Κυριακή, 2024-05-12, 8:04 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
      

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2013 » Φεβρουάριος » 22
    Ξεκινά η καταβολή επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίεςΑύριο Σάββατο, υπογράφεται η υπουργική απόφαση για το επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες.

    Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    Η υπουργική απόφαση καθορίζει τους δικαιούχους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε περίπου 20.000 ελεύθερους επαγγελματίες.

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργού Εργασίας, η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει άμεσα μέσα στον Μάρτιο μετά την υπογραφή της απόφασης.

    Το ύψος του επιδόματος διαμορφώνεται στα 360 ευρώ και η διάρκειά του είναι σε άμεση συνάρτηση με τα έτη ασφάλισης (θα κυμαίνεται από 3 έως και 9 μήνες).

    Όσοι έχουν ασφάλιση 3 ως 4 έτη δικαιούνται επίδομα 360 ευρώ για 3 μήνες. Για ασφάλιση 5 - 6 ετών οι δικαιούχοι παίρνουν επίδομα 360 ευρώ για 4 μήνες, για 5 μήνες όσοι έχουν ασφάλιση 7 - 8 έτη, για 6 μήνες θα λαμβάνουν 360 ευρώ όσοι έχουν ασφάλιση 9 -10 έτη, για 7 μήνες όσοι έχουν ασφάλιση 11 - 12 έτη, για 8 μήνες εκείνοι που έχουν ασφάλιση από 12 -13 έτη και για 9 μήνες όσοι έχουν ασφάλιση από 15 έτη και πάνω.

    Στο μεταξύ μία ενιαία ρύθμιση για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων φόρων και εισφορών που χρωστούν επιχειρήσε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 348 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Σαφάρι για κοπανατζήδες και επίορκους στο ΔημόσιοΣε σαφάρι για τον εντοπισμό των επίορκων, των κοπανατζήδων αλλά και όσων δημοσίων υπαλλήλων έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά επιδίδονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Στην αιχμή του δόρατος της επιχείρησης «καθαρά χέρια» στο Δημόσιο για τον εξονυχιστικό έλεγχο των όλων των περιπτώσεων θα τεθεί το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) που θα διπλασιάσει το δυναμικό του με μετατάξεις στελεχών από άλλες δημόσιες υπηρεσίες και οι υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που θα συγχωνευτεί με το ΣΕΕΔ.

    Τον σχεδιασμό του υπουργείου για την απομάκρυνση των υπαλλήλων που έχουν υποπέσει σε σημαντικά πειθαρχικά αδικήματα όπως αυτό της πλαστογραφίας, θα παρουσιάσει σήμερα στον πρωθυπουργό Αν. Σαμαρά ο αρμόδιος υπουργός Αν. Μανιτάκης, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10:00 π.μ.

    Όπως αναφέρει το Έθνος, ήδη έχουν εντοπιστεί, βάσει φακέλου, περίπου 7.000 περιπτώσεις υπαλλήλων που πλέον μπαίνουν στο στόχαστρο, ενώ στην ίδια μοίρα βρίσκονται και περίπου 2.500 εκπαιδευτικοί με «ψυχολογικά προβλήματα».

    Το Σώμα Επιθεωρητών ήδη έχει ξεκινήσει ελέγχους για τον εντοπισμό είτε υπαλλήλων που απουσιάζου ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 252 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Καθίζηση δρόμου στην ΚέρκυραΠροβλημάτων συνέχεια στο οδικό δίκτυο της Κέρκυρας. Μιας κι έπειτα από την κατολίσθηση στον Άγιο Ιωάννη Περιστερών, σειρά είχε την Πέμπτη το απόγευμα, η καθίζηση του δρόμου στην περιοχή των Καστελλάνων Γύρου.

    Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε η ΕΛΑΣ, αυτή έγινε στο 23ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κέρκυρας - Σιδαρίου (περιοχή Καστελλάνοι Γύρου Κέρκυρας) με αποτέλεσμα, η κυκλοφορία να πραγματοποιείται εκ περιτροπής από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

    (φωτογραφία αρχείου)
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 277 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην ΑθήναΣοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η ισχυρή νεροποντή που «χτύπησε» την πρωτεύουσα.

    Σε αρκετά σημεία της Δυτικής Αττικής, όπως στην περιοχή του Χαϊδαρίου του Αιγάλεω και του Περιστερίου, έριξε χαλάζι, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην περιοχή έξω από το Αττικό Νοσοκομείο καθώς και στο ύψος της Χαλυβουργικής με ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.

    Προβλήματα υπάρχουν και στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, ενώ κλειστή είναι εδώ και ώρα η οδός Πειραιώς (στο ύψος της Χαμοστέρνας) λόγω πλημμύρας.

    Κυκλοφοριακά προβλήματα έχουμε στο Κερατσίνι (κλειστή η Δημοκρατίας), στην Ιχθυόσκαλα και σε όλο τον Πειραιά.Προβλήματα και στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου.

    Εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης, στην Ηλιούπολη, κολώνες φωτισμού της ΔΕΗ έχουν πέσει στο οδόστρωμα, με μία λωρίδα να είναι κλειστή. Άνθρωποι της πυροσβεστικής προσπαθούν να τις κόψουν με αλυσοπρίονο.

    Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί πάνω από 300 κλήσεις για απάντληση υδάτων από σπίτια, ενώ εδώ και λίγη ώρα υπάρχει διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας.  Συγκεκριμένα στο σκοτάδι βρίσκονται Κορυδαλλός - Πεύκη - Πετράλωνα - Κυψέλη και Κολωνάκι.

     Όπως ενημέρωσε η ΔΕΗ έχουν «πέσει» 3 γραμμές ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 302 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Ξεκινά εκ νέου η αποκομιδή απορριμμάτων στην Τρίπολη
    Ξεκινά εκ νέου η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Τρίπολη, που είχε διακοπεί περίπου για τρεις εβδομάδες, με αποτέλεσμα να έχουν σωρευτεί τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών σε κάθε γωνιά της πόλης.

    Αυτό αποφασίστηκε χθες σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, της αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Ντίνας Νικολάκου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης και υπεύθυνου για τη διαχείριση των απορριμμάτων Κώστα Ταλούμη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

    Η αποκομιδή των απορριμμάτων είχε σταματήσει διότι ο χώρος προσωρινής διάθεσης στην περιοχή της Αγίας Τριάδας είχε κορεστεί και δεν μπορούσε να υποδεχτεί άλλα σκουπίδια. Στην έκτακτη σύσκεψη της Περιφέρειας συμφωνήθηκε και οργανώθηκε, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, η άμεση μεταφορά απορριμμάτων από το χώρο συγκέντρωσης στην Αγία Τριάδα σε νόμιμο χώρο απόθεσης απορριμμάτων εκτός Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να φύγουν εντός της νύχτας, ώστε τα ξημερώματα να αρχίσει η αποκομιδή στην πόλη.

    Η ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 384 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Απλήρωτο το ΚΤΕΛ Σερρών για τη μεταφορά μαθητώνΠαραμένει απλήρωτο το ΚΤΕΛ Σερρών για την καθημερινή μεταφορά των μαθητών στα σχολεία και το χρέος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

    Σύμφωνα με το εξώδικο που έστειλε το υπεραστικό ΚΤΕΛ νομού Σερρών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και κοινοποίησε στα συναρμόδια υπουργεία, από τις συμβάσεις που μεταφοράς μαθητών εκκρεμεί η καταβολή ποσοστού 28% για το έτος 2011-2012, ενώ για το τρέχον έτος δεν έχει καταβληθεί το παραμικρό ποσό.

    Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στο εξώδικο "μέχρι σήμερα το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Σερρών ΑΕ” έχει ουσιαστικά πιστώσει το Ελληνικό Δημόσιο, με αποπληρωμή του Φ.Π.Α. για τα ποσά των συμβάσεων για τη μεταφορά των μαθητών.

    Όπως τονίζει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Σερρών Θ. Γιαννακόπουλος «ήδη έχουν εκταμιευθεί χρήματα και υπάρχουν προς άμεση διάθεση, αποκλειστικά για την κάλυψη μέρους της δαπάνης μεταφοράς μαθητών του παρελθόντος έτους, αλλά για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί και δεν σχετίζονται με τις ουσιαστικές προσπάθειες που καταβάλλονται από το Υπουργείο Εσωτερικών, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, εμφανίζεται ότι υπάρχει αδυναμία είσπραξης των διατεθέντων χρημάτω ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 278 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Στο Γύθειο αναμένονται 50.000 τουρίστες με κρουαζιερόπλοια το 2013
    Περισσότεροι από 50.000 τουρίστες προβλέπεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας, να επισκεφθούν το Γύθειο κι ευρύτερα την Λακωνία, κατά την τουριστική περίοδο του 2013, με κρουαζιερόπλοια που θα προσεγγίσουν το λιμάνι της πόλης.

    Με αντικείμενο τον σχεδιασμό υποδοχής των επισκεπτών και τον προγραμματισμό προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Γυθείου και με δεδομένο ότι την περίοδο αυτή υπάρχει εργοτάξιο στο λιμένα για την εκτέλεση εργασιών επέκτασής του, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στην Σπάρτη, υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχου Λακωνίας Ντ. Τζανετέα και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς κι εκπροσώπων εταιριών κρουαζιέρας.

    Μετά τη σύσκεψη η κ. Τζανετέα δήλωσε ότι «το λιμάνι Γυθείου αποτελεί πύλη ανάπτυξης για όλο το νομό» και υπογράμμισε πως «η αυξημένη ζήτηση του λιμανιού για τουρισμό κρουαζιέρας δικαιώνει την επιλογή μας να επενδύσουμε στο λιμάνι του Γυθείου».

    Επιπρόσθετα τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτός του συγκεκριμένου λιμένα, έχει προχωρήσει σε σημαντικά έργα υποδομής και πολιτισμού στην περιοχή του ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 250 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Επεκτείνουν τον αγώνα τους σ' όλη την Κρήτη οι δανειολήπτες Ρεθύμνου
    Συντονισμένα προχωρούν οι δανειολήπτες του Ρεθύμνου, επεκτείνοντας τον αγώνα τους σε όλη την Κρήτη, μέσω «καμπάνιας» ενημέρωσης, προκειμένου να πιέσουν με τις κινήσεις τους τις Τράπεζες να αλλάξουν πολιτική σε σχέση με τη διενέργεια των πλειστηριασμών.

    Στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα τέσσερα Επιμελητήρια των νομών τής Κρήτης και μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών, δεδομένου του ενδιαφέροντος που έχουν, μιας και αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς.

    Οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί στο Ρέθυμνο, για χθες Τετάρτη, δεν πραγματοποιήθηκαν, λόγω απεργίας των συμβολαιογράφων. Στο εξής, κάθε Τετάρτη απόγευμα, νομικοί σύμβουλοι από το Ινστιτούτο Καταναλωτών Χανίων, θα βρίσκονται στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου από τις 6.00 έως τις 8.30 μ.μ., ώστε όσοι δανειολήπτες ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το πώς μπορούν νομικά να κινηθούν για να αμβλύνουν τα προβλήματά τους λόγω δανείων.
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 203 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Αισθητή μείωση παρουσίασε η φαρμακευτική δαπάνη τον ΙανουάριοΤο 17,7% άγγιξε η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης τον Ιανουάριο, φτάνοντας τα 226,1 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2012, που ήταν 274,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά.

    «Τα στοιχεία της φαρμακευτικής δαπάνης Ιανουαρίου του έτους είναι ενθαρρυντικά», σημείωσε ο κ. Σαλμάς, επισημαίνοντας ότι «μαζί και με την απόδοση των μέτρων του νέου δελτίου τιμών, αλλά και της θετικής λίστας με ασφαλιστική τιμή, εκτιμούμε ότι θα πιάσουμε το στόχο».

    Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας παρουσίασε, επίσης, το νέο καθεστώς που διέπει τις κλινικές μελέτες, σε μία προσπάθεια να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να ξεπεραστούν τα εμπόδια, ώστε διεθνή ερευνητικά ιδρύματα και φαρμακευτικές εταιρείες να επιλέξουν την Ελλάδα, για την πραγματοποίηση κλινικών μελετών.

    Η χώρα μας, παρά το γεγονός ότι διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό και ερευνητικά κέντρα, υστερεί στις επενδύσεις για τις κλινικές μελέτες με μόνο 94 εκατ. ευρώ το χρόνο, όταν στην Ουγγαρία, επενδύονται πάνω από 400 εκατ. ευρώ ετησίως, στη Γερμανία οι επενδύσεις για κλινικές μελέτες αγγίζουν τα 4 δισ. ευρώ και στην Αγγλία τα 5 δισ. ευρώ.

    Πρόκειτα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 250 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Νέος μητροπολίτης Κομοτηνής ο Παντελεήμων ΜουτάφηςΟ αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Μουτάφης εξελέγη σήμερα νέος μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, με 29 ψήφους, επί συνόλου 77 ψηφισάντων, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Μονή Πετράκη.

    Συνυποψήφιος του εκλεγέντος ήταν ο μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο οποίος έλαβε 23 ψήφους.

    Ο νεοεκλεγείς θα χειροτονηθεί την Κυριακή 24/2 στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη, στην Αθήνα.

    Η έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας άρχισε με την προσφώνηση του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα της εποχής επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τους «ποικίλους διχασμούς» που απειλούν την σημερινή κοινωνία και τη σημασία της ενότητας στο σώμα της Ιεραρχίας.
    «Η ανασφάλεια για το μέλλον της χώρας μας, οι εξωγενείς οικονομικές πιέσεις, η ανεργία και η φτώχεια πιέζουν αφόρητα την πρόοδο της Ελλάδος, τόσον σε πνευματικό όσον και σε κοινωνικό επίπεδο, με αποτέλεσμα κάθε προσπάθεια να αντιμετωπίζεται με καχυποψία και συντηρητισμό. Οι σχέσεις συνεργασίας από την άλλη με την Πολιτεία και τα επί μέρους αρμόδια υπουργεία έχουν ωφελήσει εν πολλοίς την Εκκλησί ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 227 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Διορισμό των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια ζητά η ΠΟΣΔΕΠΗ ΠΟΣΔΕΠ καταγγέλλει την «παρατεταμένη καθυστέρηση του διορισμού των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ στα ελληνικά πανεπιστήμια, με χρόνο αναμονής που υπερβαίνει τα τρία έτη».

    Σε ανακοίνωσή τους, οι Πανεπιστημιακοί τονίζουν ότι η καθυστέρηση αυτή οδηγεί τον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης λόγω υποστελέχωσης, στην κατάρρευση. Η προκήρυξη νέων θέσεων μελών ΔΕΠ έχει παγώσει εδώ και τρία χρόνια, οι συμβάσεις διδασκόντων βάσει του ΠΔ 407/80 είναι ελάχιστες, οι θέσεις μεταδιδακτορικών υποτρόφων σπανίζουν. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων και την μισθολογική απαξίωση των μελών ΔΕΠ οδηγούν σε ένα πανεπιστήμιο που αγωνιά να φέρει σε πέρας το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο».

    Την καταγγελία υπογράφουν τα μέλη του προεδρείου του 11ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας καθηγητών ΑΕΙ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού -ΠΟΣΔΕΠ-) Γιάννης Κρεστενίτης, Σωκράτης Κάτσικας και Γιάννης Μπασιάκος, καθώς τα νεοεκλεγέντα μέλη της διοίκησης του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών δεν κατάφεραν ακόμη να εκλέξουν προεδρείο.

    Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «θεμελιώδη επιστημονικά αντικείμενα δεν διδάσκονται, ερευνη ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 272 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    «Γιορτή του Πάσχα» σχεδιάζουν Επιμελητήριο και δήμος Θεσσαλονίκης
    «Γιορτή του Πάσχα» σχεδιάζουν να στήσουν στην πλατεία Αριστοτέλους το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα που απέδωσε η έρευνα για το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό».

    Ο κεντρικός δήμος ετοιμάζεται για μία ακόμη φορά να συνεργαστεί με το ΕΕΘ, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλους τους φορείς, θέλοντας να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες στην «καρδιά» της πόλης. Η πασχαλινή γιορτή, ωστόσο, θα είναι πιο σύντομη και με άλλο χαρακτήρα λόγω της διαφορετικότητάς της.

    Τη «Γιορτή του Πάσχα» ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χασδάι Καπόν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις εγκαταστάσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με αφορμή την ανακοίνωση στοιχείων για το πώς κινήθηκε η αγορά τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ο κ.Καπόν πάντως σημείωσε πως δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

    Είχε προηγηθεί η παρουσίαση έρευνας της Αναπτυξιακής Εταιρίας του ΕΕΘ «Ο Σύμβουλος του Επαγγελματία» και δόθηκαν αναλυτικά τα αποτελέσματα για το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι επαγγελματίες σε συνδυασμό ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 230 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Ξεκινάει την Κυριακή το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι
    Τα 20ά του γενέθλια γιορτάζει φέτος το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι, οι εκδηλώσεις του οποίου ξεκινούν επίσημα την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και κορυφώνονται με τη Μεγάλη Παρέλαση στις 17/3.

    Πρόκειται για την μεγαλύτερη, δημοφιλέστερη και πολυπληθέστερη εκδήλωση της Κρήτης, η οποία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική, περνώντας όχι μόνο τα σύνορα του νησιού, αλλά και της χώρας.

    Το φετινό θέμα του καρναβαλιού είναι «20 χρόνια Μύθοι». Στις δύο αυτές δεκαετίες, ο θεσμός διατήρησε την ταυτότητα και την αυθεντικότητα του, παραμένοντας πιστός στους στόχους και τις αξίες του. Το σύνολο των ομάδων που συμμετέχουν, έχει επιλέξει να πορεύεται αυτόνομα, χωρίς να επιτρέπει την εμπορική εκμετάλλευση των αρμάτων, του θέματος ή των στολών. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνά η χώρα, η διοργάνωση του 2013 έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων-καρναβαλιστών αναμένεται να φτάσει τις 15.000.

    Το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι, ως κορυφαίο πολιτιστικό και ψυχαγωγικό γεγονός, είναι δεμένο άρρηκτα με τον κοινωνικό ιστό της πόλης του Ρεθύμνου, ενώ αποτελεί την αφετηρία για μια σειρά από κοινωνικές δρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 278 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Συνεχίζει τους ελέγχους για κρέας αλόγου ο ΕΦΕΤ
    Ελέγχους σε όλο το εύρος της διατροφικής αλυσίδας, με σκοπό την τυχόν ανίχνευση DNA αλόγου σε τρόφιμα που περιέχουν μοσχαρίσιο κρέας, συνεχίζει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Στους ελέγχους συμμετέχουν κλιμάκια των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ και τις αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ήδη έχουν ελεγχθεί επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των παρασκευασμάτων κρέατος, των παρασκευασμάτων με βάση το κρέας καθώς και ψυκτικές αποθήκες. Στους εν λόγω ελέγχους έχουν ληφθεί και δείγματα για εργαστηριακές δοκιμές προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανίχνευση DNA αλόγου.

    Επιπλέον, ο ΕΦΕΤ βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με αντίστοιχους επαγγελματικούς συνδέσμους επιχειρήσεων τροφίμων που ασκούν δραστηριότητα στο χώρο της παραγωγής/επεξεργασίας κρέατος, όπως επίσης και με μεγάλες αλυσίδες διανομής τροφίμων.

    Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε στις 19/2/2013 σύσταση προς όλα τα κράτη-μέλη αναφορικά με την υλοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο συντονισμένου προγράμματος ελέγχου με ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 260 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    «Να διωχθούν ποινικά οι στρατιώτες που εκτέλεσαν άμαχους»
    Η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κάλεσε χθες την κυβέρνηση του Μαλί να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους στρατιώτες που ευθύνονται για τις εκτελέσεις χωρίς δίκη και τις εξαφανίσεις πολιτών Τουαρέγκ, Αράβων και Φουλάνι για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι διατηρούσαν δεσμούς με τους ισλαμιστές στο βορρά της χώρας.

    Οι αρχές του Μαλί «θα πρέπει γρήγορα να ερευνήσουν και να οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους στρατιώτες που ευθύνονται για βασανιστήρια, συνοπτικές εκτελέσεις και εξαφανίσεις ισλαμιστών ανταρτών και των φερόμενων ως συνεργατών τους» αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Η οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφερε ότι έχει κάνει έρευνες που δείχνουν ότι από τα μέσα Ιανουαρίου, μετά τη διεθνή επέμβαση στο Μαλί εναντίον των τζιχαντιστών, «στρατιώτες (του Μαλί) καταδίωκαν μέλη των κοινοτήτων των Φουλάνων, των Τουαρέγκ και των Αράβων στις ζώνες του Τιμπουκτού, του Γκάο, του Σεβαρέ, το Μπόνι και του Κόνα».

    «Η αποκατάσταση της ασφάλειας στο βόρειο Μαλί σημαίνει ότι θα προστατεύονται οι πάντες, ανεξάρτητα από την εθνότητά στην οποία ανήκουν», δήλωσε η Κορίν Ντούφκα, υπεύ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 245 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Ρεκόρ στις πωλήσεις όπλων για την Γερμανία
    Οι γερμανικές εξαγωγές όπλων προς τις χώρες του Περσικού Κόλπου, εκτοξεύτηκαν στο 1,42 δισεκατομμύρια ευρώ το 2012, ποσό που είναι διπλάσιο από αυτό του προηγούμενου έτους, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, την Παρασκευή.

    Τα όπλα ή τα οπλικά συστήματα, πωλήθηκαν σε έξι κράτη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Περσικού Κόλπου, με τη Σαουδική Αραβία να αγοράζει την πλειοψηφία, για χρήση κυρίως σε σύστημα ασφάλειας των συνόρων, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Οικονομίας.

    Τα στοιχεία δόθηκαν από το υπουργείο Οικονομίας μετά από αίτημα του κόμματος της Αριστεράς, το οποίο με τις 75 έδρες στην 620 εδρών Μπούντεσταγκ, έχει ζητήσει για την Παρασκευή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για το εμπόριο όπλων.

    Παρά τη σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση, η καγκελάριος Μέρκελ θέλει να διατηρήσει τις πωλήσεις όπλων, καθώς αυτό θα ενισχύσει τη κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, τον «σταθεροποιητικό παράγοντα» στην περιοχή, σύμφωνα με δήλωση του εκπρόσώπου της από τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Όμως η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία αλλά και σε άλλες χώρες είναι ένας από τους λόγους που οι πωλήσεις όπλων ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 195 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Οι πόνοι στη μέση ήταν τελικά… τοκετούΗ Kelly Gadsby από το Tamworth ξύπνησε ένα πρωί με πολύ έντονους πόνους στη μέση, τους οποίους απέδωσε στο γεγονός ότι την προηγούμενη μέρα είχε δουλέψει παραπάνω στο μπαρ όπου εργαζόταν.

    Όταν οι πόνοι έγιναν αφόρητοι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι… είχε ξεκινήσει η διαδικασία του τοκετού καθώς ήταν εννέα μηνών έγκυος!

    Μέσα σε λίγες ώρες κρατούσε στην αγκαλιά της το δεύτερο παιδί της.

    Η Kelly έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι και δεν κατάλαβε ότι ήταν έγκυος καθώς όπως ανέφερε στην Daily Mail έπαιρνε καθημερινά το αντισυλληπτικά χάπια, ενώ είχε κανονικά έμμηνο ρύση.

    Η ίδια πρόσθεσε ότι μόνο όταν τη μετέφεραν στο νοσοκομείο πρόσεξε ότι η κοιλιά της είχε… μεγαλώσει!

    Δεν είχε καταλάβει ότι ήταν έγκυος και είπε ακόμη ότι οι φίλοι της της έλεγαν ότι έμοιαζε να έχει χάσει και βάρος.
    Μάλιστα, όλο αυτό το διάστημα εργαζόταν σε 14ωρες βάρδιες ενώ είχε πέσει και από τις σκάλες μέσα στο σπίτι της πριν από τρεις μήνες.

    «Ήταν ένα σοκ και πολύ μεγάλη έκπληξη. Δεν είχα ιδέα ότι ήμουν έγκυος. Δεν ένιωσα τίποτα, ούτε ναυτίες ούτε κάποιο άλλο σύμπτωμα. Μερικές ημέρες ένιωθα περισσότερη κούραση, αλλά το απέδιδα στο γεγονός ότι εργάζομαι 40 με 50 ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 240 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Ζωηρό το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τις κυπριακές προεδρικές εκλογές
    Με ενδιαφέρον παρακολουθούν τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, δήλωσε ο πρεσβευτής της χώρας αυτής στη Λευκωσία Τζον Κόνινγκ.

    Η Ουάσιγκτον, είπε, αδημονεί να συνεργασθεί με το νέο πρόεδρο και την ομάδα του σε όλα το φάσμα των διμερών και πολυμερών θεμάτων και κυρίως στο Κυπριακό.

    Μιλώντας στο Ροταριανό Όμιλο Λευκωσίας, ο Κόνινγκ διαβεβαίωσε ότι προτεραιότητά του ως αμερικανού πρεσβευτή είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού.

    Ο στόχος, συνέχισε, είναι να γίνει πραγματικότητα το όραμα που περιγράφεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας: η επανένωση της Κύπρου ως δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας.

    Ο αμερικανός πρεσβευτής αναφέρθηκε και στο θέμα του φυσικού αερίου, τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την ανάπτυξη των πηγών ενέργειας που ανακαλύφθηκαν στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

    Ο Κόνινγκ τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό η Κύπρος να χειρισθεί το θέμα με σοφία κι υπέδειξε ότι υπάρχουν πολλές αμερικανικές εταιρείες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

    Ο αμερικανός πρεσβευτής, έκανε λόγο για μια «σημαντικ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 246 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Για τρομοκρατικές επιθέσεις κάνει λόγο η Συρία
    Στις «τρομοκρατικές ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα» αποδίδει το συριακό καθεστώς την επίθεση που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 60 ανθρώπων στη Δαμασκό.

    «Αυτή η τρομοκρατική επίθεση πραγματοποιήθηκε από ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και λαμβάνουν οικονομική και επιμελητειακή υποστήριξη», αναφέρει το συριακό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. Το καθεστώς τοποθετεί συστηματικά τους αντάρτες στην ίδια κατηγορία με τους «τρομοκράτες» που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό.

    Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι «η υποστήριξη προς αυτές τις ομάδες είναι αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

    Τουλάχιστον 59 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σκοτώθηκαν χθες στη Δαμασκό από βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, και ήταν η πιο αιματηρή στη συριακή πρωτεύουσα από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, το Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με τον απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κανείς δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση.

    Ταυτόχρονα, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διπλή βομβι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 261 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Απολύσεις ετοιμάζει η αεροπορική εταιρεία LOT
    Σχεδόν το ένα τέταρτο του συνολικού προσωπικού της ετοιμάζεται να απολύσει η πολωνική αεροπορική εταιρεία LOT, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η εταιρεία σχεδιάζει να απολύσει 500 εργαζόμενους, δήλωσε χθες στη Βαρσοβία ο υφυπουργός των Οικονομικών, Ραφάλ Μπάνιακ.

    «Εκτιμούμε ότι η διαδικασία μαζικών απολύσεων αφορά 500 εργαζόμενους, μέσα σε ένα χρονικό περιθώριο που δεν είναι γνωστό» είπε ο Μπάνιακ, όπως μεταδίδει το επίσημο πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

    Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι άλλοι 130 εργαζόμενοι αποφάσισαν να εγγραφούν σε ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου τον Ιανουάριο.

    Η LOT, ποσοστό 67,9% στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας ελέγχει το δημόσιο, απασχολούσε 2.063 εργαζόμενους στα τέλη του 2012. Η εταιρία ολοκλήρωση τη χρήση της για το 2012 καταγράφοντας λειτουργικές ζημίες 115 εκατ. ζλότι (28 εκατ. ευρώ), από τα λειτουργικά κέρδη 52,5 εκατ. ζλότι που περίμενε (12,8 εκατ. ευρώ).

    Το πολωνικό δημόσιο ενίσχυσε τον Δεκέμβριο πέρυσι με 400 εκατομμύρια ζλότι (95 εκατ. ευρώ) το ταμείο της LOT στο πλαίσιο υπεσχημένης δανειακής βοήθειας με ένα δισεκατομμύριο ζλότι (240 εκατ. ευρώ) -ώστε ο πολωνικός αερομεταφορέας να μπο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 263 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Καταδίκη από ΟΗΕ για την βομβιστική επίθεση στη Συρία
    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση που σκότωσε περίπου 60 ανθρώπους στη Δαμασκό την Πέμπτη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μάρτιν Νεσίρκι.

    Ο ΓΓ του ΟΗΕ εξέφρασε «την πεποίθησή του ότι η πολιτική λύση είναι η μόνη λύση» στην κρίση της Συρίας και επανέλαβε την «πρόσκληση σε όλα τα μέρη να σταματήσουν τη βία και να σεβαστούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», πρόσθεσε ο Νεσίσκι.

    Η καταδίκη από το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, ήρθε τη στιγμή που τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, την Πέμπτη το βράδυ, απέτυχαν να συμφωνήσουν στο κείμενο που καταδικάζει τη νέα φονική βομβιστική επίθεση στη Συρία, λόγω των προφανών διαφορών σχετικά με την αντιστοιχία των ευθυνών του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης στην καθημερινή βία στη Συρία, δήλωσε διπλωματική πηγή.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι βαθιά διχασμένο καθώς από τη μια υπάρχουν οι δυτικές πιέσεις προς τη Δαμασκό και από την άλλη η Ρωσία και η Κίνα που παρέχουν συμμαχική προστασία στη Συρία.
    Category: Κόσμος | Views: 243 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην ΙνδίαΗ διπλή βομβιστική επίθεση στα προάστια της Χιντεραμπάντ της Ινδίας άφησε πίσω της 14 νεκρούς σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας η οποία αναθεώρησε προς τα κάτω την προηγούμενη εκτίμηση που ανέφερε 20 νεκρούς.

    «Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι 14.Έξι είναι σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουσίλ Κουμάρ Σιντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

    Η επίθεση έγινε με την έκρηξη δύο βομβών, σχεδόν ταυτόχρονα, σε εμπορική περιοχή που πλειοψηφεί το ινδουιστικό στοιχείο αλλά υπάρχει και μεγάλη μειονότητα μουσουλμάνων.

    Ο πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ καταδίκασε την «άνανδρη πράξη» και ζήτησε την τιμωρία των δραστών. Η τελευταία επίθεση στην Ινδία είχε σκοτώσει 13 άτομα τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν μια βόμβα εξερράγη σε ένα δικαστήριο στο Νέο Δελχί.
    Category: Κόσμος | Views: 259 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    «Ακόμη ένα προκλητικό βήμα από το Ιράν»Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε χθες ότι η εγκατάσταση από το Ιράν συσκευών φυγοκέντρησης προηγμένης τεχνολογίας στην κύρια μονάδα εμπλουτισμού του ουρανίου του, θα είναι «ένα ακόμα προκλητικό βήμα».

    «Η εγκατάσταση των νέων προηγμένων συσκευών φυγοκέντρησης θα αποτελέσει μια περαιτέρω κλιμάκωση και μια συνεχιζόμενη παραβίαση των υποχρεώσεων του Ιράν προς τον ΟΗΕ», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νάλαντ όταν ρωτήθηκε για την έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας στην οποία αναφέρεται ότι το Ιράν το έχει ήδη κάνει αυτό. «Θα σηματοδοτήσει ένα ακόμη προκλητικό βήμα», τόνισε η εκπρόσωπος.

    Όμως και ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε το Ιράν ότι θα αντιμετωπίσει περαιτέρω πίεση και απομόνωση, εάν δεν μπορέσει να καθησυχάσει τις διεθνείς ανησυχίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα στις συνομιλίες με τις παγκόσμιες δυνάμεις την επόμενη εβδομάδα.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την έκθεση της ΙΑΕΑ δήλωσε ότι το παράθυρο για διπλωματία με το Ιράν παραμένει ανοικτό, «όμως αυτό το παράθυρο δεν θα παραμείνει ανοιχτό επ' αόριστον», και έθεσε το βάρος της απόδειξης στην Τεχεράνη για να έλθει στις συνομιλί ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 248 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Παραμένει ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία ο Μπραχίμι
    Η αποστολή του ειδικού απεσταλμένου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Λακχάρ Μπραχίμι, έχει παραταθεί μέχρι το τέλος του έτος, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

    Ο Μπραχίμι ανέλαβε τη θέση του κοινού εκπροσώπου του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ για την επίλυση της κρίσης της Συρίας, μετά τον Αύγουστο, όταν ο τότε απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, παραιτήθηκε επικαλούμενος την αποτυχία της διπλωματικής του προσπάθειας.

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι εμπιστεύεται τον Μπραχίμι για την επίλυση της κρίσης στη Συρία με διπλωματικά μέσα και απέρριψε το ενδεχόμενο της στρατιωτικής επέμβασης στην περιοχή.
    Category: Κόσμος | Views: 242 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις ανταρτών του ΡΚΚ στο Ιράκ
    Θέσεις ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ βομβάρδισε η τουρκική Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με τοπικές στρατιωτικές πηγές.

    Τουρκικά αεροπλάνα έπληξαν 12 στόχους στα βουνά Καντίλ, μια περιοχή του βόρειου Ιράκ, όπου το PKK έχει βάσεις, δήλωσαν οι πηγές αυτές, χωρίς να κάνουν λόγο για θύματα.

    Η ένοπλη πτέρυγα του PKK, οι Λαϊκές Δυνάμεις Άμυνας (HPG), επιβεβαίωσαν τις επιδρομές, διευκρινίζοντας ότι διήρκεσαν μια ώρα και είχαν ως στόχο δύο χωριά και τα περίχωρά τους στις περιοχές του Καντίλ και της Μπετίνα, μετέδωσε το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat News.

    Οι βόμβες προκάλεσαν ζημιές στα περιβόλια και στους αμπελώνες των δύο χωριών (το Λέουτσε και το Ντεργκίν) σύμφωνα με τις HPG, οι οποίες δεν ανέφεραν την ύπαρξη θυμάτων.

    Οι βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν κατά την ημέρα που το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης εξέταζε ένα αίτημα για να επισκεφθούν Κούρδοι βουλευτές τον φυλακισμένο ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, μια πρωτοβουλία που θεωρείται ως ένα σημαντικό βήμα προς τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της Άγκυρας και των ανταρτών που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο. Η επίσκεψη αυτή εγκρίθηκε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 231 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Από αναπνευστική ανεπάρκεια πάσχει ο Τσάβες
    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος επέστρεψε τη Δευτέρα στη χώρα του, μετά από περισσότερο από δύο μήνες νοσηλείας σε νοσοκομείο της Αβάνας στην Κούβα, όπου υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση για τον καρκίνο, πάσχει από αναπνευστική ανεπάρκεια, εξέλιξη η οποία «δεν είναι ευνοϊκή», δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός επικοινωνίας της Βενεζουέλας, Ερνέστο Βιλέγκας.

    «Η μετεγχειρητική αναπνευστική ανεπάρκεια εξακολουθεί να υφίσταται και η τάση αυτή δεν είναι ευνοϊκή. Συνεχίζεται η θεραπεία του», ανέφερε ο υπουργός, σε μια δήλωση που μεταδόθηκε από όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα στη χώρα. «Ο ασθενής παραμένει σε επικοινωνία με τους συγγενείς του, την κυβερνητική ομάδα, και είναι σε στενή συνεργασία με την ιατρική ομάδα», προστίθεται στη δήλωση που αφορά την υγεία του Ούγκο Τσάβες.

    Οι υποστηρικτές του, προσεύχονται ο σοσιαλιστής πρόεδρος να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική σκηνή, αλλά πολλοί άλλοι πιστεύουν ότι ο Τσάβες επέστρεψε στη Βενεζουέλα ώστε να παραιτηθεί και να υπάρξει ομαλή μετάβαση της εξουσίας, ή απλά για να πεθάνει στην πατρίδα του.
    Category: Κόσμος | Views: 243 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Χάος από το χιονιά σε κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑΜόλις δύο εβδομάδες μετά από τη μαζική χιονοθύελλα που έπληξε τη Νέα Αγγλία, μια άλλη μεγάλη καταιγίδα χτύπησε αρκετές πολιτείες στα κεντρικά της χώρας την Πέμπτη, αυτή τη φορά με ένα «μείγμα» από χιόνι, χιονόνερο και βροχή.

    Η χιονοθύελλα προκάλεσε λευκό «μπλακ άουτ», αναγκάζοντας τις αρχές να κλείσουν περισσότερα από 100 χιλιόμετρα σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο στο Κάνσας, μια πολιτεία την οποία ο κυβερνήτης της, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το NBC. Πολλές πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο που εξυπηρετεί το Κάνσας Σίτι ακυρώθηκαν.

    Όπως ανέφερε το NBC, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, που προκλήθηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες

    Η καταιγίδα εκτείνεται σε μια περιοχή που κατοικείται από περίπου 60 εκατομμύρια ανθρώπους ή σε 20 πολιτείες, από το βόρειο Τέξας έως τη Μινεσότα και από το ανατολικό Κολοράντο έως τη Βιρτζίνια. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε οτι η καταιγίδα κατευθύνεται προς τη περιοχή των Μεγάλων Λιμνών.

    Οι πολιτείες που δέχτηκαν το κύριο βάρος της καταιγίδας ήταν, το Κάνσας, η Νεμπράσκα, η Αϊόβα και το Μισούρι, το οποίο ο κυβερνήτης επίσης, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε περιοχές τ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 247 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Πέντε «μνηστήρες» για το λιμάνι της ΘεσσαλονίκηςΕντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να αποφασιστεί η τελική στρατηγική της κυβέρνησης για την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), δηλαδή να αποσαφηνιστεί αν απλά θα παραχωρηθούν επιμέρους χρήσεις του ή θα ιδιωτικοποιηθεί.Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πέντε μεγάλες διεθνείς εταιρείες του κλάδου.

    Τα παραπάνω επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Τάκης Αθανασόπουλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο ειδικής εκδήλωσης του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη κεκλεισμένων των θυρών.

    Κατά τον ίδιο, ο διαγωνισμός για το λιμάνι πρόκειται να προκηρυχθεί οπωσδήποτε εντός του επόμενου διμήνου. Μάλιστα, έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον πέντε μεγάλων διεθνών εταιρειών διαχείρισης λιμένων, στους οποίους - όπως ξεκαθάρισε ο κ.Αθανασόπουλος - δεν περιλαμβάνεται η Cosco.

    Αντίθετα, επανακάμπτει η παλιά γνώριμη του ΟΛΘ, Hutchison, η οποία προ ετών είχε αρχικά εκδηλώσει και μετά αποσύρει το ενδιαφέρον της για τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα ο σχετικός διαγωνισμός να κηρυχθεί τότε ά ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 318 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    «Το ελληνικό χρέος δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση»
    Ανταλλαγή επιχειρημάτων μεταξύ οικονομολόγων για το ελληνικό χρέος διοργάνωσε το Economist στην Αθήνα.

    «Το ελληνικό χρέος δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση», αποφάνθηκε το κοινό σε debate που διοργάνωσε το περιοδικό Economist, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η Hazlis & Rivas στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

    Στο πλαίσιο εκδήλωσης, αντήλλαξαν τις απόψεις τους ο Κλάους-Πέτερ Βιλς, Γερμανός βουλευτής, υπεύθυνος προϋπολογισμού του CDU (το κόμμα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ) και ο Γκρέιαμ Μάξτον, οικονομολόγος-συγγραφέας και μέλος του Διεθνούς Κέντρου του Κλαμπ της Ρώμης.

    Ο κ. Βιλς υποστήριξε ότι δεν ευθύνονται η Γερμανία και η ΕΕ για ό,τι έχει συμβεί στην Ελλάδα, ενώ ο κ. Μάξτον θεωρεί ότι είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα που δημιούργησε η Ελλάδα στον εαυτό της ώστε δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη της.

    Σύμφωνα με τον κ. Μάξτον, το ελληνικό χρέος δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση για τρεις βασικούς λόγους: Επειδή το ελληνικό χρέος επιφυλάσσει ρίσκα για τους δανειστές ανά τον κόσμο, επειδή το ελληνικό χρέος επηρεάζει την «υγεία» του ευρώ και κατ' επέκταση την παγκόσμια οικονομική προοπτική, αλλά και επειδή η Ελλάδα είναι μέ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 324 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Κάθε αγορά συνιστά επένδυση για τον καταναλωτήΟι καταναλωτές επαναξιολογούν τις καταναλωτικές τους προτεραιότητες, ενώ στην εποχή της κρίσης κάθε αγορά σήμερα συνιστά επένδυση για τον καταναλωτή. Η μελέτη αγορών σε ύφεση καταδεικνύει ότι μάρκες που αφουγκράστηκαν, κατανόησαν, στήριξαν και αντέδρασαν άμεσα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του καταναλωτή τους, βγήκαν αλώβητες από την κρίση και έθρεψαν πρώτες τους καρπούς των προσπαθειών τους στο στάδιο της ανάκαμψης.

    Αυτά είναι συνοπτικά τα συμπεράσματα της έρευνας της MRB Hellas, που παρουσίασε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Α. Μαύρος, στην εκδήλωση με θέμα: «Ξανακτίζοντας το δικαίωμα στο όνειρο», στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Marketing Matters» που διοργανώνονται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετινγκ (ΕΙΜ) της ΕΕΔΕ.

    Αναλυτικότερα, στα συμπεράσματα της έρευνας αναφέρεται ότι ο πελάτης - πολίτης - καταναλωτής έχει βιώσει τρία χρόνια κρίσης, η οποία του έχει αποδομήσει εντελώς όλο το αντιληπτικό πλαίσιο βάσει του οποίου έζησε επί δεκαετίες και έχτισε τη ζωή του. Για το λόγο αυτό, σημειώνεται, αισθάνεται απογοήτευση και έλλειψη στήριξης, που στην ακραία έκφανσή της δημιουργεί συναίσθημα «απόρριψης» ή «κοροϊδίας». Σήμερα απεγνωσμένα, σχεδόν εκβιαστικά, αναζητά ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 373 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    ΔΝΤ: Υπερβολικές οι ανησυχίες περί νομισματικού πολέμου
    Οι ανησυχίες που προκάλεσε η υποτίμηση του ιαπωνικού νομίσματος περιέχουν μια δόση υπερβολής και η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας έπρεπε να δράσει με περισσότερη αποφασιστικότητα για να μην παραταθεί η περίοδος του αποπληθωρισμού που ταλανίζει την ιαπωνική οικονομία, υπογράμμισε το ΔΝΤ σε έκθεσή του προς την Ομάδα των 20.

    Η έκθεση, η οποία κυκλοφόρησε μεταξύ στελεχών των υπουργείων Οικονομικών των κρατών-μελών της G20 στην Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, χαρακτηρίζει το διπλασιασμό του ποσοστού-στόχου του πληθωρισμού που χαρακτηρίζεται «ανεκτός» για το Τόκιο (2%) και η ανακοίνωση της πρόθεσης της κεντρικής τράπεζας για την παροχή ρευστότητας στην αγορά με αγορά κρατικών τίτλων χωρίς περιορισμό, κάτι που αναλυτές εξισώνουν με τύπωμα χρήματος.

    Η σύνοδος της G20 σημαδεύτηκε από ανησυχίες σχετικά με έναν πιθανό «νομισματικό πόλεμο» μετά τις δηλώσεις Ιαπώνων αξιωματούχων την 8η Φεβρουαρίου που παραδέχθηκαν ότι το γεν έπεσε περισσότερο από όσο ήθελαν, αφήνοντας να εννοηθεί πως το Τόκιο ήθελε να διαμορφώσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο την ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος.
    Category: Οικονομία | Views: 276 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Καταγγελίες ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ουγγαρίας πρόδιδε πληροφορίες στο ΔΝΤ
    Έρευνα κατά της Κεντρικής Τράπεζας της Ουγγαρίας ξεκίνησε η αστυνομία της χώρας, έπειτα από υπόνοιες πως παρέδωσε εμπιστευτικές πληροφορίες για τις εθνικές τράπεζες στο ΔΝΤ.

    Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας στη Βουδαπέστη, «η έρευνα διατάχθηκε βάσει των υπονοιών για κατάχρηση εξουσίας και παραβίαση του δικαιώματος για εμπιστευτικότητα στις συναλλαγές», ενημέρωσε σε τηλεοπτική της εμφάνιση στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο η Μπετίνα Μπάγκολι, εκπρόσωπος Τύπου του γενικού εισαγγελέα.

    Στην έκθεσή της που έδωσε την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα, η εποπτική αρχή τραπεζικού τομέα ASZ κατηγορούσε την Κεντρική Τράπεζα πως είχε διαβιβάσει εμπιστευτικές πληροφορίες για τις ουγγρικές τράπεζες στο ΔΝΤ κατά το διάστημα 2008 έως 2010, πριν την ανάρρηση στην εξουσία του Βίκτορ Όρμπαν.

    Η Ουγγαρία είχε διαπραγματευθεί το 2008 τον δανεισμό της με 20 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Παγκόσμια Τράπεζα, που την είχε βοηθήσει να ξεπεράσει τον σκόπελο της χρεοκοπίας.

    Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Άντρας Σίμορ, που αποτελεί «μαύρο πρόβατο» για τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, στηλί ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 288 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Υδατοδρόμια, «αυτοβεβαιώσεις» και «πολυάδειες»...
    Υδατοδρόμια (ώστε να δοθεί μία «δεύτερη ευκαιρία στις μεταφορές με υδροπλάνα), νέες διαδικασίες, όπως η «αυτοβεβαίωση» και η «πολυάδεια», και μέτρα, όπως η χορήγηση άδειας παραμονής σε πολίτες τρίτων χωρών που αγοράζουν ακίνητα αξίας άνων των 300.000 ευρώ, προβλέπει το νέο νομοθετικό πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση για την διευκόλυνση των επενδύσεων στην Ελλάδα.

    Οι βασικές προβλέψεις του σχεδίου νόμου «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις», είναι οι εξής:

    - Ενισχύεται ο ρόλος της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων. Δίνεται η δυνατότητα στη Δ.Ε.Σ.Ε. να συγκροτεί ομάδες εργασίας σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερος ο συντονισμός της δράσης των αρμόδιων υπουργείων.

    -Διευρύνεται το πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων, καθώς παρέχεται η δυνατότητα υπαγωγής στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων και επιχειρήσεων που ήδη λειτουργούν η διατήρηση των οποίων θεωρείται κρίσιμη για την εθνική οικονομία.

    - Διευκολύνεται το σύστημα αδειοδότησης επενδυτικών σχεδίων, καθώς συστήνεται η Γενική Διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων, η ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 357 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Κέρδισε 555 εκατ. ευρώ η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα το 2012Στα 33,9 δισ. ευρώ ανέρχεται η ονομαστική αξία των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υλοποιώντας τα δύο προγράμματα αγοράς τίτλων, το πρώτο Securities Market Pogramme και το δεύτερο, το περίφημο Οutright Monetary Transactions OMT, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

    Συνολικά, η ονομαστική αξία του χαρτοφυλακίου των ομολόγων των «προβληματικών κρατών» Ιταλίας, Ιρλανδίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ελλάδος που κατέχει η ΕΚΤ στο τέλος του 2012 ανέρχονταν σε 218 δισ. ευρώ.

    Στο μεταξύ όπως προκύπτει από τους ετήσιους λογαριασμούς για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2012, τα έσοδα που αποκόμισε η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα ανήλθαν σε 555 εκατ. ευρω έναντι 654 εκατ. ευρώ το 2011. Τα καθαρά κέρδη της ΕΚΤ για το 2012 διαμορφώθηκαν σε 998 εκατ. ευρώ (2011:728 εκατ. ευρώ).

    Κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε ενδιάμεση διανομή κερδών, ύψους 575 εκατ. ευρώ, προς τις εθνικές κεντρικές τράπεζες (ΕθνΚΤ) της ζώνης του ευρώ στις 31 Ιανουαρίου 2013. Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να διανείμει το υπόλοιπο ποσό των 423 εκατ. ευρώ στις Εθ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 353 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Στην αφετηρία η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ
    Μέχρι τις 19 Απριλίου θα πρέπει να καταθέσουν επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 51% της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

    Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Τάκης Αθανασόπουλος, με την ευκαιρία επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, σε πρώτη φάση θα διατεθεί το 51% της εταιρείας και όχι το σύνολο του ποσοστού (74%), που κατέχει το ελληνικό δημόσιο.

    Ακολούθως, σε δεύτερη φάση, πιθανώς ν΄ ακολουθήσει νέος διαγωνισμός, στο πλαίσιο του οποίου θα διατεθεί το υπόλοιπο 23%.

    Στόχος της πιθανής διάθεσης του 74% σε δύο διαφορετικές φάσεις είναι να εισπραχθούν υψηλότερα έσοδα και η συναλλαγή να είναι συνολικά πιο προσοδοφόρα.

    Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, που ξεκίνησε σήμερα, με τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης, οι φάκελοι των υποψήφιων επενδυτών θα αξιολογηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ και, εφόσον αυτοί πληρούν τις απαιτούμενες από τους όρους του διαγωνισμού προϋποθέσεις, θα αποκτήσουν πρόσβαση στην εικονική αίθουσα τεκμηρίωση ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 341 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Στο 122,5% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Πορτογαλίας το 2012
    Το δημόσιο χρέος της Πορτογαλίας ανήλθε στο 122,5% του ΑΕΠ το 2012, ξεπερνώντας το 120% που προέβλεπαν οι πιστωτές της, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως δείχνουν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Τράπεζα της Πορτογαλίας.

    Το πορτογαλικό χρέος αυξάνεται σταθερά από το 2007 και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που η χώρα υποχρεώθηκε να ζητήσει βοήθεια από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ το 2011. Ο λόγος χρέους/ΑΕΠ ωστόσο συνεχίζει να αυξάνεται αφού από το 94% που ήταν το 2010 έφτασε το 108% το 2001 και το 122,5% πέρσι.

    Οι διεθνείς πιστωτές προβλέπουν ότι φέτος το δημόσιο χρέος θα φτάσει το 122,2% του ΑΕΠ και το 2014 θα αυξηθεί στο 122,3% προτού αρχίσει να μειώνεται.

    Ο υπουργός Οικονομικών Βίτορ Γκάσπαρ πάντως, όταν ρωτήθηκε για το θέμα από δημοσιογράφους είπε ότι «για το ζήτημα που μας ενδιαφέρει, τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών, η εξέλιξη αυτή δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική».
    Category: Οικονομία | Views: 337 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Τουρκική απειλή για την Ελλάδα

    Κίνδυνος για την 11η θέση στην κατάταξη της UEFA

    Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε, η Ελλάδα έμεινε χωρίς εκπρόσωπο στα Κύπελλα Ευρώπης και κινδυνεύει να χάσει την ενδέκατη θέση από την Τουρκία που έχει ακόμη δύο ομάδες (Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαχτσε), ενώ θεωρητικά απειλεί και η Ελβετία που παραμένει 13η και πορεύεται μόνο με τη Βασιλεία.

    Αν η Ελλάδα πέσει κάτω από τη δωδέκατη θέση, ο πρωταθλητής χάνει την απευθείας θέση στους ομίλους του Champions League από τη σεζόν 2014/15.

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΧΩΡΑ ΒΑΘΜΟΙ ΟΜΑΔΕΣ
    1.ΙΣΠΑΝΙΑ 85.168 (5/7)
    2.ΑΓΓΛΙΑ 79.392 (5/7)
    3.ΓΕΡΜΑΝΙΑ 76.328 (4/7)
    4.ΙΤΑΛΙΑ 62.314 (4/6)
    5.ΓΑΛΛΙΑ 58.333 (2/6)
    6. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 57.168 (2/6)
    7.ΟΥΚΡΑΝΙΑ 49.758 (1/6)
    8.ΡΩΣΙΑ 44.832 (3/6)
    9.ΟΛΛΑΝΔΙΑ 44.729 (0/7)
    10.ΒΕΛΓΙΟ 34.400 (0/5)
    11.ΕΛΛΑΔΑ 34.000 (0/5)
    12.ΤΟΥΡΚΙΑ 31.500 (2/5)
    13. ΕΛΒΕΤΙΑ 27.425 (1/4)
    14. ΚΥΠΡΟΣ 26.833 (0/4)
    15. ΔΑΝΙΑ 25.700 (0/5)
    16. ΑΥΣΤΡΙΑ 25.375 (0/4)
    17. ΤΣΕΧΙΑ 23.475 (2/4)
    18.ΙΣΡΑΗΛ 22.875 (0/4)
    19.ΡΟΥΜΑΝΙΑ 22.624 (1/4)
    20. ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ 20.875 (0/4)
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 238 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Πάμπλο Γκαρσία, η επιστροφή!Μετά το συμβάν και τις τάσεις φυγής του Πάμπλο Γκαρσία, που «ταρακούνησε» την ομάδα, ο ουρουγουανός άσος επιστρέφει στην αποστολή του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με την Κέρκυρα! Ο Γιώργος Δώνης μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης, ανακοίνωσε τους 19 «εκλεκτούς» και το όνομα του 36χρονου βρισκόταν μέσα στην λίστα.

    Επιστρέφουν εξίσου οι Αθανασιάδης και Κατσικάς, αφού εξέτισαν την ποινή τους. Όπως αναμενόταν, «μέσα» είναι και οι Λάζαρ, Καμαρά, παρά το γεγονός πως δεν έβγαλαν όλο το πρόγραμμα της Πέμπτης.

    Εκτός έμειναν οι Ολίσε, Γεωργιάδης, Σταφυλίδης, Χακόμπο, Φωτάκης και Έτο.

    Αναλυτικά, η αποστολή του ΠΑΟΚ: Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γλύκος, Κατσικάς, Κατσουράνης, Κωνσταντινίδης, Παπαδόπουλος, Πέλκας, Πόποβιτς, Σαλπιγγίδης, Καμαρά, Λίνο, Ιτάνζ, Πάμπλο Γκαρσία, Κουμάλο, Λόρενς, Λάζαρ, Ρομπέρ, Σίλντεφελντ.
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 240 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Πεδουλάκης: Ήταν μία νίκη, τίποτα παραπάνωΟ Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία νίκη στο Κάουνας κόντρα στην Ζαλγκίρις, για την 8η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague, ωστόσο ο Αργύρης Πεδουλάκης κράτησε χαμηλούς τόνους. Ο προπονητής των «πράσινων» στάθηκε στην καλή άμυνα των παικτών τους και στην συγκέντρωση που έδειξαν σε σημαντικές στιγμές του παιχνιδιού, ενώ αναφέρθηκε και στον πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, Ρόκο Λένι Ούκιτς.

    «Στο δεύτερο ημίχρονο διορθώσαμε τα λάθη που κάναμε στο πρώτο μέρος στο αμυντικό κομμάτι. Στην επανάληψη δεν κάναμε πολλά λάθη και χαμηλώσαμε το ρυθμό από τον οποίο παίρνει ενέργεια και ο κόσμος της Ζαλγκίρις. Στο πέντε εναντίον πέντε ήμασταν καλύτεροι. Ήταν ένα κομβικό παιχνίδι που ανταποκριθήκαμε καλά. Είχαμε πρόβλημα με τα φάουλ των ψηλών που μας αποδιοργάνωσε. Είχαμε αυτοσυγκέντρωση στο τέλος», είπε αρχικά ο «Άρτζι» και πρόσθεσε: «Ξέραμε ότι μέσα από την άμυνα θα κερδίσουμε -όσους πόντους και να βάζαμε στην επίθεση- και αυτό κάναμε. Μετά από καιρό ήμασταν όλοι μαζί. Άλλη ομάδα δεν θα άντεχε χωρίς δύο σημαντικούς παίκτες. Εμείς κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Ήταν μια νίκη και τίποτα παραπάνω».
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 222 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Χουανφράν: Αφιερωμένη στους φίλους της ΑΕΚΣτους φίλους της… ΑΕΚ αφιέρωσε τη νίκη και την πρόκριση της Λεβάντε επί του Ολυμπιακού ο Χουανφράν.Το πέρασμά του από την Ελλάδα θυμήθηκε μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό ο Χουανφράν.

    Ο μπακ της Λεβάντε έδειξε να τρέφει ακόμα αισθήματα για τον κόσμο της «Ένωσης» (και να είναι ενημερωμένος για τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται) και ανέφερε χαρακτηριστικά στον ANT1:

    «Θέλω να αφιερώσω αυτή τη μεγάλη νίκη, αυτή την πρόκριση στους οπαδούς της ΑΕΚ. Ξέρω τα προβλήματα που υπάρχουν και θέλω να κάνουν υπομονή και πιστεύω πως όλα θα ξεπεραστούν. Η ΑΕΚ θα γίνει και πάλι πολύ δυνατή όπως της αξίζει».
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 202 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    «Αφοσιωμένος στον Αστέρα»Ο Ρούμπεν Ράγιος με το γκολ του κόντρα στη Βέροια έφτασε τα τέσσερα στην φετινή Σούπερ Λίγκα, ενώ την Πέμπτη παρέλαβε και το βραβείο του καλύτερου γκολ της αγωνιστικής.

    Μάλιστα, ο ισπανός μέσος έκανε και δηλώσεις στις οποίες αναφέρθηκε για την παραμονή του στην ομάδα και φυσικά τους στόχους του Αστέρα: «Είμαι αφοσιωμένος στον Αστέρα και θέλω να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Στο τέλος της σεζόν θα δούμε τι έχουμε πετύχει και από εκεί και πέρα θα λάβουμε μαζί με την ομάδα τις αποφάσεις μας...», σχολίασε ο Ράγιος σε ερώτηση αναφορικά με το μέλλον του.

    Ο ισπανός μέσος μίλησε για την πορεία του Αστέρα, ενώ παρέλαβε το βραβείο του από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Μποροβήλο.

    «Το ποδόσφαιρο επιφυλάσσει εκπλήξεις. Θέλει προσοχή. Κοιτάμε κάθε ματς χωριστά τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο...», είπε ο Μποροβήλος.
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 203 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    «Να ελέγξουμε τον ρυθμό»Μετά την πρόσφατη ήττα στο ματς στην Βιτόρια, οι παίκτες του Ολυμπιακού πήραν το μάθημά τους εν όψει του αγώνα με την Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ, όπως δήλωσε ο Στράτος Περπέρογλου.

    Ο διεθνής φόργουορντ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να ελέγξει η ομάδα του τον ρυθμό της αναμέτρησης, τονίζοντας: «Αν ελέγξουμε ρυθμό, βάλουμε τα σουτ, και δεν αφήσουμε τους αντιπάλους μας να τρέξουν, τότε έχουμε τύχη. Το ματς στη Βιτόρια μας έγινε μάθημα. Πρέπει να πορευτούμε βάσει αυτού».

    Από εκεί και πέρα, για το τι θα σημαίνει μία νίκη αύριο στο ΣΕΦ, πρόσθεσε: «Αν νικήσουμε θα κάνουμε βήμα πρόκρισης. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αν νικήσουμε θα έχουμε μπει στους οκτώ καθώς θα απομένουν ακόμα έξι αγωνιστικές».
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 213 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    «Παίζουμε με την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας»Όλο τους το είναι οφείλουν να δώσουν οι παίκτες του Άρη για να πάρουν αποτέλεσμα κόντρα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, όπως χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό, ο τεχνικός των «κίτρινων», Γιάννης Μιχαλήτσος.

    Ο έλληνας προπονητής ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παραδώσουν τα όπλα εύκολα, θα «παλέψουν» για το καλύτερο δυνατό, ενώ στάθηκε και στην σημαντική απουσία του Νταβίντ Αγκάνθο.

    Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της NOVA:


    Με άλλη ψυχολογία ο Αρης, μετά τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού;

    «Δεν είναι μόνο θέμα ψυχολογίας, αλλά και έλλειψης βαθμών, διότι καιγόμαστε για βαθμούς. Και έχουμε τώρα ένα ακόμα πιο δύσκολο παιχνίδι, με την καλύτερη ομάδα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Για ν΄ ανταποκριθούμε, λοιπόν, σ΄ ένα τέτοιο παιχνίδι θα πρέπει να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να μη κάνουμε λάθη».

    Με τι προοπτική πηγαίνετε στο «Γ. Καραϊσκάκης»;


    «Εντάξει, δεν πας ποτέ με κατεβασμένα τα χέρια, όμως δεν θα πρέπει να κάνεις λάθη σ΄ αυτό το παιχνίδι, ώστε να μπορέσεις να ανταποκριθείς, απέναντι σε μια ομάδα που έχει πολύ καλό υλικό και μεγάλο ρόστερ παικτών».

    Δεν θα έχετε μαζί σας τον Αγκά ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 228 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Μαρινάκης: Ονειρεύομαι καλύτερο ΟλυμπιακόΣτεναχωρημένος για τον αποκλεισμό, αποφασισμένος να οδηγήσει τον Ολυμπιακό εκεί που ονειρεύεται, εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά το τέλος του ματς με την Λεβάντε (0-1).

    Αποφασισμένος να φτιάξει τον Ολυμπιακό που ονειρεύονται οι οπαδοί του αλλά και ο ίδιος, εμφανίστηκε με δηλώσεις ο πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά το τέλος της αναμέτρησης.

    Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


    «Καταρχήν, είμαι στεναχωρημένος για τον αποκλεισμό. Χάσαμε 3-0 στο πρώτο ματς με κακή διαιτησία, αλλά εμείς δεν περιμένουμε τίποτα από την διαιτησία, αφού μπορούμε να κερδίζουμε και με κόντρα σφυρίγματα. Θέλω να πω ότι ήταν συγκινητικός ο κόσμος μας που παρά το 3-0, πίστεψε στην ανατροπή και γέμισε το γήπεδο. Ξέρω ότι ο λαός της ομάδας ονειρεύεται έναν καλύτερο Ολυμπιακό, αλλά κι εγώ το ίδιο ονειρεύομαι. Από την πρώτη χρονιά που ήρθα, πήραμε νταμπλ και κάναμε καλή εμφάνιση στην Ευρώπη.
    Είναι πολύ λυπηρό που σήμερα χάσαμε από μία ομάδα με 1/3 μπάτζετ από το δικό μας, αλλά να τονίσω, πως δεν χάθηκε τίποτα. Ας μην απογοητευόμαστε. Εδώ είμαστε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Θα ενισχυθούμε περισσότερο και του χρόνου θα προσπαθήσουμε για καλύτερη πορεία. Θα πάρουμε πάλι το πρωτάθλημα. Ήθε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 229 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Εκπλήξεις και θρίαμβοι στο Europa LeagueΜεγάλα παιχνίδια είχε η φάση των «32» του Europa League. Μεγάλες χαμένες οι Νάπολι και η Ατλέτικο Μαδρίτης που αποκλείστηκαν από Βιτόρια Πλζεν και Ρούμπιν Καζάν αντίστοιχα. Παραλίγο άθλος για την Λίβερπουλ, η οποία μετέτρεψε το 0-1 σε 3-1 αλλά της έλειπε ένα γκολ για να «πετάξει» έξω την Ζενίτ.

    Δείτε αναλυτικά τι έγινε σε όλα τα παιχνίδια:

    Μπενφίκα-Λεβερκούζεν 2-1 (1-0)
    Μπορντό-Ντιναμό Κιέβου 1-0 (1-1)
    Τσέλσι-Σπάρτα Πράγας 1-1 (1-0)
    Φενερμπαχτσέ-ΜΠΑΤΕ 1-0 (0-0)
    Αννόβερο-Ανζί 1-1 (1-3)
    Λίβερπουλ-Ζενίτ 3-1 (0-2)
    Ολυμπιακός-Λεβάντε 0-1 (0-3)
    Πλζεν-Νάπολι 2-0 (3-0)
    Κλουζ-Ίντερ 0-3 (0-2)
    Ντνιέπρ-Βασιλεία 1-1 (2-0)
    Γκενκ-Στουτγκάρδη 0-2 (1-1)
    Λάτσιο-Γκλάντμπαχ 2-0 (3-3)
    Λυών-Τότεναμ 1-1 (1-2)
    Μέταλιστ-Νιούκαστλ 0-1 (0-0)
    Ρούμπιν-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1 (2-0)
    Στεάουα - Άγιαξ 2-0, 4-2 πεν. (0-2)
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 202 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    «Έγραψε» ιστορία ο ΔιαμαντίδηςΈσπασε κι αυτό το «κάστρο» ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού με το ένα κλέψιμο που έκανε στο ματς κόντρα στην Ζαλγκίρις Κάουνας έφτασε τα 329 στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα και ξεπέρασε κατά δύο τον Θοδωρή Παπαλουκά.

    Από την προηγούμενη αγωνιστική ο «3D»… συγκατοικούσε στην κορυφή με τον «Τεό». Ωστόσο, πλέον είναι μόνος πρώτος, αν και έχει ακόμα… δρόμο μπροστά του για να «σφραγίσει» την πρωτιά!

    Κι αυτό γιατί η «κόντρα» των δύο γκαρντ θα… τραβήξει ως το τέλος της τρέχουσας διοργάνωσης, καθώς ο Παπαλουκάς δηλώθηκε κανονικά στην 12άδα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την συνέχεια και μπορεί να διεκδικήσει ξανά τα ηνία!
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 181 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Εξάψυχος ΠαναθηναϊκόςΣπουδαίο βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας έκανε ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός νικώντας τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας με 78-73. Κορυφαίοι Ούκιτς (21π.), Διαμαντίδης (13π., 10ασ.) για το «τριφύλλι».

    Για ένα ακόμη φετινό ματς που ο Παναθηναϊκός «έπρεπε» να κερδίσει έφερε εις πέρας την αποστολή του. Πέρασε με 78-73 από το Κάουνας απέναντι στη Ζαλγκίρις, ουσιαστικά έθεσε εκτός διεκδίκησης πρόκρισης τους Λιθουανούς και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

    Ευάλωτοι αμυντικά και χωρίς ριμπάουντ στο πρώτο μέρος οι Κυπελλούχοι Ελλάδος, έλεγξαν το ρυθμό στην επανάληψη και καθοδηγούμενοι από τους ακούραστους Ούκιτς (21π., 6 ασίστ, 4 ριμπάουντ, κανένα λάθος σε 33:23) και Διαμαντίδη (13π. και 10 ριμπ. σε 37:04) πήραν το σπουδαίο «διπλό».

    Στην αρχή έμπαιναν, μετά όμως…

    Διαμαντίδης, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε έριξε στη μάχη με το ξεκίνημα του ματς ο Αργύρης Πεδουλάκης. Το τρίποντο ήταν μόνιμη επιλογή στην επίθεση του Παναθηναϊκού, που ξεκινώντας με 3/4 από τα 6,75μ. είχε ένα μικρό προβάδισμα (2-6 και 7-9). Οι «πράσινοι» επιχείρησαν το πρώτο τους δίποντο μετά από 3:15 αγώνα και τα τόσο υψηλά ποσοστά ευστοχίας στα μακρινά σουτ δεν μπορούσαν να συνεχιστούν. Το παιχνίδι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 235 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Μαχαιρώθηκαν τρεις οπαδοί της Γκλάντμπαχ στη Ρώμη
    Πάνω από 8.000 φίλαθλοι της Γκλάντμπαχ ταξίδεψαν στη Ρώμη για να βρεθούν κοντά στην ομάδα τους για τη ρεβάνς με τη Λάτσιο για τη φάση των «32» του Europa League.

    Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα τα ιταλικά Μέσα ανέφεραν ότι τρεις γερμανοί οπαδοί μαχαιρώθηκαν σε διαφορετικά μέρη της ιταλικής πρωτεύουσας.

    Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 50χρονο γιατρό που δέχτηκε επίθεση στο Πόντε Μίλβιο, έναν 30χρονο, που μαχαιρώθηκε κοντά Λουνγκοτέβερε και το τελευταίο συμβάν έγινε έξω από το ξενοδοχείο Χίλτον, όταν ο άτυχος φίλαθλος είχε ξεκινήσει να πάει στο «Ολίμπικο».

    Σύμφωνα πάντα με τα ιταλικά δημοσιεύματα, οι δύο μαχαιρώθηκαν στα οπίσθια, ενώ ο τελευταίος δέχτηκε χτύπημα στον γοφό. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τραυματίες.
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 202 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Εύκολα στους «16» η ΣτουτγκάρδηΧωρίς να δυσκολευτεί πολύ η Στουτγκάρδη επιβλήθηκε εκτός έδρας της Γκενκ με σκορ 2-0 και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτα αγώνα πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16» του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λάτσιο.

    Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους Γερμανούς ήταν οι Άρτουρ Μπόκα και Κρίστιαν Γκέτνερ, οι οποίοι σημείωσαν τα δύο τέρματα των Σουηδών στο ματς απέναντι στους Βέλγους.

    Πιο συγκεκριμένα, ο βραχύσωμος ιβοριανός αμυντικός με δικό του γκολ στο 45’ έδωσε το προβάδισμα στην Στουτγκάρδη, η οποία μέχρι εκείνο το λεπτό δεν είχε απειλήσει ούτε και είχε απειληθεί ιδιαιτέρως από τους γηπεδούχους.

    Την πρόκριση για τους φιλοξενούμενους σφράγισε στο 58’ Γκέτνερ που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την πάσα του Κβιστ διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα που έστειλε τη Στουτγκάρδη στις καλύτερες 16 ομάδες του Europa League.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

    Γκενκ (Μάριο Μπιν): Κέτελς, Σίμαεγς, Ενκονγκνά, Τσιμάνγκα, Κουλιμπαλί, Γκόριους, Κουμόρτζι (61’ Μπαρντά), Χίλαντ, Μπούφελ, Ντε Σελάουερ (71’ Μονρόουζ), Πλε (77’ Ότζο).

    Στουτγκάρδη (Μπρούνο Λαμπαντία):
    Ούρλαϊχ, Τάσκι, Μπόκα, Σάκαϊ, Ρούντιγκερ, Γκέτνερ, Χάρνικ, Οκαζάκι (77’ Χολζχάου ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 201 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Δεν κατάφερε το θαύμα ο ΟλυμπιακόςΤέλος στη φετινή ευρωπαϊκή «περιπέτεια» του Ολυμπιακού έβαλε απόψε η Λεβάντε στο γήπεδο Καραϊσκάκη με τη νίκη της με 1-0, που σε συνδυασμό και με το 3-0 του πρώτου αγώνα, τού στερεί τη συνέχεια στους «16» του Europa League.

    Το τέρμα για τους Ισπανούς σημείωσε μόλις στο 8' λεπτό της αναμέτρησης ο Ομπαφέμι Μάρτινς με κεφαλιά, μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Μπαρκέρο.
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 161 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-22 | Comments (0)

    Πρωτοβουλία, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα εξυπηρέτησης των δανείων, που πήραν περίπου 80 μεταποιητικές επιχειρήσεις με εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου, αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών και προσωπικά ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Μέργος.
    Όπως αποκάλυψε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Agrenda, σε
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 358 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-21 | Comments (0)


    Με ένα τσουβάλι κέρματα προσήλθε χθες το πρωί στις ταμειακές υπηρεσίες του Δήμου της Ρόδου ένας 45χρονος επιχειρηματίας, ώστε να εξοφλήσει δύο κλήσεις παράνομης στάθμευσης από την δημοτική αστυνομία, οι οποίες είχαν βεβαιωθεί τα προηγούμενα χρόνια!
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 243 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-21 | Comments (0)

    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Φεβρουάριος 2013  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    2425262728
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Δελτία Τύπου - News [5325]
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ-Ειδήσεις Ενημέρωση
    Ελλάδα [2154]
    Ειδήσεις και νέα απο όλη την Ελλάδα - τοπικά νέα
    Κόσμος [1469]
    Οι εξελίξεις στον Κόσμο όπως διαμορφώνονται τώρα. Άμεση Ενημέρωση, νέα και ειδήσεις για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, ...
    Οικονομία [329]
    Διαβάστε όλες τις οικονομικές εξελίξεις, τις χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές ειδήσεις, δείτε την εικόνα της αγοράς.
    Αθλητικά νέα [1316]
    Όλα τα αθλητικά νέα, ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μεταγραφές. Αθλητικές ειδήσεις..
    Μουσικά Νέα [1643]
    Μουσικά Νέα - Ενημέρωση για συναυλίες, νέες δισκογραφίες και άλλα θέματα που αφορούν την Μουσική!
    Gossip από την Showbiz [2305]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz-Gossip από την ελληνική showbiz και όχι μόνο. Θέματα από την ζωή των επωνύμων και κουτσομπολιά.
    ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** [1560]
    Αστεια video, έξυπνα, τολμηρά, κουφά ανέκδοτα, χιούμοριστικές εικόνες, φάρσες, αστείες διαφημίσεις και άφθονο γέλιο καθημερινά!
    Είπαν - Εγραψαν.. [903]
    Δηλώσεις - Συνεντεύξεις-Σοφά Λόγια και σοφές κουβέντες που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από διάφορα πρόσωπα, γνωστά ή άγνωστα.
    Hξερες ότι [281]
    Ήξερες ότι... - Σαν Σήμερα - Παράδοξα και σχετικά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.
    Συνταγές μαγειρικής [833]
    Συνταγές μαγειρικής έτοιμες στο τραπέζι σας. Μάθετε τώρα εντυπωσιακές, μοναδικές συνταγές φαγητού για να τους αφήσετε όλους άφωνους
    Αστρα Και Ονειρα [130]
    Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [892]
    Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
    Auto-Moto [196]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές Νέα μοντέλα, παρουσιάσεις, test drives, classic cars, green cars, tuning cars, supercars…
    Θρησκεία [34]
    Ειδήσεις για την θρησκεία μας και οχι μονο..
    Tv-Movies [238]
    Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική
    Διαδίκτυο [244]
    Διαδίκτυο ή Ίντερνετ- WEB-TOOLS - tips & μικρά μυστικά! Tricks - Tips - Hacks - Gadgets - Templates.
    Τεχνολογία [172]
    Ενημερωθείτε πάνω σε τεχνολογικά νέα,
    X-FILES [93]
    Ελάτε στον κόσμο του ανεξήγητου..UFO, ΑΤΙΑ, Εξωγήινοι, Παραφυσικά φαινόμενα, Φαντάσματα,Μύθοι, Θρύλοι...κτλ
    Free Online Games [19]
    Free Online Games
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [74]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σπίτι - Κήπος [118]
    Είδη για το σπίτι και το νοικοκυριό. Είδη για τον κήπο. Έξυπνες και χρηστικές προτάσεις. gadgets, αναλώσιμα κ.α.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 7
    Φίλοι-Επισκέπτες: 7
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz