Φτιάχνουμε το κέικ και αφήνουμε να κρυώσει καλά.,, είναι μακρόστενο το κέικ,κόβουμε στην φαρδιά του πλευρά μια λωρίδα στενή που θα γίνει η ζώνη του παντελονιού. Μετράμε για να κόψουμε τα πατζάκια του παντελονιού,να είναι ίσια,γύρω στους 15 πόντους η κάθε πλευρά ανάλογα το μέγεθος του κέικ,θα κόψουμε ένα τρίγωνο κομμάτι,μέτρησα, έβαλα οδοντογλυφίδες για να κόψω το τρίγωνο κομμάτι καλά, αυτό το τρίγωνο κομμάτι το κόβουμε στη μέση.
½ κιλό μεγάλες φρέσκες γαρίδες ½ φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 μέτριες σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 1 ½ κιλό φρέσκια ντομάτα ή 1 κουτί 400 γρ.ντοματάκια πολτοποιημένα στο μίξερ 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ ή και τα δύο 1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες 1 φύλλo δάφνης 2-3 κλαδάκια σέλινου ψιλοκομμένα ½ φλιτζανιού του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό ½ φλιτζανιού του τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο αλάτι- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος αφήνοντας την ουρά. Βγάζουμε το εντεράκι, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε σε τρυπητό, να στραγγίσουν. (Αν θέλουμε τις αχνίζουμε με το κέλυφος, αφού τις πλύνουμε καλά). Τις αχνίζουμε σε ελάχιστο νερό, τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια σοτάρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά και κατόπιν το καρότο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ της ντομάτας, το ζουμί από τις γαρίδες, το πιπέρι, το αλάτι, το φύλλο δάφνης και βράζουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά ¼ φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού ξερό κρεμμύδι τριμμένο 4 κρεμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 2 φλιτζάνια του τσαγιού σπιτικό ζωμό κότας ή λαχανικών 1 φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο 2 αυγά αλάτι-πιπέρι ½ φλιτζανιού του τσαγιού γάλα εβαπορέ (προαιρετικά) 1 φλιτζάνι του ταγιού τριμμένη φέτα (προαιρετικά) ½ κιλό φύλλο κρούστας για πίτες ¾ φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο) για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
Προσθέτουμε το ζωμό κότας ή λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε τον κιμά για 30 λεπτά, ώσπου να μείνει σχεδόν με το λάδι.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τον άνηθο και ανακατεύουμε Αφήνουμε το μείγμα του κιμά να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα εβαπορέ, το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε .
Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας τα ένα ένα. Ρίχνουμε πάνω τους τον κιμά και πασπαλίζουμε στην επιφάνεια το τριμμένο τυρί (αν βάλουμε βέβαια φ
... Διαβάστε περισσότερα »
Γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα και αποξηραμένα δαμάσκηνα Υλικά:
1 γαλοπούλα 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο 250γρ. κιμά μοσχαρίσιο 250-500γρ. κάστανα γλασαρισμένα 1 ποτήρι του κρασιού κρασί 15-20 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι 10-15 αποξηραμένα βερίκοκα κονιάκ για να μουσκέψουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα 2 κουταλιές της σούπας ξανθές σταφίδες 100γρ. κουκουνάρι 1 μήλο καλά πλυμένο και κομμένο σε φέτες 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός πατάτες όσες θέλουμε για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κιμά, μέχρι να ασπρίσει και τον σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και αλατοπιπερώνουμε.
Πλένουμε τη γαλοπούλα μέσα-έξω, τη σκουπίζουμε και την αλατοπιπερώνουμε.
Τη γεμίζουμε και κλείνουμε την κοιλιά της με οδοντογλυφίδες ή τη ράβουμε με σπάγκο ή σκεπάζουμε το άνοιγμα της κοιλιάς με αλουμινόχαρτο. Την τοποθετούμε σε ταψί και γύρω γύρω βάζουμε πατάτες.
Σκεπάζουμε το ταψί με λίγο αλουμινόχαρτο αφήνοντας κενό επάνω από τη γαλοπούλα για να κυκλοφορεί αέρας κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Χωρίζουμε καλά τους κρόκους από το ασπράδι, το οποίο ρίχνουμε κατευθείαν στο δοχείο του μικρού μίξερ (multi) Σε μικρό και βαθύ γυάλινo σκεύος χτυπάμε με ένα πιρούνι τους κρόκους μαζί με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μικρό μίξερ μέχρις ότου γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε το μίγμα με τους κρόκους στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε σταδιακά με κουταλιές σούπας, από το υγρό που θέλουμε να αυγοκόψουμε και χτυπάμε το μίγμα στο μίξερ. Προσθέτουμε το μίγμα των αυγών στο ζεστό φαγητό, ανακατεύουμε, αφήνουμε 10 λεπτά και σερβίρουμε.
. Ζυμώνουμε τα υλικά μας (θα βρείτε παρακάτω αναλογίες, αλλά λογικά θα γίνεται και με άλλες συνταγές για ζύμη), και φτιάχνουμε 2 μπάλες τις οποίες αφήνουμε σκεπασμένες σε αλευρωμένο μπολ για 1/2 ώρα να ξεκουραστούν. Ανοίγουμε σε φύλλο την μία μπάλα (δεν μ ας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το πάχος)
. Σχεδιάζουμε με την μύτη του μαχαιριού 2 ομόκεντρους κύκλους και 8 ακτίνες που να ξεκινούν από την έξω πλευρά του μικρού κύκλου, όπως στην φωτογραφία. Μόνο τα σχεδιάζουμε, δεν κόβουμε.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.