013.





    Category: Auto-Moto | Views: 162 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Ξεκινούν οι αγώνες του πρωταθλήματος καρτΗ πρώτη αγωνιστική εκδήλωση της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2013 στη πίστα Kartodromo των Αφιδνών.

    Η Α.Λ.Α. είναι αυτή που έλαβε το χρίσμα να ανοίξει την αυλαία των αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας. Πρόκειται για το Winter Cup του 2013, έναν αγώνα καρτ που αποτελεί αυτόνομο Κύπελλο και θα διεξαχθεί στη γνωστή σε όλους μας πίστα Kartodromo των Αφιδνών την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013.

    Στον αγώνα γίνονται δεκτές συμμετοχές τις κατηγορίες, ΜΙΝΙ (κλάσεις Β και Α), JUNIOR, SENIOR, MASTER και SUPER 125, σύμφωνα με τον νέο Τεχνικό Κανονισμό της ΕΘ.Ε.Α. που θα ισχύει φέτος.

    Έτσι λοιπόν, το A.Λ.Α. – Winter Cup του 2013, δεν είναι απλώς ένας αγώνας προετοιμασίας ή προπόνησης, αλλά μια πολύ σημαντική αγωνιστική εκδήλωση στην οποία θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά οι νέοι κανονισμοί και θα δοκιμαστούν στην πράξη οδηγοί και μονοθέσια, ενόψει του εντελώς ανανεωμένου Πρωταθλήματος Καρτ του 2013.
    Category: Auto-Moto | Views: 190 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Βολφ: Δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίαςΈτοιμος να αναλάβει το βάρος της ευθύνης για τη φετινή ομάδα της Mercedes δήλωσε ο Τότο Βολφ.

    «Η θέση αυτή συνεπάγεται πως βάζεις το χέρι σου στη φωτιά. Εγώ έχω πάρει αυτή την ευθύνη και στην ομάδα γνωρίζουν καλά πως δεν υπάρχει περιθώριο για αποτυχία», δήλωσε το από τον Ιανουάριο νέο αφεντικό της ομάδας.

    «Όχι απλώς ανέλαβα ένα προσωπικό ρίσκο φεύγοντας από τη Williams, όπου απολάμβανα να δουλεύω, αλλά υπάρχει και η οικονομική πτυχή του θέματος. Μπορώ να πω ότι δεν είχα ανάμειξη στην κατασκευή του μονοθεσίου για το 2013 και θα ήταν αλήθεια, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Είμαι στην ομάδα εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά δεν μετρά σε κανέναν αν είμαι εδώ μια εβδομάδα ή ένα χρόνο», πρόσθεσε ο Αυστριακός.

    Όσο για τις βλέψεις με τη νέα του ομάδα; «Στόχος της Mercedes είναι πάντα η κορυφή κι αν δεν το καταφέρει, δεν θα μπορώ να δικαιολογήσω την παρουσία μου. Αν καταφέρουμε να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα και είμαστε τακτικά στις πρώτες θέσεις, θα είναι μια καλή χρονιά», είπε.
    Category: Auto-Moto | Views: 189 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Ιδιωτικές δοκιμές στο Τέξας και για τη YamahaΜετά από καλύτερο έλεγχο του αγωνιστικού προϋπολογισμού βρήκαν το ποσό που απαιτείται για το ταξίδι. Είτε αυτό, είτε στη Yamaha κατάλαβαν ότι οι προαγωνιστικές δοκιμές των Pedrosa και Marquez στη νέα πίστα του Τέξας COTY, προσφέρει πλεονέκτημα στους αναβάτες της ομάδας Repsol Honda HRC ως προς το κυνήγι του τίτλου.

    Και έχοντας δει σε τι επίπεδο εξέλιξης βρίσκεται η RC213V φέτος, αποφάσισε ο Lin Jarvis ό,τι δεν χρειάζεται να προσφέρουν κι άλλο αβαντάζ στους Χονταίους.

    Έτσι πάρθηκε η απόφαση, όπως αναμενόταν.Η Yamaha θα κάνει παρέα στη Honda για ένα τριήμερο ιδιωτικών δοκιμών στην ολοκαίνουργια πίστα με το φιλόδοξο τίτλο Circuit of the Americas (COTY).

    Οι δοκιμές είναι προγραμματισμένες για τις 12-14 Μαρτίου, και ήταν κάτι που είχαν ζητήσει πιεστικά οι Jorge Lorenzo και Valentino Rossi, αφού έτσι θα έχουν την ευκαιρία να καταλήξουν σε ένα βασικό σετάρισμα της Μ1, πριν πάνε να αγωνιστούν εκεί στις 21 Απριλίου.



    Και έχοντας δει σε τι επίπεδο εξέλιξης βρίσκεται η RC213V φέτος, αποφάσισε ο Lin Jarvis ό,τι δεν χρειάζεται να πρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 229 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-14 | Comments (0)

    « 1 2 3 4 5 ... 12 13 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Μάιος 2024  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 1
    Φίλοι-Επισκέπτες: 1
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz