Σάββατο, 2024-05-18, 8:25 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
      

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 185 | Added by: marilou | Date: 2012-02-17 | Comments (0)

    Ο J.M.Mbanya, Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας για τον Διαβήτη (International Diabetes Federation), σε πρόσφατη συνέντευξή του στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι ο διαβήτης αποτελεί για την παγκόσμια υγεία το tsunami του 21ου αιώνα. Έχει υπολογισθεί ότι πάνω από 366 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως παρουσιάζουν διαβήτη και το σημαντικότερο είναι ότι η συχνότητα αυξάνεται ραγδαία και με γεωμετρικό ρυθμό ώστε να προδικάζεται ότι σε 20 χρόνια ο διαβήτης θα ταλαιπωρεί πάνω από 600 εκατομμύρια συνανθρώπους μας. Το κόστος του διαβήτη μεταφράζεται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά το κυριότερο είναι ότι ο διαβήτης αποτελεί την αιτία θανάτου για σχεδόν 5 εκατομμύρια συμπολίτες μας σε ετήσια βάση, ήτοι ένας θάνατος λόγω του διαβήτη κάθε 7 δευτερόλεπτα. Στατιστικές μελέτες ανεβάζουν τον αριθμό των διαβητικών στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως φύλου κοντά στο 8%, οπότε ο διαβήτης στη χώρα μας φαίνεται να μειώνει το προσδόκιμο αλλά και την ποιότητα ζωής σε περίπου 1.000.000 άτομα. Τα ποσοστά όμως του ‘προ-διαβήτη’, μια κατάστασης που ακόμα δυνητικά είναι αναστρέψιμη τουλάχιστον για μεγάλο χρονικό διάστημα, εμφανίζονται συντριπτικά υψηλά στη χώρα μας συγκριτικά με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

    Το ¼ των ενηλίκων ανδρών σήμερα βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν ‘επίσημο’ διαβήτη, μια που εμφανίζουν το λεγόμενο μεταβολικό σύνδρομο. Η υιοθέτηση δυτικών προτύπων διατροφής και η μείωση της φυσικής δραστηριότητας θεωρείται σήμερα η ‘ρίζα’ του κακού. Βασικό χαρακτη ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 181 | Added by: marilou | Date: 2012-02-17 | Comments (0)

    Πριν από περίπου 10 χρόνια, η συχνότητα του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 στους εφήβους δεν ξεπερνούσε το 3%, όμως σήμερα η συχνότητα ξεπερνά το 40%. Το στοιχείο αυτό από μόνο του δείχνει τις διαστάσεις επιδημίας που έχει λάβει η συγκεκριμένη ασθένεια στις νεαρές ηλικίες. Τι πρέπει να προσέχουν, λοιπόν, οι γονείς και ποια είναι η ενδεδειγμένη αντιμετώπιση του προβλήματος;

    Ο Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ) τύπου 2 και η Παχυσαρκία αποτελούν τις σύγχρονες μάστιγες της εποχής μας. Η συχνότητα και των δύο παγκοσμίως αυξάνεται εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να αποτελούν ένα τεράστιο ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα, που επιτακτικά αναζητά τις λύσεις και την ανθρώπινη, επιστημονικά τεκμηριωμένη, φροντίδα μας.

    Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το αποκαλούμενο «περιβάλλον» αποτελεί τον πιο σημαντικό επιβαρυντικό παράγοντα στην εμφάνιση του ΣΔ τύπου 2 και της παχυσαρκίας στα παιδιά, με το σχολείο να παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατροφική συμπεριφορά των παιδιών, χωρίς να παραγνωρίζεται, όμως, ο σημαντικός ρόλος της οικογένειας και της κοινωνίας γενικότερα. Δεν είναι εύκολο σε μια σπάταλη και υπερκαταναλωτική κοινωνία, να μάθεις στο παιδί, το νέο ή τη νέα, βασικές αρχές σωστής και υγιεινής διατροφής, όταν το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται και λειτουργεί ακολουθεί τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής και διατροφής.

    Σύγχρονη επιδημία

    Πριν από περίπου 10 χρόνια, η συχνότητα του ΣΔ τύπου 2 στους εφήβους δεν ξεπερνούσε το 3%. Σήμ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 197 | Added by: marilou | Date: 2012-02-17 | Comments (0)

    Ο διαβήτης τείνει να γίνει ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας, μια τάση που τείνει να κυριαρχήσει στις δυτικές κοινωνίες. Προβλέπεται ότι το ποσοστό των ενηλίκων που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 θα υπερβεί το επίπεδο του 30% μέσα στα επόμενα 50 χρόνια. Η παχυσαρκία θεωρείται ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη του διαβήτη, καθώς η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο περισσότερο από ενενήντα φορές. Είναι, επομένως, σημαντικό να καθοριστεί αν υπάρχουν τρόφιμα που μπορεί να αποτρέψουν ή να καθυστερήσουν την εμφάνιση του διαβήτη και των συναφών επιπλοκών της νόσου.

    Επιδημιολογικά στοιχεία που συνδέουν την κατανάλωση σόγιας ως αποτρεπτικού παράγοντα για την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2 απαντώνται κυρίως σε Ασιατικές χώρες. Η μεγαλύτερη κατανάλωση τροφίμων με σόγια ήταν αντιστρόφως ανάλογη με την παρουσία διαβήτη τύπου 2 σε άνδρες και σε γυναίκες κινεζικής καταγωγής στη Σιγκαπούρη. Η κατανάλωση σόγιας ήταν αντιστρόφως ανάλογη με τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σε μεσήλικες Κινέζες γυναίκες (Μελέτη της Σαγκάης). Αντιθέτως, μελέτη της Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στην Ιαπωνία (Japan Public Health Study), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε κανένα πλεονέκτημα από την κατανάλωση σόγιας σχετικά με τον κίνδυνο ανάπτυξης του διαβήτη. Ωστόσο, η κατανάλωση σόγιας ήταν αντιστρόφως ανάλογη με τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σε υπέρβαρες Γιαπωνέζες γυναίκες. Επόμενη μελέτη που διεξήχθη στη Χαβάη (Hawaii Multiethnic Cohort Study) δεν έδειξε καμία προστατευτική επίδρα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 194 | Added by: marilou | Date: 2012-02-17 | Comments (0)

    Η HPV λοίμωξη είναι η κύρια αιτία του καρκίνου του τραχήλου, αν και οι περισσότερες γυναίκες που έχουν μολυνθεί με τον ιό HPV δεν έχουν αναπτύξει παθολογία στον τράχηλο της μήτρας, ενώ οι περισσότερες HPV λοιμώξεις σε γυναίκες κάτω των 25 ετών δεν προχωρούν.

    Οι γυναίκες ηλικίας άνω των τριάντα που βγαίνουν θετικές για τον ιό HPV (ιός Ανθρωπίνων Θηλωμάτων), από το τεστ ανίχνευσης HPV - DNA, θα πρέπει να δοκιμάζουν εκ νέου το τεστ ανίχνευσης HPV- DNA δύο χρόνια αργότερα, ως μέρος του προσυμπτωματικού έλεγχου του καρκίνου τραχήλου της μήτρας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο.

    Ο έλεγχος συνιστάται σε γυναίκες ηλικίας άνω των τριάντα ετών, και ιδίως ο έλεγχος για τον τύπο του στελέχους του HPV, δεδομένου ότι μόνο ορισμένα στελέχη συνδέονται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

    Επιπλέον, αν και μόνο επίμονα ανιχνεύσιμες λοιμώξεις σχετίζονται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, παρόλα αυτά λίγες μακροπρόθεσμες μελέτες έχουν γίνει σχετικά με την επιμονή αυτών των λοιμώξεων και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

    Για να προσδιοριστεί η σχέση μεταξύ επίμονων λοιμώξεις από τον ιό HPV και της εμφάνισης κινδύνου για τον τράχηλο της μήτρας σε γυναίκες ηλικίας άνω των τριάντα, μελετήθηκε μια ομάδα γυναικών ηλικίας 30-65 για μια περίοδο 16 ετών, αναφέρει η Hui-Chi Chen, PhD, στο Γονιδιωματικό Κέντρο Ερευνών της Ακαδημ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 208 | Added by: marilou | Date: 2012-02-17 | Comments (0)

    Η ψηλάφηση του μαστού είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την αναγνώριση μιας πιθανής κακοήθειας.

    Τις περισσότερες φορές οι γυναίκες ανακαλύπτουν τυχαία ένα επώδυνο σημείο στο μαστό τους και στη συνέχεια ζητούν τη γνώμη του γυναικολόγου τους.

    Πρέπει όλες οι γυναίκες να αντιληφθούν ότι η συστηματική ψηλάφηση του μαστού είναι το καλύτερο μέσοέγκαιρης αντιμετώπισης πιθανών προβλημάτων.

    Το καλύτερο είναι να γίνεται σε μηνιαία βάση, μετά τοτέλος της περιόδου, οπότε και το στήθος δεν είναι πρησμένο. Είναι ευκολότερο να γίνεται στο ντους με σαπούνι, γιατί το χέρι γλιστράει στο δέρμα και οι μικρές ανωμαλίες γίνονται πιο εύκολα αντιληπτές.

    Η ψηλάφηση γίνεται με αργές κυκλικές κινήσεις ξεκινώντας περιφερικά του μαστού και καλύπτοντας και τα τέσσερα τεταρτημόριά του.

    Ηπιο συχνή περιοχή εμφάνισηςκακοήθειας είναι στο άνω και το έξω τεταρτημόριο του κάθε μαστού.

    Επίσης είναι σημαντικό να πούμε πως τις περισσότερες φορές πουμια γυναίκα ψηλαφά κάτι στο μαστό της, δεν είναι κακοήθεια, αλλά μια κύστη ή ένα καλόηθες ινοαδένωμα.
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 167 | Added by: marilou | Date: 2012-02-17 | Comments (0)

    Η συντριπτική πλειονότητα των αρρώστων με πίεση (υπέρταση) παίρνουν φάρμακα για την αντιμετώπιση της πίεσής τους με στόχο να τη φυσιολογικοποιήσουν, δηλαδή να επιτύχουν φυσιολογικές τιμές. Όμως μόνον σε ορισμένες περιπτώσεις βρίσκεται η συγκεκριμένη αιτία που εάν αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά, τότε η πίεση θεραπεύεται οριστικά χωρίς φάρμακα.

    Μια τέτοια μορφή πίεσης είναι αυτό που ονομάζεται υπεραλδοστερονισμός. Όταν δηλαδή παράγεται μια ουσία που λέγεται αλδοστερόνη, σε υπερβολικές τιμές. Φυσιολογικά, η αλδοστερόνη παράγεται από τα επινεφρίδια.

    Πρόκειται για έναν αδένα που ουσιαστικά κάθεται πάνω στην κορυφή των νεφρών. Η αλδοστερόνη συμβάλλει στο να επαναπορροφάται το νάτριο από τους νεφρούς και να αποβάλλεται το κάλιο διά των ούρων. Με αυτόν τον τρόπο, η αλδοστερόνη συμβάλλει στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικές τιμές. Αντίθετα, όταν η αλδοστερόνη υπερπαράγεται τότε η πίεση αυξάνεται, ενώ το κάλιο του αίματος ελαττώνεται, γιατί αποβάλλεται σε μεγάλες ποσότητες από τα ούρα. Το να προσδιορίζει κάποιος τις τιμές της αλδοστερόνης, των αλατοκροτικοειδών και των γλυκοκορτικοειδών που παράγονται από τα επινεφρίδια, δεν είναι πάντα εφικτό και εύκολο, γι’ αυτό και η διάγνωση της αιτίας της αυξημένης πίεσης στον υπεραλδοστερονισμό δεν είναι πάντα απλή.

    Η διάγνωση γίνεται ακόμα δυσκολότερη όταν η αλδοστερόνη δεν παράγεται σε μεγάλες ποσότητες. Η υπερπαραγωγή της αλδοστερόνης είναι σύνηθες αποτέλεσμα είτε υπερπλασίας είτε ενός αδενώ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 202 | Added by: marilou | Date: 2012-02-17 | Comments (0)

    Έχει αποδειχθεί ότι η καθημερινή άσκηση σχετίζεται με τη φυσιολογική καρδιά και βοηθά ακόμη και την πάσχουσα καρδιά όταν ο ασθενής πάσχει από στεφανιαία νόσο ή καρδιακή ανεπάρκεια. Έτσι ο καρδιοπαθής με καρδιακή ανεπάρκεια που παραμένει καθηλωμένος στο σπίτι, εξελίσσεται χειρότερα από αυτόν που βαδίζει.

    Αντίθετα, ο καρδιοπαθής με την υπερβολική και έντονη καθημερινή άσκηση όχι μόνο δεν βοηθιέται περισσότερο αλλά μπορεί να υποστεί σοβαρές επιπλοκές ακόμα και καρδιακή ανακοπή, δηλαδή απότομο σταμάτημα της καρδιάς, από αίτια που ο ίδιος δεν γνωρίζει και φυσικά δεν αισθάνεται ενοχλήματα. Τέτοιες παθήσεις που συνήθως δεν παρουσιάζουν συμπτώματα είναι:

    Οι μυοκαρδιοπάθειες σε ποσοστά υψηλά που κυμαίνονται στο 35% των αιφνιδίων θανάτων, με πρώτη σε συχνότητα την υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια (25%).
    Η ρήξη ενός ασυμπτωματικού ανευρύσματος της αορτής που παρατηρείται στο σύνδρομο Marfan και θεωρείται υπεύθυνη για το 3% των αιφνιδίων θανάτων.
    Οι συγγενείς ανωμαλίες όσον αφορά την έκφυση και την πορεία των στεφανιαίων αρτηριών θεωρούνται αιτία του 14% των αιφνιδίων θανάτων.
    Η ασυμπτωματική σοβαρή στένωση της αορτικής βαλβίδας είναι υπεύθυνη του 3% των αιφνιδίων θανάτων.
    Η γέφυρα των στεφανιαίων αρτηριών, όταν δηλαδή μια στεφανιαία αρτηρία συμπιέζεται από μυοκαρδιακές ίνες κατά τη συστολή της καρδιάς, ενοχοποιείται και αυτή για το 3% των αιφνιδίων θανάτων.
    Η ασυμπτωματική αθηροσκλήρωση των στεφανιαίων αρτηριών μπορεί να προκαλέσει ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 220 | Added by: marilou | Date: 2012-02-17 | Comments (0)

    Η Παράλυση ύπνου ή Υπνοπαράλυση είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από προσωρινή παράλυση του σώματος που συμβαίνει μετά το ξύπνημα ή -λιγότερο συχνά- στα αρχικά στάδια του ύπνου. Φυσιολογικά, συνδέεται με τα κανονικά στάδια του ύπνου REM που αναγνωρίζονται και ως ατονία REM...


    Η παράλυση ύπνου συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος ξυπνάει μετά απο κατάσταση REM, αλλά η σωματική παράλυση παραμένει. Αυτό έχει ως συνέπεια ένα άτομο να καταλαβαίνει τι του συμβαίνει αλλά να μην μπορεί να κινηθεί. Επιπρόσθετα η κατάσταση μπορεί να επιφέρει και υπναγωγικές παραισθήσεις.

    Αρκετά συχνά, όταν κάποιος βιώνει παράλυση ύπνου έχει την εντύπωση ότι βλέπει όνειρο. Αυτό εξηγεί αρκετές περιγραφές ονείρων στα οποία το άτομο βρίσκεται ξαπλωμένο και ανίκανο να κινηθεί. Τυχόν παραισθήσεις κατά τη διάρκεια της παράλυσης, κάνουν αυτή την κατάσταση να αναγνωρίζεται όλο και πιο συχνά ως όνειρο, αφού κάποιος μπορεί να βλέπει ιδιόρρυθμα ή "ονειρικά" αντικείμενα.

    Πιθανά αίτια 
    Η παράλυση ύπνου συμβαίνει φυσιολογικά κατά την διάρκεια του ύπνου REM προκειμένου κάποιος να μην κάνει και στην πραγματικότητα τις κινήσεις που "βλέπει" σε ένα όνειρο. Λίγα είναι γνωστά για την φυσιολογία της παράλυσης του ύπνου. Έχει προταθεί ότι η διαταραχή οφείλεται στη μετασυναπτική αναστολή των κινητικών νευρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 123 | Added by: alexia | Date: 2012-02-15 | Comments (0)

    Η απόλαυση του φαγητού μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη, αν μετά την κατανάλωσή του υποφέρουμε από στομαχικούς πόνους, διαταραχές και δηλητηριάσεις, που μας το… βγάζουν από τη μύτη. Δείτε παρακάτω 11 κατηγορίες τροφίμων που μπορούν να γίνουν αιτίες μόλυνσης από μικροοργανισμούς και πώς μπορείτε να διασφαλίσετε την υγεία σας, τηρώντας τους ανάλογους κανόνες υγιεινής.




    *Ωμά φρούτα και λαχανικά
    Ο απαράβατος κανόνας του πλυσίματος των καρπών πριν τους καταναλώσουμε δεν πρέπει να αγνοείται, καθώς το βακτήριο λιστέρια καραδοκεί σε πολλά ωμά φρούτα και λαχανικά, όπως για παράδειγμα στην φλούδα του πεπονιού. Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης περιλαμβάνουν πυρετό, μυικούς πόνου, στομαχικές διαταραχές και διάρροια, και εμφανίζονται από δύο ημέρες μέχρι και δύο μήνες κατόπιν της έκθεσης στο μικρόβιο. Η σαλμονέλα και το βακτήριο E.coli μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ωμά λαχανικά και φρούτα, γι’ αυτό Βεβαιωθείτε ότι πλύνατε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά, και καθαρίστε επίσης πολύ καλά ό,τι έχει έρθει σε επαφή με αυτά στο ψυγείο, όπου πρέπει να διατηρούνται.

    *Μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα
    Τα γαλακτοκομικά προϊόντα από ωμό γάλα, όπως το γιαούρτι και τα μαλακά τυριά (όπως η φέτα για παράδειγμα) μπορούν επίσης να φιλοξεν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 202 | Added by: marilou | Date: 2012-02-14 | Comments (0)

    Όταν οι περισσότεροι από εμάς πονάμε το αντιμετωπίζουμε συνήθως εύκολα, με ένα κοινό παυσίπονο. Για πολλούς ανθρώπους, όμως, ο πόνος αποτελεί καθημερινό πρόβλημα, το οποίο μπορεί να συνδέεται με διάφορες παθήσεις, περισσότερο ή λιγότερο σοβαρές. Και σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις ανθρώπων, ένα κοινό παυσίπονο δεν είναι αρκετό για να ανακουφιστούν.




    Τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί διάφορες εναλλακτικές θεραπείες κατά του χρόνιου πόνου, οι οποίες σε συνδυασμό με συγκεκριμένα παυσίπονα (ακόμα και οπιοειδή αναλγητικά στους ασθενείς που υποφέρουν από καρκινικούς πόνους), υπόσχονται καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς που υποφέρουν, προτείνοντάς τους να αποφύγουν την υπερβολική χρήση φαρμάκων, η οποία μπορεί να γίνει εθιστική και μακροπρόθεσμα, να μην επιφέρει την επιθυμητή ανακούφιση.

    Ξεχωρίζουμε τις επικρατέστερες από αυτές τις θεραπείες και τις περιπτώσεις στις οποίες μπορούν αποτελεσματικότερα να εφαρμοστούν.

    Βελονισμός
    Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα και πιο ολοκληρωμένα συστήματα θεραπείας παγκοσμίως και έχει να κάνει άμεσα με την ενέργεια του κάθε οργανισμού. Τοποθετώντας τις ειδικές βελόνες σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος (τα λεγόμενα σημεία βελονισμού), ο εξειδικευμένος βελονιστής ιατρός καταφέρνει να επηρεάσει την ενέργεια που κυκλοφορεί στα αγγεία και να επαναφέρει ψυχική και σωματική ισ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 150 | Added by: marilou | Date: 2012-02-14 | Comments (0)

    Ήδη από την ηλικία των 45 ετών αρχίζουν να εξασθενούν η μνήμη, η κατανόηση και οι νοητικές ικανότητες, σύμφωνα με τα συμπεράσματα νέας έρευνας που πραγματοποιείται εδώ και τριάντα περίπου χρόνια από Άγγλους και Γάλλους επιστήμονες, με την βοήθεια 10.000 δημοσίων υπαλλήλων στο Λονδίνο. Κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών οι συμμετέχοντες απαντούν σε ερωτήσεις και δίνουν πληροφορίες πάνω σε κάθε σκοπιά της ζωής τους, από την διατροφή έως την εκπαίδευσή τους, ενώ υπόκεινται τακτικά σε ειδικές ιατρικές εξετάσεις.




    Από το 1997 και για μία ολόκληρη δεκαετία οι επιστήμονες, με επικεφαλής την Archana Singh-Manoux, του Paul-Brousse Hospital στο Παρίσι, έλεγξαν τρεις φορές τη νοητική λειτουργία των συμμετεχόντων ηλικίας από 45 έως 70 ετών. Για τις ανάγκες της έρευνας αξιολογήθηκαν η μνήμη, το λεξιλόγιο, η ακοή και η όραση. Η Singh-Manoux ανακάλυψε ότι με το πέρασμα του χρόνου, οι επιδόσεις σε τεστ μνήμης, λογικής και λεξιλογίου εξασθένησαν, ιδιαίτερα ανάμεσα στους συμμετέχοντες μεγαλύτερης ηλικίας.

    Πιο συγκεκριμένα, στους άντρες ηλικίας 45 έως 49 ετών, οι ικανότητες λογικής μειώθηκαν κατά σχεδόν 4% και στην ηλικία 65 έως 70 ετών κατά περίπου 10%. Στις γυναίκες, η εξασθένηση στη λογική πλησίαζε το 5% στην ηλικία των 45 έως 49 ετών και στο περίπου 7% στην ηλικία 65 έως 70 ετών.

    Η ίδια η Singh-Manoux, δήλωσε ότι η επίγνωσ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 159 | Added by: marilou | Date: 2012-02-14 | Comments (0)

    Μπορεί κανείς να πεθάνει πραγματικά όταν «ραγίζει» η καρδιά του, λένε οι επιστήμονες, που ανακάλυψαν ότι όσοι θρηνούν την απώλεια ενός στενού συγγενή διατρέχουν 21 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν καρδιακό επεισόδιο.




    Ένας «καταιγισμός» στρεσογόνων καταστάσεων, η έλλειψη ύπνου και η πιθανή παραμέληση λήψης κάποιας φαρμακευτικής αγωγής θέτει την υγεία όσων βρίσκονται σε πένθος σε αυξημένο κίνδυνο τις ημέρες του «θρήνου».

    Οι επιστήμονες επεσήμαναν πως μετά τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, η πιθανότητα ανακοπής αυξάνεται 21 φορές περισσότερο από το κανονικό την πρώτη ημέρα και έξι φορές την πρώτη εβδομάδα. Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που ασχολείται με την υγεία όσων βρίσκονται υπό συνθήκες πένθους.

    Σύμφωνα με παλιότερη έρευνα, οι σύζυγοι που έχουν υποφέρει τον χαμό του/της συζύγου τους είχαν πολύ υψηλότερες πιθανότητες μακροπρόθεσμα να πεθάνουν εξαιτίας καρδιακών παθήσεων και εμφράγματος, τα οποία διαγνώστηκαν στο 53% των θανάτων.

    Το ψυχολογικό στρες, όπως αυτό που προκαλείται από το έντονο πένθος, μπορεί να αυξήσει τους παλμούς, την αρτηριακή πίεση και την θρόμβωση του αίματος, κάτι που οδηγεί σε υψηλές πιθανότητες καρδιακών επεισοδίων. Ο κίνδυνος αυξάνεται όταν στην αρχή της περιόδου πένθους οι άνθρωποι κοιμούνται λιγότερο, βιώνουν έλλειψη όρεξης και ανεβαίνουν τα επίπεδα κορτιζόλης.

    Η ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 211 | Added by: marilou | Date: 2012-02-14 | Comments (0)

    Μπορεί το AIDS να κατέχει (δικαιολογημένα) τα πρωτεία στις καμπάνιες των μέσων υπέρ του ασφαλούς σεξ, είναι όμως μόνο η κορυφή του παγόβουνου των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Κακέπη, Δερματολόγο και Επιμελητή του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, η σεξουαλική απελευθέρωση ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες καθώς η απουσία ενημέρωσης γύρω από τους κινδύνους του μη ασφαλούς σεξ οδηγούν ολοένα και περισσότερο κόσμο στο… μικροσκόπιο του αφροδισιολόγου για μια σειρά άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.




    Τα πιο διαδεδομένα εξ’ αυτών, όπως λέει ο ίδιος, είναι ο ιός HPV (κονδυλώματα), ο έρπητας στα γεννητικά όργανα, η βλεννόρροια, η σύφιλη και οι μυκητιάσεις. Η μέχρι τώρα πρόοδος της επιστήμης παρέχει αποτελεσματική θεραπεία για το σύνολο των νοσημάτων αυτών, αρκεί η διάγνωση να γίνει εγκαίρως. «Είναι επίσης, πολύ σημαντικό κατά την διάρκεια της θεραπείας η αγωγή να ακολουθείται και από τα δύο μέλη, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος επαναμόλυνσης», συμπληρώνει ο κ. Κακέπης τονίζοντας ότι η χρήση προφύλαξης κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ιδιαίτερα σε άτομα με πολλούς ερωτικούς συντρόφους, αποτελεί το καλύτερο… αντίδοτο.

    HPV

    Τι είναι; Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα διαδεδομένο ιό που συχνά αναφέρεται και ως ‘κονδυλώματα’ και μολύνει το δέρμα και τους βλεννογόνους. Συνδέεται με την εμφάνιση ογκιδί ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 159 | Added by: marilou | Date: 2012-02-14 | Comments (0)



    Ο τίτλος μπορεί να φαίνεται οξύμωρος. Τα τελευταία αποτελέσματα, άλλωστε, μόνο αισιόδοξα δεν είναι: Η πορεία του καρκίνου του πνεύμονα, ενδεικτικά, στην Ελλάδα είναι σταθερά ανοδική, με περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια πάσχοντες ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο και περίπου 7.000 θανάτους από τη νόσο κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Αυξητικά είναι και τα νούμερα του καρκίνου του ήπατος στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με αποτελέσματα του περασμένου Σεπτεμβρίου.

    Υπάρχει, όμως, και ο αντίποδας. Οι καπνιστές χρόνο με τον χρόνο μειώνονται, ενώ επιστήμες όπως η γενετική και η μοριακή βιολογία εξελίσσεται και οι ειδικοί μιλούν για τρεις διαφορετικές στρατηγικές προσέγγισης και θεραπείας του καρκίνου του πνεύμονα, και όχι μόνο, με πολύ ελπιδοφόρα μηνύματα.



    Η μεγάλη απειλή
    Μιλώντας για «καρκίνο» εννοούμε ένα σύμπλεγμα νόσων που σχετίζονται με τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό και την ανοργάνωτη ανάπτυξη προσβεβλημένων κυττάρων. Ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως –επτά εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο και 11 εκατομμύρια νοσούν. Το 70% αυτών ζουν σε χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.

    Στην Ελλάδα ο καρκίνος αποτελεί την δεύτερη αιτία θανάτου, μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Ιδιαίτερα την τελευταία εικοσαετία παρουσιάζεται σταθερά αυξητική τάση σε θανάτους από καρκίνο, σε αντίθεση με ό,τι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 166 | Added by: marilou | Date: 2012-02-14 | Comments (0)

    Όσο σημαντική είναι για το σώμα της γυναίκας η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, άλλο τόσο είναι και αυτή που ακολουθεί τον τοκετό. Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης χάνονται μέσα στις έξι πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννα, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από τα περιττά κιλά ακόμα και μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος.




    «Το τι πρόγραμμα άσκησης θα ακολουθήσει μια μητέρα μετά τον τοκετό, εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το αν ο τοκετός ήταν φυσιολογικός ή με καισαρική», λέει ο κ. Αλέξανδρος Λαδάς, personal trainer με ειδίκευση στην άσκηση κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη. «Αν η γυναίκα έκανε καισαρική, τότε θα πρέπει να μπει σε πρόγραμμα άσκησης τουλάχιστον μετά από έναν μήνα, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα αποκατάστασης των κοιλιακών μυών μετά από τραυματισμό», αναφέρει σχετικά. Σε περίπτωση που ο τοκετός ήταν φυσιολογικός, τότε το διάστημα για να ξεκινήσει με ασφάλεια η γυναίκα να ασκείται είναι δεκαπέντε με είκοσι ημέρες.

    Σε κάθε περίπτωση, το ασκησιολόγιο που θα ακολουθήσετε μετά την γέννα, θα πρέπει να δίνει έμφαση στην ενδυνάμωση των αρθρώσεων, στη επαναφορά της σωστής στάσης του σώματος η οποία «διαταράσσεται» με την εγκυμοσύνη, στην μείωση των περιττών κιλών μέσα από ήπιας έντασης αερόβια, στην ενδυνάμωση των κοιλιακών και ραχιαίων μυών και στις επίσης ήπιες διατά ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 141 | Added by: marilou | Date: 2012-02-14 | Comments (0)

    Αποδεχτείτε το σώμα που σας χάρισε η φύση με τα υπέρ και τα κατά του
    Επειδή, ωστόσο, αυτό είναι η θεωρία, το Vita, με τη βοήθεια και των ειδικών, πέρασε στην πράξη, «φακελώνοντας» όλους τους σωματότυπους, για να ανακα­λύ­ψετε ποιος είναι ο δικός σας. Ακόμη, θα βρείτε ένα πρόγραμμα fitness που αντι­στοιχεί σε κάθε τύπο, για σώμα σμιλεμένο και με προσωπικό­τητα, συμβουλές διατροφικής συμπεριφοράς ανάλογα με τις ανάγκες σας, αλλά και στυλι­στικά μυστικά που θα αναδεί­ξουν κάθε γυναίκα.

    Καμία γυναίκα δεν είναι ευχαριστημένη με την εμφάνισή της. Κάποιες ζηλεύουν τις καμπύλες της Τζένιφερ Λόπεζ, άλλες θα ήθελαν να αποκτήσουν το μπούστο της Μόνικα Μπελούτσι ή τις αναλογίες της Ζιζέλ. Κάθε εποχή εκθειάζει το δικό της πρότυπο. Παλαιότερα, όμορφες θεωρούνταν οι πληθωρικές γυναίκες. Τη σκυτάλη λίγο πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο παίρνει το μονοκόμματο αγορίστικο σώμα, ενώ μετά τη λήξη του επιστρέφει το μοντέλο της καλοζωισμ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 245 | Added by: alexia | Date: 2012-02-13 | Comments (0)

    Από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα το πρώτο και πολυαναμενόμενο εμβόλιο κατά της λεϊσμανίωσης του σκύλου (καλα-αζάρ).

    Το εμβόλιο CaniLeash περιέχει πρωτεΐνες του παράσιτου για τις οποίες μπορεί να παράγει αντισώματα το ανοσοποιητικό σύστημα. Χορηγείται σε τρεις δόσεις, με μεσοδιαστήματα τριών εβδομάδων.

    Το κόστος για κάθε δόση κυμαίνεται γύρω στα 50 ευρώ.

    Πριν από τον εμβολιασμό προηγείται αιματολογική εξέταση προκειμένου να βεβαιωθεί ότι ο σκύλος είναι αρνητικός στο παράσιτο, δηλαδή δεν φέρει αντισώματα που υποδηλώνουν παλαιότερη λοίμωξη.

    Το κόστος του εμβολιασμού είναι υψηλό, ωστόσο είναι σημαντικά μικρότερο από το κόστος της θεραπείας για το καλααζάρ σε περίπτωση μόλυνσης.

    Η νόσος οφείλεται στο πρωτόζωο Leishmania infantum. Μεταδίδεται από τις σκνίπες και μόνο. Τα σκυλιά που κινδυνεύουν περισσότερ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 196 | Added by: alexia | Date: 2012-02-13 | Comments (0)

    Το σεξ τελειώνει όταν ξεκινάει το ροχαλητό…
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 114 | Added by: marilou | Date: 2012-02-13 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 204 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 163 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 136 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 185 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 170 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 165 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 181 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 168 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 152 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 188 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 157 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 156 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 172 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 161 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 179 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 209 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 192 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 430 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 213 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 182 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 196 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 152 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 193 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 180 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 187 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 184 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-12 | Comments (0)

    « 1 2 ... 14 15 16 17 18 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Μάιος 2024  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Δελτία Τύπου - News [5325]
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ-Ειδήσεις Ενημέρωση
    Ελλάδα [2154]
    Ειδήσεις και νέα απο όλη την Ελλάδα - τοπικά νέα
    Κόσμος [1469]
    Οι εξελίξεις στον Κόσμο όπως διαμορφώνονται τώρα. Άμεση Ενημέρωση, νέα και ειδήσεις για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, ...
    Οικονομία [329]
    Διαβάστε όλες τις οικονομικές εξελίξεις, τις χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές ειδήσεις, δείτε την εικόνα της αγοράς.
    Αθλητικά νέα [1316]
    Όλα τα αθλητικά νέα, ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μεταγραφές. Αθλητικές ειδήσεις..
    Μουσικά Νέα [1643]
    Μουσικά Νέα - Ενημέρωση για συναυλίες, νέες δισκογραφίες και άλλα θέματα που αφορούν την Μουσική!
    Gossip από την Showbiz [2305]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz-Gossip από την ελληνική showbiz και όχι μόνο. Θέματα από την ζωή των επωνύμων και κουτσομπολιά.
    ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** [1560]
    Αστεια video, έξυπνα, τολμηρά, κουφά ανέκδοτα, χιούμοριστικές εικόνες, φάρσες, αστείες διαφημίσεις και άφθονο γέλιο καθημερινά!
    Είπαν - Εγραψαν.. [903]
    Δηλώσεις - Συνεντεύξεις-Σοφά Λόγια και σοφές κουβέντες που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από διάφορα πρόσωπα, γνωστά ή άγνωστα.
    Hξερες ότι [281]
    Ήξερες ότι... - Σαν Σήμερα - Παράδοξα και σχετικά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.
    Συνταγές μαγειρικής [833]
    Συνταγές μαγειρικής έτοιμες στο τραπέζι σας. Μάθετε τώρα εντυπωσιακές, μοναδικές συνταγές φαγητού για να τους αφήσετε όλους άφωνους
    Αστρα Και Ονειρα [130]
    Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [892]
    Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
    Auto-Moto [196]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές Νέα μοντέλα, παρουσιάσεις, test drives, classic cars, green cars, tuning cars, supercars…
    Θρησκεία [34]
    Ειδήσεις για την θρησκεία μας και οχι μονο..
    Tv-Movies [238]
    Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική
    Διαδίκτυο [244]
    Διαδίκτυο ή Ίντερνετ- WEB-TOOLS - tips & μικρά μυστικά! Tricks - Tips - Hacks - Gadgets - Templates.
    Τεχνολογία [172]
    Ενημερωθείτε πάνω σε τεχνολογικά νέα,
    X-FILES [93]
    Ελάτε στον κόσμο του ανεξήγητου..UFO, ΑΤΙΑ, Εξωγήινοι, Παραφυσικά φαινόμενα, Φαντάσματα,Μύθοι, Θρύλοι...κτλ
    Free Online Games [19]
    Free Online Games
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [74]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σπίτι - Κήπος [118]
    Είδη για το σπίτι και το νοικοκυριό. Είδη για τον κήπο. Έξυπνες και χρηστικές προτάσεις. gadgets, αναλώσιμα κ.α.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 1
    Φίλοι-Επισκέπτες: 1
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz