Παρασκευή, 2024-05-17, 5:06 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » Auto-Moto
    WSBK - διαμάντια ο Checa και η νέα Ducati Panigale 1199O Carlos Checa έσπρωξε την πρωτάρα Ducati 1199 στην κορυφή της Superpole για τον αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike στο Phillip Island, αποδεικνύοντας ότι θα είναι από την αρχή πολύ δύσκολος αντίπαλος, παρότι φέτος είναι η πρώτη αγωνιστική σαιζόν της αδοκίμαστης μοτοσυκλέτας. Για να πάρουν την Superpole ο Checa και η Panigale έσπασαν το ρεκόρ γύρου. Πίσω τους ακολούθησαν οι πολύ κεφάτοι Laverty και Fabrizio.

    Είναι η 10η pole της καριέρας του Ισπανού, ο οποίος έχει κερδίσει τους 4 από τους 5 τελευταίους αγώνες της Αυστραλίας, αναδεικνυόμενος σε... «Casey Stoner των Superbike» ως προς το Phillip Island. O πολύπειρος Checa έκανε τον χρόνο του στον τελευταίο γύρο της SP3, μην επιτρέποντας σε κανέναν άλλον να αντιδράσει.

    Ο χρόνος του, νέο ρεκόρ WSBK, είναι 1 λεπτό, 30 δευτερόλεπτα και 234 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Συγκριτικά ο Stoner πέρσι έκανε pole 1'29"623. Ο χρόνος του Checa θα τον έφερνε 3ο στα Χρονομετρημένα Δοκιμαστικά των MotoGP, πίσω από τον Lorenzo, αλλά μπροστά από τον Pedrosa! Κάτι δεν πάει καλά λοιπόν με τα MotoGP.

    H απίστευτη οδήγηση του Checa έρχεται μόλις μία ημέρα μετά το φοβερό highside -το χειρότερο της καριέρας του όπως είπε- ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 268 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    Ήρθε το νέο Seat LeonΠλήρως ανασχεδιασμένο και γεμάτο από καινοτόμες τεχνολογίες, εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας, μοντέρνα συστήματα ψυχαγωγίας με κορυφαία συνδεσιμότητα, το νέο Seat Leon είναι εδώ σε 5θυρη έκδοση, ενώ θα ακολουθήσουν 3θυρη SC το καλοκαίρι και station wagon – Leon ST, από την αρχή της επόμενης χρονιάς.

    Το νέο SEAT Leon, προσφέρεται με φουλ γκάμα κινητήrων βενζίνης TSI και πετρελαίου TDI, με εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης, οικονομίας και χαμηλών εκπομπών ρύπων, με όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις να εκπέμπουν κάτω από 140 γρ./χλμ. CO2 και κατά συνέπεια να κυκλοφορούν ελεύθερα καθημερινά στον «Πράσινο Δακτύλιο» της Αθήνας.

    Η διαθεσιμότητα των προβολέων full LED για το νέο Leon, αποτελεί μια σημαντική πρωτιά για την Seat στη συγκεκριμένη κατηγορία.

    Σχεδιασμός

    Στα 4,26 μ. μήκος, το νέο Leon είναι περίπου 5 εκατοστά πιο κοντό από το προκάτοχο του, αλλά το μεταξόνι;o του έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 6 εκατοστά. Η νέα αυτή φιλοσοφία σχεδιασμού με κοντούς προβόλους, ενισχύει την ισχυρή παρουσία των τροχών στα άκρα του αμαξώματος, ενώ προσφέρει πρακτικά πλεονεκτήματα, όπως ο σημαντικά βελτιωμένος εσωτερικός χώρος ιδιαίτερα για τους πίσω επιβάτες καθώς και ο χώρος αποσκευών των 380 λίτρων (40 περισσότερα από τ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 257 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    «Στόχος μας η δεκάδα»Ο Βρετανός πιλότος τόνισε πως στόχος της Mercedes για το 2013 είναι να πλασάρονται σε κάθε αγώνα εντός βαθμολογούμενης δεκάδας.

    Ακόμη, συμπλήρωσε πως δεν περιμένει την W04 να είναι τόσο ανταγωνιστική από την έναρξη του πρωταθλήματος, ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσει τον τίτλο.

    «Προς το παρόν οι νίκες δεν είναι κάτι στο οποίο στοχεύουμε. Γα τη φετινή σεζόν σκοπεύουμε να τερματίζουμε εντός βαθμολογούμενης δεκάδας, ελπίζουμε να είμαστε μέσα στο πρώτους δέκα. Δεν βλέπω πως φέτος εμείς θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα.

    Φυσικά, αυτός είναι ο στόχος μας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μονοθέσιο κάποιες φορές την περσινή σεζόν ήταν δύο δεύτερα πίσω. Ελπίζουμε μέχρι το τέλος της σεζόν να έχουμε κερδίσει τρία δεύτερα, αυτός είναι ο στόχος μας, αλλά ξεκάθαρα όχι από την αρχή», ήταν τα λόγια του Βρετανού πιλότου.
    Category: Auto-Moto | Views: 247 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    Ο κινητήρας MotoGP της Honda είναι V-90°Μια αποκάλυψη του ισπανικού περιοδικού Solo Moto, μέσω ενός άρθρου του Neil Spalding, φωτίζει από διαφορετική γωνία την υπεροχή της Honda RC213V στο ζήτημα της ιπποδύναμης, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ducati στο στήσιμο της Desmosedici.

    Ο Spalding κατάφερε να τραβήξει φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η σημερινή μοτοσυκλέτα της Honda έχει περιεχόμενη γωνία V-90 μοιρών αντί 75ο που όλος ο κόσμος πίστευε ως τώρα. Το πότε έγινε αυτή η αλλαγή είναι ακόμη άγνωστο, όμως πιθανότατα ο κινητήρας αυτός ήταν ήδη στα χέρια του Casey Stoner, όταν κέρδισε το 2011 τον παγκόσμιο τίτλο. Δηλαδή η αλλαγή έγινε ταυτόχρονα με το μεγάλωμα του κινητήρα από τα 800 στα 1000 κυβικά.

    Περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών έχει και o V4 της Ducati GP Desmosedici. Με δεδομένη την επιτυχημένη πορεία της Honda RC213V, οι υποψίες για τη ρίζα των κακών της Ducati πρέπει πλέον να στραφούν αλλού και όχι στον κινητήρα, όπως κάποιοι πίστευαν ως τώρα.

    Η φωτογραφική απόδειξη έρχεται να επιβεβαιώσει φήμες των paddock που κυκλοφορούσαν ήδη από τα μέσα της σαιζόν 2012. Η γνώμη πολλών, ανάμεσά τους και του Vitto Guareschi -πρώην team-manager της Ducati-, ήταν πως η Honda φορά τετρακύλινδρο V-90ο, μάλιστα ο Ιταλός το είχε δ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 272 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    Από το νοσοκομείο στην κορυφή των χρονολογίωνΠραγματικό επίτευγμα! Ο Carlos Checa εξουδετέρωσε σχεδόν κάθε αμφιβολία για την ανταγωνιστικότητα της ολοκαίνουργιας Ducati Panigale 1199R, ελέγχοντας απόλυτα τη δεύτερη και τελευταία μέρα των δοκιμαστικών Superbike στο Phillip Island. Ο σαραντάρης Ισπανός βετεράνος των GP έκανε τον ταχύτερο γύρο του διημέρου, ενώ ήταν και πολύ σταθερός στο γυρολόγιό του.

    O Checa ήταν ταχύτερος τόσο στο βρεγμένο, όσο και στο στεγνό. Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με την άσφαλτο υγρή. Κάμποσοι αναβάτες αποφάσισαν να μην οδηγήσουν υπό τόσο ανασφαλείς συνθήκες στην φρεσκοστρωμένη πίστα που ήδη έχει μετρήσει πολλά θύματα. Λίγο αργότερα όμως η διαδρομή στέγνωσε και μετά το μεσημεράκι οι συνθήκες βελτιώθηκαν δραστικά.

    Δεύτερος ταχύτερος αναδείχθηκε ο Marco Melandri που βελτιώθηκε από την 1η μέρα. Ο αναβάτης της BMW ήταν ο πρώτος από ένα «κορδόνι» αναβατών που απείχαν ελάχιστα μεταξύ τους: μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου χώρισε τον 2ο Μelandri από τον 5ο Rea (Pata Honda).

    Ο δαιμονικός πέρσι Tom Sykes της Kawasaki, δεν έδειξε να έχει χάσει την ταχύτητά του, κάνοντας τον 3ο χρόνο της ημέρας (και 4ο του διημέρου), παρότι οδήγησ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 208 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    Ετοιμάζεται να «εισβάλλει» στην Ινδία η TriumphΟι επικεφαλής της Triumph περιλαμβάνονται στη μικρή ομάδα επιχειρηματιών που συνόδευσε το βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, κατά το πρόσφατο επίσημο ταξίδι του στην Ινδία. Η Triumph σχεδιάζει να εισάγει μέσα στο 2013 όλη την γκάμα της στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

    Το εγχείρημα δεν είναι απλό, καθώς οι εισαγόμενες μοτοσυκλέτες επιβαρύνονται με πολύ μεγάλους δασμούς. Αντί αυτού, από την Ταϊλάνδη θα αποστέλλονται σε κιβώτια οι μοτοσυκλέτες διαλυμένες, για να συναρμολογηθούν στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας, στην επαρχία Καρνατάκα.

    Αρχικά τα μοντέλα που θα διατίθενται στην ινδική αγορά θα είναι τα υπάρχοντα. Αργότερα θα αρχίσει να κατασκευάζεται το αναμενόμενο νέο μοντέλο 250 κυβικών, το οποίο εξελίσσεται μυστικά εδώ και καιρό σε ένα, άγνωστο για την ώρα, κέντρο έρευνας και εξέλιξης, στην Ινδία.

    Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπάρχουν φωτογραφίες του, έστω και σε μορφή πρωτοτύπου. Αν η μικρή μοτοσυκλέτα εξελισσόταν στο Hinckley, κάποιες φωτογραφίες της θα είχαν ήδη διαρρεύσει στον Τύπο, καθώς το εργοστάσιο της Αγγλίας τελεί μόνιμα υπό παρακολούθηση από τους δημοσιογράφους.
    Το μέγεθος της ινδικής αγοράς είναι τέτοιο που κατά πάσα πιθανότητα, όσες μοτοσ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 203 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    Το εξωτικό Φεστιβάλ Bangkok MotorbikeΗ Έκθεση-Φεστιβάλ Μοτοσυκλέτας της Μπανγκόκ φιλοξενείται στο απέραντο προαύλιο αλλά και κάποιους από τους αχανείς εσωτερικούς χώρους του CentralWorld, ενός τεράστιου συγκροτήματος πολυτελών καταστημάτων, κήπων, ταρατσών και στοών που σχηματίζουν το τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του κόσμου και απλώνεται μέσα στην πρωτεύουσα της Ταϋλάνδης.

    Οι εκθέτες στήνουν τα περίπτερά τους στους ελεύθερους χώρους του συγκροτήματος, δημιουργώντας ένα δυναμικό και ασυνήθιστο περιβάλλον. Μεταξύ καφέ και γεύματος σε κάποιο από τα μοδάτα εστιατόρια του κέντρου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα σύγχρονα δίτροχα, όπως ακριβώς και τα ρούχα που εκτίθενται στις διπλανές πανάκριβες μπουτίκ.

    Το εμπορικό κέντρο CentralWorld είναι μεγαλύτερο από κάθε αντίστοιχο σε Ευρώπη ή Ηνωμένες Πολιτείες. Πώς γίνεται και παραχωρεί τους χώρους του σε μια τέτοιαν ΄Εκθεση; Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στις χώρες του δυτικού κόσμου (όπου οι μοτοσυκλέτες θεωρούνται κατά βάση μηχανές αναψυχής) στην Ταϋλάνδη τα δίτροχα αποτελούν το βασικό μέσο μετακίνησης.

    Το προαύλιο του CentralWorld απλώνεται σε έκταση 8 στρέματων (8.000τ.μ.). Σε αυτό συγκεντρώνεται ο κόσμος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να γιορτάσει την αλλαγή της χ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 269 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    Υποχρεωτική αναρρωτική δύο μηνών στο Thomas LuthiΈνας από τους μόνιμους πρωταγωνιστές της Moto2 ο ελβετός Thomas Luthi συνάντησε με σφοδρότητα την κακοτυχία του κατά την τελευταία μέρα των πρώτων επίσημων δοκιμαστικών Moto2 στη Βαλένθια.

    Ο πρώην πρωταθλητής GP125 του 2005 θα χάσει όλη την προαγωνιστική περίοδο, ενώ δεν αποκλείεται να μην είναι καν έτοιμος για τον πρώτο αγώνα της σαιζόν, στο Κατάρ.

    Ο Luthi παρασύρθηκε με τη μοτοσυκλέτα του και έπεσε πολύ άσχημα, όταν συγκρούστηκε με το Ratthapark Wilairot στη Βαλένθια. Αιτία της σύγκρουσης ήταν η απώλεια ελέγχου της μοτοσυκλέτας από τον 25χρονο ταϋλανδό αναβάτη της Honda Gresini Moto2.

    «Στη σοβαρότητα των τραυμάτων του Thomas συνέβαλλε δυστυχώς η σφοδρότητα με την οποία χτυπήθηκε από τον ταϋλανδό αναβάτη και επίσης από το γεγονός ότι την στιγμή εκείνη ήταν απόλυτα απροετοίμαστος για κάτι τέτοιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομάδας του Ελβετού, Team Interwetten.

    «H εξέταση του Luthi έδειξε ότι υπέστη πολλαπλά και σύνθετα κατάγματα στον δεξιό βραχίονα, τον αγκώνα και τον ώμο. Τα κατάγματα του αγκώνα και του άνω βραχίονα έχουν σταθεροποιηθεί με βίδες και μεταλλικά ελάσματα, μετά από πεντάωρη χειρουργική επέμβαση στην Ελβετία, ενώ τα τραύματα του ώμου θα απ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 257 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    Ταλέντο 18 ετών θα οδηγήσει την εργοστασιακή DucatiΜετά από δύο γύρους δοκιμών με τέσσερις έλληνες οδηγούς και τη μοτοσυκλέτα της νεοσύστατης ομάδας «Kosmocar – EKO Ducati», ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής του οδηγού που θα εκπροσωπήσει την «κόκκινη» ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς και σε έναν αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος CIV.

    Στην πρώτη ημερίδα της δοκιμής ο πρωταθλητής Supersport του 2012, Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος και ο έξι φορές πρωταθλητή Ελλάδας (Supersport & Superbike) Σάκης Συνιώρης ήταν που είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν την πληθωρική Panigale. Στη δεύτερη ημερίδα δοκιμών κάθισαν στη σέλα της Ducati Panigale 1199SSTK ο πρωταθλητής Κώστας Κοντομάρος και ο νικητής του κυπέλλου της κατηγορίας ΟΡΕΝ 600cc Γιώργος Παπασταύρου.

    Η απόφαση για τον οδηγό που θα έπαιρνε το χρίσμα του οδηγού της ομάδας θα έβγαινε μετά τη 2η ημέρα των δοκιμών. Εκεί, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στη διαδρομή των δύο χιλιομέτρων της πίστας, λόγω της δυνατής βροχής των προηγούμενων ημερών, οι δύο οδηγοί κατάφεραν να ολοκληρώσουν τους απαραίτητους γύρους, πάνω στην 1199SSTK που έκανε και την πρώτη της εμφάνιση με τα χρώματα των χορηγών της ομάδας.

    Tο 2ο αυτό γύρο των δοκιμών παρακολούθησαν από κοντά, ο γενικός ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 294 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    Νέο «ντύσιμο» για την Triumph Speed Triple RΤο μοντέλο προέκυψε όταν η Triumph ζήτησε από την «8 Ball», ένα εργαστήρι εξειδικευμένων βαφών, να δημιουργήσει μια μοναδική χρωματική ενδυμασία για το Triple R, το streetfighter με τα κορυφαία περιφερειακά των Öhlins, PVM και Brembo.

    Η 8 Ball ανταποκρίθηκε και το Speed Triple R «Dark» απέκτησε μια γοητευτική διχρωμία που απλώνεται σε πλαίσιο, ουρά, ρεζερβουάρ, καρίνα και μάσκα.

    Ο κινητήρας με τους 113 ίππους είναι ίδιος και απαράλλαχτος. Είναι η βαφή και οι όμορφες λεπτομέρειες, όπως τα γραφικά με αερογράφο και μια αγγλική σημαία, που την κάνουν να ξεχωρίζει από κάθε άλλη Speed Triple R.
    Οι μοτοσυκλέτες θα διατίθενται προς πώληση μέσω των καταστημάτων της Triumph από τις 18 Φεβρουαρίου με τιμή 11.549 λίρες Αγγλίας, ή 200 περισσότερες από ό,τι κοστίζει το στάνταρ Speed Triple R.

    «Χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες και δημιουργικές τεχνικές βαφής, η Triumph άπλωσε πάνω στο Speed Triple R ένα ημιδιάφανο πέπλο μιας νύχτας με κρυστάλλινη ξαστεριά, αγκιστρωμένο περιμετρικά με μικρές κατακόκκινες πινελιές».

    «Τα λογότυπα της μοτοσυκλέτας είναι φτιαγμένα με την τεχνική του αερογράφου, σαν λευκά στοιχεία πάνω γκρίζο υπόβαθρο. Με την ίδια τεχνική έχουν ζωγραφιστεί και δύο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 250 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    Mercedes-Benz Vans... υπό το μηδένΕξαιρετική ήταν η επίδοση των Mercedes-Benz Van στη δοκιμασία «Arctic Van Test 2013» με τα Vito και Citan να πρωτεύουν στις κατηγορίες του και το Sprinter να διαπρέπει στους -50 βαθμούς Κελσίου.

    Μια από τις πιο επίπονες δοκιμασίες στην οποία μπορεί να υποβληθεί ένα όχημα είναι το «Arctic Test». Στον διαγωνισμό για την κατηγορία των Van που διεξαχθεί στις αρχές του 2013, η Mercedes-Benz ευτύχησε να δει δύο από τους εκπροσώπους της, τα Vito και Citan, να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους.

    Mercedes-Benz Citan: Νικητής στην κατηγορία των Vanette

    Η πρώτη μόλις συμμετοχή του Citan στο «Arctic Van Test» συνοδεύτηκε από την πρωτιά στην κατηγορία των μικρών Van χάρη σε στοιχεία όπως η πολύ καλή οδική του συμπεριφορά, η άνεση αλλά και η ασφάλεια που προσφέρει στους επιβάτες και το φορτίο του.
    Οι δοκιμασίες του Arctic Van Test πραγματοποιήθηκαν στην Φινλανδία και περιλάμβαναν διαδρομές σε αστικό και υπεραστικό οδικό δίκτυο, οδήγηση στον… πάγο κ.ά. Παράλληλα, τα οχήματα που συμμετείχαν βαθμολογήθηκαν για την απόδοση του… κλιματιστικού τους συστήματος.

    Παρά το γεγονός ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει Πολικές συνθήκες με θερμοκρασίες έως και -25 βαθμών Κελσίου, το Citan κα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 256 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    Η Mercedes CLA45 AMG σε παιχνίδι του PS4Μαζί με την παρουσίαση του Playstation 4, αποκαλύφθηκε η νέα «ακυκλοφόρητη» Mercedes CLA45 AMG σε στιγμιότυπο του νέου παιχνιδιού αγώνων αυτοκινήτων «driveclub».

    Μόλις εχθές έκανε το ντεμπούτο της η νέα κονσόλα, playstation 4 και μαζί της παρουσιάστηκαν και αρκετά νέα παιχνίδια. Ένα από αυτά ήταν και ένας νέος εξομοιωτής αγώνων αυτοκινήτων, το driveclub, όπου σε μια φωτογραφία αποκαλύφθηκε η νέα Mercedes CLA45 AMG.

    Το νέο «θηρίο» της AMG θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στο τέλος του άλλου μήνα σε έκθεση της Νέας Υόρκης. Ο χειριστής/οδηγός του νέου παιχνιδιού θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα από άλλα μοντέλα της Mercedes, όπως τη νέα A45 AMG που θα δούμε σε λίγες μέρες στη Γενεύη.

    Η CLA45 αναμένεται να εφοδιάζεται με τον 4κύλινδρο 2.000 κ.εκ., που αποδίδει 360 ίππους και 450 Nm ροπής, ότι ακριβώς έχει και η A45 AMG. Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με ένα αυτόματο 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και ένα νέο σύστημα τετρακίνησης. Το τετράπορτο coupe επιταχύνει από στάση και φτάνει τα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.
    Category: Auto-Moto | Views: 198 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    Παρέμεινε στην κορυφή ο ΧάμιλτονΤον ταχύτερο χρόνο της τελευταίας ημέρας των δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης σημείωσε χθες ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος ωστόσο δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του το απόγευμα.

    Η βροχή που έκανε την εμφάνισή της και στο δεύτερο μισό της ημέρας, περιορίζοντας έτσι τις ομάδες να τρέξουν μόνο με τα βρόχινα ελαστικά της Pirelli, στις δοκιμές που σηματοδότησαν την ολοκλήρωση της δεύτερης περιόδου στην πίστα της Καταλονίας.

    Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Τζένσον Μπάτον, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε -όπως και το πρωί- ο Ζαν Ερίκ Βερνιέ με την Toro Rosso.

    Από την έβδομη θέση ολοκλήρωσε την ημέρα ο Φελίπε Μάσα μπροστά από τον Μαρκ Γουέμπερ. Τον δέκατο και τελευταίο χρόνο έκανε ο Ρομάν Γκροσεάν.

    Αναλυτικά οι χρόνοι της τέταρτης ημέρας:

    1. Χάμιλτον, Mercedes, 1m23.282s,52
    2. Μπάτον, McLaren, 1m23.633s, 70
    3. Βερνιέ, Toro Rosso, 1m24.071s, 80
    4. Μπιανσί, Force India, 1m25.732s, 61
    5. Γκουτιέρες, Sauber, 1m25.239s, 96
    6. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham, 1m27.429s, 50
    7. Μάσα, Ferrari, 1m27.553s, 80
    8. Γουέμπερ, Red Bull, 1m27.616s, 64
    9. Τσίλτον, Marussia, 1m29.902s, 51
    10. Γκροσεάν, Lotus, 1m34.800s, 41
    11. Μπότας, Williams, δεν έχει πάρει χρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 212 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    Έρχεται το ηλεκτρικό GolfΛίγες μέρες πριν από την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου στη Γενεύη, η VW αποκάλυψε το πρώτο ηλεκτρικό Golf, με ισχύ 115 ίππων και αυτονομία 175 χιλιομέτρων!

    Όπως φαίνεται, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αρχίζουν να μπαίνουν στη ζωή μας. Σε αυτά που κυκλοφορούν μέχρι στιγμής στους ευρωπαϊκούς δρόμους, έρχεται και η VW να προσθέσει τη δική της άποψη γύρω από το θέμα.

    Το νέο Golf, ή καλύτερα e-Golf, βασίζεται στο ομώνυμο μοντέλο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, με τη διαφορά όμως ότι στα σπλάχνα του δεν κρύβει ένα συμβατικό κινητήρα, αλλά ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης.

    Τα πάντα είναι δομημένα γύρω από έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, ισχύος 115 ίππων και ροπής 270 Nm, ο οποίος τροφοδοτείται με ενέργεια από έναν συσσωρευτή ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 26,5 kWh.

    Τα νούμερα αυτά εξασφαλίζουν στο αυτοκίνητο επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 11,8 δλ. και τελική ταχύτητα 135 χλμ./ώρα.
    Μία πλήρης φόρτιση από οικιακό δίκτυο δεν απαιτεί περισσότερες από 5 ώρες, εξασφαλίζοντας αυτονομία 175 χλμ. Το e-Golf μάλιστα διαθέτει 3 διαμορφώσεις, Normal, Eco και Range.

    Η πρώτη είναι για κανονική χρήση. Η δεύτερη περιορίζει την ισχύ του κινητήρα στους 95 ίππους και τη μέγιστη ταχύτητα στα 120 χλμ./ώρα. Η τρίτη, τέλος, απενεργοπο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 204 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-23 | Comments (0)

    Η Porsche θα προσλάβει 3.000 εργαζομένους μέσα σε 5 χρόνια
    Η γερμανική βιομηχανία σπορ αυτοκινήτων πολυτελείας Porsche σχεδιάζει να προσλάβει στη Γερμανία 3.000 εργαζόμενους μέσα σε πέντε χρόνια για να ανταποκριθεί στην αύξηση των πωλήσεών της, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, τον Ματίας Μίλερ, τον οποίο επικαλείται σήμερα μια εφημερίδα.

    «Ο κατασκευαστής θέλει να προσλάβει μέσα σε οκτώ χρόνια 8.000 ανθρώπους στη Γερμανία», γράφει η περιφερειακή εφημερίδα «Βεστφάλεν-Μπλατ».

    Το προσωπικό της Porsche έχει ήδη «αυξηθεί τα τρία τελευταία χρόνια από 12.000 σε 17.000 πρόσωπα», δηλαδή κατά 5.000 εργαζομένους, συνεχίζει η εφημερίδα, η οποία επικαλείται σε πλάγιο λόγο δηλώσεις του Ματίας Μίλερ.

    Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η Porsche απασχολούσε στο τέλος του 2011 περίπου 15.300 εργαζομένους.

    Η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων αναμένεται ότι θα επιτρέψει στην Porsche να πετύχει το στόχο της να πωλήσει το 2018 200.000 οχήματα.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία της Στουτγάρδης, η οποία κατασκευάζει τα πολυτελή σπορ αυτοκίνητά της αποκλειστικά στη Γερμανία, έχει επίσης σκοπό να ανανεώσει και να μεγαλώσει πολλά από τα εργοστάσιά της και να επενδύσει περισσότερο από ένα δισε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 216 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    «Χόρεψε» στη βροχή ο ΧάμιλτονΤον ταχύτερο χρόνο στις πρωινές δοκιμές της τέταρτης και τελευταίας ημέρας της δεύτερης περιόδου των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης (19-22/2) έκανε ο Λιούις Χάμιλτον.

    Ο Βρετανός «γύρισε» πιο γρήγορα από τους αντιπάλους του – φορώντας τη μεσαία γόμα- στη βρεγμένη πίστα, η οποία προκάλεσε αρκετά προβλήματα στους πιλότους.

    Η βροχή που έπεφτε για αρκετή ώρα –κυρίως στην έναρξη των δοκιμών- έδωσε την ευκαιρία σε ομάδες και οδηγούς να δοκιμάσουν την ενδιάμεση και τη βρόχινη γόμα της Pirelli.

    Στη συνέχεια με δεδομένο ότι η αγωνιστική γραμμή στέγνωσε οι πιλότοι επέστρεψαν στις άλλες γόμες.

    Τον δεύτερο χρόνο έκανε ο πρώην ομόσταβλός του, Τζένσον Μπάτον με McLaren, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ζαν Ερίκ Βερνιέ με την Toro Rosso.

    Αναλυτικά οι χρόνοι της τέταρτης ημέρας των δοκιμών:

    1. Χάμιλτον, Mercedes, 1m23.282s,44
    2. Μπάτον, McLaren, 1m23.633s, 31
    3. Βερνιέ, Toro Rosso, 1m24.071s, 37
    4. Γκουτιέρες, Sauber, 1m25.239s, 24
    5. Μπιανσί, Force India, 1m25.732s, 51
    6. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham, 1m27.429s, 23
    7. Μάσα, Ferrari, 1m27.563s, 47
    8. Γουέμπερ, Red Bull, 1m27.616s, 34
    9. Τσίλτον, Marussia, 1m29.902s, 21
    10. Γκροσεάν, Lotus, 1m34.800s, 19< ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 268 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Νέοι κινητήρες για το Citroen C3Στη Γενεύη θα παρουσιαστεί η ανανεωμένη έκδοση του Citroen C3, με σημαντικότερη προσθήκη, τους τρικύλινδρους κινητήρες, τεχνολογίας PureTech, χωρητικότητας 1.0 και 1.2 λίτρων.

    Το λανσάρισμα του ανανεωμένου μοντέλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην ελληνική αγορά στις αρχές καλοκαιριού του 2013.

    Αισθητικά οι αλλαγές είναι περιορισμένες και εντοπίζονται στη νέα χρωμιωμένη μάσκα και στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες.

    Στα εμπρός φωτιστικά σώματα ήρθαν να προστεθούν δύο σειρές led πάνω στο προφυλακτήρα, ενώ πίσω τα νέα φωτιστικά σώματα διαθέτουν περισσότερα διαφανή στοιχεία, ώστε να ξεχωρίζουν.
    Στο εσωτερικό, το ανανεωμένο C3 δανείζεται αρκετά στοιχεία από το DS3, ενώ ένα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι η νέα Zenith windscreen, που στις πλουσιότερες εκδόσεις, πέραν του infotaiment system, περιλαμβάνει και κάμερα οπισθοπορείας.

    Η σημαντικότερη προσθήκη, αφορά στους τρικύλινδρους κινητήρες, τεχνολογίας PureTech, χωρητικότητας 1.0 και 1.2 λίτρων, 68 και 82 PS, αντίστοιχα.

    Ο πρώτος εξασφαλίζει στο νέο C3 μέση κατανάλωση 4,3 λτ/100χλμ και εκπομπές CO2 στα 99 γρ/χλμ, απαλλάσσοντας τον ιδιοκτήτη από τα τέλη κυκλοφορίας.

    Ο δεύτερος καταναλώνει 4,5 λτ/100χλμ. με τις εκπομπές ρύπων ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 200 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Στην κορυφή ο AlonsoH Ferrari κάλυψε χαμένο έδαφος και ο Fernando Alonso ήταν ο ταχύτερος στην πίστα, την τρίτη ημέρα των δοκιμών στη Βαρκελώνη.

    Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του τμήματος του κινητήρα της Ferrari, Luca Marmorini, το προχθεσινό πρόβλημα με την σπασμένη εξάτμιση οφειλόταν σε μια δοκιμή της ομάδας να δει το όριο που μπορεί να φτάσει.

    Πίσω από τον Alonso βρέθηκε ο Hulkenberg με τη Sauber, και λίγο πιο πίσω ο Romain Grosjean με τη Lotus. Σε καλή κατάσταση φαίνεται ότι βρίσκεται η Mercedes GP η οποία έκανε αρκετούς γύρους και έδειξε ότι δεν τρώει «πολύ λάστιχο».

    Βέβαια τα φώτα έπεσαν στον Sutil ο οποίος εμφανίστηκε στη F1 μετά από… 452 μέρες, δοκιμάζοντας για τη Force India.

    Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι οι χρόνοι δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Οι ομάδες δοκιμάζουν με διάφορα ελαστικά, με διαφορετικές ποσότητες στα καύσιμα, με χρήση DRS σε διάφορα σημεία, και άλλες έχουν KERS και άλλες όχι. Και τα προγράμματα που έχουν είναι φυσικά διαφορετικά και… άγνωστα.

    Οι χρόνοι της ημέρας

    Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος Διαφορά Γύροι

    1. Fernando Alonso Ferrari 1:21.875s 97

    2. Nico Hulkenberg Sauber 1:22.160s +0.285 91

    3. Romain Grosjean Lotus 1:22.188s +0.313 119

    4. Nic ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 185 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Στην παραγωγή το Volkswagen XL1Το «super green» XL1 πρόκειται να βάλει στην παραγωγή, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Volkswagen.

    Με μέση κατανάλωση λιγότερο από 1 λίτρο πετρελαίου ανά 100 km (0,9 lt/100 km), το XL1 είναι το πιο αποδοτικό αυτοκίνητο στον κόσμο (εκτός των ηλεκτρικών, εννοείται).

    Χάρη στο plug-in υβριδικό του σύστημα, το ιδιαίτερα αεροδυναμικό και ελαφρύ διθέσιο μοντέλο μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για αποστάσεις έως και 50 km.

    Η επίσημη πρεμιέρα του VW XL1 παραγωγής θα γίνει στη Γενεύη και η κατασκευή του θα γίνεται στη Γερμανία.

    Τα κύρια χαρακτηριστικά του έχουν ως εξής:

    Αμάξωμα

    Κατασκευή: Πλαίσιο monocoque και πάνελ από CFRP (ανθρακόνημα)

    Θέσεις: 2 (εγκάρσια)

    Μήκος: 3.888 mm (μικρότερο από Polo)

    Πλάτος: 1.665 mm

    Ύψος: 1.153 mm (χαμηλότερο από Boxster, για χαμηλό κέντρο βάρους)

    Μεταξόνιο: 2.224 mm

    Βάρος: 795 κιλά

    Αεροδυναμικός συντελεστής: Cd 0,189

    Χώρος αποσκευών: 120 λίτρα


    Μηχανικά

    Κινητήρας diesel: 2κύλινδρος TDI 800 κυβικών

    Απόδοση κινητήρα diesel: 48 ίπποι, 120 ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 195 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Η Audi διπλασιάζει το στόλο των SUVΗ πρόθεση της Audi, όπως προκύπτει από το αρχηγείο της στο Ίνγκολσταντ, είναι να γίνει ο μεγαλύτερος premium κατασκευαστής στον κόσμο, έως το 2018.

    Αυτή τη στιγμή, η Audi βρίσκεται στη δεύτερη, πίσω από τη BMW, έχοντας τρίτη τη Mercedes-Benz.

    Όπως εξηγεί ο αναλυτής Christoph Stuermer, επικαλούμενος πηγές μέσα από το Ίνγκολσταντ, «η γερμανική μάχη θα κριθεί στην κατηγορία των SUV, εκεί όπου ουσιαστικά έχει την πρωτιά η BMW».

    Στην ήδη υπάρχουσα γκάμα με το Q3, το Q5 και το μεγάλο Q7, θα προστεθούν έως το 2020, τα Q2, Q4 και Q6, με προφανή στόχο την κορυφή.

    Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η παρακμάζουσα, τα τελευταία χρόνια, κατηγορία των SUV, με το λανσάρισμα downsized και πιο προσιτών μοντέλων, ακόμα και στις premium εταιρείες, θα παρουσιάσει ανάκαμψη της τάξεως του 30-36%.

    Γι αυτό και η Audi προχωρά στο διπλασιασμό της υπάρχουσας γκάμας, καλύπτοντας ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό.
    (Το εικονιζόμενο, πρωτότυπο Crosslane Coupe, που παρουσίασε η Audi στο Παρίσι, αποτελεί δείγμα γραφής για το επερχόμενο Q2)
    Category: Auto-Moto | Views: 232 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Οι πρωταγωνιστές της Formula 1
    Η κλεψύδρα για την έναρξη του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 ήδη έχει αρχίσει να αδειάζει, δεδομένου ότι απομένει κάτι λιγότερο από ένας μήνας για την έναρξη της σεζόν με το γκραν πρι -παραδοσιακά- της Αυστραλίας.

    Το 2013 στα γκριντ της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα φιλοξενεί δύο λιγότερα μονοθέσια μετά την αποχώρηση της Hispania Racing από το πρωτάθλημα λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

    Συνεπώς, οι πρωταγωνιστές τη φετινή σεζόν θα είναι 22.

    Οι αλλαγές στις μεγάλες ομάδες είναι λίγες και περιορίζονται στη δεύτερη και οριστική αποχώρηση του Μίκαελ Σουμάχερ από τα γκριντ της Φόρμουλα 1 και στη… μετακόμιση του Λιούις Χάμιλτον από τη McLaren στη Mercedes.

    Πέρα από τις αλλαγές τη φετινή σεζόν… μπόλικο είναι το φρέσκο αίμα που θα κάνει την εμφάνισή του στα γκριντ το 2013, περιμένοντας τη μεγάλη ευκαιρία.

    Ας δούμε τους πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν έναν προς έναν...

    1. Red Bull: Σεμπάστιαν Φέτελ, Μαρκ Γουέμπερ

    2. Ferrari: Φερνάντο Αλόνσο, Φελίπε Μάσα

    3. McLaren: Τζένσον Μπάτον, Σέρχιο Πέρες

    4. Lotus: Κίμι Ραϊκόνεν, Ρομάν Γκροσεάν

    5. Mercedes: Νίκο Ρόσμπεργκ, Λιούις Χάμιλτον

    6. Sauber: Νί ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 204 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Καινοτόμο σύστημα διεύθυνσης από VolvoΜια ακόμη τεχνολογική καινοτομία με το όνομα «Volvo Dynamic Steering» παρουσίασε η Volvo Trucks για τη νέα γενιά του FH που αναμένεται να λανσαριστεί σύντομα και στην Ελλάδα.

    Το νέο αυτό σύστημα διεύθυνσης είναι ουσιαστικά ο συνδυασμός ενός υδραυλικού τιμονιού με έναν –ηλεκτρονικά ελεγχόμενο- ηλεκτροκινητήρα ο οποίος εδράζεται στον μηχανισμό του συστήματος διεύθυνσης. Με τον τρόπο αυτό, ο οδηγός βιώνει ένα εξαιρετικό επίπεδο άνεσης κατά τον χειρισμό του οχήματος και το έργο του απλουστεύεται ακόμη περισσότερο.

    Ηλεκτρονικά μεταβαλλόμενη… αίσθηση

    Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της Volvo Trucks, κ. Claes Nilsson, με το Volvo Dynamic Steering η κατευθυντικότητα του οχήματος όταν αυτό κινείται με υψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο είναι ασυναγώνιστη ενώ, στις χαμηλές ταχύτητες, ακόμα και ένα ιδιαίτερα βαρυφορτωμένο όχημα στρίβει τόσο εύκολα που ουσιαστικό ο οδηγός μπορεί να ελέγξει το τιμόνι με ένα μόνο δάχτυλο.

    Η σημαντικότερη καινοτομία που εισαγάγει το Volvo Dynamic Steering είναι ένας ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ηλεκτροκινητήρας που είναι συνδεδεμένος με τον άξονα του τιμονιού.

    Ο συγκεκριμένος ηλεκτροκινητήρας έχει μέγιστη ροπή της τάξης των 25 Nm και σ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 230 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    «Οικολογική» βράβευση της Fiat ProfessionalΜια ακόμη σημαντική βράβευση απέσπασε η Fiat Professional καθώς τα Ducato και Fiorino ανακηρύχθηκαν ως τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον επαγγελματικά οχήματα στις κατηγορίες τους.

    Σύμφωνα με το «Top10» των πιο φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων επαγγελματικής χρήσης που κατάρτησαν η «Royal Dutch Touring Club ANWB» και η μη κυβερνητική οργάνωση «Stichting Natuur & Milieu», η Fiat Professional απέσπασε για δεύτερη συνεχή χρονιά το ειδικό βραβείο για την συνεχή προσπάθεια και έρευνα που διεξάγει στον τομέα της μείωσης των εκπομπών ρύπων των οχημάτων της.
    Παράλληλα, τόσο στην κατηγορία των «Small Vans» όσο και στην κατηγορία των «Large Vans» τα Fiat Fiorino (με 109 g/km CO2) και Fiat Ducato (με 179 g/km CO2) απέσπασαν την πρώτη θέση.


    Category: Auto-Moto | Views: 241 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Πιστές στην πίσω κίνηση οι BMW MΤην πρόθεση της BMW να παραμείνει πιστή στον παραδοσιακό και κατά πολλούς... σωστό άξονα, σε ό,τι αφορά στις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων της, επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της M division.

    Παρά το γεγονός ότι οι μεγάλοι ανταγωνιστές της βαυαρικής φίρμας, η Audi και η Mercedes-Benz, διαθέτουν ως τετρακίνητα τα, περισσότερα, υψηλών επιδόσεων μοντέλα τους, η BMW δηλώνει αποφασισμένη να παραμείνει πιστή στον... πίσω άξονα! Αυτό, τουλάχιστον, διευκρίνισε ο επικεφαλής του τμήματος Μ division, εξηγώντας ότι η τοποθέτηση του συστήματος τετρακίνησης xDrive, σε ένα αυτοκίνητο επιδόσεων, αυξάνει το βάρος κατά 80 με 90 κιλά.

    «Το διαφορικό που χρησιμοποιούμε στις M, είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στη βιομηχανία, για τον πίσω άξονα», τόνισε ο Friedrich Nitschke, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, ότι δεν είναι στα άμεσα πλάνα της BMW η παραγωγή έκδοσης Μ, για τη νέα 3 GT, η οποία θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.
    Category: Auto-Moto | Views: 186 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Το Ford πραγματοποιεί κλήση για τη ζωή του επιβάτηΤο σύστημα Ford SYNC σας επιτρέπει να ελέγξετε φωνητικά τη μουσική και να λαμβάνεται κλήσεις, αλλά έχει και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει αυτόματα κλήση έκτακτης ανάγκης, που ενδέχεται να σώσει τη ζωή του επιβάτη.

    Στην περίπτωση ατυχήματος, η τεχνολογία αυτή μπορεί να πραγματοποιήσει αυτόματα απευθείας κλήση στην υπηρεσία έκτακτης βοήθειας (112), όταν ανοίξει ο αερόσακος ή απενεργοποιηθεί η αντλία καυσίμου.

    Το σύστημα έχει σχεδιαστεί ώστε να μεταδίδει κρίσιμες πληροφορίες, όπως τις συντεταγμένες GPS στις οποίες βρίσκεστε, ακόμα και στην περίπτωση που δεν ξέρετε πού βρίσκεστε ή δεν μπορείτε να τις παράσχετε οι ίδιοι.

    Το σύστημα Ford SYNC αποτελεί στάνταρ εξοπλισμό στο νέο Ford Fiesta, στο Ford B-MAX, και στο Ford Focus ST. Αυτή η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα μοντέλα Ford στο κοντινό μέλλον.

    Ας σημειωθεί ότι η υπηρεσία «κλήση έκτακτης ανάγκης» λειτουργεί σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες.

    Αυτό το χαρακτηριστικό λειτουργεί σε συνδυασμό με συμβατό κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρίσκεται μαζί σας όταν ανοίξει ένας αερόσακος (εξαιρούνται οι αερόσακοι γονάτων) ή όταν ένας αισθητήρας ανιχνεύσει σύγκρουση και διακόψει τη λειτουργία της αντλί ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 191 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Το Opel Adam υιοθετεί λειτουργίες των smartphonesΗ Opel σκοπεύει να κάνει το Adam το καλύτερα «συνδεδεμένο» μικρό αυτοκίνητο της αγοράς, τοποθετώντας του το νέο σύστημα infotainment IntelliLink, που είναι συμβατό με iPhones και Android smartphones, ενώ ενσωματώνει πολλές από τις λειτουργίες τους στο αυτοκίνητο.

    Μερικά χαρακτηριστικά του IntelliLink είναι η φωνητική αναγνώριση Siri Eyes Free, για iPhone που «τρέχουν» σε Apple iOS 6 και εφαρμογές όπως η TuneIn για παγκόσμιο radio streaming.

    Η φωνητική αναγνώριση SiriEyes Free κάνει, εκτός των άλλων, την οδήγηση ασφαλέστερη και πιο άνετη. Η εφαρμογή TuneIn από την άλλη δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό και τους επιβάτες να συντονιστούν σε 70.000 σταθμούς και πάνω από 2 εκατ. προγράμματα on-demand από όλο τον κόσμο.

    Ανάμεσα στις πολλές ακόμη εφαρμογές που διατίθενται για το σύστημα IntelliLink του Adam, είναι το παγκόσμιο διαδικτυακό ραδιόφωνο Stitcher (podcast internet radio) και η πλοήγηση BringGo για τη δυτική και ανατολική Ευρώπη.

    Όλες οι πληροφορίες απεικονίζονται στην έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών του IntelliLink.

    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 212 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Υβριδική έκδοση του 208 ετοιμάζει η PeugeotΠαγκόσμιο ντεμπούτο θα πραγματοποιήσει στην έκθεση της Γενεύης, το νέο Peugeot 208 HYbrid FE.

    Το πρωτότυπο όχημα της γαλλικής φίρμας, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία λιπαντικών Total και υπόσχεται πως θα συνδυάζει την «απίστευτη οικονομία με τις απίστευτες επιδόσεις».

    Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα στοιχεία του concept συγκαταλέγονται οι εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές CO2 που αγγίζουν τα μόλις 49γρ/χλμ. Αυτό συνδυάζεται με καλές επιδόσεις, καθώς η επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ επιτυγχάνετε σε 8 δευτ.

    Αν και η Peugeot δεν δημοσίευσε εικόνες του οχήματος, δήλωσε πως θα παρουσιαστεί με ένα διαφοροποιημένο «σώμα», ζάντες αλουμινίου και διάφορα στοιχεία που σαν αποτέλεσμα θα έχουν τη συνολική μείωση του βάρους κατά 200 κιλά σε σύγκριση με το κλασικό 208.

    Κάτω από το καπό θα φιλοξενείτε ένας 1.000άρης τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης καθώς και ένας ηλεκτροκινητήρας…

    Category: Auto-Moto | Views: 187 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Η Alfa Romeo Gloria σε νέες «πόζες»Περισσότερες φωτογραφίες ήρθαν στη δημοσιότητα με την Alfa Romeo Gloria να ποζάρει… προκλητικά, αποκαλύπτοντας τις δυναμικές γραμμές σε όλο της το αμάξωμα.

    Το πρωτότυπο μοντέλο θα παρουσιαστεί στη Γενεύη στις αρχές του άλλου μήνα και ενδέχεται να αποτελέσει την αναβίωση της Giulia.

    Για τη σχεδιαστική έμπνευση, τα εύσημα πάνε στο European Deign Institute (IED), το οποίο συνεργάστηκε με την Alfa Romeo, με στόχο τη δημιουργία ενός τετράπορτου μοντέλου για τις αγορές της Ασίας και της Αμερικής.

    Η κίνηση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς αυτή τη στιγμή η ιταλική εταιρία ετοιμάζεται να επιστρέψει στην αμερικάνικη ήπειρο.

    Αντίστοιχα, ίσως να μην είναι τυχαίο και το... σχήμα της Gloria, που θυμίζει σε πολλά τη Spider Duetto, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Dustin Hoffman, στην ταινία «Ο Πρωτάρης».

    Το συγκεκριμένο πρωτότυπο έχει μήκος 4,7 μέτρα, πλάτος 1,92 και ύψος 1,32 μέτρα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, ιδανικά θα συνδυαζόταν με εξακύλινδρα και οκτακύλινδρα bi-turbo σύνολα.


    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 209 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    «Χάκαραν» τη Red BullΠερίεργα πράγματα συνέβησαν στη Βαρκελώνη και πιο συγκεκριμένα στα πιτς της Red Bull τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών (20/2).

    Οι «κόκκινοι ταύροι» αντιμετώπισαν πρόβλημα με τους υπολογιστές και την καταγραφή των δεδομένων από τους γύρους του Σεμπάστιαν Φέτελ.

    Μάλιστα, ένας από τους μηχανικούς του ανέφερε πως κάποιες στιγμές δεν έβλεπαν αν το μονοθέσιο ήταν μέσα στην πίστα.

    Πιθανότατα κάποιος ιός στους υπολογιστές της ομάδας δυσκόλεψε το έργο των μηχανικών, δεδομένου ότι καμία άλλη ομάδα δεν είχε το ίδιο πρόβλημα παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούν τα ίδια προγράμματα.
    Category: Auto-Moto | Views: 253 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Υβριδικό Audi A3 στη ΓενεύηΣτη Γενεύη θα παρουσιάσει η Audi ένα υβριδικό A3 με σύστημα φόρτισης Plug-in ώστε ο κάτοχός του να φορτίζει τις μπαταρίες όταν παρκάρει σε χώρο όπου υπάρχει η κατάλληλη υποδομή.

    Πρόκειται για μια εκδοχή του νέου A3 Sportback που κινείται με το δίλιτρο turbo όπου έχει τοποθετηθεί μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 8kWh.

    Συνδυαστικά η ισχύς που φτάνει στους τροχούς είναι 237 ίπποι με εκπληκτική οικονομία, αφού η κατανάλωση σε μικτές συνθήκες είναι μόλις 2,0lt/100km.

    Μάλιστα το υβριδικό Α3 θα μπορεί να κινείται μόνο με την συσσωρευμένη ηλεκτρική ενέργεια για απόσταση 50 χιλιομέτρων εφόσον οι μπαταρίες είναι εντελώς γεμάτες.

    Αυτό μπορεί να συμβαίνει στα κέντρα των πόλεων όπου έχουμε χαμηλή ταχύτητα κίνησης και θέλουμε αθόρυβη λειτουργία.

    Εκτιμάται ότι η τιμή πώλησης του υβριδικού στη Γερμανία θα ξεκινά από τις 35.000 ευρώ.

    Category: Auto-Moto | Views: 217 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)


    Στη δεύτερη γενιά του, το υβριδικό Auris HSD εφαρμόζει την ίδια πράσινη φιλοσοφία, που το κατέστησε εύχρηστο και προσιτό, αλλά με πολύ πιο αναβαθμισμένη υλοποίηση.

    Όταν το 2009 παρουσιάστηκε η υβριδική εκδοχή του Auris 1ης γενιάς, τα φώτα της δημοσιότητας δεν έπεσαν στη λειτουργία του υβριδικού συστήματος, αλλά στο ότι αυτό εφαρμόζεται σε ένα καθημερινό, μικρομεσαίο μοντέλο, με συμβατικό σχήμα.

    Και αυτό, γιατί η υβριδική τεχνολογία της Toyota, το σύστημα Hybrid Synergy Drive (HSD) που χρησιμοποιούσε, είχε ήδη περάσει στην 3η γενιά του μέσα από το Prius, που είχε ανέκαθεν ένα πιο εξεζητημένο προφίλ, τόσο από πλευράς εμφάνισης, όσο και από πλευράς κόστους.

    Σήμερα, η Toyota παρουσιάζει τη δεύτερη γενιά του υβριδικού Auris που εμφανίζεται αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με το παλιό μοντέλο, ακολουθώντας την τακτική των απλών εκδόσεων του μοντέλου.

    Εμφάνιση: Διακριτικά ξεχωριστή

    Οι αισθητικές λεπτομέρειες που διαφοροποιούν το υβριδικό, από τα απλά Auris δεν είναι πράσινες, αλλά μπλε, αφού αυτό είναι το διακριτικό χρώμα των υβριδικών εκδόσεων της φίρμας.

    Το κάτω μέρος της γρίλιας της μάσκας, αλλά και ο διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα είναι βαμμένα στο γυαλιστερό χρώμα του γραφίτη, ενώ περιφερειακά υπάρχουν τα διακριτικά του συστήμ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 239 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Crossover χαρακτήρα αποκτά το CherokeeΤο νέο Jeep Cherokee αλλάζει ρώτα και με τη βοήθεια του Gruppo FIAT, για πρώτη φορά, έρχεται για να προτάξει έναν crossover χαρακτήρα, με βελτιωμένες επιδόσεις σε κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

    Η στιγμή έφτασε για τη Jeep να αντικαταστήσει το Cherokee και παράλληλα, για πρώτη φορά στην ιστορία να του προσδώσει έναν λιγότερο «σκληροπυρηνικό» και off road χαρακτήρα.

    Ο λόγος έχει να κάνει φυσικά με τη γενικότερη προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων του μοντέλου και έτσι, θα δούμε μια νέα και πιο «ασφάλτινη» πλατφόρμα, αλλά και ένα νέο και πιο ελαφρύ σύστημα τετρακίνησης, που θα ταιριάξει με τη νέα πλατφόρμα.

    Στροφή προς τον αισθητικό δυναμισμό

    Στο αισθητικό κομμάτι, οι πληροφορίες των κατασκόπων και η πρώτη ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία, αποκαλύπτουν ένα πολύ δυναμικό μοντέλο, που θα «κοιτάξει» προς τα crossover αυτοκίνητα.

    Ξεχωρίζουμε λοιπόν τα μακρόστενα μικρών διαστάσεων εμπρόσθια φωτιστικά, που πλαισιώνουν την τονισμένη μάσκα της Jeep με τις 7 κάθετες γραμμές, ενώ ο προφυλακτήρας φέρει μεγάλες εισαγωγές στο κάτω τμήμα του και μια αλουμινένια ποδιά.
    Στο πλάι, διακρίνονται οι στρογγυλεμένες γραμμές της πίσω κολόνας ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 203 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Η «πηγή ζωής» της McLaren P1Νέα δεδομένα έρχονται με την παρουσία της McLaren P1 -που ετοιμάζεται να αποκαλυφθεί πλήρως- στη Γενεύη.

    Μιλώντας για την «πηγή ζωής» του συνόλου, ο twin turbo V8 των 3,8 λίτρων εντυπωσιάζει με τους 737 ίππους και τα 720 Nm ροπής που αποδίδει.

    Δίπλα του σε έντονο πλαίσιο συνεργασίας βρίσκεται ένας ηλεκτρικός κινητήρας μόνιμου μαγνήτη που αποδίδει 179 ίππους και 260 Nm ροπής.

    Συνολικά η υβριδική διάταξη αποδίδει 916 ίππους και 900 Nm ροπής σε ένα κρεσέντο γραμμικής συνεργασίας και αποτελεσματικότητας εν κινήσει.

    Οι μπαταρίες που συνοδεύουν το πακέτο, διαθέτουν υγρή ψύξη, εδράζονται πίσω από την καμπίνα των επιβατών για βέλτιστη κατανομή του βάρους των 96 κιλών τους. Επιπλέον διαθέτουν δυνατότητα plug in φόρτισης διάρκειας 2 ωρών.
    Το ρυθμό της παράλληλη συνεργασίας του πανίσχυρου θερμικού κινητήρα και του ηλεκτρικού μοτέρ καθορίζει ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, το οποίο αναλαμβάνει να μεταδώσει 900 Nm ροπής στον πίσω άξονα, μέσω ενός ελεγχόμενου διαφορικού.

    Οι συνολικές εκπομπές CO2 του συνόλου δεν ξεπερνούν τα 200 gr/km, νούμερο που εντυπωσιάζει σε σχέση με την συνολική ισχύ της διάταξης.

    Παράλληλα, υπάρχει και mode κίνησης, μόνον με ηλεκτρική ισχύ, το οποίο μπορεί να υπ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 207 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Φώναξε «παρών» ο ΠέρεςΣτη Βαρκελώνη είναι στραμμένα τα βλέμματα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπου ομάδες και πιλότοι της Φόρμουλα 1 συμμετέχουν στη δεύτερη- και πολύ σημαντική για την εξέλιξη των μονοθεσίων- περίοδο των χειμερινών δοκιμών.

    Ο μεξικανός πιλότος της McLaren… γύρισε πιο γρήγορα από τους αντιπάλους του στις χθεσινές απογευματινές δοκιμές στη Βαρκελώνη, αφήνοντας πίσω του τον τρεις φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή και ταχύτερο πιλότο το πρωί, Σεμπάστιαν Φέτελ.

    Ο χρόνος του Πέρες έγινε με τη μαλακή γόμα, όπως είχε συμβεί και το πρωί με τον Γερμανό πιλότο της Red Bull.

    Ωστόσο, ο Φέτελ ήταν ο υπαίτιος της πρώτης κόκκινης σημαίας της ημέρας, αφού περίπου ένα μισάωρο πριν τη λήξη της διαδικασίας η RB9 έμεινε στο μέσο της πίστας.

    Οι μηχανικοί επιδιόρθωσαν γρήγορα το πρόβλημα και επέστρεψε για τα τελευταία λεπτά στην πίστα.

    Τον τρίτο χρόνο έκανε ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος ωστόσο έχασε πολύτιμο χρόνο, λόγω του κιβωτίου ταχυτήτων της E21. Ο Φινλανδός πιλότος κατάφερε να κάνει μόλις 43 γύρους.

    Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός έκανε ένα μαραθώνιο με την Mercedes, αφού έγραψε 121 γύρους.

    Πρόβλημα εκτός από τον Κίμι Ραϊκόνεν αντιμετώπισε και ο Φερνάντο Αλόνσο, αφού οι εξατμίσεις ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 225 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-21 | Comments (0)

    Μίνι… λεωφορείο από τη RinspeedΥπάρχει όχημα με μήκος 3,7 μ. και να φιλοξενεί άνετα (και όρθιους) 5 άτομα, ψυγειάκι και καφετιέρα; Κι όμως υπάρχει! Η Rinspeed θα παρουσιάσει στη Γενεύη το πρωτότυπο και πολύ ιδιαίτερο microMAX.

    Το πρωτότυπο microMAX της Rinspeed έχει μήκος 3,7 μ. και ύψος 2,2 μ. Το μίνι λεωφορείο μπορεί να φιλοξενήσει 5 άτομα, τα οποία επιβιβάζονται με τον τρόπο που επιβιβάζεται κάποιος σε κανονικό λεωφορείο, αφού το ύψος το επιτρέπει. Για την άνεση, την ασφάλεια και την ψυχαγωγία των επιβατών, το «μικρομέγαλο» όχημα εξοπλίζεται με πολλά καλούδια, όπως ψυγείο, καφετιέρα και διάφορες τεχνολογικές εξελίξεις.

    Τα τεράστια παράθυρα από πλέξιγκλας βρίσκονται τοποθετημένα περιμετρικά στο όχημα, προσφέροντάς του καλή ορατότητα τόσο για τον οδηγό, όσο και για τους υπόλοιπους επιβάτες, ενώ για τις πληροφορίες – ψυχαγωγία του οδηγού βρίσκεται τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα μια οθόνη αφής 19 ιντσών (!).

    Το microMAX κινείται αμιγώς ηλεκτρικά, αλλά για λόγους ασφαλείας διαθέτει εξωτερικό μεγάφωνο για να προειδοποιεί με μηχανικούς ήχους, τους πεζούς. Αν τελικά πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή, η τιμή του θα φτάσει έως τις 10.000 ευρώ, αναλόγως με το μηχανολογικό σύνολο που θα εξοπλίζεται.

    Category: Auto-Moto | Views: 191 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-21 | Comments (0)

    «Θέλουμε και μπορούμε να είμαστε πρώτοι»Αισιόδοξος για τις πιθανότητες της Ferrari να διεκδικήσει τον τίτλο στη φετινή Formula 1 εμφανίστηκε ο Φερνάντο Αλόνσο μετά την πρώτη μέρα δοκιμών με το νέο μονοθέσιο. Ο Ισπανός πιλότος ήταν τρίτος στη Βαρκελώνη και έθεσε ως μοναδικό στόχο για την επερχόμενη σεζόν την κορυφή.

    «Θα παρουσιαστούμε δυνατοί στην Αυστραλία, εκεί που πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Θα πρέπει να βελτιωθούμε σε σχέση με πέρσι, γιατί προφανώς αυτό δεν αρκούσε για να μας χαρίσει τον τίτλο. Ήμασταν δεύτεροι και θέλουμε να είμαστε πρώτοι», δήλωσε ο Αλόνσο.

    «Δεν θα είναι δύσκολο να παρουσιαστούμε καλύτεροι συγκριτικά με το πρώτο μέρος της περσινής σεζόν και για το λόγο αυτό είμαι αισιόδοξος. Το μονοθέσιο είναι σε καλή κατάσταση και παρότι έχει κάποιες βελτιώσεις, δεν μας εκπλήσσει αρνητικά όπως έγινε πέρσι», πρόσθεσε.
    Category: Auto-Moto | Views: 183 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-21 | Comments (0)

    Τελευταία στην παρουσίαση η WilliamsΗ Williams ήταν η τελευταία ομάδα που παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο, την FW35, με τον Pastor Maldonado και τον Valtteri Bottas να είναι οι πιλότοι της για τη φετινή αγωνιστική σεζόν.

    Το νέο μονοθέσιο παρουσιάστηκε στο pit lane της Catalunya από τους πιλότους της Williams, Pastor Maldonado και τον Valtteri Bottas.

    Η FW35 είναι κατά 80% καινούρια και συγκεκριμένα έχει αλλαχτεί το κιβώτιο ταχυτήτων, η ανάρτηση, το πάτωμα, ο εναλλάκτης, οι εξατμίσεις και η αεροδυναμική. Επίσης, με όλες αυτές τις αλλαγές κατάφεραν να μειώσουν το βάρος του μονοθεσίου.

    Σύμφωνα με τον επί κεφαλής της ομάδας, Sir Frank Williams, ανέφερε πως με την αναβάθμιση του μονοθέσιου και την πρόσληψη του Valtteri Bottas, η ομάδα είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί όλες τις υπόλοιπες ομάδες και να διεκδικήσει θέσεις στο πόντιουμ. Επίσης, συνέχισε λέγοντας ότι οι πραγματικές δυνατότητες της FW35 θα φανούν στην Αυστραλία, καθώς και τις ικανότητες των δύο οδηγών.
    Category: Auto-Moto | Views: 233 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-21 | Comments (0)

    Θέμα με τις εξατμίσεις της Williams και της CaterhamΠρόβλημα εμφανίστηκε μετά από την παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της Williams, το οποίο είχε μια «παρατυπία», όπως ισχυρίζονται οι αντίπαλες ομάδες, στο σημείο της εξάτμισης.

    Η ομοσπονδία στην προσπάθειά της να μειώσει την επίδραση που έχουν τα καυσαέρια στην αεροδυναμική του πίσω τμήματος σε ένα μονοθέσιο απαγόρευσε τη δημιουργία «τούνελ» που μπορεί να βοηθήσει στην κατεύθυνση των καυσαερίων.

    Όπως και η Caterham έτσι και η Williams έκανε μια μικρή γέφυρα (στη φωτογραφία φαίνονται οι 3 βίδες και η μικρή γέφυρα) που ενώνει την σωλήνα η οποία έχει μορφή U.
    Όλες οι ομάδες είπαν ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται, ενώ η FIA συνέστησε στη Williams να αλλάξει το σχεδιασμό πριν από τον πρώτο αγώνα. Το περίεργο στην υπόθεση είναι το γιατί η ομάδα επιμένει τόσο πολύ στην «παράνομη» λύση.

    Εμείς θα πούμε ότι θέλει να τραβήξει πολύ την προσοχή στο σημείο αυτό, απομακρύνοντας τα βλέμματα από άλλο σημείο του μονοθεσίου, όπως για παράδειγμα τα… εμπρός μπουλόνια.

    Η Williams χρησιμοποιεί μπουλόνια των οποίων ο σχεδιασμός που είχε ξεκινήσει πέρσι η Red Bull Racing είχε χαρακτηριστεί παράνομος. Ίσως βρήκαν το σωστό τρόπο ή είναι και εκεί σε μια γκρι ζώνη;
    
		<!-- ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 192 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-21 | Comments (0)

    Νέου τύπου μπαταρία φορτίζεται σε 10 λεπτάΟι εξελίξεις επάνω στους συσσωρευτές και στα υλικά από τα οποία αποτελούνται, υπόσχονται τα επόμενα χρόνια να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής και να μειώσουν το χρόνο φόρτισης.

    Μία ενδιαφέρουσα έρευνα επάνω στους συσσωρευτές ιόντων λιθίου πραγματοποιείται στο πανεπιστήμιο της νότιας Καλιφόρνιας (USC). Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του καθηγητή Chongwu Zhou πειραματίζεται στις ανόδους των συσσωρευτών, τοποθετώντας, στη θέση του παραδοσιακού γραφίτη, ένα νέο υλικό από πυρίτιο, με πορώδη, μικροσωματιδιακή δομή.

    Στην πράξη, όσο πιο εύκολα μπορεί να γίνει η διάχυση ιόντων λιθίου από τις ανόδους και καθόδους του συσσωρευτή, τόσο πιο γρήγορα επιτυγχάνεται η φόρτιση.

    Αντίστοιχα, όσο περισσότερα ιόντα μπορούν να αποθηκευτούν, τόσο περισσότερη ενέργεια βρίσκεται διαθέσιμη, ενώ και όσο καλύτερα υλικά χρησιμοποιούνται, τόσο αυξάνεται η αντοχή στο χρόνο.

    Με τη νέα δομή, που μοιάζει με... αυγά, σε μικροσκοπικό επίπεδο, μπορούν να συγκρατηθούν περισσότερα ιόντα λιθίου. Το πυρίτιο είναι φτηνό σαν υλικό, μέχρι τώρα όμως, η φόρτιση και αποφόρτιση κατέστρεφε τη δομή του, σε όσα πειράματα είχε χρησιμοποιηθεί. Πλέον, αποκτά ελαστικότητα και ξεπερνά αυτό τον «ύφαλο».
    Οι νέοι αυτοί συσσωρευτές έχου ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 158 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-21 | Comments (0)

    Red Bull και Infiniti ενώνουν τις δυνάμεις τουςΗ Red Bull και η Infiniti ενώνουν τις δυνάμεις τους και έχουν ενδιαφέροντα σχέδια για το μέλλον. Μετά από τη συνεργασία τους για τη νέα σεζόν της F1, η Red Bull Racing και η Infiniti αποφάσισαν να εξελίξουν σπορ μοντέλα ειδικών προδιαγραφών.

    Τον Αύγουστο του 2010 η ιαπωνική εταιρεία ίδρυσε το παράρτημα IPL (Infiniti Performance Line) και παρουσίασε το G37 IPL.

    Δεν ήταν ακριβώς ότι η BMW M3 και η Mercedes C63 AMG αντίστοιχα για τις μάρκες τους, αλλά αυτό θα αλλάξει χάρη στην παρέμβαση της αγωνιστικής ομάδας.

    Χωρίς ακόμη να έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες για τα σχέδια, το πρώτο αυτοκίνητο το οποίο θα υποστεί τις επεμβάσεις που κρίνει η Red Bull Racing θα είναι το Q50, δηλαδή ο αντικαταστάτης του G37.

    Τα σενάρια σωτηρία της Infiniti περιλαμβάνουν ενδυνάμωση αυτών των συνεργασιών και το FX Sebastien Vettel Edition είναι ένα ακόμη δείγμα προς την κατεύθυνση αυτή
    Category: Auto-Moto | Views: 226 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-21 | Comments (0)

    Ο Αγ. Βαλεντίνος βρήκε τον Rossi στα δικαστήριαΑκούγεται σαν φάρσα, αλλά είναι αλήθεια. Στα δικαστήρια πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του συνονόματου Αγίου Βαλεντίνου, ο αστέρας των MotoGP Valentino Rossi.

    Ο ιταλός πολυπρωταθλητής ήταν υποχρεωμένος να καταθέσει ως μάρτυρας σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, στα δικαστήρια της πόλης Πέζαρο. Η μία υπόθεση ήταν αστική, η άλλη όμως ποινική.

    Η αστική διαδικασία αφορούσε την αγωγή του Rossi κατά των πρώην συμβούλων του σε φοροτεχνικά θέματα, της εταιρείας Mainardi & Tasini, η οποία χειρίστηκε το συμβιβασμό του με τις ιταλικές φορολογικές αρχές.

    Η εταιρεία για τις υπηρεσίες της ζήτησε να αμειφθεί με 1,8 εκατ. ευρώ, ποσό που Rossi θεώρησε υπερβολικό, γι’ αυτό και το προσέβαλε στα δικαστήρια. Κατά την ακρόαση της αγωγής του υποβλήθηκε σε σκληρή δοκιμασία από τους δικηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, αφού αναγκάστηκε να απαντήσει σε 140 ερωτήσεις, περιστρεφόμενες κυρίως γύρω από τον οικονομικό συμβιβασμό του με τις ιταλικές φορολογικές αρχές...

    Απτόητος ο Vale τις αντιμετώπισε με χάρη, μάλιστα κάποια στιγμή αστειεύτηκε ότι θα έπρεπε ο ίδιος να χρεώσει τους δικηγόρους του για τις συμβουλές που τούς πρόσφερε σε κάποιο στάδιο των διαπραγματεύσεων. Τελικά ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 220 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-20 | Comments (0)

    O Casey Stoner επιστρέφει στις πίστες για τρεις αγώνεςΕίναι από τους νόμους της φύσης: όπου συναθροίζονται αγωνιζόμενοι, ανθούν οι φήμες. Η τελευταία φουρνιά ζυμώθηκε στα νέα paddock που φιλοξενούν τον Casey Stoner, αλλά έχουν να κάνουν με τα παλιά paddock όπου έζησε τα τελευταία 10 χρόνια.

    Σύμφωνα λοιπόν με κουτσομπολιά του κόσμου των αυστραλέζικων αγώνων V8 Supercar, ο αυστραλός πρωταθλητής πρόκειται να αγωνιστεί ως έκτακτος αναβάτης σε δύο τουλάχιστον GP του 2013, οδηγώντας τη Honda RC213V.

    Τις φήμες έπιασε η κεραία της ιταλικής εφημερίδας Gazzetta dello Sport, η οποία ζήτησε επιβεβαίωση από τον επικεφαλής της ομάδας Repsol Honda, τον ιταλό Livio Suppo.

    Ο Suppo αρνήθηκε ότι γνώριζε κάτι σχετικό, αν και δήλωσε -και για μία ακόμη φορά επισημαίνουμε- ότι ο Casey είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενος να ξανατρέξει με Honda. Ακόμα και σαν wildcard, εφόσον αποφασίσει κάτι τέτοιο.

    Πάντως οι φήμες αυτές δεν κυκλοφορούν μόνον στα paddock των V8 Supercar, αλλά και ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν σχέση με τη Honda και τα MotoGP.

    «Ανώνυμες πηγές» ισχυρίζονται πως ο Stoner έχει ήδη -ή κοντεύει να- υπογράψει συμφωνία για συμμετοχή στους τρεις αγώνες της ζώνης του Ειρηνικού, δηλαδή στο Motegi (Ιαπωνία ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 217 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-20 | Comments (0)

    Αυτός είναι ο χειρότερος οδηγός της ΒρετανίαςΓια τους περισσότερους έλληνες υποψήφιους οδηγούς, οι εξετάσεις που τους δυσκολεύουν είναι μάλλον το πρακτικό μέρος με την «πορεία», παρά το θεωρητικό όπου καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Και όμως για έναν 28χρονο Βρετανό από το Λονδίνο, οι θεωρητικές εξετάσεις φαίνεται πώς είναι κυριολεκτικά ένα  μαρτύριο, καθώς έχει κοπεί ούτε λίγο-ούτε πολύ 107 φορές! Αυτό φυσικά δίνει κάθε δικαίωμα στη βρετανική «Telegraph» να του απονείμει τον τίτλο του «χειρότερου βρετανού οδηγού»!

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, ο υποψήφιος οδηγός -που παραμένει ανώνυμος-, έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής, 3.317 λίρες, ήτοι 3.787 ευρώ, προσπαθώντας να περάσει τις θεωρητικές εξετάσεις, καθώς κάθε μια κοστίζει 31 λίρες.

    Η εξέταση περιλαμβάνει ένα τεστ πολλαπλών απαντήσεων διάρκειας 57 λεπτών. Από τις 50 ερωτήσεις, πρέπει να απαντηθούν σωστά τουλάχιστον οι 43.

    Επιπλέον, περιλαμβάνει ένα τεστ αντίληψης κινδύνου στο οποίο η βάση είναι 44 στα 75. Αφού περάσει τις θεωρητικές εξετάσεις, ο υποψήφιος μπορεί να προχωρήσει στην πρακτική.

    Εκπρόσωπος σχολής οδήγησης δήλωσε πως πρόκειται σαφώς για έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό εξετάσεων, αλλά «ε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 210 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-20 | Comments (0)

    Νέος κινητήρας για το Chevrolet OrlandoΤο Chevrolet Orlando δέχεται τον 1,4 τούρμπο κινητήρα της Opel και ξεπερνά το «έμφραγμα» των 1.800 κ.εκ., προσεγγίζοντας πλέον τις ανάγκες και απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού.

    Το Orlando, με «ολίγη» από crossover και μεγάλο πολυχρηστικό της Chevrolet, βλέπει την παρουσία του στην αγορά με άλλο μάτι, μιας και διατίθεται πλέον με τούρμπο κινητήρα 1,4 λτ. 140 ίππων, όσους δηλαδή έχει και το ατμοσφαιρικό 1,8 λτ. μοτέρ, με οποίο το πρωτογνωρίσαμε.

    Μόνο κέρδη

    Κατ' αρχάς, με το νέο κινητήρα που πρωτοχρησιμοποιήθηκε σε μοντέλα της Opel, το Orlando τραβάει εμφανώς καλύτερα στις κρίσιμες μεσαίες στροφές μιας και έχει καλύτερη και με μεγαλύτερη διάρκεια ροπή. Μετά εμφανίζει λιγότερο θόρυβο και ιδιαίτερα πολιτισμένο χαρακτήρα.

    Είναι πιο γρήγορο και από στάση και σε ρεπρίζ, ενώ είναι πιο οικονομικό σε κατανάλωση και πληρώνει αρκετά λιγότερα τέλη κυκλοφορίας. Τι άλλο να ζητήσεις; Καλύτερη ποιότητα κύλισης; Την έχει. Χωρίς φυσικά να έχει χάσει κάτι σε σταθερότητα στον ανοιχτό δρόμο ή την ικανότητα να στρίβει με ασφάλεια, χάρη και στο στάνταρ ESP.
    Με 21.980 ευρώ

    Μέσα σε όλα τα παραπάνω είναι και πιο φθηνό, αφού ο μικρότερος κυβισμός εξασφαλίζει και ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 185 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-20 | Comments (0)

    Έρχεται η έκδοση παραγωγής του RS Q3Η έκδοση παραγωγής του RS Q3 θα κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου.

    Όπως και το ομώνυμο concept, το RS Q3 που θα δούμε σε περίπου δύο εβδομάδες στην ελβετική πόλη, θα παίρνει κίνηση από τον 5κύλινδρο βενζίνης σε σειρά των 2.5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 360 ίππους.

    Το μηχανικό σύνολο του τετρακίνητου αυτοκινήτου συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic των επτά σχέσεων.

    Το Audi RS Q3 επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα, ενώ αναπτύσσει τελική ταχύτητα 265 χιλιομέτρων την ώρα.




    Category: Auto-Moto | Views: 168 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-20 | Comments (0)

    Μια ανατρεπτική Mercedes SLS AMGΗ αμερικάνικη εταιρεία Gullwing America δημιούργησε μια διαφορετική προσέγγιση της τελευταίας SLS AMG.

    Για χάρη ενός απαιτητικού πελάτη, πάντρεψε το νέο supercar της Mercedes με την αισθητική της 300 SC (W188) της δεκαετίας του ’50.

    Η εντυπωσιακή «GWA 300 SLC» όπως αποκαλεί η αμερικάνικη εταιρεία το νέο της project διαθέτει αλουμινένιο αμάξωμα, τροχούς 21 ιντσών εμπρός και 22 ιντσών πίσω, φώτα LED και αποσπώμενη οροφή (Hardtop).

    Η ανάρτηση ρυθμίζεται ως προς το ύψος, ενώ και η εξάτμιση έχει δεχθεί την περιποίηση της Gullwing America.

    Ο κινητήρας του project είναι ο ατμοσφαιρικός 6,2 λίτρων της SLS AMG με απόδοση 571 ίππων. Σε αντίθεση με την πρόγονο της 300 SC που φόραγε πριν 50+ χρόνια ένα 6κύλινδρο 3,0 λίτρων κινητήρα με απόδοση 175 ίππων…




    Category: Auto-Moto | Views: 252 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-20 | Comments (0)

    Ξεκίνησαν πάλι οι δοκιμές της F1Με νέες ιδέες και λύσεις εμφανίστηκαν οι ομάδες της F1 στις δοκιμές της Βαρκελώνης. Πρόσωπο της ημέρας δεν ήταν άλλος από τον Fernando Alonso ο οποίος έκανε την εμφάνισή του με την ομάδα της Ferrari.

    Ο ταχύτερος οδηγός στο τέλος της ημέρας ήταν ο Nico Rosberg ο οποίος χρησιμοποιώντας τη μαλακή γόμα της Pirelli κατάφερε και ήταν λίγο καλύτερος από τον Kimi Raikkonen.

    H Mercedes και πάλι είχε να αντιμετωπίσει προβλήματα με το μονοθέσιό της, αυτή τη φορά με το κιβώτιο ταχυτήτων.

    Αυτός που θα πρέπει να είναι χαρούμενος σήμερα είναι ο Fernando Alonso, ο οποίος έκανε 110 γύρους με το δεύτερο πιο «απασχολημένο» οδηγό να είναι ο Pastor Maldonado με την Williams έχοντας 86.

    Η Williams έκανε την εμφάνισή της με το νέο μονοθέσιο, το οποίο τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας. Το μονοθέσιο έχει ένα διαφορετικό ρύγχος από τα υπόλοιπα, ενώ η εξάτμιση μπήκε στο μικροσκόπιο με τη FIA να κάνει παρατήρηση τόσο σε αυτή, όσο και στην Caterham ότι πρέπει να την αλλάξουν πριν από τον πρώτο αγώνα.

    Η σημερινή κατάταξη είχε ως εξής:

    Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος Διαφορά Γύροι

    1. Nico Rosberg Mercedes 1:22.616 54
    2. Kimi Raikkonen Lotus 1:22.672 + 0.007 44
    3. Fernando Alonso Ferrari 1:22.952 + ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 245 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-20 | Comments (0)

    Οι πρώτες φωτογραφίες της Skoda Octavia EstateΜπορεί να παρουσιάζεται έκδοση - έκδοση, αλλά στη Γενεύη θα δώσει το «παρών» όλη η γκάμα του νέου Skoda Octavia. Μαζί τους και η Estate που, κρίνοντας από τις πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, έχει κομψή σχεδίαση.

    Μάλιστα, στη Γενεύη θα δούμε τόσο την προσθιοκίνητη όσο και την τετρακίνητη έκδοση Estate 4x4 με την 5η γενιά του συστήματος Haldex.

    Συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, το νέο Octavia Estate είναι 90 mm μακρύτερο και 45 mm φαρδύτερο, με μεγαλύτερο κατά 11 mm μεταξόνιο.

    Οι Τσέχοι υπόσχονται τεράστιους χώρους και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τους πιστέψουμε, αφού στον τομέα αυτό δεν παίζονται: ενδεικτικά, ο χώρος αποσκευών είναι 610 λίτρα (+ 20 από το 5θυρο) και αυξάνει μέχρι τα 1.740 με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος.

    Η Skoda δεν αναφέρει την γκάμα κινητήρων, αλλά αυτή αναμένεται να είναι ίδια με του 5θυρου Octavia που είναι η εξής:

    1.2 TSI, 105 ίππων,
    1.4 TSI, 140 ίππων,
    1.8 TSi, 180 ίππων και
    1.6 TDi diesel με 90, 105 και 110 ίππους.

    Το μόνο που αποκαλύπτουν οι Τσέχοι είναι πως η έκδοση Greenline με τον 1.6 TDI των 110 ίππων καταναλώνει κατά μέσο όρο 3,4 λίτρα πετρελαίου ανά 100 χλμ και εκπέμπει 89 g CO ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 228 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-20 | Comments (0)

    Μαζικό facelift σε 6 μοντέλα VolvoΗ Volvo αποφάσισε να ανανεώσει τα περισσότερα μοντέλα της, που αυτά είναι τα S60, V60, XC60, V70, XC70 και S80, προσφέροντάς τους μια πιο μοντέρνα και δυναμική εμφάνιση.

    Το facelift που δέχτηκαν τα μοντέλα S60, V60 και XC60 ήταν αρκετά σημαντικό, αφού τοποθετήθηκαν μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα, τα οποία μοιάζουν με εκείνα των V70, XC70 και S80.

    Επιπρόσθετα, τοποθετήθηκε μια πιο φαρδιά εμπρός γρίλια, ενώ τη θέση τους έχουν πλέον στη μάσκα του αυτοκινήτου και σε οριζόντια θέση, τα φώτα ημέρας για το S 60 και V60. Αντίθετα, στο XC60, τα φώτα ημέρας βρίσκονται σε κάθετη διάταξη.

    Το υβριδικό Volvo V60 είναι πλέον πιο οικολογικό, λόγω των χαμηλών ρύπων CO2 (μόλις 48 γραμ./χλμ., ποσό αρκετά χαμηλό για την κατηγορία) που ελευθερώνει στο περιβάλλον.

    Οι χαμηλές εκπομπές οφείλονται στο βελτιωμένο 2,4 λτ. πετρελαιοκινητήρα των 215 ίππους με 440 Nm ροπής και τον 70 ίππων ηλεκτροκινητήρα με τον οποίο συνδυάζεται.

    Όσον αφορά στα V70, XC70 και S80, έχουν επανασχεδιαστεί και έχουν τοποθετηθεί -σε γραμμή πλέον- τα φώτα ημέρας.


    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 213 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-20 | Comments (0)

    Έρχονται 13 νέες MercedesΟύτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά 13 νέα μοντέλα θα λανσάρει έως το 2020, η Mercedes-Benz, όπως επιβεβαιώθηκε επίσημα από τη διοίκηση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Την αποκάλυψη έκανε στο πλαίσιο της ετήσιας συνέντευξης Τύπου στη Στουτγάρδη, ο CEO της Daimler, Dieter Zetsche, δίνοντας και μια μικρή πρόγευση για κάποια από τα νέα μοντέλα.

    Η αρχή θα γίνει με την GLA, ένα compact crossover βασισμένο στην A-Class, το οποίο ουσιαστικά έρχεται να διευρύνει τη... μικρή οικογένεια της γκάμας, μετά τη CLA.

    Το πρωτότυπο, θα παρουσιαστεί στη μεγάλη έκθεση της Σανγκάης, τον προσεχή Απρίλιο, με την έκδοση παραγωγής να αποκαλύπτεται λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2013, στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

    Για το Zetsche, το μεγάλο λανσάρισμα της χρονιάς, είναι η νέα S-Class: «Είναι το σημαντικότερό μας μοντέλο και δεν πρόκειται απλώς για ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Είναι η επιτομή του πολυτελούς sedan, ένα πραγματικό σύμβολο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας».

    Η νέα S-Class η οποία θα είναι διαθέσιμη σε πέντε εκδόσεις (με τρία διαφορετικά μεταξόνια coupe και cabrio) με την sedan έκδοση να αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάρτιο στη Γενεύη.
    Ο Zetsche αποκάλυψε, επίσης, ότι η M ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 263 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-20 | Comments (0)

    « 1 2 3 4 ... 12 13 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Μάιος 2024  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 1
    Φίλοι-Επισκέπτες: 1
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz