Δευτέρα, 2024-05-13, 7:54 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
      

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2013 » Φεβρουάριος » 10
    Χωρίς παιδίατρο του ΕΟΠΥΥ 19 νομοίΣε νησί του Ιονίου, ένας ασφαλισμένος που θέλει να κλείσει ραντεβού με καρδιολόγο, πρέπει είτε να πληρώσει από την τσέπη του σε ιδιώτη γιατρό είτε να ταξιδέψει μακριά από το νησί.

    Όπως προκύπτει από τους παρόχους υπηρεσιών υγείας που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, στη Λευκάδα δεν υπάρχει συμβεβλημένος καρδιολόγος, ενώ είναι καταγεγραμμένοι πέντε φυσικοθεραπευτές.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», στη Σάμο είναι καταγεγραμμένος ως συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ μόνο ένας γιατρός.

    Στην Τρίπολη συμβεβλημένος καρδιολόγος δεν υπάρχει, ενώ σε όλον τον νομό Αρκαδίας είναι καταγεγραμμένος ένας.

    Στη Λέσβο υπάρχει συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ κυτταρολόγος, αλλά όχι καρδιολόγος ή παιδίατρος.

    Ο Οργανισμός δεν έχει σύμβαση με ιδιώτες παιδιάτρους σε 19 νομούς της χώρας και ειδικότερα σε Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Άρτα, Βοιωτία, Γρεβενά, Ευρυτανία, Ημαθία, Καβάλα, Λασίθι, Λέσβο, Λευκάδα, Ξάνθη, Πέλλα, Πρέβεζα, Ροδόπη, Φλώρινα, Χίο και Σέρρες, όπου υπάρχει σύμβαση με παιδοψυχίατρο.

    Χωρίς συμβεβλημένο οφθαλμίατρο είναι 27 ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 208 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    «Ιδιώνυμο» η εμπλοκή σε συντάξεις μαϊμού
    «Ιδιώνυμο έγκλημα», το οποίο θα επιφέρει την άμεση απόλυση αλλά και ποινή φυλάκισης έως και 5 χρόνια θα αποτελεί για τους δημοσίους υπαλλήλους η όποια εμπλοκή τους σε υποθέσεις χορήγησης συντάξεων, επιδομάτων και άλλων παροχών σε ασφαλισμένους μαϊμού ή που δεν τα δικαιούνται.

    Μέσα στην εβδομάδα, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αναμένεται να καταθέσει νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή.

    Στο νομοσχέδιο προβλέπεται, σύμφωνα με το Έθνος, η άμεση αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων από υπαλλήλους των Ταμείων, καθώς μέχρι τώρα μεσολαβούσε μεγάλο διάστημα έως ότου δοθεί οριστική λύση.

    Βάσει του νομοσχεδίου που προωθείται, σε λιγότερο από έναν μήνα πρέπει να έχει διαταχθεί και ολοκληρωθεί η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης. Ενώ θα υπάρχει και ειδική διάταξη που θα κάνει πιο αυστηρές τις ποινές και για τους επίορκους γιατρούς.
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 244 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Αδειάζουν τα γηροκομεία από ηλικιωμένουςΤο απίστευτο βιώνουν σε καθημερινή βάση πλέον οι υπεύθυνοι των γηροκομείων και των ξενώνων φιλοξενίας ηλικιωμένων στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, καθώς το ένα μετά το άλλο τα δωμάτια αδειάζουν.

    Αιτία για την «ομαδική» εκκένωση των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή, η οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν πλέον από πουθενά εισόδημα ή το βλέπουν καθημερινά να μειώνεται.

    Σε μια προσπάθεια τόνωσης των οικονομικών τους, ο ένας μετά τον άλλο γιοί και κόρες, που είχαν κυριολεκτικά «παρκάρει» τους γονείς τους στα ιδρύματα αυτά, σπεύδουν και τους αποσύρουν, καθώς τώρα που ήρθε η εποχή των ισχνών αγελάδων, έχουν κάτι παραπάνω από ανάγκη την σύνταξη που παίρνουν οι γέροι γονείς τους, οι οποίοι τους ...ενοχλούσαν όταν τα οικονομικά τους ήταν ανθηρά.

    Σε πολλές μονάδες φροντίδας υγείας της περιοχής , εκεί που άλλοτε επικρατούσε το αδιαχώρητο και χρειαζόταν ακόμα και μέσον για να βάλει κάποιος τους γέρους γονείς του - γινόταν και επιλογή ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που θα έδινε ο «τρόφιμος» - σήμερα συναντά κανείς άδεια δωμάτια, ενώ η ανάκληση στον οικογενειακό ιστό ανθρώπων που κάποτε έκαναν μήνες να δεχθούν επίσκεψη, έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 160 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Στήνουν μπλόκα από την Κρήτη μέχρι τη ΘεσσαλίαΗ στάση ... αναμονής του αγροτικού κόσμου της Κρήτης περνάει στο παρελθόν και με τις ασφυκτικές πιέσεις απλών παραγωγών από χωριά της κρητικής υπαίθρου, τα συνδικαλιστικά όργανα φωνάζουν «παρών» στο μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι δύο ισχυρότεροι πόλοι του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος, η Κρήτη και η Θεσσαλία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στήνοντας ένα σκηνικό, σκληρού κύκλου κινητοποιήσεων στους δρόμους, απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης.

    Πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που το αγροτικό κίνημα εμφανίζεται συσπειρωμένο σε ένα αρραγές μέτωπο και στα «σκαριά» βρίσκεται η σύσταση ενός πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου που θα παίρνει τις αποφάσεις.

    Οι αγρότες της Κρήτης αποφάσισαν ήδη τριήμερο κινητοποιήσεων και ήδη ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους δίνοντας δυναμικό τόνο στις αγροτικές κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα.

    Η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων


    Στο μεταξύ, το μεσημέρι συνεδριάζουν αγρότες από όλη την Ελλάδα στη Νίκαια της Λάρισας, που είναι και το μεγαλύτερο μπλόκο της χώρας, για τη στάση που θα κρατήσουν και το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Οι αγρότες έχο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 210 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Λέει «αντίο» στο Μιλάνο ο ΦώτσηςΟ αποκλεισμός της Αρμάνι Μιλάνο από τον ημιτελικό του Final 8 του ιταλικού Κυπέλλου από την Βαρέζε και φυσικά η κακή ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, που δεν κατάφερε να προκριθεί στο Top 16 της Euroleague έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους ανθρώπους του συλλόγου.

    Έτσι μετά το τέλος του παιχνιδιού για το Κύπελλο οι διοικούντες την ομάδα συναντήθηκαν και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ενίσχυση του ρόστερ προκειμένου να επιτευχθεί ο εναπομένων στόχος, που είναι η κατάσταση του πρωταθλήματος της Ιταλίας.

    Στην Αρμάνι, έχουν δυνατότητα για μία ακόμα μεταγραφή, και όπως όλα δείχνουν θα κινηθούν για απόκτηση Ευρωπαίου παίκτη. Όσο για τη θέση του; Οι Ιταλοί φαίνεται πως αναζητούν τεσσάρι. Αυτό σημαίνει πως… υποψήφιος για αποχώρηση είναι ο Αντώνης Φώτσης ο οποίος δεν έχει ικανοποιήσει με την μέχρι τώρα απόδοσή του (έχει 7,3 πόντους και 4,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στη Serie Α).

    Για τον «Μπάτμαν» είχε ενδιαφερθεί το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός όμως δεσμευόταν με συμβόλαιο και η Αρμάνι δεν έδειχνε διατεθειμένη να τον παραχωρήσει. Αν όμως αποδεσμευτεί από τον ιταλικό σύλλογο πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι «πράσινοι» θα κάνουν την κίνησή τους. Εξάλλου το «τριφύλλι» έχει δικαίωμα μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου να δη ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 211 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Τρίτος τερμάτισε ο Μπολτ στα 400 μέτραΚι όμως ο Γιουσέιν Μπολτ δεν τερματίζει πάντα πρώτος. Ο Τζαμαϊκανός ρέκορντμαν κατετάγη τρίτος στον πρώτο φετινό αγώνα όπου συμμετείχε, ο οποίος διεξήχθη στο Κίνγκστον. Συγκεκριμένα ο εξάκις «χρυσός» Ολυμπιονίκης έλαβε μέρος σε κούρσα 400μ. τερματίζοντας πίσω από τους Γουόρεν Γουίαρ και Γιόχαν Μπλέικ.

    Ο Μπολτ τερμάτισε εύκολα πρώτος στη σειρά του με 46,71 όμως τελικά είδε τις… πλάτες των συναθλητών του καθώς είχαν καλύτερους χρόνους στις δικές τους κούρσες. Ο ίδιος πάντως δεν έδειξε να πτοήθηκε κάνοντας λόγο για καλό ξεκίνημα.

    «Είμαι χαρούμενος. Σωματικά αισθάνομαι καλά, όχι τόσο όσο συνήθως όμως γενικώς είμαι σε καλή κατάσταση», είπε αμέσως μετά την κούρσα του ο Τζαμαϊκανός και συνέχισε:

    «Δεν με ένοιαζε ο χρόνος, απλά ήθελα να συμμετάσχω σε αυτόν τον αγώνα».

    Ο Γουίαρ τερμάτισε σε 46.21 πραγματοποιώντας νέο ατομικό ρεκόρ ενώ 46.67 ήταν ο χρόνος του Μπλέικ. Τελικός δεν υπήρξε και η τελική κατάταξη έγινε βάσει των χρόνων των αθλητών.
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 203 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    «Θα τα καταφέρουμε»

    Την πίστη ότι ο Άρης θα αγωνίζεται και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα εξέφρασε ο Αγκάνθο

    Σίγουρος ότι ο Άρης θα καταφέρει να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα δήλωσε ο Νταβίντ Αγκάνθο.

    «Η βαθμολογική μας θέση, σε συνδυασμό με την απειρία που έχει το φετινό μας ρόστερ, δεν είναι και ό,τι καλύτερο», τόνισε ο Ισπανός φορ και πρόσθεσε:

    «Ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

    Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νταβίντ Αγκάνθο στη «Real News»

    Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήσουν τραυματίας. Παρόλα αυτά, έπαιξες και σκόραρες. Γιατί πήρες ένα τέτοιο ρίσκο;

    «Καθένας θα πρέπει να τα δίνει όλα για την ομάδα. Ήξερα ότι δεν βρισκόμουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Μίλησα με τον γιατρό και τον προπονητή και τους είπα ότι αξίζει τον κόπο να ρισκάρω. Ευτυχώς, στο τέλος όλα πήγαν καλά».

    Αγωνιάς για το μέλλον του Άρη;

    «Είναι ξεκάθαρο ότι έχω αγωνία. Η βαθμολογική μας θέση, σε συνδυασμό με την απειρία που έχει το φετινό μας ρόστερ, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Ωστόσο, πιστεύω στους συμπαίκτες μου και στην ομάδα μας και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

    Πώς πήρες την απόφαση να ανανεώσεις με τον Άρη;
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 204 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Βλέπει» Κόντε η ΡεάλΣτην κορυφή των υποψήφιων τεχνικών της Ρεάλ Μαδρίτης να αντικαταστήσει τον Ζοσέ Μουρίνιο, εφόσον εκείνος αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας, φέρεται να βρίσκεται ο Αντόνιο Κόντε.

    Ο Πορτογάλος προπονητής φημολογείται ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα αποχωρήσει από το «Σαντιάγο Μπαγερναμπέου», με την Τσέλσι, την Παρί Σεν Ζερμέν και την Μάντσεστερ Σίτι να αποτελούν πιθανούς προορισμούς του.

    Ως εκ τούτου, ο ισπανικός σύλλογος ελπίζει να έρθει σε συμφωνία με τον Ιταλό προπονητή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Sportmediaset».

    Ο πρώην μέσος της Γιουβέντους έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Ιταλίας και κατάφερε να την φέρει ξανά στο Champions League.
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 220 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    «Θέλουμε πολύ το Κύπελλο»Την πεποίθηση ότι οι δύο ήττες στα μεταξύ τους ντέρμπι δεν δίνουν έξτρα κίνητρο στον Παναθηναϊκό, ενόψει του σημερινού τελικού κόντρα στον Ολυμπιακό (10/2, 18:30) εξέφρασε ο Κώστας Τσαρτσαρής.

    Ο Έλληνας φόργουορντ τόνισε πως νικητής θα αναδειχθεί η ομάδα που θα θέλει περισσότερο τον τίτλο, επισημαίνοντας πως οι ίδιοι έχουν αυτό το στόχο, θέλοντας να αποδείξουν ποιοι είναι.

    Ακόμη δήλωσε χαρούμενος που έχει γράψει το όνομα του στην ιστορία των «πράσινων», δηλώνοντας πως ό,τι έχει καταφέρει είναι μέσω των επιτυχιών του συλλόγου.

    Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Πράσινη»:

    Για τη… θητεία του στον Παναθηναϊκό:
    «Είμαι 10 χρόνια στην ομάδα και είναι ο ένατος σερί τελικός που θα συμμετάσχω. Κρίμα που έχασα το 10 στα 10, γιατί όταν παίζεις 10 χρόνια στον Παναθηναϊκό τότε μπορείς να το πετύχεις και αυτό. Ότι έχω καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια τα έχω καταφέρει μέσα από τις επιτυχίες της ομάδας. Τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού. Εγώ και ο Δημήτρης που όλα αυτά τα χρόνια είμαστε στον Παναθηναϊκό είμαστε πολύ τυχεροί που γράψαμε με μεγάλα γράμματα τα ονόματά μας στην ιστορία του συλλόγου. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα, είναι μεγάλη χαρά και μακάρι να συνδυάσω την ένατη συνεχόμενη παρουσία μου σε τε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 180 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    undefined
    Τη συμπερίληψη στο νέο καταστατικό του ενιαίου κόμματος στο οποίο μετεξελίσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ ρήτρας περί διαγραφών στελεχών, ζητάει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στη "Real News”.
    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημάνει ότι ο νέος, ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σύγχρονος, δημοκρατικός αλλά και ενιαίος, χωρίς πολλά κόμματα στη συσκευασία του ενός, ενώ απορρίπτει τις βιαστικές, ευκαιρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 198 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-10 | Comments (0)


    undefined
    Απολαύστε ένα εκπληκτικό γκολ από φάουλ. Υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Γουάμπι Καζρί στην αναμέτρηση της Μπαστιά με τη Παρί Σεν Ζερμέν, για το πρωτάθλημα της Γαλλίας

    Δείτε το video
    Popout
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 210 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    undefined

    Έξι ήταν τελικά, σύμφωνα με το MEGA, τα άτομα τα οποία διέμεναν στο ξενοδοχείο του Βόλου στο οποίο πραγματοποίησε έφοδο η αντιτρομοκρατική.
    Οι αρχές στέκονται στη διαπίστωσή τους ότι ανάμεσα στα άτομα που έμειναν στα συγκεκριμένα δωμάτια υπήρχε και μία γυναίκα.
    Αυτό που τους έχει κάνει μεγάλη εντύπωση είναι τα πόσα μέτρα αυτοπροστασία ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 179 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    undefined
    Εν αναμονή της αναμέτρησης τους στο μίτινγκ "Camperdown Classic" ο Γιουσέιν Μπολτ και ο Γιόχαν Μπλέικ "ζεστάθηκαν" σε μια απόσταση που δεν συνηθίζουν να αγωνίζονται, τουλάχιστον ο Μπλέικ, στα 400 μέτρα...

    Μολονότι ο Μπολτ κέρδισε τη σειρά του με χρόνο 46.74 δευτερόλεπτα, κατέρρευσε στον τερματισμό και δεν κατάφερε να φτάσει στη συνέχεια μέχρι την πρώτη θέση στο φινάλε.

    Τον καλύτερο χρόνο όλων πέτυχε ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Γουόρεν Γουίρ με 46.23 με τον Μπλέικ να τερματίζει αρκετά πίσω του σε 46.77.

    Ο Μπολτ που σχεδιάζει να κάνει μεγάλους χρόνους το 2013 εξήγησε πως "ήμουν αρκετά νευρικός. Ήθελα να νικήσω και χαίρομαι που το έκανα, δίχως να τραυματιστώ. Θα κάνω κι άλλους αγώνες στα 400 μέτρα φέτος και ο χρόνος μου, δείχνει πως βρίσκομαι σε καλή κατάσταση".

    Ο Μπλέικ που ξεκίνησε πιο αργά την προετοιμασία του από τον Μπολτ αρκέστηκε να ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 198 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    undefined
    Δρομείς και ποδηλάτες έχουν κατακλείσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης και πραγματοποιούν πορεία από την πλατεία Αριστοτέλους για να διαμαρτυρηθούν για το φαινόμενο της παιδικής εργασίας και εκμετάλλευσης....

    Η διαμαρτυρία είναι μια πρωτοβουλία της Μη Κυβερνη ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 235 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-10 | Comments (0)


    Ένα… ερωτικά θορυβώδες ζευγάρι, είναι η αιτία, που ένοικοι πολυκατοικίας στο δυτικό μέρος της πόλης, τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα δεν μπορούν να κοιμηθούν.

    Το νεαρό ζευγάρι που διαμένει στην ίδια πολυκατοικία είναι πολύ… θορυβώδες κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξεως. Το πάθος είναι μεγάλο όσο και τα ουρλιαχτά της κοπέλας. Το κρεβάτι κατά την ώρα της πράξεως χτυπά με μεγάλη δύναμη στον τοίχο, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι είναι ξεχαρβαλωμένο. ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 195 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Εύκολη υπόθεση για τον ΟζιέΣε εύκολο έργο εξελίσσεται ο δεύτερος γύρος του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι στις ειδικές διαδρομές της Σουηδίας για τον Σεμπαστιάν Οζιέ.

    Ο Γάλλος οδηγός της Volkswagen συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα της γενικής κατάταξης μετά την ολοκλήρωση και της τρίτης ημέρας του αγώνα.

    Ο Οζιέ κέρδισε τις τρεις από τις οχτώ ειδικές της τρίτης ημέρας, διατηρώντας τη διαφορά του από τον δεύτερο Σεμπαστιάν Λεμπ στα 26.9 δεύτερα.

    Ωστόσο, δυσάρεστες εκπλήξεις επιφύλασσε η χθεσινή μέρα  στον Γιάρι Λάτβαλα, ο οποίος είδε τον Μαντς Όστμπεργκ να είναι πιο γρήγορος και να του… κλέβει την τρίτη θέση.

    Η… μάχη των δύο οδηγών αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, τελευταία ημέρα του ράλι της Σουηδίας, δεδομένου ότι η μεταξύ τους διαφορά είναι μόλις 6,1 δεύτερα.

    Το ράλι ολοκληρώνεται σήμερα με το πέρασμα των έξι ειδικών διαδρομών.

    Αναλυτικά οι χρόνοι μετά την SS16:

    1. Οζιέ (VW) +2:18:22.8
    2. Λεμπ (Citroen) +26.9s
    3. Όστμπεργκ (Qatar M-Sport Ford) +57.7s
    4. Λάτβαλα (VW)+1:03.8s
    5. Νόβικοφ (Qatar M-Sport Ford) +1:43.5s
    6. Νουβίλ (Qatar M- Sport Ford) +3:16.2s
    7. Χάνινεν, (Qatar M-Sport Ford) +4:10.5s
    8. Σόλμπεργκ (M-Sport Ford) +5:16.7s
    9. Πρόκοπ, (JIPOCAR CZECH NATIONAL TE ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Auto-Moto | Views: 394 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Τίτλοι τέλους για τους «Πρωταγωνιστές»
    Μια από τις πιο δημοφιλείς ενημερωτικές εκπομπές, φέρεται να οδεύει προς το τέλος της.

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Τηλέραμα, ύστερα από επτά συνεχόμενες χρονιές, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να ολοκληρώσει τον κύκλο των «Πρωταγωνιστών» στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

    Σε αντίθεση περίπτωση, θα προχωρήσει σε ολοκληρωτικό ρετούς, διατηρώντας τον ίδιο τίτλο.
    Category: Tv-Movies | Views: 331 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Η Μακρυπούλια θα χορέψει στον τελικό του «Dancing»
    Η Ζέτα Μακρυπούλια θα χορέψει στον τελικό του «Dancing with the stars» με παρτενέρ το Νίκο Μουτσινά.
    Οι παραγωγοί του σόου, ζήτησαν από τον παρουσιαστή του ALPHA να χορέψει με τη Ζέτα.

    Οι δυο τους παίζουν μαζί και στο θέατρο και ο Νίκος ζήτησε και πήρε την άδεια από το κανάλι της Κάντζας.
    Έτσι, στο μεγάλο τελικό, η Ζέτα κι ο Νίκος θα μας δείξουν όσα τους έμαθαν σε πρόβες οι χορογράφοι.
    Category: Tv-Movies | Views: 306 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Χωρίς περιγραφή ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετΗ μετάδοση του σημερινού τελικού στο Κύπελλο μπάσκετ θα γίνει απ' την ΕΤ1 χωρίς περιγραφή δημοσιογράφου, μόνο με φυσικό ήχο.

    Αν και η ΕΣΗΕΑ είχε δώσει ειδική άδεια στην ΕΡΤ, για την δημοσιογραφική παραγωγή της μετάδοσης του μεγάλου αγώνα, ωστόσο η διοίκηση της ΕΡΤ ...επέστρεψε αυτή την εξαίρεση και αποφάσισε να μην υπάρξει περιγραφή.
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 195 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Πρεμιέρα για το «Φατμαγκιούλ» τη Δευτέρα
    Πρεμιέρα κάνει τη Δευτέρα στις 21:15 το βράδυ, αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το νέο τούρκικο σίριαλ του Mega «Φατμαγκιούλ».

    Η σειρά αφηγείται την τραγική ιστορία μιας νέας κοπέλας σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Τουρκίας.

    Λίγο πριν παντρευτεί τον άνθρωπο που αγαπά από μικρή, η μοίρα την φέρνει αντιμέτωπη με μια παρέα κακομαθημένων πλουσιόπαιδων και σε μια νύχτα η ζωή της μετατρέπεται σε κόλαση…
    Category: Tv-Movies | Views: 355 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Συνεχίζει κανονικά ο Αρβανίτης
    Με μία ανάρτησή του στο Facebook ο παρουσιαστής της «Πρωινής Ενημέρωσης», Κ. Αρβανίτης ενημέρωνε ότι οι συμβάσεις του ίδιου και της συμπαρουσιάστριάς του Μ. Κατσίμη, δεν θα ανανεωθούν και η εκπομπή δεν θα ξαναβγεί στον αέρα.

    Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, μετά από συνάντηση με τον γενικό διευθυντή, Αιμίλιο Λιάτσο, πήραν τη διαβεβαίωση ότι η εκπομπή θα συνεχιστεί με την πλήρη σύνθεσή της, μόλις ξεπεραστούν τα νομοθετικά προβλήματα που αφορούν στο σύνολο των συμβασιούχων της ΕΡΤ.

    Από τη Δευτέρα πάντως, η «Πρωινή Ενημέρωση» θα έχει άλλους παρουσιαστές.

    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 199 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Στάση εργασίας και στα ιδιωτικά ΜΜΕ τη Δευτέρα
    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 την Δευτέρα σε όλα τα ΜΜΕ του ιδιωτικού τομέα.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή, τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, με κοινό αίτημα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ τη διασφάλιση των ΣΣΕ, την άμεση υπογραφή νέων, καθώς και την ανάκληση των απολύσεων.


    Για τον λόγο αυτόν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, παράλληλα με τις 24ωρες απεργίες, οι οποίες συνεχίζονται στα Δημόσια και Δημοτικά ΜΜΕ, καθώς και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, κηρύσσει και τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το μεσημέρι, τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013, σε όλα τα ΜΜΕ του ιδιωτικού τομέα (εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ειδησεογραφικά site).

    Καλεί δε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν δυναμικά στην πορεία».
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 190 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    «Άθλια υποπροϊόντα τα τούρκικα σίριαλ»
    Αυτή τη σεζόν τα ελληνικά σίριαλ είναι υπό εξαφάνιση ενώ οι σειρές της γειτονικής χώρας της Τουρκίας έχουν την τιμητική τους.

    Λόγω της ανεργίας υπάρχουν πολλοί Έλληνες ηθοποιοί που θα «πέταγαν τη σκούφια» τους προκειμένου να δεχθούν πρόταση για συμμετοχή.

    Ο Δημήτρης Πιατάς διαφωνεί με το γεγονός ότι έχουν κατακλύσει τη μικρή οθόνη οι τούρκικες παραγωγές.

    Σε πρόσφατη συνέντευξή του ξέσπασε στο «Τηλέραμα» λέγοντας τα εξής: «Δεν είναι τέχνη τα τούρκικα σίριαλ. Είναι άθλια υποπροϊόντα, σαν κι αυτά που κάναμε και εμείς και οι Λατινοαμερικανοί κάποτε. Θα περίμενα λίγη ντροπή από τους καναλάρχες. Ας τα πρόβαλλαν τουλάχιστον μεταγλωττισμένα».

    Και συμπλήρωσε: «Η Τουρκία όπως το Ιράν έχουν σπουδαία κουλτούρα. Δεν είναι όμως αυτή που εμφανίζεται στα σίριαλ που βλέπουμε κατά κόρον. Είναι προσβολή για όλους μας».
    Category: Tv-Movies | Views: 336 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Nέα είσοδος στα «Κλεμμένα Όνειρα»
    Nέα είσοδος στα «Κλεμμένα Όνειρα», αυτή του Κώστα Κάππα στο ρόλο του δικηγόρου Δρόσου.

    «Πρόκειται για έναν πολύ κόντρα ρόλο σε μένα, αλλά εξελίσσεται με πολύ ενδιαφέρον...Το μόνο που με ξενίζει προς το παρόν στον χαρακτήρα, με την καλή έννοια πάντα, είναι ότι ο Δρόσος δεν έχει πολύ χιούμορ. Το επιβάλλει, ίσως, και η ιδιότητά του, καθώς ως νομικός πρέπει να είναι λίγο άκαμπτος και πολύ σοβαρός», λέει ο ηθοποιός στο tv zapping.

    Ο Δρόσος γνωρίζεται με την οικογένεια χάρη στην Αννα, είναι ένα άτομο που γνωρίζει από παλιά και οι δύο τους έχουν μια ιδιαίτερη σχέση, η οποία θα αποκαλυφθεί στην πορεία. Η Αννα πιστεύει ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει την υπεράσπιση του Σταύρου, καθώς το ένδοξο παρελθόν του στη δικηγορία έχει να επιδείξει πολλές παρόμοιες νίκες».

    Ο δικηγόρος μπαίνει με πολλή όρεξη στην υπόθεση, συμπαθεί μάλιστα και από την πρώτη στιγμή τον πελάτη του και παρά τα πολλά εμπόδια που θα του παρουσιαστούν στο δρόμο, γιατί θα είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να δουν τον Σταύρο βαθιά μέσα στη φυ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Tv-Movies | Views: 397 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Με δική της εκπομπή επιστρέφει η Ντέσσυ Κουβελογιάννη
    «Με την Ντέσσυ» θα λέγεται η νέα εκπομπή της Ντέσσυς Κουβελογιάννη, η οποία επιστρέφει στην τηλεόραση, αυτή τη φορά στο Extra Channel.

    H Ντέσσυ θα υποδέχεται κάθε Σάββατο και Κυριακή απόγευμα επώνυμους καλεσμένους, με τους οποίους θα κουβεντιάζει αλλά και θα μαγειρεύει, αφού στο πλευρό της θα είναι η Αλεξία Αλεξιάδου, που, όπως λένε οι πληροφορίες, θα ετοιμάζει μοναδικά ταξίδια γευσιγνωσίας με πολύ κέφι και μεράκι.

    Η πρεμιέρα της εκπομπής θα γίνει το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα.
    Category: Tv-Movies | Views: 292 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Πριν το Πάσχα η πρεμιέρα των... «Ηρώων»
    Λίγο πριν το Πάσχα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα η νέα εκπομπή του ΑΝΤ1 με τίτλο «Heroes».

    H εκπομπή έχει πάρει το πράσινο φως από το κανάλι του Αμαρουσίου και θα βγει 100% στον τηλεοπτικό αέρα.

    Πρόκειται για εκπομπή ανεύρεσης ηρώων της διπλανής πόρτας με σημαντική αλλά άγνωστη κοινωνική προσφορά.
    Category: Tv-Movies | Views: 316 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Η άλλη γυναίκα του ΟμπάμαΕπειτα από τα τέσσερα χρόνια της πρώτης θητείας και μόλις μερικές εβδομάδες από την έναρξη της δεύτερης θητείας του Μπαράκ Ομπάμα, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στον Λευκό Οίκο. Ξεκινώντας από τον πιο κλειστό κύκλο του Προέδρου.

    Όπως αναφέρουν τα Νέα, έφυγαν από τις θέσεις τους οι τρεις επικεφαλής του προσωπικού του - ο Ραμ Εμάνουελ, σήμερα δήμαρχος του Σικάγου, ο Ουίλιαμ Ντέιλι, δικηγόρος και υπουργός Εμπορίου κατά την προεδρία του Μπιλ Κλίντον, που προτίμησε να ιδιωτεύσει, και ο Τζακ Λιου που διορίστηκε υπουργός Οικονομικών. Και έπειτα, ο σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφάλειας στρατηγός Τζέιμς Τζόουνς, ο οποίος αποχώρησε εξαιτίας προστριβών με τους υπόλοιπους συμβούλους, ο εκπρόσωπος Τύπου Ρόμπερτ Γκιμπς που παραιτήθηκε λόγω υπερβολικού άγχους, η υπεύθυνη κοινωνικών εκδηλώσεων Ντεζιρέ Ρότζερς η οποία απομακρύνθηκε από τη θέση της για παράβλεψη καθήκοντος, ο διευθυντής προϋπολογισμού Πίτερ Ορζαγκ που προτίμησε επίσης να ιδιωτεύσει.

    Η Βάλερι Τζάρετ όμως είναι ακόμα εκεί. Ισχυρή, πιστή, διακριτική, αποφασισμένη να προστατέψει τον Πρόεδρό της. Η Τζάρετ είναι η ανώτερη σύμβουλος που γνωρίζε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 222 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Εξιχνιάστηκαν 88 διαρρήξεις αυτοκίνητων στη Ρόδο
    Εξιχνιάστηκαν, μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, σωρεία διαρρήξεων και κλοπών αυτοκινήτων στην πόλη της Ρόδου.

    Δράστες είναι δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη από κοινού διακεκριμένων κλοπών.

    Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη έρευνα και στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη το βράδυ στην πόλη της Ρόδου, εντοπίστηκαν οι δυο διαρρήκτες να επιχειρούν να επιβιβαστούν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο κλειστού τύπου, το οποίο είχαν αφαιρέσει τις προηγούμενες μέρες.

    Από αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο ακινητοποιήθηκε ο 31χρονος και σε έλεγχο που έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια και έξι κλειδιά διαφόρων τύπων αυτοκίνητου, εκ των οποίων το ένα ήταν τροχισμένο.

    Ο 31χρονος προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου και εξεταζόμενος παραδέχτηκε την διάπραξη μεγάλου αριθμού διαρρήξεων και κλοπών οχημάτων, από κοινού με τον 22χρονο ομοεθνή του, τα στοιχειά του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

    Συγκεκριμένα το τελευταίο τετράμηνο στην πόλη της Ρόδου οι δυο δράστες παραβία ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 206 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Η απάντηση του ΔΝΤ για το λάθος
    Την απάντηση του ΔΝΤ όσον αφορά τη συζήτηση για το λανθασμένο πολλαπλασιαστή δίνει ο ίδιος ο επικεφαλής οικονομολόγος Ολιβιέ Μπλανσάρ, ο οποίος είχε ανοίξει το σχετικό θέμα.

    Μεταξύ άλλων, με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα απέδωσε κάτω από τις προβλέψεις, με την παραγωγή να μειώνεται δραστικά, την ανεργία να αυξάνεται σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα και τον πληθωρισμό να μην υποχωρεί όσο αναμενόταν.

    Σπεύδει να προσθέσει όμως ότι «το να συνδέει κανείς αυτό με το σχεδιασμό του προγράμματος συνιστά ριζική παρερμηνεία των ιστορικών δεδομένων και της έρευνας του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές».

    O κ. Μπλανσάρ επιμένει ότι με δεδομένη τη θέση χρέους της Ελλάδας και τις υφιστάμενες πηγές χρηματοδότησης, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να συνεχιστεί η συνετή δημοσιονομική συρρίκνωση, όπως έχει σχεδιαστεί, όπου η χώρα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο.

    «Για να διασφαλιστεί ότι η συρρίκνωση είναι κοινωνικά δίκαιη και έχει ευρεία πολιτική υποστήριξη, είναι αναγκαίο να πληρώνουν οι πλούσιοι και οι ελεύθεροι επ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 237 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    «Θυμάμαι τουλάχιστον 30 σκάνδαλα από το Μετά τις δηλώσεις του ΔΝΤ περί αποτυχημένης συνταγής, ο βουλευτής της Ν.Δ., Νικήτας Κακλαμάνης καλεί τον Γιάννη Στουρνάρα, μέσα από τη συνέντευξή του στη Real News, να ευχαριστήσει τους εκπροσώπους της τρόικας για τις υπηρεσίες τους και να ζητήσει αμέσως την αντικατάστασή τους.

    «Με έχει ενοχλήσει η συνεχιζόμενη σιωπή του, αλλά και η επιμονή του σε ένα λάθος» δηλώνει ο κ. Κακλαμάνης και κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών για επιλεκτική μνήμη.

    «Ο κ. Στουρνάρας έχει επιλεκτική μνήμη. Μιλάει για τη διετία 2007-2009, όταν το πρόβλημα της κρίσης ήρθε στην επιφάνεια σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά ξεχνάει ότι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας αποτελεί προϊόν των πολιτικών του Κώστα Σημίτη, του οποίου αποτέλεσε βασικό στέλεχος.

    Πρόχειρα στο μυαλό μου έχω τουλάχιστον 30 σκάνδαλα που συγκλόνισαν την Ελλάδα από το 1996 έως το 2004, με πιο χαρακτηριστικά δύο. Το "μαγείρεμα" των στοιχείων για να μπούμε στο ευρώ και το μέγα σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Αν κάποιοι λοιπόν έχουν επιλεκτική μνήμη, ο ελληνικός λαός δεν έχει. Θυμάται και π ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 209 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Πανελλαδική συνδιάσκεψη των αγροτών στη Λάρισα
    Κρίσιμη για τις επόμενες κινήσεις των αγροτών θεωρείται η πανελλαδική συνδιάσκεψη που θα γίνει το μεσημέρι στη Λάρισα, με τους ίδιους να δηλώνουν έτοιμοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

    Οι αγρότες συναντώνται στις 12 το μεσημέρι στο μπλόκο της Νίκαιας, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους.

    Χθες, οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας αποφάσισαν το κλείσιμο δρόμων για μια ώρα κάθε μέρα μέχρι και τη Δευτέρα, ταυτιζόμενοι με τις αποφάσεις των συντονιστικών οργάνων της πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος, που συγκεντρώθηκαν προχθές στον Πλαταμώνα Πιερίας.

    Έτσι, το Σάββατο, από τις 14.00 μέχρι τις 15.00, διέκοψαν την κυκλοφορία στο τμήμα της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Χρυσούπολης, στην περιοχή του Δήμου Νέστου και η Εθνική Οδός Καβάλας - Δράμας στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας. Οι αγρότες δεν χρησιμοποίησαν για το κλείσιμο των δρόμων τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα αλλά μόνο τη φυσική τους παρουσία, ενώ διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων με τα αιτήματά τους.

    Στη Θεσσαλονίκη, συλλαλητήριο διοργάνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η Παναγροτική Α ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 180 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    «Αφετηρία αφύπνισης η απεργία της 20ης Φεβρουαρίου»
    Αποστάσεις από το αίτημα για πρόωρες εκλογές παίρνει η Αλέκα Παπαρήγα, με συνέντευξή της στη Real News.
    «Oι εκλογές δεν δίνουν φιλολαϊκή λύση, είτε είναι πρόωρες είτε όχι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πώς θα συμβάλλουμε στην οργάνωση της πάλης, της νεολαίας, της φτωχής αγροτιάς για να αποκρουστούν οι συνεχείς περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς.

    Το ενδιαφέρον και οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στο πώς θα γίνει η πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη αφετηρία εργατικής λαϊκής ανάτασης και αφύπνισης. Το πώς θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην οργάνωσή της» δηλώνει η Αλέκα Παπαρήγα και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι βιάζεται να πάρει τον ρόλο που είχε το ΠΑΣΟΚ.

    «Η βιασύνη του Αλέξη Τσίπρα να πάρει τον ρόλο που είχε το ΠΑΣΟΚ, ώστε να καθίσει κι αυτός στην κυβερνητική καρέκλα δεν κρύβεται. Αυτό προφανώς ενοχλεί την ηγεσία της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και ο τσακωμός τους θα αγριεύει.
    Πρόκειται για τη γνωστή δικομματική κοκορομαχία. Οξυμένη φραστικά, αλλά χωρίς ουσία πολιτική αντιπαράθεση».

    Η Γενική Γραμματέ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 187 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Ο Δένδιας συναντήθηκε με τους αστυνομικούς διευθυντές της Λάρισας
    Στη Λάρισα βρέθηκε το Σάββατο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος συναντήθηκε με τους επικεφαλής των αστυνομικών διευθύνσεων Θεσσαλίας.

    Ο υπουργός, στη διάρκεια της συνάντησης, μεταξύ άλλων, ενημερώθηκε για ζητήματα σχετικά με την επιχειρησιακή ετοιμότητα των τοπικών αστυνομικών αρχών.

    Τον κ. Δένδια συνόδευσε ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Νίκος Παπαδόπουλος, ενώ στη συνάντηση, εκτός από το γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας, συμμετείχαν οι διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, καθώς επίσης και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί.
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 192 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    «Κάποια στελέχη της ΝΔ επιτίθενται ανέντιμα στο ΠΑΣΟΚ»
    Διαμάχη ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ προκαλούν οι δηλώσεις που έκανε χθες στην ΕΤ3 ο Προκόπης Παυλόπουλος. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

    «Στη δημόσια συζήτηση των τελευταίων ημερών ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ είναι προφανές  ότι απευθύνονται στο εσωκομματικό ακροατήριο με στόχο την αποφυγή των ευθυνών συγκεκριμένων προσώπων για την περίοδο 2004-2009 και ιδίως για την περίοδο 2007-2009, επιτίθενται με ανιστόρητη χυδαιότητα κατά του ΠΑΣΟΚ!
    Η στάση μας ήταν και είναι καθαρή, σταθερή, υπεύθυνη, εθνική. Το λιγότερο που απαιτούμε είναι ο σεβασμός της αλήθειας και η ιστορική εντιμότητα. Κάποιοι νομίζουν ότι η αυτοκριτική είναι ίδιον του ΠΑΣΟΚ και η αμνησία πλεονέκτημα δικό τους. Κάνουν μεγάλο λάθος.

    Καλούμε συνεπώς  τη Νέα Δημοκρατία να εξηγήσει σε ορισμένα στελέχη της που έχουν μείνει στις ψευδαισθήσεις του 2009, γιατί η στρατηγική που αποδέχεται και εφαρμόζει τώρα είναι η  μόνη υπεύθυνη, ασφαλής και εφικτή, που όμως επί πολύ καιρό το ΠΑΣΟΚ σήκωνε μόνο του το δυσανάλογο βάρος της εφαρμογής και υπεράσπισής της.

    Καλούμε επίσης  τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ κ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 163 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    «Οι κυβερνητικοί εταίροι δίνουν το λάθος φάρμακο»«Η κυβέρνηση ακολουθεί λάθος πολιτική», δήλωσε από την Κοζάνη ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο των εργασιών του 3ου προσυνεδρίου του κόμματος.

     Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στα θέματα της ανεργίας και της γενικότερης κρίσης, που πλήττει τη χώρα και εξέφρασε την άποψη ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, «ακολουθούν τη λάθος πολιτική, το λάθος φάρμακο, την πολιτική του μνημονίου, το λάθος το οποίο προκύπτει από τους ίδιους τους σχεδιαστές του, το ΔΝΤ», όπως είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., αναφερόμενος στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ότι βγήκε χαμένος από τη συνάντηση.

    «Πήγε ξυρισμένος και βγήκε αξύριστος από την συγκεκριμένη συνάντηση», είπε χαριτολογώντας, επανέλαβε ότι «κάθε μέρα κλείνουν σε κάθε πόλη υπηρεσίες και ερημώνονται ορεινές και νησιωτικές περιοχές», ενώ εμφανίστηκε, για άλλη μια φορά, απαισιόδοξος, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και της χώρας.
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 189 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    «Όποιος χτυπήσει συλληφθέντες δεν έχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ.»Την πιθανότητα να χυθεί «πολιτικό αίμα» φοβάται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος εκτιμά ότι «κάποιοι αυτό επιδιώκουν εδώ και μήνες».

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία», ο υπουργός αναφέρθηκε στον ξυλοδαρμό των τεσσάρων συλληφθέντων στην Κοζάνη και ξεκαθάρισε οτι «όποιος τυχόν συμπεριφέρεται ή συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία». «Ως νομικός, ως υπουργός και ως πολίτης αυτής της χώρας δεν διανοούμαι ότι μπορεί να γίνονται βασανιστήρια συλληφθέντων. Είναι κάτι αποκρουστικό το οποίο δεν χωρά στον πολιτισμό, στο Σύνταγμα και στους νόμους μας», πρόσθεσε.

    Ο κ. Δένδιας αναφέρεται και στους γονείς των συλληφθέντων λέγοντας: «Ισως να είναι πολύ καλύτερο για τους ίδιους τους συλληφθέντες και τις οικογένειές τους το γεγονός ότι συνελήφθησαν τώρα και όχι μετά τη διάπραξη κάποιου μεγάλου ''χτυπήματος''. Ελπίζω να συνειδητοποιήσουν αργότερα ότι η βία δεν οδηγεί πουθενά. Από την άλλη πλευρά δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τη μητέρα χαμηλόμισθου αστυνομικού που απέναντι σε δεκάδες αντιεξουσιαστές είχε το κουράγιο να αναρτήσει το δικό της μήνυμα: ''Και οι αστυνομικοί έχουν μάνες''».

    Ο Ν. Δένδιας μίλησε με καυστικό ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 167 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    «Απογοητευτικά τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων»Την απογοήτευσή του για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής εκφράζει με δήλωσή του ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός.

    Όπως αναφέρει: «Απογοήτευση προκαλούν τα αποτελέσματα των πολύωρων διαπραγματεύσεων για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020.

    Συγκεκριμένα οι 27 ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν τη μείωση των κονδυλίων για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ, τα οποία θα ανέλθουν σε 960 δις ευρώ, με τις πραγματικές πληρωμές να περιορίζονται σε 908,4 δις ευρώ.

    Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε μια στιγμή που η ευρωπαϊκή οικονομία έχει εισέλθει σε υφεσιακή πορεία για δεύτερη φορά την τελευταία τετραετία.

    Αποδεικνύεται ότι οι ευρωπαϊκές ηγεσίες, επιδεικνύοντας εμμονικές ιδεοληψίες σχετικά με την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, προτάσσουν τα συμφέροντα των οικονομικών ελίτ, αδιαφορώντας για την κοινωνική συνοχή και τα συμφέροντα της πλειοψηφίας.

    Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν πρέπει να τύχει έγκρισης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς δεν δίνει λύση στο πραγματικό διακύβευμα της ουσιαστικής ευρωπαϊκής ενοποίησης και της προόδου των λαών της Ευρώπης.

    Όσον αφορά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, είναι για μια ακ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 191 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Συναντήθηκαν Σαμαράς – Μανιτάκης για τη διαθεσιμότητα
    Τα χρονοδιαγράμματα της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο συζήτησαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

    Ο υπουργός αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για τη διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων, των αλλαγών στα οργανογράμματα των δημοσίων οργανισμών και την αξιολόγηση των ικανοτήτων του προσωπικού.

    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 167 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    «Σκληρή» η διαπραγμάτευση Σαμαρά
    Στην «σκληρή διαπραγμάτευση» του Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες, που απέδωσε καρπούς, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος απαντώντας στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα που είχε χαρακτηρίσει «κομπάρσο» τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ διακρίνεται από «άγνοια» για τα ευρωπαϊκά θέματα και είναι «εκτός πραγματικότητας».

    «Καταφέραμε μέσα από την συρρικνούμενη πίτα να πάρουμε την μεγαλύτερη αύξηση από όλα τα κράτη μέλη», σημείωσε ο Σ. Κεδίκογλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα κατάφερε να πάει από τα 11,5 δισ. ευρώ που ήταν η αρχική πρόταση της Κομισιόν στα 18,5 δισ. κάτι που μεταφράζεται όπως υπογράμμισε σε αύξηση της τάξης του 60%.

    Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, που χαρακτήρισε κομπάρσο τον πρωθυπουργό και τον κατέκρινε επειδή δεν πέτυχε τίποτα στις Βρυξέλλες, ο Σ. Κεδίκογλου, σημείωσε ότι πρόκειται για «απρέπεια» και «χαιρεκακία» αφού ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως υπογράμμισε, ξεκίνησε τις επικρίσεις από το μεσημέρι, προτού καν ληφθεί η τελική απόφαση.

    «Αδυνατώ να καταλάβω τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ. Πως γίνεται να είσαι κομπάρσος και να πετυχαίνεις την μεγαλ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 183 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε σπίτι ηλικιωμένων στη Βάρδα
    Βράδυ Σαββάτου οι ληστές ξαναχτύπησαν στον Κάμπο. Αυτή τη φορά στη Βάρδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr τέσσερα ή πέντε άτομα με κουκούλες και κρατώντας οι δύο εξ αυτών μαχαίρι και πριόνι, εισέβαλαν στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού στην περιοχή και τους λήστεψαν.

    Οι ληστές τραυμάτισαν ελαφρά το ζευγάρι, άρπαξαν σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό των 1.500 ευρώ και το αυτοκίνητο της οικογένειας και διέφυγαν επιβαίνοντες σε αυτό. Μεγάλη υπήρξε από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών.
    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 181 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Ήρθε το Έτος του Φιδιού
    Η Κίνα υποδέχθηκε με μεγάλη λαμπρότητα το Έτος του Φιδιού. Σε όλη τη χώρα εκατομμύρια άνθρωποι γιόρτασαν την κινεζική πρωτοχρονιά με πυροτεχνήματα και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

    Στο Πεκίνο, οι κάτοικοι τήρησαν το έθιμο αψηφώντας το τσουχτερό κρύο αλλά και την παράκληση από την πλευρά της κυβέρνησης να ανάψουν λιγότερα πυροτεχνήματα λόγω της ρύπανσης της ατμόσφαιρας.

    Ακολουθώντας την παράδοση που θέλει τους κινέζους ηγέτες να επισκέπτονται απλούς ανθρώπους τις γιορτινές ημέρες, ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Σι Τζινγκπίν, που θα αναλάβει την προεδρία το Μάρτιο, συνάντησε εργάτες στο μετρό του Πεκίνου.

    Το κινεζικό νέο έτος σηματοδοτεί επίσης τη μεγαλύτερη ετήσια μετακίνηση πληθυσμού στον κόσμο, αφού περίπου 200 εκατομμύρια κινέζοι εργαζόμενοι συνωστίζονται σε τρένα, λεωφορεία, αεροπλάνα και πλοία για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με τους δικούς τους, που συχνά μένουν μακριά από τα αστικά κέντρα όπου εκείνοι εργάζονται.

    Υπολογίζεται ότι περίπου οι μισοί από τα 20 εκατομμύρια κατοίκους του Πεκίνου έφυγαν από την πρωτεούσα για τις γιορτές, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα.

    Για πολλούς Κινέζους, αυτές είναι οι μοναδικές διακοπές για ολόκληρη τη χρονιά.
    Category: Κόσμος | Views: 182 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Έλεγχος στις δαπάνες της βασίλισσας Ελισάβετ
    Στο μικροσκόπιο της βρετανικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον έλεγχο των δαπανών του προϋπολογισμού θα μπει η χρηματοδότηση της βασιλικής οικογένειας το 2013, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent.

    Συγκεκριμένα, η αρμόδια Επιτροπή θα ελέγξει το κατά πόσον δικαιολογείται η κρατική χρηματοδότηση της βασιλικής οικογένειας, ως αποτέλεσμα της θέσπισης νόμου, που επιτρέπει στους βουλευτές να παρακολουθούν τα οικονομικά του Παλατιού.

    Η Επιτροπή θα ελέγξει τα μεταφορικά έξοδα της βασίλισσας Ελισάβετ Β', τη χρηματοδότηση της αναψυχής της βασιλικής οικογένειας, καθώς και τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις εκ μέρους της βασίλισσας.

    Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στους πολυάριθμους συμβούλους και βοηθούς της Ελισάβετ Β΄, οι οποίοι επίσης πληρώνονται από τους φορολογούμενους.
    Category: Κόσμος | Views: 190 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Πέθανε η αδελφή του Ντέιβιντ ΚούλθαρντΣτο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του παλιού πιλότου της Formula 1, Ντέιβιντ Κούλθαρντ, καθώς τα ξημερώματα πέθανε από καρδιακή προσβολή η αδελφή του, Λίνσι, σε ηλικία μόλις 35 ετών.

    Η Λίνσι Τζάκσον είχε παραπονεθεί για πόνους στο στομάχι λίγο πριν ξαπλώσει και λίγες ώρες αργότερα εξέπνευσε. Ήταν παντρεμένη και μητέρα ενός κοριτσιού 10 μηνών.

    Ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου σε βρετανική τηλεοπτική εκπομπή, μετά το τέλος της οποίας πληροφορήθηκε τη συγκλονιστική είδηση.
    Category: Κόσμος | Views: 140 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Χίλαρι η δημοφιλής
    Η Χίλαρι Κλίντον είναι η δημοφιλέστερη αμερικανίδα πολιτικός σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε από το Πανεπιστήμιο Quinnipiac.

    Η τέως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία θεωρείται επικρατέστερη υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις επόμενες προεδρικές εκλογές, λαμβάνει «θετική ψήφο» από το 61 των ερωτηθέντων.

    Η Κλίντον αναδείχθηκε πιο λαοφιλής από τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος κατετάγη δεύτερος με 51% θετικές ψήφους.
    Η δημοτικότητα της Κλίντον παραμένει υψηλή παρά τις επικρίσεις που δέχθηκε για λανθασμένους χειρισμούς που οδήγησαν στην επίθεση στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης.
    Category: Κόσμος | Views: 183 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Οι μεταμορφώσεις του ΧίτλερΗ μορφή του Αδόλφου Χίτλερ είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές στην ιστορία. Το μικρό μουστάκι και η κολημμένη φράντζα έχουν σχεδόν ταυτιστεί με το πρόσωπο του «Φύρερ», ο οποίος δεν άλλαξε ποτέ εμφάνιση. Πώς θα ήταν όμως, ο Χίτλερ αν ήταν φαλακρός, αν είχε μούσια ή αν φορούσε γυαλιά;

    Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι αμερικανική κυβέρνηση είχε δημιουργήσει πορτρέτα του Χίτλερ με πολλές εναλλακτικές εμφανίσεις, θέλοντας να προετοιμαστεί για μια ενδεχόμενη μεταμφίεση ή μεταμόρφωσή του, σε περίπτωση που θα επιχειρούσε να διαφύγει.

    Τα πορτρέτα δημιουργήθηκαν από τον μακιγιέρ Έντι Σεντζ, ο οποίος παρόλο που δεν είχε στη διάθεσή του τα μέσα του σήμερα, κατάφερε να απεικονίσει τον Χίτλερ ως φαλακρό, γενειοφόρο, διοπτροφόρο, αλλά και χωρίς το μουστάκι «σήμα κατατεθέν» του. Οι φωτογραφίες αυτές αποχαρακτηρίστηκαν πρόσφατα και δόθηκαν στη δημοσιότητα.
    Category: Κόσμος | Views: 208 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Καρναβάλι... styleΜε την παρουσία λαμπερών προσκεκλημένων όπως ο «Mr. Gangnam Style», PSY και η Megan Fox, άρχισαν οι επίσημοι εορτασμοί του πιο ξακουστού και σέξι καρναβαλιού στον κόσμο.

    Οι χορευτές των σχολών σάμπα του Ρίο παρέλασαν στο περίφημο «Σαμπαδρόμιο» και γέμισαν με κέφι την ατμόσφαιρα.

    Το καρναβάλι του Ρίο αναμένεται εφέτος να προσελκύσει 900.000 τουρίστες από τη Βραζιλία και το εξωτερικό. Παρόλο που είναι το πιο γνωστό, δεν είναι το μοναδικό καρναβάλι της Βραζιλίας. Λαμπερές γιορτές και παρελάσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις, όπως το Σάο Πάολο και το Σαλβαδόρ.

    Όπως κάθε χρόνο, την τιμητική τους είχαν οι σέξι παρουσίες με τα... υποτυπώδη κοστούμια.







    Category: Κόσμος | Views: 200 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Στη «φόρα» οι φορολογικές δηλώσεις του Ραχόι
    Εν μέσω του σκανδάλου με τις «αδήλωτες δωρεές», ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις, σε μια προσπάθεια να διαψεύσει τα δημοσιεύματα ότι ο ίδιος και άλλοι συντηρητικοί πολιτικοί του κόμματος του, είχαν λάβει "μίζες" από δωρεές ιδιωτών στο Λαϊκό Κόμμα.

    Ο διαδικτυακός τόπος της κυβέρνησης δημοσίευσε σήμερα λεπτομερώς τις φορολογικές δηλώσεις του Μαριάνο Ραχόι από το 2004 έως το 2012.Ο Ισπανός πρωθυπουργός έβγαλε 147.620 ευρώ το χρόνο για κάθε περίοδο, συν τα εισοδήματα από επενδύσεις, ενώ πλήρωσε 870.292 ευρώ σε φόρους μέσα σε οκτώ χρόνια, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

    Παράλληλα,σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει ο θόρυβος γύρω από το σκάνδαλο διαφθοράς το οποίο έχει επηρεάσει τους Ισπανούς και σπρώχνει προς τα πάνω τα κόστη δανεισμού, εχθές παρασκευή, το Λαϊκό Κόμμα δημοσίευσε την κίνηση των χρηματοοικονομικών λογαριασμών της τελευταίας τετραετίας.

    Παρόλα αυτά η αντιπολίτευση επιμένει ότι πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και ζητά την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το σκάνδαλο που αποκάλυψε πριν λίγες μέρες η ισπανική Ελ Παΐς.
    Category: Κόσμος | Views: 178 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    «Να μείνω και του χρόνου»Την πρόθεσή του να συνεχίσει και τη νέα αγωνιστική σεζόν στον Άρη εξέφρασε ο Ανδρέας Τάτος με συνέντευξή του στη Metrosport. «Αν πάνε όλα καλά, θέλω να μείνω και του χρόνου. Γενικά, μου αρέσει πολύ και η Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο άσος των κίτρινων ο οποίος έχει δοθεί δανεικός από τον Ολυμπιακό.

    Αναλυτικά η συνέντευξή του στο Metrosport:

    -Πως αποφάσισες να έρθεις στον Άρη, τη δεδομένη χρονική στιγμή, που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο; Μάλιστα, είχες κι άλλες προτάσεις να εξετάσεις.
    «Σίγουρα η ομάδα περνάει δύσκολες στιγμές. Η απόφαση όμως να έρθω, ήταν δική μου και του μάνατζέρ μου. Πρόκειται για έναν μεγάλο σύλλογο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με ιστορία και κόσμο στο πλευρό του. Είχα αρκετές προτάσεις από την Superleague, αλλά προτίμησα τον Άρη, επειδή είναι πρόκληση για μένα και μου αρέσει να αγωνίζομαι με πίεση».

    -Απέρριψες και τον ΟΦΗ, για να έρθεις στη Θεσσαλονίκη.
    «Δεν ήμουν εγώ αυτός που ήθελε να πάει στον ΟΦΗ. Ο μοναδικός λόγος που θα μπορούσα να πάω, θα ήταν ο προπονητής Γιάννης Πετράκης, ο οποίος με έχει βοηθήσει πολύ στο παρελθόν».

    -Το περιβάλλον σου τι έλεγε;
    «Το περιβάλλον μου έλεγε, πως αν και έχει δύσκολο πρόγραμμα ο Άρης, να πάω. Εγώ σκ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 158 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    «Όλα στο παρκέ… Τίποτα λιγότερο»Λίγες ώρες απομένουν για τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ των ανδρών (Κυριακή, 18:30) όπου Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

    Οι «πράσινοι», όπως επισήμανε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης γράφοντας στο blog που διατηρεί στην ιστοσελίδα της ομάδας του, θέλουν πολύ να κατακτήσουν τον τίτλο, για αυτό και προετοιμάζονται τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα.

    Αυτό όμως που έχει σημασία όπως τόνισε ο διεθνής σέντερ είναι όλοι οι παίκτες να τα δώσουν όλα στο παρκέ, καλώντας παράλληλα τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο Ελληνικό να στηρίξουν με κόσμιο τρόπο την προσπάθεια του Παναθηναϊκού.

    Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο «Σόφο» στο paobcblog

    Καλησπέρα…

    Μία μέρα μας χωρίζει από τον πρώτο τελικό, από έναν αγώνα που θα κρίνει έναν τίτλο και το γεγονός αυτό από μόνο του δημιουργεί μια ιδιαίτερη κατάσταση, κάνει το παιχνίδι αυτό ξεχωριστό. Διεκδικούμε το Κύπελλο Ελλάδας. Η πρόταση αυτή λέει τόσα από μόνη της που πραγματικά δεν χρειάζεται να προσθέσουμε και πολλά…

    Είναι σημαντικός αγώνας και είναι απαραίτητο να προετοιμαστούμε σωματικά, αλλά και πνευματικά για την αναμέτρηση αυτή. Ο καθένας από εμάς θα πρέπει να είναι έτοιμο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 205 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Τεσσάρα με «δαιμονισμένο» ΚριστιάνοΟι Μαδριλένοι, μπορεί να μην είχαν στο ματς για την 23η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν, τους ανέτοιμους Πέπε και Μαρσέλο, αλλά και τους Αλόνσο και Βαράν, που έμειναν στον πάγκο, αλλά πήραν μια άνετη νίκη κόντρα στη Σεβίλλη. Μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Μπερναμπέου» δυνατά από την αρχή και στο 18’ ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Επειτα από γύρισμα του Ρονάλντο, ο Ναβάρο δεν έκοψε καλά την μπάλα, αυτή πήρε πορεία προς τα δίχτυα και ο Μπενζεμά με κοντινό πλασέ «έγραψε» το 1-0.

    Από εκεί και πέρα ανέβαλε ο Κριστιάνο. Με εκπληκτική προσποίηση και σουτ με αριστερό έξω από την περιοχή, έκανε το 2-0 στο 26΄(Δείτε το γκολ!). Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τις γραμμές τους, έγιναν πιο επιθετικοί και έχασαν δυο καλές ευκαιρίες με Νάβας και Ρέγιες, στο 30’ και στο 32’, αντιστοίχως. Από την άλλη, και η Ρεάλ θα μπορούσε να σκοράρει για τρίτη φορά, ιδιαίτερα στη φάση του 43΄ όταν ο Μπέτο απομάκρυνε φάουλ του Ρονάλντο και στη συνέχεια ο Σπάχιτς απομάκρυνε σε κόρνερ σουτ του Ράμος.

    Υπόθεση δευτερολέπτων...

    Η επανάληψη είχε… πολύ Ρονάλντο! Μόλις 35 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ο Πορτογάλος έκανε το 3-0, όταν έπειτα από γέμισμα του Αρμπελόα με κεφαλιά, ο σταρ των Μαδριλένων δεν δυσκ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 229 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Ο Μήτρογλου έσπασε τη γκίνια του ΜίτσελΟ Μήτρογλου έσωσε τον Ολυμπιακό, έσπασε και την παράδοση που κυνηγούσε τον Μίτσελ σε κάθε ντεμπούτο του. Ποια ήταν αυτή; Ο Ισπανός δεν κέρδιζε ποτέ σε πρεμιέρα του σε πάγκους!
    Για την ακρίβεια μάλιστα, έχανε! Μέχρι την Τρίπολη...

    Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», το πρώτο του ματς ως προπονητής το έδωσε στις 13 Αυγούστου 2005 στα προκριματικά του Κυπέλλου Ισπανίας. Ηταν με τη Ράγιο Βαγιεκάνο κόντρα στην ερασιτεχνική Ράπιδο Μπούθας. Το ντεμπούτο του ήταν τραγικό αφού η Ράγιο έχασε 1-0! Πέρασε βέβαια στη ρεβάνς (2-0), αλλά εκείνη η ήττα του έχει μείνει στη μνήμη. Πάντως, στις 28 Αυγούστου ξεκίνησε με νίκη 3-1 επί της Σαν Ισίδρο για τη Σεγούντα Β (τρίτη κατηγορία).

    Ενα χρόνο μετά (26/8/2006) έκανε ντεμπούτο με την Ρεάλ Καστίγια στη Σεγούντα (Β' εθνική) με ισοπαλία εκτός έδρας 1-1 με την Καστεγιόν αν και οι γηπεδούχοι έπαιζαν με δέκα παίκτες το τελευταίο εικοσάλεπτο (κόκκινη ο Αουρέλιο).

    Ομως, το ανεπίσημο ντεμπούτο του το έκανε στις 16/8 στην επίσημη παρουσιάση της ομάδας στο εντός έδρας φιλικό με τη Χετάφε από την οποία έχασε 0-2 από δυο γκολ του Αλμπίν.

    Στις 27/4/2009 αντικατέστησε τον Βίκτορ Μουνιόθ στον πάγκο της Χετάφε και στις 3 Μαϊου κοουτσάρισε τους Μαδριλένους κόντρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 196 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Ευτυχισμένα γενέθλια για τον ΒαλβέρδεΗ Θέλτα υποδέχτηκε την Βαλένθια στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος με τις δύο ομάδες να θέλουν την νίκη για διαφορετικούς λόγους. Οι γηπεδούχοι για να μπορέσουν να ξεκολλήσουν επιτέλους από την ζώνη του υποβιβασμού που είναι εδώ και καιρό και οι φιλοξενούμενοι για να παραμείνουν σε τροχιά Ευρώπης.

    Τελικά, με την καρφωτή κεφαλιά του Βαλντέζ στην τελευταία φάση του αγώνα η Βαλένθια πήρε το τρίποντο και η Θέλτα έμεινε στα… χαμηλά. Μάλιστα, το γκολ ήταν… δώρο για τα γενέθλια του Βαλβέρδε που σήμερα έγινε 49χρονών!

    Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν

    Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2013
    Μαγιόρκα – Οσασούνα 1-1
    (92'Ζερόμ-77'Λόλο)

    Θέλτα – Βαλένθια 0-1
    (93'Βαλντέζ)

    Λεβάντε – Μάλαγα (21:00)
    Λα Κορούνια – Γρανάδα (23:00)
    Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη (23:00)

    Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013
    Μπαρτσελόνα – Χετάφε (13:00)
    Σαραγόσα – Σοσιεδάδ (18:00)
    Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ (20:00)
    Ράγιο Βαγιεκάνο – Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

    Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013
    Μπέτις – Βαγιαδολίδ (22:30)
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 200 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Υποκλίθηκε μπροστά στην «Κυρία»Η κόντρα ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Φιορεντίνα είναι γνωστή εδώ και χρόνια και –κατά συνέπεια- οι οπαδοί των «μπιανκονέρι» είχαν ένα λόγο παραπάνω για να πανηγυρίσουν τη νίκη επί της Φιορεντίνα. Άλλωστε, χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά για να βρουν αφορμή προκειμένου να ζητωκραυγάσουν για την ομάδα τους, αφού σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Βούτσινιτς άνοιξε το σκορ με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή.

    Η Γιουβέντους παρέμεινε καλύτερη της ομάδας της Φλωρεντίας καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και είδαν την υπεροχή τους να μετουσιώνεται σε γκολ λίγο πριν «φύγει» το ημίχρονο. Μάλιστα σ’ εκείνη τη φάση, ο Μάτρι –εκμεταλλευόμενος εξαιρετική κάθετη πάσα του Βιντάλ- δεν χρειάστηκε καν το… παπούτσι του για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα!

    Συνοπτικά οι αγώνες της 24ης αγωνιστικής:

    Σάββατο 09/02

    Γιουβέντους – Φιορεντίνα 2-0
    (10’ Βούτσινιτς, 41’ Μάτρι)

    21:45: Λάτσιο – Νάπολι

    Κυριακή 10/02

    13:30: Πάρμα – Τζένοα
    16:00: Αταλάντα – Κατάνια
    Μπολόνια – Σιένα
    Κάλιαρι – Μίλαν
    Παλέρμο – Πεσκάρα
    Σαμπντόρια – Ρόμα
    Ουντινέζε – Τορίνο
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 183 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    «Καμπανάκι» για νέο κύμα αποφυλακίσεων λόγω 18μήνου
    «Καμπανάκι κινδύνου» σημαίνουν οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές για το ενδεχόμενο νέων αποφυλακίσεων λόγω λήξης 18μήνου σε μεγάλες υποθέσεις, αλλά και για την έρευνα και εξιχνίαση σημαντικών υποθέσεων διαφθοράς γιατί λείπουν η κατάλληλη επιστημονική - τεχνοκρατική βοήθεια, η αναγκαία υποδομή, αλλά και η απαραίτητη συνεργασία και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων αρχών και φορέων.

    Όπως αναφέρει το Έθνος, τα τεράστια λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ερευνούν τις σοβαρότερες υποθέσεις αιχμής (διαφθορά κρατικών αξιωματούχων και πολιτικών, οργανωμένο έγκλημα) αποτέλεσαν αντικείμενο συσκέψεων του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιω. Τέντε με τους εισαγγελείς του τμήματος οικονομικού εγκλήματος και τους ειδικούς ανακριτές (προέδρους Πρωτοδικών) του Πρωτοδικείου Αθηνών. Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης επισκέφθηκε την πρόεδρο ΑΠ Ρ. Ασημακοπούλου και τον εισαγγελέα ΑΠ στην προσπάθεια να εξευρεθούν άμεσες λύσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι της Εισαγγελίας ΑΠ (Ιω. Τέντες, Ν. Παντελής, Ρ. Παπαδάκης) ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 155 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Πρώτη στην ανακύκλωση μπαταριών η Ελλάδα
    Απρόσμενη «πρωτιά» για τη χώρα μας, αυτή τη φορά από τον τομέα της ανακύκλωσης. Τη χρονιά που μόλις πέρασε, στην Ελλάδα η συλλογή μπαταριών ξεπέρασε τους 681 τόνους (περίπου 27,5 εκατομμύρια μπαταρίες), με αποτέλεσμα το ποσοστό συλλογής σε σχέση με το σύνολο των μπαταριών που διακινούνται στην Ελλάδα να φθάσει το 36%.

    «Το ποσοστό αυτό μάς φέρνει μπροστά ακόμα και από παραδοσιακά ανεπτυγμένες χώρες, όπως η Αγγλία, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Δανία, η Ιταλία και η Ισπανία, αλλά και από κράτη όπως η Πορτογαλία, η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχία, όπου το εν λόγω σύστημα ανακύκλωσης λειτουργεί περισσότερα χρόνια», επισημαίνει με έμφαση στην Καθημερινή, ο κ. Ηλίας Ορδόλης, γενικός διευθυντής της ΑΦΗΣ Α.Ε.

    Η αρχή από το 2005

    Υπενθυμίζουμε ότι η τοποθέτηση των ειδικών «στηλών» για τη συλλογή των προς ανακύκλωση μπαταριών ξεκίνησε στη χώρα μας τον Μάρτιο του 2005 σε σούπερ μάρκετ, σχολεία, δήμους, εμπορικά καταστήματα, στρατιωτικές μονάδες κ.ά. Εως σήμερα, ειδικοί κάδοι βρίσκονται σε 13.800 σχολεία, σε 9.600 δημόσιους φορείς, σε 13.8 ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 182 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Σπουδάστρια ετών 67
    Τα τελευταία δύο χρόνια θεωρεί τον εαυτό της Σταχτοπούτα, αφού ζει το παραμύθι της: στα 65 της κατάφερε να μπει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ονειρο όμως που, όπως λέει, θέλουν να της το κλέψουν, αφού το σχέδιο «Αθηνά» προβλέπει τη μεταφορά του τμήματος στο Μεσολόγγι. Γι’ αυτό και τώρα στέκεται δίπλα στον αγώνα των συμφοιτητών της να κρατήσουν τη σχολή ανοιχτή.

    Τελείωσε το τριθέσιο δημοτικό σχολείο το 1959 στο χωριό Αγία Βαρβάρα, 30 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου. Οταν ο δάσκαλος ρώτησε πόσα παιδιά θα συνεχίσουν στο Γυμνάσιο η εξαδέλφη του Νίκου Ξυλούρη - Ξυλούρη, άλλωστε, είναι και το πατρικό της - έβαλε τα κλάματα, αφού η οικογένειά της, με τα εννιά παιδιά, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να της επιτρέψει να πάει στην πόλη να τελειώσει το σχολείο. Εκανε αγροτικές δουλειές, έβοσκε πρόβατα και αγελάδες, ώς την ηλικία των 20 ετών που πήγε στα Χανιά. Εκεί γνώρισε τον σύζυγό της, ο οποίος είχε συνεργείο. Δεν εργάστηκε, είχε επικεντρωθεί στην ανατροφή της μοναχοκόρης της, Ελένης.

    Κάποιες φορές χρειάστηκε να βοηθήσει τον σύζυγό της στις εξωτερικές δουλειές, στην εφορία, στο ΙΚΑ. Επρεπε να συμπληρώσει έγγραφα, δεν ήξερε όμως πώς. Ενιωθε ανασφάλεια και φοβόταν ότι ο κόσμος θα την κορόιδευε που δεν ή ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 226 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Συνεχίζει τη δράση του ο «Ξένιος Ζευς»
    Συνεχίζει ακάθεκτη η δράση του «Ξένιου Διός» που πριν από λίγες μέρες συμπλήρωσε έξι μήνες ζωής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια της προχθεσινής επιχείρησης προσήχθησαν 167 αλλοδαποί και συνελήφθησαν 16 γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.

    Ακόμα, διενεργήθηκαν 2 έρευνες σε σπίτια, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

    Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν σημειωθεί τα ακόλουθα αποτελέσματα:


    • Προσήχθησαν 78.580 αλλοδαποί.
    • Συνελήφθησαν 4.456 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
    • Συνελήφθησαν 59 άτομα (αλλοδαποί και Έλληνες) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, κατοχή λαθραίων τσιγάρων, λαθρεμπόριο, παρεμπόριο, παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες, καταδιωκτικά έγγραφα, κλοπές, καθώς και για πολεοδομικές παραβάσεις.
    • Διενεργήθηκαν 527 έρευνες σε σπίτια, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.
    Από την Οικονομική Αστυνομία:
    • Ελέγχθηκαν 207 καταστ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 226 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    «Βροχή» από ραβασάκια για χρέη στο Δημόσιο
    Βροχή από ραβασάκια για ληξιπρόθεσμα χρέη, συλλήψεις με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων αλλά και στοχευμένους ελέγχους σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εδώ και τώρα, επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να δώσει το φιλί της ζωής στα δημόσια έσοδα, τα οποία εμφάνισαν ουσιαστικές αρρυθμίες με το καλημέρα του νέου έτους.

    Τα πρώτα στοιχεία για την πορεία των εσόδων τον Ιανουάριο σήμαναν συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς έδειξαν υστέρηση εσόδων 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο, με πτώση 7%, η οποία επιμέρους στο πεδίο του ΦΠΑ διευρύνεται σε παραπάνω από 15%.

    Γιάννης Στουρνάρας, Γιώργος Μαυραγάνης και Χάρης Θεοχάρης, οι οποίοι γνωρίζουν ότι αν παγιωθεί η μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό σύντομα θα έρθει η τρόικα και θα ζητήσει νέα μέτρα, έχουν καταστρώσει ήδη σχέδιο επτά σημείων για την αναστήλωση των εσόδων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το σχέδιο που μπαίνει σε άμεση εφαρμογή προβλέπει:

    1. Ραβασάκια
    Οσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να περιμένουν τον ταχυδρόμο. Με ηλεκτρονικές επιστ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 234 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Αντιρατσιστική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη
    Εκδήλωση, ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, διοργάνωσε το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το ακτιβιστικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Pes - Activists), με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και τη συμμετοχή των Δήμων Θεσσαλονίκης, Νεάπολης- Συκεών, Παύλου Μελά, Θέρμης και άλλων φορέων.

    Στη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν στους συγκεντρωθέντες εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων νεολαίας, διανεμήθηκε έντυπο υλικό σε διερχόμενους, ενώ συμμετείχαν και θεατρικά σχήματα από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

    Ήταν η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποίησε το τμήμα ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με τους διοργανωτές στόχος τους είναι να συμπεριληφθεί η Θεσσαλονίκη στο χάρτη των πόλεων που εκδηλώνουν έμπρακτα την απέχθεια τους σε φαινόμενα ρατσισμού και δολοφονικής βίας σε μετανάστες.
    Category: Ελλάδα | Views: 181 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Η αυτού εξοχότης Γιώργος Α. στο ΜανχάτανΓείτονας της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, της Lady Gaga και του Ματ Ντέιμον, αλλά και άλλων διάσημων είναι από σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια του παραχώρησε ένα πολυτελές διαμέρισμα σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές του Μανχάταν.

    Όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα», ένας από τους όρους στο συμβόλαιο του πρώην πρωθυπουργού με το Πανεπιστήμιο, ήταν και η παροχή στέγης στην πανάκριβη Νέα Υόρκη. Και πράγματι, ο πρύτανης του Κολούμπια θα κατοικεί, για τους επόμενους έξι μήνες σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται σε πολυκατοικία 12 ορόφων, στο Upper West Side του Μανχάταν.

    Στην ίδια περιοχή έχουν σπίτια διάσημοι όπως ο Ντένζελ Ουάσιγκτον, η Μπιγιονσέ και ο Jay-Z η Μαντόνα, ο Στινγκ και άλλοι. Το ενοίκιο για ένα απλό διαμέρισμα με ένα υπνοδωμάτιο ξεκινά από τα 1500 δολάρια και όσο για αγορά, ένα διαμέρισμα μπορεί να στοιχίσει 2 εκατομμύρια δολάρια.

    Μέχρι να μετακομίσει στο νέο του σπίτι, ο Γ. Παπανδρέου διέμεινε σε ξενοδοχείο, με έξοδα, φυσικά του Κολούμπια.
    Category: Ελλάδα | Views: 212 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    «Θα χασομερήσει η επανάσταση, η νεολαία έχει πέσει όλη πάνω στα κινητά»

    Ο Πανούσης σχολιάζει την επικαιρότητα και μιλά για την περιπέτεια με την υγεία του

    Συγκαταλέγεται στους καλλιτέχνες εκείνους που σπάνια δίνουν συνεντεύξεις. Όσα αφουγκράζεται και όσα βιώνει τα καυτηριάζει από τη σκηνή.

    Έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας, ο Τζίμης Πανούσης επιστρέφει και πάλι στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας, ύστερα από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε.

    «Έβγαλα μια τεράστια πέτρα από το νεφρό. Πολύ επίπονη η όλη διαδικασία. Από την Δευτέρα και αν όλα πάνε καλά και οι γιατροί μου δώσουν το ΟΚ, ξεκινάω πρόβες», λέει ο αγαπητός τραγουδιστής και κωμικός στη Real Life. Ο Τζίμης Πανούσης έχει προγραμματίσει περιορισμένες εμφανίσεις στο «Τρόικα Club» στην οδό Πειραιώς.

    Χαρακτηρίζει τους Έλληνες «δουλόφρονες» και λέει χαρακτηριστικά: «όπως λέει ο Καστοριάδης, από το 400 π.Χ είμαστε δουλοπάροικοι, ραγιάδες. Δεν είμαστε πολίτες, δεν έχουμε συνείδηση. Δεν έχουμε ζήσει καμία επανάσταση. Πολύ σωστά βλέπουμε το κράτος ως κάτι κακό, είναι κακό έτσι όπως είναι. Από την άλλη όμως, δεν κανουμε κάτι να αντιπαρατ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 211 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Ετοιμάζουν νόμο-φρένο στις απεργίεςΤέλος εποχής για τις «απεργίες μειοψηφιών» τα ανεξέλεγκτα δικαιώματα συνδικαλιστών, την υφιστάμενη, οργάνωση των συνδικάτων αλλά και «επιστροφή-επαναφορά» του δικαιώματος της ανταπεργίας, γνωστού και ως «λοκ-άουτ».
    Η κυβέρνηση γυρίζει σελίδα στον τρόπο λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας και στην άσκηση του δικαιώματος της απεργίας, έπειτα από 30 και πλέον χρόνια ισχύος του πιο φιλελεύθερου νόμου της Ευρώπης, του νόμου 1264/1982.

    Ήδη στα συρτάρια του υπουργείου Εργασίας υπάρχουν διαμορφωμένες προτάσεις για αναμόρφωση του συγκεκριμένου συνδικαλιστικού νόμου, γεγονός που θεωρείται πρώτης προτεραιότητας κατά τη σημερινή κρίσιμη συγκυρία.

    Απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες που επικαλείται το «Βήμα της Κυριακής», φέρουν την κυβέρνηση αποφασισμένη να προχωρήσει στην αλλαγή του νόμου, αφού προηγηθεί ολιγόμηνος διάλογος με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

    Κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης δήλωσε στην εφημερίδα: «Δεν μπορεί να υποχρεωνόμαστε σε συνεχείς επιστρατεύσεις απεργών για να λειτουργήσει η κοινωνία και την ίδια στιγμή να διατηρούμε τη δυνατότητα ολιγομελών σωματείων να ακινητοποιούν δημόσιες υπηρεσίες».

    Οι κεντρικοί άξονες των αλλαγών αφορούν τον υφιστάμενο τρόπο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 175 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Ποιοι είναι οι νεοναζί που συνάντησαν τον Μιχαλολιάκο μέσα στη ΒουλήΛίγες ώρες μετά την παρουσία τους στο Κοινοβούλιο και παρά τη διάψευση από τους Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη, οι νοσταλγοί του Χίτλερ δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα τους φωτογραφίες από το οδοιπορικό τους στην Ελλάδα.
    Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel υποστήριξε πως η Χρυσή Αυγή έχει επαφές με βαυαρούς νεοναζί, οι οποίες ενισχύονται από εκατέρωθεν επισκέψεις.

    Απαντώντας στο δημοσίευμα η Χρυσή Αυγή έκανε λόγο για «μυθεύματα» και «λασπολογία» και ενημέρωνε πως ουδεμία σχέση έχει με ξένες πολιτικές οργανώσεις ή κόμματα.

    Ωστόσο, πριν περάσουν 24 ώρες τους διέψευσαν οι ίδιοι οι Γερμανοί. Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», με δύο μεγάλες αναρτήσεις στον ιστότοπο Freies-netz-sued.net οι νοσταλγοί του Χίτλερ παρουσίασαν αναλυτικά τις επαφές που διατηρούν με τη Χρυσή Αυγή και για το πρόσφατο ταξίδι τους στην Ελλάδα που περιελάμβανε και επίσκεψη στο Κοινοβούλιο. Μάλιστα γράφουν ότι «η Χρυσή Αυγή είναι φάρος για όλες τις εθνικιστικές ομάδες και οργανώσεις της Ευρώπης».

    Κάτω από την ομπρέλα του δικτύου Freies Netz Sud βρίσκονται περί τις 20 νεοναζιστικές οργανώσεις από τη Βαυαρία και από γειτονικά γερμανικά κρατίδια. Πολλές από τι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 167 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    «Καρατομήθηκε» η διοικήτρια του Νοσοκομείου Τριπόλεως
    Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος αποφάσισε την παύση από τα καθήκοντά της, της διοικήτριας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, Ελένη Σουρούνη, η οποία την περασμένη Τετάρτη επέτρεψε σε μέλη της Χρυσης Αυγης να εισέλθουν στο νοσοκομείο για να ελέγξουν τα νομιμοποιητικά έγγραφα αλλοδαπών εργαζομένων.
    Category: Ελλάδα | Views: 170 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    Η επιτυχημένη «Αποστολή» της ΑρχιεπισκοπήςΟ φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή το 2012 στάθηκε στο πλευρό 1.945.010 συνανθρώπων μας που ζήτησαν τη βοήθεια του.

    Με το Πρόγραμμα «Εκκλησία στους δρόμους» 72 Ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αποτελούν κέντρα διανομής φαγητού.

    Κάθε ημέρα μοιράζονται 10.000 μερίδες φαγητού ημερησίως, σε 5.000 άτομα. Μέσα στο 2012, η «Αποστολή» μοίρασε συνολικά 3.600.000 μερίδες φαγητού. Επιπλέον, στηρίζει ελληνικές οικογένειες που ζουν  στα όρια της φτώχειας με την αποστολή 3.075 δεμάτων  τροφίμων μηνιαίως σε 97 ενορίες  της Ι.Α.Α.

    Πραγματοποίησε 51 αποστολές σε Ιερές Μητροπόλεις. Με το πρόγραμμα «Αποστολή για τους Πολύτεκνους» ενισχύει ελληνικές  πολύτεκνες οικογένειες με την αποστολή 1.038 δεμάτων αγάπης κάθε μήνα. Λειτουργεί 5 Κοινωνικά Παντοπωλεία στον Ταύρο, στην Καλλιθέα, στην Δάφνη, στο Ζωγράφου, όπου επωφελούνται 700 οικογένειες (1.900 άτομα) μηνιαίως.

    Επίσης, άνοιξε το έκτο Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Καλλιθέα για ανασφάλιστους εμπόρους και ενισχύει παράλληλα το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου στην Ορεστιάδα. Εφαρμόζει πρόγραμμα Κινητής Μονάδας Υγείας σε ενορίες της Ι. Α. ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 187 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-10 | Comments (0)

    «Θα σκοτώσω τον πατέρα μου και 200 παιδιά»
    Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της πολιτείας του Τενεσί μετά τα απειλητικά μηνύματα εναντίων μαθητών που ανέβασε στο διαδίκτυο ένας 24χρονος Βρετανός.

    Ο νεαρός άνδρας , κάτοικος της βόρειας Αγγλίας, κατηγορείται για ανάρτηση στο Διαδίκτυο απειλής μαζικής δολοφονίας παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα την είχε αναρτήσει στην σελίδα του Facebook, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη ενός πρόσφατα εκλιπόντος μαθητή από το σχολείο της κομητείας Ουόρεν, της πολιτείας του Τενεσί.

    Στην ανακοίνωση του αναφέρει την πρόθεσή του να σκοτώσει τον πατέρα του και περίπου 200 παιδιά στο σχολείο της κομητείας και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει.

    Σύμφωνα με τους Βρετανούς ανακριτές πρόκειται για ένα κυνικό αστείο, αλλά έπειτα από την εμφάνιση αυτής της πληροφορίας σε 11 σχολεία της κομητείας Ουόρεν των ΗΠΑ ελήφθησαν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.
    Category: Κόσμος | Views: 179 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-09 | Comments (0)

    Επίθεση σε στρατόπεδο αντιφρονούντων στο Ιράν
    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 50 τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση αγνώστων με όλμους σε στρατόπεδο Ιρανών αντιφρονούντων στο Ιράκ.

    Σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών της χώρας, στο στρατόπεδο όπου βρίσκονταν πρόσφυγες, μέλη της ιρανικής αντικυβερνητικής αριστερής ομάδας «Μουτζαχεντίν-ε Χαλκ» καθώς και εκπρόσωποι της ιρακινής αστυνομίας.

    Τα περισσότερα θύματα και τραυματίες είναι Ιρανοί αντιφρονούντες και άνδρες της ιρακινής αστυνομίας. Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

    Category: Κόσμος | Views: 167 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-09 | Comments (0)

    Σεισμός 7 ρίχτερ στην Κολομβία
    Iσχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε μετά τις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδος στη νοτιοδυτική Κολομβία.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.

    Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 10 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης Πάστο, ενώ το εστιακό βάθος ήταν πολύ μεγάλο και εντοπίστηκε στα 130 χλμ.

    Η δόνηση έγινε αισθητή σε μεγάλο τμήμα της χώρας, αλλά και στον γειτονικό Ισημερινό.
    Category: Κόσμος | Views: 166 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-09 | Comments (0)

    Παραιτήθηκε η υπουργός Παιδείας στη Γερμανία
    Την παραίτησή της υπέβαλε η υπουργός Παιδείας της Γερμανίας Ανέτε Σαβάν, μετά την απόφαση της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ να της αφαιρέσει το διδακτορικό δίπλωμα, κατηγορώντας την για λογοκλοπή, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

    Η Σαβάν, στενή συνεργάτιδα της Άγκελα Μέρκελ, είχε αρχικά κατηγορηθεί για λογοκλοπή από έναν ανώνυμο μπλόγκερ και είχε τότε ισχυριστεί ότι ποτέ δεν είχε εν γνώσει της παραλείψει να αποδώσει στις πηγές της τα γραφόμενά της στην διατριβή της, που είχε να κάνει με τη διαμόρφωση της συνείδησης.

    Στη συνέχεια ωστόσο άρχισε έρευνα η Φιλοσοφική Σχολή του πανεπιστημίου και κατέληξε ότι η διατριβή της περιείχε «σημαντικό αριθμό κειμένων που δεν είχαν αποδοθεί στις πρωτότυπες πηγές τους». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα μέλη της σχολής αποφάσισαν να αφαιρέσουν το δίπλωμα από την υπουργό κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας, στην οποία 12 ψηφίσαν υπέρ της αφαίρεσης, δύο κατά και ένας απείχε.
    Category: Κόσμος | Views: 191 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-09 | Comments (0)

    «Η Σύνοδος έληξε με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα»«Η Σύνοδος Κορυφής, με κύριο αντικείμενο τον προϋπολογισμό της Ε.Ε, έληξε με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα, αλλά αρνητικό για την πορεία της Ένωσης», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τα αποτελέσματα της Συνόδου και συμπληρώνει: «Για τη χώρα μας εξασφαλίστηκαν σημαντικοί πόροι 4 δισ. επιπλέον από το αναμενόμενο πλαφόν των 14 δισ, που θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην επανεκκίνηση και την αναζωογόνηση της οικονομίας.

    Ο συνολικός, όμως, προϋπολογισμός κινείται πολύ κάτω από τις ανάγκες της Ένωσης για την υπέρβαση της κρίσης, για πρώτη φορά είναι ελλειμματικός και δικαιολογημένα προκαλεί τις ισχυρές ενστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις στην Ευρώπη, και μαζί τους η ΔΗΜΑΡ, αγωνίζονται για αλλαγή των συντηρητικών συσχετισμών και την προώθηση μιας Ευρώπης αλληλέγγυας, κοινωνικής, δημοκρατικής και πολιτικά ενοποιημένης».
    Category: Οικονομία | Views: 227 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-09 | Comments (0)

    Ποιος κέρδισε στις Βρυξέλλες;
    Mετά από έναν μαραθώνιο διαβουλεύσεων οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία για τον κοινοτικό προϋπολογισμό ύψους 908 δισ. ευρώ για την επταετία 2014-2020.

    Πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό εκτεταμένων περικοπών και λιτότητας στην ιστορία της ΕΕ.

    Το γεγονός αυτό προσέδωσε διαστάσεις δράματος στην μάχη των «27» για τη διασφάλιση των εθνικών τους συμφερόντων. Η μάχη είχε πολλούς νικητές, ανάλογα την γωνία θεώρησης του αποτελέσματος.

    Σε αυτούς αναμφίβολα ανήκουν η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Κι αυτό γιατί κατάφεραν να επιβάλουν έναν προϋπολογισμό λιτότητας.

    Αυτή ήταν εξαρχής η επιδίωξή τους. Ο Κάμερον το πέτυχε με τις γνωστές απειλές στο προοίμιο της συνόδου. Στο τέλος πανηγύρισε ως προσωπική νίκη τις περικοπές.

    Η Άγκελα Μέρκελ πέτυχε το στόχο της κρατώντας χαμηλούς τόνους και διαδραματίζοντας το ρόλο της μετριοπαθούς διαμεσολαβήτριας: «Η συμφωνία είναι καλή και σημαντική γιατί μας δίνει ευχέρεια κινήσεων στην Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια.

    Μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε σημαντικά προγράμματα, τα οποία είναι αποφασιστικής σημασίας στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της απασχόλησ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 207 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-09 | Comments (0)

    Παρά την τσιγκουνιά των εταίρων πήραμε κάτι παραπάνω
    Ικανοποιημένη είναι η κυβέρνηση από τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, αφού το ποσό μαζί με το πακέτο για αγροτική ανάπτυξη φθάνει τα 16,3 δις. Από τον κοινοτικό προϋπολογισμό στην Αθήνα θα φθάσουν για την επταετία 2014-2020 περί τα 14,5 δισ., τμήμα των οποίων θα πάει στην ανεργία των νέων από το ειδικό ταμείο που δημιουργήθηκε.

    Επιπλέον 1,8 δις θα ενισχύσει τον αγροτικό τομέα και τα κονδύλια φθάνουν για τον πρωτογενή τομέα στα 3,9δις συνολικά. Είναι εξαιρετικά πιθανόν μετά το 2016 ότι θα αυξηθούν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ Σαμαρά κατά 2 δις τα κονδύλια λόγω αναθεώρησης των στατιστικών στοιχείων ορισμένων χωρών.

    Ο Αντώνης Σαμαράς επιστρέφει στην Αθήνα με περισσότερους πόρους απ όσους έπρεπε να πάρει η χώρα μετά την περικοπή του κοινοτικού προϋπολογισμού και μπορεί να ισχυριστεί ότι θα δοθεί προοπτική ελπίδας και ανάπτυξης.
    «Το ζητούμενο είναι να αντιληφθούν όλοι ότι η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη στην προσπάθεια να έλθουν κονδύλια και επενδύσεις προκειμένου η χώρα να βγει το συντομότερο δυνατόν από το φαύλο κύκλο της ύφεσης», είπε κορυφαίος υπουργός που συνόδευε τον πρωθυπουργό.

    Ως εξαιρετικά σημαντικό αξιολογούν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 224 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-09 | Comments (0)

    Χρειάζεται και νέο «κούρεμα» του χρέουςΜία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή των θεσμικών πιστωτών προτείνει μέσω συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    Ο κ. Σημίτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου απευθυνόμενος και «εντός» αλλά και στην Ευρώπη. Δεν αποφεύγει να προβλέψει ότι «η κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα κινδυνεύει αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση».

    Εκφράζει την άποψη ότι υπάρχει απογοήτευση σε ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας για την οικονομική κατάσταση, καθώς επικρατεί η αίσθηση ότι καταστρέφεται το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς και περιγράφει αναλυτικά το πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται τελευταία στην Ελλάδα.

    Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας, όπως αναφέρει το 'Έθνος', ο κ. Σημίτης τονίζει ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να συνεργαστούν χωρίς να δίνουν σημασία σε δηλώσεις που πυροδοτούν την ένταση.

    Υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Ευρώπη δεν αντέδρασε έγκαιρα στην κρίση και ότι παρέμεινε απλός θεατής των εξελίξεων.

     Επιρρίπτει τέλος ευθύνες και στην κυβέρνηση Καραμανλή λέγοντας ότι «Η τότε κυβέρνηση ακ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 244 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-09 | Comments (0)

    Συμμετοχή των τραπεζών στη διαμόρφωση των επιτοκίων
    Στη διαμόρφωση των διατραπεζικών επιτοκίων ενδεχομένως να υποχρεωθούν να βοηθήσουν οι τράπεζες, στο πλαίσιο ενός σχεδίου νόμου που θα παρουσιάσει ο αρμόδιος για τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες επίτροπος της Ε.Ε., Μισέλ Μπαρνιέ, προς το τέλος του έτους, με στόχο να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην αγορά μετά το σκάνδαλο χειραγώγησης των διατραπεζικών επιτοκίων στην οποία συμμετείχαν αρκετές τράπεζες.

    «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει νέα νομοθεσία για την αγορά διατραπεζικών επιτοκίων στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 προκειμένου να βελτιωθεί το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα διατραπεζικά επιτόκια. Οι τράπεζες που εξετάζουν αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο να αποσυρθούν από τα πάνελ που διαμορφώνουν τα διατραπεζικά επιτόκια θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι ενδεχομένως να κληθούν να συμμετάσχουν ξανά», δήλωσε ο κ. Μπαρνιέ.

    Το σκάνδαλο και η αβεβαιότητα γύρω από τον τρόπο με το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει το ρυθμιστικό πλαίσιο για τα διατραπεζικά επιτόκια αναφοράς οδήγησε πέντε τράπεζες (BayernLB, Radobank, Raiffeisen, DekaBank και Citi) να αποσυρθούν από το πάνελ που καθορίζει το Euribor, με αποτέλεσμα τα μέλη του ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Οικονομία | Views: 204 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-09 | Comments (0)

    Υποτίμησε το νόμισμά της η Βενεζουέλα
    Την υποτίμηση του εθνικού της νομίσματος αποφάσισε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

    Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε πως η σταθερή ισοτιμία του μπολιβάρ έναντι του δολαρίου υποτιμήθηκε κατά 47% στα 6,3 μπολιβάρ ανά δολάριο από 4,3 μπολιβάρ ανά δολάριο.

    Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο η κίνηση ήταν αναμενόμενη καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τη διεύρυνση του δημοσιονομικού της ελλείμματος και την ανεξέλεγκτη υποτίμηση του νομίσματος στη μαύρη αγορά.

    Ωστόσο η απόφαση αναμένεται να ενισχύσει τον πληθωρισμό ο οποίος βρίσκεται πάνω από το 20%.

    Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας νέας υπηρεσίας η οποία θα διαχειρίζεται το εισερχόμενο συνάλλαγμα ώστε μεγιστοποιηθεί «η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα».

    Τέλος, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε την κατάργηση της πλατφόρμας διαπραγμάτευσης ομολόγων σε δολάρια (Sitme), η οποία λειτουργούσε για τη διανομή «σκληρού νομίσματος» στην οικονομία στην ισοτιμία των 5,3 μπολιβάρ ανά δολάριο.
    Category: Οικονομία | Views: 195 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-09 | Comments (0)

    Η Μπάγερν τελειώνει την υπόθεση «πρωτάθλημα»Η πρόωρη στέψη της Μπάγερν πλησιάζει όλο και περισσότερο. Οι Βαυαροί συνέτριψαν 4-0 τη Σάλκε στο Μόναχο και εκμεταλλευόμενοι τα στραβοπατήματα που είχαν νωρίτερα Ντόρτμουντ (1-4 από το Αμβούργο) και Λεβερκούζεν (3-3 με Γκλάντμπαχ) αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες της σε 15 και 16 βαθμούς αντίστοιχα. Παράλληλα κράτησε απαραβίαστη την εστία της για τέταρτο σερί ματς.

    Απρόσμενος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Νταβίντ Αλάμπα, που άνοιξε το σκορ στο 19’ με πέναλτι που κέρδισε ο Φρανκ Ριμπερί και σκόραρε ξανά στο 51’. Στο 32’ ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ είχε διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 63’ ο Μάριο Γκόμεζ πέτυχε το τρίτο του φετινό γκολ. Η Σάλκε χωρίς Αφελάι και Χούντελααρ ήταν ακίνδυνη στην επίθεση και με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να παραμένει εκτός ήταν ευάλωτη στην άμυνα κατρακυλώντας πλέον στην ένατη θέση.

    Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

    Σάββατο 9/2

    Ντόρτμουντ-Αμβούργο 1-4
    (17’ Λεβαντόφσκι-18’, 62’ Ρούντνεφς, 26’, 89’ Σον).

    Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 3-3
    (44’ Στραντσλ, 58’ Ντε Γιονγκ, 86’ Χέρμαν-52’ Σαμ, 60’ Κίσλινγκ, 64’ Σούρλε)

    Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης 1-4
    (50’ Τραορέ-34’, 74’ Εκίτσι, 61’ Χαντ, 92’ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 189 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-09 | Comments (0)

    Λύτρωση στις καθυστερήσεις για τον ΟλυμπιακόΜε νέα πρόσωπα, με φρεσκάδα, με τον Μίτσελ να ντεμπουτάρει και αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός «δραπέτευσε» από την Τρίπολη χάρη σε ένα τέρμα του Κώστα Μήτρογλου στις καθυστερήσεις. Καλύτεροι οι «ερυθρόλευκοι» «πάτησαν» τον Αστέρα, ο οποίος τελείωσε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σανκαρέ στο 53’ και δύο αναγκαστικές αλλαγές. Σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο φινάλε με τον Μπαρτολίνι, αλλά του αρνήθηκε το γκολ ο Μέγιερι.

    Με το δεξί το ντεμπούτο για Μίτσελ, ο οποίος ενίσχυσε την ομάδα όταν το χρειαζόταν. Στους 15 βαθμούς η διαφορά από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος προσπέρασε τον Αστέρα. Κακές εμπνεύσεις από τον Τσιώλη, ο οποίος άφησε εκτός και Ουσέρο και Αλβάρες, πράγμα που δεν του βγήκε. Τέλος το εντός έδρας αήττητο για τους Τριπολιτσιώτες.

    Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ παρατάχθηκε με διάταξη 4-3-3 και αρκετά νέα πρόσωπα. Ο Παπάζογλου πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Φέισα και ο Φετφατζίδης ξεκίνησαν βασικοί. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα. Ο Σερραίος αμυντικός δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Μανωλάς και Κοντρέρας στην άμυνα. Ο Φέισα με τον Μανιάτη και τον Μασάντο στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Φετφατζίδης και Αμπντούν δίπλα στον Τζεμπούρ.

    Η έλευση του Μίτσελ έφερε… άνεμο αλλαγή ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 173 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-09 | Comments (0)

    Πεθαίνει ένας χασικλής και πάει στην κόλαση.

    Όμως η κόλαση δεν ήταν έτσι όπως την είχε φανταστεί, αλλά ένας μακρύς και περίεργος διάδρομος γεμάτος πόρτες.

    Κοιτάει την πρώτη πόρτα και έγραφε πάνω: «ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ».
    -Χριστέ μου, τι με περιμένει; αναρωτήθηκε.

    Πάει παρακάτω και βλέπει μια άλλη πόρτα που έγραφε :»ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ».
    - Θεέ μου, συγχώρα με, πού ήρθα;

    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** | Views: 341 | Added by: demi | Date: 2013-02-09 | Comments (0)

    Λάζαρος εναντίον ΕΟΚ«Πρέπει η ομοσπονδία να σταματήσει να καταστρέφει το μπάσκετ», δήλωσε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων και φιλάθλων μέσω της ιστοσελίδας της ακαδημίας που διατηρεί.

    Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου με την ΕΟΚ, την οποία κατηγόρησε πως καταστρέφει το ελληνικό μπάσκετ, ενώ υποστήριξε πως η απουσία του από την Εθνική οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες προσθέτοντας πως με αυτή την ηγεσία στην ομοσπονδία δεν θα ξαναφορούσε ποτέ τη φανέλα με το εθνόσημο.

    Παράλληλα δήλωσε ευτυχής στον ΠΑΟΚ, τον οποίο χαρακτήρισε ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας, ωστόσο πρόσθεσε πως η παραμονή του και την επόμενη σεζόν θα εξαρτηθεί από το πλάνο ανάπτυξης της ομάδας. Τέλος τόνισε πως θα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης και αναφέρθηκε στη συνεργασία του με Μαρκόπουλο, Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς.
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 148 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-09 | Comments (0)

    - Ποια είναι η διαφορά στις γυναίκες στα 8, στα 18, 28, 38 και 48;

    - Στα 8 την πηγαίνεις στο κρεβάτι και της λες ένα παραμύθι.
    - Στα 18 της λες ένα παραμύθι και την πηγαίνεις στο κρεβάτι.
    - Στα 28 δεν υπάρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** | Views: 350 | Added by: demi | Date: 2013-02-09 | Comments (0)

    Επιτέλους νίκη για τον ΠΑΟΚΜετά από 4 αγωνιστικές, που είχαν δημιουργήσει κλυδωνισμούς στην ομάδα, ο ΠΑΟΚ βρήκε εύκολα το δρόμο για το τρίποντο και ανέβηκε -έστω και προσωρινά- στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας!

    Ο «Δικέφαλος του βορρά» επικράτησε με… στυλ του ΟΦΗ, (3-1), καθώς αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Περογαμβράκη (9’), που ξεκίνησε... μουρμούα στην Τούμπα, έκανε την ανατροπή με «μαέστρο» τον Λόρενς που σέρβιρε τα δύο τέρματα σε Κλάους (38’), Κατσικά (45’) και διαμόρφωσε ο ίδιος το τελικό 3-1.

    Συγκινητικές στιγμές πριν την έναρξη του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες και τον κόσμο να αποτείνουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Παναγιώτη Κατσούρη, που σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια, «έφυγε» από τη ζωή.

    Δεδομένα ο ΠΑΟΚ θα ήταν αυτός που θα… έκανε παιχνίδι και ο ΟΦΗ θα έπαιζε με αντεπιθέσεις. Έτσι κι έγινε από το πρώτο λεπτό. Ωστόσο, οι Κρητικοί φρόντισαν πολύ γρήγορα να αποδείξουν πόσο επικινδύνοι είναι. Στο 9’ ο Κουτσιανικούλης βγήκε τετ-α-τετ, ο Ιτάνζ απομάκρυνε, όμως στην εξέλιξη της φάσης, ο Περογαμβράκης επωφελήθηκε το κενό στην άμυνα του ΠΑΟΚ και με κεφαλιά –μετά από σέντρα του Μπούρμπου-, «πάγωσε» την Τούμπα.

    Στο 15’ λίγο έλειψε οι γηπεδούχοι να ισοφαρίσουν, όταν ο Κουρδάκης έκανε κακό γύρισμα στον Αγριμάκη, με τον ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Αθλητικά νέα | Views: 192 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-09 | Comments (0)

    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Φεβρουάριος 2013  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    2425262728
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Δελτία Τύπου - News [5325]
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ-Ειδήσεις Ενημέρωση
    Ελλάδα [2154]
    Ειδήσεις και νέα απο όλη την Ελλάδα - τοπικά νέα
    Κόσμος [1469]
    Οι εξελίξεις στον Κόσμο όπως διαμορφώνονται τώρα. Άμεση Ενημέρωση, νέα και ειδήσεις για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, ...
    Οικονομία [329]
    Διαβάστε όλες τις οικονομικές εξελίξεις, τις χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές ειδήσεις, δείτε την εικόνα της αγοράς.
    Αθλητικά νέα [1316]
    Όλα τα αθλητικά νέα, ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μεταγραφές. Αθλητικές ειδήσεις..
    Μουσικά Νέα [1643]
    Μουσικά Νέα - Ενημέρωση για συναυλίες, νέες δισκογραφίες και άλλα θέματα που αφορούν την Μουσική!
    Gossip από την Showbiz [2305]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz-Gossip από την ελληνική showbiz και όχι μόνο. Θέματα από την ζωή των επωνύμων και κουτσομπολιά.
    ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** [1560]
    Αστεια video, έξυπνα, τολμηρά, κουφά ανέκδοτα, χιούμοριστικές εικόνες, φάρσες, αστείες διαφημίσεις και άφθονο γέλιο καθημερινά!
    Είπαν - Εγραψαν.. [903]
    Δηλώσεις - Συνεντεύξεις-Σοφά Λόγια και σοφές κουβέντες που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από διάφορα πρόσωπα, γνωστά ή άγνωστα.
    Hξερες ότι [281]
    Ήξερες ότι... - Σαν Σήμερα - Παράδοξα και σχετικά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.
    Συνταγές μαγειρικής [833]
    Συνταγές μαγειρικής έτοιμες στο τραπέζι σας. Μάθετε τώρα εντυπωσιακές, μοναδικές συνταγές φαγητού για να τους αφήσετε όλους άφωνους
    Αστρα Και Ονειρα [130]
    Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [892]
    Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
    Auto-Moto [196]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές Νέα μοντέλα, παρουσιάσεις, test drives, classic cars, green cars, tuning cars, supercars…
    Θρησκεία [34]
    Ειδήσεις για την θρησκεία μας και οχι μονο..
    Tv-Movies [238]
    Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική
    Διαδίκτυο [244]
    Διαδίκτυο ή Ίντερνετ- WEB-TOOLS - tips & μικρά μυστικά! Tricks - Tips - Hacks - Gadgets - Templates.
    Τεχνολογία [172]
    Ενημερωθείτε πάνω σε τεχνολογικά νέα,
    X-FILES [93]
    Ελάτε στον κόσμο του ανεξήγητου..UFO, ΑΤΙΑ, Εξωγήινοι, Παραφυσικά φαινόμενα, Φαντάσματα,Μύθοι, Θρύλοι...κτλ
    Free Online Games [19]
    Free Online Games
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [74]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σπίτι - Κήπος [118]
    Είδη για το σπίτι και το νοικοκυριό. Είδη για τον κήπο. Έξυπνες και χρηστικές προτάσεις. gadgets, αναλώσιμα κ.α.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 10
    Φίλοι-Επισκέπτες: 10
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz