Παρασκευή, 2024-05-17, 4:45 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » Συνταγές μαγειρικής
    Κολοκυθόπιτα γλυκιά

    Υλικά: 

    για τη γέμιση

    • 4 φλιτζάνια κολοκύθι(κίτρινο)
    • 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα
    • 1 φλιτζάνι σταφίδες
    • 1 ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
    • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
    • 1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
    • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα σε σκόνη

    για το φύλλο

    • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
    • 1 σουρωτή
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι
    • 3 φλιτζάνια αλεύρι
    • λίγη μαργαρίνη για να αλείψουμε τα φύλλα
    Εκτέλεση: 

    Από το προηγούμενο βράδυ, τρίβουμε το κολοκύθι, το βράζουμε για10 λεπτά και το αφήνουμε να στραγγίξει σε ένα τρυπητό όλη τη νύχτα ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 159 | Added by: ludia | Date: 2012-02-09 | Comments (0)

    Κεφτεδάκια θαλασσινών


    Υλικά: 
    • 500 γρ. καλαμαράκια
    • 500 γρ. χταπόδι
    • 5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • αλεύρι για το τηγάνισμα
    • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    Εκτέλεση: 

    Κόβουμε τα καλαμαράκια και το χταπόδι σε μικρά κομματάκια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ.

    Μουλιάζουμε το ψωμί, το στύβουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε στο μπολ.

    Ρίχνουμε επίσης το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

    Ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο κι αφήνουμ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 134 | Added by: ludia | Date: 2012-02-09 | Comments (0)

    Ζύμη για πιροσκί
    Υλικά: 
    • 1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
    • 1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
    • 30 γρ. Μαγιά μπύρας φρέσκια ή 2 φακελλάκια ξερή
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    • αλεύρι όσο χρειασθεί (περίπου ένα κιλό)
    • λάδι για το τηγάνισμα
    Εκτέλεση: 

    Σε μία λεκάνη βάζουμε το νερό, το γ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 127 | Added by: ludia | Date: 2012-02-09 | Comments (0)

    Κεκάκια με κακάο και χυμό πορτοκαλιού
    Υλικά: 
    • 4 αυγά
    • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
    • 3 φλυτζανια αλεύρι
    • 1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
    • 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
    • 2 κουταλιές σούπας κακάο
    • λίγο λικέρ για να λιώσουμε το κακάο
    • 1 μπέικιν
    • 1 βανίλια
    • 24 ειδικές χάρτινες θήκες για κέικ
    Εκτέλεση: 
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 159 | Added by: ludia | Date: 2012-02-09 | Comments (0)

    Εκμέκ καταΐφι
    Υλικά: 
    • 500 γρ. καταΐφι
    • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
    • 260 γρ.αμύγδαλα
    • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
    • 3 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα ζαχαροπλαστικής
    • 600 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
    • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

    για το σιρόπι

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 166 | Added by: ludia | Date: 2012-02-09 | Comments (0)

    Ρεβύθια σούπα

    Υλικά: 
    • ½ κιλό ρεβύθια
    • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας σόδα ή αλάτι
    • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
    • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 1 κιλό ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα ή 1 κουτί (400 γρ.) ψιλοκομμένα ντοματάκια
    • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
    • αλάτι
    Εκτέλεση: 

    Καθαρίζουμε από το βράδυ τα ρεβύ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 119 | Added by: ludia | Date: 2012-02-09 | Comments (0)

    Μαρμελάδα με κολοκύθα και μήλο

    Υλικά: 
    • 500 γρ. κίτρινη (ή κόκκινη) κολοκύθα (ψίχα)
    • 500 γρ. καθαρισμένο μήλο
    • 200 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (ή πορτοκαλιού και μανταρινιού)
    • 50 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
    • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
    • 1 πρέζα κανέλα
    • 500 γρ. ζάχαρη
    • 50 ml ρούμι (προαιρετικά)
    Εκτέλεση: 
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 134 | Added by: ludia | Date: 2012-02-09 | Comments (0)

    Χταπόδι κρασάτο

    Υλικά: 
    • 1 ½ κιλό χταπόδι
    • ½ κούπα κόκκινο κρασί
    • ½ κούπα ξίδι βαλσάμικο
    • 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας
    • 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
    • 4 κόκκοι μπαχάρι
    • 2 φύλλα δάφνης
    • πιπέρι
    Εκτέλεση: 

    Πλένουμε καλά το χταπόδι, το στραγγίζουμε για 15 λεπτά και το βάζουμε σε ζεστή κατσαρόλα χωρίς νερό να τραβήξει τα υγρά του. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και κρατάμε το ζουμί που έμεινε.

    Κόβουμε το χταπόδ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 142 | Added by: ludia | Date: 2012-02-09 | Comments (0)

    Κέικ φράουλας με γλάσο σοκολάτας

    Υλικά: 
    • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
    • 2 κούπες ζάχαρη
    • 5 αυγά
    • 1 1/2-1 2/3 κούπας πολτός φράουλας ή αν θέλουμε κομμάτια φράουλας
    • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 2 βανίλιες
    • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα (σκόνη)
    • 1/2 κούπας αμύγδαλα ψιλοκομμένα (με τη φλούδα τους)

    Για το γλάσο σοκολάτας

    • 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
    • 200 γρ. κουβερτούρα
    • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή βούτυρο
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 161 | Added by: ludia | Date: 2012-02-09 | Comments (0)

    Γλυκό με σοκολάτα και πορτοκάλι

    Υλικά: 
    • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
    • 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
    • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 2 κουταλιές σούπας λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
    • ξύσμα ενός ενός πορτοκαλιού
    • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι (μόνο φλούδες)
    • 2 κουταλιές σούπας σιρόπι από το γλυκό πορτοκάλι
    • 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
    Εκτέλεση: 
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 182 | Added by: ludia | Date: 2012-02-09 | Comments (0)

    Εσκαλόπ με ζαμπόν και σάλτσα ντομάτας
    Υλικά: 
    • 1 κιλό μοσχάρι σε φέτες (τρανς, σπάλα, μπούτι ή στρογγυλό)
    • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
    • 200-230 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
    • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
    • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
    • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
    • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
    • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • 8-10 φέτες ζαμπόν
    • αλεύρι για το αλεύρωμα των εσκαλόπ
    • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    Εκτέλεση: 

    Χτυπάμε τις φέτες του κρέ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 177 | Added by: ludia | Date: 2012-02-09 | Comments (0)

    Μελαχρινή

    Υλικά

    • 5 αβγά
    • 1 βιτάμ
    • 1 ποτήρι νερό
    • 5 κ.σ. κακάο
    • 1 μπέικιν
    • 1 φλ. του καφέ κονιάκ
    • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
    • 2 1/2 φλ. αλεύρι

    Εκτέλεση

    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το νερό και το κακάο.
    Μόλις πάρει βράση το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε
    έναν κρόκο αβγού καλά χτυπημένο.
    Από το μίγμα αυτό κρατάμε ένα ποτήρι.
    Στο υπόλοιπο προσθέτουμε και τα άλλα υλικά, τους κρόκους
    και τέλος τα ασπράδια σε μαρέγκα.
    Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί για 40 λεπτά.
    Κοβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με το ποτήρι που κρατήσαμε.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 139 | Added by: ludia | Date: 2012-02-09 | Comments (0)



    Πέννες τρικολόρε με άσπρη σάλτσα, κοτόπουλο και μανιτάρια

    Υλικά

    • 1 πακέτο πέννες τρικολόρε (με ντομάτα και σπανάκι)
    • 1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κυβάκια
    • μανιτάρια κομμένα σε φέτες
    • 1 κουτί κρέμα γάλακτος
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • τριμμένο τυρί
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • λάδι

    Εκτέλεση

    Βράζουμε τις πέννες.
    Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το σκόρδο και στη συνέχεια το αφαιρούμε.
    Ρίχνουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.
    Επειτα προσθέτουμε και τα μανιτάρια.
    Λίγο πριν είναι έτοιμο, βάζουμε και την κρέμα γάλακτος.
    Μόλις πήξει λιγάκι το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
    Σερβίρουμε προσθέτοντ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 131 | Added by: ludia | Date: 2012-02-09 | Comments (0)



    Εκλεράκια

    Υλικά

    Για τη ζύμη

    • 130 ml νερό
    • 70 γρ. βούτυρο
    • 2 γρ. ζάχαρη ή 1/2 κουταλάκι γλυκού
    • 2 γρ. αλάτι
    • 80 γρ. αλεύρι
    • 125 γρ. αυγά ή 2 αυγά των 70 γρ.

     

    Για την κρέμα

    • 500 ml γάλα φρέσκο
    • 125 γρ.ζάχαρη ή 1/2 φλιτζάνι
    • 30 γρ.ή 6 κουτ. γλυκ. κορν φλάουρ
    • 1/2 φλιτζανι αλεύρι
    • 2 αυγά
    • 1 βάνίλια
    • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
    • 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

     

    Για το γλάσο

    • 250 γρ.κουβερτούρα λιωμένη
    • 150 ml ζεστό γάλα ή 3/4 φλιτζανιού
    • 50 γρ. γλυκόζη ή 2 1/2 κουτ.σουπ.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 160 | Added by: ludia | Date: 2012-02-09 | Comments (0)



    Διαδικασία Βάση: Τρίβουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.



    Τοποθετούμε 1 τσέρκι (στεφάνι ζαχαροπλαστικής) διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. πάνω σε μια πιατέλα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μία φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα. Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια,
    πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.



    Κρέμα: Στον κάδο του μίξερ (ή σε ένα μπολ) «δουλεύουμε» με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός ή με μια σπάτουλα) το τυρί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ή με τη ράχη ενός κουταλιού, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 - 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.



    Επικάλυψη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό, για να γίνει πιο ρευστή. Μόλις κρυώσει καλά το τσιζκέικ, το βγάζουμε από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με το μείγμα της μαρμελάδας. Ξεφορμάρουμε προσεχτικά και σερβίρουμε σε κομμάτια.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 131 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-09 | Comments (0)


    ΥΛΙΚΑ

    2 κιλά μελιτζάνες

    3 κρεμμύδια

    1 φλιτζάνι τραχανά γλυκό

    1 κουταλάκι πιπέρι

    1 κουταλάκι αλάτι

    1 κουταλάκι κανέλα

    1 κιλό έτοιμα φύλλα





    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Τρίβουμε τις μελιτζάνες, βάζουμε 1 κουταλιά αλάτι και τις αφήνουμε 1/2 ώρα ή 20' με λίγο λεμόνι να μη μαυρίσουν.

    Τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη, τα τσιγαρίζουμε με ένα ποτήρι λάδι. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε τον τραχανά, το πιπέρι, το αλάτι, την κανέλα. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις στύβουμε να μην έχουν νερό και τις ρίχνουμε στο κρεμμύδι. Προσθέτουμε ένα ποτήρι γάλα και μια χούφτα τυρί τριμμένο και μια κουταλιά ζάχαρη. Τα σοτάρουμε όλα μαζί 10'. Η γέμιση είναι έτοιμη. Στρώνουμε τα μισά φύλλα σ' ένα ταψί και τα βουτυρώνουμε, βάζουμε τη γέμιση και μετά τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα, και τη βάζουμε στο φούρνο
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 109 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-09 | Comments (0)


    Τι χρειαζόμαστε:

    2 μήλα (μεσαίου μεγέθους)
    250 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ ή spelt flour (αλεύρι χωρίς γλουτένη)
    2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    2 κ.γ. τριμμένη κανέλλα
    125 γρ. καφέ ζάχαρη, συν 4 κ.γ. για το πασπάλισμα
    125 ml μέλι
    60 ml υδαρές γιαούρτι (runny yogurt) ή 30 γρ. γιαούρτι ανακατεμένο με 30 ml γάλα
    125 ml καλαμποκέλαιο
    2 αυγά
    75 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 125 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-09 | Comments (0)


    Τι χρειαζόμαστε:

    6 αυγά
    1 μικρή πράσινη πιπεριά
    4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
    50 γραμμάρια φέτα τριμμένη
    4 φέτες κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας σε κομματάκια
    2 κ.σ. κετσαπ
    αλάτι
    πιπέρι
    2 τσιμπιές ρίγανη
    Λίγο ελαιόλαδο
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 105 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-09 | Comments (0)


    ΥΛΙΚΑ

    1 1/2 φλ. Τσαγιού αλεύρι

    1/2 φλ. Τσαγιού λάδι

    Λίγο αλάτι

    4 αυγά

    1 1/2 φλ. Τσαγιού νερό

    Λάδι για το τηγάνισμα
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 103 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-09 | Comments (0)

    Τα 5 νέα καλοκαιρινά κοκτέιλ του Cosmo είναι τόσο απολαυστικά όσο και παγωμένα.

    ΡΟΣΙΝΙ

    Ανακάτεψε 45ml πολτό από λιωμένες φράουλες με 60 ml σαμπάνια, σε ποτήρι σαμπάνιας.

    ΣΚΟΥΡΟ ΓΛΥΚΟ TZINTZEP

    Λιώσε μέσα σε χαμηλό ποτήρι τρεις λεπτές φέτες φρέσκο τζίντζερ και πρόσθεσε παγάκια. Σε σέικερ ποτού πρόσθεσε 60 ml μαύρο ρούμι (όπως Captain Morgan ή Havana Club 7 ετών), 30 ml λάιτ μαύρο ρούμι (όπως σκούρο Bacardi ή Havana Club 5 ετών), λίγες σταγόνες σιρόπι ζάχαρης, λίγο φρέσκο λεμόνι και λίγο λάιμ. Χτύπα καλά και σέρβιρέ το σε ποτήρι με το τζίντζερ και τον πάγο.

    ΜΑΡΤΙΝΙ ΑΧΛΑΔΙΟΥ

    Βάλε σε σέικερ ποτού 65 ml βότκα, 15 ml λικέρ αχλαδιού, λίγες σταγόνες σιρόπι ζάχαρης, 60 ml πολτό από λιωμένο αχλάδι και αρκετά παγάκια. Χτύπα καλά και σέρβιρέ το σε ποτήρι του μαρτίνι.

    COOLASA

    Σε ψηλό ποτήρι γεμάτο παγάκια πρόσθεσε 60 ml βότκα, 30 ml σάκε, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και λίγες σταγόνες σιρόπι ζάχαρης. Γέμισε το ποτήρι με σόδα και γαρνίρισε με φέτες αγγουριού.

    TOWN MARTINI

    Χτύπησε στο σέικερ 120 ml τζιν με πάγο και ρίξ' το σε ψηλό ποτήρι του μαρτίνι, το οποίο θα έχεις φροντίσει να παγώσεις νωρίτερα στο ψυγείο. Συνόδευσε με αλατισμένες φέτες αγγουριού.

    30 ml ισοδυναμούν με 2 κουταλιές της σούπας.
    Για να φτιάξεις σιρόπι ζάχαρης, χτύπα λίγη ζάχαρη με σόδα.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 120 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-09 | Comments (0)


    Η σαλάτα ως γνωστόν αποτελεί ένα υγιεινό γεύμα
    που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σαν συνοδευτικό ενός κυρίους πιάτου είτε σαν ένα πλήρες γεύμα. Συνήθως η σαλάτα αποτελεί ένα ελαφρύ πιάτο που δεν συνοδεύεται από πολλές θερμίδες όμως η προσθήκη ορισμένων υλικών μπορούν να αυξήσουν τη θερμιδική της αξία αλλά και τα συνολικά λιπαρά που περιέχει. Υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε να ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 149 | Added by: marilou | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Μακαρονια φουρνου με κοκκινη σαλτσα
    Συνταγή για 4 άτομα



    Υλικά:

    Για την σάλτσα

    1 μικρό ματσάκι φρέσκο βασιλικό

    1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

    2 μικρές σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

    1.5 φλιτζάνι ντομάτα κονκασέ

    1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

    1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

    1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

    Για τα μακαρόνια:

    500γρ. μακαρονια (πέννες, ριγκατόνι, χοντρό μακαρόνι, κλπ)

    1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, τριμμένο

    1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένες μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

    1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένο

    Εκτέλεση:

    Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα και 1/3 φλιτζάνιου νερό. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και 3-4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα. Μισοσκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά και μετά προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα μας αλλά να έ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 193 | Added by: marilou | Date: 2012-02-05 | Comments (0)


    Λευκή μους με σως βατόμουρουΥλικά για 2-4 άτομα

    200 γραμμ. λευκή κουβερτούρα βατόμουρα
    200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
    350 ml κρέμα γάλακτος
    3 φύλλα ζελατίνης επί 2 γραμμάρια το καθένα

    Για τη σως βατόμουρου

    100 γραμμάρια κόκκινα βατόμουρα πολτοποιημένα
    40 γραμμάρια ζάχαρη

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ βυθίζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά να μουλιάσουν. Ρίχνουμε σε μικρή κατσαρόλα τα 200 ml κρέμα γάλακτος από τα 350 ml να βράσουν.

    Ψιλοκόβουμε τη λευκή σοκολάτα σε µπολ. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, την περιχύνουμε στη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφήνουμε 2 λεπτά και έπειτα ανακατεύουμε µε σπάτουλα, να λιώσει καλά η σοκολάτα. Πρέπει να διαλυθεί τελείως.

    Στύβουμε τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στη ζεστή, ρευστή σοκολάτα, ενώ ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.

    Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μείγμα µε σπάτουλα. Το μοιράζουμε σε 6 ποτήρια και το παγώνουμε για να σφίξει.

    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 130 | Added by: ludia | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Λαχανικά στο φούρνο με κρέμα
    Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά.

    φωτό: Παύλος Τσοκούνογλου
    υλικά
    για 4 άτομα

    Για την κρέμα φέτας:
    250 γραμμ. φέτα μαλακιά
    200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
    1 αυγό
    λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για τα λαχανικά:
    4 κολοκύθια μεγάλα, σε μεγάλες ροδέλες
    4 πατάτες, καθαρισμένες, σε μεγάλους κύβους
    2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα, σε ροδέλες
    10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
    2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
    2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    80 ml ελαιόλαδο
    εκτέλεση
    Για την κρέμα φέτας: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.

    Για τα λαχανικά: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά, τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά. Απλώνουμε την κρέμα φέτας πάνω από τα μισοψημένα λαχανικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 20 λεπτά.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 226 | Added by: marilou | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    Κολοκυθάκια γεμιστά με φέτα στην κατσαρόλα
    Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά.

    φωτό: Παύλος Τσοκούνογλου
    υλικά
    για 5 άτομα
    1½ κιλό μεγάλα κολοκύθια
    4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    8 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
    1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
    500 γραμμ. φέτα, τριμμένη
    2 μέτρια αυγά
    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    εκτέλεση
    Με ένα κουταλάκι «κουφώνουμε» (αφαιρούμε το εσωτερικό) προσεχτικά τα κολοκύθια και κρατάμε στην άκρη την ψίχα τους. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και το εσωτερικό των κολοκυθιών με λίγο αλάτι, μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Κρατάμε στην άκρη μερικά κομματάκια από το εσωτερικό, όσα είναι τα κολοκύθια, για να σκεπάσουμε το στόμιό τους μετά το γέμισμα. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη φέτα, τα αυγά και μπόλικο πιπέρι και δουλεύουμε καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα. Γεμίζουμε τα κολοκύθια, σφραγίζουμε το στόμιό τους με ένα κομματάκι από το εσωτερικό τους που έχουμε κρατήσει και τα βάζουμε, σφιχτά σφιχτά το ένα με το άλλο, σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα. Τα σοτάρουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε νερό που να τα καλύπτει ίσα ίσα. Τα μαγειρεύουμε σκεπα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 265 | Added by: marilou | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    Καλαμαράκια με ζελέ ανθότυρου
    Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά, χρόνος αναμονής: 2 ώρες, χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά.

    φωτό: Παύλος Τσοκούνογλου
    υλικά
    για 4 άτομα

    Για τα καλαμαράκια:
    500 γρ. καλαμαράκια κατεψυγμένα, σε ροδέλες
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
    1 κ.γ. μπούκοβο ή πάπρικα γλυκιά
    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

    Για το ζελέ:
    30 γρ. ζελατίνη σε σκόνη, ή 3 φύλλα των 10 γρ.
    500 γρ. ανθότυρο, άπαχο
    1 γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
    1 κ.σ. κόκκους πιπεριού, πράσινους και κόκκινους
    εκτέλεση
    Ζελέ: Ανακατεύουμε τη σκόνη ζελατίνας σε ένα μπολ με 110 ml κρύο νερό. Θα φουσκώσει και θα σφίξει αμέσως. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το νερό με τη ζελατίνα, τους κόκκους πιπεριού, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Το απλώνουμε ομοιόμορφα σε μία φόρμα του κέικ στην οποία έχουμε στρώσει διάφανη μεμβράνη, το καλύπτουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

    Καλαμαράκια: Σκουπίζουμε τα καλαμαράκια με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι –αν έχουμε μαντεμένιο, ακόμη καλύτερα. Χωρίς να χαμηλώσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα καλαμαράκια, το σκόρδο, το μπούκοβο και το αλατοπίπερο. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 5-6 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Αναποδογυρίζουμε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 232 | Added by: marilou | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    Κουκιά: Όσπρια που εύκολα «παντρεύονται» με άλλα υλικά εμπλουτίζοντας τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τα φάμε. Τόσο σε μια απλή λαδορίγανη όσο και σε αρνί με αγκινάρες, βρίσκουν πάντα τη θέση τους.

    φωτό: Παύλος Τσοκούνογλου
    υλικά
    για 4 άτομα
    • 1 κιλό κουκιά, ξερά
    • 1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, καθαρισμένο
    • 1 καρότο, καθαρισμένο
    • 1 κλωναράκι σέλινου
    • 1½ λίτρο νερό ή ζωμός λαχανικών σπιτικός, από βιολογικό κύβο ή ψυγείου
    • χυμός από 2-3 λεμόνια
    εκτέλεση
    Μουλιάζουμε αποβραδίς τα κουκιά σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό. Την επομένη τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το νερό ή τον ζωμό λαχανικών και τον χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 20-30 λεπτά. Περίπου 5 λεπτά πριν από το τέλος του βρασμού προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και αν χρειάζεται λίγο νερό ή ζωμό ακόμη. Κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά και τα περνάμε από τον μύλο των λαχανικών ώστε να κρατηθούν οι φλοίδες τους και να έχουμε έναν αραιό πουρέ κουκιών. Διορθώνουμε σε αλατοπίπερο και προσθέτουμε χυμό λεμονιού και λίγες σταγόνες ωμού ελαιόλαδου. Τρώγεται ζεστό ή κρύο.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 263 | Added by: marilou | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    Πως το κάνουμε:
    Τρίβουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στο μούλτι.
    Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών, με στεφάνι.
    Ανάβουμε για λίγο το φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά.
    Χτυπάμε την κρέμα τυρί με την κρέμα γάλακτος στο μίξερ.
    Διαλύουμε το ζελέ λεμόνι σε 1 φλ. του καφέ βραστό νερό.
    Αφού κρυώσει ενσωματώνουμε στα χτυπημένα υλικά το ζελέ και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
    Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
    Κατόπιν ρίχνουμε μαρμελάδα λεμόνι από πάνω και σερβίρουμε το γλυκό παγωμένο.

    Λίγα μυστικά ακόμα
    Τη μαρμελάδα λεμόνι ή lemon curd τη βρίσκω μόνο στο Βασιλόπουλο. Συχνά χρησιμοποιώ και ξύσμα από ένα λεμόνι μέσα στην κρέμα τυριού. Αυτό για τους πολύ απαιτητικούς στη γεύση του λεμονιού.

    Τι χρειαζόμαστε:
    1 ½ πακέτο μπισκότα
    120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
    400 γρ. τυρί κρέμα
    500 γρ. κρέμα γάλακτος
    1 ζελέ λεμόνι
    50 γρ. αμύγδαλα
    1 μαρμελάδα λεμόνι
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 317 | Added by: marilou | Date: 2012-02-04 | Comments (0)

    Μακαρονόπιτα με τέσσερα τυριά!

    Συνταγή για 4-6 άτομα

    Υλικά:
    500γρ. μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
    300γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
    2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
    180γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα τριμμένη

    180γρ. τυρί έμενταλ, τριμμένο
    180γρ. τυρί κασέρι τριμμένο
    180γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
    ½ κουταλιά της σούπας ξηρό δυόσμο
    1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι (επιλέξτε με χαμηλά λιπαρά)
    4 αυγά
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    τριμμένη φρυγανιά
    [img]http://1.bp.blogspot.com/-xp6z9-P6E-8/Tx47-y6VKUI/AAAAAAAAsek/7VqnDPiqeY4/s1600/___%2521_1%257E1.JPG[/img]
    Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια για 6-7 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε καλά τα μακαρόνια και όπως είναι έτσι ζεστά τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε αμέσως το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα τριμμένα τυριά και το ξηρό δυόσμο μαζί.

    Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό πυρίμαχο ταψί (διαμέτρου περίπου 30εκ.) και πασπαλίζουμε με αρκετή τριμμένη φρυγανιά να καλύψει όλα τα σημεία. Απλώνουμε το 1/3 των μακαρονιών τοποθετώντας τα κυκλικά στην βάση του ταψιού. Πασπαλίζουμε τα μακαρόνια με το 1/3 του μίγματος των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν.

    Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ακόμα 2 φορές για όλα τα υλικά. Βάζουμε το γιαούρτι σε καθαρό μπολ και το χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας τα καλά με το ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 246 | Added by: marilou | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    Τηγανια Χοιρινη
    Συνταγή για 4 άτομα

    Υλικά

    1 κιλό χοιρινό σε μπουκιές (μπούτι ή σπάλα)

    1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

    1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο

    3/4 φλιτζανιού λευκό κρασί

    1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτρυμμένο μαύρο πιπέρι

    1/2 κουταλάκι ξερή ρίγανη

    Χυμό από 1 λεμόνι


    Εκτέλεση

    Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα προσεκτικά το κρέας και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά.

    Προσθέτουμε το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πιεί τα υγρά του και να μείνει με το λάδι. Όλη την διάρκεια ανοίγουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύομε για άλλα 3-4 λεπτά.

    Κατεβάζουμε από την φωτιά το φαγητό και αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

    Σερβίρετε την τηγανια χοιρινη με πλιγούρι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία πορτοκαλοπιτα. Καλή όρεξη!
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 246 | Added by: marilou | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    Το τρώτε συνέχεια στα εστιατόρια...

    Γιατί να μη μάθετε να το κάνετε και μόνες σας;

    Υλικά
    2 κουταλιές ελαιόλαδο
    5 κούπες κρύο, βρασμένο ρύζι
    2 φρέσκια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
    2 αβγά χτυπημένα
    2 κουταλιές σόγια σος
    2 κουταλιές καλαμπόκι από κονσέρβα

    Εκτέλεση
    1. Σε ένα γουόκ (ή τηγάνι αν δεν έχετε) ρίχνετε το λάδι.
    2. Μόλις κάψει, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια τα σοτάρετε για ένα με δύο λεπτά.
    3. Ρίχνετε το ρύζι και το σοτάρετε για πέντε λεπτά. Δεν σταματάτε να ανακατεύετε το ρύζι.
    4. Το μαζεύετε στο κέντρο του γουόκ ή του τηγανιού και και ρίχνετε το αβγό από πάνω.
    5. Μόλις τα αβγά δεν είναι πια ρευστά, βγάζετε το ρύζι από τη φωτιά ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρετε.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 203 | Added by: marilou | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    Κοτόσουπα με λαχανικά
    Συνταγη για 6-8 άτομα

    Υλικά:

    1 Κοτόπουλο ολόκληρο ξεκοκαλισμένο ή 4 φιλέτα κοτόπουλου

    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

    2-3 καρότα κομμένα σε χοντρούς κύβους

    1 πράσο ψιλοκομμένο (περίπου 2 φλιτζάνια)

    2-3 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα

    1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    3 πατάτες ψιλοκομμένες σε κυβάκια

    1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

    1 κρόκο αυγού

    1 φλιτζάνι γάλα

    Χυμό από 1 λεμόνι

    3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

    Εκτέλεση:

    Βάζουμε το κοτόπουλο σε μία μεγάλη κατσαρόλα, καλύπτουμε με αρκετό νερό προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 40 λεπτά με μία ώρα μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κρέας.

    Αφού βράσει το κοτόπουλο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και κρατάμε το ζωμό. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το επαναφέρουμε μέσα στο ζωμό.



    Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μαζί με το κοτόπουλο στο ζωμό και βράζουμε την σούπα μας για περίπου 30-40 λεπτά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό στην σούπα μας.

    Βάζουμε σε ένα μπολ το κρόκο αυγού, το γάλα, και το χυμό από λεμόνι και τα χτυπάμε με ένα πιρούν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 328 | Added by: marilou | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    Υλικά
    Για 6-8 άτομα

    Για τις κρέπες
    20 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
    50 γραμμάρια ζάχαρη
    2 γραμμάρια αλάτι
    1 βανίλια σκόνη
    200 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
    500 γραμμάρια γάλα
    150 γραμμάρια αυγά
    20 γραμμάρια ρούμι

    Για την κρέμα σοκολάτα......

    450 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
    250 γραμμάρια ασπράδια
    100 γραμμάρια ζάχαρη
    1 βανίλια
    250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    80 γραμμάρια ρούμι

    Εκτέλεση

    Για τις κρέπες

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
    Βάζουμε σε ένα πιάτο τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.

    Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι με λίγο αλάτι, τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά.

    Προσθέτουμε το κονιάκ και το γάλα και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός από τα υλικά μας.

    Στο τέλος βάζουμε και το βούτυρο και αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για μισή ώρα.

    Σε ένα ζεσταμένο τηγάνι, βάζουμε μια κουτάλα από το χυλό και την απλώνουμε σε όλο το τηγάνι για να γίνει η ζύμη της κρέπας.

    Μόλις ψηθεί η μια πλευρά της κρέπας τη γυρίζουμε από την άλλη.

    Για την κρέμα σοκολάτας

    Σε μπέν μαρι (δηλαδή μπολ πάνω από μια κατσαρόλα που το νερό βράζει) λιώνουμε τη σοκολάτα, κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια.

    Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με τη μαρέγκα και τέλος με τη κρέμα γάλακτος ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 186 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Μάφινς Τσιπ με Σοκολάτα!
    Συνταγή για 15-20 μάφινς

    Συστατικά:

    1-3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
    2 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη

    1 αυγό
    3/4 φλιτζανιού κομματάκια σοκολάτας (συν κάποια άλλα για το πασπάλισμα αργότερα)
    1 φλιτζάνι γάλα
    1/3 φλιτζάνι φυτικό έλαιο
    3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
    1 βανίλια κουταλακιών του γλυκού εκχύλισμα

    Προετοιμασία:

    Προθερμάνετε το φούρνο σας σε 200°C. Κοσκινίστε αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ. Τοποθετήστε το αυγό, το γάλα, φυτικό λάδι και τη βανίλια σε ένα άλλο μπολ και ανακατεύουμε να συνδυάσουν. Ρίξτε το υγρό μείγμα στο μπωλ με τα ξηρά συστατικά.

    Ανακατέψτε τα μαζί να γίνουν μίγμα. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις. Βάλτε αρκετή ποσότητα από το μίγμα μάφιν σε μπολάκια, αλλά όχι να ξεχειλίσουν. Ρίξτε αρκετή σοκολάτα στην κορυφή και μαγειρέψτε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι τα μάφινς να πάρουν ένα χρυσό χρώμα στην κορυφή.

    Σερβίρετε σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

    Απολαύστε το!
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 190 | Added by: marilou | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Τι χρειαζόμαστε:

    1 φλιτζανι ζαχαρη αχνη
    1 φλιτζανι ψημενα χοντροαλεσμενα φουντουκια
    1 φλιτζανι αλευρι που φουσκωνει μονο του
    1 κ.σ κακαο
    250 γραμμαρια βουτυρο αναλατο
    1 σφινακι λικερ αμαρετο
    1 κ. ξυσμα λεμονιου
    100 γραμμαρια σοκολατα κουβερτουρα

    Στα γρήγορα
    Κατηγορία
    Σοκολατένιοι πειρασμοί
    Μπισκότα
    Μέθοδος
    Φούρνου
    Διατροφή
    Χορτοφαγική
    Πλούσια σε ενέργεια
    Περιέχει
    Σοκολάτα
    Φτιάχνει
    περίπου 24 διπλά μπισκότα
    Πως το κάνουμε:

    Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι και φτιαχνουμε μικρες μπαλιτσες σε μεγεθος ενος καστανου.
    Τα βαζουνε σε βουτυρομενο χαρτι με λιγη αποσταση μεταξυ τους.
    Τα ψηνουμε στους 200 βαθμους μονο10 με 12 λεπτα.
    Αφου κρυωσουν εντελως τα ενωνουμε 2-2 με την λειωμενη κουβερτουρα.

    Λίγα μυστικά ακόμα
    Βρηκα την συνταγη πριν 2 χρονια σε καποιο περιοδικο, προσθεσα ομως το λικερ το οποιο πραγματικα εκανε την διαφορα. Το αρωμα τους πραγματικα συναγωνιζεται την γευση. Ενα σας λεω... θα παρετε πολλα΄΄ φιλια ΄΄οταν τα φτιαξετε.

    Διαβάστε περισότερο: bacci de dama [φιλιά γυναίκας] http://www.sintagespareas.gr/sintages/bacci-de-dama-5bfilia-ginaikas5d.html#ixzz1k8YCSdbd
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 239 | Added by: ludia | Date: 2012-01-22 | Comments (0)

    Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να γυαλίσει το μείγμα, περίπου 7΄-8΄, σε δυνατή ταχύτητα. Κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και με τη σπάτουλα απαλά διπλώνουμε το μείγμα για να μη χάσουμε τον όγκο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι ν’ ασπρίσουν, για 2΄-3΄, και βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 5΄-6΄ μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Δεν παραχτυπάμε τη μαρέγκα γιατί χάνεται η υγρασία της και χωρίζει σε κομπάκια. Ρίχνουμε 2 κ.σ. μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων κι ανακατεύουμε απαλά.

    Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις διπλώνουμε το μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψάκι 32x22 εκ. Στρώνουμε λαδόκολλα και φροντίζουμε να καθίσει καλά στις γωνίες. Κόβουμε τη λαδόκολλα όπου προεξέχει από τα τοιχώματα με ψαλίδι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι. Ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα για 20΄. Δεν παραψήνουμε το παντεσπάνι γιατί θα ξεραθεί και δεν θα ρολάρει εύκολα^ θα σπάει. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Την αφήνουμε να κρυώσει.

    Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι πάνω σε μια λαδόκολλα. Απαλά ξεκολλάμε το χαρτί από το ψημένο παντεσπάνι. Στη συνέχεια το αλείφουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. Ενώνουμε σε ένα μπολ με απαλές κινήσεις το τυρί κρέμα με τη χτυπημένη κρέμα. Το απλώνουμε σε μία στρώση πάνω στη σοκολάτα προσέχοντας να αφήσουμε κενό 2 εκ. γύρω γύρω. Πασπαλίζουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Με ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 269 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-19 | Comments (0)



    Με τον καιρό να μην ξέρεις από που θα σου έρθει, τι καλύτερο να μείνεις μέσα την Κυριακή και να κάνεις ένα ωραίο πιάτο, για σένα και τους δικούς σου.

    Νομίζω ότι το έχω ξαναπεί στο παρελθόν ότι είμαι μεγάλος λάτρεις των ζυμαρικών. Έχω κόλλημα, πως να το κάνουμε. Για αυτό και λέω, μετά από τα πιάτα με πένες και σπαγγέτι, να επιστρέψω με μια ακόμα αγαπημένη συνταγή. Κοχύλια με ψητά λαχανικά – εύκολο πιάτο, πεντανόστιμο και κάτι διαφορετικό από αυτά που έχετε συνηθίσει.



    Υλικά (για 4-6 άτομα)
    * 500 γρ. pasta κοχύλια
    * 2 πιπεριές (κόκκινη και κίτρινη) σε κυβάκια
    * 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
    * 2 κολοκυθάκια σε κύβους
    * 5 κ.σ. ελαιόλαδο
    * 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
    * 1 κ.γ. τριμμένη ξερή ρίγανη
    * 250 γρ. τοματάκια τσέρι, κομμένα στη μέση
    * 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    * Aλάτι – πιπέρι
    * Φρέσκα φυλλαράκια ρίγανης για το γαρνίρισμα

    Εκτέλεση
    01. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Ξεπλένετε τα κομμένα λαχανικά και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά.
    02. Tα βάζετε σε μεταλλικό ταψί και περιχύνετε τα με 3 κ.σ. λάδι. Προσθέτετε το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύετε. Tα ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά, ανακατεύοντας 2-3 φορές.
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 207 | Added by: ApocalipseGP | Date: 2012-01-12 | Comments (0)

    « 1 2 ... 81 82 83
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Μάιος 2024  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 2
    Φίλοι-Επισκέπτες: 2
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz